Mi-s și dezimformator, nu numai mincinos profesionist și plagiator. Victor Ponta comandă campanii de dezinformare la Antenele turnătorului FELIX. Iar slugile execută

Zice @Turnofftheglory: “Afacerea unghiera. Prim-ministrul Romaniei Victor Ponta: “aș vrea să-i spun lui MRU: ‘Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face’… A regizat o campanie personală de atac împotriva mea”. Îl stiam ușor inconștient în afirmații pe domnul prim-ministru. Însă să comande campanii de presă, nu”.

Prim-Plagiatorul Mitoman al României “ușor inconștient”? Să fim serioși, este total infantil (epuizez dicționarul de invective pe mucos și nu reușesc să-l descriu în toată splendoarea – așa că mă opresc). Dar asta este un câștig pentru noi prin prisma faptului că dă pe goarnă tâmpeniile pe care le gândește, le comandă și slugile i le pun în practică.

Pe lângă “afacerea unghiera” pusă în manoperă ieri spre deliciul tuturor asistaților mintali care frecventează Antenele turnătorului propriei sale familii la Securitate, Dan FELIX Voiculescu, azi asistăm la o nouă dezinformare despre cum, chipurile, Mihai Răzvan Ungureanu și-ar fi mărit singur salariul. Pentru publicul Antenelor turnătorului și devalizatorului Dan FELIX Voiculescu care și-au dechis mințile mai târziu (sau, mai degrabă, nu și le vor mai deschide niciodată), fac un rezumat:

 • Mihai Gâdea, răspopitul cu frunte lată și buzele ca două râme numai bune să le plimbe pe emisferele dosului patronului său, într-una dintre veșnicele emisiuni de «demascare» de la Antena 3, a încercat să «demonstreze» că fostul Premier Mihai Răzvan Ungureanu, «și-a mărit salariul în 2007». Întreaga mass media pentru uzul asistaților mintali ai Uniunii Stalinist Leniniste a preluat știrea astfel: «Înainte de a pleca din funcţie, Ungureanu schimbă Hotărârea de Guvern pentru majorarea salariului pentru funcţia pe care urma să o ocupe. Este vorba despre postul pe care acesta urma să şi-l reia, la SECI, şi care fusese suspendat în perioada în care acesta a fost ministru al Afacerilor Externe în Guvernul Tăriceanu. Ordonanţa prevedea majorarea salariului pentru postul respectiv cu suma de 2.508 euro». Nici nu se mai pune problema că, în 2007, premier era Călin Popescu Trădătoriceanu și că numai acesta avea calitatea de a opera astfel de modificări (care modificări făceau raportarea și reparația necesară la o ordonanța de urgență a lui Însuși El Premierul Adrian Năstase, azi matricola N0049)… – cu gura larg căscată, mass media Uniunii Stalinist Leniniste și consumatorii acesteia așteaptă numai să li se vomite toate tâmpeniile pentru a le lua ca atare, de bune. Numai că este exact ca la Radio Vocea Rusiei Erevan la care sunt conectați prin cască cititorii de promptere ai Varanului turnător la Securitate: nu i s-a dat, i s-a luat. Pe data de 12 iunie 2007 (la 4 luni de la publicarea OUG nr. 10/2007), Parlamentul României adoptă Legea nr. 157/2007 de respingere a OUG 10/2007. Salariul domnului Mihai Răzvan Ungureanu, stabilit de Adrian Năstase și de Călin Popescu Tăriceanu la un coeficient de ierarhizare de 8 este diminuat definitiv (vitelor!) la 4,20 (deci la jumătate).

Ia să deschidem noi “Manulaul bunului și bravului dezinformator KGB” – atât de drag lui Ion Ilici Iliescu și clonelor sale varanice. Ce zice acolo? “E adevărat, fiindcă: am văzut cu propriii mei ochi, am auzit cu propriile mele urechi și chiar am citit” (cei care mai știu să citească, pe burtiere și/sau în paginile mass media Uniunii Stalinist Leniniste). De la sirenele lui Ulise, la satele lui Potemkin, până la războaiele din Balcani, Golf și primăverile arabe, dezinformarea se joacă după aceleași reguli – doar mijloacele de propagare s-au diversificat. Cărăușii (onagre-le, idioții utili), în schimb, au rămas aceiași.

