Adevărata democrație versus democrația marionetelor și asistaților

Între timp, la București, năimiții USL întinau Piața Universității. După ce s-au miorlăit că și-au vărsat mucii degeaba în ianuarie-februarie anul curent, că cei pe care i-au adus la putere prin apocalipsă televizată nu și-au îndeplinit obligațiile contractuale, năimiții lui Mircea Dogaru și-au primit banii. Motiv pentru care ies din nou în stradă, absolut spontan și dezinteresat (n-așa?), să urle “jos Băsescu!” (la dracu cu democrația și statul de drept – noi vrem parale nemuncite!). Oricum altceva nu știu în materie de expertiză militară acești mercenari și patrihoți disponibilizați din armată – niște popotari și izmănari care acum se dau mari viteji. Este odios să aduci militarii în rezervă să demonstreze plătiți împotriva statului de drept, pe locurile unde în Decembrie 1989 au vărsat sângele celor care luptau pentru libertate!

Oricum sunt curios: de unde cred acești popotari și izmănari că vor primi banii pentru privilegii? Ce bani vor mai veni din UE (sau de aiurea) pentru cetățenii unei țări care a demonstrat prin reprezentații săi politici că legile nu există decât pentru a satisface interese de grup mafiot? Că, de la o zi la alta, puterea în stat poate fi decapitată, că primii trei oameni în stat pot fi înlocuiți într-o singură zi. Și că la vârf au acces, cu încălcariea gravă a tuturor legilor, oameni care, odată ajunși în funcție, mint, insultă și fac mișto de partenerii europeni…

Accesul la putere prin vot popular este una, înseamnă democrație. Cocoțarea pe funcțiile de putere prin mitralierea Constituției cu OUG neconstituționale, prin ședințe deschise hoțește, pe furiș, în lipsa președinților de cameră, prin înșurubarea pe post al unui avocat al poporului care nu mai răspunde în niciun fel la scrisorile oamenilor, urmată de impunerea unei noi direcții politice, înseamnă lovitură de stat. Să aplici un program politic după ce ai câștigat alegerile prin vot popular înseamnă democrație. Să încerci să-ți validezi prin vot popular (referendum) programul politic după obținerea puterii prin încălcarea legilor înseamnă lovitură de stat, înseamnă gândire totalitaristă.

Cu atât mai triști și mai nocivi pentru România îmi par acești indivizi ai Uniunii Stalinist Leniniste care încă mai speră, după tot ceea ce au făcut, că odată ce demersul lor ilegal va fi validat prin vot de poporul irealității antenelor, vor fi validați și de către Uniunea Europeană care (n-așa?) va da drumul la robinetul de împrumuturi prin care ei să-și acopere promisiunile bănești neverosimile. Dacă nici asta nu este o dovadă de insolență, inconștiență, infantilism politic și nepăsare cruntă (indolență), atunci eu mă declar învins: băieții și fetele care-i manipuleaza pe Prim-Plagiatorul României și Crizatul Interimar sunt convinși că debarcarea lui Traian Băsescu prin referendumul de țâșpe zile (până iese) îi va îmbuna pe europeni și le va deschide accesul la țââa bugetului bruxellez… Că europenii ”e băieți finuți” și vor continua să dea bani după ce Crizel Antenescu, Securistozaurus Marga și alde corlățenii de serviciu le-au arătat explicit degetul mijlociu, iar Prim-Plagiatorul României i-a mințit cu frecvența cu care respiră. Că este benefic pentru stabilitatea Uniunii Europene să arăți că minciuna este binevenită, că lovitura de stat ține loc de voință populară, că încălcarea tratatelor europene constituie chiar bonus pentru a fi aplaudat la scenă deschisă și a fi premiat cu fonduri europene și bani de la investitorii străini…

Sunt curios de unde vor scoate Prim-Plagiatorul României și Crizel Antenescu banii cu care își vor plăti năimiții (de la ruși? ăia cer bani, nu dau!)? Și pe unde vor scoate cămașa când aventura lor infantilă ne va târî în afara Europei?!

