Mesajul Comunităţii Politeia pentru Preşedintele României

Redactat de @Cetățean

Constituția pe care ați jurat să o respectați și să o apărați nu are doar articole înscrise în Monitorul Oficial, ci are și un spirit. Cei care au scris-o, în zilele tulburi ale anilor tranziției iliesciene, au scris aproape în bătaie de joc în articolul 1, al. 3) :

«România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate».

Sunteți la a doua suspendare și simțiți pe propria piele ce înseamnă în România «garanția» pe care o oferă Constituția pentru apărarea statului de drept. Ea este literă moartă, câtă vreme orice Guvern și orice Parlament pot schimba legile pentru a vă demite, iar Curtea Constituțională emite avize în doi peri. Dacă pentru Dumneavoastră « garanția » statului de drept se materializează în a doua suspendare abuzivă, pentru noi, cetățenii de rând,  ce va fi atunci când USL va pune mâna pe țară ? Să ne așteptăm ca agenți ai USL să ne fure  în următoarele zile vitele din bătătură și să ne confiște averile, având ca temei legal o ordonanță de urgență emisă de Guvernul Ponta pe care CCR nu o mai poate respinge ca neconstituțională, fiindcă nu mai are atribuții în acest sens?

Domnule Președinte, vremea gesturilor grandioase a trecut. Constituția nu se apără de încălcările ei prin menținerea într-un formalism strict, care constă în respectul gol al legii, fără a observa că sub litera Ordonanțelor de urgență și a Hotărârilor de Parlament se ascunde spiritul stalinismului, perpetuat de la politicianul sărac și cinstit la cel tânăr și plagiator.

Domnule Președinte, istoria nu ține seama de vocea conștiinței și de glasul interior. Oricât v-ați dori să mergeți la referendum, mai aveți de făcut un pas: nu pentru Dumneavoastră, ci pentru viitorii Președinți ai României. Aveți obligația morală și legală să puneți capăt acestui circ drăcesc în care un Președinte legitimat prin vot poate fi suspendat la orice oră de către Parlament. Aveți obligația să contestați la Curtea Constituțională abuzul Parlamentului, care se acoperă mereu cu votul pentru a masca siluirea Constituției.

Suspendarea Președintelui României, actual sau viitor, nu este expresia «luptei politice», ci expresia unui act abuziv prin care Parlamentul se erijează într-o instanță extraordinară în care procurorul este și judecător, în care dreptul la recurs nu există și în care cel acuzat este din start condamnat, rămânând doar ca pedeapsa să fie tranșată prin vot secret cu bile.

Domnule Președinte, ați jurat să respectați Constituția și să vegheați la buna funcționare a instituțiilor statului. Noi, cei care v-am ales, considerăm că Parlamentul nu mai funcționează ca o instituție a statului de drept, ci ca un grup care exercită suveranitatea în nume propriu, lucru interzis de Constituție, situație în care aveți obligația să sesizați CCR, pentru ca aceasta sa aplice art. 146, litera  e).

Domnule președinte, comandantul își părăsește ultimul nava. Însă, înainte de a o părăsi, are obligația să încerce să salveze echipajul. Înainte de a merge la referendum, salvați statul de drept! Mai importantă decât glasul conștiinței Dvs, care nu vă acuză, este soarta unei Constituții pe care urmașii lui Iliescu continuă să o interpreteze și să o aplice după cum au chef.

Domnule Președinte Traian Băsescu, dacă nu vreți ca mascarada statului de drept din România să mai continue, aveți obligația de a lupta până la capăt. Dacă nu pentru Dumneavoastră, măcar pentru cei care de atâta vreme v-au criticat, sprijinit, încurajat, votat, mandatat cu încrederea lor!

CETĂȚEAN SUSPENDAT:

Grup de cetățeni suspendați (07.07.2012)

Mai puțini azi, că-i sâmbătă – dar la fel de hotărâți: Ponta, demisia!

Dăm mărire de salariu la tot cartierul…

Cine fură-un doctorat, mâine va fura un stat!

Cetățean de-al Uniunii Stalinist Leniniste, criticându-ne mesajul.

Cocalarul cu tricou cheguevara (același de trei zile, mai spală-l, bă!), făcând vizita de informare pe teren.

Cocalarul cu tricou cheguevara dă raportul despre situația din Piața Libertății.

Cu o zi înainte – cu spatele la șoșonarii plătiți de USL să facă contra-manifestație.

Cu o zi înainte: cu spatele la șoșonarii USL

Cu o zi înainte – cu spatele la șoșonarii USL – @Reddog (in stanga extrema a imaginii)

Cu o zi înainte – Jurassic Pork (pardon, Park)

Cu două zile mai înainte – copiator mobil de doctorate. Lui Ponta i se cântă Gaudeamus Plagiatur…

Acest articol a fost publicat în Lecturi necesare și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

20 de răspunsuri la Mesajul Comunităţii Politeia pentru Preşedintele României

 1. Evanghelista zice:

  OUG-ul care modifica pe sestache legea referendumului trebuie declarat neconstiuttional, caci este. Legea de modificare a OUG-ului poate fi sau nu poate fi declarata neconstitutionala.
  Ideea e alta: au dat OUG-ul ca sa se asigura ca in caz ca CCR caseaza legea referendumului, lor le ramane OUG-ul. Pentru miselia asta CCR merita se le caseze pe ambele. Insa, de drept, OUG-ul e neconstitutional, iar legea – nu stiu, la ora asta.

