Mona Temniceru este pregătită să-și joace serios rolul de grăjdan al Justiției

Mona Pivniceru, această Lady Gâgă și cam gaga a Uniunii Stalinist Leniniste (sursa foto: http://www.karikaturapolitika.com)

Acum că Mona Pivniceru Temniceru s-a hotărât să-și joace viitorul pe o singură carte, cea a demisiei din magistratură, devine tot mai clar faptul că cei din Uniunea Stalinist Leninistă, nu numai că au cu ce să o șantajeze, dar și că sunt hotărâți, indiferent de costuri, să decapiteze conducerea Procuraturii Generale și a Direcției Naționale Anticorupție. Teminicereasa cu voce de tablagiu kaghebist ce sudează mahorca de la mahorcă este și ea hotărâtă să joace rolul de grăjdan și să scoată cu mâinile ei castanele din foc. I s-a promis un post în raiul Curții Constituționale în anul care vine.

Stăpânii celor două unelte: Prim-Plagiatorul Mitoman al României și suplinitorul de la Cotroceni se grăbesc – fereastra de oportunitate în care își mai pot permite să poată încăleca Justiția se închide. De aceea i-au scos și pe năimiții lui Dogaru în stradă să picheteze Curtea Constituțională, să pună presiune pe judecătorii care mâine ar trebui să judece definitiv și irevocabil finalitatea (albă sau neagră) mizeriei de așa-zis Referendum de destituire a președintelui Traian Băsescu care ar fi trebuit să le legitimeze lovitura de stat.

Nici nu mai trebuie să aștept ieșirea schizofrenică a lui Crizel al Căcărăului pe la Antena 3 de diseară pentru a ști că puciștii sunt disperați. Acțiunea lor cu listele arată disperare. Procurorii care deja îi cheamă pe la dat cu subsemnatul pe lideri de seamă ai USL îi bagă în boală. După consilierul de la CJ Teleorman de dimineață, la ora prânzului a venit rândul lui Horea Uioreanu, președintele CJ Cluj să se prezinte la DNA – iar Horică se cufurește pe el și când își vede umbra, dară-mi-te când simte răcoarea din biroul procurorilor…

Declarațiile Prim-Plagiatorului Mitoman al României prin care își permite să pună presiune pe procurori și să amenințe un membru al Consiliului Superior al Magistraturii, denotă spaimă. Adică degeaba a mințit el o Europă întreagă? Degeaba s-a prefăcut că înțelege ce-i transmite trimisul Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii și băiatul acela englez din pișoarul terminalului Otopeni? Cred că plagiatorul mitoman va înțelege numai dacă mesajul îi va fi livrat împreună cu o citație la Curtea Penală Internațională. Și-a pus cariera la bătaie, iar lucrurile nu ies așa cum a bătut el din picioruș să iasă. Mamița e tot la pârnaie, iar Tiranul mult prea vesel în garajul său.

Referințe:

