Uniunea Stalinist Leninistă este disperată să-i aştearnă lui Antonescu patul la Cotroceni

de Ștefan Ciocan

Cine vrea să distrugă România? Această întrebare ar putea îmbrăca mai multe forme: Pe cine servesc Voiculescu, Ponta şi Antonescu? Sau: De ce vrea USL să lase România în afara Europei? Indiferent cum am pune întrebarea, este evident că în acest moment România este atacată din interior de cercuri de interese puse în slujba unor inamici ai ţării şi ai poporului român. La Bruxelles se poartă discuţii aprinse despre viitorul buget european. România are un grad de absorbţie foarte scăzut şi nu are niciun argument să ceară mai mulţi bani de la Comisia Europeană decât a putut absorbi în ultimii cinci ani. Practic, în aceste zile la Bruxelles se negociază bugetul Europei pentru următorii şapte ani. Creşterea economică a României se bazează într-o proporţie covârşitoare pe fondurile europene. În aceste condiţii, în loc să fie preocupaţi de “felia” noastră din bugetul Uniunii Europene, guvernanţii de la USL sunt disperaţi să-i aştearnă lui Antonescu patul la Cotroceni. Cui foloseşte o retragere a României de la “masa bogaţilor”? Poate celor spre care priveşte cu atâta admiraţie ministrul de Externe, Andrei Marga sau foştii clienţi ai lui Voiculescu pe vremea când se ocupa cu exporturile României în CAER.

Toate semnalele din Europa, şi interesant de observat, din toate direcţiile politice, stânga şi dreapta, sunt împotriva acţiunilor din ultima săptămână a USL. Ponta şi Antonescu nu s-au mulţumit să declanşeze procedura de suspendare a Preşedintelui. Au anihilat practic două dintre instituţiile fundamentale ale unui stat democratic, Avocatul Poporului şi Curtea Constituţională. Şi le-au făcut încălcând fără nici o ezitare Constituţia şi legile organice care stabilesc funcţionarea instituţiilor respective. Ultimul abuz al Guvernului Ponta a fost modificarea prin ordonanţă de urgenţă a legii de funcţionare a Curţii Constituţionale. Asta în condiţiile în care articolul 115, alin. 6, din Constituție prevede foarte clar că: „Ordonanțele de urgență nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituționale, nu pot afecta regimul instituțiilor fundamentale ale statului (…)”. Este o dovadă evidentă a implicării şefului executivului, Victor Ponta, în “lovitura de stat” parlamentară. Practic, restrângerea atribuțiilor Curții Constituționale nu putea fi făcută decât printr-o lege adoptată de Parlament, și nu prin ordonanță de urgenţă. USL încearcă acum să șteargă urmele acestui abuz, supunând Ordonanța aprobării Parlamentului. Dar OUG și-a făcut deja efectele, CCR neavând drept de aviz obligatoriu pe măsura suspendării președintelui României. Acesta este punctul critic al măsurilor de forță luate de USL pentru preluarea puterii. Restrângerea atribuțiilor CCR nu s-a făcut printr-o forțare a procedurilor, ci prin încălcarea flagrantă a articolului 115 din Constituție.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

183 de răspunsuri la Uniunea Stalinist Leninistă este disperată să-i aştearnă lui Antonescu patul la Cotroceni

 1. Horatiu zice:

  A facut foale?

 2. s-avem pardon.
  articolul 115 din Constituție zice așa:
  « Ordonanțele de urgență nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituționale »
  dar ordonanța cu pricina nu urmărește legi constituționale, ci deschide drum unora total anticonstituționale, despre care articolul 115 nu spune nimic.
  deci nu s-a încălcat Constituția.
  doar Constituția mai încalcă, uneori, hotărârile USL.

 3. theo- nona zice:

  bunä,

  bravo copii, multzuimesc pt. poze si stiri.
  desteaptä-te romane, asta este cel mai inportant.
  HAITA ROSIE USL CU IMPOSTORUL PONTA SI TRANTORUL CRIN,
  TREBUIE SÄ DISPARÄ REPEDE:

  • ceaikovski zice:

   Si textul:
   Mircea Bozan
   MAREA BOMBA:
   Cum se poate ajunge in puscarie, in trei pasi

   Zilele acestea si am tot incercat sa pun cap la cap toate informatiile, toate relatarile de presa, toate reactiile politice, comentariile si, iesirile Presedintelui, avertismentele sale. Pana aici nimic iesit din comun. S-au petrecut aproape pe nerasuflate luc…ruri si actiuni, in majoritatea lor ilegale, combatute si hulite public. Reactiile de la care am plecat, si pe care le-am pus in fruntea listei au fost acelea pe care Presedintele le-a repetat de trei ori: prima data, in timpul „razboului“ delegarii la CE, al doilea, la conferinta de presa de marti a Presedintelui, a treia, in Parlament, ieri.

