Manual de furat bani europeni

de Ribelalu

Toată lumea vorbeşte de suspendarea fondurilor europene. Însă nimeni nu explică concret despre ce anume este vorba și de ce se întâmplă ca Europa să ne taie aceste fonduri. Premierul plagiator și mitoman Victor Ponta ne anunţă că în cazul în care fondurile vor fi deblocate se vor aplica nişte corecţii care pot merge până la 65% in cazul programului POSDRU. Doar 65%? Păi e puţin… pe POSDRU circa 90% din bani se duceau pe cu totul altceva, numai pentru ajutorarea nevoiaşilor fără serviciu nu. Dar, cum fără a vedea cum arată un proiect POSDRU nu o să aveţi niciodată imaginea completă a furtului, o să public fragmente din unul și o să le şi comentez.

 • Titlul proiectului: Ocupare şi dezvoltare antreprenorială
  TIPUL PROIECTULUI: Regional
  CLASIFICAREA DOMENIILOR:Rural şi urban
  LOCAŢIA PROIECTULUI: Nord-Est (n.n. nordul Moldovei)
  OBIECTIVE ORIZONTALE ALE POS DRU:
  Egalitate de şanse
  Dezvoltare durabilă
  Inovaţie şi TIC
  Îmbătrânire activă
  Abordare transnaţională
  Abordare interregională
  DURATA PROIECTULUI: 12 luni
  DESCRIERE PROIECT
  Obiectivul proiectului: Dezvoltarea resurselor umane prin sprijinirea integrarii pe piata muncii si promovarea competentelor si actiunilor antreprenoriale, in vederea dezvoltarii durabile in ocupare, pe o piata a muncii flexibila si inclusiva.
  OBIECTIVE SPECIFICE:
  Obiectivul Specific 1. Imbunatatirea gradului de informare si instruire a resurselor umane (someri, persoane in cautarea unui loc de munca) pentru initierea si dezvoltarea de noi afaceri.
  Obiectivul specific 2. Cresterea numarului beneficiari de masuri integrate de ocupare a fortei de munca din randul somerilor (inclusiv tineri si de lunga durata) si persoanelor in cautarea unui loc de munca, in vederea imbunatatirii capacitatii de ocupare pe piata fortei de munca.
  Obiectiv specific 3. Dezvoltarea programelor integrate active de ocupare si asistenta in cautarea unui loc de munca in vederea cresterii numarului de persoane atrase si mentinute pe piata muncii.
  Obiectivul specific 4. Dezvoltarea culturii antreprenoriale si cresterea numarului de persoane ce demareaza afaceri sau activitati independente in scopul crearii de noi locuri de munca si obtinerii unei rate cat mai mari de ocupare.
  Obiectivele specifice decurg din abordarea distincta, dar integrata a grupului tinta vizat. Realizarea obiectivelor acestui proiect va contribui la atingerea unor OBIECTIVE OPERATIONALE din Domeniul Major de Interventie 5.1:
  • “Atragerea si mentinerea a cat mai multor persoane pe piata muncii, in vederea obtinerii unei rate cat mai mare de ocupare, cu accent special pe grupurile dezavantajate pe piata muncii;” – prin masuri ce faciliteaza accesul la informatii a somerilor si persoanele in cautarea unui loc de munca, actiuni de informare, precum si masuri integrate (informare, consiliere, mediere, plasare si promovare a initiativelor locale de ocupare).
  • “Imbunatatirea capacitatii de ocupare a persoanelor in cautarea unui loc de munca, a somerilor, in special de lunga durata si a persoanelor inactive.” – prin masuri integrate de consiliere, informare, mediere, plasare la locul de munca dar si prin servicii personalizate de consultanta si asistenta pentru inceperea unei activitati independente sau initierea unei afaceri. Prin masurile integrate, complexe, adaptate si adecvate nevoilor grupului tinta, proiectul contribuie la indeplinirea OBIECTIVULUI GENERAL AL AXEI PRIORITARE 5: „ facilitarea integrării pe piata muncii a somerilor tineri si a somerilor de lunga durata, atragerea si mentinerea unui numar mai mare de persoane pe piata muncii, inclusiv in zonele rurale si sprijinirea ocuparii formale”, dar si la OBIECTIVUL SPECIFIC AL AXEI PRIORITARE 5 – “cresterea participarii somerilor de lunga durata la programe integrate de masuri active de ocupare”. Prin cresterea nivelului de informare privind piata muncii a 120 de persoane din grupul tinta, consiliere si orientare a 80 de persoane, mediere a locurilor de munca pentru 40 de persoane (dintre care minim 10 plasate), formare in antreprenoriat a 40 de persoane (dintre care minim 10 initiaza o afacerere) proiectul contribuie la realizarea OBIECTIVULUI GENERAL al POSDRU – respectiv dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii prin corelarea educatiei si invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii si asigurarea de oportunitati sporite pentru participarea viitoare pe o piata a muncii moderna, flexibila si inclusiva a 1.650.000 persoane.