  • Potrivit presei, Mona Pivniceru şi-a negociat funcţia de ministru cu politicienii din USL. Ea ar fi obţinut garnaţii pentru un mandat de nouă ani de judecător la Curtea Constituţională, după ce nu va mai fi în Guvern. În schimb, ea va face propuneri noi de şefi în parchetele din România. Ăștia simt că pierd mâine și vor neaparat să schimbe șefia PG și DNA cât încă mai este al Căcărăului suplinitor la Cotroceni.
  • Judecătorul Cristi Dănileţ: “Este pentru prima dată când un premier ameninţă un membru CSM!”. Contactat telefonic, judecătorul Cristi Dănileţ, membru în Consiliul Superior al Magistraturii, a declarat pentru EVZ: “Îi voi spune domnului Ponta ce voi spune sigur miercuri şi în Plenul CSM. Şi anume că este pentru prima dată când un membru CSM este ameninţat de un premier, de un om politic. Ceea ce am făcut eu nu a fost decât să aduc la cunoştinţa cetăţenilor şi a politicienilor dispoziţiile legale care interzic insultarea, ameninţarea sau atacarea procurorilor. Practic de aici a pornit totul de la postarea mea de pe blog. Asta nu e politică. Ceea ce am făcut eu este educaţie juridică, nicidecum activitate politică. Cine urmăreşte blogul meu poate observa că am postat ieri şi o avertizare privind sancţiunile pe care le pot primi procurorii şi judecătorii dacă ei comit abuzuri.”
  • Și de ce este atât de disperat Prim-Plagiatorul Mitoman al României de cere imperativ convocarea CSM și îl amenință pe Danileț? Deoarece, după cum scrie pe contul de FB Elenina Nicuț, “Art. 65 din L. 303/04 îi este potrivnic: – (1) Judecătorii şi procurorii sunt eliberaţi din funcţie în următoarele cazuri: a) demisie; […]
    (2) Eliberarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor se dispune prin decret al Preşedintelui României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii.
    […]
    (5) În cazul în care judecătorul sau procurorul cere eliberarea din funcţie prin demisie, Consiliul Superior al Magistraturii poate stabili un termen de cel mult 30 de zile de la care demisia să devină efectivă, dacă prezenţa judecătorului sau procurorului este necesară.
  • Năimiții lui Dogaru au intrat în acțiune: Rezerviștii colonelului Dogaru pichetează CCR. Este începutul statului de drepți.
  • În ceea ce privește decizia de mâine a CCR, logica elementară spune că fie și la 5-4 pro validare, tot invalidare rezultă. Altfel e complet irațional, se încalcă „tertium non datur” și se crează situații aberante de non-decizie. Dacă legile au părti neclare sau contradictorii, rostul CCR tocmai acesta e: să ceară Parlamentului să le facă compatibile și să ne dea ghid de interpretare în spiritul Constituției și al bunului simț.
  • Toată povestea cu invalidarea referendumului este o perdea de fum. Ca și cea cu listele. Ca și cea cu a doua adresă a MAI. Doar diversiuni. Scopul: crearea confuziei. Efecte: amânarea deciziei CCR și prelungirea interimatului lui Crizel al Căcărăului. Au pus opinia publică pe o pistă greșită acreditând ideea că INVALIDAREA trebuie supusă votului. NU, FALS! CCR va pune în discuție VALIDAREA, iar dacă nu au 6 din 9 în favoarea validării, se numește că referendumul nu a fost validat, adică este nevalid sau invalid. Restul e joc de glezne…
    1. Judecătorii Curții trebuie să supună la vot VALIDAREA, nu INVALIDAREA;
    2. Validarea este obiectul judecării CCR, invalidarea poate fi doar o consecință;
    3. În acest sens ar fi necesar de cel puțin 6 din 9 judecători ai Curții să voteze validarea, adică demiterea lui Băsescu;
    4. Cu alte cuvinte USL-ul are nevoie de 6 voturi pentru a fi validat referendumul, altfel devine INVALID și câștigă Băsescu.
    5. La scorul de 4-5 la votul privind validarea referendumului, referendumul nu este valid.
    6. La scorul de 5-4 la votul privind validarea referendumului, la fel, referendumul nu este valid, pentru ca nu a întrunit majoritatea de 2/3, adică 6 voturi pentru validare.
  • Liviu Iordache (via Cristian Preda) zice așa: Legea Curții, 47/1992, nu prevede invalidarea referendumului, ori un principiu fundamental de drept statuează că acolo unde legea nu distinge nici noi nu avem voie să distingem. Altul spune că nu se poate adăuga la lege. Așadar, conform Legii 47, CCR procedează la VALIDAREA referendumului, care se face, conform aceluiași articol, cu majoritate calificată, de cel puțin 6-3. Așadar dacă se supune la vot și 4 voturi sunt pentru validare, iar 5 împotriv validarii, referendumul nu este valid, scorul fiind 4-5 (5-4 este o diversiune în care se cade incredibil de ușor). Asta este tot, nici o secundă CCR nu va supune la vot invalidarea referendumului, pentru că nu are text de lege în legătură cu aceasta. S-ar ajunge la situația absurdă ca, la un vot pentru invalidarea cu 9-0 a referendumului, votul să nu fie recunoscut pentru că nu se bazează pe lege. DE ACEEA SUNT EXTREM DE DISPERAȚI CEI DIN UNIUNEA STALINIST LENINISTĂ DE AU SCOS LA BĂTAIE ÎNTREG ARSENALUL, INCLUSIV INTIMIDAREA DE STRADĂ.
  • Vasile Dâncu are un interviu in ziare.com în care analizează efectele suspendării, rolul CCR în prelungirea crizei. Bineînțeles că încearcă să arunce aproape toată vina pe Antonescu și PNL și să îi ia apărarea (atât cât se mai poate) lui Ponta. Făcând abstracție de subiectivitatea datorată apartenenței sale la PSD, Vasile Dâncu prezintă foarte critic rolul CCR în adâncirea crizei.
Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

