Ioan Ghișe vrea să-nșele Constituția cu un „amant al dreptului”

Homer Simpson? Dar avem mai mulți la noi, în Parlament, în România… (Sursa: http://www.themobilewallpapers.com)

de Ștefan Ciocan

„Vom respecta decizia Curţii Constituţionale” – a declarat Ponta să audă Europa şi Statele Unite. Acelaşi lucru l-a şoptit şi Antonescu, dar discret nu cumva să se audă şi pe malurile Dâmboviţei. Ambii au spălat putina în ziua decisivă lăsând la mâna Parlamentului rezolvarea crizei politice. În lipsa celor doi lideri, parlamentarii USL au făcut ce i-a tăiat capul. Dacă Ponta şi Antonescu au impresia că Europa şi SUA vor crede povestea cu plecarea lor şi neimplicarea în acţiunile parlamentarilor se înşală amarnic. Liderii ţărilor civilizate sunt cu mult mai inteligenţi decât electoratul USL.

Aparent parlamentarii USL au rămas de capul lor, sau mai bine zis de capul lui Iliescu şi a lui Ghişe. Pe Iliescu îl cunoaşte toată lumea încă de pe vremea în care le mulţumea minerilor pentru spiritul civic de care au dat dovadă ciomăgind studenţii şi intelectualii Bucureştiului. Cine este însă Ioan Ghişe, liberalul care printr-o aberaţie legislativă a vrut să prelungească criza politică, cel care se vrea un fel de conştiinţă trează a lui Antonescu?

Profesor de matematică mediocru, Ghişe nu a prins loc la catedră şi a fost nevoit să-şi înceapă cariera didactică ca pedagog. Din această poziţie a prins gustul pentru scris. Cum nu avea talent de scriitor s-a rezumat doar la câteva informări adresate Securităţii despre studenţii care erau cazaţi în internatul unde Ghişe îşi tocea coatele muncind ca pedagog. Foştii colegi ai celui mai slab primar al Braşovului îşi amintesc de el ca fiind un elev „tembel” încă din liceu. Edificator în acest sens este atitudinea profesorului de matematică al elevului Ioan Ghişe. Dascălul a refuzat să participe la o aniversare a absolvirii liceului organizată de colegii fostului primar al Braşovului dacă era invitat şi acesta. Foştii colegi au preferat prezenţa bătrânului dascăl şi nu şi-au invitat celebrul coleg ajuns pe băncile Senatului fără să-şi câştige colegiul în care a candidat. Încercarea de validare a referendumului printr-o interpretare originală a legii nici măcar nu a fost ideea profesorașului de matematică Ioan Ghişe. Creierul acestuia este mai gol decât cutia milei într-o biserică scoţiană. Numeroasele ghiduşii legislative, cu care Ghişe şi-a obişnuit deja colegii, sunt creaţia unui personaj misterios, un obişnuit al holurilor Parlamentului, despre care nimeni nu ştie cu ce se ocupă. Omul se recomandă a fi ziarist dar nimeni nu ştie pentru cine lucrează, fiind cunoscut şi ca revoluţionar. „Coabitarea” dintre un revoluţionar autentic, fost jurnalist la “Baricada” şi un turnător al Securităţii este cel puţin ciudată. Cert este că misteriosul personaj care-l consiliază pe Ioan Ghişe este ceea ce juriştii numesc un „amant al dreptului”. Un personaj obsedat, de interpretarea originală a legilor. Acest om i-a trimis în 25 august lui Ioan Ghişe „viziunea” sa despre portiţa juridică prin care Parlamentul ar putea să întoarcă rezultatul stabilit de Curtea Constituţională. Ghişe şi-a însuşit cuvânt cu cuvânt „viziunea” sfetnicului său aşa cum a făcut şi în alte cazuri, cu rezultate mult mai puţin spectaculoase şi grave decât de această dată. Norocul românilor este că Ghişe şi sfătuitorul său nu cunosc atât de bine regulamentele Camerei şi ale Senatului încât să poată duce la bun sfârşit iniţiativele lor „originale”. Dar prezenţa în Parlamentul României a unor personaje care înghit pe nemestecate toate aberaţiile unor reprezentanţi ai aşa zisei societăţi civile, pseudo jurnalişti sau revoluţionari, este departe de ideea de reprezentare a electoratului. Și, până la urmă, la presiunea organismelor internaționale, câțiva din PSD l-au trimis pe Antonescu acasă.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Ioan Ghișe vrea să-nșele Constituția cu un „amant al dreptului”

 1. aronpetru zice:

  Penelistii s0au dovedit varful de lance al uselistilor. Cum n-am pretentii de la Ghise, n-am nici de la Ponta
  http://aronafter65.wordpress.com/2012/08/28/ponta-si-legile-lui-murphy/

 2. Alex zice:

  Prost, prost dar cu nesimtirea sta extraordinar de bine. L-am prins la o emisiune si pur si simplu ii radea in nas Andreei Pora cand aceasta il ameninta cu darea in judecata pentru calomnie. Si am mai observat ceva: nivelul de nesimtire este net mai mare in randul PNL decat in randul oricarui alt partid. Parca nesimtirea a fost una din conditiile vitale pentru primirea in partid.

 3. Reddog zice:

  SAlutare all. Salut Victor

  S-a terminat circul. Insa am fost atat de aproape de catastrofa ! Sa multumim SUA si UE, altfel eram terminati ! Iar sprijinul SUA a fost decisiv ! Cu nemernicii astia nu poti obtine nimic daca nu ameninti si bati cu pumnul in masa !

