“Treaba statului, domnule: el ce grijă are? E datoria lui să-ngrijească să aibă oamenii lefurile la vreme”

Închiderea celei mai bugetofage intreprinderi post-decembriste, ar aduce bunăstare economică în România. Justiția nu aude strigătul de suferință a milioane de devalizați?

Mintenaș se face anul de când Uniunea Stalinist Leninistă a atacat la Curtea Constituțională a României Legea asistenței sociale. În motivarea scrisă de asistatul mintal Șova, băieții și fetele stângii-caviar se chinuiau să găsescă într-o lege-cadru vreun articol care să contrazică Constituția (pe vremea aceea, ei erau vajnicii apărători ai virtuților constituționale!). Așa au ajuns ei la concluzia că legea neaga caracterul de stat “social” și dreptul oamenilor la o viață “demnă”.

 • “Considerăm că prin filozofia şi prin prevederile concrete ale legii (iar aici ne referim, în special, la acele prevederi prin care familia este principala entitate responsabilă de bunăstarea socială, iar nu statul, şi la acele prevederi atât de vag formulate, întrucât, în fapt sunt inapte să asigure garantarea drepturilor, motiv pentru care legea este golită de scopul pentru care este adoptată) sunt golite de conţinut, lăsate fără niciun fel de efecte juridice principiile constituţionale enumerate mai sus: statul social şi dreptul la măsuri de asistenţă socială”.
 • “Deşi statul social este produsul societăţii moderne, fiind o realitate socială şi nu o viziune ideologică (ioi-ioi-ioi-ioi! – cum de nu umblă Șova numai tăvălindu-se de la durerea dtă de prostie?!), legea contestată doreşte „modernizarea statului” prin renunţarea la unele dintre atributele sale şi anume cele capabile să asigure prin serviciile publice şi asigurările sociale bunăstarea socială“.
 • “Subliniem că nu persoanele cu handicap sunt responsabile de declanşarea crizei economice şi nu ele sunt acelea pe seama cărora să se achite factura crizei”.

Deci, fiecăruia după nevoi (necesități)… Daca conving cam 1 milion de emigranți să se întoarcă în România, dă Uniunea Stalinist Leninstă bani de mâncare, casă, mașină, haine și concedii? Căci, n-așa?, este numai datoria statului să avem un nivel de trai ridicat…

Multilateral subdezvoltații aceștia mintali de la Uniunea Stalinist Leninistă au ajuns între timp la putere – nu mai comentez cum. Numai că, odată ajunși la putere, au constatat că ugerele bugetului statului sub lupa Fondului Monetar Internațional și al celor de la Uniune Europeană nu mai sunt atât de generoase cu clientela de partid și de stat. Că nu mai sunt bani pentru a depăși criza (de caviar și deplasări de lux) în așa fel încât aceasta să nu se facă pe spezele handicapaților morali ai lui Dogaru (cu care aveau contract neonorat de destabilizare a instituțiilor statului român). Și-atunci și-au amintit din învățăturile tătucului bolșevic Ion Ilici Iliescu că pot să-și tragă bani de la cei care muncesc (și, în consecință, mai și greșesc) pentru a-i plăti pe cei care numai votează (și nu au cum să greșeascdă). Așa că au scremut un proiect de Hotărâre privind creşterea taxelor, impozitelor şi amenzilor locale. Conform acestei Hotărâri, valoarea taxelor şi impozitelor locale, dar şi a amenzilor, ar fi crescut cu 16,05% în 2013, stânga-caviar estimând că o astfel de majorare va aduce în următorii trei ani venituri suplimentare la buget de 531,62 milioane de lei. Trai, neneacă, fiecăruia după nevoi, nu?!

Numai că, după ce li s-a spus de la obraz că un produs haleau cu polonicul din opoziție și altul încearcă să halească acum, la putere fiind, infamul Proiect de Hotărâre privind creşterea taxelor, impozitelor şi amenzilor locale a fost ŞTERS de pe site-ul oficial de la Finanţe. Inadvertențe, cică. Discuții cu organismele financiare internaționale șamd. Corelări, care va să zică! Iar Prim-Plagiatorul Mitoman al României, Che Gargara și-a permis să se arate oripilat, chipurile, de ceea ce a apărut (fără știrea lui) pe site-ul Ministerului de Finanțe, deși însuși el a spus că vor crește până și redevențele

Iar minte după cum respiră!

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la “Treaba statului, domnule: el ce grijă are? E datoria lui să-ngrijească să aibă oamenii lefurile la vreme”

 1. Valentin zice:

  Stai ca vin alde Bleen si-ti spun ca de fapt Voiculescu nu e asa rau si ca dreapta si dreptii ar trebui sa se concentreze sa castige campionatul de badminton din 2158 pentru ca astia ca MRU si Basescu sunt mana in mana cu USLul oricum, nu are sens sa ne stresam cu urmatoarele 10-20 de cicluri electorale..