Frumos până aici… îţi vine să şi plângi când vezi ce intenţii bune au aceşti oameni. Deci vor să şcolească 120 de persoane din care 10 să fie angajate și 10 să înceapă o afacere. Sărim peste partea cu vrăjeala şi trecem la costurile necesare pentru ca 10 persoane să fie angajate (cei mai mulţi doar pe hârtie) cu minimum pe economie (costuri reale zero lei) şi 10 persoane să-şi facă firmă (costuri cca 1.000 lei pentru înmatriculare). Aşezaţi-vă pe scaune, luaţi un pahar de apă lângă voi şi respiraţi adânc.

 • PACHETUL DE FINANŢARE A PROIECTULUI
  Resurse umane (n.n. adică salariile şmecherilor) 1.244.360,00 lei
  Participanţi (n.n cică astea ar trebui să fie cheltuieli cu chiria sălilor, transport, mâncare şamd adică Hilton, Rolls-uri, icre negre etc) 209.400,00 lei
  Alte tipuri de costuri (n.n: hă???)  316.000,00 lei
  Rezerva de contingenta 5% max. (n.n. fondul de rezervă la dispozitia primului ministru) 36.000,00 lei
  Total costuri directe (1+2+3+4)  1.805.760,00 lei
  Total cheltuieli generale de administraţie 96.000,00
  VALOAREA ELIGIBILĂ A PROIECTULUI (5+6) 1.901.760,00 lei
  Din care activităţi transnaţionale 0
  Din care activităţi externalizate 0
  Contribuţia solicitantului (n.n. adică atât pun şmecherii. Teoretic. Practic suma e 0 pentru că umflă preţurile) 38.035,20 lei
  ASISTENŢĂ FINANCIARĂ NERAMBURSABILĂ SOLICITATĂ (7 – 10) 1.863.724,80 lei
  Valoarea neeligibilă a proiectului 0
  Valoarea totală a proiectului (7 + 12) 1.901.760,00 lei

Sper că nu aţi uitat obiectivele: 10 angajaţi + 10 cu firmă. Costuri totale? Nici mai mult, nici mai puţin de o jumătate de milion de euro la cursul de atunci. Şi pentru că oamenii sunt corecţi justifică cheltuielile astfel:

 • RESURSE UMANE:
  ECHIPA DE MANAGEMENT (solicitant):
  – Manager proiect (A), 75 zile/expert (man/days) =117.000 lei total proiect;
  – Responsabil financiar (A), 57 man/days = 86.640 lei total proiect;
  – Consilier juridic (A), 51 man/days = 77.520 lei total proiect.
  ECHIPA DE IMPLEMENTARE:
  EXPERTI PE TERMEN LUNG:
  – Expert implementare (A), 60 man/days = 91.200 lei total proiect;
  – Expert coordonator partener 1 (A), 60 man/days = 88.800 lei total proiect;
  – Expert coordonator partener 2 (A), 60 man/days = 88.800 lei total proiect;
  – Expert achizitii publice (B), 63 man/days = 73.080 lei total proiect;
  – Expert informare si publicitate (A), 51 man/days = 75.480 lei total proiect;
  – Expert dezvoltare initiative locale (B), 69 man/days = 77.280 lei total proiect;
  – Expert asistent dezvoltare initiative locale (B), 66 man/days = 58.080 lei total proiect.
  EXPERTI PE TERMEN SCURT:
  – 2 Experti mediere si plasare (B), 110 man/days = 123.200 lei total proiect;
  – 2 Experti formatori-competente antreprenoriale (A), 54 man/days = 82.080 lei total proiect;
  – 2 Experti consiliere profesionala (B), 72 man/days = 80.640 lei total proiect,
  – 2 Experti consultanta si asistenta afaceri (B), 66 man/days =76.560 lei total proiect.
  TOTAL CHELTUIELI CU SALARII/ONORARII SI CONTRIBUTIILE/ IMPOZITELE AFERENTE = 1.196.360 lei total proiect.
  Cheltuieli cu cazare, transport, diurna pentru resurse umane = 48.000 lei total proiect.
  TOTAL CHELTUIELI RESURSE UMANE = 1.244.360 lei total proiect.
  CAPITOLUL PARTICIPANTI:
  Subventii pentru cei 40 de cursanti (in domeniul competentelor antreprenoriale), pe perioada derularii cursurilor. Cele 152 de ore de cursuri vor fi furnizate in cadrul a 26 de zile de curs. 40 de participanti x 26 zile curs x 60 lei (subventia) = 62.400 lei total subventii cursanti.
  Cazare – pentru participantii la cursurile de formare: = 91.000 lei (n.n Hilton, frate?)
  Transport – pentru participantii la formare = 26.000 lei. (n.n. Rolls-uri, băieți și fete?)
  Premii pentru persoanele din grup-tinta care initiaza o afacere (in urma planurilor de afaceri selectate si premiate) = 10 persoane x 3 luni x 1.000 lei/luna premiu = 30.000 lei.
  TOTAL COSTURI PARTICIPANTI = 209.400 lei.
  CAPITOLUL ALTE COSTURI:
  – Cheltuieli pentru derularea proiectului (cuprinde cheltuieli cu materiale consumabile, achizitionare de publicatii, carti, reviste de specialitate, intretinere, actualizare, dezvoltare aplicatii informative) = 48.000 lei total proiect.
  – Taxe si cheltuieli aferente contractelor incheiate cu operatorii economici (inclusiv audit si expertiza contabila) = 22.000 lei total proiect.
  – Cheltuieli pentru inchirieri si leasing constau in costurile cu chiriile necesare pentru functionarea proiectului si ratele de leasing aferente leasing-ului pentru 1 microbuz. Costuri de inchirieri si leasing = 84.000 lei total proiect.(n.n. un microbuz pentru fiecare proiect. Mişto, nu?)
  – Cheltuieli de informare si publicitate (cu materialele aferente) = 7.500 lei/luna x 12 luni = 90.000 lei total proiect.
  – Cheltuieli de tip F.E.D.R. (pentru dotarea cu echipamente I.T., mobilier in vederea derularii cursurilor si a altor activitati in conditii bune) = 72.000 lei total proiect. (n.n. cum să nu? Luăm de toate de fiecare dată)
  – TOTAL ALTE TIPURI DE COSTURI = 316. 000 lei total proiect.
  Rezerva de contingenta a fost stabilita la 36.000 lei total proiect (sub 5%).
  – Cheltuieli generale de administratie (cuprind cheltuieli ale solicitantului si partenerilor privind personal administrativ, secretariat, personal auxiliar, utilitati, servicii de administrare a cladirilor si alte costuri administrative) au fost calculate la 8.000 lei/luna x 12 luni = 96.000 lei total proiect.

