Uniunea Stalinist Leninistă are nevoie disperată de Justiție. În genunchi, la cheremul lor

Mitomania este forma patologică a comunicării – mai simplu de atât nici că se poate explica nevoia patologică (bolnăvicioasă) de a minți. Din practica medicală se știe faptul că mitomanul minte pentru a se simți bine, pentru a se simți securizat. Mitomanul nu poate face față realității și anume că este o persoană ștearsă, fără capacități naturale pentru a se afirma real, prin propriile forțe și atunci apelează la minciună – este singura sa resursă, mijlocul prin care-și securizează mizerabila existență. În lipsa unor satisfacții afective reale, mitomanul și le inventează – de aceea și este eroul oricărei luări de poziție. De aceea este în centrul fiecărei povești pe care o debitează: el centrează, el dă cu cazul. Și o face la modul în care este convins că cei care-l ascultă sunt căzuți în fund de admirație, îi dau crezare, îl consideră inteligent, altruist, o persoană extraordinară. Numai că cu Ponta și Antonescu deja depășim patologicul. Conform tratatelor de specialitate, un mitoman „normal” nu urmărește prin minciunile debitate să atingă un scop utilitar, ci însuși faptul minciunii. Cazuistica ne arată că mitomanul este conștient, de regulă, de caracterul absurd a ceea ce scoate pe gură pentru a-și impresiona auditoriul, dar recompensa afectivă pe care o primește atunci când minte este atât de importantă pentru el încat nu se poate abține.

Din cât am reușit să rezist în fața tembelizorului în timp ce Prim-Plagiatorul României Che Gragara și suplinitorul puturos de la Palatul Cotroceni Crizel Antenescu își debiteză minciunile, am ajuns la concluzia că cei doi (și nu numai, sunt un grup extrem de numeros printre politicienii actuali) fac parte fie din categoria mincinoșilor din obișnuință, fie din cea a mincinoșilor profesioniști (fie pică dintr-o categorie în alta și viceversa). Cică astea ar fi categorii non-patologice…, dar vă las pe voi să vă convingeți câtă lipsă de patologie rezidă din astfel de manifestări:

 • Mincinoșii din obișnuință – sunt ieșiți din comun. Ei au dificultăți în a separa realitatea de ficțiune și spun tot ce le trece prin minte indiferent de cât de exagerat, ridicol, ilogic sau fals ar fi. Ei mint atât de frecvent încât nu își arată disconfortul psihic, dar sunt atât de neglijenți cu conținutul încât sunt ușor de prins.
 • Mincinoșii profesioniști – sunt cei mai greu de identificat. Ei nu mint fără discriminare ca mincinoșii din obișnuință. Ei mint cu un scop. Mincinoșii profesioniști își duc minciunile până la capăt și știu exact ce au de spus și când. Pentru că a fost exersată atâta, minciuna nu se va arăta în comportamentul lor expresiv. Singura metoda de a-i prinde este prin verificarea unei alte surse independentă. În această clasă sunt incluși aceia care își câștigă existența prin minciună: magicienii, vrăjitoarele, mediumii, ghicitorii etc. (Lipsesc politicienii, nu?)

Acum să revin la afirmația din titlu. În 11 iulie anul curent (deja o eternitate, nu?) Crizel Antenescu a declarat pe Antenele securistului turnător Dan FELIX Voiculescu (acolo unde își face veacul când nu doarme sau e la coafor) că nu va face confuzia între un preşedinte ales şi unul interimar, că va respecta Constituţia şi garantează buna funcţionare a instituţiilor statului. El a promis încă o dată că nu îl va graţia pe fostul premier Adrian Năstase în timpul mandatului său de preşedinte interimar şi că nu îi va schimba din funcţii pe şeful DNA şi procurorul general. El a mai comentat decizia luată chiar în acea zi de către de Curtea Constituţională care a decis ca la referendum trebuie să se prezinte jumătate plus unu din cetăţenii înscrişi pe listele electorale pentru că rezultatele să poată fi luate în considerare: „am sentimentul că nu s-a înţeles foarte clar ce s-a întâmplat”. De atunci o planetă întreagă pare că nu înțelege clar ceea ce se întâmplă – deși strigătul de luptă al acestui puci al borfașilor aflat în plină desfășurare în România a fost dat de către Varanul turnător al propriei familii la Securitate: “Nu avem puterea, până nu deținem Justiția”.

