De-o amendă să-ți mai pun

Până și televiziunea publică au transformat-o în tele-vizuina Uniunii Stalinist Leniniste

Cum s-au gândit cei din Guvernul GRIVCO să atragă fonduri la buget pentru a avea bani pentru pensii, salarii pentru bugetari, dar mai ales pentru a plăti privilegiile haidamacilor pe care și i-au ținut în stradă să-și verse mucii în ianuarie-februarie anul curent – vorbesc despre năimiții lui Dogaru, așa-zisul reprezentant al societății în civilie, despre revoluționarii lui Ion Ilici Iliescu, făcuți la normă pe certificate de pripas, plus restul de asistați mintali rămași cu creierii scurtcircuitați în fața Antenelor turnătorului propriei familii la Securitate Dan FELIX Voiculescu? Din amenzi… Mentalitatea de sectoriși a celor din Uniunea Stalinist Leninistă se evidențiază plenar.

 • Ministerul de Finanțe a publicat pe site-ul instituției proiectul de rectificare bugetară, care va fi discutată în ședința de guvern de pe 23 august. Din documentul publicat reiese faptul că statul dorește să-și sporească veniturile cu o sumă considerabilă din amenzi. Conform documentului pus pe site-ul Finanțelor, veniturile din „amenzi și alte sancțiuni aplicate potrivit dispozițiilor legale” se majorează, în urma rectificării, cu peste 800 de milioane de lei, echivalentul a aproape 180 de milioane de euro, calculat la un curs de 4,5 lei pentru un euro. Pentru o mai bună ilustrare a dimensiunii acestei sume, majorarea veniturilor din amenzi este de aproape de două ori mai mare decât majorarea veniturilor din impozitul pe venituri și salarii. Dacă cei 800 de milioane de lei s-ar folosi la construcția de autostrăzi, s-ar realiza 36 de km de autostradă la un standard de cost de 5 milioane de euro pe km. Numai că nu pentru infrastructură vrea Uniunea Stalinist Leninistă să amendeze poporul, ci pentru că cresc cheltuielile de personal cu 648,0 milioane lei (0,1% din produsul intern brut), în principal ca urmare a majorării salariilor în sistemul bugetar, cheltuielile cu dobânzile se majorează cu 862,1 milioane lei (0,1% din produsul intern brut), ca urmare a modificării indicatorilor macroeconomici şi a majorării deficitului bugetar de la 1,9% din produsul intern brut estimat iniţial la 2,2% din produsul intern brut, iar cheltuielile aferente proiectelor cu finanţare din fonduri externe nerambursabile se diminuează cu 1,421 miliarde lei (0,2% din PIB). (sursa: Capital.ro)

Deci vor amenda poporul care dacă și muncește, mai și greșește. Din comenzi clare către inspectorii financiari să nu se întoarcă acasă (la unitatea administrativ-teritorială) fără un minim de amenzi colectate de la firmele pe care au fost trimise să le jumulească (pardon, controleze). Din normă de amenzi trasate polițiștilor, inspectorilor, vameșilor, sectoriștilor, practic întregului popor purtător de chitanțier – să aducă bani din amenzi, altfel pică amenda pe ei! Aceasta este viziunea față de muncă, respectul față de cel care muncește a Guvernului Uniunii Stalinist Leniniste. Doar aceast grup infracțional organizat este reprezentat la vârf de către două hahalere care n-au gustat muncă niciodată – cât efort depui pentru un copy-paste de-un doctorat, sau câteva litere în plus de-un masterat inexistent? Dar pentru niște minciuni de-ți stă mintea în loc, iar baronul Munchausen își taie venele în lung să fie sigur că moare? Dar pentru a fi un veșnic suplinitor, un chiulangiu notoriu?

Avem de a face cu o gândire “sănătoasă” emanată direct din puțul gândirii de partid care rade tot ce mișcă și nu i se supune în țara asta, exact ca între anii 2000 – 2005, o gândire tipică unui guvern tip „grup infracțional organizat”. Ca și pe vremea lui Însuși El, Premierul Adrian Năstase (amatorii să nu uite că acum se numește N0049), controlorii vor constitui principala sursă a bugetului de stat pentru a asiguraa fondurile necesare mituirii electoratului coruptibil – „Te amendez cu 5000 lei, sau virezi 3000 în contul…?”