Cam asta se întâmpla la un proiect „mic” de o jumătate de milion de euro. La cele de 4-5 milioane nici nu vreau să mă gândesc. Comentaţi (dacă mai puteţi)…

Acest articol a fost publicat în Odă Muncii și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

55 de răspunsuri la Manual de furat bani europeni

 1. EuCuMine zice:

  „Comentaţi (dacă mai puteţi)…”

  Citand din legendarul F.O.C.A.: ” ‘Ai de [biip]a mea…”

  • ribelalu zice:

   La Victor, la Cluj, a fost proiect ppe POSDRU pentru salariatii de Jucu de 5 milioane de euro. Cica ii invatau sa se tunda si sa se barbiereasca pentru a fi prezentabili la viitoarele interviuri pentru angajare.
   5 mil euro / 1000 de angajati ar fi insemnat 5000 de euro/fes. Dar aia au luat, vorba ta, [biip] in mana si smecherii au ramas cu cel putin 4,5 milioane de euro.

 2. ceaikovski zice:

  Stiu ce inseamna, un proiect POSDRU. Si in general se fac tot felul de proiecte pt napastuite, pt tigani, pt multe. N-ar fi o problema, daca ar fi multe firme bagate in treburile astea, pt ca s-ar da de lucru la mai multi, si s-ar crea plusvaloare, s-ar plati impozite la stat. Daca s-ar si face ceva concret pt oameni, de ex, pt cei homeless, stiu un proiect care se deruleaza deja de 2 ani dar blocul/cantina care trebuiau construite, nici la cumpararea terenului necesar nu s-a ajuns. Sunt aranjamente, sa se ia o cladire veche, sa se reamenajeze, etc. Care cladire veche poate fi a unuia, care s-o vanda pe o gramada de bani, etc… 😉 Se cauta cui sa-i revina banii. Firma care se ocupa de proiect e in leg cu Voiculescu.
  Nici la salarii nu poti umbla daca nu modifici ghidul. Salariile sunt prevazute in ghidul respectiv. In proiectele POSDRU sunt implicate firme de afara, specialisti, fundatii, ONG-uri, etc, care nu accepta salarii de rahat. In acelasi timp, firmele de afara cu care se lucreaza, nu furnizeaza niciun document referitor la salarizare, si nici alt fel de documente, pe care sumele erau atat de mari, inact te apuca ameteala. Firma romaneasca a cerut documentarea acelor sume, si a primit mustrare de la BRx ca sa nu se bage, ca nu e treaba lor.
  Afara e un haos si mai mare, sa va spun sincer, am ajuns la concluzia ca aia fura din banii astia, cu ajutorul firmelor noastre, dar batandu-si joc.
  Si atunci ma intreb, pt ce atata mironoseala, de la Brx, cand ei stiu bine ce fac si cum sunt implicati?

