Deciziile CCR sunt bune numai dacă convin Uniunii Stalinist Leniniste (Deciziile CCR confirmă premeditarea acțiunii de suspendare a statului de drept. Ponta si Antonescu nu au câștigat luni seara, ci i-au mințit încă o dată pe români)

by Snapshot

Curtea Constitutionala ne-a dat dreptate: a decis ca modificarea  legii proprii de functionare, prin care i-au fost taiate atributiile de a analiza hotararile Parlamentului este neconstitutionala. Acest lucru confirma ca USL a dat o lege neconstitutionala astfel incat judecatorii CCR sa nu mai poata analiza sesizarile opozitiei impotriva hotararilor Parlamentului. Cer Guvernului Ponta sa anuleze imediat propria OUG nr 38 din 4 iulie care are un text identic cu cel declarat ieri neconstitutional de catre Curtea Constituionala. Ii cer lui Ponta sa asigure publicarea deciziei de ieri a CCR, care arata ca legea adoptata de USL este neconstitutionala, imediat ce o primeste. USL si Ponta sunt obligati sa raspunda public de ce i-au impiedicat, prin adoptarea unor prevederi neconstitutionale, pe judecatorii Curtii sa analizeze sesizari de neconstitutionalitate si sa isi asume actiunea de suspendare a statului de drept.

Cluj-Napoca, ZIUA A-7-A: NU ÎMI PASĂ, STAU ACASĂ

Azi am fost mai mulți, s-a discutat mai mult – dar nu este suficient. În timp ce românii își văd liniștiți de cotidian, Uniunea Stalinist Leninistă continuă destructurarea statului român. Iulia Moțoc, unul dintre cei nouă judecători ai Curții Constituționale, afirmă, pe contul ei de Facebook, că “decizia Curții precizează într-un mod clar modalitățile de organizare a referendumului”. Vorba doomniei sale: Deciziile Curții Constituționale sunt obligatorii. Este ceva de constestat în această afirmație?.
Decizia CCR specifică în clar la sfârșit:
“În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a constatat că Legea pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea și desfăşurarea referendumului este constituţională în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.” Ce nu-i este clar Uniunii Stalinist Leniniste? Că i s-a invalidat Ordonanța neconstituțională de Urgență?

Stau acasă, că nu-mi pasă!

Zice @Cetatean: 1. Decizia CCR a fost trimisa lui Antonescu. Are 10 zile sa o promulge. 10 zile de la primirea deciziei, nu de la publicarea in M. Oficial.

 • Constitutia, art. 77, alin. 3: “Dacă Preşedintele a cerut reexaminarea legii ori dacă s-a cerut verificarea constituţionalităţii ei, promulgarea legii se face în cel mult 10 zile de la primirea legii adoptate după reexaminare sau de la primirea deciziei Curţii Constituţionale, prin care i s-a confirmat constituţionalitatea.

2. Dupa publicarea Deciziei in M. Oficial (nu are cum sa intarzie publicarea, si oricum odata trimisa la promulgare, legea referendumului promulgata de CCR intra in vigoare). Legea trebuie sa fie promulgata pana cel tarziu pe 20 iulie.
3. OUG-ul nu mai are nici o valoare, pentru ca formula CCR “în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente” nu mai obliga Parlamentul sa modifice vreo lege, ci il obliga pe Ponta sa modifice OUG-ul. Faptul ca Decizia CCR s-a comunicat si lui Ponta arata ca CCRa a avut in vedere si OUG-ul.
5. Daca Ponta se incapataneaza, si considera ca pentru referendum e destul OUG-ul si decizia de azi a CCR nu se aplica, CCR va invalida referendumul, are aceasta putere.
6. Listele electorale. Vor umbla la ele, ca sa fie mai putini inscrisi in liste. Sa zice 2 milioane, adica vor scadea numarul de votanti de la 18 la 16, deci majoritatea de validare e de 8 milioane.
7. USL nu are 8 milioane de voturi anti-Basescu. USL nu poate asigura singura conditia de validare a referendumului, le lipsesc milioane de voturi – de aceea sunt tote discutiile pro si contra pe marginea Hotararii CCR.

 • De asta a dat Victor Ponta afara 2 directori adjuncti la INS, nu ii conveneau cifrele de la recensamant: http://www.mediafax.ro/social/ponta-primele-estimari-ins-in-romania-sunt-15-milioane-persoane-cu-drept-de-vot-9842453 (inca o dovada a premeditarii)
 • “Datele Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei, pe lângă cifra de 18,3 milioane de cetăţeni înscrişi pe listele electorale (drept urmare, cu dreptul de a vota), relevă şi o altă cifră pe cei care de la autoritatea electorală permanentă nu au ştiut să şi-o explice, anume că din cei 18 milioane de cetăţeni, doar 15,6 milioane (mai precis 15.640.037) au cărţi de identitate. În mod practic, doar cei cu carte de identitate votează. Până la urmă câţi cetăţeni români au drept de vot : 15,6 milioane sau 18,3 milioane?” http://www.zf.ro/politica/cifrele-absurdului-cum-pot-vota-18-milioane-de-romani-daca-numai-15-milioane-au-buletin-9722497 Asta duce cvorumul de validare la 7,8 milioane. USL nu are voturile astea. ORICUM, USL VREA SA SCOATA DIN DISCUTIE PRIN ACEST DEMERS DIASPORA – MULTI DIN DIASPORA NU MAI AU BULETIN NUMAI PASAPORT. ACESTE DEMERSURI SE LEAGA DE DECLARATIILE NECONSTITUTIONALE DE IERI CONFORM CARORA USL DORESTE CA DIASPORA SA NU MAI VOTEZE (Crin Antonescu, liderul PSD din Italia)

Fiecare are dreptul să apere Constituția și instituțiile democratice ale statului de drept în stradă.

Supraveghetorii de serviciu ai Uniunii Stalinist Leniniste – acești old boys erau și astă iarnă în piață, cu mucii până la pământ, de dragul „domnului Calafat”. Spontan, firește.