 2. dora zice:

  Bravo,cetatean!
  D-l presedinte Traian Basescu a promis ca va lupta pana la capat ,nu pentru persoana sa ci pentru apararea institutiei pe care o reprezinta.

 3. Sare'n Ochi zice:

  Ministrul german de externe, Guido Westerwelle: „Avem nevoie de mecanisme noi pentru a putea reactiona mai repede in comun in cazul in care o tara partenera din UE ignora grosolan litera legii sau spiritul comunitatii europene de valori”
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12731635-ministrul-german-externe-guido-westerwelle-avem-nevoie-mecanisme-noi-pentru-putea-reactiona-mai-repede-comun-cazul-care-tara-partenera-din-ignora-grosolan-litera-legii-sau-spiritul-comunitatii-europen.htm
  Ministrul german de externe, Guido Westerwelle, a exprimat intr-o declaratie pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (F.A.S.) temerea ca „valorile fundamentale ale Europei” ar putea suferi din cauza conflictului politic din Romania. Liberalul german a spus ca „principiile fundamentale ale democratiei, statului de drept si ale separarii constitutionale a puterilor in stat” nu pot fi puse in discutie. Westerwelle a asigurat ca Guvernul Germaniei „nu va ignora evolutiile din Romania”.
  http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/amtsenthebung-basescus-wir-werden-die-entwicklung-in-rumaenien-nicht-ignorieren-11813233.html
  si lui acesta are sa-i scrie Norica Nicolai si Adrian Severin sa incerce sa-l imbrobodeasca cu legalitatea actiunilor lor?

 4. Optimus Prime zice:

  Consiliul Europei cere opinia Comisiei de la Venetia despre suspendarea presedintelui Traian Basescu

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12730493-consiliul-europei-cere-opinia-comisiei-venetia-despre-suspendarea-presedintelui-traian-basescu.htm

  Poate ca de data asta CC va da raspunsuri mai clare decat: ăăă, hmm, desigur dar, …

  Ce se intampla cu contestatiile lui Blaga si Anastase? Daca li se da dreptate deciziile camerelor ulterioare schimbarii presedintilor vor fi lovite de nulitate?

 5. tirguketrii zice:

  Apolitismul meu este pus la grea încercare-n aceste zile. Am detestat guvernările boc-boc&un-gureanu, măsurile lor criminale, luate prin asumarea răspunderii, contra Sănătăţii, Învăţămîntului şi Bătrînilor Ţării…, că patrie nu mai pot spune. Ţara-vaca de muls a tuturor politikkcilor…
  Dar, cu maimuţoii aceştia tineri care se cred lupi, dar nu sunt decît nişte infatuaţi care mimează politica, se cred clasă politică, dar nu sunt decît tot şi exact ce sunt cînd se privesc goi în oglinda din baie (eventual cînd sunt constipaţi ori dimpotrivă), cu ăştia care cred că dacă restiutie nişte bani furaţi de alţi bandiţi, dar – scumpind viaţa – nimic nu rezolvă-n binele poporului, folosit doar ca trupe de şoc în votări mascaradate… Cu ăştia… Cu ăştia nici să treci strada dus de ei nu eşti în siguranţă, fiindcă ispitele sunt multe, iar tu, alegătorule, un Nimic lăsat în drum, după ce ţi-ai exercitat cică liber votul.
  Voi merge la Referendum, deşi m-am legat să nu mai votez. Sper să meargă şi alţii care să împiedice usl-aşii să pună labele pe ţară. Şi nu ştiu de ce, dar am o presimţire: cretinescu se va lepăda de politică şi va creşte 3 cocoşi: cîte unul pentru fiecare cîntat de noapte. Dar nu din pricina, ori poate şi din pricina urde-n-meri-ştilor. Ce-aţi zice dacă-n timp se va răsufla că votul din parlala a fost o cacealma pokerită de matelot?… Prea a plecat rîzîndu-şi de fraieri, de la „masă”…

 6. oarecare zice:

  Vad ca, in ultimele ore, se precipita mesajele impotriva lui Ponta, venite direct de la ministere nu numai de la Bruxelles.

  Ministrul de externe al Germaniei „Avem nevoie de mecanisme noi pentru a putea reactiona mai repede in comun in cazul in care o tara partenera din UE ignora grosolan litera legii sau spiritul comunitatii europene de valori”
  Ministrul de externe al Olandei:””Este important ca Romania sa tina cont de Constitutia sa si de legile in vigoare””
  Administratia americana: „evenimentele recente din Romania ameninta echilibrul democratic al puterilor in stat si slabesc institutiile independente precum justitia””

  Hai Ponta…fa un efort… poate ti-o da Dzeu gandul cel bun…..

