Ambasadorul SUA Mark Gitenstein a declarat, azi, că evaziunea fiscală din România este „atât de larg răspândită, încât nivelul acesteia poate depăși valoarea bugetului de stat” (transmite Mediafax). Omul și-a și făcut o viziune cu privire la economia românească pe care a asemuit-o cu o piramidă inversată. Are dreptate in ceea ce privește cât de mulți stau cocoțați pe umerii celor care muncesc cu adevărat și în ceea ce privește cât de puțin câștigă cei care muncesc în raport cu cei care îi fură: așa-zișii capitaliști de cumetrie inventați de Ion Ilici Iliescu.
- Mark Gitenstein a remarcat că în România sunt mai mulți pensionari decât angajați, acest raport nefiind atât de negative nicăieri in UE. Potrivit ambasadorului american, în România „o jumătate dintre toți angajații au un fel de asistență socială”, iar alți 400.000 de români „lucrează pentru companiile deținute de stat, care produc mai multe datorii decât profit, așa cum știm cu toții că funcționează”.
În fapt, România arată ca un zigurat. Cu ajutorul legilor cu dedicație date în 22 de ani de tranziție, unii s-au cățărat ca avere și statut social pe terasele superioare. De acolo ne dau sfaturi despre cât sunt ei de deștepți și au știut să facă avere. Și uite așa mi-am adus aminte de faptul că electoratul PDL a fost format în mare parte din românii cu drept de vot care își doreau luptă cu toleranță zero împotriva corupției, reforme concrete care să sprijine mediul privat, transparență în cheluirea banilor publici șamd – mă rog, tot ceea ce ne dorim de 22 de ani și ni se tot promite din 4 în 4 ani, dar nu se mai realizează niciodată. Ba, parcă de când au început să se facă mari și să intre (normal!) în politică și să preia afacerile de familie beizadelele celor care ne-au nenorocit trecutul, prezentul și viitorul, mergem din rău spre mai rău. De 22 de ani, sprijinirea mediului privat a fost de tipul: dă-mi mie, ca să-ți iasă și ție; transparența cheltuirii banilor publici e facultativă: contractele sunt făcute public numai dacă trebuie înfundat vreun adversar sau vreunul din grup care a crezut că a produs de unul singur banii cu care se laudă. Corupția e profitabilă în continuare. Cât de eficientă este o condamnare de politician mai ales când se dă cu suspendare și, chiar dacă se dă cu executare nimeni nu se leagă de averile dobândite ilicit. Care e pedeapsa atunci? Că îi arăți cu degetul și ei se vor topi de rușine? Ei știu că fac un an, doi (ca deținutul N0049) în spital, sau celulă de lux cu conexiune internet, în nici un caz cu încă 10 borfași de felul lor în celulă. Iar când ies, sunt aranjați pe viață – plus, eventual, încă o generație sau două. Vorba aia: pușcăria trece, banii rămân.
„evaziunea fiscală din România este “atât de larg răspândită, încât nivelul acesteia poate depăși valoarea bugetului de stat” – nu avea dreptate MRU sa-i ceara lui blejnar sa adune 2 miliarde de e la buget? bine zis : puscaria trece , banii raman. escrocii ar trebui pedepsiti prin confiscarea averilor si lasati apoi in libertate sa-si caute loc de munca sa aiba cu ce-si plati intretinerea iarna .
Nastase a inceput sa guite cand i s-a atentat la buzunar – confiscarea prejudiciului si interzicerea dreptului de a candida, adica interzicerea accesului la bucatele publice prin intermediul functiei publice.