O ZI BUNĂ SE CUNOAȘTE DE DIMINEAȚĂ:

Un membru si un consilier CSM au fost ridicati de DNA. George Balan si Marcel Sampetru ar fi negociat sefia DNA si a Parchetului General – surse Mediafax (Si Ponta e la Bruxelles).

 • Anchetatorii Directiei Nationale Anticoruptie au descins la CSM, miercuri dimineata, fiind vizati procurorii George Balan si Marcel Sampetru, care si-ar fi negociat cu premierul Victor Ponta functiile de procuror sef al DNA si de procuror general al Romaniei, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax. Actiunea DNA are loc in ziua in care Victor Ponta va pleca la Bruxelles pentru a explica oficialilor europeni actiunile USL. De asemenea, in curind este asteptat raportul Comisiei Europene pe Justitie.
 • Monica Prejmereanu, purtator de cuvant CSM, a declarat pentru HotNews.ro ca „Sectia de procurori din cadrul CSM a incuviintat, luni, cererea de perchezitie a procurorilor DNA. Marti, in urma unei descinderi la sediul CSM, procurorii au sigilat biroul domnului consilier Marcel Sampetru”
 • George Balan ar fi avut o relatie apropiata cu senatorul PSD Catalin Voicu, caruia i l-ar fi prezentat la un moment dat pe un fost vecepresedinte al CSM, dupa cum scrie Luju.ro, citind file din dosarul de coruptie al lui Catalin Voicu. Reamintim ca, potrivit Mediafax, George Balan si Marcel Sampetru s-ar fi folosit de note informative ale DGIPI (fosta „Doi si-un sfert”), adica exact serviciul secret al Politiei cu care a avut conexiuni Catalin Voicu.
 • Oana Haineala, vicepresedinte CSM, a declarat pentru Realitatea TV ca a fost incuvintata cercetarea intr-o cauza instrumentata de DNA. „Ancheta este in derulare, la sectia 1 pentru combaterea coruptiei. Vorbim despre un membru CSM si consilierul acestuia. In acest moment nu este suspendat din functie”, a spus Oana Haineala.
Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

94 de răspunsuri la Deciziile CCR sunt bune numai dacă convin Uniunii Stalinist Leniniste (Deciziile CCR confirmă premeditarea acțiunii de suspendare a statului de drept. Ponta si Antonescu nu au câștigat luni seara, ci i-au mințit încă o dată pe români)

 1. Mih. zice:

  Buna dimineata!

  Excelenta „imaginea” puciuriilor!

  Se discuta mult zilele acestea pe bloguri si tv despre Referendumul din 29 iulie.
  Unii spun ca trebuie mers la vot, altii sustin ca Refer. trebuie boicotat/delegitimizat pt ca este expresia loviturii de stat (si se mizeaza pe invalidarea lui de catre CCR la o prezenta sub 50%).
  Dincolo de parerile si argumentele pt fiecare din cele doua variante, in final trebuie sa adoptam toti aceeasi atitudine. Trebuie DECIS rapid si (propagat mesajul), cum vom proceda.

  • Sare'n Ochi zice:

   cred ca cel mai corect este sa asteptam mesajul celui direct interesat de rezultatul acestui referendum, Traian Basescu. cred ca daca dorim sa-l sprijinim, trebuie sa facem dupa cum ne va ruga.

   • Mih. zice:

    Ft. de acord cu tine!

    • tirguketrii zice:

     Numai nişte Diavoli pot emite dispoziţii şi legi interpretabile după „vîntul” fiecărei grupări partinice. Şi asta o spun ca unul cu oarece (sete de) judecată clară-n tot ce gîndesc atunci cînd lecturez un act oficial. Trăiesc demult cu impresia că ăştia nu fac decît legi favorabile babilicului politikc, iar nu pentru Neam şi Ţară.
     N-am cum mă declara-n cunoştinţă de cauză, dar nu din pricina mea. Ăştia joacă bambilici blainds cu noi, dar de perii scrotului lor nu-i legată nici o aţă. De aia, de oricare din sforile ce ni se întind dacă tragem, tot pe noi o să ne doară cel mai tare.
     Da, cred şi eu că Neparticiparea la referundum e unica posibilitate să se învalideze revocarea decisă de parlamalaci. Numai să n-aibă uslaşii – în loc de spre 4999 – peste 5001 de votanţi la comandă, indiferent de ce şi cît cred ei în forul lor intim…
     Oare, se ştie de cîţi votanţi de drept dispune în momentul votului natul românesc major? Că nu-i numai populaţia activă, mai sunt şi sedentarii şi-am auzit că-i dispoziţie neoficială să nu se şteargă de pe liste cei decedaţi între timp şi care au ţinut cu puciurii. Dar, că nu-i nici o pagubă de se mai şterg dintre viii opoziţiei… Cei care vor veni la vot, totuşi, vor fi „reînviaţi”.
     La cît de crîncenă se arată-ncleştarea – pot zice nedreaptă, nemeritată pentru bietul popor -, la cîte strîmbe s-au băgat, presimt că arsenalul nu-i epuizat.
     Eu NU-l iubesc, nici preţuiesc persoana B (fire apucături, dispreţ faţă de neajutoraţii naţiei, tîrîturile cu care-şi duce veacul şi prosperitatea). Dar, cît timp ea, persoana mai e preşedinte, măcar uslaşii nu-şi pot face de cap. Numai că, din păcate, nici dacă rămâne, ce s-a furat de la săraci, furat va rămîne. Şi mi-e să nu fie puşi pensionarii (s-a văzut doar!) să dea-napoi şi biet-ce li s-a-ntors cuvenit.
     Mama lor de (b)legi şi mai abitir de (b)legiuitori!

     Mi-e dor de o casă (chiar Bordei!) cu ogradă împresrată de pomi şi tufani şi rugi fructiferi, o grădină cu cîte puţin din toate cele necasare traiului zilnic şi cîteva păsări şi animăluţe care să mă ajute să trăiesc în Autarhie şi-n bună înţelegere cu toţi vecinii mei, autarhi ca şi mine!

