Frăția interlopilor – azi: filiala Cluj a așa-zisului Partid Național Liberal

E mai rușinos să nu ai încredere într-un prieten decât să fii înșelat de el… (Arthur Schopenhauer)

Pe pagina personală de “față-buci” a lui Dumitru Samson, acesta apare într-o fotografie alături de Morar șinumaiștiucum, realizatorul emisiunii “Răi, da’ buni” ce se difuzează pe una dintre Latrinele TV ale turnătorului propriei sale familii la Securitate, Dan FELIX Voiculescu. Turnătorii, securiștii sub acoperire, pupincuriștii, interlopii – cam aceasta este fauna cu care se laudă actualmente așa-zisul Partid Național Liberal.

Revenind la Samson, urmașul vitreg al ministrului așa-zis liberal al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, acuzat alături de Teodor Atanasiu (cunoscut sub numele de Bijboacă, ex ministru așa-zis liberal al Apărării pe vremea lui Trădătoriceanu), că, la 29 iulie, „au apelat la sprijinul lui Bogdan Cristian Măgurean, cunoscut interlop din Cluj-Napoca, pentru ca, în schimbul unor sume de bani, să acţioneze în ziua referendumului: pe de o parte, să mobilizeze alegătorii să se deplaseze la vot, iar pe de altă parte, să pregătească grupuri de interlopi care să intervină, la nevoie, în locaţiile unde se solicită sprijin”, nu este la prima lui descindere de acest gen (genul furt electoral) la Cluj. Doar Uniunea Stalinist Leninistă s-a folosit de indivizi din zona interlopă și la alegerile locale din 2012. În campania de la locale, interlopi tatuați și plini de tupeu (când erau legitimați aveau neobrăzarea să întrebe: “tu nu știi că Ioan Rus este ministru de Interne, bă?!”) îi păzeau pe cei care rupeau afișele PDL sau împărțeau afișe otrăvite. Au existat chiar și activiști PDL care au fost bătuți în cartierul Mănăștur. De altfel, în campania electorală pentru locale, liderii PDL Cluj au depus plângeri cu privire la apariția “malacilor” pe străzile municipiului Cluj-Napoca. Genul acesta de înfrățire între interlopi și liderii locali liberali, ar explica și rezultatele prea bune pe care aceștia le-au obținut la alegerile locale – punând sub semnul întrebării diferența de 700 de voturi cu care a câștigat Horea Uioreanu președinția CJ Cluj, în fața lui Alin Tișe – când deja procurorii DNA sunt pe cale de a demonstra o fraudă locală la Referendum de aproape 3000 de voturi produsă de către aceiași interlopi numai în țigănia de la Pata Rât. Având în vedere trecutul de valutist (schimbător de valută pe centru) al actualului președinte CJ Cluj, Horea Uioreanu (pe atunci mai cunoscut sub porecla “Buru”), s-ar părea că aceste legături (așa-zis om politic – interlopi) are ceva vechime.

