Pe cine cred că păcălesc derbedeii politici ai lui Dan FELIX Voiculescu, Ion Ilici Iliescu și Adrian Năstase?

Numai pe cei bine spălați pe creier de retorica de hazna de la Antenele turnătorului propriei sale familii Dan FELIX Voiculescu. Atât, pentru că, în rest, nu păcălesc pe nimeni. Ei nu se păcălesc pe ei, dară-mi-te să creadă că au păcălit pe alții…

Dar cine sunt “ei”? Sunt cei speriați de Justiție – care-și pun problema aplicând regula de trei simplă a borfașului: “dacă Năstase a primite aatât pentru ceea ce a făcut și la influența pe care o are, eu voi primi X”, unde “X” reprezintă anii de pușcărie pe care cred că-i vor încasa în funcție de suma devalizată de la bugetul statului și de influența politică pe care o au în statul mafiot pe care l-au păstorit. Sunt cei care trăiesc (unii boierește,majoritatea la limita subzistenței) din ceea ce le pică “ei”-lor care-i sponsorizează. Dintre cei care se vând – și-și vând și nația -, pentru o vilă cu piscină și un “jipan” sau pentru 10 lei ora de urlat împotriva lui Băsescu.

Pe restul, pe cei interesați ca lucrurile să funcționeze după reguli clare, după legi bătute în cuie, pe cei cu bun simț și cu responsabilitate, borfașii politici adunați în Uniunea Stalinist Leninistă (și amicii lor de lovitură de stat din Parlament, inclusiv damele de consumație de la UDMR), nu-i păcălesc, indiferent de cât s-ar zvârcoli procurorul Norica Nicolai și mituitul Adrian Severin (alt borfaș fără pic de obraz) să mimeze actul democratic pe la Bruxelles. Iar dovezile li se prăvale peste cap – chiar dacă ei se ascund după obrazul gros.

Să începem de la firul ierbii – ei, borfașii politici, cred că dacă nu urlăm ca și năimiții lui Dogaru, nici nu vedem, nici nu înțelegem și nici nu vom reacționa. Prin amabilitatea unui prieten am ajuns în posesia unei luări de poziție luate ca urmare a citirii unui articol de pe “Sare-n ochi” diseminat în străinătate. Deci, din Diaspora, Felicși, Crini, Bombonei și Chegărgărași, “from Huston, you have a problem”:

 • “excelent articol plus ca mi-a placut sa vad poze din Cluj! Eu sigur o sa merg sa votez in Houston si si prietenii mei. Am sa trimit emailuri la toti pe care ii stiu plecati indiferent unde in lume. Maine ma gandesc sa merg la biserica deoarece Houston are o comunitate foarte mare de romani. Eu nu cred ca romanii din afara vor sta cu mainile incrucisate. Ceea ce realmente ma ingrijoreaza este corectitudinea acestor alegeri pentru ca daca derbedeii astia au facut ce au vrut ei in ultimele 2 luni, de ce n-ar fi in stare sa o mai faca o data. Daca manevreaza alegerile, iar Basescu va fi intr-adevar demis, m-ar mira sa nu se ajunga la alta revolutie. E absolut revoltator ce se intampla. Mersi mult de articol!”

Și-acum, artileria grea: ministrul german de externe, Guido Westerwelle le transite de la obrazul lor cel gros:

 • „Avem nevoie de mecanisme noi pentru a putea reacționa mai repede în comun în cazul în care o țară parteneră din UE ignoră grosolan litera legii sau spiritul comunității europene de valori”.