 2. Sare'n Ochi zice:

  „Occidentul este îngrijorat, după cum bine scria F.A.Z. astăzi, de faptul că “Die neuen Machthaber în Bukarest machen – wie seinerzeit die Kommunisten – zwischen Partei und Staat keinen Unterschied” (“Noii deţinători ai puterii la Bucureşti nu fac – asemenea comuniştilor la vremea respectivă – nici o diferenţă dintre stat şi partid.”) (…) Odată cu intrarea în Uniunea Europeană zarurile au fost aruncate, hârtiile semnate (chiar de către d-l Năstase, care acum probabil îşi regretă generozitatea). Iar cei crescuţi din faşă în siguranţa netulburată a principiului “neamestecul în treburile interne” vor face în curând experienţă dureroasă că nu mai sunt de capul lor. Asta în ciuda asigurărilor contrare pe care le primesc de la nepotul Suzanei Gâdea zi şi noapte pe postul de televiziune al partidului. Românii au vrut în Europa şi acuma sunt nevoiţi să se (re)europenizeze – iar cei care nu vor nu au decât să emigreze. Reacţia Bruxelles-ului va fi mai dură decât se închipuie astăzi la Bucureşti şi presiunile asupra instaurării statului de drept vor creşte continuu. În criză prelungită actuala Europă nu-şi poate permite o destabilizare democratică la margini şi nici nu o va tolera.
  Cu simpatie,
  Andrei Ujică”
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/andrei-ujica-polemizeaza-cu-costi-rogozanu-991157.html

 3. Sare'n Ochi zice:

  Romania Libera sustine, citind surse judiciare, ca “Victor Ponta a fost interceptat telefonic pentru ca a fost sunat de Gerge Balan, membru CSM, pus sub invinuire pentru coruptie in acest dosar penal. Interceptarile convorbirilor lui Balan s-au facut cu mandat de la Inalta Curte”. Romania Libera mai scrie ca Balan, Sampetru si seful DGIPI Ilfov s-ar fi implicat in campania electorala pentru locale si ca ar fi adunat informatii compromitatoare la adresa ministrului Transporturilor, Ovidiu Silaghi, pentru a-i determina si pe liberali sa fie de acord cu obtinerea functiilor.
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12765949-membri-csm-ridicati-dna.htm

 4. Mih. zice:

  EXCLUSIV. Premierul Ponta a picat pe interceptări în timp ce vorbea cu procurorul George Bălan, membru CSM, învinuit pentru corupţie. DNA face percheziţii la CSM, în biroul lui Bălan şi al consilierului său, Marcel Sâmpetru (RL)

 5. Pingback: Să mai şi râdem: Puciuriii | NapocaNews

 6. Sare'n Ochi zice:

  Un mesaj postat pe contul de Facebook al premierului Victor Ponta arată că acesta şi-a început ziua, care include o serie de întâlniri la Bruxelles, cu ochii la ancheta DNA în cazul procurorilor suspectaţi că şi-au negociat funcţii cu liderii USL. Ponta îl acuză în mod direct pe preşedintele suspendat Traian Băsescu.
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/ponta-il-ataca-pe-traian-basescu-pe-facebook-270174.html
  Va urma o noua zi plina de manipulari si minciuni! Iata inca o dovada ca nu se poate coabita cu Traian Basescu. Sunt imun la astfel de atacuri”, scrie Victor Ponta pe contul său de Facebook. Mesajul lui Ponta pare a fi o reacţie la ancheta DNA care îi priveşte pe procurorii George Bălan şi Marcel Sâmpetru.

 7. oarecare zice:

  Stenogramele!!!!
  Unde sunt stenogramele?
  Sa vina stenogramele!
  🙂 🙂 🙂

 8. oarecare zice:

  Cred ca problema nu e ca procurorii aia i-au cerut lui Ponta niste functii.
  La urma urmei e dreptul fiecaruia sa ceara. Ponta poate spune, da, m-au cautat, mi-au zis ce vor si i-am dat afara. Si gata balciul.
  Cred ca problema e ca acestia au pus la dispozitia lui Ponta niste informatii secrete cu care sa-i santajeze pe liberali pt a nu avea si ei propriile pretentii la cele doua functii (DNA si Procuror General)
  Acolo e de fapt buboiul.
  Ca numai pt o simpla interpelarea, ICCJ si CSM nu ar fi ordonat nici inregistrarile ambientale si nici perchezitiile din birourile celor doi indivizi.
  Cred ca o sa urmeze dezvaluiri urate de tot.
  Mi-ar placea sa apara si numele gainii aleia de Pivniceru, ca prea a sarit speriata sa-l apere pe acel Balan!
  Vom vedea cat de curand. (sper)

 9. oarecare zice:

  „Senatorul PSD, Dan Şova a precizat că ar fi corect dacă procurorii DNA vor spune pe cine vizează ancheta.”

  Pai ai putintica rabdare coane Sova.
  Ca urmeaza.
  Mai repede decat va doriti voi, USLamistii!

 10. Paula zice:

  Măi, dar mulți protestatari sunt acolo. Dacă vi se mai alătură vreo doi, puteți chiar s-o puneți de-o echipă de fotbal (fără rezerve și aia!)