Când vă mai vin alde Gâdea, Badea, Ciutacu șamad (i-am dat pe cei mai buni dintre idioții utili ai sistemului de dezinformare) cu “știri” de genul celor două de mai sus (unghiera și salarizarea), primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă uitați după „client” (adică după cel căruia îi folosește punerea unui rahat pe clanță). În cazul nostru, grație faptului că lui Ponta gura îi bate frecvent curul, știm cine este clientul: Ponta și grupul său de crimă organizată numit impropriu Guvern al României și majoritate parlamentară. Apoi trebuie să identificați “agentul” – cel specializat în marketing politic și care va duce la bun sfârșit (va răspunde) de campania de dezinformare pentru care a fost angajat. Agentul nu este Antena 3 și nici asistații mintali care citesc promptere pe acolo – ei sunt doar “cutiile de rezonanță” (idioții utili, onagrele, cărăușii). Nu uitați că PR-ul Gazprom a fost angajat să salveze imaginea lui Ponta (adică cei mai buni dintre cei buni, cu conexiuni la Vocea Rusiei, vocea oficială a Guvernului rus).

“Studiul de piață” – cel care ne și devoalează ținta, sau țintele – și care stabilește “suportul/suporturile” (povestea, poveștile) pe care se va realiza dezinformarea (la care se vor atașa “transmițătorii” – Antenele, iRealitățile), l-am văzut devoalat în stenogramele USL: „Bogdan Teodorescu: MRU trebuie dat în judecată, trebuie atins, e la 35%”.

“Suportul” (povestea/poveștile, care va să zică) este creat de asemenea manieră („credibilitate”) încât consumatorul trebuie să fie determinat să creadă – de aceea poveștile sunt despre fapte mărunte despre care se aduc “dovezi” (cum ar fi liste și facturi și ordonanțe de guvern luate la grămadă și despre care știm, sau sperăm, că nu vor fi verificate) cum că ar fi adevăarte. Dovezile există, sunt reale, dar contextul folosirii acestora este departe de a reflecta adevărul, tot adevărul și numai adevărul.

“Transmițătorii” sunt mai mult sau mai puțini vizibili: de la Antenele turnătorului propriei sale familii la Securitate (FELIX), iRealitățile turnătorului NUȘ și ale securistului pe nou Sebastian Ghiță, jurnalele on-line (și/sau editorialele) turnătorului DELEANU (Roșca Stănescu), Cheieleapulii Chirieac, Scrâșnitului Neamului CTP, îmbătrânitului urât Nistorescu șamd, la câte o șopârlă bine plasată de către Piticul Utecilă Cristoiu, sau de către oportunistul Hurezeanu, ori omni-prezenta în frustrări Alina Mungiu Pippidi.

“Tema” trebuie să fie cât mai simplă – o știu până și agenții publicitari. Azi vorbim despre unghiere, parfumuri și cremuțe (vanități de domnișorică – după cum bine va identifica poporul Antenelor și iRealităților care preferă un spălat pe creier în locul unui spălat pe subsiori sau pe dinți) și despre o mărire nerușinată de salariu (prin abuz, când “moare poporul de foame” – după cum bine identifică același popor ce râgâie damf de mici și bere la PET, în timp ce se scarpină cu telecomanda pe spinare).

Modul în care este “tratată tema” pe “transmițători” l-ați văzut cu prisosință mai ales în această vară: de la nedifuzarea informației (ceva ce nu se difuzează nu există), la truncherea acesteia, trecând prin difuzare tendențioasă, ori de-a dreptul falsă, ori – mai sinistru – prin supra-saturarea cu informație, până când sensul acesteia se pierde – mai ales când o temă de discuție este deturnată, în mod conștient și sistematic, prin comentarii subiective sau în afara acesteia. Dacă tema nu este complet rațională, are șanse mai mari să prindă. Băsescu cu flota, cu casa din Mihăileanu, cu ne-a tăiat pensia, cu dosarele politice șamd, iar MRU cu unghiera, parfumelul, cremuțele și, perfid legat de nevoia aceasta suspectă de lux, creșterea abuzivă de salariu din bani publici (din sudoarea și munca poporului – nu-i așa?).

