Muona mere mai departe (șarpile din sân i-o șiere) și speră că nu chiere, moari șî dă din chișere…

Motto: “Mona iești divină” – sâsâi Varanul șarpele încălzit la sân. “Di vină suntiem amândoi” – tresări Mona…

Devine tot mai clar că Mona Pivniceru va fi grăjdanul liberalo-varanic ce va face totul pentru a decapita Parchetul General și Direcția Națională Anticorupție, numind pe cine vor vrea stăpânii politici la conducerea acestor instituții – oameni dispuși să îngenuncheze firava indepăendență a Justiției, proaspăt probate în timpul recentei lovituri de stat date de către grupul de crimă organizată impropriu numit Guvern al României și majoritate parlamentară. Devine clar că “Muona” nu are deloc intenţia să respecte regulile unui concurs corect, ci numai mimează (ca o curvă orgasmul) că se străduieşte să pară că le respectă. De ce efortul, când știm clar că vrea să fenteze? Oricum are o imagine proastă la Bruxelles, unde este cunoscută ca fiind magistratul, membru al CSM, care s-a evidenţiat prin a-i apăra pe corupţi – în special pe fostul premier Adrian Năstase, susţinând că DNA i-a făcut dosar politic. Să nu uităm că, abia ce a fost nominlizată și “Hot Lips” „Muona” s-a și cățărat în mașina deținutului N0049 să primească un memoriu despre ce și cum să facă să-l grațieze pe bietul corupt. Tot „Muona”, din poziția de președinte al așa-denumitei Asociații a Magistraților din România, i-a apărat pe senatorul Cătălin Voicu şi pe fostul judecător de la Curtea Supremă, Florin Costiniu, atunci când aceştia au fost inculpaţi  pentru că au luat mită peste 260.000 euro, iar de curând  i-a apărat pe procurorii George Bălan, membru CSM, şi Marcel Sâmpetru, care vizau, prin şantaj şi trafic de influenţă, să obţină posturile de procuror general, respectiv procuror şef al DNA şi chiar negociau aceste posturi cu… (ta-dam!) Mona Pivniceru, căreia i-au propus ca recompensă funcţia de judecător la Curtea Constituţională.

BIBLIOGRAFIE:

