Condamnați la ignoranță (“Când o să fiu male, vleau să mă fac plagiatol”)

de Ștefan Ciocan

Tinerii din România sunt condamnaţi la ignoranţă. Actuala putere le oferă Bacalaureat profesional, clasa zero care pendulează între şcoală şi grădiniţă şi, ceea ce este cel mai grav, modele de nesimţire şi impostură. Sunt puţini tinerii care învaţă de plăcere. De obicei motivaţia studiului este legată de dorinţa devenirii, de anumite modele sau chiar de ţelul obţinerii unui statut social. Ce modele, care să-i îndemne spre studiu, să aibă tinerii români când exponenţii puterii îşi falsifică CV-uri, plagiază lucrări de doctorat şi cu toate astea nimeni nu-i trage la răspundere. A fi „bazat” în România echivalează cu a fi nesimţit, şi asta nu are deloc conotaţii negative. Doar Ponta nu pare afectat prea tare de scandalul plagiatului. Şi dacă însuşi Premierul este un impostor, normal că nici unul dintre oamenii săi de încredere din Guvern nu este mai breaz. Ministrul Şova, unul dintre cei mai isterici şi guralivi lideri ai PSD, şi-a falsificat CV-ul oficial trecând acolo un Master în Drept Fiscal, obţinut în Marea Britanie, la London School of Economics. Jurnaliştii de la Kamikaze au scotocit prin arhivele prestigioasei şcoli londoneze şi au aflat că Şova nu a absolvit nimic. De unde atunci, dorinţa tinerei generaţii de lideri pesedişti de a se legitima cu CV-uri false şi lucrări ştiinţifice plagiate, ştiut fiind că şi Ponta s-a lăudat cu un master prin Italia? Cârlanii care au acaparat puterea în PSD odată cu alegerea în fruntea partidului a lui Victor Ponta sunt lipsiţi de legitimitate. Nu au trecut prin furcile caudine ale unei adevărate cariere politice, cu lupte electorale interne şi între partide. Pur şi simplu junii social-democraţi au ars câteva etape şi nu sunt încă maturizaţi. Au dat însă de gustul puterii şi nu le este uşor să lase din ghiare ciolanul pe care l-au prins nesperat de repede pentru vârsta lor. Acest lucru este valabil nu numai pentru social-democraţi, ci pentru întreaga clasă politică, partidele de dreapta fiind pe cale să facă aceeaşi greşeală. Oricât de şcoliţi, pe bune de această dată, ar fi Mihai Răzvan Ungureanu sau Mihai Neamţu, dovedesc că nu au ajuns încă la un nivel de maturitate politică care să-i ducă, natural, firesc, în postura de lideri. Problema tinerei generaţii care se vrea o nouă clasă politică este legată tocmai de incapacitatea lor de a deveni lideri autentici.

Sistemul politic impus de bătrâni, în care totul se manevrează, nimic nu este cinstit şi natural, i-a născut pe aceşti mici monstruleţi. Nici Ponta, nici Şova, dar nici Neamţu sau Ungureanu nu sunt „emanaţii” ale unui grup social, fie politic, fie parte a societăţii civile. Ei sunt de fapt (mai mult sau mai puțin) marionete ale unor oameni politici erodaţi, impuşi – desemnaţi – de aceştia ca succesori. Foarte mulţi pesedişti au cârâit când a fost ales Ponta, dar au votat pentru că aşa le-au cerut preşedinţii de organizaţii locale care la rândul lor au ascultat de acea mână de oameni din fruntea partidelor, care de fapt fac jocurile – baroni locali sau alţi sforari. Nici Mihai Răzvan Ungureanu nu este iubit de democrat liberali. Dovadă – trântirea guvernului său în Parlament şi migraţia parlamentarilor PDL din primăvara acestui an. Dar „pohta pe care o pohteşte” Băsescu face ca MRU să fie acceptat ca lider al unei formaţiuni politice care practic există doar cu numele.