Și ajungem la “cutiile de rezonanță”. Cărăușii principali sunt cei care tratează temele pe transmițători. Agenții de influiență sau onagrele (care în traducere înseamnă atât o categorie de asini de talie mare folosiți ca și mijloc de transport, cât și o mașinărie de asediu folosită pentru a sparge ziduri – termenul l-am preluat din literatura de specialitate de limbă franceză, care îmi este mai accesibilă ca și educație). Acești agenți de influiență plasează, sau vând (hi-hi-hi!) informația otrăvită câte unui amic jurnalist (sau el însuși este deja un jurnalist cunoscut și influient – așa că și-o “plasează” lui) pentru a o face să ajungă la publicul țintă. Acești cărăuși sunt fie plătiți, fie șantajați (știu ei bine de ce au fost prima dată plătiți – americanii îi numesc “șoareci” de la foneticul MICE: Money, Ideology, Sex, Ego), fie din categoria idioților utili foarte bine descrisă de către Lenin, care fac ceea ce fac din convingere și sunt folosiți, frecvent, doar ca și tovarăși de drum. După folosire, se debarasează. Numai că cu o singură cutie de rezonanță, nu faci dezinformare – întreaga orchestră trebuie să orăcăie aceeași temă – ceea ce nu este deloc greu, în fond mass media nu mai verifică sursele, ci numai se miorlăie și se auto-sancționează că de ce nu s-a dat la ei prima dată mizeria (merită să citiți acest material al meu despre Cooperativă și cum se intoxică mass media pe ea însăși). De aici în acolo, intervine poporul Antenelor și iRealităților pe post de cutii de rezonanță secundare (pe forumuri, “feisubucuri”, bloguri șamd) – strict idioți utili recrutați pe bază de ideologie, ego și ceva bănuți (vedeți celebrele stenograme USL despre postaci).

Mai sus, când am scris că “ținta” a fost devoalată, am greșit nițel. MRU (în acest caz) este subiectul diversiunii (una dintre victime, povestea). Adevărata “țintă” a dezinformării este opinia publică a populației vizate – “poporul” Antenelor și iRealităților. Dezinformarea prinde direct proporțional cu neștiința publicului-țintă cu privire la subiectul tratat. Într-o campanie de dezinformare importante sunt prejudecățile formate în opinia publicului-țintă. Deci, atenție: o campanie de dezinformare începe prin a se crea prejudecăți cu privire la subiect în opinia publică, care prejudecăți rămân atașate ca etichete numai bune de folosit în următoarea campanie de dezinformare.

Odată create prejudecățile, se trece la a spune cât mai multe lucruri rele despre “inamic” (subiect): informații false, declarații false, fotografii (filmulețe – să-ți fie rușine, Dinu Patriciu!) false – totul cu scopul de a-l diaboliza. Dibolizarea are scopul de a-i trece în tabăra celor buni pe cei care vor ajunge să fie dezinformați, să achieseze acesteia, spre deosebire de ceilalți (băsiștii, de exemplu) care vor fi trecuți, automat, de partea întunecată a societății (maniheism). Totul cu scopul de a crea psihoză în publicul-țintă, aducerea acestuia într-o stare irațională în care acesta nu numai că se va alimenta numai cu informații similare (le va căuta numai cu scopul de a-și confirma “convingerile”), dar va ajunge să creeze informații similare (zvonul public) – să se auto-alimenteze, să se auto-mintă: dezinformatul devine dezinformator.

Un singur lucru mai trebuie reținut: dezinformarea nu se adresează inteligenței publicului-țintă, ci sensibilităților primare (direct la baza Piramidei lui Maslow).

Acest articol a fost publicat în Derapaje prin presă și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Mi-s și dezimformator, nu numai mincinos profesionist și plagiator. Victor Ponta comandă campanii de dezinformare la Antenele turnătorului FELIX. Iar slugile execută