 • Un conflict a izbucnit, marti, intre Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, si membrii Consiliului Superior al Magistraturii. Pricina scandalului a constituit-o modul in care sunt numiti procurorul general si procurorul-sef al DNA.
 • Pivniceru despre înlocuirea lui Kovesi şi Morar: Nu e un veritabil concurs. Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a admis aseară că ar putea „amenda” procedura pe care a încercat zilele acestea să o impună. Totuşi, răspunsurile transmise de Pivniceru câtorva întrebări adresate, tot ieri, de „România liberă” indică mai degrabă hotărârea ministrului de a ocoli recomandările Comisiei Europene de a face totul în cel mai transparent mod cu putinţă. Concursul pentru nominalizări la conducerea celor două Parchete, organizat de Mona Pivniceru, nu este transparent, ministrul refuzând să supună discuţiei publice proiectele candidaţilor, refuzând transmiterea în direct (online) a interviurilor candidaţilor, refuzând acordarea de note, refuzând solicitarea CSM ca aceste interviuri să se desfăşoare în plenul consiliului, cu rigorile unui concurs de promovare în funcţii a magistraţilor. Potrivit legilor, CSM este garantul independenţei Justiţiei şi hotărăşte cariera magistraţilor. Dacă ministrul Pivniceru ar vrea să organizeze un concurs corect pentru promovarea pe funcţiile de conducere ale parchetelor a unor magistraţi cu adevărat independenţi şi competenţi, atunci n-ar trebui să aibă nici un motiv temeinic să refuze solicitarea CSM. Dacă însă ministrul nu va face altceva decât să asculte ordine politice ale unor grupări infracţionale (potrivit unor surse, ar fi vorba de gruparea parlamentarului Relu  Fenechiu, trimis în judecată pentru fraude de milioane de euro), atunci s-ar putea explica opoziţia Monei Pivniceru faţă de solicitările de transparentizare a concursului, venite din partea CSM, a Comisiei Europene şi a societăţii civile. Integral in Romania Libera
 • Transcript declarații Mona Pivniceru pe DIGI 24 (18 septembrie, ora 18:22) – de la Elvira Popeti|:
  Realizator: Iată acum declaraţii pe care le face ministrul justiţiei, Mona Pivniceru, la CSM.
  Mona Pivniceru: /…/?
  Întrebare: Nu, referitor la punctul de vedere al direcţiei /legislaţiei/…
  Mona Pivniceru: S-a luat în calcul poziţia procurorilor care vor un pic prelungit termenul de depunere a candidaturilor, în special pentru elaborarea proiectului. Ei ar dori ca procedura asta s-o formalizez într-un ordin. Eu nu l-am dat, pentru că adăugam la lege; textul nu permite să dezvolţi legislaţie secundară. Dar am să mă consult din nou cu serviciul nostru de contencios, care deja a respins ideea unui ordin şi mai aveau o poziţie la Comisia de recomandare. Eu am propus, n-am scris în anunţ, dar Comisia de recomandare am propus să fie alcătuită din formatori ai Institutului Naţional al Magistraturii şi deja sunt mai multe păreri. Nu s-a ajuns la nici o /…/.
  Întrebare: Dar CSM doreşte ca ei să facă propunerile de numiri, cei de la CSM. Ce spuneţi de acest lucru? Vă deranjează această propunere de modificare şi are ea vreo consecinţă legală?
  Mona Pivniceru: Nu mă deranjează. Eu am apreciat că 15 zile am tăiat din procedura de la promovări. Ei aveau 60 de zile, dar în astea 60 de zile era şi perioada de examene efective. Şi am spus că elaborarea unui proiect presupune mai puţin. 15 zile mi s-a părut rezonabil. Dar pot să revin asupra acestei chestiuni. Am să mai analizez.
  Întrebare: Veţi reveni dumneavoastră?
  Mona Pivniceru: Nu ştiu. O să vedem dacă elaborarea unui proiect cu o direcţie în această materie presupune un studiu atât de intens, când mecanismul deja a dat direcţiile sistemului penal foarte clare în materie.
  Întrebare: /…/ ca numirile la DNA şi Parchetul General să se facă la fel ca promovările la Înalta Curte?
  Mona Pivniceru: Numirea e numire, promovarea e promovare. Din start sunt două instituţii diferite, aşa încât…
  Întrebare: Şi continuaţi actuala procedură demarată astăzi?
  Mona Pivniceru: Merg pe procedura aceasta. Este posibil s-o amendez. Până joi vă dau răspunsul.
  Întrebare: /…/?
  Întrebare: În ce sens o amendaţi, doamnă ministru?
  Mona Pivniceru: Nu ştiu. Probabil că aş putea să prelungesc termenul de depunere a proiectelor.
  Întrebare: Până când.
  Mona Pivniceru: Nu ştiu. Dar n-o să fie 100 de ani. O să fie un termen…
  Întrebare: /…/ singura modificare?
  Mona Pivniceru: Da. Şi ei ar fi vrut un ordin. Dar şi anunţul în sine are efectele juridice ale unui ordin. Dar probabil că ei vor să scriu în clar cuvântul ‘ordin’. Dar, juridic vorbind, aceleaşi efecte le produce.
  Întrebare: Dosarele propuse cine le analizează, dosarele depuse la /Ministerul Justiţiei/?
  Mona Pivniceru: Departamentul nostru de la…
  Întrebare: Doamnă ministru, ce a recomandat Comisia Europeană privind /…/?
  Mona Pivniceru: Dar la dosare nu /analizaţi/ decât două condiţii de la lege: dacă are vechimea prevăzută de lege, şi asta nu trebuie să se facă o comisie pentru chestiunea asta.
  Întrebare: Interviurile le veţi susţine tot dumneavoastră sau CSM?
  Mona Pivniceru: Da, da.
  Întrebare: Luaţi în calcul ca doamna Kovesi să preia conducerea DNA?
  Mona Pivniceru: N-am nici o idee în materia aceasta./
Acest articol a fost publicat în Procurorul cu toporul și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Muona mere mai departe (șarpile din sân i-o șiere) și speră că nu chiere, moari șî dă din chișere…

 1. Pingback: Muona mere mai departe (șarpile din sân i-o șiere) și speră că nu chiere, moari șî dă din chișere… | luizailiescu

 2. Bună !
  Ai adus Sarea și piperul, mi-ai lipsit !
  Nu mă întreba ce mi-a plăcut mult, că nu-ți spun.

 3. ribelalu zice:

  Astia de la USL au schimbat strategia. In loc sa mai trimita bombe de o tona, au inceput sa traga cu srapnel. Zgomot mai mic, suprafata mare acoperita si orice alice ce isi atinge tinta este o victorie pentru ei.

 4. dora zice:

  Neata buna!
  M-a „impresionat” trioul -Muona,varanul(rasputin,Felix) si copy-paste premier.

  Pivnicerasa are multe bagaje necurate in spate,sper sa nu-i iasa schema grajdarului,pardon grajdanului.Daca era numai dupa capul ei ,actiona deja.Nu va fi simplu sa treaca peste avizul CSM si in final numirea care se face de presedinte.

 5. theo- nona zice:

  f. bun ,Sare esti grozav.

 6. theo- nona zice:

  Presedintele va tzine cont de ce spune CSM, sigur.

 7. observator zice:

  Dan Șova își face CURĂȚENIE în CV: a dispărut și diploma de la Baroul din Paris
  Anunt mica publicitate pierdut bun simt apartinand Dan Sova aducatorului recompensa substantiala

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Dan-ova-i-cur-CV-ul-a-disprut-i-diploma-de-la-Paris-1001502.html#ixzz26uOjUF51

 8. Mona este perfectă ca ministru al Justiției.
  însă numele de familie nu este cel bun.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.