Mi-s Prostu’ Zilei: Guvernul Ochiul și Timpanul din delațiuni îngrașă banul

Prostia este infinit mai fascinantă decât inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei, pe când prostia, nu!

Prim-Plagiatorul Mitoman al României și-a adus aminte, din așa-zisele sale peripluri prin Piața “Golanilor” cu mamițica de mână, doar ce l-a învățat mentorul de onoare (care onoare la acești gangsteri politici?) al PSD: că turnătoria este o instituție încă solidă (sau măcar cu temeinice rădăcini) în societatea noastră, că aceasta funcționează ca și în trecutul recent, că „ciripitori” încă mai există și ar mai dori de lucru. Că, uite la Ghișe, a turnat, azi este parlamentar. Sorin Roșca Stănescu, alt turnător, este multimilionar. Iar Alfa și Omega Turnătorilor, turnătorul propriei sale familii la Securitate, Dan FELIX Voiculescu, este tot ceea ce și-ar putea dori un fost (și viitor) ciripitor să fie. Așa că și-a dat măsura mizeriei de caracter, împreună cu Guvernul pe care el îl conduce (așa cum ne subliniază la fiecare frază trompețită), și a hotărât să-și transforme simpatizanții în brațul înarmat cu ochi și timpan al propriului partid. Românii care vor transmite Fiscului informații privind fapte de evaziune ale unor persoane sau companii ar putea primi stimulente fiscale sau facilități, așa cum, chipurile, se întâmplă și în alte state, a declarat joi secretarul de stat în MFP Liviu Voinea, care zice că va studia legislația „denunțătorului” din Suedia. Mai bine ar studia istoria recentă din România.

Că în România există dorință de ciripitori, de cântec la urechea celui care vrea să asculte. De la cel mai fără de grad polițist din stradă, până la cel (cei) cu gradele disimulate sub surtuc (pardon, costum) aciuat(i) prin primării, pe la șefiile Consiliilor Județeneurile”, la șefiile unor înalte instituții mai mult sau mai puțin publice, printre parlamentari șamd. Există peste tot în România urechi muzicale, dornice să asculte ariile calomniei. Românii au mai avut, prin anii ’50, o perioadă în care dacă-și dădeau în gât vecinii care nu-și raportau cotele agricole, se procopseau cu facilități fiscale, iar delaționații cu ani grei de pușcărie. Este mai mult decât posibil ca unii dintre pionierii fruntași care și-au băgat părinții la pârnaie că n-au declarat un sac sau doi de grâu (să nu le moară de foame îndoctrinatul), să fie strămoșii asistaților mintal din ziua de azi care s-au constituit în grup infracțional criminal impropriu numit Guvern al României și majoritate parlamentară.

Oricum, nu suntem la prima tentativă a Partidului Social Democrat de a întări prietenia, până la vârârea cuțitului în spate, dintre vecini: și Adrian Năstase pe vremea Însuși Lui Regimului Său, a încercat să-și treacă în subordine, ca și turnători, administratorii de bloc. Atunci pentru a ști cine pe cine mai primește prin casă.

Revenind la noul contingent de turnători pe care vrea să-l lanseze legal pe piață Guvernul Prim-Plagiatorului Mitoman al României, mă întreb ce se întâmplă în cazul în care vecinul delaționat își delaționează la rândul său vecinul delaționist? Primesc amândoi scutiri și facilități fiscale în conformitate cu prevederile legii, sau va exista o lege-tromf care să o taie pe aia mai slabă, așa ca la jocul de cărți care este întreaga legislație din România care face din parlamentari indivizi mai presus de lege (în pofida a ceea ce prevede expres Constituția) șamd?

Până atunci, vorba aia: Ponto (să-l citez pe amicul de deplasare recentă în Dubai, Sebastian Ghiță: o fut pe mă-ta), guvernezi ceva?!

Acest articol a fost publicat în Odă Muncii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

22 de răspunsuri la Mi-s Prostu’ Zilei: Guvernul Ochiul și Timpanul din delațiuni îngrașă banul

 1. Sare'n Ochi zice:

  Despre Lege si ne-urmarile ei:
  Nu mai constituie o premieră faptul că, în România, Parlamentul se pronunţă împotriva urmăririi penale în cazul unor parlamentari, miniştri sau foşti miniştri, blocând astfel anchetele procurorilor în cazul unor demnitari. Ultimele decizii de acest tip au fost luate chiar săptămâna aceasta, marţi, când fostul ministru al Administraţiei, Victor Paul Dobre, şi cel al Mediului, Laszlo Borbely, au scăpat de ancheta penală graţie votului dat de Camera Deputaţilor. În trecut, legiuitorii s-au mai pronunţat şi împotriva anchetării, percheziţiei sau reţinerii altor colegi de Parlament – Dan Păsat, Monica Iacob Ridzi, Miron Mitrea sau Adrian Năstase. În aceste ultime cazuri, cursul dosarelor a fost întârziat chiar şi cu ani de zile, deşi Comisia Europeană cere, în fiecare raport pe Justiţie, soluţionarea marilor anchete de corupţie.
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/de-ce-tace-ministrul-justitiei-277128.html

 2. Greva_fiscala zice:

  Putem plagia turnatoriile?