40 de răspunsuri la Mona Temniceru este pregătită să-și joace serios rolul de grăjdan al Justiției

  1. Nae Camionagiul zice:

    Comunicat CSM
    Astăzi, 20 august 2012, a fost înregistrată, la Consiliul Superior al Magistraturii, cererea de eliberare din funcţia de judecător, prin demisie, a doamnei Mona Maria PIVNICERU, membru ales al CSM, reprezentant al judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
    Conform prevederilor art. 35 lit. a din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii propune Preşedintelui României eliberarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor, cu excepţia celor stagiari.
    Pe cale de consecinţă, pentru a fi efectivă şi pentru a produce efecte juridice, respectiv pentru ca persoana aflată într-o atare situaţie să nu mai aibă calitatea de magistrat, trebuie ca cererea de demisie să fie prezentată Plenului CSM, reunit în şedinţă. Ulterior, hotărârea Plenului se transmite Preşedintelui României în vederea emiterii decretului de eliberare din funcţie, decret ce se publică în Monitorul Oficial.
    Data eliberării din funcţia de magistrat este data publicării decretului în Monitorul Oficial.

  2. Nae Camionagiul zice:

    Praf in ochi! Aici sunt cifrele:
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13058942-victor-ponta-sustine-declaratie-presa-ora-17-00.htm
    Daca CCR-ul a spus ca si cei plecati in afara intra in cvorum, nu stiu la ce se mai agita sa ii separe?! Din ce-am citit pe net pana acum sunt 34.654 care trebuie radiati, adica 0,2% din total alegatori, insuficient sa influenteze cvorumul. Restul e gargara necesara sa-l legitimeze pe Dogaru cu minerii sai in strada.

  3. Sare'n Ochi zice:

    de la @Cetatean (care are un principiu – nu comenteaza decat pe Politeia): „Pivnicereasa nu are cum sa depuna juramantu in seara asta. CSM trebuie sa faca o prounere Presedintelui, de eliberare din fmagistratura a Pivniceresei, prin decret. Fara propunerea de eliberare prin decret, ea e tot magistrat. Prin decret a intrat in magistratura, prin decret iese. Demisia nu e suficienta.
    “Astăzi, 20 august 2012, a fost înregistrată, la Consiliul Superior al Magistraturii, cererea de eliberare din funcţia de judecător, prin demisie, a doamnei Mona Maria PIVNICERU, membru ales al CSM, reprezentant al judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Conform prevederilor art. 35 lit. a din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii propune Preşedintelui României eliberarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor, cu excepţia celor stagiari. Pe cale de consecinţă, pentru a fi efectivă şi pentru a produce efecte juridice, respectiv pentru ca persoana aflată într-o atare situaţie să nu mai aibă calitatea de magistrat, trebuie ca cererea de demisie să fie prezentată Plenului CSM, reunit în şedinţă. Ulterior, hotărârea Plenului se transmite Preşedintelui României în vederea emiterii decretului de eliberare din funcţie, decret ce se publică în Monitorul Oficial. Data eliberării din funcţia de magistrat este data publicării decretului în Monitorul Oficial”.
    E clar, Mona si USl joca la disperare. Danilet, Danilet, ai ajuns la vorba mea despre Pivnicereasa si jocurile ei politice. Insa bravo lui, in sfarsit a inteles si a luat poztie corecta, ca si tot CSM-ul.
    Rog a se reciti n episod din serialul meu. Episod dedicat Monei.

    Constitutia poporului « suveran » si Republica Judecatorilor (VII)