 • Dar, ia să răsfoim noi puțin documentele oficiale (comunicatul de presă) al DNA Cluj. Zice așa: “Dumitru Samson, fiul ministrului Apararii, lucra mână în mână cu trei interlopi, unul acuzat de tentativa de omor. Atanasiu a fost interceptat cand aranja traseele si sectiile de votare unde convoiul trebuia sa se opreasca. Procurorii au reţinut că exista indicii cu privire la faptul ca, în cursul lunii iulie 2012, Teodor Atanasiu, deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei PNL Alba, în înţelegere cu Dumitru Samson, a iniţiat o actiune pentru mobilizarea electoratului din Transilvania si Banat la referendumul din data de 29 iulie 2012 prin sensibilizarea acestuia cu recompense in bani si alte foloase materiale. S-a stabilit ca, în cursul diminetii de 29 iulie 2012, in intelegere cu Atanasiu Teodor, Samson Dumitru a apelat la sprijinul Bogdan Cristian Magurean (cunoscut interlop din Cluj Napoca, cu relatii in diverse clanuri interlope) pentru ca, în schimbul unor sume de bani, să actioneze in ziua referendumului pe doua paliere: pe de o parte sa mobilizeze alegatorii sa se deplaseze la vot (in special persoane cu un nivel scazut de educatie) iar, pe de alta parte, să pregăteasca în toate marile localităţi de pe raza judeţelor Alba, Cluj, Salaj, Bistriţa Năsaud, Arad, Timis grupuri de interlopi care sa fie pregatiti sa intervina, la nevoie, in locatiile unde se solicita sprijin. DNA arata ca Bogdan Cristian Magurean ar fi actionat in sensul celor stabilite, in conditiile in care i s-a pus la dispozitie un spatiu din sediul organizatiei PNL Cluj Napoca iar Dumitru Samson l-a pus în legatură cu mai multi lideri locali ai PNL pentru a le acorda sprijinul în acelasi scop. Samson, prin intermediul altor persoane, a mobilizat votanţii de pe raza acestor judete, carora le-a transmis promisiunile făcute de Dumitru Samson, constând în bani şi alte foloase materiale. De asemenea, sustin procurorii DNA, s-a mai stabilit ca, în schimbul sprijinului acordat, Samson Dumitru i-a promis invinuitului Magurean Bogdan ca va utiliza influenta de care se bucura la nivelul ministerelor si îi va influenta pe functionari sa acorde contracte firmei de paza si protectie reprezentate de Magurean Bogdan. Operatiunea a fost una de amploare, fiecare dintre cei care au plecat sa voteze in judetele Alba, Arad, Bihor primind intre 100 si 150 de lei. Surse DNA susţin că operaţiunea de transport a ţiganilor de la groapa de gunoi Pata Rât spre secţiile de votare a fost organizată de catre Dumitru Samson, Teodor Atanasiu si liderul PNL Cluj, Marius Nicoară.”

Primul convocat la DNA Cluj a fost Horea Uioreanu. Băiatul, pe lângă faptul că este un individ care se sperie de propria umbră, are și un caracter infect – deh, valutistul din el iese rapid la suprafață atunci când se află în fața „organelor”…

 • La ieșirea din sediul DNA Cluj a declarat: „Am fost convocat la DNA Cluj în calitate de martor într-un dosar legat de referendum. M-au intrebat ce am facut în ziua votului si am povestit unde am fost, pe teren, in afara Clujului, iar la sediul PNL am fost numai in jurul orei 19.00. Nu s-a facut referire la nicio interceptare telefonica, ci doar la ziua votului si la persoanele care au fost prezente in sediul PNL in 29 iulie. Dumitru Samson era una dintre acele persoane. M-am intalnit cu el la teleconferinta, pe care am avut-o cu cei de la Bucuresti si in care s-a discutat despre mobilizarea la vot”.

Presedintele CJ Cluj a sustinut ca nu stie sa fi fost convocati la DNA si alti membri ai PNL Cluj. El a spus ca nu îl cunoaste pe Bogdan Magureanu si că nu l-a vazut în viaţa sa. În schimb, după cum am văzut mai sus, după ce l-a fixat pe personajul principal al anchetei, Dumitru Samson, la locul faptei, onorată instanță, a aruncat “locul faptei” în cârca lui Marius Nicoară:

 • „In presa a aparut informatia ca in sediul PNL Cluj-Napoca s-au desfasurat întâlniri cu grupuri de interlopi si eu am spus ca nu aveau cum sa aiba loc astfel de intalniri, pentru ca acolo era biroul meu si fara consimtamantul meu nu putea intra nimeni acolo. Probabil era vorba de alt sediu, de la judet. E o confuzie de sedii”.

Preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, a fost chemat miercuri la audieri la sediul DNA Cluj, în calitate de martor în dosarul referendumului.

 • „Un sediu de partid este un loc public şi oricine este primit, indiferent câţi bani are în cont şi ce meserie are. Domnul Samson a fost şi într-un sediu cât şi în celălalt (PNL Cluj şi PNL Cluj-Napoca, n.r.) pentru că răspundea atât de campania pe judeţ, cât şi de campania pe municipiu”, a precizat Marius Nicoară.

