Puteau măcar să scrie Căcărău şi mă reprofilam în căciuliţă la „Ă”

Grupul de crimă organizată, impropriu numit Guvernul României, muncește de se sparge pentru bunăstarea românilor.

de Ștefan Ciocan

Arc peste timp în propaganda politică românească

23 august 1989: Căldură mare tovarăşi! După câteva ore de dat din mâini, din picioare şi din corzile vocale pe stadion am reuşit să ajungem pe terasa ticsită de oameni. Într-o asemenea zi, de sărbătoare, şi pe o căldură sufocantă, berea rece la halbă alina orice sete, până şi setea de libertate. Ca să evităm coada, am cumpărat câteva sticle aburinde cu bere. Berea la sticlă era cu 50 de bani mai scumpă decât cea de la halbă, dar o aducea ospătarul la masă, nu trebuia să aştepţi la rând şi să aduni halbele celor care şi-au ostoit setea în prealabil pentru ca barmana să aibă în ce să-ţi toarne licoarea gălbuie cu multă – foarte multă – spumă. Chiar dacă era mai scumpă, berea la sticlă oferea măcar garanţia cantităţii… Calitatea era la fel de proastă. La mese oamenii vorbeau despre fotbal. Politica nu ajunsese un subiect la modă. La masa noastră povesteam despre spectacolul de pe stadion. Tovarăşii au fost mulţumiţi. Eu am fost unul din cei cinci care am făcut virgula de la „Ş”. Eram mai important decât cei care au scris nişte litere banale. Nu bănuiam atunci că am să ies din schemă peste 30 de ani din cauza specializării mele în virgule. În afară de spectacolul unde jucam rolul virgulei din „Ş” de la CeauŞescu, sărbătoarea „Revoluţiei comuniste anti fasciste şi anti imperialiste şi eliberarea României de sub jugul burghezo moşieresc” era banală. Sau mai precis înceţoşată din cauza nenumăratelor beri pe care le îngurgitam până la căderea serii. A doua zi, 24 august, era de reveneală. Şi apoi, în calitate de proprietari, producători şi beneficiari, plecam din nou voioşi să raportăm îndeplinirea înainte de termen a planului cincinal.

23 august 2019: Căldură mare mâncaţi-aş! Am fost azi pe stadion să văd spectacolul omagial. Sunt foarte supărat pentru că am ieşit din distribuţie. Ăştia noi nu mai au nevoie de mine că nici Ponta nici Antonescu nu au virgule în nume. Puteau măcar să scrie Căcărău şi mă reprofilam în căciuliţă la „Ă”. Am trecut pe la terasă. Plin de lume, cântă Guţă în cinstea cuplului prezidenţial. Ce noroc că am liberalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Preşedintele partidului (unic) Victor Ponta şi Crina’ntonescu. – pe numele de fată a’Căcărăului. Nu am găsit loc, aşa că am trecut pe la hipermarket să-mi cumpăr o bere. Puzderie de sortimente stau pe rafturi. Berea e caldă. Parcă nici sete nu mai îmi este. Arunc totuşi în coş câteva doze şi plec spre casă. Pe drum grupuri de oameni stau la umbră. Nu mai vorbesc despre fotbal, că ce se joacă în România nu mai seamănă cu respectivul sport. Normal, toată lumea discută despre politică. Unicul canal TV va transmite discursul cuplului prezidenţial. Câţiva tineri sunt nelămuriţi… „De ce se numeşte Antena 3 dacă e singurul post TV”. Din cauza căldurii sau probabil a plictiselii, îmi trec prin cap gânduri subversive. Ce sărbătorim noi oare în această zi toridă şi tristă de 23 august? Nu-mi aduc aminte. Abia mai târziu, în faţa televizorului, aşteptând discursul cuplului prezidenţial, mă lămureşte Gâdea. „Revoluţia uselistă anti democratică şi anti europeană şi de eliberare a României de statul de drept”. Daaaa! Azi se împlinesc opt ani de la numirea Monei Pivniceru ministru al Justiţiei. Trebuia să-mi dau seama! Doar locuiesc pe strada Mona Pivniceru, fostă Ana (T)Ipătescu.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

74 de răspunsuri la Puteau măcar să scrie Căcărău şi mă reprofilam în căciuliţă la „Ă”

 1. ceaikovski zice:

  Dumnezeule! Nici nu vreau sa ma gandesc ca as putea trai o astfel de oroare!!
  O idee excelenta, cu reprofilatul in caciulita lui a, de la sedila lui s. Ar fi fost o avansare, nu cred ca o meritati! 😛 😛

 2. Valentin zice:

  Din pacate populatia asta isi doreste. Dupa alegerile de la locale si dupa referendum nu prea mai am motive sa nu cred ca USL e in continuare la 60%. E suficient sa discuti cu vreun uslinos oarecare. Nici o schimbare, indiferent ce fac dementii de la conducere.
  Tembelismul isi continua marsul triumfal spre groapa de gunoi a istoriei si taraste cu el toata tara.

