Bietele animale, ghinionul vieții lor a fost că s-au născut în România

Un urs își vedea de treaba lui prin pădure. Pe nespusă masă, este încoltit de mai mulți bipezi urlători puși să îl gonească în bătaia puștii unora ce-au dat mulți bani numai să-și completeze necesarul de bărbăție (declarat „missing in action”) în patul conjugal stând în fund într-un foișor și luând în cătarea puștii animale. Cică-i sportiv să împuști animalul. Ursul, atacat pe nespusă masă, reacționează ca un animal și, împins de instinctul său de conservare, ripostează – dă cu brânca, zgârie, mușcă scuipă, face omor (de parcă oamenii, când sunt încolțiți nu ripostează identic?!). După toată tărășenia, să nu cumva să rămână animalul nesancționat (oricum nu știe să citească și nici nu poate năvăli prin vreo redacție, din păcate!, să dea un drept la replică pe măsură), mass media începe o campanie de disculpare a așa-zișilor vânători care abia ce așteaptă să mitralieze animalele pe motiv că sunt periculoase și mult prea multe. Păi, sunt multe, doar a avut grijă Verestoy să le cherestelizeze habitatul. Este absolut normal ca animalele să plătească pentru lăcomia noastră, nu? Iar ursul acela încolțit, la fel ca și restul rudelor sale prinse în laț și alte capcane, în loc să riposteze ca niște animale împotriva celor deciși să-i împuște, sfredelească cu furca, belească, otrăvească șamd, mai bine s-ar fi predat civilizat. Măcar murea cu demnitate, nu declarat turbat.

Și că tot vorbim despre moarte, putem atinge în treacăt și subiectul unei așa-zise (viitoare ex) vedete de tembeliziune felicsiciană, care azi pare că și-a omorât trecutul jurnalistic pentru un viitor politic. Gabriela ex-Vrânceanu, actualmente Firea Pandele și-a anunțat azi (duminică fiind, zi de odihnă cum s-ar zice) înscrierea în Partidul Social Democrat. Ea a fost prezentată de Robert Negoiță, președintele PSD Ilfov și de Rovana Plumb, președintele organizației de femei a social-democraților. Adică de peștele social-democrat Robert Negoiță și de matroana stabilimentului. Noua achiziție a stabilimentului, pentru cei cu gusturi mai tomnatice, să nu sperați că-și va schimba firea. Dacă va “răspunde criteriilor”, va intra “și într-o competiție pentru Parlament”, „bătăioasă” așa cum o știți. Adică își va schimba numai bliduțul, nu și polonicul și nici consumația extrem de maronie și de puturoasă a produsului pe care-l va mesteca în fața bizonului alegător.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Bietele animale, ghinionul vieții lor a fost că s-au născut în România

 1. Evanghelista zice:

  Ca tot vorbim despre animale si instincte, eu stiu un procuror care isi vedea linistit de treaba pana in ziua in care i-a cazut pe mana un dosar despre un straina copil al unui fost sef al securitatii statului Sirian pe vremea lui nea Ceasca. Care sirian facea tot felul de incardanlacuri cu maharii PDSR, viitori ai PSD. Asa ca bietului procuror i s-a cerurt sa treaca in politica. Dar nu inainte de a musamaliza dosarul. Fapt care s-a si intamplat. Apoi i-au dat de sotie si fata unui Baron rosu (ca Insusi El nu avea decat baieti). A, sa nu uit: a mai dat o proba pentru a se vedea ca-i Praslea cel Voinic care va roade multe mere de aur: nu aia cu salatele ursului, ca suntem la topic, ci o simpla aruncare de procuror incomod pe fereastra.

 2. Pana una alta, noi oamenii am intrat cu drujba, buldozerele si alte unelte prietenoase omului, in habitatul ursilor si a celorlalte animale. Nu inteleg de ce nu se vorbeste despre acest lucru, nu este normal ? Ce fac cei care administreaza fondul de vanatoare ? Sunt platiti, braconeaza si leafa merge…Oare nu se urmareste altceva cu aceasta boala care se numeste RABIE ? Cine doreste sa o promoveze ca o boala care bantuie Romania ? Probabil importurile de carne si oprirea exporturilor spre EU.

 3. ad.rian zice:

  Ce sa mai spun? „Privitor ca la teatru.” Prost.

 4. Doar despre „ Bietele animale ” se poate scrie/spune că „, ghinionul vieții lor a fost că s-au născut în România ” ?

 5. Mefisto966 zice:

  Oamenii sunt de soiul lor lacomi si neglijenti fata de natura care-i înconjoara – cei mai multi din ei. Se mai gasesc câtiva, cine se ocupa si de ambienta, si de celealte creaturi, dar munca lor nu apare pe nici o prima-pagina al unui ziar, pagina de pe internet, nimic. Faptul ca le luam spatiul vital – ursilor, lupilor la noi, altor mari rapitoare din alte tari – nu conteaza atâta, cât vre-o paguba care au trebuit sa sufere acei – vai saraci ei de – oameni… Pacat de urs, pacat de lup, de oameni nu-i pacat. Ei au arme de vânatoare, buldozere, camioane, trenuri. Salut natura, abtine-te.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.