    Baietii se grabesc sa propuna un inlocuitor pentru Morar. Pentru Kvesi mandatul expira pe 2 octombrie. Daca nu amane Paiata la Cotroceni, macar sa schimbe procurorii. Pararea mea, NU vor reusi.
    Deci, sa recapitulam:
    1. Daca Pivniceru depune juramantul FARA sa astepte eliberarea prin decret preziential, care vine DUPA propunerea CSM, numirea ei e ilegala.
    2. Daca Basescu revine la Cotroceni, poate cere CCR sa constate CJNC declansat de numirea ilegala a Pivniceresei.
    3. Daca CCR nu invalideaza MAINE referendumul, CSM trebuie sa amane la maximum posibil propunerea de elinerare din functie a Pivniceresei, pana la 30 de zile mentionate in lege.
    4. Cred ca CCR va invalida maine referendumul.
    CCR a fost clara pe 14 august:
    “III. În continuare, Plenul Curţii Constituţionale întrunit, în temeiul art.50-51 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, pentru a examina Scrisoarea Primului-ministru al Guvernului României, a hotărât, cu majoritate de voturi: “Prin Adresa nr.5305 din 3 august 2012, Plenul Curţii Constituţionale a solicitat Guvernului să comunice numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, actualizate (pâna la data de 10 iulie 2012) conform dispoziţiilor art.17 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăsurarea referendumului. Listele electorale permanente sunt, potrivit art.2 alin.(1) lit.c) din Legea nr.370/2004, “listele cuprinzând cetăţenii români cu drept de vot care au împlinit 18 ani până la ziua alegerilor inclusiv.” Acolo unde această operaţiune nu s-a executat, urmează a se realiza în termenul acordat de Curte.”
    CCr a fost clara: legea 370/2004 NU face distinctie intre romani din afara si cei din tara, deci referendumul nu poate fi validat, nu s-a atins cvorumul (la cei 18,2 milioane din tara trebuie adaugati si vreo 460.00 CRDSisti, iese 18,7 milioane votanti, adca un cvorum de 9,3-9,4 milioae. Or, la vot au fost doar 8,4 miloane).
    Miza “reactualizarii” lui Ponta e sa puna apoi presiune mediatica pe CCR si sa aiba si motiv de violente in strada, eventual. Sau poate vor sa mai castige macar 1-2-3 zile, pana cand PIvnicereasa propune niste procurori USL.
    Daca CSM nu face prounerea pentru Presedine, acesta nu poate semna decretul de eliberare din functie pana miercuri. CSM trebuie sa amane cat poate.

    • ceaikovski zice:

      Se inrosise de furie, incepuse s-o acuze pe aia ca e tot basista.

      Roxana Iordache mai mugeste din cand in cand? Ca tare mi-e dor de mugetele ei delicate… 😛

      • Sare'n Ochi zice:

        o gasesti. chiar ieri a tras un muget pe aici pe undeva.

      • Roxana Iordacheleapulii zice:

        muuuuuuuuuuuuu
        las ca vedet voi maine ce va facem va scotem pa toti dupe liste santem pe liste 3 milioane romani cu drept de vot si am votat 8 milioane sa plece dictachioru deci am trecut de cinzecii la suta plus unu si vasteapta puscaria pe toti

        • Sare'n Ochi zice:

          pardon, este ca la Caritas: pui 1 bou sa voteze de 8 ori. deci: sunt decat 1 milion pe liste care voteaza de 8 ori deci jumate plus 1. de restul xanax
          😀

        • ceaikovski zice:

          Fa Roxano, mulge fa vaca aia , ca mugeste biata de ea de rau!
          Fai Roxano, te cauta unu’ ieri, zicea ca te-a lasat in sant azi-noapte si de dimineata plecasei, nu te-a mai gasit sa-ti dea si restul de rachiu, care-ti placuse atat de mult!
          Unde ai plecat fa, in puterea noptii, ca centura e plina, e concurenta mare acolo, proasto!
          Iar din liste, cred ca o s-o scoti doar pe ma-ta, am auzit ca au bagat-o si pe ea la aia 140 de bolnavi mintal, langa Ponta, Crizela iar tu, ti-ai pierdut dreptul de vot, cand te-ai declarat fan Bombo. Desi, sa-ti spui sincer, cred ca duhana de rachiu te-a dat de gol si paiele din par, cand te-ai dus la vot…

          • Roxana Iordacheleapulii zice:

            tiam prins cu minceuna
            da ma lasat in sant azi nuapte da nu nu ma putut cauta diminiata ca nu sa sculat
            stie tuata tara ca dragu de iel duarme si nu se scuala diminiata
            sau o fi fost calarnasu?

            • ceaikovski zice:

              Cine/ce nu s-a sculat dimineata? Crizela, sau Micul Crizel-leca-leca?
              😛 😛
              Lasa fa, ca te mai ia o data-n sant, la bairam sub clar de luna, cu tuica de pruna, daca faci frumos la jurnal. Fa si tu o poza convingatoare, cu voi doi in sant si pune-o pe you-tube, sa vezi cate vizualizari o sa aveti!