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

22 de răspunsuri la Adevărata democrație versus democrația marionetelor și asistaților

 1. ar trebui „lucrată” o bancnotă rusească, să scrie pe ea „România” în rusă, cu valoarea de 2 copeici și cu capul lui Antonescu.

 2. Horatiu zice:

  Am scris-o si Blogary ~
  Intre timp si eu m-am hotarat sa nu votez.
  Motive:
  1. Nu voi participa la plebiscitarea indirecta a loviturii de stat.
  2. Din ratiune practica : sper sa nu se atinga pragul electoral : in politica conteaza consecintele practice si nu intentiile, ori eu nu vreau sa risc in actualele circumstanțe expunerea presedintelui Basescu. In acest moment delicat, ar fi mult mai indicat pentru statul de drept si firava noastra democratie sa nu expunem confruntării cu majoritatea proasta ultima reduta legitima impotriva hienelor tranzitiei

  • Sare'n Ochi zice:

   asteapta sa vezi de cate zile se va face acest referendum. poate este mai bine (pentru observatorii externi) sa ne scufundam cu steagul sus si cu toate tunurile bubuind. putem observa trend-ul si abia apoi putem sa ne pronuntam.

   • Horatiu zice:

    preiau o sugestie a lui Liviuta de pe Blogary, pentru cei care Nu sunt inca decisi daca sa voteze sau nu la referendum :
    „Daca se anunta pentru ora 15.30 o participare de 30%, puteti merge la vot linistiti, ca nu va fi depasit pragul de 50%.” – fatalul prag. In felul asta, mai putem drege busuiocul legitimitatii presedintelui cu plusul celor care se vor opune suspendarii
    Cred ca asta-i cea mai buna varianta pentru noi toti.

    • strict tehnic (fără considerații de moralitate, precum „nu vrem să câștigăm la masa verde”), cea mai bună variantă este asta:
     cei care sunt împotriva demiterii (= „noi”) să NU meargă la vot.
     dar niciunul.
     să voteze doar cei pro-demitere (= „ei”).
     dacă ei sunt sub 50% din populația cu drept de vot, referendumul nu e validat.
     dacă ei trec de 50%, atunci cu siguranță ei sunt mai mulți decât noi, deci n-avem ce face, Băsescu e demis chiar dacă votăm toți.

     • Sare'n Ochi zice:

      este ok ce zici, exceptand frauda. si cum ii controlezi pe toti ca sa iasa un vot 100 la suta pentru demitere din sub 50%? Prezenta la vot ar fi in jur de 30-35% (cam atatia sunt ei, USL cu tot cu minoritati, UDM si UNPR)

      • „controlul” acesta era relativ ușor de făcut: Băsescu să fi cerut explicit ca „ai lui” să nu voteze.
       cei pro-Băsescu sunt toți oameni care se informează, deci ar fi receptat mesajul.
       și acest mesaj putea lua o formă de genul „nu validați un referendum total ilegitim”.

      • crisuadi zice:

       Sare , nu este musai necesar ca votantii udmr si cei ai unpr sa fie interesati de demiterea lui Base sau de iesirea la acest referendum…In primul rand , inafara de membrii de partid , nu stiu cati sustinatori are unpr , pe real . Unpr este o mare facatura in care INCA se mai baga bani si de-aia mai exista . Imi pare rau ca toata lumea se refera la unpr ca la un partid…Asta-i ca si partidul acela a lu urecheatu Melescanu…

     • Sare'n Ochi zice:

      eu zic in continuare sa vedem cate zile va dura referendumul. sa nu ne grabim.

