Miza suspendării Preşedintelui este subordonarea Justiţiei (așa le-a cerut Dan Voiculescu slugilor sale Crizel Antenescu și Che Gargara)

„Nu avem toată Puterea pînă nu luăm şi Justiţia” – a declarat Dan Voiculescu. Un enunţ scandalos, o declaraţie de război făcută statului de drept , care sună mai ameninţător decît tot ce am auzit pînă acum.

Referendumul de demitere este ilegal și neconstituțional. Atît suspendarea Președintelui cît și organizarea referendumului sînt consecințele unor decizii arbitrare, abuzive, care încalcă Constituția României, legile țării, democrația și statul de drept și aruncă România în afara Europei și a lumii civilizate. Judecarea lui Băsescu și scorul la referendum sînt irelevante. E ca și cum te-ar interesa scorul la o partidă de șeptic ținută în lagăr.

Încă o zi de protest. Veșnica ei pomenire, Constituția – născută în 1866, decedată mortal sub copita Uniunii Stalinist Leniniste în 2012:

Constituția a fost siluită, călcată în picioarte și este pe cale de a muri. „Presedintele Traian Basescu a fost suspendat cu votul a 256 de parlamentari in dupa-amiza zilei de vineri, 6 iulie, la capatul obisnuitelor targuieli purtate pe principiul nu exista vot fara beneficiu. USL si-a pregatit minutios fiecare pas, a respectat cu strictete ultimatumul lui Dan Voiculescu, aliatul lui Crin Antonescu, dar a incalcat toate regulile jocului. Voiculescu avertizase pe data de 1 mai ca, daca presedintele nu va demisiona in 30 de zile de la investirea noului guvern, va fi demis in 60 de zile. Guvernul Ponta a depus juramantul pe 7 mai, suspendarea a venit in 59 de zile. (Dan Tapalaga)

Eu si Nedormitu la priveghiul Constituției României. „Inainte de analiza cauzelor, doua vorbe despre semnificatiile suspendarii. Guvernul Ponta a reusit o contraperformanta rara: de la mineriadele din anii 90′ incoace, nici un regim nu a reusit sa sperie cancelariile occidentale atat de tare intr-un timp atat de scurt. Niciodata de la agresiunea batei incoace democratia si statul de drept n-au suferit mai crunt decat azi.” (Dan Tapalaga)

Unui pumn de oameni le mai pasă. „Fragilizarea totala a liderului PSD in urma scandalului de plagiat l-a facut prizonierul unor interese imediate. Ca sa-si pastreze pozitia de premier, umilit in toata presa occidentala, Ponta a executat fara ezitari comanda marilor inamici ai justitiei. Intre ei: numarul doi din PSD, secretarul general Liviu Dragnea. Unii lideri PSD cu care am stat de vorba vineri, pe holurile Parlamentului, stiu ca Dragnea, din cauza propriilor probleme penale si de teama unor evolutii imprevizibile (eventuala arestare), s-a numarat printre sustinatorii ferventi ai suspendarii din PSD. Emblematica ramane insa fotografia cu senatorul PSD, Catalin Voicu, simbolul retelelor de coruptie de la varful justitiei, votand cu doua maini suspendarea presedintelui.” (Dan Tapalaga)

„Esenta raului in aceste zile o gasim in anularea democratiei bazate pe echilibrarea puterilor in stat dupa clasicul principiu check&balance. De exemplu, daca Parlamentul adopta o hotarare care incalca legea fundamentala, adica setul de reguli aflat la baza arhitecturii unui stat, o alta institutie trebuie sa-i poata cenzura abuzul. In cazul nostru, de asta se ocupa, pana mai ieri, Curtea Constitutionala sau Avocatul Poporului. Acum, abuzul nu mai poate fi cenzurat. Exista un punct insa unde logica se blocheaza in doua intrebari: Cine-l cenzureaza pe cenzor? Cine-i cenzorul?” (Dan tapalaga)