Practic, prin această declaraţie, Nicoară îl contrazice pe Horea Uioreanu, vicepreşedinte al PNL Cluj, care, în urmă cu două săptămâni, declara la ieşirea de la audierile de la DNA că în sediul PNL Cluj-Napoca nu au avut loc întâlniri cu grupuri de interlopi. Dar, surprizele întru înfundarea lui Horea Uioreanu continuă cu declarațiile Steluței Cătăniciu, consilier local PNL Cluj. Steluţa Cătăniciu s-a prezentat la DNA Cluj miercuri dimineaţă şi a fost audiată timp de aproximativ o oră şi jumătate.

 • „Sunt martor într-un proces care nu are nu ştiu ce miză, este un dosar pe rolul Parchetului. Ce m-au întrebat nu pot să vă spun, pentru că eu sunt şi avocat şi ştiu că anchetele sunt secrete până când dosarul ajunge în instanţă. Am fost director de campanie, responsabil politic a fost Horea Uioreanu. Raportat la modul în care am interacţionat cu invinuiţii, nu cred că există nicio probă că s-ar fi întâmplat astfel de lucruri, eu nu cunosc ca în sediul PNL să se fi întâmplat lucrurile de care sunt acuzate persoanele învinuite în acest dosar”, a spus Cătăniciu la ieşirea din sediul DNA Cluj.

Părerea mea este că războiul din interiorul PNL Cluj, război declanșat pentru a se tranșa cine hotărăște cu privire la rezervorul de funcții publice locale din subordinea CJ Cluj: Horică, butonat de ambițiile soției sale Elena, sau Măriusică, presat de datoriile acumulate în campanie și de noianul de promisiuni neonorate, se va soluționa odată cu stabilirea beneficiarilor mânăriilor cu interlopi atât de la locale, cât și de la Referendum. Iar dacă Horică nu-și potolește soția, s-ar putea să avem parte de noi alegeri la președinția Consiliului Județean Cluj…

Bibliografie:

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

29 de răspunsuri la Frăția interlopilor – azi: filiala Cluj a așa-zisului Partid Național Liberal

 1. haitchi zice:

  Ce mai putem spune? Pana cand nu se va schimba sistemul de vot, vom mai auzi multe.

  • Sare'n Ochi zice:

   ar trebui sa existe un registru al alegatorilor si obligatia celor care vor sa voteze sa se inregistreze acolo in luna de dinaintea sesiunii electorale. plus carti de alegator si vot prin corespondenta. un minim necesar zic eu.

 2. observator zice:

  Eu conducatorul de facto al Romaniei ordon suspendarea lui Basescu
  Sa traiasca Usl ca a facut suta ca leu si voi cumpara toata Romania
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13123908-dan-voiculescu-noua-suspendare-presedintelui-basescu-posibila-legitima-cel-mai-bun-moment-sfarsitul-lui-octombrie-inceputul-lui-noiembrie.htm
  Romanii doresc demiterea lui Traian Basescu iar articolul 95 din Constitutie permite fara nicio problema declansarea unei noi proceduri de suspendare. Insa, daca se va mai initia o asemenea procedura, ar fi recomandabil sa se desfasoare la sfarsitul lui octombrie, inceputul lui noiembrie, astfel incat referendumul pentru demitere sa poata fi organizat in aceeasi zi cu alegerile parlamentare, din respect pentru cetateni si din ratiuni economice”, a spus liderul conservator intrebat daca vede posibila si legitima o noua suspendare a presedintelui

  • Sare'n Ochi zice:

   poate-i explodeaza Varanului o vana pana atunci. sau primeste naibii condamnarea la parnaie mult asteptata. pastele ma-sii de deseu! Romania nu-i curtea lui din dos sa se cacarau in ea…

  • Evanghelista zice:

   Grigore Cartianu: “Gura lor bate fundul nostru”
   http://www.adevarul.ro/grigore_cartianu/Gura_lor_bate_fundul_nostru_7_764393555.html
   Inteleg ca pensiile intarzie.
   Cand vor trebui platite facturile sa-i vad pe idiotii care ne-au varat in asta pe unde vor scoate camasa.