IGNORĂ GROSOLAN – le spune ceva borfașilor politici din Uniunea Stalinist Leninistă această alăturare de cuvinte, altceva decât: “agenturili destabilizează”?! Nu, se cred pe cai foarte mari că știu că au la îndemână paralele din bugetul țării și la o adică, dacă se ajunge la referendum, au cu ce constrânge primarii să le producă eficiență prin șantajul tăierilor bugetare. Apropos de bani, când l-au debarcat pe Mihai Răzvan Ungureanu, acesta a spus că a lăsat bani pentru reîntregirea salariilor bugetarilor. Guvernul GRIVCO a negat, vehement. Iar acum, după 60 de zile în care nu au produs altceva decât instabilitate, prăbușirea valorii leului și impostură, bani pentru a face un referendum ilegal în valoare de milioane de euro? Nu erau mai folositori acești bani pentru a-și respecta ei angajamentele asumate la investire – că se vor concentra pe guvernare, economie, bani pentru oameni, recuperarea imaginii României în lume șamd? Eu cred că acești bani, cei 95 de milioane de lei noi au fost dosiți cu premeditare pentru a putea această lovitură soft de stat pe care au plănuit-o în detaliu. Din momentul în care au scos pe bani și promisiuni, să protesteze în stradă, pleava societății și năimiții lui Dogaru. Uite, din acești bani, toți pensionarii aceia care răcneau astă iarnă “păcat, păcat, de domnul Calafat!”, puteau primi medicamente compensate.

Ministerul de Externe al Olandei le atrage atenția huliganilor politici că Olanda monitorizează îndeaproape situația (este aceeași țră din cauza căreia nu am intrat până acum în Spațiul Schengen, acela în care Ioan Rus se tot laudă cu pilele sale că ne va băga de nu ne-om mai putea scoate:

 • „Este important ca România să țină cont de Constituția sa și de legile in vigoare” a declarat Christophe Kamp, purtătorul de cuvânt al secretarului de stat pentru Afaceri Externe al Olandei, într-un mesaj transmis agenției franceze AFP.

Deja se discută prin intermediul agențiilor de presă – calitatea de mincinos cronic a Prim Plagiatorului României, modul în care acesta minte după cum respiră este cunoscut -, iar diplomații străini vor să fie siguri că mesajul lor va găsi calea până la urechile care-i flanchează capul (să sperăm că nu degeaba).

Între timp, Administrația americană și-a manifestat și ea îngrijorarea față de evenimentele recente din România precizând că aceasta „amenință echilibrul democratic al puterilor în stat și slăbesc instituțiile independente precum justiția”. Iar Consiliul Europei a înaintat sâmbătă o cerere către Comisia de la Veneția în care îi cere organismului internațional să furnizeze o opinie pe tema suspendării președintelui Traian Băsescu. Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, s-a declarat îngrijorat de recentele evoluții din România, în special de cele legate de suspendarea președintelui, și a cerut Comsiei de la Veneția să analizeze dacă aceste acțiuni sunt compatibile cu statul de drept și cu democrația, potrivit unui comunicat citat de Mediafax.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

34 de răspunsuri la Pe cine cred că păcălesc derbedeii politici ai lui Dan FELIX Voiculescu, Ion Ilici Iliescu și Adrian Năstase?

 1. observator zice:

  Aveti dreptate domnule Presedinte majoritatii pensionarilor le-a crescut pensia, haznalele manipuleaza
  Pensia a crescut cu grupele de munca in functi de grupa si anii lucrati.evolutia pensiei intre 2002 si 2012
  01.09.2004 valoarea punct pensie 2.869.507 lei – HG. nr. 1297/19.08.2004
  2012 valoare punct pensie 723,8 lei
  Caz personal la iesire la pensie :
  punctaj pensie limita de varsta 1,743 puncte evaluare in 2005
  actual punctaj pensie cu gupele 1si 2 – 2,15349
  diferenta 2,15349 – 1,743=0,4109 puncte x723= 289 lei crestera pensiei exact cat valoarea pct in 2004
  crestera efectiva a pensiei 289- cass 46 lei(total drepturi 1.568)== 243 lei crestere reala a pensiei
  valoarea PIB 2004 -60,8 miliarde euro
  valoarea PIB 2010 -111,9 miliarde (PIB 2008 -137 miliarde euro)
  Crestere PIB 2008/2004 = 137/60.8= 2,53 ori
  Cresterea punct pensie 2008/2004 = 723/286,9= 2,52 ori
  salar minim pe economie
  01.01.2004 – 2.800.000 lei –
  Potrivit Hotararii Guvernului nr. 1.225 din 2011, pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, publicat in Monitorul Oficial nr. 922 din 12/27/2011, incepand cu data de 1 ianuarie 2012, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 700 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 ore in medie pe luna in anul 2012, reprezentand 4,13 lei/ora.
  In concluzie stop minciunii si manipularii majoriatatea pensionarilor nu au pierdut ci le-a crescut pensia
  Asa sa le dea dunmezeu sanatate celor care mint