  • Sare'n Ochi zice:

   populatia nu sunt sondajele. puteai sa inveti asta pana acum. in plus, in sondaj nu sunt cuprinsi romanii din afara – parca peste 3 milioane, care nu cred ca sunt incantati de faptul ca USL i-a declarat morti.

   • Valentin zice:

    Imi pare rau dar si acest argument e incorect, diaspora are doar cateva locuri, ponderea in parlament nu e proportionala cu numarul lor. Majoritatea se regasesc pe lsitele din tara dar nu vor vota, maximul a fost sub 160.000 de voturi in strainatate si asta ptr presedinte, nu ptr parlamentare.
    Si mai grav, o buna parte dintre cei din diaspora sunt antenizati iar antenizatii se duc la vot , ceilalti nu neaparat.
    Nu avem nici un motiv sa nu privim realitatea in fata. E deja asa de grava incat putin probabil sa avem surprize neplacute.
    cat despre populatie nu pot sa spun decat ceea ce am vazut deja la locale si la referendum. Sondajele au fost relativ aproape de adevar iar in unele cazuri, vezi sectorul 3 sau poate chiar CJ la Cluj, au fost prea optimiste.

    • Sare'n Ochi zice:

     atata de antenizati sunt incat nici nu s-au prezentat la votul pentru referendum. discutia despre dispora nu s-a incheiat – daca au hotarat USLinosii ca sunt 3 milioane de romani in exterior, trebuie conform legii sa le aplice in cuantum numarul de parlamentari.

     • ceaikovski zice:

      Corect.
      In leg cu antenizatii care merg la vot, mai vedem, mai vorbim.

      • dora zice:

       Servus draga ceaikovsch i 🙂 ,antenistii-manelistii din cate am receptionat si eu(desi nu ma cuplez prea des la site-rile lor).am inteles ca au luat-o vertiginos spre DD-PP.Naiba stie daca am scris corect.
       Au totusi o emisiune cu T.Barbu de unde am inteles ca f.multi sunt contra uselistilor.Singura mea ingrijorare ramane aderenta acestui partid nascut din neant la social-democrati ,capabili s-o coteasca pentru a intra in parlament.

       • ceaikovski zice:

        Servus Dora!
        In DD nu poti avea incredere. Este un santajist ordinar, asa si-a inceput cariera, asa a facut avere. Nu va ezita sa mearga de partea cui da bani.
        Nu uita ca si Bichir s-a perindat pe la OTV, apoi la B1 si era de partea lui TB, iar acum rumega kkt la multe alte televiziuni, eu il vad des la realitatea.

        • dora zice:

         Sa stii ca sunt foarte atenta la derapaje indiferent de unde vin.O singura declaratie amicala nu ma convinge.Asa s-a intamplat si cu Bichir,nu m-a convins niciodata mereu aveam o unda de suspiciune si se pare ca aveam dreptate.Cu toate acestea OTV care-si promoveaza cu insistenta politica dreapta contra „cocoilor”in vederea unui scor bun la parlamentare,pana la urma nu are incotro si trebuie sa-i demoleze pe uslinosi.Daca reuseste va fi in interesul nostru.
         Imi vine sa-i adresez cateva vorbe de duh lui DD si sa-i spun unde scapa capastrul si nu e spre binele lui.Sper doar ca nu are vreo intelegere cu uslasii,atunci e grav.