 2. doru cu motoru` zice:

  `neata 🙂 ehe Coane ,ce mai mareau stangistii toate de nu ar fi robinetul pentru bani la „altii” ! Sa nu uitam cati bani mai ramasesera in visteria BNR ,pe vremea lui Vacaroiu.Pana la urma mocirla in care baltim se datoreaza acestei clase politice ( exceptiile sunt dureros de putine si nu avem decat sa fim bucurosi si pentru asta) deosebit de lacome,incompetente si de o lasitate istorica!!! Si pentru ca aproape tot legislativul este plin de „dottore” ,care pe langa faptul ca nu prea stiu ce inseamna dezvoltarea unui stat prin legi firesti;emit legi dupa propriile interese.Asa au procedat si asa vor proceda,din pacate,si mai departe.Cati reprezinta in parlament ideile de dezvoltare ale unui capitalism autentic ? Politicienii in general si parlamentarii prin excelenta,ne duc spre ceva ce se aseamana cu realitatile din unele tari ale Americii Latine! Exemplu cel mai dureros,dar cel mai bun ( parerea mea ) este Venezuela.Bogatiile acestei tari ar fi trebuit sa imbunatateasca viata oamenilor de rand.Dar nu se intampla asa.Pentru ca nici acolo ,politicienii nu sunt pentru legi de dezvoltare prin MUNCA ,ci pentru legi care sa stimuleze NEMUNCA. Adica asistenta sociala disproportionata.Citind un mic studiu despre „competentele”guvernantilor venezueleni in care se reflecta modul in care majoritatea populatiei este lasata la mila statului ( voit !) si efectele dramatice pentru viitor ale acestei abordari zise sociale ,se exemplifica prin faptul ca statul in loc sa dezvolte infrastructura rutiera si cea necesara pentru un trai decent ( apa curenta,etc),ceea ce ar fi dus automat la creearea de locuri de munca si aparitia micilor intreprinzatori,politicienii venezueleni,sustinatori a lui Chavez,le-au dat si probabil asta promit si acum ,tot felul de ajutoare,inclusiv mici sume de bani la foarte multi , ca doar bogatiile sunt ale poporului n`asha?,pe care nevinovatii ii vor cheltui imediat,si se vor trezi peste un mic interval de timp la fel de oropsiti,gandindu-se ca peste cativa ani,vor fi din nou alegeri,si statul le va da,poate,mai mult.Fara munca.Asta este gandirea si ,grav,modul de actiune si al politicienilor tarii noastre.Banii alocati de UE pentru dezvoltare nu sunt buni;deoarece implica efort ,in primul rand intelectual,iar intelectul lor recunoaste doar spaga,comisioanele,ciupeala.Importanat sa poata sa se imbogateasca,si sa ramana in visteria statului „ceva” pentru care Sova si alti idioti ( inclusiv ce-si zic liberali) sa poata emite legi sociale incorecte,spre a mai da de pomana.De unde ? Cum de unde ? Marind taxele si impozitele,lovind in special,in cei”batuti in cap” la fel ca mine,pentru care ziua de munca incepe la ora 6 si nu se stie la ce ora se termina,iar saptamana de lucru are tot 6 zile.
  Mi-am futut dimineata revenindu-mi in gand aproape toate magariile idiotilor uslamisti. Dar daca „boborul” de 7,4 milioane ii va „stampela”,asta e`!

  Hai pa !

 3. observator zice:

  Atentie !!! Pretul KWh a crescut cu 20 la suta din luna august ajungand dela 0,043300 lei/KWh la 0,523480 lei/KWh oare ce parere are Mihai Gadea ????? pastorul cel bun ce nu mai poate de grija celor muritori de foame de performantele celui mai competent si cinstit guvern.

  Iata cresterile de pret si efectele lor
  Taxa cogenerare creste dela 0,018500 la 0,021200 diferenta 0,0027 lei
  Pret Kwh creste de la 0,43300 la 0,49 lei/Kwh diferenta 0,056700 lei
  Taxa noua certificate verzi 0,031080 taxa pentru eoliene
  Cresteri pret pe KWh din septembrie 0,0027+0,031080+0,056700=0,090480 lei/KWh
  Anual la u n consum mediu de 2000 KWk x 0,09 lei = 180 lei sunt banii ce-i da in plus fiecare familie
  In concluzie fata de luna iulie pret KWh a crescut de la 0,43300 la 0,523480
  deci a crescut cu 20 la suta aducand in plus la la bugetul statului peste un miliard
  doua sute milioane euro calculele au fost facute la o productie de 60 miliarde KWh
  anual

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.