 2. Sare'n Ochi zice:

  golaniada merge inainte: Curtea Constitutionala inca nu s-a pronuntat la contestatia facuta de Basescu. iar Guvernul actioneaza ca si cum nu conteaza raspunsul CCR. Deja a publicat hotararile privind referendumul:
  http://www.monitoruloficial.ro/

 3. observator zice:

  Pe toti cei din generatia bac copy viitori masranzi si Dottori ei nu mai verifica informatia.
  „In ianuarie-februarie 1990, silviu brucan spunea despre noi ca sintem stupid people si ca ne trebuie cel putin 20 de ani sa invatam democratia.au trecut peste 22 de ani de la decembrie 1989 si am impresia ca din cauza manipularii abjecte superioare celei lui Goebbels via latrine_tv & co numarul celor din stupid people a crescut in mod ingrijorator…ar fi culmea/tragic ca poporul sa valideze lovitura de stat uselista„ ( sursa Skorpy scuze)

 4. Sare'n Ochi zice:

  „E clar. Ei sunt „băsiști”. Și cred că aș mai putea menționa vreo zece. „Băsistă” este și toată presa occidentală. De la New York Times, toate marile ziare occidentale, toate marile agenții de presă, toate marile canale tv. Situația din România a făcut înconjurul lumii, a revoltat în cascadă toate marile cancelarii. România a fost de breaking news. Unul care a dat însă un semnal rău. Iar pentru asta ar fi de vină Monica Macovei și jurnalista de la RRA. Penibil. Alt cuvânt mai frumos chiar nu găsesc.”
  http://sorinamatei.blogspot.ro/2012/07/suspendati-i.html
  „Domnilor, fie că recunoașteți, fie că nu, tot ce ați citit mai sus se traduce în termeni diplomatici I-ZO-LA-RE internațională a țării. Asemenea poziții vehemente nu se fac după consultarea unor depeșe de presă. Nu ziariștii sunt de vină. Astfel de reacții vin după consultarea unor întregi aparate guvernamentale. Nu am picat toți din Lună. Nu ne-am născut toți ieri. La nivel internațional, situația e gravă. Pe plan intern, a fost călcat în picioare tot ce s-a dorit. Vă mărturisesc faptul că mi-au scris astăzi oameni pe care nu-i cunosc din străinătate să mă întrebe ce se întâmplă în țara lor, în patria din care temporar sau definitiv au plecat. Le-am spus adevărul. Asta voi face toată viața. Dar mesajele m-au îngrijorat efectiv pentru că așa ceva eu niciodată n-am pățit.”

 5. Horatiu zice:

  Buna postare !
  Sare, eu am stat ieri mai mult pe Blogary. Vezi ca ei au inceput sa difuzeze un rezumat 5-7 puncte al „loviturii de stat pe intelesul tuturor”. O printeaza si o distribuie pe strada. Nu stiu ce faceti voi, dar, daca nu ati facut-o inca, merita difuzate ca manifeste. Folositi-va de tineret !
  Iti trimit rezumatul :
  _____________________________________________________
  CE AU FACUT PONTA&ANTONESCU, GHIDATI DE PATRONUL LOR SPIRITUAL VOICULESCU, IN CELE 10 ZILE CARE AU INGROZIT CANCELARIILE OCCIDENTALE

  1. Ponta a ignorat decizia CCR privind reprezentarea Romaniei la CE, a blocat prin Marga delegatia legitima a Presedintelui si a stat la masa cu liderii europeni fara a avea mandat de la Presedinte.