     • dora zice:

      ServusSare’, 🙂
      1.E cam rusinos pentru pucistii care au organizat referendumul ,(cu toata frauda) sa capoteze atat de lamentabil.
      2.Pucistii erau interesati sa scoata lumea la vot nu presedintele care era in devensiva.
      3.Stiu ca i-a durut la ficati ca ,piratul in ultima clipa a schimbat strategia si a indemnat simpatizantii sa nu participe la vot.Se pare ca si-au uitat propria strategie de boicot parlamentar cand erau in opozitie.
      3.Ai dreptate ,discutia despre romanii din diaspora nu s-a incheiat.Trebuie clarificata reprezantativitatea romanilor diasporei in structurile eligibile.Eu stiu de ce au dat inapoi,orice nr.diminuat de romani scade si reprezentativitatea in CE:mai mutina vizibilitate,mai putine voturi in CE si mai mutini bani atribuititi tarii.
      4.Draga Sare’n ochi vreau sa-mi spui cand iesim si noi in piata?Contra guvernului si pentru sustinerea lui Base? nu accept ca noi sa stam pasivi si toti nemernicii sa se foloseasca de dreptul lor de manifestare(vezi Doamne in regimul dictatorial basescian) si sa vetupireze cele mai mizerabile minciuni,
      5.In ultima idee ai posibilitatea sa-i contactezi pe pedelisti,pe Boc ,pe cei de dreapta condusi de Papahagi pentru o manifestatie de anvergura? Eu stau si-mi macin nervii si vreau sa ma exprim.

      • Sare'n Ochi zice:

       servus Dora.
       plec si eu intr-un bine meritat (sper) concediu.
       abi dupa 12 septembrie vreau sa mai vad tara 😀
       sper sa nu o distruga astia pana atunci.
       din 1 septembrie ramane Stefan activ pe blog (am sa-l rog si pe Ribelalul sa mai dea un ochi).
       dupa 12 septembrie discut si sprijin orice actiune. pana in 31 august am autorizatie in Piata Universitatii – daca sunt amatori, pot sa o transmit. mi-am luat autorizatia pentru a da posibilitatea jandarmilor sa-i disperseze pe USLinosii „spontani” din piata care protesteaza ilegal.

       • dora zice:

        Sa speram Sare’ ca ne mentinem verticalitatea.
        Eu n-am legatura cu Pta Universitatii.Sunt prea departe.Imi doresc o replica clujeana la minifestatia de doi bani ai unui dement,pe care-l cunosc intamplator(cel care trambiteaza ),dar l-am cunoscut si ca ciupercar si ne-am intersectat de multe ori prin padurea Faget.La inceput l-am acceptat cu simpatie din motive de pasiune micologica,apoi i-am surprins un accent de autoritate implacabilia ,refuzand orice parere diferita de a lui.Nu l-am mai intalnit de 1,5 ani in padure(el s-a prezentat ca agent al primariei clujene-absolut fals,il reprezinta pe transfugul Mircia Giurgiu).Sa stii ca asta nu „porta voce” e necredibil,l-am surpris in discutiile noastre despre ciuperci cand nu admitea nicio parere contrara lui.Si mai stiu ca a avut o problema cu o afacere in care a esuat si da vina pe guvernarea Boc.Categoric la el interesele personale primeaza ,nu accepta si alte pareri,m-am convins in disputele micologice unde am o oarecare competenta.

        • dora zice:

         Scuza-ma,Sare; am uitat sa-ti urez vacanta placuta.Vacanta mea a fost cu fiica mea venita din germania si cu doua nepotele-printese- care 3 saptamani mi-au umplut inima de bucurie.Daca nu aveam probleme de sanatate,acum eram si eu in Nemtia alaturi de ele.

         • Sare'n Ochi zice:

          imi pare rau sa aud de probleme de sanatate.

          • dora zice:

           Astea exista.Cand am fost la miting aveam o problema si mai grava.Eram proaspat incizata cu un chist infectat la san.Am tras 2,5 luni pana la inchiderea ranii.Si uite-ma apta de lupta.De asta te intrebam de o actiune constructiva din partea noastra.

    • dora zice:

     Buna ziua!
     Sa-mi fie cu iertare,dar n-am sesizat nicio secunda ca romanii din diaspora ar fi antenisti.Din discutiile cu prietenii,cunostinte am remarcat o aversiune accentuata fata de uslinosi,unii retragandu-si un potential vot pentru ei de dragul alternantei la putere.In privinta referendumului s-au dovedit loiali pe mai departe piratului ,pe care-l considera occidental de-al lor. Atacul fatis impotriva lor ,cu ocazia referendumului,i-a indarjit si mai tare si am convingerea ca uslinosii vor fi taxati cum merita.
     Acum in privinta localelor,referendumului,nu uita frauda masiva,care sincer sper ca va fi dezvaluita.Nici procurorii timorati si rastigniti de oamenii lui Dragnea,Oprisan,Mazare,Fenechiu nu se vor lasa pana la finalizarea anchetelor si instrumentarea de dosare penale.Acum,ori niciodata.