 3. Doamneeee, pai cum sa nu ne taie europenii capetele?

 4. ceaikovski zice:

  Da-i dreaq, ca fura si aia cu 2 maini si 2 picioare. Li s-a sculat acum, sa ne taie fondurile, probabil ca va suporta doar statul banii deci vom fi si f-ti si cu banii luati. UE n-o sa ne mai dea aia 65% din bani, pe care va trebui sa-i suportam noi. fac economie si ne baga pe noi la mare cazna. Bataie de joc, pedeapsa, naiba stie ce-o fi. Cei care au facut erori nu vor plati, vom plati cu totii, pt ca statul va trebui sa plateasca beneficiarului. Creste deficitul, scade cantitatea de bani de pe piata, se duce inflatia in sus de tot.
  Sa nu credeti ca proiectele nu se vor mai derula… pai bruxelezii din ce sa mai ia si ei salarii de mahari?

  • Sare'n Ochi zice:

   ne bat pe noi pe post de saua, sa priceapa vita USL ca nu-i de capul ei.

   • ceaikovski zice:

    Si mergem la cantina USL sa ne hraneasca?
    Bruxelezii au ei ceva in cap, dar riscul e mare, mai ales pt firmele care cam stiu cu ce se mananca fiecare chestiune economica…
    Ca de ex marile firme de afara, n-au profit, numai cu pierderi vin marii investitori. Si atunci, intreb eu, unde mama dracu e marele lor ajutor, pt economia romaneasca?
    Daca nu scot aia banii din tara intr-o veselie, pe colaborari, consultante, tot felul de proceduri, ccturi la care trebuie mortis sa fie inregistrati, aiureli.
    Noi mai suntem vreo 3 milioane care sustinem bugetul. Dupa ultima statistica.
    Noi am ramas ultimii mohicani platitori de taxe si impozite, desigur, n-am inclus aici salariatii si in general consumatorul final, care plateste la buget prin taxe.
    De aceea calculul e simplu: marim taxele gen TVA, sa se acopere nevoile statului, ca firme au ramas f putine, platiroare la stat.
    Asa ca suntem atat de pretiosi, incat ar trebui sa vina cu flori in fiecare dimineata, sa ne ureze ziua buna, sa nu pierim si noi, ca se duce totul de rapa.

    • Sare'n Ochi zice:

     in mita data politicienilor nostri sa-i lasa sa vina cu pierderi.

     • ceaikovski zice:

      Intr-un fel, n-au ce sa le faca. Daca aia prezinta contracte ferme, certe cu marile companii de afara, ce naiba sa le faci?
      Sunt de ex firmele mari, din BIGfour, cum ar fi Price, sau Deloitte, sau KPMG, sau Ernst&Young, care iau bani cu gramada, pt niste rahaturi. Politicienii nostri, care a fost baiat destept, s-a bagat la marile firme astea, de care-ti zic, manager zonal, sau pana ma-sii. Stiu o multime de nume din finante, care stau bine-merci pe bani frumosi acolo.
      Apoi sunt firmele lor, de afara, sa luam ex, o societate NAUT. Pai are contracte cu Naut assurance lmd ch. ey, cu Naut management co uk, cu Naut technical support hollande, etc etc, etc.
      Ma intreb, firmele acelea de afara, chiar or fi toate straine?? Sau sunt tot alor nostri, pui de cuc prin politica, deschise prin tari straine?

     • ceaikovski zice:

      Vreau sa spun Victor, ca vin la noi sa lucreze pe salariile mici ale prostilor romani, si isi dau banii intre ei, pe aici ramane doar cate o cladire, daca nu e din tabla de aia care o scoti intr-o noapte, toata si praful de pe toba… Cam atat.

   • ceaikovski zice:

    Aici ma vad nevoita sa-ti dau dreptate si pe Ribelalu sa-l contrazic un pic.
    Mi-am aruncat o privire pe raportul Comisiei in care ne sanctioneaza pe fonduri. Exemplele date de ei nu reprezinta mari deficiente, sumele in discutie sunt mici sau foarte mici, spun de ex ca la nu stiu ce confernta nu au fost acceptate cheltuielie pt ca nu s-a pus la dosar lista de particpanti si altele de genul acesta. Acestea puteau fi f usor remediate, daca s-ar fi ocupat cineva. Cum zice Ribelalu, guv actual a avut alte treburi…
    Mai degraba a fost o DECIZIE POLITICA, pedeapsa aplicata guvernului USL cu reverberatii directe in populatia care i-a votat, pt toate insultele aduse oficialilor europeni. Merkel nu va uita niciodata, sau Barosso, ce insulte le-au adus astia.
    Si atunci, ne-au tras-o. Iar populatia spalata pe creier, daca-i voteaza, inseamna ca n-are nevoie de bani europeni. Logica e simpla.