  2. Ponta si Antonescu erau pregatiti sa schimbe prin OUG reprezentantii CCR (au renuntat doar la presiunile directe ale ambasadelor straine).

  3. Au debarcat sefii celor doua camere ale Parlamentului in dispretul oricaror reguli si in dispretul jurisprudentei CCR.

  4. Au inlocuit Avocatul Poporului fata temei constitutional pentru a putea emite ulterior ordonante de urgenta neconstitutionale. Avocatul Poporului era singurul care le putea contesta la curte.

  5. Au emis doua ordonante de urgenta cu incalcarea Constitutiei – prima referitoare la hotararile Parlamentului, a doua referitoare la referendum. Ambele sunt neconstitutionale.

  6. Au obligat CCR sa se pronunte pe cererea de suspendare in 24 de ore, impotriva textului constitutional (CCR fixeaza termenul nu Parlamentul).

  Ponta era deja considerat un fraudator de cancelariile occidentale. Tot ce s-a intamplat ulterior a dovedit ca plagiatul nu a fost un episod intamplator din viata lui. Omul este dispus sa incalce orice regula pentru a-si pastra o functie pentru care nu are nicio pregatire. In acest moment Romania este izolata.
  ___________________________________________________________

  • Horatiu zice:

   la randul meu le-am trimis si eu pe mail in toate zarile. genul asta de rezumate sunt lucrative, pentru a face vizibila, recognoscibila, oamenilor lovitura de stat.
   Ma rog, puteti contribui si voi cu alternative, dar ideea e sa nu fie prea mult si nici prea coplicat.

   • Sare'n Ochi zice:

    transmite si asta: cei de la IMAS, complicii lui FELIX, au bagat 80% participare la vot cu scop manipulativ – pe de o parte ca nu conteaza daca CCR desfiinteaza ordonanta lor ilegala/anticonstitutionala, ca oricum guvernul GRIVCO ii da inainte cu publicarea referendumului in MO, si sa-i demobiliezez pe cei care cred ca asistam la o lovitura de stat – cum ca ei ar fi multi. nu sunt mai multi decat la locale – scor general USL = 49%. dintr-o medie de participare de 56%. adica 27,44%. in plus se refera la cei care sunt in tara – la locale NU au votat cei din Diaspora. plus nu stiu unde a disparut informatia aceea conform careia USL a pierdut intre 4 si 6 procente de cand cu scandalul copy-paste, mang, diaconescu samd.

 6. theo- nona zice:

  bunä,

  asta a fost greseala, nu au comunicat

  sä fiu in locul celor dela PDL, as face clar si scris,cat si in declaratzii pe ani
  pensiile care au crescut, este f. inportant asta, inainte de orce.

 7. theo- nona zice:

  horatziu, are dtreptate,

  ca un manifest , fluturasi care sä fie de tineri difuzatzi
  asta cat mai repede.
  cred cä aceste puncte trebuiesc trimise tuturor PDL-istilor,
  sä le multiplice si difuzeze, eventual sä le explice.

 8. Sare'n Ochi zice:

  CCR nu a constatat savarsirea unor fapte grave de catre Presedinte:
  Art. 95, alin (1) din Constitutie: “In cazul savarsirii unor fapte grave prin care incalca prevederile Constitutiei, Presedintele Romaniei poate fi suspendat din functie de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, dupa consultarea Curtii Constitutionale…”
  In avizul dat de catre CCR, in care au fost analizate toate acuzatiile formulate in sesizarea USL, aceasta nu a constatat savarsirea vreunei fapte grave prin care sa se fi incalcat Constitutia de catre presedinte.