     • ceaikovski zice:

      Pt ca e spatiu mic sus, iti spun aici parerea mea despre iesitul in strada.
      Desi stam ca pe ghimpi, cred ca ii vor tine pe boorogii lui Dogaru in strada, indeajuns de mult, ca sa nu putem noi sa mergem acolo. Ar putea iesi razboi civil si nu e deloc benefic, pentru noi. Putem face iesiri, dar sub forma de mars, sa nu aiba aia ocazia sa treaca la lupte de strada. Parerea mea.

 3. Valentin zice:

  In plus calculele pe care le tot vad, ca USL a obtinut 60% la locale, ca au sprijin de doar 40% dupa cum a aratat referendumul, imi pare rau sa o spun dar sunt false.
  La parlamentare se va vota uninominal si s-a demonstrat ca jigodiile aduc voturi ptr USL, nu scad din numarul lor. Adica daca doar 45% ar vota USL intr-un colegiu procentul ar creste substantial daca e propus un candidat puscariabil gen Voicu, Mazare, Voiculescu, Oprisan, Cancescu, Negoita. Singura problema e sa nu puna vreun om corect, si-ar bulversa electoratul, dar din fericire ptr ei nu au asa ceva.
  iar la referendum am fost pe bune cam vreo 35-37% dar din total, nu din cati se vor prezenta la vot. Asa ca un 60% e credibil.
  Nimic nu clinteste alegatorii uslinosi din prostia si ticalosia lor.

 4. observator zice:

  Intrauterinul nu pleaca de la trei coceni ce transnforma in paznic de noapte (din interimar ) deci va dormi la cotroceni mai departe in ghereta panicului , Misunea a fost indeplinita Justitia o are sefa pe Mona care-l va scoate pe Adi din temninta. Unifolosibilul si-a facut datoria.

  • Sare'n Ochi zice:

   un alt grajdan bust the dust!

  • ceaikovski zice:

   Pai? Nu au dat sarcina socialistii europeni scoaterea lui Bombo din puscarie?
   Ba da. Nu ati vazut documentul?
   Degeaba a scris Gallagher, despre cum se vor asocia socialistii europeni cu puscariabilii d ela noi, probabil ca si aia sunt la fel, nu vor avea greturi.

   • dora zice:

    Totusi,
    din cateva declaratii ale socialistului , Swoboda este mai european decat ai nostri.
    Stiu ca batalia se da si pe plan european nu numai intern.

    • ceaikovski zice:

     Or fi, dar nu-i cred. Doar vorbe. Cand Ponta s-a dus la Brx cu Crizlea Craizy Crizel, a prezentat socialistilor o lista cu societati romanesti, pe care le-a oferit gratis, contra sprijinului pt guvernare. Ce crezi ca va prima, la socialisti? Ideologia, sau banul? Nu vezi ca toata Europa e plina de coruptie la cel mai inalt nivel, pana-n gat??

     • EuCuMine zice:

      Aia nu vor accepta, deoarece Penisake a dovedit ca nu se poate avea incredere in el nici 1%. Da azi societatile gratis iar maine le nationalizeaza, zicandu-le patronilor „Pai, oricum n-ati dat un ban pe ele…”

      Aia sunt lacomi si corupti, dar nu pot trece peste lipsa totala de incredere.

  • dora zice:

   obseravor,
   eu incerc sa gandesc logic.Stiu ca justitia va fi cutremurata,dar nici macar Mona nu-si poate sacrifica noul statut de politician ,calcand peste legi si principii.Nu va fi iertata de comisarul Viviane Reding si cred ca pana la parlamentare va sta cuminte in banca ei.De asta mi-as dori o rasturnare de forte si USL sa capoteze,s-o vad pe madama ce a sacrificat si cu se s-a ales in final.

   • ceaikovski zice:

    Ce sacrificiu? O baga Ponta la CCR, fii serioasa. Ce statut de politician? Care politician, care statut? Aici e doar chestie de dosare penale.

 5. Valentin zice:

  pe de alta parte nici un scor de sub 50% ptr USL nu e exclus. Nu as paria pe asta, dar nici nu e de neluat in calcul.
  efectul referendumului va fi ca destui uslinosi nu vor vota,asta e pareara mea. Nu pot insa sa fac o estimare procentuala.

