Dacă intri cu bocancii în problemele europene, ți se vor da papucii

Rezultatele care vor fi anunțate de Comisia Europeană în urma verificării modului de derulare a mai multor programe cu finanțare comunitară nu vor fi îmbucurătoare, iar România va trebui să accepte corecții financiare, care ajung și la 175 milioane euro în cazul POSDRU, relatează Mediafax. Zice Prim Plagiatorul mitoman (și mitocan) al României, Che Gargara, în timp ce mimează guvernarea:

 • „Referitor la fondurile europene, nu avem încă nicio comunicare oficială, întâi se comunică pe surse la presa din România. Eu nu înțeleg care e marea fericire, văd o mare fericire la colegii noștri care au fost la guvernare până în mai că se pre-suspendă fondurile. Programele, dacă vor fi într-o procedură de pre-suspendare, vor fi pentru auditurile din perioada 2009-2011, nu știu care e marea fericire că acum ni se iau banii din cauza greșelilor lor, e un gen de fericire morbidă pe care nu pot să o înțeleg. (…) Toți miniștrii care aveți în continuare negocieri și atribuții în acest domeniu, evident sub coordonarea domnului ministru Orban, vă rog să facem ceea ce am stabilit, dar de fapt am cam făcut, acum suntem la faza în care acceptăm corecțiile financiare, acceptăm să plătim pentru greșelile din 2009-2011. Nu avem altă soluție”.

Pe lângă faptul că o ține tot în glumițe infantile de curtea grădiniței, iar pe parcursul anului 2009 a fost și el la guvernare, Plagiatorul care minte după cum respiră cred că nici nu pricepe despre ce anume vorbește. Rectificarea bugetara se face pe anul în curs – adică 2012. Corecțiile financiare sunt, după imaginarul din capul lui, restituiri din banii folosiți în 2009-2011… Între timp și Fondul Monetar Internațional a publicat raportul privind cea de-a șasea evaluare a acordului pe care îl are cu România, în care a prezentat și câteva scenarii pesimiste. Odată că țara noastră este extrem de vulnerabila la criza din zona euro – asta și fără contorsiunile naționalist-xenofobe ale Uniunii Stalinist Leniniste, iar în cazul în care recesiunea se va adânci și mai tare, România ar putea înregistra o contracție economică de 5%. (Vezi: România riscă o scădere economică de 5 la sută.)

Să-l aducă pe Ponta cineva cu picioarele pe pământ. Poate chiar tatăl și mama Inflației Florin Georgescu – așa-zisul ministru de Finanțe, îi poate explica cum este cu cheltuielile inutile făcute aiurea în cele 6 luni de guvernare. Să-i facă o proiecție cu privire la efectele tăierilor de investiții făcute în cele două rectificări bugetare operate de către propriu-i guvern, raportate la previziunile FMI. Era clar încă din iulie, când se juca împreună cu Căcărău de-a lovitura de stat, că nu va mai avea bani nici salarii și nici de pensii – dară-mi-te pentru a potoli foamea de capital bugetar al grupului infracțional organizat în interesul căruia guvernează. Ce-ar fi, Dottore, în loc de glumițe golănești, să ne prezinți și nouă, națiunii, raportul de activitate pe cele 6 luni de așa-zisă guvernare? Să ne înțelegem bine: pe 27 aprilie 2012, la ungerea Cabinetului Ponta, un euro era 4,3747 lei. Azi, 24 octombrie 2012, un euro este 4,5757 lei. Practic, fiecare familie din România a sărăcit cu aproape 100 de lei de la preluarea guvernării de către USL.

