Prințipurile liberale… care va să zică lipsesc cu desăvârșire

Nicolaescu furaMult prea fonfăitul și infatuatul contabil medical (pardon, ministru al Sănătății din cadrul grupului infracțional organizat impropriu numit Guvern al României), Eugen Nicolăescu, a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă la Tîrgu Mureș (locul de unde ne-a fost livrat în viața publică, cu tot cu interese personale și de grup, în guvernarea Trădătoriceanu) că prin contractul-cadru care va intra în vigoare de la 1 martie (după cum speră el și șobolanii abonați la banul public din spatele lui) va fi sistată finanțarea din fondurile CNAS a unităților spitalicești private și astfel spitalele publice vor avea un buget cu aproximativ 10% mai mare:

 • În contractul-cadru pe 2013 care va intra, sper, în vigoare la 1 martie, vom sista finanţarea din fondurile Casei pentru unităţile spitaliceşti private. Astfel încât toţi banii publici – vorbim de fondul unic naţional de asigurări sociale de sănătate – să meargă către spitalele publice. Circa 10 la sută exista finanţare pentru sectorul privat, în felul acesta, cu 10 la sută va creşte fondul alocat spitalelor (publice) pentru perioada următoare. Ceea ce, împreună cu cei 200 de milioane de lei pentru anestezie şi terapie intensivă, sper că va asigura o finanţare superioară a spitalelor şi va micşora din nemulţumirile cetăţenilor.

Deci gunoaiele din sistemul public simt că nu prea mai sunt bani de furat moca – că banii pe care-i plătim noi prin CAS și CASS și alte mii de inițiale inutile inventate să ne fure banii, sunt dați inutil, că nu primim nimic, nici un serviciu de pe urma lor; este ca și cum le-am da foc. Și-atunci iau banii trimiși sistemului privat conform unui principiu normal al economiei de piața și al bunului simț conform căruia banii urmează pacientul, adică performanța, știind sigur că cei care au bani vor scoate în continuare bani să-și salveze sănătatea tot în sistemul privat. Adică ne fură pe față pentru a-și umple buzunarele și a le arunca câteva oscioare bizonilor care-i votează. Este timpul să facem un salt în timp, mai précis în timpul rebeliunii antenisto-dogărești din ianuarie 2012 făcute chipurile în sprijinul cetățeanului “Calafat”, când Traian Băsescu era cât pe ce să le ia ciolanul din fasole… cu Legea sănătății pe care nimeni nu vroia să o mai discute. Toți vroiau doar să stingă lumina în semn de “respect” față de Raed Arafat și să-l fugărească pe Diktator de la Cotroceni că vrea să “privatizeze” SMURDu’ – așa le turnau tembeliziunile minciuni de pe tubul catodic până-n anodicul Facebook-ului (pe unde-și dădeau unioniștii suspinelor și lamentațiilor “like”-uri de adeziune și luptă).

 • “Spitalele nu vor schimbarea, medicii de familie nu vor, sistemul de urgență nu vrea schimbarea. Înțeleg din toate semnalele publice că și o mare parte din public nu vrea schimbarea. Cer public premierului retragerea proiectului care viza reforma în sănătate… Înțeleg că sunt foarte mulți mulțumiți de starea actuală a sănătății”, a comentat președintele Traian Băsescu în ziua de ianuarie în care a decis să retragă legea care le stătea în gât, că le diminua veniturile ilicite, tuturor fonfilor și gușaților din sistemul putred de Sănătate.

Înțeleg”, a zis Traian Băsescu. Sper că acum înțeleg toți boii!

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Prințipurile liberale… care va să zică lipsesc cu desăvârșire

 1. Valentin zice:

  Or sa inteleaga macar acum, pe banii lor, turmele de imbecili care spuneau ca toti sunt la fel si ca pe ei nu-i afeteaza?
  si acum o sa fie incantati si medicii, nu?si nu o sa mai emigreze, nu-i asa? si o sa fie salarii mai mari, dar nu se stie de cand, ca anul asta nu sunt bani.
  O sa vedem in curand, extrem de curand,injuraturi la adresa domnului Calafat. Care e in esenta un veleitar.

 2. doru cu motoru` zice:

  Salut Coane 🙂 cacareaza asta criptocomunista,cu ifose de liberal ,va trebui sa-i convinga pe creditorii externi ca restauratia sa se numeste de fapt ,reforma sanatatii.Ca tot se jeluia Chiliman ca trebuie sa-si recupereze partidul.De unde sa-l recuperati d-le Chiliman? Partidul Dvs. este acolo unde trebuie,cu sageata spre est !

 3. Liana zice:

  Se stai de anul trecut ca totul a pornit de la legea sanatatii. Cu tot respectul pentru Raed Arafat, dar proiectul de atunci nu era rau. Sau era mai bine decat ce avem acum. Iar se arunca bani intr-un sac fara fund.

 4. Alex zice:

  Buna seara
  Ca-i fonfait n-ar fi mare problema. Problema este ca-i prost rau de tot si ca vine cu idei comuniste prin care sa ne mai bage mana in buzunare. Si o alta problema este ca cetateanul lobotomizat care a votat cu ei se bucura la astfel de masuri, pentru ca sunt luate impotriva celor care au o situatie mai buna pentru ca muncesc pe branci, iar prostimea e geloasa pe succesul altuia.

 5. ribelalu zice:

  Coane, nu va mai uitati in gura dobitocilor astora. Eu pun pariu ca aceasta masura nu va fi pusa in practica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.