  • ceaikovski zice:

   Valentin, hai sa-ti spun o chestie: este posibil ca USL sa ia procent mare in toamna si sa formeze guvernul. Se vor duce dracului institutiile, leul, banii europeni, banii de la FMI poate o sa mai vina, ca sa nu iasa lumile in strada, o sa dea firme multe faliment (nu aduc aici argumentele, dar sunt deja destule, sa vezi dupa ce castiga toamna, ce-o s afaca, mai ales ca-l au pe imbecilul de Georgescu la finante).
   Bun, deci se vor prescrie dosarele lui Voiculescu, Patriciu, Vantu, Fenechiu, va iesi Bombo. Bani de imprumut, doar cu dobanzi mari, firme faliment, pa locuri de munca, vor incerca fortarea angajarii la stat, cu pretul incalcarii tintelor fixate cu FMI, vor privatiza pe zero lei societatile pe care le mai avem, etc etc PLUS FOAMEA pe care o vor avea in gat DUPA IARNA, cu toate scumpirile, seceta, etc.
   cE CREZI TU CA SE VA INTAMPLA, IN MARTIE de ex???
   Crezi ca daca astia taie investitiile si falimenteaza firmele, vor mai avea incasari la buget? Vor mai avea o perioada, pe baza consumatorului final, dar NU AJUNG. Apoi, gandeste-te ca de anul acesta rambursam banii la FMI, si bani din fondurile europene nu mai vin.
   Vom fi in kkt cu totii, asta ma deranjeaza pe mine personal, ca in loc sa merg inainte, desi muncim, dam inapoi sau stam pe loc de ani de zile.
   Dar! Toti antenizatii, vor plati scump, foarte scump, cretinismul lor, vor plati si copiii lor, si asta va fi satisfactia mea, sa-i vad iesind in strada sa-i linseze pe astia, iubitii lor.
   Dupa care, nu uita, majoritatile la noi in parlament… sunt foarte volatile…

   • dora zice:

    Ar fi un haos la care nici nu vreau sa ma gandesc.Nu!Trebuie stopati cu orice risc,cu orice sacrificii!

    • ceaikovski zice:

     Ai perfecta dreptate. Dar esti sigura ca bizonul antenizat, va intelege ca astia sunt cancerul Romaniei si pieirea inclusiv a lor?
     Desi pot parea stupida, citeste in zodiacul chinezesc, ce inseamna anul sarpelui, adica 2013, care incepe din februarie.

     • dora zice:

      Ma voi uita.Ce stiu insa sigur e ca,bizonul derutat incepe sa inteleaga.Micile atentii de la ultimele alegeri s-au epuizat si ei vad ca seceta le-a distrus si bruma de subzistenta ,cand vor realiza ca uslasii nu sunt dispusi sa mai cotizeze vor intoarce foaia.Acum trebuie sa intervina Dreapta reformata si sa comunice transparent cu ei.

  • Sare'n Ochi zice:

   atrage atentia Ronis ot Astria pe Politeia: „CSCI / Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic este un proiect initiat si sustinut de Fundatia Multimedia pentru democratie locala. Proiectul presupune conceperea, efectuarea si publicarea de analize si cercetari publice, prin intermediul site-ului http://www.infopolitic.ro, dar si al altor parteneri media. Cercetarile sunt concepute si interpretate de catre o echipa de specialisti din cadrul Fundatiei, coordonata de analistul politic Dan Sultanescu (fostul(?) partener al lui Bogdan Teodorescu). La data de 19 iulie, CSCI estima ca 59% dintre romani se vor prezenta la vot! In realitate, 10 zile mai tarziu, s-au prezentat sub 40%. In termeni reali, o “gherla” de estimare de 32%! Despre ce vorbim noi aici?!”
   Exact asta intreb si eu – de ce trebuie sa ma agit sa pun botul la tot felul de insi care s-au obisnuit sa dea gherle intr-un razboi al nervilor care nu mai tine cont de adevar, ci numai de profesionismul dezinformarii.

