Tot Băsescu va fi vinovat că Ponta-i needucat (Dragă popor, vi se naște-un dictator)

Sâmbătă, ca un fur (ceea ce știm că este), Prim Plagiatorul Mitoman al României a adoptat o Ordonanță de Urgență (una dintre multiplele pe care a promis cu limbă de moarte că el nu are să facă “cum a făcut Emil Boc”, să conducă țara „prin ordonanțe”).

 • Ordonanța de urgență adoptată în ședința de sâmbătă a Executivului – prima a Cabinetului Plagiatorul Mitoman II – privind reorganizarea în cadrul administrației publice centrale, prevede trecerea în subordinea primului ministru a unor structuri importante aflate anterior în subordinea unor ministere: Agenția pentru resurse minerale, Oficiul spălării banilor, Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, DGIPI (șefii Direcției vor fi numiți direct de către premier) și de asemenea instituția prefectului, care va funcționa, conform Ordonanței, în coordonarea primului ministru. În schimb, Inspectoratul de stat în construcții, aflat până acum în subordinea directă a primului ministru, trece la ministerul condus de Liviu Dragnea, iar Departamentul pentru Afaceri Europene, aflat anterior în subordinea Ministerului Afacerilor Europene, trece la Ministerul de Externe, în coordonarea directă a primului ministru.

Să vă explic: Prim Plagiatorul Mitoman al României se pregătește să ia niște șpagă de la Chevron pentru exploatarea gazelor de șist (cu privire la care tocmai ce s-a antepronunțat cum că “dezavantajează Gazprom”), de la Gold Corporation sau care altă firmă va dori să mai exploateze prin negociere directă (adică cu “Guvernul pe care EU îl conduc” – ca să-l citez pe plagiatorul mitoman), aur la Roșia Montană sau orice altceva de prin solul și subsolul Patriei noastre. Din experiența cu Dana Năstase, prinsă de Oficiul Spălării Banilor pe când depunea niște cașcaval de la prezumtiva Mătușii Tamara, Prim Plagiatorul Mitoman își asigură, prin trecerea în subordine a respectivului Oficiu, lipsa oricărei surprize ca Daciana să aibă aceeași surpriză – surpriză care, în final, ar putea duce la soluția Fularului Burberry în jurului propriei sale gușe. Că lucrurile se leagă, că Prim Plagiatorul Mitoman are un plan când vrea să fure, falsifice, dea lovituri de stat, o demonstrează faptul că a renunțat la conducerea ISC – asta după ce grăjdanul trimis la înaintare să-l absolve de vina furtului banilor statului pe Adrian Năstase a eșuat în misiune. Che Gargara nu este chiar atât de gargaragiu când este să-și premediteze faptele.

În rest, încălecarea prefecților ziși apolitici ține doar de modul de testare a reacției oficialilor Uniunii Europene – Mitomanul încearcă să vadă cât poate să întindă coarda în anularea a ceea ce s-a făcut cu privire la statutul funcționarilor publici și depolitizarea administrației publice locale. Dacă cineva va face gălăgie, se va retrage și nimeni nu va observa că s-a insinuat insidios în alte locuri decât îi permitea legea să se insinueze – locuri de unde să clocească strategiile pentru o nouă lovitură de stat.

Pe ce mă bazez? Pe faptul că își face rost de propriile structuri de informații – numireile șefilor în pixul său sunt deja o porcărie, mai ales când vorbim despre DGIPI, pe care s-au străduit atât de mult Dragnea și cu Cătălin Voicu (doi penali) să și-o treacă în subordine în 2008-2009. În plus, din nou se pregătește să coabiteze cu parul în mână în relația cu Traian Băsescu. Prin trecerea Departamentului pentru Afaceri Europene în propria sa subordine, va avea pretenția de a-l înlocui pe Președinte în discuțiile cu Uniunea Europeană. Ne-am întors în vară, la momentul în care Mitomanul Plagiator se miorlăia că el trebuie să reprezinte România la negocierile Consiliului. Sper că nu ticăie ceasul unei noi suspendări prezidențiale, ale unei noi tentative de lovitură de stat. Că tot veni vorba, având în vedere și confirmarea dată de către Comisia de la Veneția cu privire la ceea ce s-a întâmplat astă-vară: că am asistat la o lovitură de stat dată cu ajutorul unor parlamentari majoritari și obedienți, cine răspunde penal pentru această lovitură de stat?

Cartea Apocalipsei după Ion Ilici Iliescu

Cartea Apocalipsei după Ion Ilici Iliescu

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Tot Băsescu va fi vinovat că Ponta-i needucat (Dragă popor, vi se naște-un dictator)

 1. Liana zice:

  E nascut deja. Mai ca imi vine sa spun ca Adrian Nastase era copil pe langa Ponta. Nu inteleg de ce tine prim-ministrul sa tot iasa in fata, mai ales in exterior, cand stie ce tinichea are de coada.

 2. observator zice:

  Reteta de condus un popor – Gâsca lui Stalin

  După ce Rusia bolşevică a devenit, cu ajutorul puterilor occidentale, stăpân pe jumătate
  din ţările Europei, Stalin – atotputernicul lider comunist – a convocat la Kremlin pe toţi şefii statelor răsăritene, pentru un instructaj asupra metodelor de conducere a popoarelor. Drept material didactic, fiecare participant trebuia să aducă o gâscă.
  Imediat, noii conducători au procurat câte o gâscă, au pus-o la îngrăşat şi au făcut o colivie pe măsura situaţiei lor.
  La data stabilită s-au adunat în sala mare a Kremlinului toţi cei invitaţi şi gâştele lor. Cu vreun sfert de oră întârziere a apărut pe uşa care ducea la tribună şi Stalin, însoţit de o gâscă slăbănoagă, fără nici un fel de colivie şi care era tot timpul cu gâtul întins la buzunarul de unde îi dădea din când în când câte un grăunte.

  După ce s-au ridicat toţi în picioare şi s-au gratulat reciproc, Stalin le-a cerut să deschidă coliviile şi să dea drumul la gâşte. Acestea, când s-au simţit libere au plecat care încotro neluând seama de stăpânii lor. Singură gâsca lui Stalin a rămas credincioasă şi atentă la buzunarul din care i se dădea din când în când câte un grăunte.

  În această situaţie Stalin a tras concluzia: ”Vedeţi ce se întâmplă dacă le-aţi dat mâncare pe săturate! nu vă mai recunosc. Gâsca mea, ţinută cu câteva grăunţe să nu moară de foame, este cea mai credincioasă fiinţă. La fel trebuie să vă purtaţi cu popoarele dacă vreţi să fie credincioase şi să nu vă creeze probleme.”
  Cu un presedinte competent Brazilia a ajuns a sasea putere economica mondiala , Romania
  cu cele mai cinstite si competente guverne a ajuns in urma Angolei si altor tari africane dar s-a instaurat democratia originala a Tov Iliescu si se va adeveri USL ca Urmeaza Saracia Lucie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.