 7. oarecare zice:

  Prostu’ cu curul gol, sa-l vada toata lumea. Nici ca-i pasa.

  „Victor Ponta a semnat sâmbata decizia de numire a lui Gered Beatrix în functia de vicepresedinte al Institutului Naţional de Stastistică (INS). Hotărârea vine la doar două zile, după ce acelaşi premier Victor Ponta o destituise din postul respectiv”
  În schimb, tot sâmbătă, premierul l-a demis pe celalalt vicepresedinte rămas în functie, Cosmin Sabo.

  „UPDATE 19.50 De fapt, lucrurile sunt mult mai simple. Gered Beatrix a fost susţinută pentru funcţia de vicepreşedinte INS de către UDMR, partid din care face parte. Acelaşi partid, UDMR a susţinut, cel puţin printr-o parte a membrilor săi, suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.”

  „În ceea ce-l priveşte pe Cosmin Sabo, aici totul este şi mai clar: Acesta este membru PDL şi a fost susţinut de acest partid.”

 8. dora zice:

  Sare te salut!.Pune te rog si poza de „familie’ virtual-clujeana,unde eu apar ca cetatean suspendat alaturi de sotul meu.Ma bucur ca stiri de Cluj mi-a transim mesajul integral,fara amputari.
  M-am simtit dezinvolta,fara nici o retinere in a-mi exprima opiniile izvorate dintr-o constiinta curata,nealterata de curente propagandistice toxice de esenta comunista si post comunista.Imi apar dreptul de cetatean liber in aceasta tara si deopotriva libertatea cetatenilor mei,dar fara distorsionari si manipulari.

 9. eu nu înțeleg de ce va fi Antonescu președinte interimar.
  evenimentele din ultimele zile arată că lupta dintre ideea de democrație originală (despotism luminat, comunism cu față umană) a lui Iliescu și ideea de stat de drept a fost câștigată de prima.
  atunci, să fie președinte Iliescu, pe viață, de ce Antonescu?!

  • dora zice:

   Imi pare rau ,tiguketrii, nu are relevanta jocul de pokerist al matelotulului i,profesionistul in materie e ////////////////////////////arici -Pogonici.Adevaratul „joker”de sah autentic si profesionist ramane capitanul de cursa lunga PIRATUL ,adica Traian Basescu.:)

 10. dora zice:

  Eu sper ca Comisia de la Geneva sa se pronunte clar si fara echivoc.Sa tina seama de modificarea referendumului de suspendare al presedintelui tarii ,ilegal, si prin incalcarea abjecta a legii si Constitutiei.

 11. dora zice:

  @de-a,dura lex, 🙂
  azi,in piata Unirii din Cluj am fost intrebata de ce nu-l contestam pe Chuki si numai pe premier ,dar pozitia mea aparuta la stiri pe site a fost fara echivoc,pentruca ca,acest personaj nu reprezinta nimic,este un „tip smecheras „-vorba lui Cristoiu – cu un trecut incarcat de pacate care trebuie elucidate.

 12. Reblogged this on Dictatura justitiei and commented:
  Add your thoughts here… (optional)Redactat de @Cetățean

 13. theo- nona zice:

  PONTA DEMISIA!

  PONTA ESTE UN PLAGIATOR , UN MINCINOS SI UN iMPOSTOR

 14. theo- nona zice:

  nu-l iertatzi pe imbecil ,demisia

 15. observator zice:

  Aveti dreptate domnule Presedinte majoritatii pensionarilo le-a crescut pensia
  Pensia a crescut cu grupele de munca in functi de grupa si anii lucrati.evolutia pensiei intre 2002 si 2012
  01.09.2004 valoarea punct pensie 2.869.507 lei – HG. nr. 1297/19.08.2004
  2012 valoare punct pensie 723,8 lei
  Caz personal la iesire la pensie :
  punctaj pensie limita de varsta 1,743 puncte evaluare in 2005
  actual punctaj pensie cu gupele 1si 2 – 2,15349
  diferenta 2,15349 – 1,743=0,4109 puncte x723= 289 lei crestera pensiei exact cat valoarea pct in 2004
  crestera efectiva a pensiei 289- cass 46 lei(total drepturi 1.568)== 243 lei crestere reala a pensiei
  valoarea PIB 2004 -60,8 miliarde euro
  valoarea PIB 2010 -111,9 miliarde (PIB 2008 -137 miliarde euro)
  Crestere PIB 2008/2004 = 137/60.8= 2,53 ori
  Cresterea punct pensie 2008/2004 = 723/286,9= 2,52 ori
  salar minim pe economie
  01.01.2004 – 2.800.000 lei –
  Potrivit Hotararii Guvernului nr. 1.225 din 2011, pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, publicat in Monitorul Oficial nr. 922 din 12/27/2011, incepand cu data de 1 ianuarie 2012, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 700 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 ore in medie pe luna in anul 2012, reprezentand 4,13 lei/ora.
  In concluzie stop minciunii si manipularii majoriatatea pensionarilor nu au pierdut ci le-a crescut pensia
  Asa sa le dea dunmezeu sanatr celor care mint

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.