   • ceaikovski zice:

    Victor, crede-ma ca am ajuns sa-mi doresc oribilitatea de pe vremea lui Ceasca, doar ca sa-i vad pe bizoni flamanzind pe strazi, si iesind din iarna pe strada, sa ceara pedepsirea criminalului de Ponta.
    Cred insa, ca nu vom ajunge pana acolo, si parca-mi pare rau. Pe cuvant…

   • ceaikovski zice:

    Nici nu m-am uitat pe sondaje, nu cred in ele nici 1%.
    Dar m-am gandit la Valentin, prapasitos, speriat, ma rog, toti nu ne simtim prea bine, mai ales ca viitorul pare sumbru, chiar daca TB se intoarce la C, va fi tare nasol anul viitor…
    Si de aceea, am vrut sa-i prezint REALITATEA creata de imbecilii astia, sa vada dincolo de toamna, si sa ma inteleaga, ca astia care presupune el ca se vor prezenta la vot, isi vor primi BINEMERITATA pedeapsa, cu noi pe langa ei, si tot astia ii vor devora, in mom in care li se va subtia buzunarul. Pt ca asa cum au votat cu buletinul, tot cu buletinul s-au invatat sa faca concedii prelungite in Bulgaria, Grecia, etc, sa viziteze, sa faca shopping, sa-si schimbe automobilele, sa isi schimbe mobila, termopanul, parchetul laminat…
    Astia au UITAT CUM E SA CRAPI DE FOAME… Astia vor sa aiba viata mai buna decat le-a oferit-o TB, spera la astia, c-o sa le dea. La toti, in mod egal, ca in socialism… La fel de multe Grecii/an, la fel de multe laminate/casa, la fel de multe LCD-uri/camera.
    Iar ei vor trebui sa renunte si la abonamentele pe care le au si la multele androide visate, si cumparate….

  • ceaikovski zice:

   Hai sa-ti mai spun o chestie: au avut ceva lovele pt ca la 25 iulie a fost INCHEIEREA SEMESTRULUI, adica perioada in care se platesc (de catre firme) cei mai multi bani la buget: TVA, impozit venit/profit, IMPOZIT DIVIDENDE!!
   Trimestrele 3 si 4 sunt in general, de cand sunt eu privat, adica de 10 ani, slabe si foarte slabe. Trimestrul I al anului (adica aprilie, martie, cand e inchiderea acestuia) mai aduce ceva, dar foarte putin, pt ca desi e incheiere de an, sunt calcule financiare care … ma rog, sunt bani putini.
   Retine, te rog, IULIE este unica luna din an in care vin bani multi la buget.
   Mai incearca dobitocul de Florin Georgescu o smekerie: treaba cu plata TVA la incasare, aduce de fapt IMPOSIBILITATEA societatilor de a mai primi rambursari de TVA, deci ele sunt arierate ale statului, dar sunt ascunse, din mom ce firma NU POATE sa achite toti furnizorii. Nu stiu cum sa-ti explic… Deci Florin Georgescu vrea sa faca rost de bani, prin NERAMBURSAREA TVA-ului la firme.
   Asta insa, duce la falimentul firmelor, pt ca nu mai au cash.
   Jocul dobitocului este extrem de periculos, si e doar PENTRU TERMEN SCURT. Pe termen lung nu poate sa tina si ei STIU toate astea!!!

   • dora zice:

    Ceikovschi,la ce te-ai asteptat din partea pesedistului Georgescu?A tacut tot timpul ca c..tu-n papusoi si l-a lasat pe Ponta sa elucrubeze.Nici nu stiu cum il mai rabda Isarescu.

    • ceaikovski zice:

     Sunt sigura ca se bucura ca a scpat de el de la BNR. Desi acolo nu se putea misca prea mult, sunt sigura ca a participat la niste chestii… Pt ca ii cunosc trecutul, evolutia, relatiile, gandirea. il cunosc personal.

  • Sare'n Ochi zice:

   Iar rahatul de Sultanescu este individul care spune: “Mi se pare nedrept tot ce i se intampla in acest moment (i.e. dupa condamnare! –n.m.) fostului premier, un om care merita mult mai mult respect din partea tuturor.” Adica, merita “respectul” de-a nu fi condamnat! un kakat cu ochi din echipa de PR a lui Victor Ponta, care scoate pe piata sondaje de kakat!
   http://www.infopolitic.ro/blog/dan-sultanescu-5-constatari-generate-de-drama-omului-adrian-nastase.html

  • dora zice:

   Valentin,
   sa-ti vand o poanta.Uslinosii au facut la referendum pe dracu-n patru sa atinga cvorumul.Au santajat,au intimidat ,au fraudat,au folosit tot arsenalul subversiv din dotare.Si n-au resit desi erau la butoane , aveau logistica necesara structuri majoritare in teritoriu.Printre intimidarile de care vorbeam si era aceea de amenintare cu concedierea daca nu merge la votl.Culmea:cei obligati in acest fel si-au urmat propria bcale,s-au prezentat la vot si multi au votat NU s-au si-au anulat votul,numai asa se explica cei 900000 de votanti ncontra demiterii presedintelui.Este o categorie minora in privinta referendumului,fenomenul anti insa ramane si se va repercuta la alegerile generale,cand vor fi pusi in fata unor candidati compromisi si pe care nu-i accepta.Totul depindede puterea de persuasiune atat al uslasilor cat si al Dreptei adverse ,pe care o cred mai penetranta in acest moment.