   Tema urmarita: pericolul ACAPARARII SISTEMULUI JURIDIC pentru stergere a urmelor.

   Fler de „fiara politica“?, Expertize desavarsite de care dispune?, Capacitate senzoriala deosebita?
   Poate toate la un loc sunt adevarate. Dar, sa recapitulam impreuna:

   1. pe 25, Presedentia trimite invitatia originala de la CE, nominalizata pe Traian Basescu si delegatia, la MAE
   2. Delegatia este modificata (falsificata) si trimisa la Bruxelles, avand alta componenta;
   3. pe 26 are loc actiunea Parlamentului de ingradire a atributiilor Presedintelui.
   4. CCR confirma Presedintele ca fiind Seful Delegatiei. Se confisca MO pentru a nu putea fi publicata decizia. Voiculescu demisioneaza.
   5. in ciuda incalcarii Constitutiei, delegatia Ponta pleaca la Bruxelles impreuna cu cativa jurnalisti, delegatia si Crin Antonescu;
   6. La Bruxelles este asteptat la aeroport de catre ambasadorul RSR si primeste cipul de acces- (in ciuda avertismentelor transmise pe canalele prezidentiale, dar aflat sub presiunea si amenintarea MAE, acesta cedeaza in fata lui Ponta, pe aeroport).
   7. pe 28 iunie 2012, ora 10, 40, vine la sediul CE insotit de Crin Antonescu, este primit intr-o „audienta“ de catre Dr, Martin Schulz,seful socialistilor din PE, caruia ii este prezentat C.Antonescu ca fiind urmatorul presedinte care va fi pus in functie in urmatoarele zile in locul lui Basescu, „urmare presiunilor populare“… Discutia dintre cei trei a avut un caracter extrem de nervos, mai ales ca socialistului german i sa cerut sa aprobe actiunea care urma sa se desfasoare dupa un plan bine pus la punct. S-a invocat unitatea socialista, posibilitatea elimnarii dominatiei dreptei din CE… Un rezumat al discutiei avute inainte de fotografia de familie socialista, Ponta, Schulz, Antonescu, a aparut deja pe acest forum de dezbatere. Ponta are declaratii de presa la care intrebat de mai multi jurnalisti despre plagiat, minte din nou. In acel moment, toti participantii importanti primisera o mapa cu starea de infractionalitate in care se afla PM, actiunea din Parlamentul Romaniei de blocare a reprezentarii legale. La pranz, Ponta il suna pe Presedinte si ii cere acceptul participarii in numele Romaniei, pe care insa nu-l primeste. Dupa amiaza, Presedintele Barroso, intalnindu-se cu Ponta, il saluta si-l intreaba unde este Presedintele, iar acesta senin, ii spune ca el a fost delegat sa Reprezinte Romania. Nimic deosebit pana aici, dar hartiile venite de la Presedentia Romaniei, pe care Dl Barroso nu apucase sa le citeasca, aratau alt aspect… La fotografia de grup- si dupa, la incercarile Dr Schulz de a-l prezenta cancelarului german A. Merkel au esuat, aceasta avand cred, primele informatii despre excrocheria comisa, dar care nu erau inca confirmate. Au mai existat inca doua serii de discutii pe 29 iunie si cu presedintele francez, care s-a delimitat si el de organizarea unui actiuni de indepartare a lui Basescu prin toate mijloacele „politice“. Reantors la Bucuresti, Ponta a oscilat intre a declansa in Parlament Puciul sau nu, iar Antonescu a luat asupra lui punerea in practica a intregului scenariu. Odata declansat, drumul de intoarcere nu mai exista…
   8 Pe data de 4, Presedintele Barroso, citind corespondenta prezidentiala de la Bucuresti, a realizat excrocheria lui Ponta si l-a convocat pe Dr. Schulz la o discutie, si a avut o discutie cu presedintele francez. Acestia a negat vreo legatura cu prezenta lui Ponta de la CE, dand toata vina pe actiunile venite dinspre Romania… Dl Barroso a avut o discutie cu Presedintele Basescu care i-a explicat in detaliu despre ce se intamplase, si i-a relatat despre actiunile aflate in derulare.
   9. 5 iulie, se declanseaza in sistemul de protocol al CE o ancheta interna despre prezenta unor persoane nenominalizate in incinta CE, modalitatea in care cipul emis nominal pe numele Presedintelui Basescu , a ajuns in posesia altor persoane si in acest sens s-a cerut explicatii Ambasadei Romaniei de la Bruxelles. In paralel, s-a cerut de urgenta o ancheta judiciara la nivelul MAE, pentru a se clarifica cum s-au intamplaat lucrurile.
   10. 06 iunie. Se asteapta astazi clarificarile de la Bucuresti, pentru a se lua masuri exceptionale in acest sens, iar implicarea socialistilor europeni in prezenta in plenul CE, va fi dezbatuta in cadrul unei sedinte la care vor fi prezente forurile decizionale ale CE. Cazul este de o gravitate exceptionala, iar avertismentul Presedintelui legat de pericolul legat de „acapararea justitiei de catre pucisti“ are tocmai aceasta importanta varianta urmarita. STERGEREA URMELOR.

