Legile din România vor fi făcute de infractori (Parlamentul borfașilor)

antonescu trezit din somnde Ștefan Ciocan

Dan Diaconescu a anunţat că-şi dă demisia din partidul care-i poartă numele, cedând astfel în totalitate poporului formaţiunea politică, parlamentară de acum. Aşa s-a ales poporul cu un partid de peste 15 la sută, numai al său. Ce o să facă cu el? Vom vedea. Oricum prea mulţi parlamentari nu o să rămână prin Partidul Poporului, după ce îi vor da jos de pe firmă „duble D-ul”. Căţeii, sau mai degrabă, penalii refugiaţi sub aripa ocrotitoare a lui Diaconescu îşi vor găsi un refugiu undeva mai aproape de putere, într-un loc liniştit unde nu se aude zornăitul strident al cătuşelor. Zeci de persoane certate cu legea, unele dintre ele chiar condamnate în primă instanţă, altele trimise în judecată, au fost votate de români şi trimise în Parlament. Cu alte cuvinte, legile din România vor fi făcute de infractori. Mai avem nevoie de lege în ţara asta? Sau poporul pur şi simplu va hotărî printr-un referendum, sau prin reprezentanţii săi în Parlament, că în România nu se mai aplică legi? Ar însemna doar să consfinţim prin votul Parlamentului o stare de fapt care există în spaţiul mioritic de 22 de ani. Până şi omul de afaceri Marius Locic s-a prins că cea mai bună ascunzătoare pentru infractori este politica. El a declarat, după ce a ieşit de la DNA, că este nevinovat dar că va intra în politică. Înţeleaptă decizie! Din moment ce orice infractor care se maschează în om politic beneficiază de scuza unui dosar instrumentat de opozanţi şi de votul electoratului. Lupta anticorupţie a devenit neinteresantă pentru majoritatea dintre români, care au dovedit că sunt gata să gireze prin votul lor penalii din clasa politică. Ce să mai discutăm despre plagiatul lui Ponta, dacă un personaj de genul Monicăi Iacob-Ridzi candidează şi intră în Parlament, refugiată în Partidul Poporului – DD. Se simt oare oamenii din Valea Jiului bine reprezentaţi în Parlament de un politician trimis în judecată? Cred că, majoritatea dintre ei nu, din moment ce Monica Iacob-Ridzi nu a câştigat colegiul. Dar pentru cei mai mulţi nici nu contează profilul candidatului. Majoritatea oamenilor fură în ţara asta. Şi cine nu o face, ar fura cu drag dacă ar avea ocazia. Dar ori nu poate, ori nu are ce sau n-are de unde. Hoţia în România a devenit o chestiune de conjunctură, nu de opţiune personală legată de valorile morale în care fiecare dintre noi a fost învăţat să creadă. Vorbesc exclusiv de faptele penale pe care procurorii i le pun în „cârcă” Monicăi Iacob-Ridzi, pentru că nu ar avea rost să o căutăm şi la lucrările de doctorat, făcute pe la Petroşani, în timp ce soţul ei era Primar şi ea mare politician.

Spre deosebire de Dan Diaconescu, care se arată dispus să-şi retragă cele două iniţiale de pe sigla partidului, greii PDL (ARD pe stil nou) nici nu se gândesc să facă vreun pas îndărăt. E drept că ciolanul s-a cam dus de sub botul lor, dar în situaţii de criză, nu se ştie cum se fac jocurile şi trebuie să fie aproape de bucătărie. Aşa că Blaga şi ceilalţi „arhangheli” ai moralei şi promotori ai noii clase politice nici nu se gândesc că onoarea le-ar cere o demisie. Până la urmă care onoare? Nu vin ei toţi din FSN-ul emanat de Ion Iliescu, unde cuvântul „onoare” era în vârful sulei pe care Coposu se încăpăţâna să o pună în coasta fostului prim-secretar PCR?

În România de astăzi valorile s-au alterat în mod iremediabil. Nimeni nu mai poate să le repună într-o ordine firească. Poate doar o nouă mişcare radicală şi violentă.

Apropo! Îşi mai aduce cineva aminte că în urmă cu 23 de ani în Timişoara mureau primii tineri care cereau demnitate, respectarea valorilor democratice şi o ţară fără comunişti? Îşi dă cineva seama că oamenii aceia au murit degeaba?

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

27 de răspunsuri la Legile din România vor fi făcute de infractori (Parlamentul borfașilor)

 1. ceaikovski zice:

  Moartea acelor tineri este si mai cumplita, daca te gandesti ca au murit pt a da liber infractorilor la guvernarea tarii. Calcand pe cadavre, leprele, mafiotii, au ajuns la putere.

 2. ceaikovski zice:

  Si iata un nou presedinte, infrant de mafie, televiziuni, grupuri organizate de infractori.