              • Roxana Iordacheleapulii zice:

                am incercat da iutub zice ca politica antiporn nu permite poza lu scumpu mieu anto indiferent de ungi si marime

                vai ce frumos si antonescu i-mi spune cai place tuica de pruna
                de fiecare data cand ma pupa pa pruna
                asiara a ramas mut cand iam spus cat miam lasato nespalata ca sa se faca tuica

                muuuuuuuuuuuuuuu

  4. Reddog zice:

    Salutare all.

    Mitomanu a fost bagat in corzi si a incasat-o ! Bravo jurnalistei de la AFP !

    Tonta nu este numai mitoman ci si badaran ! Mojic !
    Mari canalii reprezentanti Uniunii Stalinist-Leniniste !

    • Sare'n Ochi zice:

      habar nu am. oricum ar lua-o, USL este in corzi – se judeca VALIDAREA cu 6 la 3, ceea ce este imposibil. INVALIDAREA este o consecinta a NE-VALIDARII. aici este marea buba a USL.

  5. Nevermore zice:

    RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (20 august, ora 18:05) – Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, care este şi vicepreşedinte al PNL Cluj, a declarat, în această după-amiază, la ieşirea de la DNA că a fost audiat în calitate de martor într-un dosar legat de referendum. El a spus că nu s-a făcut referire la nicio interceptare telefonică, ci doar la ziua votului şi la persoanele care au fost prezente în sediul PNL în 29 iulie.
    Horea Uioreanu: M-au întrebat ce am făcut în ziua votului şi le-am povestit unde, în ce locaţie am fost – eu am fost mai mult pe teren în afara Clujului şi la sediu am fost doar în jurul orei 19:00. Ceea ce a scris în presă acum nu-mi dau seama de unde pleacă, că în sediul PNL Cluj-Napoca s-ar fi desfăşurat, mă rog, între lideri de grupuri de interlopi. Am spus că nu avea cum, pentru că acela este chiar biroul meu şi fără consimţământul meu nu se putea întâlni nimeni acolo.
    Realizator: Horea Uioreanu a admis că la 29 iulie, în sediul PNL Cluj se afla Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului apărării, Corneliu Dobriţoiu. Faţă de acesta şi faţă de preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, DNA Cluj a început deja urmărirea penală. Ei sunt cercetaţi pentru infracţiuni la Legea referendumului, cum ar fi folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase de natură electorală sau oferirea de bani în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului.

  6. Nevermore zice:

    ROMÂNIA TV (20 august, ora 17:52) –
    -: /../ din ce aţi văzut dumneavoastră…
    Augustin Zegrean: Mâine vă spunem asta.
    -: /…/
    Augustin Zegrean: Eu nu pot să hotărăsc singur, vă rog. Nu am cum să hotărăsc singur nimic. Am un singur vot. mâine vom fi nouă şi vom da o decizie, sper, mâine.
    -: Domnule preşedinte, există varianta ca pentru… sau e viabilă varianta ca pentru invalidarea referendumului să fie suficientă o majoritate simplă? /…/
    Augustin Zegrean: Şi asta vom discuta.
    -: Domnule Zegrean, încă o întrebare, dacă se poate: în momentul de faţă, când vedeţi că aceste liste vin cu un alt număr /…/
    Augustin Zegrean: Nu am primit liste. Nu am primit liste. Am primit doar o adresă cu nişte cifre.
    -: Această adresă, care are acolo o neconcordanţă faţă de numărul de alegători, pe care îl ştiaţi pentru referendumul din 29, sunt semne de întrebare legate de aceasta.
    Augustin Zegrean: Nu toţi avem semne de întrebare. Pentru asta am şi făcut această amânare şi am cerut aceste răspunsuri de la Guvern, pentru că aveam nişte semne de întrebare.
    -: Puteţi să ne lămuriţi legat de românii din străinătate, până la urmă, că aici este /../ cea mai mare şi nu mai înţelegem exact: sunt incluşi în cvorum sau nu?
    Augustin Zegrean: În care cvorum?
    -: În cvorumul acesta, pe listele electorale permanente, ar trebui incluşi şi românii din străinătate?
    Augustin Zegrean: Citiţi, vă rog, legea şi Hotărârea numărul 3, pe care noi am dat-o, am spus acolo tot.
    -: Domnule Zegrean, această lege lasă loc de interpretări./…/
    Augustin Zegrean: Toate legile… Asta e măreţia dreptului: toate legile lasă loc de interpretare. La revedere.
    -: /…/ trecut pe listele permanente, dar apoi se spune că întotdeauna românii din străinătate au votat pe liste suplimentare, domnule Zegrean, şi nu pe cele permanente.
    Augustin Zegrean: Păi eu ce să fac, dacă aşa au făcut?
    -: Şi atunci, asta ce înseamnă? Dacă cvorumul egal liste permanente, dar ei … Ajutaţi-ne să ne lămurim.
    Augustin Zegrean: La revedere. Mâine vă lămuriţi toate.
    -: Mâine e ziua cea mare, sigur!
    Augustin Zegrean: Sper.
    -: Mai există /…/ de amânare, domnule Zegrean?/