    • Sare'n Ochi zice:

     spalatii pe creier vor reactiona numai cand li se vor inchide granitele in nas si cand nu vor mai avea de pus in blidut si la cine sa se laude cu chiușasăle si curva din dotare. de aceea li se taie banii cocalarilor fondurilor europene si celor care alimentau de aici pusculite de partid in primul rand. restul suntem victime colaterale.

     • ceaikovski zice:

      Bineinteles. Pe politicienii lui Ponta nu-i intereseaza pt ca au averi sunt bine ancorati la banul public, de 20 de ani, orice guvern va fi fost la putere. Ce-i intereseaza pe ei, fondurile de coeziune? Prostii, vrajeala. europenii ne-au dat banii astia, sa reducem cumva diferentele dintre noi si ei, iar astia, doar se imbuiba. Daca ar fi fost de buna credinta, ar fi lasat orice firma sa acceseze fondurile, dar daca buzunarul lor nu beneficiaza, de ce sa dea proiectul?
      Sa moara si capra vecinului!

      Victimele colaterale vor fi multe. Cei mai loviti intr-adevar vor fi tot aia prostii, indirect, prin falimentarea firmelor care lucrau cu fonduri. Fara bani, fara impozite, fara buget, nix salarii, nix protectie sociala, nix pensii

      • Sare'n Ochi zice:

       nu-i politica mortii caprei vecinului, ci exact politica pauperizarii intretinute. sa nu cumva sa se consolideze o clasa sociala de mijloc (mic-burghejii pe care-i uraste visceral Ion Ilici Iliescu) care sa-i mature de pe scena politica. o clasa de mijloc consolidata i-ar termina pe acesti politicieni de cumterie si de stanga caviar si de asa-zisa dreapta.

 5. ribelalu zice:

  Stiu ca exista normative de salarii. Astea sunt la nivel european. Problema este cu proiectele.
  „Ba tata, luam 1 milion de lei/an salarii. Dar de restul hai ba dreaq sa facem ce trebuie, sa invatam oamenii astia sa se descurce, sa-i invatam o meserie, sa-i invatam sa faca afaceri, marketing, management, contabilitate, legislatie…sa le dam un sut in cur, sa-i ajutam cu un calculator si o imprimanta, o casa de marcat, un mic capital samd”
  Dar astia fura tot.
  Proiectul asta este 1, 9 milioane de lei si ei isi „trag” cel putin 1,8 milioane de lei din el.
  A doua problema este ca ONG-istii astia si aia care le aprobau proiectele erau o casta inchisa. Daca ma duceam eu cu un proiect nu ma primeau. Stiti de ce? Pentru ca stricam preturile. Il faceam pe bune, nu vroiam masina, mobila si calculatoare pentru fiecare proiect in parte.
  Am auzit ca cineva din strainatate a vrut sa implementeze in Romania un proiect facut deja tot de ei in Italia. Au fost respinsi.
  O a treia problema este „cine sunt toti expertii astia”. Pai va spun eu: sotii, copii, nepoti plus o parte din cei care aproba proiectele sau rudele lor.
  La televizor au tot aparut cazuri: Abramburica, Astarastoaie, Pop, ala de la ANAF din Bistrita (Botis?) samd. Ce mai zbierau aia de la A3 ca nevasta astuia ultimul are cateva zeci de mii de euro pe an. Pai toti aia din „societatea civila” si Felix au facut proiecte pe POSDRU si au furat banii.
  Niciunul nu vine sa ne prezinte macar un caz de mare succes. Un amarat care a prins post in nustiuce multinationala sau care si-a facut o firma de succes.
  Si ne mai miram ca nu se atrag bani europeni?

  Editare: Mi-a dat Victor oaresce drepturi pe blogul lui si nu pot pune direct un comentariu :)) Ma baga in spam. Frumos Victore. Trebuie sa intru sa aprob singur ce am scris.

  • Sare'n Ochi zice:

   😀 pai daca umbli cu adrese multiple, coane? ce sa faca si programul? pana si pe mine ma mai baga in spam. intru ca tine si ma aprob – ce atata galagie? pune mana si munceste 😀 (plus ca poate te-a considera programul utilizator nou, la de cata vreme nu ai mai calcat pe aici 😀 😀 :D)

  • ceaikovski zice:

   Pai deh, Ribelale, astia sunt fara stop la furat. asa am zis si eu, pune-ti tata salariu sa crapi de atatea icre negre, vile si iahturi, dar fa dracului ce ti-ai propus, mai ales ca e vb de napastuiti, neveste batute, someri, etc.
   Dar dupa ce incep proiectul uita repede pt ce l-au inceput si mai e o chestie: atatia vulturi se arata la orizontul proiectului sa ceara si ei o parte, ca pt aia amaratii nu mai raman bani!