 3. ribelalu zice:

  Salut coane si bine te-ai reintors bronzat!
  Imi pare rau ca nu am putut sa gestionez blogul dar timpul si mai ales timpurile nu mi-au permis.
  Dar recuperezi tu acum.

 4. ceaikovski zice:

  Referitor la impozitarea piscinelor, se pun si alea gonflabile? 😛
  Administratorii de bloc si babele/mosii care locuiesc la parter, si ti se uita in plasa. Fereasca d-zeu sa mai pui o gresie o faianta, un termopan, ca te toarna imediat vecinii, mai ales daca faci galagie si deranjezi linistea blocului 😛 Acum, nu sunt foarte sigura ca informatiile vor merge la fisc si nu vor merge direct la infractori, spargatorii de case!
  Daca-ti iei aragaz/frigider nou, esti bun de turnat?
  O sa care lumea noaptea televizoare/PC-uri/aragaze/mobile, sa nu vada turnatorii. Iar aia o sa fie dati afara de la serviciu, pt ca nu se mai pot scula de dimineata, din cauza pandei de noapte. Fiscul va trebui sa mareasca numarul angajatilor.
  Chiar, cum ar arata fisa postului de „turnator la fisc”? 😛

  • Sare'n Ochi zice:

   ca si cea de turnator al fostei Securitati. SRS, Ghise, FELIX samd ar putea da o mana de ajutor in scrierea unui manual al bunului turnator fiscal.

   • ceaikovski zice:

    😛
    Pe bune. CARTA TURNATORULUI FISCAL, autori: SRS, Voiculescu, Crizel, Ghise 🙂
    Vezi tu, e destul de mult de lucru 🙂 Trebuie facute si evaluari anuale! Mai dai o prima, mai tai din leafa omului, daca nu si-a facut datoria cum trebuie…. Cum o sa fie turnatoria, la norma, sau la global?

 5. ceaikovski zice:

  Ponta? Guverneaza, guverneaza! Nu vezi cum creste benzina? Luni am dat 6,28/litrul de 95, am inteles ca s-a scumpit cu cel putin 5 bani la Petrom, iar la lukoil cu 10 bani. Joi. La 3 zile dupa alta scumpire. Foarte tare!
  Luni cat s-o face? Parca suntem in „Obeliscul negru” al lui Erich Maria Remarque… Dimineata luai salariul si pana seara nu mai puteai cumpara nicio paine cu el.

 6. ceaikovski zice:

  „― Altceva ce-a mai fost? mă întrebă el.― Nimic. Nici un client. Dar eu solicit urgent o sporire a salariului.
  ― Iarăşi? De-abia ieri ai primit una.
  ― Nu ieri. Azi-dimineaţă la ora nouă. Opt mii de mărci nenorocite. Totuşi, azi-dimineaţă la nouă mai însemnau ceva. Între timp a apărut noul curs al dolarului şi nu-mi pot cumpăra cu ele decît o sticlă de vin ieftin în locul unei cravate noi.
  ― Cum stă dolarul acum?
  ― Azi la prînz era treizeci şi şase de mii de mărci. De dimineaţă mai era treizeci. Georg Kroll îşi priveşte ţigara.
  ― Treizeci şi şase de mii! Creşte ca aluatul dospit! Şi ce o să-i pună capăt?
  ― Un faliment general, domnule mareşal, răspund eu. Între timp, trebuie să trăim. Ai adus banii?― Numai o valizuţă, pentru azi şi mîine. Hîrtii de o mie, de zece mii, chiar şi cîteva pachete cu dragile vechi hîrtii de cîte o sută. Să tot fie vreo două kilograme şi jumătate monede de hîrtie. Inflaţia o ia din loc cu atîta repeziciune, încît Banca Reichului n-o poate ajunge din urmă cu tiparul. Abia acum două săptămîni au apărut hîrtiile de o sută de mii şi curînd va trebui să înceapă tipărirea celor de un milion. Cît mai avem pînă la miliarde?”
  Asa si la noi, peste cateva luni, ne vom duce la benzinarie cu 3 kile de bani sa luam 10 litri de benzina 😛

 7. observato zice:

  „Are o strângere de mână moale”, practică un discurs anti-occidental și ține cu orice preț să-l
  înlocuiască pe Traian Băsescu. Acesta este portretul președintelui PNL, Crin Antonescu, creionat de cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung într-un material intitulat „Omul care știe cine este”.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Frankfurter-Allgemeine-Zeitung-Antonescu-omul-care-tie-cine-este-1000816.html#ixzz26Rz9ZaR4

 8. ceaikovski zice:

  Ce papagali astia de la realitatea… Nu le convine proiectul cu turnatoria la fisc si-o sucesc pe Basescu, ce a facut el la Brx, si cele 7 mil de voturi care nu se uita, nu se sterg… bla-bla. Cum aducea unul vorba despre faza cu turnatul la fisc, faceau fete-fete si schimbau subiectul. 😛 😛
  Nu stiu ce sa zica, de criticat nu pot critica, ar fi culmea!!

  USL e la SPA-ul lui Vantu. Se vor certa ca chiorii hihihihihiihiiiii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.