 9. Sare'n Ochi zice:

  la adresa: sesizare@mpublic.ro
  puteti trimite urmatoarea Sesizare cu privire la Doi parlamentari in impostura (ideea lui Marius Mistretu)
  Stimaţi domni,
  Dreptul de a fi ales este unul fundamental. Dreptul de a rămîne ales este un privilegiu. Privilegiul este condiţionat mai strict decît dreptul fundamental.
  Domnii Sergiu Andon şi Florin Pâslaru, prin decizie definitivă şi irevocabilă şi-au pierdut privilegiul de a rămîne aleşi. Ei intră şi ies în, şi respectiv din, Parlament, în mod fraudulos. Au fost menţinuţi în funcţie prin deciziile comisiilor de imunităţi din Camera Deputaţilor, în dispreţul legii, încălcîndu-se statutul constituţional al aleşilor poporului.
  Cei doi citaţi, nu mai au însă calitatea de a fi deputaţi înafara Parlamentului. Deoarece Regulamentul Camerei este o lege cu teritorialitate limitată la incinta Parlamentului, nimic nu vă împiedică să îi reţineţi pe sus-numiţii în baza Codului de Procedură Penală, (încadrarea şi procedura le veţi găsi neîndoielnic) întrucît deciziile ÎCCJ au o teritorialitate mai largă decît cea a Regulamentului Camerei.
  Ţinînd seama de cele expuse, vă rog să examinaţi căile de îndreptare a atentatului la statul de drept. De pildă, prin reţinerea numiţilor deîndată, urmată de citarea lor în faţa unei instanţe de judecată care să dispună provizoriu ridicarea legitimaţiilor de parlamentar şi a cartelelor de vot. Totodată, instanţa să le interzică a se apropia la mai puţin de 100m de sediul Parlamentului.
  (Sigur, este o propunere venită de la un nespecialist. Rog a fi iertat.)
  Vă mulţumesc.
  Cu adînc respect,
  (semnatura, adresa)

 10. Sare'n Ochi zice:

  la adresa: avp@avp.ro
  puteti trimite urmatoarea Sesizare. Legea 14/2003 art.44 (ideea lui Marius Mistretu)
  Stimaţi domni,
  Vă mărturisesc, mă simt ameninţat direct de lovitura de stat, de colonizarea statului de către o serie de partide parlamentare. Este un sentiment de furie şi pe care nu îl pot reprima, o senzaţie de neputinţă în faţa expandării sufocante a puterilor Parlamentului şi a nelegiuitelor ordonanţe de urgenţă emise de Executiv în ultimele două luni. Echilibrul puterilor în stat a fost afectat în mod extrem de grav.
  Ţinînd seama de repetatele şi gravele încălcări ale principiilor statului de drept, inclusiv a Constituţiei, în baza articolului 40(2) din Constituţie, şi a articolului 44 din Legea 14/2003, vă rog să iniţiaţi deîndată procedura de dizolvare a următoarelor partide politice: Partidul Social Democrat, Partidul Naţional Liberal şi Partidul Conservator din România.
  Sunteţi specialişti în drept. Lista samavolniciilor şi a atentatelor la statul de drept din partea partidelor politice citate, vă este cunoscută. De asemeni, ştiţi şi unde se află Curtea Constituţională a României. Aştept să acţionaţi în sensul restabilirii legalităţii şi a ordinii constituţionale.
  Cu stimă,
  (nume, adresa valida)

  mentionez ca ;le-am trimis pe amandoua si eu.

 11. Sare'n Ochi zice:

  “Cel mai cinstit Guvern al Romaniei” n-a produs pana cum decat personaje controversate, negare a realitatii (plagiatul lui Ponta) plus o uimitoare amnezie cand vine vorba de repetarea unor decizii indoielnice ale predecesorilor (gazul de sist nu mai este la fel de nociv ca in vremea Guvernului Boc? parca politica de privatizari nu era decat o renuntare condamnabila la resursele putine pe care le mai are tara, nu? ). Ne-am facut de ras in Europa cu a doua suspendare a lui Basescu iar faptul ca activele romanesti isi vor mai reveni dupa trecerea nebuniei cu suspendarea si referendumul nu acopera decat partial neajunsul prejudiciilor de imagine. Am scris de nenumarate ori critic pe acest blog fata de Guvernul Boc si guvernarea PD-L dar la viitoarele alegeri voi vota impotriva USL. Daca singura scuza a USL-ului este ca a repetat “doar” abuzurile portocalii, ce motive am sa-i creditez pe proaspetii raufacatori? In ceea ce il priveste pe Basescu, m-a calcat pe nervi stilul autoritar al fostului capitan de nava. Basescu are insa in compensatie o oarecare capacitate de autoironie, poate recunoaste ca a gresit sau cel putin a mimat convingator asta. Antonescu in schimb mi se pare dotat cu toate calitatile negative ale lui Basescu-autoritarism dar fara debuseul autoironiei, fanatism fara capacitatatea de a-si recunoaste (vedea?) erorile. Intre un Basescu obosit si un Antonescu hamesit parca il prefer totusi pe primul. Voi vota deci impotriva lui Antonescu la alegerile din toamna alegandu-l pe cel mai bine plasat contracandidat al sau, indiferent cine va fi (probabil MRU).
  http://cristiandogaru.blogspot.ro/2012/07/am-intrat-in-opozitie.html