Cred ca nu am atins „varful” coruptiei.Optimistii 😀 estimeaza ca vom avea catre 540 de parlamentari, praf ii facem pe americani;ce daca suntem de 10 ori mai putini!”Aia” aproape 9 milioane de „fraieri” care au cerut prin referendum 300 de parlamentari nu conteaza pentru alde 😀 😀 cacarau & „friends” . Conteaza cei 7,4 milioane care nu-l mai vor pe Basescu;fara sa-si puna intrebarea cati il vor pe EL INSUSI prezident. De ce naiba nu-l intreba nici un reporter pe putoarea nationala cum sta democratia in cazul asta.Revin,coruptia ne va exploda in fata.Chestiune ce ne o garanteaza pasii pe care-i face ministrul justitiei , care deja „lucreaza” la „intarirea” ANI ;urmeaza DNA. Asa ca noua,celor care doar munca ne aduce buna stare,nu ne ramane decat sa ne apucam din nou sa sesizam pe cine credem ca poate opri hidra ce va sufoca aceasta tara ,prin toate mijloacele „democratice” care-i stau la indemana.Stau bizonii gramada la teveuri si cred ( eu ) ca li se prezinta ceea ce vor sa auda: bani „cacarau” 😀 munca ioc ! Bravo PNL!!
legea „buna” ii va duce pe baietii destepti ai politici in sanul lui Avraam. o multime de labari vom vedea pe acolo.
De cand mama m-a facut stiu: cel mai ieftin mjloc de trsnsport este naval, urmeaza, feroviar si apoi auto. La noi toate sunt pe dos. Daca de la Constanta – Bucuresti, pe vremea lui „nea” se faceau 2,5 ore, a urmat modernizarea (vreo j-de ani) pe timpul careia se faceau vreo 7 ore, acum ne-am modernizat si se fac aproape 3 ore. Asa a luat amploare transportul auto , care este mai ieftin decat trenul. Bravo natiune !
pfuuuuai stimate @aronpetru ce-mi faci 🙂 apropo de transport; cel public. Nebunia matinala a oraselor (oricare) este teribila.Nici un primar nu a prezentat cel putin teoretic un proiect/plan de modernizare a transportului public din urbea sa. Adica autobuze moderne,mijlocii,care sa circule de la 6 la 9, de la 16 la 19 si de la 21 la 23 in numar suficient pentru a renunta „boborul” la autoturisme, Ca sa vezi ce frumos visez !!
canuta om sucit este personaj national, nu?
Daca as avea o afacere, cred ca as intra in greva fiscala. As refuza sa platesc taxele. Eu vreau sa plec. De aici. Din tara asta. Pana in vara asta, am sperat. Stiam ca lucrurile nu sunt perfecte, dar speram ca vor fi mai bine. Uneori, ma intreb daca o sa mai avem internet, daca o sa mai putem macar sa ne exprimam. Caci cred ca ni se pregateste o botnita.
`neata 🙂 ,am luat cu „ponta-paste” o parte din articolul d-lui Tismaneanu din Contributors : „Romanticii credeau că fiecare popor are un geniu bun care veghează asupra sa. Al nostru cred că s-a sinucis de ruşine şi umilinţă în vara teribilă care ne-a pus pe şinele catastrofei. Vom avea ce ne-am dorit: o ţară şterpelită şi vârâtă-n buzunar de cefele groase din parlament, o ţară de o sărăcie (inclusiv de idei, de valori, de modele) cum n-a mai cunoscut ea în istoria ei modernă. În schimb bogată în ură şi în dispreţ, în frustrări şi complexe de inferioritate, în mitocănie şi proastă creştere.
Un lucru nu vor putea face însă cei care vor însângera după alegeri trei sferturi din sala Parlamentului: nu vor aduce prosperitatea promisă, nici măcar nu vor putea menţine sărăcia de azi. Leul se va prăbuşi tot mai vertiginos, gafele din economie şi finanţe vor avea consecinţe draconice şi frământările sociale nu vor mai putea fi controlate prin Antene şi prin veşnica supapă Băsescu.
Apocalipsa noastră va fi şi apocalipsa lor, şi nu se vor găsi destule capete ale lui Moţoc ca să mulţumească un popor minţit cu cinism de cinci ani de zile. USL nu va avea un sfârşit bun. Pe cât e de monstruos, ca un Transformer de pe Cartoon Network, pe atât se va prăbuşi mai adânc, “ca un copaci mare”, cum ar spune cronicarul. Până atunci însă nu va lăsa piatră pe piatră în România, căci de 22 de ani nu ştiu formaţiune politică atât de pornită pe pângărire şi distrugere.”
buna, Coane – bine descrise lacomia, prostia si gunoismul cefelor groase din Palavrament.