 6. ceaikovski zice:

  Imagineaza-ti Valentin, ca IMM-uri vor da faliment. Pt ca ele sunt cele mai sensibile, la cash, nu sunt nici protejate de stat, ele nu beneficiaza de preturi favorizante de energie, de scutiri, de amanari, etc. Toate aceste IMM-uri au insa o multime de angajati, unele sunt societati de familie, deci vor intra in insolventa familii intregi.
  Florin Georgescu tocmai pe acestea le vizeaza in ce face. Si in proiectele sale pt 2013.
  Societatile mari vor primi probabil, asa cum tot imbecilul Georgescu a mai facut: scutiri prin HG la nivel de guvern, sau COMPENSARI intre societati, la nivel guvernamental.
  Banii insa, NU ACESTE SOCIETATI MARI ii misca, ci MULTELE IMM-uri si consumatorul, daca are posibilitatea sa cumpere.
  Bancile vor sta pe loc, ele nemaiputand sa angajeze credite, cine drcau o sa mai faca credite?? cand foamea e la coor? mai vezi pe cineva doritor sa-si cumpere LCD, cand n-are cu ce sa-si plateasca facturile?
  Ei, daca iei in calcul si faptul ca desteptii AU TAIAT DEJA prin aceasta rectificare bugetara, de la investitii…………… ai tabloul complet.
  Foame
  Somaj
  Terminarea acordului cu FMI
  Lipsa banilor europeni
  Lipsa surselor de pensii si salarii ( ma rog, pot vinde ceva din tara, cum s-a mai afcut, dar cat tin banii aia? ai exemplul de pe vremea lui Tariceanu BCR)
  Hrana, nexam, totul din import: cu ce bani? Cine sa faca importurile? IMM-urile fara cash??
  etc etc etc

 7. Nae Camionagiul zice:

  Traian Basescu a castigat o batalie, insa razboiul politic intre seful statului si prim-ministru cel mai probabil va continua, scrie publicatia „The Economist” intr-un material dedicat Romaniei si intitulat „Lupta pe justitie”.
  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-subiectele_zilei-13085210-the-economist-evenimentele-din-romania-din-ultimele-luni-dau-impresia-unei-tari-care-regreseaza-aproape-fiecare-aspect.htm
  The Economist: Evenimentele din Romania din ultimele luni dau impresia unei tari care regreseaza in aproape fiecare aspect

  • dora zice:

   Sigur ca razboiul va continua si se vor folosi tactici inegale.De asta trebuie sa fim vigilenti si sa ne implicam cu toate puterile.

 8. Nae Camionagiul zice:

  Sa se bucure Plagiatorul si Cacarau: ministrul francez de externe si-a anulat vizita in Romania din 3-5 septembrie
  http://badin.ro/?p=287

 9. Valentin zice:

  ceaikovski>ceea ce spui despre viitorul economic e in esenta identic cu ceea ce spun si eu si nu de ieri de azi ci din 2007, de cand mi-a fost clar ce o sa se intample din pdv politic.
  Deci nu pe mine trebuie sa ma convingi, sunt perfect constient de aceste lucruri.
  Intrebarea e ce efect vor avea asupra electoratului.
  Pana la vot sansele de reintrare in contact cu ratiunea sunt slabe, desi nu egale cu 0.
  Dupa castigarea alegerilor nu putem face decat presupuneri, eu unul mizez pe o degradare lenta si continua, fara mari convulsii sociale. Vor tine poporul in frau cu ajutorul tembeliziunilor.
  Nu vreau sa conving pe nimeni despre asta, ca nu sunt ghicitor in stele, discutam doar de gradul de probabilitate.
  Sau poate poporul se va revolta, cine poate sti cu certitudine?
  Ceea ce e clar e ca prezentul arata prost iar viitorul cel putin la fel de rau. Sa speram ca de data asta cei care gandesc ca mine se inseala.

