Din categoria “ne-am ciocnit registrul de control fiscal în gară?”: am făcut armata la Regimentul de vânători de taxe și impozite “Vespasian” (non olet)

de Ștefan Ciocan

Azi dimineaţă chioşcul din colţul blocului a fost atacat de o companie de vânători de munte (transformați prin grija Varanului turnător Felix în vânători de taxe și impozite). Când să ies din scară m-am împiedicat de o reţea de sârmă ghimpată care proteja tranşeele din care „puşcaşii” ţineau sub supraveghere căpişta din tablă. Pe blocul vecin am văzut doi lunetişti atenţi la tot ce se întâmplă în jur, în timp ce o grupă de blindate uşoare lua poziţie de luptă în parcarea de lângă chioşc. Am rămas surprins când am văzut desfăşurarea de forţe militare chiar în apropierea locuinţei mele, dar un ofiţer cu o portavoce, cocoţat pe un transportor blindat, m-a liniştit. „– Circulaţi liniştit, este un control de rutină.” M-am apropiat cu grijă de chioşc să-mi cumpăr ţigări. Din neatenţie era să calc pe o mină antipersonal, dar în ultima fracţiune de secundă am evitat-o. Am ajuns la ghişeul strâmt şi am cerut un pachet de ţigări. Vânzătoarea m-a servit repede, pentru că în chioşc, doi bărbaţi echipați în uniformă militară de campanie (cu raniță, cască de oțel, veste anti-glonț șamd) verificau actele contabile. Mi-am dat seama atunci că este un control de rutină din partea Fiscului. Bănuiesc că patronul este un evazionist ordinar, pentru că, după câteva ore, când m-am întors, l-am văzut în parcare executând culcaturi şi târâş sub supravegherea unui plutonier – i se aplicau penalizările la întârzierile de plată.

Cam aşa va arăta o zi din viaţa unui român dacă păpuşile controlate de Voiculescu vor ajunge la putere. Românii îşi vor începe ziua cu Răzvan şi Dani, realizatori ai emisiunii „înviorarea” pe singurul canal TV care va mai funcţiona în România, „Antena 1/3”. Apoi, bine organizaţi vor ieşi în faţa blocului, unde un şef de scară va face apelul, şi sub pază militarizată fiecare se va deplasa, ordonat, la locul său de muncă. Iar dacă nu-i place munca, după caz, la Judeţeana de partid, sau la Parlament.

Ce ascunde totuşi propunerea liderului PC, Dan Voiculescu, care vrea să întărească echipele de control ale Ministerului Finanţelor cu cadre militare? O propunere evident irealizabilă, pentru că lui Moş Teacă nu-i ies de multe ori paşii la defilare, cu atât mai puţin o să-i iasă socotelile în contabilitatea firmelor peste care va fi „desantat”. Voiculescu aruncă însă în dezbatere publică o temă interesantă, legată de statul autoritar, militarizat. Nu-mi dau seama totuşi dacă oamenii ăştia, care conduc acum România,  îşi mai aduc aminte că în urmă cu şase ani ţara noastră a aderat la Uniunea Europeană. Iar în lumea civilizată, armata nu este folosită ca un sprijin pentru organele de control ale statului, ci ca un mijloc de apărare a ţării şi a populaţiei, în caz de nevoie. În ultima lună, puterea politică transmite mesaje absolut incoerente. Guvernarea continuă să se facă la televizor, iar fiecare dintre lideri iese public cu propria-i inepţie. Fiecare şef din partidele aflate în arcul guvernamental vrea să-i ia faţa celuilalt, să arate că el este de fapt vioara întâi în „cârdăşie”. Miniştrii se contrazic de multe ori cu premierul şi ies public cu proiecte pe care nu le discută în prealabil nici în cadrul executivului şi nici în şedinţele coaliţiei de guvernare. O implicare a armatei în actul de guvernare ar fi poate de dorit, dar nu în organele de control, ci poate chiar în organele de decizie.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Din categoria “ne-am ciocnit registrul de control fiscal în gară?”: am făcut armata la Regimentul de vânători de taxe și impozite “Vespasian” (non olet)

  1. ribelalu zice:

    Coane, ii vezi pe burtosii aia cu vinisoare vinete pe fata si nasul rosu miscandu-si cururile „in teren” ca sa prinda evazionisti?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.