  • Sare'n Ochi zice:

   Domnisoara, sau doamna Ghinea Paula, in 21 decembrie 1989 in aceea si pita a fost 1 singur om care, dupa ce a oprit masini pe strada, pana la venirea armatei cu armament de razboi, a reusit sa adune langa el 7 oameni – nici cat o echipa de baschet, se pare. cu toate acestea, au reusit sa darame un tiran. neica-nimeni de pe margine se intrebau ritos: „cea Paula mea mai vrea soi asta de vrea sa-l dea pe Ceausescu jos”. dupa ce Ceasca a fost dat jos, acesti neica-nimeni s-au inghesuit sa demonstreze ca au fost acolo si ca au merite deosebite. si-au zis: „ce Paula mea, sunt banii poporului, pot fura si eu nitel”. si, din furt, in furt, am ajuns in situati ca dupa 22 de ani sa protestam sa fie respectate drepturile institutiilor statului de drept, castigate cu greu prin varsare de sange, iar niste neica-nimeni „sa se rada” de noi, din nou, ca suntem putini. domnisoara, sau doamna, Paula Ghinea, dumneavoastra ce Paula mea doriti de la viata? altceva decat saplatura pe creier de la Antene si iRealitate servita de catre Uniunea Stalinst Leninista?
   PS: daca v-am gresit cu intrebarea si/sau raspunsul, eu v-am iertat de mult.

 11. oarecare zice:

  Ponta isi scoate pliscul de la Bruxelles:
  „Ponta cere DNA sa faca publice interceptarile”
  Da’ cine esti tu sa dai ordine celor de la DNA, coane Ponta?
  Ai rabdare ca stiu aia ce fac! 🙂

 12. oarecare zice:

  Tot Ponta:

  „Domnilor ministri, pana vin de la Bruxelles, va rog sa gasiti solutii legate de seceta si de alte probleme”
  Da’ cat ai de gand sa stai la Bruxelles coane Ponta?
  3 ani? 🙂 🙂

 13. Evanghelista zice:

  Uite un punct de vedere care poate fi studiat:
  http://alunelu.posterous.com/solicit-suspendarea-din-functie-a-presedintel
  Dupa cate stiu eu, presedintele interimar nu are atributii in interpretarea deciziilor CCR.Vorba doamnei Motoc: „Deciziile Curții Constituționale sunt obligatorii. Este ceva de constestat în această afirmație?”.
  Se pare ca Adormitul Neamului are ceva de contestat. In calitate de Cetateanul Crizat.

 14. oarecare zice:

  MRU in direct:

  „Acum nu e vb doar de PDL sau doar de altii. Trebuie sa fim uniti, cu totii, pt a lupta impotriva USL”
  „Constitutia este aruncata la cos”
  „Fie ca e vb de Societatea Civila, fie ca e vb de initiativa pe care eu o conduc sau de oricare alte partide, trebuie sa fim cu totii sustinatori ai statului de drept”
  …………………………………………………………………………….

  Sper ca cei de dreapta sa inceteze sa se atace unii pe altii, acum, in aceste momente.

 15. Tio zice:

  Salut Sare,
  Deci doar 20-30 de persoane la demonstratie dupa cum se vede…
  Am vrut sa vin si eu (concediu, sint linga Reghin, macar sa va cunosc personal) dar mi-am zis ca altii ar trebui sa fie mai motivati decit mine.
  Observ doua lucruri:
  -probabil ca ma cunosc vitrual cu jumatate din demonstrantii din RO.
  -Dreapta o sa conteaze doar dupa ce va fi capabila sa adune spontan citeva mii de oameni la Cluj de ex. E nevoie de mai multa energie la adunat de simpatizanti si mai putina la combatut politrucii.
  Undeva va trebuie ales si prioritat care dintre cele doua e mai important.

  Respectele mele!

  • Sare'n Ochi zice:

   respecte!
   multumesc pentru comentariu.
   pozele sunt facute la inceput. in final ne-am adunat 50 (pe numaratelea).
   ai dreptate: 2000 – 3000 de oameni se adunau in piata aceasta in Cluj in anul Pietii Universitatii.

 16. oarecare zice:

  Pana si Swoboda – „protectorul” socialist al lui Ponta – incepe sa o scalde, intr-o scrisoare adresata dlui Barroso:

  „”Spre deosebire de alti politicieni si grupuri politice, grupul S&D si eu insumi am sustinut intotdeauna respectarea drepturilor fundamentale si suprematia legii. Nu vom tolera nicio violare a legii sau valorilor europene de catre niciunul din statele membre si de niciun guvern in functiune. Avem deplina incredere in obiectivitatea analizei Comisiei Europene si in evaluarea si recomandarile acesteia”, se arata in incheierea scrisorii.”

  Aha….
  Asa, dintr-o data, coane Swoboda?
  🙂

  • Sare'n Ochi zice:

   excelent material. dau cu copy-paste sa inteleaga si cei care nu vor accesa materialul:
   „Curtea Constituțională a respins ca inadmisibile sesizările împotriva abuzurilor USL, fără a se pronunța pe fondul acestora. Așa cum ni se respinge o cerere de închiriere a unui spațiu de parcare lângă bloc, pentru că cererea nu are timbru de 3 lei, ci are timbru de 5 lei, sau pentru că nu am pus o virgulă cum trebuie, la fel CCR a respins sesizările de revocare și de suspendare, deoarece în acel moment nu avea voie să se pronunțe pe hotărârile Parlamentului, sau hotărârile respective nu existau încă oficial.
   USL a jonglat cu publicarea în Monitorul Oficial a ordonanțelor și a hotărârilor Parlamentului, astfel încât orice încercare de contestare să nu poată fi posibilă. Asta înseamnă manipularea legii, subordonarea instituțiilor statului unei singure puteri, cu încălcarea principiului separației puterilor în stat, și folosirea abuzivă a acestor instituții pentru a obține puterea absolută. Asta înseamnă lovitură de stat ”parlamentară”, prin Monitorul Oficial, cu confirmare constituțională forțată.”

   • oarecare zice:

    Infografic Nr. 2

    Deciziile in legatura cu demiterea lui Blaga si a a Robertei, au fost declarate „inadmisibile”
    Perfect de acord.
    Dar de ce, aceeasi CCR a declarat ca fiind constitutionala suspendarea lui Basescu, din moment ce aceasta decizie s-a luat exact sub aceleasi auspicii in care celelalte doua cereri au fost declarate „inadmisibile”?
    De ce CCR a refuzat sa discute problema celor doi, insa n-au avut deloc probleme in a judeca problema suspendarii?