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

49 de răspunsuri la Miza suspendării Preşedintelui este subordonarea Justiţiei (așa le-a cerut Dan Voiculescu slugilor sale Crizel Antenescu și Che Gargara)

 1. Sare'n Ochi zice:

  Lovitură de stat în patru acte: motivele pentru care referendumul este ilegal
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/cele-trei-etape-ale-loviturii-de-stat-parlamentare-a-usl-990933.html#ixzz202LDzIXc
  Președintele Traian Băsescu, suspendat de Parlament, a sesizat Curtea Constituțională (CCR) în legătură cu existența unui conflict de natură constituțională între șeful statului și forul legislativ. Cel mai probabil CCR va da o soluție în cursul zilei de luni. Marți, Curtea este chemată să stabilească dacă schimbarea președintelui Senatului și al Camerei Deputaților a respectat sau nu legea fundamentală. În așteptarea acestor verdicte, EVZ TRECE ÎN REVISTĂ CELE MAI FLAGRANTE ÎNCĂLCĂRI ALE CONSTITUȚIEI ȘI ALE LEGILOR ÎN VIGOARE de care se face vinovată actuala Putere în tentativa sa de îndepărtare din funcția de președinte a lui Traian Băsescu.
  1. Revocarea din funcţie a Avocatului Poporului. Schimbarea lui Gheorghe Iancu au fost ilegale. Motivele invocate nu stau în picioare.
  Numirea lui Valer Dorneanu, fost parlamentar al PSD, pe poziția de șef interimar al instituţiei Avocatului Poporului încalcă în mod flagrant reglementările legislative în vigoare.
  2. Schimbarea preşedinţilor Camerei şi Senatului. numai grupul parlamentar care a propus preşedintele Camerei Deputaților sau al Senatului poate să ceară schimbarea acestuia. Convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului pentru schimbarea președinților Senatului și Camerei Deputaților încalcă actuala Constituție, pentru că articolul 66 (alin. 3) prevede că în sesiunea extraordinară „convocarea Camerelor se face de preşedinţii acestora”.
  Restrângerea atribuțiilor CCR prin ordonanță de urgență încalcă legea fundamentală, pentru că o lege cu regim constituțional (cum este actul normativ care reglementează activitatea CCR) nu poate fi modificată prin ordonanță de urgență, ci doar prin lege votată în Parlament. Articolul 115 din Constituţie precizează că ordonanţele de urgenţă „nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului”.
  4. Simplificarea procedurilor de suspendare și demitere a președintelui.
  Argumentul lui Dan Voiculescu că președintele trebuie să poată fi demis cu același număr de voturi cu care este ales nu stă în picioare. Articolul 81 din Constituția României stabilește: ”(2) Este declarat ales candidatul care a întrunit, în primul tur de scrutin, majoritatea de voturi ale alegătorilor înscrişi în listele electorale.
  (3) În cazul în care nici unul dintre candidaţi nu a întrunit această majoritate, se organizează al doilea tur de scrutin, între primii doi candidaţi stabiliţi în ordinea numărului de voturi obţinute în primul tur. Este declarat ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi.

 2. observator zice:

  Iata cum au actionat aparatorii democratiei originale in urma cu 22 ani

  Pe YouTube mai sunt 2 clipuri similare
  Clipurile au fost postate cu 6 zile in urma iata miza TVR are multe schelete in
  arhiva