Știu, vor veni unii să zică cum s-a civilizat Germania cu chitanțierul. Sunt de acord cu chitanțierul atunci când legile sunt clare și nu interpretabile – așa cum vedem din ce în ce mai clar în România de când cu lovitura de stat dată de către Uniunea Stalinist Leninistă. Nea’ Ceașcă făcuse tablagiilor plan de amenzi de care le depindea salariul. La fel a procedat și Însuși El Năstase cu inspectorii de tot felul din subordinea instituțiilor statului. La fel se procedează în continuare, numai că banii din amenzi au fost botezați fond de stimulente salariale…

Oricum inspectorii, indiferent că sunt de la Finanțe, de la Sanitar, Popmpieri, Mediu șamd, au fost și sunt folosiți ca arme de distrugere economică/cumințire/punere cu botul pe labe a adeversarilor politici. Cum Nea’ Ceașcă nu a avut drept scop cililizarea prin amenzi, ci doar punerea cu botul pe labe a propriului popor (dacă binevoiți să vă mai aduceți aminte), același scop l-a urmărit și Năstase, același scop îl cred cel mai plauzibil când vine de la un grup infracțional organizat în vederea guvernării.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

19 răspunsuri la De-o amendă să-ți mai pun

 1. Sare'n Ochi zice:

  zice @Rezon pe Blogary: începe marea jecmăneală.

  Dă clic pentru a accesa hotarare-procedura-eliberare-verificare-control-certificat-producator.pdf

  Un proiect de HG prin care toate certificatele de producător vor fi eliberate doar cu avizul unor organizații sindicale fantomă, sub sancțiunea unor amenzi foarte mari.
  asta îmi aduce minte de campania noastră din 2004 împotriva lui Ioan Rus care declara din afișe și bannere: Ioan Rus se-ntorce acasă. la cre noi am ripostat simplu: Clujeni, păziți-vă buzunarele!
  vă sfătuiesc la fel: ROMÂNI, PĂZIȚI-VĂ BUZUNARELE!

 2. Autorităţile (locale, centrale, statul în general) bugetează amenzi ca sursă de venit la buget;
  Amenzile bugetate, au valoare de plan, iar nerealizarea planului poate însemna management defectuos sau incompetenţă, iar politicienii nu-şi doresc (Doamne fereşte!) ca numele lor să fie asociat cu aşa ceva, deşi ei au funcţiile (ministru, primar, prefect, consilier local etc.) şi întreaga răspundere;
  O analiză mai atentă (deşi nu este neapărat necesară – se vede din spaţiul cosmic, până şi copiii mici ştiu) relevă că bugetele locale anuale suferă de urmatoarele maladii: nu pornesc în construirea lor de la veniturile estimate pe baze realiste cu dimensionarea cheltuielilor în funcţie de acestea, ci de la cheltuieli – veniturile prezumate fiind mărite din pix să le acopere; cheltuielile bugetate sunt umflate de clientela politică, care finantează partidul; scopul principal al cheltuielilor bugetate nu este acela al rezolvării problemelor comunităţilor, ci al publicităţii electorale (slavă Domnului că din când în când coincid!); nu în ultimul rând, incompetenţa, traficul de influenţă, nesimţirea.
  În condiţiile enunţate anterior, veniturile sunt „adaptate” astfel încât să acopere măcar pe hârtie cheltuielile. „Adaptările” la care mă refer sunt de fapt amenzile bugetate. Dacă, de exemplu, bugetului comunei Devis nu-i „ies” 1 milion de Lei la venituri prezumate, acestea sunt pur şi simplu trecute la capitolul „venituri din amenzi”, echilibrându-se astfel dragul de buget.
  În momentul în care încasările bugetare rămân în urma veniturilor bugetate, încasându-se doar ceea ce era previzibil în mod real că se va încasa, politicienii încep să se agite: lansează campanii PR prin care este scoasă vinovată toată lumea în afară de ei, trimit hoardele de miliţieni să dea amenzi pentru orice (punându-le în vedere că trebuie să-şi facă planul, altfel…), dau vina pe criză, pe opozitie etc.

