Mi-s Prost cu coroniță: Ioan Ghișe face economie de creier. Din păcate, pe banii noștri

Îl știți pe Ioan Ghișe, omul sanvici (două coli de hârtie plimbate prin față pe la Cotroceni, să se izmenească la tembeliziuni cel care le plimbă): pedagog, turnător la fosta Securitate – de unde i se trage și pasiunea de-a turna penal tot ce mișcă în țara aceasta împotriva voinței suverane a sponsorului Dan FELIX Voiculescu, de la președinte la cei 6 judecători ai Curții Constituționale șamd, ex-primar al Brașovului, și-acum senator confirmat ca voință a poporului de la el din coledzi de pe poziția 3 (trei). Ceea ce s-ar putea să nu știți este faptul că demagogul (pardon, pedagogul) de școală veche este plin de inițiative demne de a ilustra Marele Ghid al Prostiei. Demnă de reținut este inițiativa din 14 iunie 2010, cân senatorul PNL, a depus la Senat o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii bugetului de stat pe anul 2010 (cu nr.11/2010). Varza economică Ghişe ne propunea nici mai mult, nici mai puţin, decât majorarea veniturilor bugetare prin reducerea rezervelor valutare ale ţării, administrate de BNR. Că o asemnea măsură ar fi încălcat grav statutul BNR, Tratatul UE şi Constituţia României, constituia un fleac, un mic impediment legislativ prin care grupul de crimă organizată (jurnaliștii nemți îl vor numi mai târziu “de gangsteri politici”) din care făcea parte doar se antrena pentru a putea da eficient de pământ cu Constituția doi ani mai târziu. Ioan Ghișe nu este singur în tembelismul de sorginte așa-zis liberal-autohton. El doar se alătură altor imbecilități economice, dintre care răsare, ca o floare de lamium purpureum, pretenția emisă de către paucherița Norica Nicolai în 2009 de naționalizare a multinaționalelor (în Business Standard). Curat liberalism demn de anii 50!

Bibliografie:

 • „În primul rând, BNR observă că în proiectul de lege nu se face precizarea dacă participarea BNR la majorarea veniturilor bugetare ar urma să se producă prin creditare sau prin finanţarea de către BNR a bugetului de stat. Cert este că ambele ipoteze încalcă grav legea statutului BNR. În această lege, se stipulează limpede că se interzice Băncii Naţionale orice tip de creditare a statului”, a declarat Adrian Vasilescu, consilier al Guvernatorului BNR, citat de DailyBusiness.ro.
 • Citiți în Business Standard o declaraţie a Noricăi Nicolai, prin care susţine că ideea naţionalizării companiilor în contextul crizei este salutară, plecând de la premisa că „firmele multinaţionale repatriază profitul şi generează consecinţe economice grave, în special, creşterea şomajului”.
 • Citiți pe ziare.com de ce politicienii care visează să folosească o parte din rezervele BNR pentru acoperirea incompetenţei lor îşi pot lua liniştiţi adio de la o astfel de idee.
Acest articol a fost publicat în Odă Muncii și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Mi-s Prost cu coroniță: Ioan Ghișe face economie de creier. Din păcate, pe banii noștri

 1. ribelalu zice:

  Dobitoci bagati prea mult in seama.

 2. ad.rian zice:

  Ce (mai) putem face cu lista scurta a demagogilor politici din (mai) toate patidle? Lista lunga e prea lunga, si am intra in conflict cu insasi Constitutia in curs de rescriere.

  Sa-i spunem Lista Rusinii, am calca pe urmele vechi ale luptei pierdute cu nerusinarea, mereu victorioasa. Plec chiar de la citatele incluse, marturii documentare care pot fi atarnate de coada, gatul sau orice poate sustine prostia in stare de erectie a politicianului nostru.

  Si, care dintre jurnalusti, cu sau fara jurnal, dar si din publicul cititor si a multe rabdator, simte adierea nevoii sa-si revitalizeze nervii proprii, sau ai altora, vorba stim noi cui, pac! la lista. Ca tot se apropie alegerile, fericirea nationala a fost pusa la fezandat pana pe 9 decembrie, dupa care, gata, facem din nou cunostinta cu etenele dinastii de oameni politici care spun ca noi si fac ca ei.

 3. Se bagă singuri în seamă , ribelalule !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.