Ieri, suplinitorul pus la Cotroceni, Crizel Antenescu a mai făcut un pas înspre împlinirea visului Uniunii Stalinist Leniniste de a îngenunchea și subjuca propriilor interese Justiția: pe aceleași Antene securistice unde-și face veacul atunci când nu doarme sau este la coafor,a declarat că ministrul Justiţiei poate face o propunere pentru noul procuror general, având în vedere că „scadenţa” vine la mijlocul lunii septembrie, el arătând că nu va obstrucţiona această numire. Cum să obstrucționeze așa ceva mincinosul de serviciu (mai nou văd că face cu schimbul la minciuni cu Che Gargara – o zi unul, o zi celălat)?

 • „În ce-l priveşte pe procurorul general, şi pe şeful DNA despre care s-a făcut vorbire expresis verbis în comunicate internaţioale, încă o dată aş vrea să precizez(…): procurorul general e numit la propunerea ministrului Justiţiei cu acordul cu eveluarea CSM şi apoi, la capătul acestui circuit, numit sau nu de către preşedinte. Deci nu preşedintele iniţiază un asemenea proces, nu preşedintele găseşte persoane, ca să spun aşa, preşedintele are ultimul cuvânt, doar aşa, cum are şi la promulgarea legilor, aici putând să respingă propunerea respectivă”. (…) „Eu cred că, atunci când vin scadenţele – cum la DNA a venit, stăm din amânare în amânare, amânâre legală – şi cum va veni undeva spre mijlocul lunii septembrie şi la Parchetul General, eu cred că ministrul Justiţiei poate foarte bine să se orienteze asupra unei personalităţi din lumea Justiţiei – că e vorba de un procuror, dar nu e neapărat nevoie, poate să fie un judecător, poate să fie un magistrat cu o carieră solidă în spate care să fie, ca să spun aşa, de notorietate independent, fără vreo legătură clară cunoscută cu vreun partid politic – şi să-l propună mai departe”.

Întrebat dacă ar fi dispus să analizeze propunerea minsitrului Justiţiei şi „să-i dea drumul”, dacă acesat iniţiază procedura acum, Antenescu a răspuns: „Categoric da. Sigur că da. Eu am spus că nu schimb eu pe cineva. Dacă acest proces porneşte de la ministerul Justiţiei, evident că nu-l voi obstrucţiona eu”. Nu el face, cum nici Prim-Plagiatorul României nu a făcut nimic, alții, niște răi fac. Ei numai dau indicații. Alții execută.

PS: eu zic să nu se mai chinuie – un foarte bun procuror general ar fi Cătălin Voicu. Ce mai așteaptă?

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

29 de răspunsuri la Uniunea Stalinist Leninistă are nevoie disperată de Justiție. În genunchi, la cheremul lor

 1. zigzag zice:

  salut ! http://www.evz.ro/detalii/stiri/antonescu-imaginea-romaniei-distrusa-de-sie-plus-iulian-fota-de-o-obraznicie-fara-marg-9951.html dupa cum se vede paiata are nevoie si de servicii. nu conteaza ca e interimar.chuky se comporta de parca ar fi fost inscaunat deja rege al Romaniei. si o face pentru ca i se permite @sare. institutiile i se predau la picioare ca ultimii milogi.daca cei care au depus juramant de credinta fata de tara si popor se comporta asa si nu-i pun botnita lui antenescu si ponta … prostu de rand ce sa mai creada? ce arme are prostul de rand in fata armelor lui felix?