 1. Sare'n Ochi zice:

  comentariu de la @Cetatean: „Atacu la salariul lui MRU este si raspunsul Antenelor la atacul lui MRU de asta vara la salariul plagiatorului Ponta :
  http://www.ziare.com/victor-ponta/plagiat/mru-ponta-sa-returneze-salariul-primit-pentru-functia-de-conferentiar-1180396
  “Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu considera ca Victor Ponta trebuie sa returneze catre stat sporul de doctorat si salariu de conferentiar la Universitate, dupa ce s-a descoperit ca teza de doctorat a primului ministru este un plagiat. Ungureanu i-a cerut lui Ponta sa faca apel la decenta si sa returneze suma de bani ce face diferenta intre statutul de lector si cel de conferentiar. “Nu are dreptul la titlul de conferentiar si bine ar fi sa reintoarca la stat banii pe care i-a luat atata timp cat i s-au platit cele 15 procente suplimentare drept de doctor, pana cand acest privilegiu financiar a fost desfiintat si evident, in masura in care legea ar permite, pentru ca nu cred ca se poate asta, dar, ma rog, decenta poate obliga la asa ceva, poate da inapoi si salariul de conferentiar pana la diferenta de lector”, a precizat Mihai Razvan Ungureanu, citat de B1 TV”. Antena mai bine ar face stire de genul: “Cum si-a marit Victor Ponta salariul: a plagiat in teza de doctorat“

 2. ceaikovski zice:

  Excelent articolul tau Victor!!

 3. Andreea zice:

  Dar despre asta ce ziceti? „Victor Ciutacu, complicele lui Mihari Răzvan Ungureanu la manipularea publică?”

  Vezi care este legătura dintre cei doi. http://goo.gl/EuQnx

  • Sare'n Ochi zice:

   adica Ciutacu dezinformeaza, iar MRU este complicele? de ce? ca a stat sa ia o flegma-ntre ochi?
   iar chestiunea cu intalnirea dintre cei doi este, de data aceasta, o intoxicatie de presa. intoxicatia are un circuit aparte fata de dezinformare – scopul este tot de manipulare, dar la alt nivel si de alta anvergura.

  • și cam care este „manipularea publică” a lui MRU?
   faptul că fumează Marlboro roșu?
   felicitări!

 4. ribelalu zice:

  Lasa coane, sa „mananca” si gura lor o paine. Oricum nu ii mai crede nimeni fata de cei care ii credeau pe la inceputul anului. Tu nu observi ca sunt intr-o defensiva continua? Incearca doar sa limiteze dezastrul. Soldatii (alegatorii) dezerteaza pe capete, fie la adversarii din stanga (PPDD) fie la cei din dreapta (ARD) fie nu mai lupta deloc.
  Nu sunt in stare sa lupte pe mai mult de un front. Si toate armele erau indreptate spre Cotroceni. Sa le indrepte in alta parte e greu. Sa ataci pe MRU cu „unghiera” e penibil. Iar DD pur si simplu isi bate joc de ei fara nici o greata si fara nici o riposta din partea lor.
  Hai sa analizam putin evolutia USL. Infiintat cu mare tam-tam de cele trei partide bolsevice cu scopul de a castiga 70% din mandate. Au luat la locale sub 50% au bagat pe usa din dos UNPR-ul. Au pierdut referendumul, si-au adus noi intariri: ecologistii. Si asa tot sub 50% sunt. Vor ajunge in decembrie la 40% (sa zicem 45% cu redistribuirea mandatelor). Va avea ACS 25% si ACD 20%.
  Din 25% PSD cedeaza vreo 25 de mandate UNPR si ecologistilor (bine…astia spera la vreo 40 adunat). Din 20% PNL cedeaza 15-20 de mandate PC. Sa vezi parlament faramitat cu PDL si PSD la egalitate, PNL o idee peste PPDD si completat cu PC, UNPR, UDMR, minoritati si ecologisti plus FC si PNTCD+NR. Pai asa pleasca pe capul lui Basescu mai rar.
  Pui pariu cu mine ca in toamna partidul cu cele mai multe mandate in Parlament va fi PDL? Premierul va fi dat 100% constitutional unuia din ADR. Si sa vedeti cum se vor desumfla parlamentarii USL ca nu sunt la putere dupa atatea cheltuieli si dosare penale. Parca vad ca PSD Cluj se „rupe” (poate si alte filiale) iar liberalii in mod sigur se vor sparge in doua partide pentru ca Antonescu nu va renunta la putere.

 5. ceaikovski zice:

  Extraordinar! Senzational! In direct si in reluare, Dan Diaconescu a castigat OLTCHIM la licitatie!!!!!!!!!!
  Ma doare capul!!!!! 😛 😛 😛 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.