   Sa asteptam de acum calmi, ce va urma sa se mai intample, pentru ca viitorul politic al USL din Europa civilizata, este unul inchis. Definitiv.

   • Sare'n Ochi zice:

    azi a venit chemarea la ordine a lui Barosso pentru Ponta. Se pregatesc documente pentru Viviane Reding (se traduc documente din romana) – este posibil ca prezenta lui VP de joi se se incheie cu solicitarea CE de demisie intrucat, din surse, se spune ca aceasta intalnire va avea caracter juridic si la care vor fi invitati Dr. Schulz si un reprezentant al presedintelui francez.

   • crisuadi zice:

    Imi pare rau , ori sint eu greu de cap , dar din punctul 6 n-am inteles nimic ! Cine pe cine asteapta pe aeroport , ce-nseamna ambasadorul RSR , cine era sub presiunea si amenintarea MAE si cine cedeaza in fata lu’ Ponta pe aeroport ? ? Te intreb pentru ca pct. 6 este extrem de important in tot esafodajul expus , acolo e cheia cu cipul personalizat care ajunge la…Ponta?

    • Sare'n Ochi zice:

     ambasadorul romaniei la Bruxelles este sotul uneia dintre judecatoarele de la ICCJ care l-a condamnat pe Nastase. el a fost santajat de catre Marga in interesul lui Ponta.

     • crisuadi zice:

      Acum inteleg in ce cacat s-au bagat si sunt pana la gat , gasca de borfasi ! Dar chestiile astea nu sunt cunoscute de servicii , daca da , astia nu au facut informari , autoritatile in drept nu s-au sesizat ? Nu stiu , de ce nu i-au arestat pana acum ? In frunte cu Voiculescu care apare public si-si explica planul de puci . Ce ar mai fi trebuit sa faca nenorocitii pentru a putea fi arestati de „rabdatorul” si „milosul” popor roman ? ? Astia trebuiau arestati in direct , puse catuse legate de mijloc si de picioare , glugi pe cap , ca la americani , cum ii iau pe teroristi . Caci , practic , asta au facut . Un act de terorism politic in folosul unei puteri straine si ostile , istoric , Romaniei ! Stiu ca Rus era la ei , dar mai exista si armata .

   • crisuadi zice:

    As fi accesat linkul facebook , dar nu am si nici nu-mi voi face cont pe facebook…:)

 4. Optimus Prime zice:

  Presa din spatiul german a explodat inainte de votul de vineri al Parlamentului roman: „Puciul lui Ponta”, „Puci prin decret”, „Un parlament submineaza democratia”, „Romania in fata suspendarii din Consiliul European”

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-12715288-presa-din-spatiul-german-explodat-inainte-votul-vineri-parlamentului-roman-puciul-lui-ponta-puci-prin-decret-parlament-submineaza-democratia-romania-fata-suspendarii-din-consiliul-european.htm

 5. Optimus Prime zice:

  RECORD ISTORIC. Cursul a depășit 4,5 lei/euro din cauza crizei politice

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/e-grav-cursul-valutar-se-apropie-de-45-leieuro-pe-interbancar-990684.html