  7. Nevermore zice:

    B1 TV: Declaraţie Cristian Dănileţ, membru al CSM
    B1 TV (20 august, ora 18:01) – Realizator: Bun găsit doamnelor şi domnilor. În urmă cu puţin timp, premierul Victor Ponta, a anunţat ce date vor fi transmise către Curtea Constituţională, date care să-i ajute pe magistraţi să ia o decizie în ceea ce priveşte validarea sau invalidarea referendumului şi vom vorbi în foarte scurt timp despre aceste date, să vedem exact ce conţin documentele pe care le vor transmite de la Guvern, deşi ştim, cei de la Curtea Constituţională au cerut listele în baza cărora a fost organizat referendumul din 29 iulie. Premierul Victor Ponta a declarat că acele liste nu pot fi trimise către Curtea Constituţională, deşi Guvernul putea să le ceară, pentru că aceste liste există la Parchetul General şi sunt folosite în acea anchetă care ţine de referendum. Cu ocazia acestei conferinţe de presă, a lansat şi un atac la membrul CSM Cristian Dănileţ. Acesta răspunde acuzaţiilor. Îl urmărim şi noi.
    -: … CSM-ul nu s-a reunit, că ar fi fost ceva intenţionat, că a stat în vacanţă. Au fost mai multe acuzaţii.
    Cristian Dănileţ: În urmă cu o lună de zile, când s-a încheiat oficial activitatea CSM-ului, din prima parte a anului, am stabilit că prima şedinţă, din luna lui august, se va desfăşura în perioada 20-24, în funcţie de cvorumul legal, să se întoarcă colegii din concediu. Aşadar, nu era nimic programat şi nu aveam de unde să ştim că vom avea o perioadă de vacanţă la nivelul portofoliului de justiţie. Sunt colegi, care, astăzi, sunt încă plecaţi în străinătate, sunt colegi… Ştiţi, unul este incompatibil, este urmărit penal. Doamna Pivniceru ar fi incompatibilă să îşi voteze propria sa demisie. Aşadar, ne-am stabilit şedinţa de plen, pentru miercuri, când vom avea cvorum şi vom lua act de demisia doamnei Pivniceru, după care vom înainta propunerea către preşedintele României, pentru emiterea decretului de eliberare din funcţie.
    -: Este, oarecum, un amestec al personalităţilor politice în activitatea CSM-ului, pentru că dumneavoastră pe blog aţi mai atras atenţia în această…
    Cristian Danileţ: Este neobişnuit ca politicienii şi, în special, ministrul Justiţiei sau preşedintele ţării să facă referire directă la activitatea administrativă a CSM sau să atace, în concret, un membru al CSM. Reamintesc politicienilor, că CSM este o instituţie independentă, care aparţine autorităţii judecătoreşti, şi membrii CSM nu trebuie să fie supuşi niciunei presiuni, pentru a lua diverse decizii. Repet, nu noi blocăm sau întârziem numirea doamnei Pivniceru în funcţia de ministru, ci doar sunt nişte impedimente de ordin administrativ.
    -: Doamna Pivniceru v-a căutat, cel puţin până acum, telefonic, să vă întrebe ce se întâmplă cu această şedinţă?
    Cristian Dănileţ: Sigur, s-a interesat şi dumneaei dacă ne putem cumva reuni mai devreme de data de miercuri, pentru a urgenta procedura numirii. A avut loc o discuţie cu conducerea instituţiei şi s-a stabilit că miercuri va fi data când plenul se întruneşte şi înţeleg că şi premierul Ponta a acceptat…
    -: S-a interesat şi premierul?
    Cristian Dănileţ: Nu. A acceptat şi dumnealui. Am urmărit reacţia publică. A acceptat şi dumnealui că era o posibilă situaţie de incompatibilitate şi că miercuri vom avea şedinţă la care şi-a anunţat şi dumnealui participarea.
    -: Vă mai întreb o dată, acum suntem în direct, premierul v-a acuzat că aţi încercat să sabotaţi, într-un fel sau altul, că membrii CSM au fost în vacanţă, că nu s-au reunit până acum şi că, iată, funcţia a fost blocată atâta timp.
    Cristian Dănileţ: Membrii CSM au fost într-adevăr în vacanţă, dar nu e treaba premierului să ne facă dumnealui programul. Instituţia CSM se conduce singură. Are organele de conducere din rândul magistraţilor aleşi şi doar problemă de reunire a tuturor membrilor sau cel puţin a unui număr minim necesar pentru a avea cvorumul legal să luăm o decizie ne-a împiedicat să ne reunim până în prezent. După cum vedeţi, şi eu şi alţi colegi am fost astăzi la serviciu. Nici astăzi nu am putut să ne adunăm în cvorumul legal.
    -: Dar ce s-a întâmplat, practic, cu ceilalţi membri, în toată perioada asta?
    Cristian Dănileţ: Deci, un coleg este plecat în străinătate – urmează să se întoarcă ziua… cred că astăzi, dacă nu chiar mâine dimineaţă. Cu un alt coleg nu s-a putut lua legătura, un coleg este urmărit penal, nu se poate prezenta, un alt coleg a avut un accident de circulaţie, în urmă cu două sau trei zile. Mai avem, doamna Pivniceru care este, repet, incompatibilă să-şi voteze propria sa demisie, astfel încât scădem sub numărul legal şi nu am putea să luăm decizia.
    -: Referitor la scandalul care a izbucnit săptămâna trecută: doamna Pivniceru v-a solicitat vreodată sau v-a spus că-şi retrage demisia?
    Cristian Dănileţ: Nu, nu, nu. Am avut… De fapt, avem două demisii ale doamnei Pivniceru. Una este cea din funcţia de membru în CSM, şi cea de-a doua, care a venit astăzi, din calitatea de judecător. Nu am avut nicio revenire asupra vreuneia dintre cele două demisii până astăzi, cel puţin nu oficial, că aşa au fost declaraţii ale dumneaei, nu le comentez eu.
    -: În cazul în care şi-ar retrage una dintre demisii, miercuri, ipotetic vorbind?
    Cristian Dănileţ: Ipotetic este posibil. Până în momentul când CSM i-a o decizie, este posibil să se retragă decizia dumneaei de demisie din una sau din cealaltă funcţie. Teoretic este posibil, da.