  • ceaikovski zice:

   Adica iti imaginezi ca managerul ia tot salariul ala? Aiurea! imparte cu politicianul, cu primarul, cu ala de la OIM, cu toata lumea!
   Tu n-o sa ai sanse sa iei un proiect, decat daca faci intelegere cu cineva sa-i dai cam 25%. Sau sa ia proiectul altul, „eligibil” din pdv-ul lor de haimanale si sa ti-l dea tie apoi in executie la juma, sau o treime din pret.

 6. ceaikovski zice:

  Adica n-am vazut firma straina sa lucreze cu specialisti romani, sau foarte, prea putine. Isi cheama cica specialistii lor, le dau bani buni pe ora de consultanta, mai vin altii, mai fac cica training, tot pe bani buni, si uite-asa isi dau banii tot lor.
  Noi am lucrat si mai lucram cu firme care au dat ani de zile bani imensi unor super specialisti din astia, si s-au certat cu ei, groaznic, pt ca nu faceau nimic, nu le spuneau nimic.
  Acum, cu noi, lucreaa pe bani foarte putini si sunt extrem de multumiti. Numai ca presiunile externe, ca sa renunte la noi si sa revina la Big Names de afara sunt atat de mari… ca cica n-ai firma frate, cu birou nu stiu cum, cu specialsit in rahat de catel si in alte tampenii, ca n-ai secretara, n-ai nu-sh ce program care se implementeaza acum la ei si care costa de te rupe, vreo 200 de mii de euro, aberatii. Daca te vede firma mica, zice ca esti prost. Nu se uita ca la ei, sunt nivele de competenta, peste nivele, care mai de care mai birocrat si mai specializat pe felia lui, de habar n-au sa puna cap la cap niste situatii si sa dea o parere si toata chestia asta, inseamna regie tata, nu gluma! La aia platesti regia, nu profesionalismul.
  Niciunul nu-si asuma nicio parere, sa vezi ce hartii le dau, te crucesti si te intrebi daca n-au jena ca le cer 60-80-100 de mii de euroi.
  Nu mai zic de orele platite separat, daca au vreo treaba de intrebat 🙂 🙂

 7. ad.rian zice:

  Labirintul horror-soft al smecheriei cu staif fara frontiere: UE, Romania e!

 8. ceaikovski zice:

  I-auzi braul trece raul! A inceput marea achitare de la plata impozitelor la firmele USL-iste!
  Procese verbale incheiate in 2011, la care s-a afcut contestatie in termenul legal, de 15 zile, au fost apoi plimbate prin multele nivele ale serviciilor de contestare, de la nivelul administratiei fiscale, la cel de la minister, pana acum o luna, cand firma lui Sova a fost achitata de obligatiile stabilite prin PV.
  Foarte tare! Se vede treaba, ca a reinceput functionarea mafiei din MFP. Sa ne traiasca! Si la buget, sa vina banii de la pensionari! Ca tot le-a promis Ponta ca-i scapa de plaga asta, instaurata de nemernicul Boc! 😛

  La Turcescu acum, s-a enervat ca l-a amenintat una de la firma fosta Sova si asociatii.
  Sa vezi dracie, ca incep sa caute cine a dat PV-ul la presa, acesta fiind act cica secret, sau pe amarata de secretara de la firma, sau cine o fi dat PV-ul presei…
  He he

  • ribelalu zice:

   Procesele verbale ar trebui sa fie anulate numai de instante de judecata. Si in cazul prezentat de Turcescu ar trebui luat la frecat, pentru abuz in functie, ala care a anulat PV-ul.
   Ati vazut la antene cat rahat au mancat astia pentru niste parfumuri si hartie igienica luate de nu stiu cine pentru o intreaga institutie.

   • ceaikovski zice:

    S-a facut contestatie si s-a castigat. Probabil. Daca nu, e caz penal in MFP si trebuie sa se autosesizeze serviciul de audit al ministerului. In care serviciu de audit, lucreaza doar slugi. Mai e corpul de control al ministrului. Care ministru? Florin G 🙂
    In instanta se ajunge dupa parcurgerea unor etape. Sesizarea organelor abilitate, de incalcarea legii, etc. Penal adica. Aici in PV nu s-a ajuns in instanta pt ca era vb doar de impozite si accesorii, nu de amenzi. Doar amenzile se contesta in instanta, restul urmeaza drumul serviciilor de contestatie din MFP.
    O sa iasa hai mare, ca s-a dat presei PV-ul. Astea sunt secrete de serviciu, iar cel care va fi gasit vinovat, daca e din MFP va fi dat afara, iar daca e din firma, va fi bagat in instanta.
    Oricum e interesant, ca a durat un an de zile. Constetatiile se fac foarte repede, termenele sunt stranse, nu inteleg de ce s-a ajuns la 12 luni. Nici dracu nu sta cu o lucrare necontestata atata vreme si din partea MFP nu sta nimeni fara sa-i dea raspuns, ca jar mananci de la firma.