   • Horatiu zice:

    Ma gandesc si la Marga, KGB-istul, care in declaratia inaugurala la ministerul de externe s-a trezit sa spuna, nici mai mult nici mai putin, ca „Putin e un om foarte competent si ar fi bine ca liderii din Europa si de la noi sa fie la fel de competenți” (sic!).
    In fata unei asemenea inepții inaugurale, chiar ca ramai mască : e o proba de prostie sadea, de sinucidere colectiva propusa viitorului Romaniei – tara membra UE si NATO -, de cinism, declaratie de iubire, tupeu rusofil !?.. Ma gandesc, prin comparatie, ce uragan de invective si dezabrobari, ce sezatori inchizitoriale ar fi orchestrat USL si presa din dotare in urma unei declaratii simetrice din partea lui.. Baconschi, sa zicem.
    Insa un imbecil solemn ca Marga (dovedit de-acu` si ..ciripitor la secu) e purtat inca in adorararea umeda a tembeliziunilor, a USL si a unor analisti..
    Pupa-si-l-ar liberaloizii sub coada !

 3. Evanghelista zice:

  EXCLUSIVE: The Party of European Socialists (PES) are set to formalise a decision to move their Congress away from Bucharest, amid concerns over Prime Minister Victor Ponta’s democratic credentials, EurActiv can reveal.
  http://www.euractiv.com/elections/pes-move-congress-away-bucharest-news-514516#.UD8b036h19I.facebook
  Pa, Ponta, pa! E clar, Ponta? E clar!

 4. theo- nona zice:

  bunä,

  USL, este o adunäturä de hoituri urat mirositoare

  un cimintir de securist si comunisti, inrolatzi la haita rosie.

 5. theo- nona zice:

  am väzut ceva la guvern , scrie ceva ce precis nu este adevärat

  trebuie cineva sä-l atentzioneze pe dl. BOC; SCRIE CÄ dl. Boc il criticä pe MRU PT:

  ……………..

  AR TREBUII CITIT DE DL;:BOC

  • Clar, tovarasu Ponta, clar? zice:

   Mananca cacat Guvernul de crima organizata al Plagiatorului – este vorba despre faptul ca ei au zis ca reduc, pe cand erau in opoizitie vocala, sumele din Fondul de rezerva bugetara cu 50% si le-au redus cu 1%. asta critica Boc, ca mai este de la 1% la 50% – demagogia lor imputita, nu ca dau bani primariilor.

  • Sare'n Ochi zice:

   „s-o fut pe ma-sa lui Ponta” (si-l citez aproximativ din stenograme pe Sebastian Ghita, amicul Prim-Plagiatorului Mitoman al Romaniei), de critica se mai refera la ticalosenia acestor gunoiae USlinoase: „PDL Cluj a lansat un atac asupra modului in care Guvernul Ponta a locat sume din Fondul de rezerva pentru unitatile administrativ-teritoriale, act in urma caruia nicio comuna din judetul Cluj nu a primit sume aditionale.”
   deci, „s-o fut pe ma-ta” de plagiator mitoman, se critica faptul ca nmu ai dat bani nici unei comune din Cluj – asta dupa ce ai chitzait ca un guzgan la MRU in iarna ca nu ti-ar fi dat nici un ban in Gorjul mani-ta (alta minciuna care s-a dovedit sfruntata la data respectiva).

 6. Dan zice:

  Unul dus de mult timp cu pluta(Securistul de Brasov Ghise) si unul dispus sa manance cacat la fiecare masa daca-i face pe plac lui felix The Rat(Gadea raspopitul).

 7. Reddog zice:

  Salutare all. Salut Victor

  Astia sunt nebuni de legatr. Nici nu s-a terminat bine circul si deja Varanul securist vrea o noua suspendare ! Mortii matii de varan scabros ! De ce n-o suspenzi pe ma-ta, abjectule???
  Pana cand varanul nu este pus cu botul pe labe pana atunci nu va fi liniste in tara asta !

