Intrat de pe locul trei în Parlament, Ioan Ghișe este pe primul loc la prostie cu spume

Retardații nu-s sătui până nu sunt și fuduli…

Unul ca ex-pedagogul Ioan Ghișe, actualmente parlamentar, despre care nu știu dacă a apucat să predea vreodată matematică, dar știu sigur că a predat delațiuni ofițerului său de legătură cu fosta Securitate, este foarte bine reprezentat în maxime, cugetări și aforisme.

Manifestările sale, cu începere de vineri și culminând cu ziua de azi, demne de Bălăceanca, îmi prilejuiesc un prim citat din Napoleon Bonaparte (un ins pe cale de dispariție din ospicii de când nu se mai face școală): “Prostul are un mare avantaj față de omul deștept, este întotdeauna mulțumit de el însuși”. În orice caz, în materie de prostie, se adeverește și cugetarea lui Nicolas Boileau: “Un prost găsește, întotdeauna, unul mai prost, să-l admire”. Dovadă: Socaciu și Nicolaescu care au ținut azi morțiș să-și etaleze infinitul prostiei (vorba lui Einstein: “Doar două lucruri sunt infinite: Universul și prostia umana; iar de cea din urmă sunt foarte sigur”). Dar, deh, “Ca să înțelegi că ești prost, trebuie totuși să-ți meargă mintea” (Georges Brassens) – înțelegere la care Ghișe nu a ajuns nici după ce s-a întrunit cvorumul care nici măcar nu era necesar. Fie vorba între noi, nu am înțeles de ce a fost necesar tot circul cu acest cvorum așa-zis necesar. Legea (mă rog, m-am dumirit: era vorba ca grupul infracțional organizat să cunoasacă și să respecte legea…!) spune clar: Situatiile în care e nevoie de cvorum sunt menționate în art. 39 din Regulamentul ședințelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului: “Art. 39. – În toate cazurile în care Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţe comune, adoptă legi, hotărâri sau moţiuni, trebuie să fie prezenţi cel putin jumătate plus unu din membrii care compun cele două Camere ale Parlamentului…” Niciuna dintre situațiile menționate în Regulament nu se aplică în cazul citirii deciziei CCR. Și-atunci la ce tot circul? Înseamnă că și câțiva dintre amicii mei din PDL fie sunt proști grămadă, fie au interese comune grupului infracțional organizat (fie și, și). Deh, vorba lui Cioran: “Prostia este o suferință nedureroasă a inteligenței”. Mare păcat. Că dacă ar fi durut prostia, pre mulți i-am fi văzut tăvălindu-se de durere, nu în Parlament și nici pe susținătorii lor în stradă.

PS: În orice caz, foarte documentat amicul meu @Teo de pe blogul Politeia! La el am citit, cu mult înainte de a zice ceva vreun post românesc, că lui Ponta i s-a sugerat că poate întări leul: fie ca hrană, în savană, fie respectând legile, la Banca Națională. Asta în timp ce Ghișe și restul găștii din grupul infracțional organizat lăsat să facă zaveră în țară (că cică noi n-am știut și nici gura nu ne pute) încă se mai schimonoseau cățărați pe băncile Parlamentului să li se vadă cururile roșii de maimuțoi.

Acest articol a fost publicat în Portretul turnătorului la bătrânețe și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

15 răspunsuri la Intrat de pe locul trei în Parlament, Ioan Ghișe este pe primul loc la prostie cu spume

 1. Sare'n Ochi zice:

  Ion către Gheorghe:
  – Mă, am tăt auzit la televizor, la radio, am cetit în ziar despre bursă da’ n-am înţeles ce-i aceea. Tu ştii?
  – Cum să-ţi explic, zice Gheorghe, să zâcem că îţi cumperi ouă, că astea fac pui, puii să fac găini, astea fac multe ouă din care tu scoţi mulţi pui care să fac găini şi ţi-i plină curtea… Şi într-o zi vine o apă mare şi neagră şi ţi le ia pe tăte. Şi atunci
  tu şezi şi cugeţi şi-ţi spui: raţe trebuia să-mi cumpăr. Noa, aşe-i
  bursa!

 2. he, he, ăsta era unul dintre citatele mele preferate:
  Un sot trouve toujours un plus sot qui l’admire.
  🙂

 3. mihaela zice:

  superb articolul 😀

 4. Giorgia zice:

  @sare, inteleg ca voi ziaristii va inspirati de oriunde. Eu pentru tine am doar un semn de intrebare si atat.

  • Sare'n Ochi zice:

   pentru ce anume @Giorgia?
   intotdeauna, si repet, intotdeauna, sursele mele de inspiratie sunt consemnate riguros in link-uri catre sursa. stii, link-urile sunt acele cuvinte sau fraze colorate cu albastru si subliniate, pe care daca dai click, cu mousele, te duc la originea lucrurilor de care te-ai folosit. deci?

 5. ribelalu zice:

  Salut Coane.

  Prostia este uniform raspandita pe suprafata pamantului dar USL-ul este exceptia. Daca USL-ul asta aparea in Occident pai atunci ciclurile de filme cu „jandarmii” sau „Academia de Politie” erau depasit cu mult in box-office de seriile despre „USL”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.