   • ceaikovski zice:

    Parerea mea e ca s-a facut magarie in registre, in datele de inregistrare, si e bine ca Turcescu a aratat data PV-ului, altfel disparea si PV-ul si registrul in care a fost inregistrat. Care registru chiar cred ca nu mai exista 😛
    E de vazut cine nu a respectat termenele legale de contestare, si e dosar gata, de penal.

 9. crisuadi zice:

  Pai , scuzati-ma ! Cine cere bani pentru asa ceva (si ce mai bani!) , nu-i prost si nu-i de vina ! Nici cine aproba acesti bani nu-i de vina pentru ca nu sunt banii lui/lor . Astia sunt o suma de bani special alocati pentru asa ceva din taxele si impozitele noastre , a cetatenilor europeni . Ce credeati ca este UE alceva decat o suprastructura de politruci venali , pusi pe furat ? Ce credeati ca este UE altceva decat o imensa suprabirocratie socialista care traieste super-bine pe spinarea fraierilor ? Socialismul nu poate produce altceva decat birocratie , taxe infinite si saracie generalizata in populatie ! Cine a trait tot comunismul romanesc cum l-am trait eu din ’56 , nu se mai mira de nimic si nici nu-l mai uita ! 🙂

  • Sare'n Ochi zice:

   nu ar fi pacat sa-l retraim?
   cat despre UE nimeni nu-si face iluzii. vorbim despre natura umana: unde sunt bani usor de obtinut, apar si venalii.
   noi suntem defecti ca am fost educati „prost” sa nu furam, sa nu mintim, sa nu ravnim la bunurile altora samd – si ne-am insusit invatatura si o mai si aplicam. 😀

 10. LiviuS zice:

  Va consumati energia aici, convingandu-va intre voi (ca nu veti vedea un om de alta parere – in afara de postacii platiti- sa va citeasca). Discutati, mai bine masuri, actiuni ce trebuie facute. Nu va calmati nervii izolandu-va intr-un forum, luati baioneta si atacati, ca va termina astia de tot.

  • Sare'n Ochi zice:

   mai cititi blogul – este vast. exista si materiale despre actiuni concrete.

  • doru cu motoru` zice:

   @LiviuS ; „postaci platiti sa va citeasca” …unde ma pot inscrie ?? Noi,neplatitii,ne adunam pe sub poduri ,in alte locatii conspirative ,si acolo complotam. Nu dam pe goarna ca sa afle dujmanii ce si cum!
   Multa sanatate !!!

  • ribelalu zice:

   Coane, cat platesti bre pentru trafic pe blog? Vad ca datorita traficului sar si astia cu publicitatea pe tine de nu ai unde sa mai pui bannerele.
   @LiviuS: Masuri trebuie sa ia Guvernul. Eu nu pot decat sa iau masura sa-mi protejez banii personali cat mai bine. Prin orice mijloace. Inclusiv prin vot.
   fondurile europene nu au fost oprite pentru furturi. Furturile sunt efecte. Fondurile au fost oprite pentru ca Guvernul asta actual avea obligatia sa remedieze cauzele. Nu a afcut nimic.
   Daca citeai cu atentie iti dadeai seama ca asta e un proiect vechi, facut pe vremea „alorlalti”. Numai ca astfel de proiecte au facut toti: politicieni, „societate civila”, ONG-isti, sindicate. Sunt foarte putini „formatori de opinie” de orice culoare politica (USL, PDL, UDMR samd) ce nu s-au lins putin pe deste de mierea din borcanul POSDRU. Deasemenea sunt extrem de putini din afara sistemului care au reusit sa implementeze un proiect. Nu puteau patrunde din cauza castei inchise. Daca Guvernele ar fi dorit ar fi facut zilnic emisiuni la tv, platite tot din banii UE, care sa explice cum se pot face aceste proiecte. De la A la Z. Nu am vazut una. In schimb vad altfel de emisiuni de gen: cum sa joci poker online de exemplu. De la A la Z.

   Acum a venit scadenta si sunt doua variante:
   – una dorita de ei: sa suporte bugetul pierderile
   – una dorita de noi: sa dea banii inapoi indivizii astia.
   Din pacate vom plati tot noi toti aceste pagube prin banii publici.

 11. andrei zice:

  De vina sunt autoritatile care au redactat ghidurile !! O data ce permiti astfel de cheltuieli, nimeni nu mai poate opri un beneficiar sa le solicite (nici macar evaluatorii proiectelor / auditul). Recomand sa intrebati pe Ministrul Muncii de la acea vreme…

  • ceaikovski zice:

   Nu neaparat, pt ca partile implicate sunt si firme de afara, care nu accepta salarii de cacao. Dar sunt unii care s-au lacomit prea tare isi dau salarii atat de mari, incat sa poata da si altora care fac parte din sistemul asta bine pus la punct, de furt romanesc din proiectele POSDRU.
   Va dati seama, ca bruxelezii sunt primii care s-au sucarit, pt ca daca nu se respecta macar o limita minima de legalitate, nici ei nu se mai pot infrupta din banii contribuabilului european. La nivel european s-a creat o structura care cica se ocupa cu grija fata de contribuabil, pornit de la o idee foarte buna, sociala, dar care a creat o larga prestare de servicii, multe firme implicate, care folosesc acesti bani, pana la urma la beneficiarul proiectului, ajungand mai nimic, sau indirect daca vreti. Prin cresterea nr de locuri de mca din firmele implicate, sau a nivelului de trai, sau a veniturilor tarilor respective, a impozitelor inapoiate statelor.