 3. Liana zice:

  Legile din Romania vor fi facute de infractori, in folosul lor, explicandu-se cat de bine ne va fi noua. Si ca parlamentul e suveran bla bla bla. Vreau alegeri anticipate. Dupa ce pierd din popularitate. Cei de la Timisoara nu au murit degeaba. Putem sa vorbim despre asta. Daca ne putem supara pe aceste lucruri este pentru ca ei au murit.

  • Sare'n Ochi zice:

   pe acest blog gasesti suficiente motive de suparare. inclusiv pentru faptul ca ei au murit. cauta in sectiunea dembrie 1989.

   • Liana zice:

    Mi-am petrecut multe nopti citind despre investigatiile facute de voi. Voiam sa spun ca niciodata nu vom avea dreptul sa spunem ca ei au iesit in strada sau ca au murit degeaba. Multumita lor suntem liberi si putem macar sa ne bucuram de libertatea de expresie. Si nu avem voie sa uitam asta. E trist ca ne intoarcem in timp. E vina noastra ca nu avem o lege a lustratiei ca lumea. Punctul 8 al Declaratiei de la Timisoara este de actualitate si azi.

 4. observator zice:

  Declaratie de avere cu omisuni
  Casele familiei Ponta se află în aceeaşi curte din comuna prahoveană Cornu, o zonă cu mare
  căutare pentru milionarii din Capitală. La valoarea imobiliară a celor două construcţii ale familiei Ponta din Cornu, se adaugă şi valoarea terenului de circa şase mii de metri pătraţi pe care-l mai cuprinde proprietatea, şi faptul că este situată foarte aproape de centrul comunei. Preţul proprietăţii poate creşte şi pentru faptul că domeniul familiei Ponta se învecinează cu ferma familiei Adrian Năstase. Ca orice milionar care se respectă, Ponta a avut grijă să-şi doteze domeniul cu sisteme de securitate performante, iar pentru asigurarea discreţiei dinăuntrul proprietăţii, a împrejmuit-o cu un gard mai înalt de doi metri, lângă care a plantat şi brazi deşi, astfel încât in­discreţii să nu poată surprinde cum trăieşte o familie de politicieni „săraci şi cinstiţi“.

  Scandal în casă

  Cele două viluţe de la Cornu consemnate de Daciana Sârbu în declaraţia sa de avere au fost motiv de tensiuni în familia Ponta. Asta pentru că liderul PSD a catalogat drept „prostii“ şi dezinformări ştirile că ar avea două case la Cornu, în ciuda recunoaşterii scrise a acestui fapt de către soţia sa. Ulterior, Daciana Ponta, fostă Sârbu, şi-a ajustat declaraţiile, astfel încât soţul său să nu mai „pice rău“. „A doua casă este doar o anexă la casa de vacanţă pe care am cumpărat-o în 2001“.

  202,5 metri pătraţi are „anexa“ familiei Ponta de la Cornu, în timp ce clădirea principală are „doar“ 196 metri pătraţi. Adică aproximativ cât patru apartamente „spaţioase“ de două camere din Capitală.
  sursa http://www.secretebinepazite.net

 5. acuvio zice:

  Aşa este, am mai comentat la dumneavoastră, nimeni nu a mai privit numele din buletinele de vot, totul a fost redus la pro sau anti, va fi sau nu va fi, dar nu aţi fost de acord cu vinovatul indicat de mine 🙂

 6. uzum zice:

  Ca sa fiu sincer, azi m-a dezamagit si Basescu, in locul lui ma duceam pe o nava cat mai departe de Ro, sa nu mai aud de poporul asta pe care l-as fi lasat cu conducatorii pe care si i-a ales.S-a batut cat a putut sa-i faca sa inteleaga si sa creada in niste idei (valori), degeaba.Cum s-ar zice a avut un „proiect politic” ce n-a prins la popor. E clar ca masa de votanti nu a fost in stare sa inteleaga mesajul lui si fara sprijinul acesteia e greu sa te lupti cu indivizi ca plagiatorul si adormitul.Sincer, un locul lui ii lasam sa se spele cu ei pe cap si-mi vedeam de altele.Probabil ca asta e diferenta intre o persoana obisnuita si un politician….

  • Sare'n Ochi zice:

   „poporul” – ma repet – este 49% din 42%, adica 20,58% de curentati mintal din populatia Romaniei.