  Nenorocirea – din punctul meu de vedere – este că întreg sistemul este construit aşa. Sistemul legal a fost modificat de aşa natură încât să permită amenzi din orice.
  http://dumitruluinae.wordpress.com/2010/11/09/legalitatea-si-romania/

 3. Chestia e că și pedeleu jumulea la fel (articolu’ e scris în 2010). Asta nu exclude ca geniile useliste să ”perfecționeze” ceea ce eu numesc jumulirea singurei găini care (mai) face ouă.
  Bine, găina asta își merită soarta, de vreme ce a votat la referendum…

 4. Curat-murdar coane !
  Cei de la TVRInfo erau singurii „frecventabili ” și ca urmare postul trebuia desființat.

  • observator zice:

   Amenda suprema privarea de libertate
   Motto: “Eu chiar nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie”-Ioan Rus, fost ministru al
   Propoziţia asta va intra cu siguranţă în istoria politicii democratice româneşti. Este practic, chintesenţa politicii. Doar nu credeţi că ăştia se vâră în politică de grija noastră. Li se rupe. Contăm doar la listele permanente şi acolo, depinde dacă nu plecăm din ţară…Indirect, fostul ministru al Internelor, Ioan Rus, a recunoscut că băieţii şi fetiţele de la Putere au călcat în picioare cam tot ceea ce se putea în disperarea de a-l fute definitiv şi irevocabil pe Băsescu. Avem însă personaje politice locale care au mari şanse să îndeplinească pe propria piele coşmarul lui Rus. Iese din schemă Corneliu Iacobov, care deja are asigurat un sejur de şapte ani. – fermapolitica.ro
   Cel mai potent politician din dulcele targ al Iesilor TRANSFORMATORU VOPSIT are un cuvant greu in USL destituie ministri si pune umarul la numirea a 2 ministri (sanatate + Justitie)

  • Sare'n Ochi zice:

   normal. cine nu este cu USlinoasa, trebuie sa dispara. dar si cand vine ziua inversa, sa vezi racnete: discriminare!

 5. ad.rian zice:

  Sa asteptam desteptarea din decembrie.

 6. aronpetru zice:

  Am fost in Eforie Nord. Nu cade un ac pe strada fara sa pice pe o masina. N-are lumea unde parca iar edilii blocau transpirati rotile la autoturisme. Bani la buget. Nu-ti ofera conditii si te taxeaza. Unde dracu sa-ti lasi masina? Prin toate localitatile in drum spre litoral viteza este 70 km/ora numai in Lazu unde sa ma ierte D-zeu, soseaua nu trece prin localitate viteze a ramas 50 km/ora si politia sta la panda zilnic. Amendati-ne nenorocitilor, asta a ramas singura sursa pentru bugetul vostru. Altceva nu sunteti in stare sa faceti

 7. snapshot zice:

  La cat mai multe ambulante !

 8. snapshot zice:

  VIP-uri la meciul FC Isaccea – ŢSKA Moscova

 9. android zice:

  Asta este, in loc sa se inchida alte televiziuni care nu au un scop foarte educativ se inchide TVR Info si TVR Cultural, ca, na..asta e Romania. Defapt frunza verde a lui Udrea.

 10. Arizonianul zice:

  Mai bine le puneau ştreanguri pe gât!
  La subiect: aici în Phoenix, poliţia a montat camere cu care se luau fotografii la maşinile care depăşeau viteza legală, treceau intersecşiile pe galben, etc… Scopul vădit era „colectarea” de bănet pentru oraş, poliţie!
  Toată lumea a protestat în mod foarte puternic (în standardele americane). Ce credeţi?
  Autorităţile au cheltuit banii de pomană pe echipament, pentru că au fost nevoite să renunţe la metodele astea de stoarcere de bani de la alegători!
  Avantajul este că şi traficul a devenit mai fluent, accidentele s-au redus.
  Protestul este o armă puternică, dar mămăliga românească…

  • Sare'n Ochi zice:

   la noi nu mai conteaza protestele. am protestat zilnic timp de 1 luna – am contat primele zile cat au crezut tembeliziunile ca ne incaieram cu ceilalt. fiind pasnici, nu am mai contat. 1 luna pe caldurile din iulie nu a contat si nu am aparut in mass media. deci, nici macar nu am contat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.