 12. Sare'n Ochi zice:

  Mobutu – USL
  http://www.giorno.ro/index.php/2012-07-06/mobutu-usl/
  Daca CNSAS da o decizie care nu-i convine lui Mobutu, Mobutu desfiinteaza CNSAS.
  Daca Avocatul Poporului face o miscare care nu-i convine lui Mobutu, Mobutu inlocuieste Avocatul Poporului.
  Daca Curtea Constitutionala da o decizie care nu-i convine lui Mobutu, Mobutu ii taie Curtii Constitutionale dreptul de a-l critica.
  Nu ma mir ca unii dintre conationalii nostrii sustin aceste masuri – asta este nivelul lor de intelegere, de om primitiv.
  Insa romanii care nu vor sa traiasca urmatorii ani intr-un stat african sa iasa de urgenta in strada, in Cluj-Napoca, fiecare zi de la ora 19, la mitingul din Piata Libertatii! E sansa lor sa scape de viitorul african pe care li-l pregateste USL.
  in Bucuresti, in fiecare zi, in Piata Victoriei.

 13. Sare'n Ochi zice:

  … asa, sa inteleaga tot romanul fericit. Simplu, fara principii, doar cu stomac. Lasand toate celelalte considerente la o parte: Va place in UE? Va place sa fiti « europeni » ? Sa circulati cu buletinul ? Banii UE va plac ? Da’ America va place? Daca raspundeti « da » la una dintre intrebarile de mai sus, mai ganditi-va o data inainte de a chiui de bucurie. Din doua una : Fie a innebunit lumea, de la stanga la dreapta, fie astia au calcat grosolan in picioare statul de drept. Si asta ne va frige pe toti la stomac. Asa ca nu va cere nimeni sa votati cu creierul. E suficient daca votati cu stomacul.
  http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/%E2%80%A6-am-inteles-ca-nu-va-pasa-de-constitutie-sau-de-legi-da%E2%80%99-de-paine-va-pasa-sau-va-veti-satura-doar-cu-circ-81290.html
  Mai vreti ? Mai sunt, dar nadajduiesc ca ati prins ideea : Fie Ponta & Comp. au dreptate, fie restul lumii are. Si, chiar daca restul lumii se-nseala, ea tine painea si cutitul, ca ne convine, ca nu. Si-atunci va mai intreb o data, romani fericiti : Am inteles ca nu va pasa de Constitutie. Ca e un moft. Da’ painea va place ? Sau va saturati doar cu circ ? Pofta buna!

 14. Sare'n Ochi zice:

  toate aceste articole la care dau link, ar trebui diseminate. eu asta fac pe Facebook si alte medii – inclusiv agenda proprie de mail.
  USL a declanşat o restauraţie sălbatică în România: http://www.petreanu.ro/2012/06/usl-a-declansat-o-restauratie-salbatica-in-romania/