 3. Alma zice:

  Doua lucruri pe care doresc sa vi le spun:
  1. Este gresit sa se spuna ca referendumul este pentru sau contra suspendarii lui Basescu. Este in primul rand pentru statul de drept, pentru mentinerea si apararea acestuia, a libertatii si democratiei in Romania. Pentru aceasta vor merge la vot si vor vota contra suspendarii inclusiv cei care nu-l plac pe Basescu, si care in mod normal l-ar fi dorit schimbat din functia de presedinte.
  2. Miscarea USL-ului trebuie demontata si explicata simplu si pe intelesul alegatorilor. Se pot rezuma in cateva puncte (deja am vazut ca circula pe FB) care au fost „pasii” care au dus la votul pentru suspendare din parlament. Nu trebuie explicatii savante, nici interpretari sau sperietori, doar enumerat pasii care au fost si aratat ca a existat de la bun inceput un plan pe care l-au urmat cu o precizie de ceasornic. Si foarte repede, sa nu se prinda lumea si sa apuce sa strige ( as nota la fiecare „pas” data si ora la care s-a produs). S-ar putea face fluturasi care sa fie distribuiti in sate si comune, unde oamenii nu au cum sa ajunga sa se informeze, fiind ocupati cu lucrul in camp si problemele lor. Ei trebuie doar sa citeasca si sa-si faca singuri o parere, nu trebuie manipulati in niciun fel. Am incredere in intelepciunea si bunul simt al taranului, el va sti cum sa voteze.

 4. Victor, ar fi bune niște anchete făcute de jurnaliști despre hoțiile celor care au votat pentru suspendare.
  E clar că Băsescu a fost demis pentru apărarea propriilor libertăți fizice.
  Nu și-au cumpărat încă fulare de firmă. 😆

  • observator zice:

   „Ieri, în timpul şedinţei (o recunosc şi eu, una istorică) în care Parlamentul discuta suspendarea lui Băsescu, proaspătul preşedinte al Senatului şi, să nu uităm, astăzi deja preşedintele interimar al României li se adresa colegilor care urmau la cuvânt (era vorba, fireşte, de câţiva PDL-işti) cu apelativul “robul/ roaba lui Dumnezeu”. Nici măcar grobianul, incultul, anti-intelectualul de Băsescu (şi vă atrag atenţia că nici unul din cuvintele acestea nu e folosit ironic) n-ar fi făcut asta într-o situaţie formal-oficială precum cea de ieri. Dar, zic eu, Parlamentul avea, în acea clipă, exact conducerea pe care o solicita starea ‘lui’ de spirit momentană. O să citez dintr-o persoană al cărei nume va suscita, probabil, firească neîncredere, Sebastian Lăzăroiu: “Ştiu, n-aţi fost acolo şi n-aveaţi cum să vedeţi tot. Le-am văzut feţele nerăbdătoare si pofticioase. I-am văzut siguri pe ei, ca o haită care a zărit o picătura de sânge. Le-am simţit freamatul din nări. L-am văzut pe Cătălin Voicu plimbându-se ţanţos şi agitat prin sală.” Şi dincolo de circumspecţia cu care îl privesc pe autor, cuvintele de mai sus mă neliniştesc profund.„

   Prea tarziu. Dar mai scrieti pana cand mai aveti voie. De acum creierele spalate isi vor face datoria. Cu varf si indesat. E mult prea tarziu. Bucurati-va domnule de ultimele zile de libertate. Cand se va termina veti avea timp sa meditati. (Doina)
   http://blog.activewatch.ro/rubrica-cetateanului-necenzurat/vara-dementei-sau-pentru-prima-oara-despre-frica

 5. Alma zice:

  Ceea ce incercam sa spun mai sus referitor la referendum este foarte bine dezvoltat de catre Dragos Paul Aligica in articolul de mai jos.