  • observator zice:

   PSD-ul ameninţă cu moartea

   • ceaikovski zice:

    Madalin e o laba trista, care face pe elegantul, se autodenumeste „om de cultura” pt ca stie sa zdrangane la un instrument si e fiul unui mare talent, dar mare dobitoc, ma iertati, pe care l-au adus la manifestatia din iarna si ati vazut ce vorbeste, vai de capul lui…
    Acest Madalin, un golan desavarsit are o spoiala de eleganta, pana se enerveza si lasa deoparte spoiala si incepe…. si nu se mai termina, cu invectivele.
    L-au mai prezentat si altadata, la alta televiziune, spunand acelasi lucru. Sau poate era o preluare…de pe haznaua 3.
    Avand in vedere ca, si luand in considerare, promit si eu, ca daca-l vad pe strada, o sa-i fac un cadou de neuitat 🙂

 2. Tot raul spre bine. USL isi sapa singura groapa iar CCR are un rol hotarator. Am incredere deoarece trebuie neaparat sa iasa „rahatul” afara ca sa se intrezareasca macar o umbra de adevar.

  • ceaikovski zice:

   CCR nu va avea 6/3 voturi, nu-ti face niciun fel de iluzie. Va declara ref anulat si va ramane in sarcina parlam sa decida, tinand cont de 7 mil de cetateni care au votat DA.
   Nu-ti face iluzii.
   Singura noastra sansa, e sa iesim in strada si sa nu mai plecam de acolo. Alta arma nu avem.

  • Alma zice:

   Si eu asa cred.

 3. eu pariez pe arătarea aia care a vrut să fie ministru al Justiției, aia care și-a adus nepoata în parlament, să voteze în locu-i.

 4. observator zice:

  ROMANIA GRAJDANILOR – Greu cu limba Romana
  A schimbat CCR conţinutul adresei către Guvern privind amânarea unei decizii în cazul referendumului în interesul USL? – Referendum pentru demiterea preşedintelui 2012 > EVZ.ro
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/ccr-995104.html#ixzz22fnLtRZ1
  IATA UNDE DUCE LIMBAJUL NEADECVAT !Citez din „Dovezi ale existemtei lui D-zeu” – autor Richard Warmbrand-Editura Stefanus-1995.
  „Odata Confucius a fost intrebat ce REFORMA ar promova mai intai daca ar fi conducatorul unei tari;
  – As imbunatati limbajul !
  – Asta nu are nici-o legatura cu intrebarea! – au replicat cei prezenti;
  Confucius a explicat:
  -Daca limbajul nu este evoluat, este confuz si ceeace s-a intentionat sa se transmita:
  Daca ceeace se spune, nu coincide cu ceeace se gandeste sau ceece s-a intentionat sa se transmita, atunci lucrarile nu se fac in mod corespunzator.
  Daca ceeace se face, nu se face cum trebuie, arta si principiile morale nu se dezvolta.
  Daca simtul moral si arta nu prospera, NU AVEM JUSTITIE !
  Fara Justitie, natiunea nu stie incotro sa paseasca !
  De aceea nu ar trebui tolerate vorbele in doi peri. De asta depinde totul !” 5 august, 14:37. Terzi Petre

 5. observator zice:

  „Exprimarea unei opţiuni politice poate avea loc nu numai prin participarea la referendum, ci şi chiar prin neparticiparea la acesta mai ales în situaţiile în care legislaţia relevantă impune un anumit cvorum de participare. În acest fel, se poate crea o majoritate de blocaj raportat la numărul cetăţenilor unui stat; în acest mod, cei ce aleg să nu îşi exercite dreptul la vot consideră că printr-o conduită pasivă îşi pot impune voinţa politică. Astfel, alegând să nu îşi exercite un drept constituţional, cetăţenii îşi văd realizate propriile lor convingeri prin neacceptarea, în mod indirect, a celor contrare. De aceea, neparticiparea la referendum, mai exact neexercitarea dreptului la vot, este tot o formă de exprimare a voinţei politice a cetăţenilor şi de participare la viaţa politică”.
  Singura condiţie pentru ca neparticiparea la vot să fie legală este aceea de a nu fi impusă de cineva cu forţa, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru mersul la vot. Traian Băsescu şi PDL au avut dreptul, ca orice partid politic, să lanseze acest îndemn.
  http://www.gandul.info/politica/curtea-constitutionala-explica-usl-de-ce-boicotul-lui-traian-basescu-asupra-referendumului-este-legal-9922608