   • ceaikovski zice:

    adica doar antenizatii ceva asistati si oarece tigani din Teleorman.
    Imi vine sa rad, ai nostri au ramas ca-n vara: nu ne prezentam la vot 🙂 🙂
    Dar nu-i de ras 😛

    • Cap in Cap zice:

     1.IRESPONSABILITATEA-incapacitatea de a ne recunoaste greselile,
     nimeni niciodata nu si-a recunoscut vreo vina! toate sunt inscenari
     ale vecinului/colegului sau dosare politice…
     2.INDIFERENTA-pasivitate, neimplicare, autosabotare. pe scurt-ne
     doare-n cot unii de ceilalti! -„Ce ma intereseaza pe mine?! Ce-ti da
     Costel de mancare?!!”. sindromul „fiecare cu pista ma-sii”
     3.INVIDIA-om cu om, institutie cu institutie, generatie cu generatie,
     pitipoanca cu pitipoanca, republica cu monarhie-TOTI sunt invidiosi
     unii pe ceilalti. sindromul „sa moara si capra vaginului”. „ne taiam
     craca de sub picioare”..fapte antisociale. barfa
     distrugatoare.efect-canibalismul generalizat.
     4.LIPSA DE SOLIDARITATE-lipsa de empatie, imposibilitatea de construi
     in echipa, eficienta sindicala precara.individualism
     exacerbat.sindromul „care ajunge primul, takes it all”
     5. MISECUVINISMUL-sindromul „mocca la romani”-boala de origine
     comunista. „sa ni se dea”/”sa ni se ia, dar sa stim si noi!”. „vrem
     case, vrem pensii, vrem somaju, vrem sa ni se ia gunoiul, vrem sa ni
     se faca autostrazi, vrem a ne curatati voi zapada si sa ne construti
     blocurile!!!!”
     6. „LIPSA DE CURAJ-este dovada de neam prost!”-Seneca. Nu eu am zis!!
     …nu iesim in strada, nu intram in sindicat, „nu ne punem cu Sefu!”,
     sabia nu-l taie capu, „ce ma bag eu!!?”. „nu-i treaba mea, nu-i
     famelia mea!”. „mi-e frica de ma cac pe mine!”- am incheiat Citatele
     Unite ale Romaniei=C.U.R…
     7. EGOISMUL-pur si simplu nu ne intereseaza de CELALALT! masina mea,
     gagica mea, contul meu, firma mea! hai si echipa mea de fotbal!
     ATAT!-„nu dau bani la caritate ca nu a munict ei pentru banii astia!”
     e clar???!!”e banii mei, fac ce vreau cu ei!”. cel mult facem o
     biserica sa ne punem bine cu Dumnezeu! „Sa-i dea Dumnezeu sanatate lui
     Dumnezeu!..
     8. DISPRETUL DE SINE-parere proasta despre Sine/Sieshi. nu exista
     popor pe lume care sa se vorbeasca mai urat pe el insusi ca
     romanii…am scris biblioteci intregi despre noi insine,,si tot
     degeaba! nu ni s-a prea ridicat „selfconfidence.ul”!!! „sentimentul de
     ura de sine este un efect al unui traumatism mai vechi..” sa fie oare
     comunismul!?!?
     9.LIPSA SIMTULUI CIVIC-surori derivate ale indiferentei, lipsei de
     educatie, de responsabilitate, de comunitarism si solidaritate.
     aruncam gunoaie in ulita sau cel mult le dam foc…este un efect al
     capitalismului salbatic aplicat pe comunismul proaspat vopsit..
     10. HOTIA-boala endemica cronicizata. nu exista practic si teoretic
     cetatean roman sa nu fi furat cel putin o data CEVA?!!! O platbanda, O
     ciocolata, O floare, O banca, o furculita, O carte, O TARA, O femeie,
     Ceva…!!??!!! Furtul este o cultura inexpugnabila la romani! Pentru
     ca e intotdeauna de la altii!!!????

     • ceaikovski zice:

      Grav mi se pare ca de mic copil renunti la parerile tale, la ideile tale, la valorile tale, doar ca sa fii acceptat de grup. Vad la fiica-mea in clasa ce se intampla. Zilnic, copiii inghit diverse broaste, porci, ma rog, e si un bun aparator (autoconservarea) dar de multe, de cele mai multe ori, astia mici nu stiu limitele, iar lipsa de comunicare cu parintii ii face vulnerabili, le strica caracterele de mici. Pe urma, totul curge lin… la vale…

 7. ceaikovski zice:

  Dupa o zi de ascultat/vizionat, interpretat/digerat, pot sa va spun ca imi cer scuze, pt afirmatia facuta mai devreme: TB nu a fost infrant de nimeni. Inca. Dimpotriva.
  Acum sa vedem ce urmeaza, vorba cuiva: cat cedeaza PSD, postul de ministru al finantelor?
  In functie de acest post, putem sa vedem mai departe, ce urmeaza. Daca e varianta care cred eu, ne vom distra pe cinste!

 8. ceaikovski zice:

  Nici nu stiti domnule Ciocan, cata dreptate aveti in titlu!

 9. Liana zice:

  Aoleuuuuuuuuu. Mi-a fost suficient sa vad numele vehiculate pentru ministri si mi s-a facut rau. Asta e guvern??? Astia sunt ministri? Dar altii mai idioti nu exista? Ce experienta au? Ce stie sa faca Sova?? Dar Nicolaescu? Dar ceilalti??

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.