  • ceaikovski zice:

   Poate pana la alegerile din toamna, nu. Dar dupa o iarna… sa fii sigur ca de la asteptarile pe care le au, ca Ponta ii scoate din saracie, pana la realitate, e doar un buzunar gol. Si atunci, sa vedem.
   Si daca nu vor fi revolte, desi sincer MA INDOIESC, atunci sa stea 4 ani cu astia, sa se spele pe cap, sa-i dea afara bancile din case!
   N-ai vazut stirile? Deja sunt peste 100.000 de oameni dati afara din case, pt ca nu-si pot achita creditele, ipotecile, etc.
   Sa-i ia dracu, de prosti, asa m-am saturat de prostia unor oameni…
   Lasa Valentin, tara asta nu merita mai mult, daca poporul care locuieste in ea e prost. Noi, sa ne pregatim cum putem sa ne roim copiii si apoi si noi. Sa spal vase la un restaurant pe-afara, nu-i rusine.

   • Valentin zice:

    Si eu gandesc la fel asa ca de saptamana viitoare IPul de pe care voi comenta va fi din Germania.
    Nu au decat sa se spele pe cap cu Ponta si gasca, ca ii merita.

    • ceaikovski zice:

     Sa fii sanatos, Valentin! Sa te ajute d-zeu, sa pleci, sa te auzim mai vesel, mai linistit.
     Drum bun si ai grija de tine!

     • Valentin zice:

      Sunt foarte linistit pentru ca am prevazut de mult ce o sa se intample. Pentru mine nu e nici un stres, doar tristete ca s-a ajuns aici, ca prea multi oameni buni au fost orbi in ciuda neumaratelor avertismente.

      • ceaikovski zice:

       Vom muri tristi pe plaiuri straine, sau fericiti la noi in tara. Depinde de justitie in acest moment, nici macar de partea dreapta a esicherului politic.

 10. ceaikovski zice:

  Valentin, astia nu se vor opri, pana nu aduc tara in faliment. Oricine nu e cu ei, e impotriva lor. Ei pomenesc de coabitare imposibila cu TB, dar nu TB e vinovat, ci ei sunt vinovati. Aspazia e dusmanul natiunii de cand a fost turnata ca a votat pro-invalidare. Cei 12-13 milioane de cetateni care nu au fost la vot, sunt morti. Firmele care doresc o forma de manifestare, adica greva fiscala, au fost luate drept dusmani: s-a hotarat majorarea cu 30% a penalitatilor, pt mai mult de 60 de zile intarzire la plata.
  ce vrei mai mult? Eu in asa o tara nu vreau sa traiesc, si nu sunt nici Isus Cristos sa ma sacrific neconditionat pt putori, sau bosorogi care vor sa traiasca 100 de ani, pe sanatatea mea si a copilului meu.
  Iti dai seama, ca firmele care nu au platit in prima luna, sau in primele 2 luni, datoriile, e clar ca nu au de unde. Si in loc tu ca stat, sa faci ceva sa-i ajuti, le dai in cap. Pe mine ma sidereaza atitudinea asta de TIRAN, de PUTERE PLINA DE URA. Nu o inteleg, nu pot trai cu ea, deci… voi lua masuri.

  • Valentin zice:

   masurile se iau deja si inca la nivel macro. Stoparea repo de catre Isarescu a avut ca efect colateral scumpirea creditelor interbancare pe termen scurt.
   ieri a fost inca un esec al MF de atragere a banilor. FMI a cerut in mod explicit acceptarea maririi randamentului ptr sumele atrase.
   Banii nu se vor mai duce catre economie.
   Dar vezi ca s-a renuntat la masura cu 30% penalitate, au anuntat zilele trecute

 11. ceaikovski zice:

  mai suntem 19,044 milioane de locuitori. Ia sa vedem, cum se va calcula de anul viitor cosul zilnic, PIB-ul, nr de parlamentari, de europarlamentari, fondurile europene, nr. de colegii, etc.
  De-ai dracului ce sunt, baga Romania in kkt, ca sa-si faca ei interesul de moment.
  Pacat ca abia acum se intampla. Romania trebuia sa treaca printr-un faliment total, ca Bulgaria, poate s-ar fi desteptat mai devreme. Desi, daca ma uit la greci…

  • Valentin zice:

   Romania e de ceva vreme intr-un faliment total. Acum incep sa se plateasca facturile ptr timpul petrecut pe Insula Placerilor. Si la multi le cresc urechi de magar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.