 12. ceaikovski zice:

  Da, deci treaba cu contestatiile e cam asa: prima etapa este contestarea la AF care ti-a incheiat PV. Apoi la MFP. Daca nici MFP nu-ti da raspunsul favorabil ajungi in instanta, cica.
  Astia din cate am inteles, n-au ajuns in instanta si am intrebat cum se poate. Mi s-a raspuns ca termenele in care ai dreptul sa contesti sunt stranse, si in prima faza (la AF de care apartinea) nu i-a dat castig de cauza, a ajuns la serv de contestatii al MFP. Acolo se poate lungi. Adica aia iti cer documente, tu nu le dai pe toate, si termenul in care ei sunt obligati sa raspunda, se prelungeste cu fiecare noua hartie pe care o depui. Deci e clar, Sova a lungit-o la MFP, stiind ca au de gand sa dea guv Boc si MRU jos si vin ei la putere.
  Acum o luna, cand s-a anulat PV-ul, erau ei la putere, deci nimic misterios nu s-a intamplat. Oamenii lui Fl Georgescu…
  Este posibil si ca cineva de la serv de contestatii din MFP sa fi uitat lucrarea prin sertare, pt o suma de bani, o perioada de cateva luni si cand au ajuns ei la putere, s-a rezolvat.

  • ceaikovski zice:

   Cel mai nasol e ca salariatii din anaf, care au intocmit o lunga perioada de timp, PV-uri normale la cap, vor fi pusi acum la index. Vor fi torturati. Pe bune.
   Daca a picat conducerea care ii proteja si ii asigura ca pot incheia si acte de control corecte si la firme de care de obicei nu se atinge nimeni, atunci salariatii respectivi devin fii ploii si vor fi aruncati ca niste masele stricate, pe la servicii de kkt, unde nu-si mai pot aplica profesia, experienta, cunostintele. Plus taieri de salarii, retrogradari, etc.

   PS: actele de control sunt considerate secret fiscal. Nu va spun cate discutii sunt pe aceasta tema. Ar trebui odata sa se deschida si acest subiect, deoarece atunci cand e vb de firme care fac evaziune, consider ca secretul fiscal nu-si mai are rostul. Asa cum e cu psihologul care trateaza un personaj care-i marturiseste ca a facut o crima, ascunde acest lucru de politie. Ce secret profesional mai poate fi acela?

 13. observator zice:

  Pentru cei ce vor o felie de paine aba si un salariu de 5.000 euro trebuie sa treaca testul de exorcizare
  Interviu angajare la Antena3

 14. doru cu motoru` zice:

  Gata ! ajunge ! tot o aud p`aia cu 7,4 milioane de mi s-a acrit ! Da` cei peste 8 virgula nu stiu cate milioane ,ce-am votat ca fraierii pentru mai putini „cacarai” in parlament ,cine plm tine cont ????

 15. ceaikovski zice:

  Ribelal, cred ca-ti dai seama ca se va introduce in deficit, ca va fi platita de noi. Sunt curioasa insa, daca FMI va accepta marirea deficitului, aici e poanta 😛

  • doru cu motoru` zice:

   ntz ! aici e ponta 😀

   • ceaikovski zice:

    DDD candideaza in colegiul lui Ponta.
    Dar stii, mie nu Ponta mi se pare cel mai promejdios, ci Voiculescu si Crizel, psihopatul.
    De Ponta puteau sa scape f usor, faceau repede un congres extraordinar si-l dadeau jos.
    S-au aliat insa, Felix, cu Crizel cel violat si parasit, cu Dragnea si alti mafioti sa-l dea jos pe Ponta. Cu ajutorul si al lui DDD probabil. Ponta e mitoman si plagiator. Dar ceilalti mi se pare mai grav ca vor ramane factori decidenti, in parlament, in USL, in media, etc.
    O sa dispara Ponta, si? Ce facem cu ailalti? Poate Dragnea infunda puscaria, psihopatul poate va fi dat la o parte din liberalii lui. Dar ramane mafiotul, profesorre, Felix. Asta-si gaseste imediat alt paranoic.
    Poate nu asa repede, dar tot intra in parlament leprele.
    Ma gandesc la un cadou frumos de Craciun, de la justitie, legat de Felix 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.