    • oarecare zice:

     Am scris asta pt a atrage atentia ca, la o adica, si CCR ar trebui luata la puricat. „Cu unul muma si cu altul ciuma” ?
     Daca vb de o lovitura de stat, (ceea ce chiar este) atunci trebuie sa vb despre o lovitura de stat data nu doar de USL ci de USL + CCR !!!

     • ceaikovski zice:

      CCR a respins toate acuzatiile aduse lui Basescu pt suspendare.
      scrie chiar pe prima pagina a deciziei CCR cu suspendarea.

    • Sare'n Ochi zice:

     nu stiu. pana nu vad ceva publicat. stiu ce inseamna inadmisibil (fara sa fi publicat ei ceva in MO) si pot presupune ca neavand cum ataca pe fond schimbarea celor doi, au trebuit sa admita ca si constitutional (de la ceea ce era dat) tot ceea ce s-a intamplat ulterior in Parlament. banuiesc si atat.

 17. oarecare zice:

  Incepe sarabanda dracilor!

  „INTERCEPTĂRI în traficul de influență de la CSM: „Victor, crezi că aș putea trece pe la tine?”. Ponta: „Sigur, îți dau o cafea cu plăcere”. Dosare traficate pe relația SIPI-CSM-politicieni”

  La inceput, apar doar interceptarile inofensive. Asta asa, ca sa-i arate lui Ponta ca DNA stie si cu cine si-a baut Ponta cafelutele 🙂

  Cred ca ceea ce va urma va fi muuuult mai „consistent” 🙂

 18. oarecare zice:

  Ce bine i-o fi cazut lui Crin aceasta declaratie publica:

  „Alina Vălean, azi primă-doamnă interimară a României a declarat și ea, că „Președintele Băsescu este un om politic curajos”

  „suspendeaz-o” Crine. Ce mai astepti?
  Pai se poate asa ceva? 🙂 🙂

 19. Nae Camionagiul zice:

  CE analizeaza posibilitatea monitorizarii separate pe justitie a Romaniei si Bulgariei – surse
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12768555-analizeaza-posibilitatea-monitorizarii-separate-justitie-romaniei-bulgariei-surse.htm

 20. Nae Camionagiul zice:

  „Opriti distrugerea democratiei si a statului de drept!”, „Vrem o tara curata politic”, „Meritocratie, nu nepotism”, „Daca vrem alternative trebuie sa le cream” sau „Schimbare? DA! Cine? TU si EU!” sunt cateva dintre mesajele pe care circa 60 de tineri romani care traiesc in Germania au incercat sa le transmita marti seara, intr-un protest organizat in fata Ambasadei Romaniei la Berlin, relateaza TVRinfo.ro.
  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-esential-12769044-opriti-distrugerea-democratiei-tinerii-din-diaspora-germana-denunta-evenimentele-bucuresti.htm

 21. Daniel Neciu zice:

  Doc pe Contributors:
  „Sigur, putem să analizăm cât de realiste sunt pozițiile astea, dar cred că mult mai accesibilă, clară și imediată e dovada empirică. Ce reacții au stârnit, la vremea lor, protestele USL, scrisorile, declarațiile, conferințele lor? Hm? Ați văzut același șir de reprezentanți europeni care să vorbească de situația îngrijorătoare a statului de drept de la noi? Ați văzut șirul de articole în presa externă? Ați asistat la căderea cursului valutar? Ați văzut UN EXEMPLU măcar de așa ceva? Păi și-atunci? Reprezentanții USL au depus toate eforturile ca să pretindă că, sub președinția dlui Băsescu, suntem un stat în evoluție către o dictatură, dacă nu chiar o dictatură. Reacția diplomatică și economică la pretențiile lor a fost însă total absentă. N-a spus nimic, nici de îngrijorare nici de altceva, nici MAE francez, nici cel german, nici liderii de grup din PE, nici comisari europeni, nici Barosso, nici Schultz, nici van Rompuy, nici reprezentanții Canadei și US, nu s-a vorbit nici despre MCV, nici despre prejudicierea aderării la Schengen, nici despre excludere din Consiliul european nici despre nimic. N-am avut articole de analiză despre situația statului de drept din România nici în El Figaro, nici în The Economist, nici pe blogul dlui Krugman, nici în FAZ-ul german, nici altundeva. Iar leul n-a picat nicăieri. Iar asta demonstrează și demontează minciuna colosală. Astfel de reacții nu pot avea loc în urma unor scrisori trimise de politicieni din opoziție, manifestări publice, sau întrebări puse de jurnaliști. E ridicol să crezi că demnitari europeni ar putea să-și angajeze instituțiile orbește după ce declară cineva, că oameni de afaceri ar apuca să ia decizii economice strict în funcție de ce acuză opoziția, întreabă ziaristul X sau scrie bloggerul Y. Nu contează ce declară acești oameni despre puterea politică, decât în măsura în care afirmațiile corespund adevărului. De asta, la aceeași acuzație actorii externi au ridicat o dată din umeri, iar acum, la câteva luni distanță, iau foc. Sunt capabili să vadă dincolo de mitomania guvernului Ponta”.

 22. Daniel Neciu zice:

  Statele membre ale UE sunt „un pic prea tacute” in privinta Romaniei – presedintele Parlamentului European, Martin Schulz (SPD)
  http://www.tvrinfo.ro/schulz-statele-membre-ue-putin-cam-tacute-in-legatura-cu-situatia-din-romania_18775.html

  • Sare'n Ochi zice:

   DUBIOS DAR LEGAL? nu ar vrea sa o pe ma-sa in legalitatea?
   Statele membre ale Uniunii Europene sunt „puţin cam tăcute” în privinţa situaţiei din României după suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, a apreciat, miercuri, preşedintele Parlamentului European, într-un interviu pentru Le Monde, preluat de AFP. „Voi vorbi cu Francois Hollande (preşedintele Franţei, n.r.), pentru că, în opinia mea, Consiliul este puţin cam tăcut”, a spus Schulz. „Comisia (Europeană, n.r.) trebuie să îşi facă treaba. Să evalueze, să propună, să verifice dacă normele Dreptului european sunt încălcate. Un prim-ministru care beneficiază de o largă majoritate parlamentară poate schimba Constituţia ţării, dar nu poate încălca regulie şi valorile noastre”, a adăugat Martin Schulz. „Înlocuirile rapide survenite la conducerea mai multor instituţii din România sunt cel puţin uimitoare. La fel ca şi tentativa, aparent structurată şi planificată, de a-l destitui pe preşedintele Băsescu. Este foarte dubios în plan politic, dar este legal”, a precizat preşedintele PE.