 4. Clar, tovarasu Ponta, clar? zice:

  Tia Șerbănescu: „Acum, când a pierdut, Antonescu aruncă vina pe cancelariile occidentale care „anecdotic” l-au dorit înapoi pe Băsescu „dar nu ne-au cerut asta”. Anecdotic, Crin delirează: nicio cancelarie occidentală n-a vorbit cu el. Singurul care și-a însușit această dereglare endocrină (după dl. Iliescu) a fost Ghișe.”
  http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/tia-serbanescu-citirea/

  • Sare'n Ochi zice:

   este clar ca avem de modificat urgent o Constitutie schiloada si vesnic siluibila. trebuie modificata urgent, in asa fel incat sa nu mai fie permise abuzuri cu listele electorale, cu desemnarea primului ministru, cu suspendarea Presedintelui, modul in care poate fi declansat referendumul, respectul fata de lege si necarcotirea in fata deciziilor Curtii Constituționale. trebuie definit clar care sunt competentele Parlamentului – acesta trebuie adus la 300, indiferent ca vorbim despre unicameral sau bicameral, si, neaparat care sunt atributiile si cum pot fi schimbati ne-abuziv președinții Camerelor, Avocatul Poporului. iar institutia Monitorului Oficial trebuie sa ramana independenta si nepolitizabila. la fel Consiliul National al Audiovizualului, consiliile RTV, RRA samd.

 5. Clar, tovarasu Ponta, clar? zice:

  “Se recunoaşte oficial că aproximativ un milion de români nu au putut fi recenzaţi” (sociologul Vasile Gheţău)
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/de-ce-a-scazut-populatia-romaniei-au-plecat-din-tara-sau-nu-au-fost-numarati-275118.html

 6. Clar, tovarasu Ponta, clar? zice:

  Disperat, batutul in cap Ghise, protesteaza la Palatul Cotroceni. Pai, sa se urce pe stalp sa i se vada curul cel rosu.
  http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Ioan_Ghise-senator_PNL-protest-Palatul_Cotroceni-Traian_Basescu-referendum_0_763723762.html#

 7. Sare'n Ochi zice:

  incepe!
  Trei presedinti de sectii de votare din judetul Mehedinti, pusi sub acuzare de catre Parchetul General
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13111701-trei-presedinti-sectii-votare-din-judetul-mehedinti-pusi-sub-acuzare-catre-parchetul-general.htm
  sa vad acum ce-au sa mai miorlaie scarbele USLinoase despre cele 7,4 de milioane de votanti anti-Basescu… sa vad cine va mai fi dispus sa fure pentru USLinoasa!?
  Dumitru Mirea, in calitate de presedinte la sectia de votare din Garla Mare, in data de 29 iulie 2012 si in perioada anterioara acestei date, a dispus intocmirea unei liste suplimentare de alegatori continand mentiuni false, in sensul ca mai multe persoane au fost inscrise de mai multe ori in lista electorala suplimentara, si a folosit aceasta lista in vederea introducerii in urna a unui numar suplimentar de buletine decat cele votate de alegatori.
  Liviu Catalin Bondoc, in calitate de presedinte la sectia de votare din Drobeta Turnu Severin, a semnat lista suplimentara de alegatori continand mentiuni false si a folosit aceasta lista in vederea introducerii in urna a unui numar suplimentar de buletine decat cele votate de alegatori.
  Gheorghita Burcu, in calitate de presedinte la sectia de votare din Orsova, a intocmit in fals pagina 11 a listei electorale suplimentare de alegatori, prin copierea tuturor datelor de identificare ale tuturor persoanelor inscrise in pagina 3 a aceleiasi liste cu schimbarea ordinii si semnarea in fals a persoanelor, urmata de anularea unui numar de 15 buletine de vot corespunzator persoanelor mentionate in pagina 11, prin stampilarea acestor buletine de vot de doua ori la ambele rubrici de votare, validand astfel prezenta celor 15 persoane, activitate ce a avut loc dupa incheierea procesului de votare.

 8. observator zice:

  Pentru cine lupta Gheisa din Brasov
  Victor Ponta este un hoţ intelectual dovedit, care refuză cu tupeu să-şi asume consecinţele imposturii academice. Luat la bani mărunţi, „liderul” politic Victor Ponta nu este altceva decât o marionetă a „maestrului păpuşar” Adrian Năstase. El l-a făcut politician, doctor în Drept, oficial guvernamental, lider de partid pe acest Pontalone al politicii româneşti.
  Crin Antonescu este un personaj şi mai antologic. Întreaga lui viaţă ar putea să fie o piesă savuroasă de teatru comic amator. Nu a făcut nimic altceva decât să chiulească de peste tot. În mod uluitor şi amuzant însă, Arlecrino, politicianul cel mai trântor, a ajuns temporar cel mai sus în ierarhia statului român. Imaginaţi-vă haosul dintr-o companie multinaţională care îşi promovează în poziţia de manager pe cel mai leneş, indolent şi incompetent angajat. Nu este acesta scenariul unei comedii savuroase?
  Pontalone şi Arlecrino sunt doi comedianţi ai micului ecran care au dat sens proverbului: cu cât se urcă mai sus în copac maimuţa, cu atât i se vede mai bine fundul roşu.
  Mălin Bot „adevarul.ro”

 9. Ghișe are vreun dosar penal?

 10. Sare'n Ochi zice:

  papagalul din spatele lui Ghise este „amantul juridic” – idiotul util sa-l invete pe Ghise sa fie mai prost decat este:
  http://i.imgur.com/ezjiR.jpgpapagal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.