PS: În raportul FMI se specifică că, în cazul unei deprecieri a ratei de schimb valutar de 15 – 20 la sută (probabilă), portofoliile băncilor ar avea serios de suferit. (Vezi: FMI face scenarii și pentru o depreciere a leului de 15 – 20%: Băncile, grav afectate). Totuși, FMI a precizat că nu se așteaptă neaparat la împlinirea acestor scenarii, motiv pentru care a anunțat o creștere economică de 1% (față de previziunea de 1,5 – 2,5% anunțată în guvernarea Boc și menținută în guvernarea MRU), pentru acest an și de 2,5%, în 2013. Experții Fondului se așteaptă ca rata inflației să crească, însă ea va rămâne în ținta stabilită de BNR. Pe fondul unui flux de capital scăzut și a cererii interne diminuate, deficitul de cont curent va fi mai mic, sub 4% din PIB în 2012 – 2013. Nu văd de unde atâta optimism (că inflația va rămâne în ținta stabilită de BNR) din moment ce, la 11 octombrie 2012, Comisia Națională de Statistică a comunicat că rata anuală a inflației a atins un nivel record pentru acest an: 5,33%, cu mult peste estimările BNR de 3,2 %. De asemenea, să ne amintim faptul că, în 2013, vom plăti accize la cursul de 4,5223 lei/euro, cu 5% mai mult decât în 2012 (4,3001 lei/euro pentru 2012). În toate preţurile finale ale produselor accizabile se vor resimţi majorări semnificative în 2013 faţă de 2012, induse atât de creşterea ca sumă a accizei (benzina, cafeaua, alcoolul și țigările), cât şi de impactul cursului asupra acestei taxe, exprimată în lei (la toate produsele). Creşterea numai din cauza cursului este de aproximativ 5,1%.
Deocamdată, cel mai mult s-au scumpit alimentele, în specical cele de bază, precum cartofii, ouăle și uleiul, dar și gazele naturale și carburanții. Prețul alimentelor a crescut în luna septembrie cu cea mai mare valoare lunară din ultimii 10 ani, anume 2,3%. Am beneficiat de 7 majorări de prețuri la benzină și motorină din luna mai și până acum. În octombrie 2012, plătim cu 14% mai mult pentru carburanți decât plăteam la sfârșitul lunii aprilie. În octombrire 2012 cartofii sunt mai scumpi cu 27%, ouăle s-au scumpit cu 8%, uleiul cu 6%. Estimativ, iarna va aduce facturi mai mari cu 35% – după liberalizarea prețurilor la energie. În curînd nu va mai exista „Seara pe deal / buciumul sună cu jale”, ci doar: „iarna, la noi, ţevile sună a jale”. Se va vedea asta la facturare.

Acest articol a fost publicat în Politichie de mărgăritar și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

16 răspunsuri la Dacă intri cu bocancii în problemele europene, ți se vor da papucii

 1. Valentin zice:

  Sincer, ma bucur ca atat USL cat mai ales votantii USL vor avea necazuri. Cu cat mai mai, cu atat o sa ma bucur mai mult.
  ca tare, tare rau m-a amarat poporul asta inconstient cu alegerile lui imbecile.
  Acum ma simt bine in Germania si uite ca pot sa ma si distrez de la distanta si sa o bag pe aia cu „V-am spus eu, natarailor”

  Cat despre ce vina au ceilalti romani, muncitori, onesti si cu frica de Dumnezeu, pai nu stiu.
  dar sufera si ei din cauza prostilor, ca tare sunt multi!

 2. Liana zice:

  Tot ce vreau este sa il vad pe Ponta vorbind despre austeritate. Cu gura lui. Sa taie din nou banii pe care i-a dat. Caci si din cauza asta am ajuns aici. Sa inteleaga si bizonii ce e aia mita electorala. Baiatul asta habar nu are ce e aia criza si nici Florin Georgescu nu prea ii explica.

 3. Sare'n Ochi zice:

  Ponta şi Borisov au inaugurat la pas Podul Calafat-Vidin, pe care se va circula abia la primăvară. Îngheaţă toate proiectele de drumuri ”Prima „victimă” va fi autostrada Nădlac – Sibiu, de pe Coridorul IV Paneuropean, pentru care UE va suspenda finanţarea din cauza incapacităţii administrative şi a lipsei de expertiză a autorităţilor responsabile.”
  http://www.puterea.ro/articol/coridorul_iv_se_va_finaliza_la_pastele_cailor_ue_ne_ingheata_toate_proiecte
  deci nu cum minte ca un gunoi acest infantil plagiator: pentru ca ” plătim pentru greșelile din 2009-2011″!

  • doru cu motoru` zice:

   Salut Coane & friends 🙂 , se baga singuri in corzi plagiatoru` ! In idiotenia sa aceasta pacoste a Romaniei , va da vina pe presedinte pentru masurile de austeritate ce trebuiesc luate,chipurile ca nu pleaca el la Bxl.Ce sa faca idotu` la Bxl? Sa fie felicitat pentru marea adunare populara de pe stadionul National?? Pentru discursul european a lui si al celuilalt cacarau ? ( ca nu-i nici o diferenta intre ei ) Si ca incheiere ,astept sa-l aud pe ilici iliescu ca si el vrea monarhie 😀 😀
   PS ca tot vorbim de idiotul neamului;cica Andronescu E ,vrea sa vada ‘prejudiciul judiciar” ; adic` cel din care pontagretosul a copiat la greu tre` sa depuna plangere ,c`altfel nema prejudiciu,nema plagiat.
   V-am lasat,ca se ridica bariera 😀 .Pa !

  • Liana zice:

   Sunt inghetate toate proiectele de drumuri. Toate reabilitarile, podurile, tot.

 4. observator zice:

  Daca vre sa mananci o felie de paine alba te supui tratamentului de exorcizare
  Interviu angajare la Antena3

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.