   • oarecare zice:

    Pai daca tot ce face Ponta la ora asta este legal…de ce-si mai fac griji, dragii de ei, socialisti? 🙂

    • Sare'n Ochi zice:

     😀 ar fi o explicatie:
     „În tentativa de a „hăcui” legea, Ponta nu s-a demonstrat mai inventiv decât în ale plagiatului. Că până și la copiat se cere o minimă preocupare pentru a nu fi prins. Victor Ponta a preferat metodele de ciomăgar: a fugit cu Monitorul Oficial în brațe, a dizolvat comisii în timpul deliberărilor, a restrâns atribuții Constituționale prin Ordonanță de Urgență, a înlocuit șefi de instituții, abilitate să conteste măsurile, ca Avocatul Poporului. În acest moment, Victor Ponta e copilotul unei mașini scăpate de sub control. Americanii dau de multe ori la știri curse nebunești, cu șoferi, care sparg barajele poliției și sunt filmați din elicopter. Se întâmplă, uneori, ca respectivele curse să pornească de la ceva mărunt: o trecere pe roșu, un șofer puțin băut sau fără permis. Și totuși, de la ceva mărunt se ajunge la curse nebunești, cu mașini care gonesc prin vitrine de magazine sau lanuri de porumb. Cam așa e și Ponta, care a ales să apese accelerația, după ceva relativ minor cum era plagiatul, care putea fi lămurit cumva, iar acum toată Europa, cu Merkel și Barroso din elicopter, îl roagă prin portavoce, să tragă pe dreapta sau măcar să iasă din trifoi și să revină pe carosabil.”
     http://blog.webphoto.ro/politica/hackerii-constitutionali-solutiile-iesirii-din-punctul-fara-intoarcere/

 23. Sare'n Ochi zice:

  Criza politica din Romania constituie un „mare pericol” si ar putea pune in discutie progresele acestei tari spre o „integrare deplina” in Uniunea Europeana, a avertizat miercuri comisarul european insarcinat cu Justitia, Viviane Reding, citata de AFP.
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12769629-criza-politica-din-romania-mare-pericol-comisarul-european-pentru-justitie-viviane-reding.htm

 24. Sare'n Ochi zice:

  Intensificarea instabilitatii politice nu este, pe termen mediu, o amenintare pentru ratiungul de tara BBB-, arata agentia de rating Fitch intr-un comunicat dat publicitatii miercuri. Pentru ca instabilitatea politica sa influenteze ratingul ar trebui ca ea sa ameninte tintele fiscale si sa intarzie reformele structurale, sau ca tara sa aiba dificultati de finantare. Acest lucru nu s-a intamplat inca, arata Fitch, dar s-ar putea intampla daca instabilitatea devine o trasatura permanenta a vietii politice din Romania.
  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-12769598-fitch-intensificarea-instabilitatii-politice-din-romania-nu-amenintare-adresa-ratingului-ara-bbb.htm

 25. oarecare zice:

  @Sare-n ochi.

  Stii care este de fapt „ciolanul” socialistilor europeni?
  Nu ca le-ar pasa lor de Ponta, de Iliescu de Basescu sau de Antonescu.
  Nici vorba.
  Pe ei ii intereseaza „cuantumul” adus de votul romanilor in cazul in care se va ajunge la un referendum european, intr-o situatie sau alta..
  La ora asta, populatia (adica voturile romanilor) sunt egale cu cele ale
  Maltei, Luxemburgului, Ciprului, Sloveniei, Letoniei, Lituaniei, Irlandei si Finlandei, luate la un loc!
  Sau, ale Bulgariei, Danemarcei si Slovaciei, tot la un loc luate!

  Acolo e de fapt bataia pestelui.
  Romania, cu cele 20 de milioane de cetateni este pe locul 7 in UE ca numar de cetateni.
  Asta conteaza.
  In cazul unui vot la nivel european, degeaba sunt 7 tari de partea democratiei daca populatia lor nu o intrece pe cea a Romaniei care, ar putea vota de partea socialismului.
  Aici e de fapt toata miza.
  Nicidecum ca i-ar durea in fund pe socialisti de plagiatul lui Ponta sau de afacerile lui Voiculescu.

  Pe asta se bazeaza de fapt si Ponta cand se duce tantos la Bruxelles.

 26. oarecare zice:

  Inca unul care s-a trezit (in sfarsit)

  „”Acum, in ceasul al 12-lea, Ponta ar trebui sa dea dovada de bun-simt si respect fata de lege. Daca, si dupa ce se va intoarce de la Bruxelles, va continua sa se manifeste ca un plagiator care fura adevarul, va tara tara intr-o aventura iresponsabila”, a avertizat Radu F. Alexandru.(presedintele interimar al Senatului)”

  Bine ca v-.ati prins si voi, pana la urma, cu cine aveti de-a face!
  PS. De ticalosul Frunzaverde ce mai stiti? 🙂

  • Sare'n Ochi zice:

   nimic despre burtaverde. dar Feldiman este pedelist.