    • ceaikovski zice:

      Din ce am inteles eu de la Ponta si uselisti, aia de la CSM sunt tot niste basisti incurabili.

      Oricum nu exista niciun pic de respect pt lege din partea uselistilor. Tocmai asta ii face atat de diferiti, de oricare alta formatiune politica: USL insusi este legea. Legea este o unealta in mana lor, pe care o aplica de la stanga la dreapta, sau de la dreapta la stanga, sau in diagonala, cum le cade lor bine.
      Desi voi discutati pe legi, pe articole, si toti ii vedem cam speriati pe uselisti, mai au putin si totul se va aseza pe fagasul „normalitatii” Iliesciene.

      Victor, cum reusesti sa fii atat de calm? Ce stii tu si nu stim noi?

      • Roxana Iordacheleapulii zice:

        ie calm cai ardelian da las ca scotem ardialu dupe liste si deaspora si orasele mari si venim cu armata de oameni de bine peste voi basisti
        si punem capitala patriei la teliornam si olt unde lumia votiaza patreotic
        muuuuuuuuuuu

        • ceaikovski zice:

          Si pe Dogaru il iei de barbat, ca-i tare-n gura… Are limba de lemn, cum iti place tie, desi am auzit ca plasticu’-ti place mai mult. Lasa fa, ca n-o sa-ti intre aschii, lustruiesti tu inainte 😛 😛

          • Roxana Iordacheleapulii zice:

            sa vorbesteti frumos despre vitoru porculor general la denea si presedinte suprem la cecere
            sus dogaru jos mafea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            vo tragem basistii!!!!!!!!!!!!!!!!
            tuvan gat cu cecere si denea si legi si porculori si tot restul de porcari basiste
            noi avem in spate populatea care la reverendum a votat atonescu nu basescu 8 milioane de voturi a avut atonescu
            jos basescu!!!!!!!!!!!!! sus mafea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            muuuuuuuuuuuuuuuu

            • ceaikovski zice:

              Fa draga, la Balaceanca sunt posturi libere mai de soi decat porculor si presedinte suprem la cecere, dar ce stie o taranca cine a fost Napoleon?
              Ce stie taranu’ ce e ciucalata? Mananca hartia, arunca bucata! 😛
              Asa ca, daca te multumesti cu porculor poate ia Crizela postu’ de Napoleon!
              😛 😛
              Fa draga, fa.