  • Sare'n Ochi zice:

   puscaria. asta il mana oricum in lupta.
   in orice caz, ceea ce nu inteleg eu, cetateanul Varan in ce clitate vorbeste? ca nu mai este nici presedinte de partid, nici senator, doar un cetatean care are probleme cu Justitia…

 8. Evanghelista zice:

  EXCLUSIV Lider USL, informator al Securităţii cu trei nume de cod
  http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/EXCLUSIV_Lider_USL-informator_al_Securitatii_cu_trei_nume_de_cod_0_764923760.html
  Ziarul „Adevărul” a intrat astăzi în posesia unei informaţii-bombă care atestă faptul că unul dintre liderii de prim-rang ai actualei puteri a colaborat îndeaproape cu fosta Securitate înainte de ’89. Potrivit surselor noastre, acesta a turnat nu doar cetăţeni români, ci şi străini.

 9. Sare'n Ochi zice:

  he, he, he! mi-a scris AEP: „Referitor la cererea dumneavoastră adresată Autorității Electorale Permanente, vă informăm că, în momentul de față, instituția noastră nu deține listele electorale utilizate la referendumul național din data de 29 iulie 2012, acestea fiind puse la dispoziția Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru efectuarea unor cercetări.
  După restituirea listelor, Autoritatea Electorală Permanentă va realiza extragerea bazei de date textuale și arhivarea electronică a acestora, în vederea depistării eventualelor voturi multiple, în termenul prevăzut la art. 43¹ alin. (5) din Legea nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, cu modificările și completările ulterioare ( 60 de zile de la data referendumului).
  După efectuarea acestor operațiuni, instituția noastră vă va comunica, de îndată, informațiile solicitate.”

 10. tays zice:

  Buna seara,prieteni toata tara este plina de interlopi in toate sectoarele re activitate,idiotii astia nu se mai numesc salariati la stat sint de adevaratelea interlopi ,malaci,prin comportamentul lor vizavi de cetatenii acestei tari care platesc ca fraierii taxe si altii decit se folosesc in interes personal de banii romanului de buna credinta,incepind de la avocati care iti smulg actele din mina pe holurile judecatoriei ,ca sa te faca la bani si pina la politia comunitara care asigura paza in institutiile statului.CA Orice om de buna credinta am vrut sa-mi schimb buletinul expirat,in vacanta asta ,si am pierdut 4 zile si tot nu l-am schimbat ca pur si simplu nu am vrut sa dau dreptul,pe aici ma ajuta pasaportul,ptr orice problema,dar ca sa vezi pensionari in curtea sed… cu evd populatiei dimineata la ora 5 cu liste facute cu o zi ina inte si cu politista comunitara care. Are cheile din institjtie si intra si ia bonurile de ordine,fara ca salariatii sa fi inceput programul de lucru,iti produce scirba,oare in ce tara traiti.I n final nu am schimbat buletinul ca sint despart.. de 23 ani si mi-au cerut hotarirea judecat de divort,desi toate actele necesare sint pe numele anterior casatoriei, in tara aveam decit copia,ir la judecatorie trebuia sa ma duc in audienta si de platit. Alte taxe,iar imputitul de la informatii se juca pe caoculator si vorbea la telefon si doua tirituri cu fusta scurta una statea cu curul pe birou iar alta butona. Telefonul ,iar fraierii stateam. Si asteptam,ptr ce exista legea cu hotarirea de divort,ca sa-mi se aduca aminte toata viata ca m-am despartit de o persana cu care nu m-am mai inteles,rusineeeeeeeeeee ptr toat institutiile statului cu malacii care isi. Fac singuri legea.

  • Sare'n Ochi zice:

   da, dar sunt functionari – si au dreptul de a fi platiti gras, ca ei voteaza nu muncesc. pentru vot sunt platiti nu pentru munca in folosul comunitatii. aceasta este mentalitatea de sluga a acestor functionari: statul ii plateste, cine este statul, acela este servit.

 11. Pingback: De ce ne iubim…. hoții « Dictatura justitiei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.