   • ceaikovski zice:

    Mircea Bozan:
    Cosmin Guse este viermele Psd in mijlocul societatii civile, asa cum
    Frunzaverde inconjurat de emigrantii partidelor primiti in PDL, au sabotat din interior intreaga constructie democrata. La numirea Ambramburicai ministru al invatzamantulu…i a fost persoana care s-a ocupat de toate cele ca inscaunarea sa decurga in cele mai bune conditii. Boc stia foarte bine ca are in partid tradatori platiti de liberali si PSD, ca a primit toate asigurarile de protectie in cazul in care dosarele ii vor ajunge in justitie si nu
    inteleg de ce nu i-a indepartat de acum doi ani. Cosmin Guse, eminenta cenusie de la sediul de campanie a prostovanului, a fost omul de legatura dintre grupul de la Sibiu, cotizantii “privati”, cotizantii politici, si mafia din Transnistria in actiunea AntiBasescu formata dupa referendumul din 2007. Suma adunata cu acea ocazie a depasit cu mult 10 milioane, bani care au fost folositi si in cazul organizarii demonsttratiilor sindicale, al demonstratiilor “spontane” din iarna acestui an, care din anumite surse s-a ridicat la peste 1 milion euro (numai in iarna a.c.). Se stie foarte bine si ma mira cum nu a luat nici o masura Presedintele, atunci cand afirmatiile ca a fost platit si adus un “flintas” de la Tiraspol, (in cazul in care indepartarea prin alegeri libere ar fi esuat) pentru a fi folosit… Dar, daca s-ar fi mers pe filiera foarte atent,l-am fi ales pe rus cazat undeva in zona Constantei, intr-o fosta vila de protocol, cu fete si servicii speciale puse la dispozitie. A plecat la o saptamana in alerta, dupa alegeri urmare postarilor repetate despre cele hotarate in casa conspirativa a lui Morar (fost prefect de Sibiu in perioada Nastase din partea PSD), sef al actiunii locale fiind coordonata de Cindrea, actual sef al PSD Sibiu. Cosmin Guse a fost dovedit ca fiind organizatorul si insotitorul lui Geoana in controversatul lui drum de la Moscova din timpul campaniei electorale prezidentiale, cunoscute fiind legaturile mafiote cu Vantu,legaturile de la Chisinau, cu persoane din randul crimei organizate ruso-moldovenesti. Infiintarea unor televiziuni peste noapte in care s-au pompat bani negri dinspre gruparea Vantu-Voiculescu…
    Facebook

 27. Sare'n Ochi zice:

  SE MISCA CCR: CCR: Parlamentul a ignorat articole de lege, în cazul suspendării lui Traian Băsescu.
  http://www.b1.ro/stiri/politica/ccr-parlamentul-a-ignorat-articole-de-lege-in-cazul-suspendarii-lui-traian-basescu-32863.html
  Judecătorii Curții Constituționale au anunțat, miercuri, că Parlamentul a ignorat articole de lege atunci când a decis suspendarea din funcție a președintelui Traian Băsescu, potrivit B1 TV. În motivarea judecătorilor, privind decizia de constituționalitate a procedurii de suspendare, se arată că Parlamentul nu a ținut cont de articolul 95 alineatul 1 din Constituție, care se referă la săvârșirea unor fapte grave de către șeful statului.

 28. Marean zice:

  Traian Băsescu va face declaraţii de presă la ora 20.00. Cel mai probabil acestea vor fi legate de campania electorală pentru referendumul care va avea loc pe 29 iulie.
  Curtea Constituţională a decis că referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu va fi valid dacă la urne vor veni 9 milioane de români, adică jumătate dintre alegătorii cu drept de vot.
  Ministrul delegat pentru Administrație, Victor Paul Dobre, declara, înaintea alegerilor locale din 10 iunie, că numărul de alegători înscriși pe listele electorale permanente este de 18.315.880.
  Citiţi mai mult: Traian Băsescu face declaraţii de presă la ora 20.00 – Preşedinţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/traian-basescu-face-declaratii-de-presa-la-ora-2000-991530.html#ixzz20K5XnXVm
  EVZ.ro

 29. Marean zice:

  Nasol pentru Crizel care se batea pe burta cu Gitestein – acesta a declarat ca: ste inacceptabil un referendum care nu este în concordanţă cu Constituţia. Ar provoca o criză foarte periculoasă.
  http://www.mediafax.ro/politic/ambasadorul-sua-este-inacceptabil-un-referendum-care-nu-este-in-concordanta-cu-constitutia-ar-provoca-o-criza-foarte-periculoasa-9846733
  „Prim-ministrul Ponta a solicitat Parlamentului României să convoace rapid o sesiune extraordinară pentru a adapta legislaţia referitoare la referendumul din 29 iulie conform recentei hotărâri a Curţii Constituţionale. Preşedinţii ambelor Camere ale Parlamentului ar trebui să acţioneze fără întârziere în acest sens. Prim-ministrul are absolută dreptate că este inacceptabilă desfăşurarea unui referendum care pare în neconcordanţă cu prevederile Constituţiei. Acest lucru ar provoca intenţionat o criză constituţională foarte periculoasă”, afirmă ambasadorul Gitenstein într-un comunicat transmis miercuri MEDIAFAX.
  De asemenea, ambasadorul SUA arată că atât prim-ministrul, cât şi preşedintele interimar i-au repetat angajamentul lor public de a respecta toate deciziile Curţii Constituţionale.
  „Prim-ministrul Victor Ponta a confirmat acest angajament solicitând Parlamentului să acţioneze. Sunt încrezător că preşedintele interimar Crin Antonescu va face acelaşi lucru semnând o lege a referendumului în concordanţă cu hotărârea Curţii Constituţionale imediat ce aceasta ajunge pe biroul său”, adaugă Gitenstein.
  Totodată, el consideră că „dacă devine evident că Parlamentul nu doreşte sau nu se poate reuni şi acţiona imediat, atunci Guvernul ar trebui să ia măsurile care sunt de competenţa sa pentru a se asigura că organizarea şi desfăşurarea referendumului sunt în deplină concordanţă cu recenta decizie a Curţii Constituţionale privind referendumul”.