 6. ceaikovski zice:

  iar aici: http://inliniedreapta.net/lavedere/traian-basescu-amenintat-cu-moartea-de-victor-ponta-madalin-voicu-si-alexandu-athanasiu/#comment-64416
  puteti citi ce scriu uslinosii despre noi.
  Stefan praschiv, scrie pe pagina cretinei de Zoe Petre: „Trebuie sa omoram basistii si sa rasturnam dictatura chiorului. Sa terminam ce am inceput in ianuarie”

 7. brindusa zice:

  Ieri la 04:53 · Modificat · Îmi place

  Viorela Constantin Am un mesaj pentru toti cei care traiti o mare satisfactie vazandu-l in continuare pe antonescu la Cotroceni si ii admirati poza de pe facebook, o poza cel putin stranie, din care lipseste steagul NATO! Nu e o omisiune din neglijenta, ci o exprimare clara a intentiilor de politica externa pe care le au antonescu, ponta si sleahta corupta si antinationala care s-a adapostit in usl! Cine este antonescu ? Un nimeni , insa are origini rusesti, fiind lipovean din Tulcea si, pe undeva, originile il cheama. Cine este ponta? Si el tot un nimeni, propulsat in fruntea psd-ului si a guvernului tarii noastre de nastase si bolsevicul declarat ion ilici iliescu, care in 1990, cand toti visam ca Romania sa devina o tara occidentala, s-a grabit sa incheie un tratat de colaborare cu Rusia! Nu uitati ca angajarea noastra spre UE si NATO s-a facut abia in timpul guvernarii CDR si a continuat, mai mult din inertie, in timpul guvernului nastase. Intre timp, coruptii din psd, pc si pnl, in frunte cu nastase, hrebenciuc, voiculescu s.a. si-au dat seama ca pentru ei UE este dezastruoasa, fiindca pune accentul pe statul de drept si eradicarea coruptiei, asa ca sunt gata sa distruga Romania scotand-o din UE si NATO si aducand-o alaturi de Rusia, ca sa le fie lor si doar lor bine! Cred ca suntem intr-un moment nodal al istoriei, ca in 1944-1945, cand se traseaza, pentru cateva generatii, destinele unor state mici, ca Romania, aflate la contactul sferelor de influenta ale marilor puteri. Rusia cauta sa speculeze criza mondiala care zdruncina puternic UE si incearca sa-si reajusteze sfera de influenta in estul Europei, dizlocand Romania din UE si NATO pentru a o reanexa!!! Nu dramatizez, in astfel de momente tulburi isi joaca jocul marile puteri, iar ticalosii din usl nu au niciun scrupul sa faca jocul murdar al Moscovei, tradand interesele nationale, fiindca psd-ul intotdeauna a avut solide conexiuni cu Rusia, iar despre pleava „liberala” ce sa mai spun… decat ca antonescu insusi e de origine rusa! Asa ca fiti lucizi, lasati la o parte interesele inguste de genul „mi-a taiat salariul”, fiindca si eu am fost afectata de aceasta masura, dar inteleg ca asa se intampla in tari sarace ca Romania, lovite de o criza economica mondiala foarte puternica. Lasati la o parte antipatiile personale legate de felul cum arata sau vorbeste Basescu, fiindca nici pe mine nu ma intereseaza cu adevarat daca antonescu este betiv , drogat sau il cheama „Cacarau”, si fiti atenti la mesajele pe care le transmit cei care se afla cum la putere. Nepasare cu care ponta si antonescu trateaza avertismentele UE, nu este inconstienta, sau cum va amagiti multi, o dovada de „independenta”, iesirea violenta a lui iliescu la adresa ambasadorului SUA nu e o exagerare! Sunt semnale clare ca indivizii care au ajuns acum la putere sunt gata sa faca o reorientare a politicii externe a Romaniei cu 180 de grade! Adica spre Rusia! Acum o saptamna invitat la OTV, antonescu spunea pe un ton flecar ca suntem foarte importanti pentru UE si ca UE ne va tine oricum! Nimic mai fals! Din nefericire, Romania e mai importanta pentru Rusia decat pentru UE. Am amintit mai sus tragicele momente din anii 1944-1945, intelegerile de la Moscova si Ialta, cand occidentul ne-a cedat lui Stalin, pentru a obtine, in schimb, Grecia, fiindca aceasta tara a fost si este in continuare mai importanta pentru occident, decat Romania. Si tara noastra ofera anumite avantaje UE, dar daca aceste avantaje vor fi anulate de problemele pe care le creeaza conducerea politica a Romaniei, s-ar putea ca UE sa renunte la noi. Deja presa germana si chiar oficiali europeni vorbesc despre o UE organizata pe doua nivele, un nivel secund, inferior, care reuneste tarile cu probleme, adica un nivel de unde aceste state pot fi eliminate mai usor din uniune. Iesirea din UE e un dezastru pentru noi, fiindca o tara ca a noastra nu poate fi niciodata independenta, mereu va fi nevoita sa intre in sfera de influenta a uneia sau alteia dintre marile puteri. Nu ne ajuta sa ne mentinem independenta, nici pozitia geografica, nici dezvoltarea economica, nici cultura, nici istoria si nici conducatorii politici. Alegand UE sau Rusia alegem de fapt intre democratie-stat de drept -economie de piata si totalitarism-coruptie, ca politica de stat, ingradirea drepturilor cetatenesti, adica modelul politico-economic pe care l-a promovat mereu Rusia!
  Ieri la 05:11 · Îmi place · 1
  Pe peretele FB a lui Victoras Viorel lumea a inceput sa arunce cu rosii !