              • Roxana Iordacheleapulii zice:

                hai ba ce ma jicnesti
                napolion a fost un geniu stie toti copiiiii
                pe numele lui adevarat ponta
                da imputitu de basescu si a lu ivrea ca baselu sai ia titlu de geniu si minte lumea ca iel na cucerit
                da yubitu mieu ponta iel are si diploma de geniu, diploma de victorie la Waterloo, diploma de depasire de viteza pe marte si diploma de sef-sef.

  8. doru cu motoru` zice:

    Buna dimi ! Coane,te rog nu mai lasa grajdanii sa „baleasca” aici. Sunt destui si ne intalnim in fiecare zi cu ei. Chiar nu cred ca duce cineva dorul lor.

    La aceasta ora CONSTITUTIA ,spune negru pe alb :

    ” Dreptul de vot ARTICOLUL 36
    (1) Cetăţenii au drept de vot de la vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv.
    (2) Nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale.
    Alegerea Preşedintelui ARTICOLUL 81
    (1) Preşedintele României este ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat.
    (2) Este declarat ales candidatul care a întrunit, în primul tur de scrutin, majoritatea de voturi ale alegătorilor înscrişi în listele electorale. ”
    Constitutia nu a fost modificata. Restul legilor , inclusiv a hotararilor CCR ,NU POT ocoli Constitutia. Asta pana astazi . Maine va fi o alta zi .
    Va doresc sa fiti sanatosi,tari si demni !

  9. observator zice:

    Intrebare pentru guvernanti cetateanul cu buletinul expirat, are dreptul sa-si apere patria in caz de nevoie si daca mai trebuie sa plateasca taxe si impozite sau el este un paria
    Pentru ca suntem o o natiune de naivi si lasi , USL isi continua ,lovitura de stat„fara jena Vrea sa scoata depe listele de vot 600.000 de romani cu buletinul de vot expirat si peste 2,5 milioane care muncesc din greu in straina tate si trimit bani in tara !
    Ce nu vor sa spuna autorii acestui jaf electoral marca USL , este ca indiferent unde se afla si ce buletin are, expirat sau valabil . orice cetatean roman peste 18 ani ARE DREPT DE VOT si se calculeaza la validarea referendumului
    Intrebare pentru El DOTTORE cu bulletinul expirat am dreptul sa-mi apar patria in caz de nevoie si daca imi pot plati impozitele ??
    sursa Tudor Barbu – Se intampla acum

    • Sare'n Ochi zice:

      ar trebui sa ne lasam buletinele sa ne expire si sa nu mai platim impozite din care guvernul Uniunii Stalinist Leniniste sa-si faca pohtele. daca numai aia care s-au dus la referendum exista, sa se bazeze pe ei la colectarea de taxe si impozite.

  10. ribelalu zice:

    Neata Coane!
    Eu cred ca demisia precipitata a Monei nu mai are legatura cu USL-ul ci are legatura cu activitatea ei infractionala. Este bagata pana in gat in afacerea procurorilor, in afacerea Nastase si implicarea politica pe fata prin participarea la sedintele PNL. Aproape ca imi vine sa bag mana in foc ca miercuri CSM-ul inainte sa discute demisia ei va discuta despre incalcarea legii de catre Mona.
    Mona a demisionat rapid ca sa nu o dea afara CSM-ul. Ea stie ca a fost interceptata, stie si ce a vorbit si din prima zi a inceput sa-si „fabrice” probe in aparare, recunoscand negocierile pentru postul la CCR.
    Niciun judecator sanatos la cap nu ar renunta la avantajele imense avute de cineva ca Mona (salariu, indemnizatii, casa si masina de serviciu, pensie speciala de 80% din ultimul brut), pentru o functie efemera si destul de prost remunerata.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.