 30. Marean zice:

  Cine sunt Sâmpetru și Bălan, care se visau șefii Parchetului și DNA: unul, apropiat de SOV, celălalt, vechi prieten cu Ponta
  Marcel Sâmpetru a ocupat funcţia de procuror general adjunct al României. În urmă cu câţiva ani, a ajuns în vizorul DNA pentru trafic de influență, în dosarul ”SRI Prahova”. George Bălan este un vechi prieten al premierului Victor Ponta, fiind colegi la Parchetul General.
  Citiţi mai mult: Cine sunt Sâmpetru și Bălan, care se visau șefii Parchetului și DNA: unul, apropiat de SOV, celălalt, vechi prieten cu Ponta – Justiţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/cine-sunt-cei-care-doreau-sa-conduca-dna-si-parchetul-general-991525.html#ixzz20K8gMqvm
  EVZ.ro

 31. Marean zice:

  Le zice bine Sabina Fati: „Liderii mafiei din România „ar putea fi atât de bine organizaţi incât nici nu mai e nevoie să se împuşte între ei” spunea într-o întâlnire cu uşile închise consilierul Uniunii Europene, Onno Simmons în 2007, când Traian Băsescu a fost suspendat sub presiunea unor cercuri de interese cu trecere pe lângă liderii de atunci ai PSD şi PNL.”
  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/ucrainizarea-romaniei-270219.html
  „Concluzia experţilor europeni la acea dată era că grupurile de crimă organizată din România „lucrează ilegal şi în secret cu oficiali ai guvernului”. În 2009 după alegerile prezidenţiale senatorul Cătălin Voicu, aspirant la fotoliul ministerului de Interne a fost deconspirat ca unul dintre capii unei reţele de trafic de influenţă: făcea legătura între oameni de afaceri cu probleme şi judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care ar fi putut să le redea liniştea contra unro sume importante de bani. Dacă Mircea Geoană ar fi ajuns preşedinte în 2009, Cătălin Voicu ar fi în zilele noastre un ministru prosper, care patronează atât clanurile mafiote, cât şi Internele fără să-l deranjeze nimeni. Acum a ieşit la iveală o reţea similară condusă de unul dintre membri Consiliului Superior al Magistraturii, George Bălan, fostul şef al actualui premier, pe vremea când acesta era procuror şi Marcel Sâmpetru, fost procuror general adjunct în perioada guvernării Năstase, amestecat în fuga lui Omar Hayssam (singurul român condamnat pentru terorism, dar care a reuşit să plece în Siria cu largul concurs al autorităţilor române). Cei doi îşi doreau să ajungă unul procuror general, iar celălalt şeful procuraturii anticorupţie cu ajutorul premierului Victor Ponta şi a unor parlamentari PSD, nu neapărat dintre cei cu probleme de corupţie aflate pe rol. Dacă Marcel Sâmpetru nu ar fi fost monitorizat de anchetatori în două dosare de corupţie, probabil că nu ar fi ieşit la ieveală manevrele lor şi discuţiile avute în acest sens chiar în biroul premierului, iar mai devreme sau mai târziu PSD ar fi avut doi pioni de încredere în două poziţii de forţă pentru a-şi rezolva nu doar propriile probleme, ci şi pentru a-i pune în corzi pe adversarii politici.”

 32. Sare'n Ochi zice:

  “Leul românesc s-a apropiat de sau a atins, zilnic, minime istorice față de euro începând de vineri, când Parlamentul țării a votat suspendarea președintelui pe motiv că și-ar fi depășit atribuțiile anunțând tăieri de salarii nepopulare și alte măsuri în 2010,” relatează Wall Street Journal.
  http://www.b1.ro/stiri/economic/wall-street-journal-criza-politica-din-romania-indreapta-leul-spre-noi-minime-istorice-32836.html

 33. oarecare zice:

  Ticaloasa de Pippidi nu se lasa!

  „Cei care au crezut că îi dau o mare lovitură lui Victor Ponta mergînd cu scandalul afară, au făcut o mare greşeală strategică” (AMP)

  Lua-te-ar frasu de oafa ce esti!

 34. Evanghelista zice:

  “Faptul ca in cazul referendumului consultativ nu este stabilita o astfel de procedura ulterioara nu se traduce intr-o lipsa a efectelor acestui referendum. Nici nu ar fi admisibil intr-un stat de drept ca vointa populara, exprimata cu o larga majoritate (in cazul de fata, 83,31% dintre voturile valabil exprimate), sa fie ignorata de reprezentantii alesi ai poporului. (…) Ceea ce distinge un referendum consultativ de unul decizional nu este, in principal, chestiunea privitoare la respectarea sau nu a vointei populare – aceasta vointa nu poate fi ignorata de alesii poporului, intrucat este o expresie a suveranitatii nationale -, ci caracterul efectului referendumului (direct sau indirect)”, precizeaza CCR.
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12770711-motivare-ccr-legea-uninominalului-solutie-legislativa-contrara-vointei-poporului-exprimata-referendumul-din-2009.htm
  Ironic, nu? Au declarat-o neconstitutionala Legea VU pur pentru ca nu respecta decizia Poporului prin referendumul din 2009.

 35. ceaikovski zice:

  Cititi neaparat Politeia!!!!

 36. gioana vesela zice:

  Lol la curu Uslistilor sta Barosso cu carricio grosso …hahahahahaha ….maine runda 2 de futai pentru Poanta.

 37. oarecare zice:

  Zice Basescu ceva la TV?
  Ca astia pe TVRinternational il au in studiou pe mortu’ ala de Chiuariu…nici vorba de Basescu.

 38. oarecare zice:

  L-am vazut.
  Pana la urma 🙂

 39. nooo, nu mai mergem la vot?
  că io n-am mai fost de la suspendarea anterioară, mi s-a făcut dor 🙂

 40. Pingback: Cum ne-am petrecut astă vară tentativa de stat a Uniunii Stalinist Leniniste | Sare'n Ochi

 41. Pingback: Cum ne-am petrecut astă vară tentativa de lovitură de stat a Uniunii Stalinist Leniniste | Sare'n Ochi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.