 8. Sare'n Ochi zice:

  interesant:
  http://www.ziare.com/basescu/referendum-demitere/primarul-din-pitesti-bec-ne-a-interzis-actualizarea-listelor-61-de-morti-trecuti-ca-alegatori-1182720
  inteleg ca declaratii similare au fost facute si de catre Catalin Chereches primarul USL al Baii Mari. se pare ca primarii nu vor sa-si riste libertatea pentru un plagiator si o paiata suplinitoare.

 9. Optimus Prime zice:

  Ioan Rus (PSD) a anuntat ca si-a inaintat demisia din functia de ministru al Administratiei si Internelor, acuzand presiuni atat din partea presedintelui suspendat Traian Basescu, cat si din parte presedintelui interimar, Crin Antonescu. La scurt timp dupa ce a facut acest anunt, Ioan Rus a declarat ca Victor Paul Dobre (PNL), ministrul delegat pentru Administratie, l-a „rugat” sa anunte si demisia sa, intrucat el nu se afla in tara.

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12963599-ioan-rus-dat-demisia-din-functia-ministru-adminsitratiei-internelor.htm

  O fi pe motiv de onoare sau de procuratura?

  Asteptam cu interes demisia de „onoare” a lui Ponta.

  • Sare'n Ochi zice:

   cred ca nimeni nu vrea sa faca parnaie pentru un mitoman si un paranoic lovit de grandoare si Varanul din umbra lor.

   • Optimus Prime zice:

    Eu la asta ma refeream:

    „Parchetul instanţei supreme a anunţat, vineri, că pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a fost constituită o cauză penală în care se fac cercetări privind conţinutul listelor electorale permanente şi al celor suplimentare folosite la referendum, fiind solicitate copiile acestora.”

 10. Optimus Prime zice:

  Curtea Constitutionala arata luni, intr-o adresa oficiala postata pe site, ca a cerut Guvernului listele electorale permanente „actualizate conform dispozitiilor art. 17 alin 2 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului”. Articolul 17, alineatul 2 din Legea 3/2000 arata ca „reactualizarea listelor electorale permanente se face de catre primari… in termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii zilei referendumului”. Cu alte cuvinte, CCR nu a cerut Guvernului un mini-recensamant pentru actualizarea la acest moment a listelor electorale permanente, ci a cerut listele electorale permanente in baza carora s-a organizat deja referendumul de demitere a lui Traian Basescu din 29 iulie.

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12963926-curtea-constitutionala-cerut-guvernului-listele-electorale-actualizate-5-zile-data-stabilirii-zilei-referendumului.htm

  Zegrean tata, era si cazul…
  Sa-l opreasca cineva pe Sova din renumarare ca Rus a plecat 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.