 15. Sare'n Ochi zice:

  de pe Politeia Europeana:
  Cotidianul francez Le Figaro comentează într-un material amplu, publicat cu câteva ore înainte de suspendarea preşedintelui, reacţiile opiniei publice româneşti şi străine la disputele politice dintre USL şi preşedintele Traian Băsescu, titrând că acesta din urmă “nu şi-a spus ultimul cuvânt”. “Traian Băsescu , preşedintele de centru-dreapta, îşi vede izolarea tot mai mare în faţa ofensivei instituţionale a Uniunii social liberale, moştenitoare a Partidului comunist român“, comentează jurnalistul Le Figaro, Alexandre Levy. Publicaţia franceză scrie în ediţia digitală că presa română “a făcut inventarul dictaturilor pentru a încerca să descrie ofensiva noii majorităţi de stânga de a acapara instituţiilor de stat“, amintind că jurnalele româneşti comparat evenimentele atât cu acţiuile lui Hitler şi epurările staliniste cât şi cu cazul mai recent al persecutării dizidenţilor de către regimul lui Alexandr Lukaşenko în Belarus. “Un Blitzkrieg de o violenţă inedită a cărui ţintă ultimă pare să fie şeful statului Traian Băsescu, aflat în cursul unei proceduri de destituire care va fi votată în Parlament“, scria publicaţia înainte de votarea suspendării preşedintelui Traian Băsescu. “Necazurile au începutul în luna mai, după căderea guvernului unuia dintre ultimii săi aliaţi, Mihai Ungureanu (…). Preşedintele nu a avut altă opţiune în afară de a îl numi în funcţia de premier pe principalul său adversar, Victor Ponta, de la Uniunea social liberală“, relatează cotidianul. Le Figaro scrie ca din aceste evenimente, presa internaţională nu a reţinut la început decât aspectele comice ale disputei dintre preşedinte şi premier privind reprezentarea României la summitul european, “însă în timp ce opinia publică se amuza de acuzaţiile de plagiat formulate de revista Nature la adresa lui Victor Ponta, USL îşi continua ofensiva.” schimbând preşedinţii celor două Camere precum şi titularii altor “posturi sensibile“. În încheierea articolului, Le Figaro titrează: “Rămâne să măsurăm capacitatea de ripostă a lui Traian Băsescu. Aflat la preşedinţie din 2004, acest veteran al politicii nu şi-a spus cu siguranţă ultimul cuvânt”, amintind că într-o procedură similară de suspendare lansată de opoziţie în 2007, preşedintele a câştigat cu un procent de aproape 75 la sută.
  http://www.lefigaro.fr/international/2012/07/06/01003-20120706ARTFIG00579-roumanie-coup-de-force-contre-le-president.php
  despre material da detalii si Mediafax
  http://www.mediafax.ro/externe/le-figaro-lovitura-de-stat-impotriva-presedintelui-roman-9825642

 16. Sare'n Ochi zice:

  de pe Deutche-Welle: Miza suspendării Preşedintelui – subordonarea Justiţiei
  link corectat.
  „Nu avem toată Puterea pînă nu luăm şi Justiţia” – a declarat Dan Voiculescu. Un enunţ scandalos, o declaraţie de război făcută statului de drept , care sună mai ameninţător decît tot ce am auzit pînă acum

  • fraza asta criminală ar trebui pusă ca slogan al USL.

   @ Snapshot: ar merge chestia asta ca desen?
   Sf. Gheorghe (capul lui Băse, evident) în luptă cu balaurul (capete de Voiculescu, Ponta, Antonescu etc.), SG având ca scut Constituția, pe lance scriindu-i „avocatul poporului” ș.a.m.d., iar balaurul având un fular cu „nu avem toată Puterea până nu luăm și Justiția”.

 17. Eu chiar iubbesc oamenii, pe absolut toţi, deci, ia-ţi, Dumnezeului, un sedativ! Unul puternic.

  • Sare'n Ochi zice:

   ia-ti, tu, supozitorul de sub buricul lui Crizel Antenescu si mesteca-l pana adormi. esti complet cretina sa acorzi credit unei grave incalcari a Constitutiei. exact asa sa-ti ajute Dumnezeu!