      • e o chestie și asta cu numărul de zile…
       în mod normal, cine vrea să-l demită pe Băsescu merge în prima zi, USL nu are nevoie de o alta.
       o zi suplimentară le este favorabilă celor pro-Băsescu, care vor putea sta acasă în prima zi, iar în a doua să procedeze în funcție de situație.
       în plus, dacă numărul secțiilor de votare din diaspora s-a înjumătățit, pentru a împiedica expații să voteze, o zi suplimentară le va permite să voteze mai multor expați (aceștia votând favorabil lui Băsescu).
       tehnic, ziua suplimentară ne este favorabilă nouă, oricât de ciudat ar părea.
       și nu cred că USL nu și-a dat seama de acest lucru.
       dacă insistă să fie 2 zile de votare, înseamnă că urmărește alte celea.
       voturi fără votanți, de exemplu.
       noaptea e un sfetnic bun, poate se hotărăsc niște buletine de vot să-și pună singure ștampila…

 3. observator zice:

  Gâsca lui Stalin
  După ce Rusia bolşevică a devenit, cu ajutorul puterilor occidentale, stăpân pe jumătate din ţările Europei, Stalin – atotputernicul lider comunist – a convocat la Kremlin pe toţi şefii statelor răsăritene, pentru un instructaj asupra metodelor de conducere a popoarelor. Drept material didactic, fiecare participant trebuia să aducă o gâscă.
  Imediat, noii conducători au procurat câte o gâscă, au pus-o la îngrăşat şi au făcut o colivie pe măsura situaţiei lor.

  La data stabilită s-au adunat în sala mare a Kremlinului toţi cei invitaţi şi gâştele lor. Cu vreun sfert de oră întârziere a apărut pe uşa care ducea la tribună şi Stalin, însoţit de o gâscă slăbănoagă, fără nici un fel de colivie şi care era tot timpul cu gâtul întins la buzunarul de unde îi dădea din când în când câte un grăunte.

  După ce s-au ridicat toţi în picioare şi s-au gratulat reciproc, Stalin le-a cerut să deschidă coliviile şi să dea drumul la gâşte. Acestea, când s-au simţit libere au plecat care încotro neluând seama de stăpânii lor. Singură gâsca lui Stalin a rămas credincioasă şi atentă la buzunarul din care i se dădea din când în când câte un grăunte.

  În această situaţie Stalin a tras concluzia: ”Vedeţi ce se întâmplă dacă le-aţi dat mâncare pe săturate! nu vă mai recunosc. Gâsca mea, ţinută cu câteva grăunţe să nu moară de foame, este cea mai credincioasă fiinţă. La fel trebuie să vă purtaţi cu popoarele dacă vreţi să fie credincioase şi să nu vă creeze probleme.”
  Un referendum se provoaca de putere atunci cand puterea este sigura de rezultat si ca aparatul de propaganda este fidel precum gasca lui Stalin

 4. Bună !
  Poporul în marea sa majoritate nu știe ce urmează. Bătrânii au uitat iar mai tinerii n-au trăit vremuri ca acelea ce se profilează la orizont.

 5. ceaikovski zice:

  Prevederile alin 1) au fost indeplinite prin audierea la Brx a lui Ponta, ca premier.
  Prevederile alin 2) din art 7 al tratatului european, au fost indeplinite (persistenta faptelor aratata de Crizel in iesirea de la pupitrul prezidential si prin raspunsul pe care Ponta spune ca l-a si trimis, adica raspunsul dat de reprezentantul guvernului statului).
  Suntem astfel la alin 3) art 7 al tratatului. Masura urmeaza a fi anuntata. Asteptam sa vedem ce presupun masurile despre care se vb in tratat, asupra persoanelor fizice si juridice.

 6. Marius zice:

  Eu am facut armata si m-am cam lamurit despre ce este vorba in legatura cu acesti bravi militari: marea lor majoritate niste cretini patentati.
  – nu erau in stare sa dea o comanda logica: de exemplu un comandant de companie care dadea comanda „pentru lupta” unei grupe, din formatia in linie (cunoscatorii stiu despre ce vorbesc).
  – au „aparat tara cu arma’n mana” unde? la munci agricole, cand amenintau soldatii ca daca nu-si fac planul ii baga la sabotarea economiei nationale.

 7. Pingback: Cum ne-am petrecut astă vară tentativa de stat a Uniunii Stalinist Leniniste | Sare'n Ochi

 8. Pingback: Cum ne-am petrecut astă vară tentativa de lovitură de stat a Uniunii Stalinist Leniniste | Sare'n Ochi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.