Tinerii politicieni nu au cu ce se legitima în faţa electoratului, dar şi în interiorul partidului, decât cu diplome. Acolo unde acestea există şi sunt obţinute pe merit, se pune doar problema unei capacităţi a „savanţilor” de a se coborî la nivelul poporului. Un popor care continuă să admire şi să aibă încredere în cealaltă categorie de „băieţi bazaţi”, cei care şi-au plagiat doctoratele şi şi-au falsificat CV-urile – alde Ponta şi Şova. Un popor ai cărui tineri vor învăţa că trebuie să furi, să copiezi şi să minţi ca să ai succes în viaţă. Nu mai e mult până copiii de grădiniţă vor spune: „Când o să fiu male vleau să mă fac plagiatol”.

BIBLIOGRAFIE:

  • Dan Sova, studii false in CV. Dupa ce a fost deconspirat de jurnalistii de la Kamikaze, Dan Sova si-a modificat CV-urile de pe toate site-urile. Spre ghinionul sau, Google pastreaza inca CV-ul original. Pana pe 17 septembrie 2012, Dan Sova se lauda in CV-ul sau ca are un Master in Drept Fiscal, obtinut in 2007 la London School of Economics and Political Science. Dupa ce jurnalistii de la Kamikaze au luat legatura cu reprezentantii acestei scoli, au aflat ca ministrul pentru Relatia cu Parlamentul a mintit in CV-ul sau cu privire la acest master. Reprezentantii London School of Economics and Political Science au declarat ca au verificat in registrele lor si ca Dan Coman Sova nu a primit de la aceasta institutie o diploma care sa certifice acest master. Contactat telefonic in cadrul emisiunii Talk B1, ministrul Sova a refuzat sa recunoasca faptul ca si-a trecut in CV un titlu pe care nu il are. El a incercat sa se disculpe prin faptul ca nu ar fi zis niciodata ca si-a luat acest Master, ci doar ca a participat la cursuri, scrie EVZ.
Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Condamnați la ignoranță (“Când o să fiu male, vleau să mă fac plagiatol”)

  1. Sare'n Ochi zice:

    ajungi sa te intrebi de ce mai trebuie sa fii cinstit? hotii, banditii, lenesii, chiulangii samd sunt la mare cinste – razbesc, ajung, ministri, chestori, prim-ministri, presedinti de partid, interimari de tara…, noi, restul, platim impozite ca prostii.

  2. ceaikovski zice:

    Salutare all!!
    Dan Sova Priceputul, amicul lui Ponta Plagiatorul 😛

    Hai sa va zic cum a declarat guvernul lui Ponta, incasarile la MFP in luna iunie/iulie. IN FALS.
    V-am zis ca noi suntem in greva fiscala de 2 luni, da? Ei bine, de vreo 8-9 ani, fiscul nu are niste declaratii de-ale noastre si nici nu le mai primeste pt ca cica sunt prescrise. De aceea, noi aparem la ei cu niste sume platite in plus. Acestea nu sunt insa reale. Ma duc la fisc, iau o fisa, sa vad cata dobanda au calculat, de 2 luni si ce vad? Ca figurez cu toate sumele achitate!!! Doamna de la fisa, a luat sumele acelea care le apar lor in plus si le-a stins, cu datoriile pe care le aveam de 2 luni.
    Deci… de incasat n-au incasat nimic, dar de declarat ca nu exista sume neincasate, au declarat 😛 😛 😛

    • Sare'n Ochi zice:

      din buzunarul stang, in buzunarul drept. intre ele ramanand ca o trompa beneficiul.

      • ceaikovski zice:

        Daca cere FMI sa apara deficit mic, o dam din pix si le prezentam situatia roz 😛
        Sa vezi peste cateva luni, ce=o sa fie… Ei cred ca o dau cotita, pt ca vin iar incasarile de trimestru, care sunt mai mari decat cele lunare, acu, pana pe 25 oct. Si o iau de la capat.
        Aviz firmelor, sa-si verifice fisele fiscale!

  3. ad.rian zice:

    Hainele noi ale vechii minciuni. Se dau si se poarta dintr-o generatie politica in alta. Traim acum, dupa decenii, roadele experimentului comunist asupra Romaniei, in care personaje – acum tinere – din orice partide politice au preluat stafeta si sunt mai „ai dracu’ „, mai alunecosi, mai reptilieni decat parintii si invatatorii lor. Se insolzesc in diplome si merite stiintifice false, dorind sa fie cum ar vrea, dar nu sunt. Impostura generalizata intr-o metastaza nationala.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.