 18. Ce ştii tu despre Dumnezeu? Ce puteţi şti voi, care nu sunteţi capabili decât de ură, minciună şi manipulare a fondului primar agresiv din oameni percepuţi ca masă de manevră? E jalnic, tare trist spectacol oferiţi – altfel, comic. După ce trăieşti urât, să şi mori atât de dezgustător e sinistru.

  • Sare'n Ochi zice:

   Exact asa are sa-ti ajute Dumnezeu, cum ti se pare tie ca poti tu sa-i interpretezi vointa sprijinind o dictatura dupa ce te-ai fatait pe langa Coposu, mimand deschiderea si mintind un martir al neamului romanesc. Uita-te in oglinda sa vezi ce hidoasa esti – cum tot ceea ce ai scris mai sus ti se aplica. Doar Dumnezeu, inainte sa piarda pe cineva, il orbeste. Sunt convins ca te vezi frumoasa, inteligenta, morala si plina de compasiune. Nu esti! Asa cum ajuti tu ca acest popor sa fie inrobit din nou, exacta asa are sa-ti ajute Dumnezeu!

  • Sare'n Ochi zice:

   Noi sprijinim institutiile statului roman. Tu urasti un om, pe Traian Basescu. Si pentru ca urasti inuman, lipsita de compasiune, hidoasa moral, ai impresia ca si noi suntem alcatuiti, pe invers, dupa chipul si prostia ta. Ei, nu-i deloc asa 😀
   Gunoaie morale ca si tine, platite de USL au contra-manifestat vineri seara in Piata Libertatii din Cluj (pentru 30 de arginti si-au vandut sufletul si Patria). Iar cand li s-a spus ca este pacat de sangele varsat in acel loc au ras la megafon ha-ha-ha-ha!. Ca niste idiotite paiate. O paiata hidoasa, asta esti si tu – parc ai fi unul dintre clownii lui Stephen King si/sau Dean Koontz. Cum ziceam: exact pe masura hidoseniei tale sufletesti si morale are sa te ajute Dumnezeu…

  • Greva_fiscala zice:

   Auzi, cucoana, vorba aia veche, a taranului – masa de manevra – ” ia mai meri si-n pizda lu’ mata”! Si sa ni pupi in cur pe toti impreuna cu toti simpatizantii uniunii din care faci parte, de la ala cu tzatza-n gura, pan’ la tine, aia cu limbricu-n gura! (asta-i de la mine)

  • Sare'n Ochi zice:

   no, tu, jalnico si decerebrato, si Angela Merkel este comica?
   “Cancelarul german Angela Merkel a declarat luni că statul de drept a fost încălcat “în mod inacceptabil” în România”
   http://www.jurnalul.ro/politica/merkel-basescu-stat-de-drept-incalcare-inacceptabila-617735.htm
   Dumnezeu nu bate cu bata! Sa ai parte de exact cat te duce mintea in ticalosenia-ti de slugoi!

 19. ribelalu zice:

  Salut prieteni.
  Am avut un week-end in care am simtit nevoia sa-mi incarc bateriile. Cat mai izolat, cat mai departe de evenimente. Acum m-am intors cu forte noi.
  Situatia o vad in felul urmator:
  – democratia nu si-a spus ultimul cuvant. Saptamana trecuta si-au facut jocul „pucistii”. Acum au terminat munitia. De acum incolo incepe contraatacul statul de drept. In cazul in care contraatacul este victorios, pucistii mai au o singura solutie: „bomba atomica” si disparitia Romaniei din Europa pentru mult timp.
  – Cei 9 judecatori ai CCR au o sansa unica intr-o suta de ani: sa intre in cartea de istorie ca cei 9 oameni care au impiedicat lovitura de stat.
  – Daca statul de drept nu va fi ingenuncheat, alti oameni au o sansa istorica: procurorii si judecatorii care vor ancheta si judeca „puciul” anticonstitutional.
  – In fine, Roxana Iordache este pierduta iremediabil pentru societate. Ea nu mai are nicio sansa.
  Nu mai faci dintr-o tarfa fata mare nici cu zeci de operatii chirurgicale.

 20. Pingback: Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXXV) | A șaptea dimensiune

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.