  „nu exista a treia cale: cea alcatuita din impartiali, neutri, detasati, independenti etc. Esti cu statul de drept sau esti impotriva lui. ”

  http://www.contributors.ro/fara-categorie/puciul-parlamentar-expus-si-delegitimizat-urmeaza-frauda-referendumului/

 6. ceaikovski zice:

  Sare, scrisoarea asta: http://catchynotes.files.wordpress.com/2012/07/letter-to-ue2.pdf
  pe care trebuie s-o trimitem aici: office@expertforum.ro este chiar din partea comunitatii Politeia?
  Ca sa stiu s-o semnez.. Merci mult

 7. ceaikovski zice:

  Azi am aflat ceva imbucurator, la care insa contributia noastra e zero: tarani de pe strada mea sunt foarte speriati de tot ce se intampla si spun doar atat: „ne-a luat dracu’ „. Este doar contributia USL 🙂

 8. ceaikovski zice:

  Vecinul meu ala care traieste din ajutoare si care pana ieri il voia pe Crizel presdinte, i-a spus sotului meu: „nu ne-a dat nimic, salariul fiului meu nu s-a schimbat, pensia nevestii e aceeasi, dar factura mi-a venit deja mai mare.”

 9. snapshot zice:

  Sare, te-a pomenit Turcescu cu „Hai Liberareeee”
  canalul A3 aplauda sfidare lui Ponta:
  https://lh6.googleusercontent.com/-ksusfIQXDL8/T_noVbxDoUI/AAAAAAAAB28/62YfIenc0Zg/s655/sfidare%2520premierului%2520copy_net.jpgpremierul copy-paste

 10. Valentin zice:

  M-am gandit.
  Europa s-ar putea sa dea o replica mult mai dura decat cea asteptata dintr-un motiv extrem de simplu.
  Teama UE ca aceste atacuri incredibile la adresa democratiei si a statului de drept ar putea sa apara chiar si in tarile lor.
  Suntem candidatul perfect ptr o pedeapsa exemplara. Putina simpatie in exterior, lobby inexistent, foarte slaba integrare economica, resursele deja instrainate si in plus moneda nu e 0.
  ieri am discutat cu 2 colegi de-ai mei, americani acum, dupa multa vreme prin Ro. Incantati ca urmeaza o schimbare, ne spuneau ca trebuie sa fim optimisti, nu poate fi decat mai bine,
  Dupa 15 minute de discutii intrebau extrem de ingrijorati daca mai e vreo sansa pentru tara asta.
  Au ramas masca dupa ce le-am spus cine sunt noii guvernanti.
  Oamenii il urmareau pe Mircea Badea in USA. Unii , sarmanii, chiar cred ca mascariciul ala penibil are umor. Replica mea favorita e ca sifonierul meu il bate oricand pe spagatist la capitolul asta.

  • Sare'n Ochi zice:

   ce spui tu ma lasa fara nici o speranta.

   • Valentin zice:

    am constatat un lucru ciudat. romani care traiesc de zeci de ani in tari foarte diferite, de la Franta la USA la UK, ei bine, majoritatea au aceeasi mentalitate ca bizonul de pe plaiurile noastre.
    Statul trebuie sa le dea, nu are sens sa te implici, toti sunt la fel, nu ai ce sa faci.
    parerea mea e ca sunt cam prosti si ca scoala ii face asa.
    Copiii lor sper sa gandeasca altfel.

 11. cocosila zice:

  Ce nu inteleg poporenii nostri captivi ai antenelor e ca li se va taia robinetul.

  http://conco.ro/ce-ar-trebui-sa-mai-stie-poporenii/

 12. Pingback: Referendumul de demitere este ilegal si neconstitutional « Ioanavram's Blog

 13. Nasol momentu’, se acreşte şi coliva.

 14. oarecare zice:

  N-am incredere in CCR. Deloc!
  O sa ia niste decizii de genul:
  „Pai, nu e chiar corect, dar totusi….”
  Sau ceva de genul:
  „S-au atins niste limite dar parca nu s-au chiar depasit….”
  Si bla, si iar bla, si inc-o data bla, bla, bla…..

 15. Pingback: Cum ne-am petrecut astă vară tentativa de stat a Uniunii Stalinist Leniniste | Sare'n Ochi

 16. Pingback: Cum ne-am petrecut astă vară tentativa de lovitură de stat a Uniunii Stalinist Leniniste | Sare'n Ochi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.