 6. Optimus Prime zice:

  Cine este americanul lui Ponta: consilierul Clark are operațiuni în domeniul gazelor de șist în Polonia

  Generalul în rezervă a dat ordin în Kosovo să se tragă împotriva forțelor ruse, dar comandantul forțelor britanice a refuzat, cu argumentrul: „N-am de gând să pornesc al treilea război mondial”. În urma incidentului, Clark a fost îndepărtat.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/cine-este-americanul-lui-ponta-consilierul-clark-are-operatiuni-in-domeniul-gazelor-de-si-990680.html

  • Sare'n Ochi zice:

   Clark este omul lui Soros – Soros care acum castiga bani din deprecierea leului cu ajutorul celor doua GUNOIAE Ponta si Antenescu.

   • Optimus Prime zice:

    specialist in „probleme” de energie si agricultura
    ce n-am inteles: creaza sau rezolva „problemele”
    mie-mi pute a gaze de sist si nu numai

  • Dan zice:

   Putea sa-si ia Ponta consilier un general cu capul pe umeri?Stie cumva Ponta ca americanul a fost trimis la plimbare pe usa din dos?Doar unul ca asta putea sa fie in jurul lui.Si mai ceva daca americanul cunostea cu adevarat problemele din Romania, pun pariu ca astazi nu era consilier la Ponta.

 7. Optimus Prime zice:

  Premierul Victor Ponta a spus vineri dimineata ca Executivul „nu va agrea schimbarea persoanelor care conduc Parchetul general, DNA, ANI”. Intr-o declaratie de presa la Palatul Victoria, Ponta a dat asigurari publice ca guvernul pe care-l conduce va respecta acordul cu FMI si viitorul raport pe Justitie al Comisiei Europene. Ponta a tinut sa asigure partenerii europeni ca „Romania va ramine o tara stabila dincolo de conflictul politic”. Ponta a facut aceste declaratii dupa ce s-au inmultit semnalele publice din partea Bruxelles-ului, a statelor membre UE si a SUA ca practicile USL pot pune in pericol stabilitatea politica a Romaniei.

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12718402-ponta-guvernul-nu-agrea-schimbarea-persoanelor-care-conduc-parchetul-general-dna-ani.htm

  Schimbati pampers-ul baietii ca miroase.
  Sper sa nu prosteasca pe nimeni cu asemenea declaratii.
  Bate pana dispar din decor!

  • valabill zice:

   cum am zis si pe hotnews, Ponta nu minte. Cel care o sa faca schimbarile respective va fi Antonescu,care nu face parte din guvern.

  • oarecare zice:

   Nici nu are motiv sa-i schimbe, pt ca atat Morar de la DNA cat si Kovesi isi incheie mandatele in cateva luni. (Morar chiar mai repede, prin August)
   Asa ca Ponta nu are decat sa astepte aceste cateva luni, si cand acestia vor pleca din post o sa-si numeasca oamenii sai. Nicio problema.

 8. gioana vesela zice:

  A pornit iccd http://iccd.ro/

 9. snapshot zice:

  noi o s-o ducem prost. astia o vor duce cel mai bine atunci, dupa ani si ani…

  • Horatiu zice:

   Ahhaahahahaaaaaaa.. du-te-n colo snapshot ! ma faci sa rad in vreme de priveghi… Stii ce mi-ai facut? am avut o clipa halucinatia c-as fi Tonta, si se facea ca ma ascundeam in gaura de sarpe din cauza mistoului de mai sus.

   m-ati fi izgonit intr-o clipita
   cu rusinea-mi dinamita..

   numai ca nu suntem intersanjabili.

  • Optimus Prime zice:

   Beton!

 10. Horatiu zice:

  Vlad Zografi, in rev. 22, „Prostia USL” :
  „E o ironie oribilă a vremurilor în care trăim faptul că vestea descoperirii bosonului Higgs – un eveniment excepțional pentru cunoașterea umană – este înghițită în bruiajul mitocănesc al așa-zisei politici”

  • Optimus Prime zice:

   aia care nu au ce pune pe masa ii doare-n cot de ce exista masa si oricum nu citesc 22.

   tot respectul pentru autor si articol; Hurezeanu prea finut tratat; auzi acolo: finețea hermeneutică … ma abtin
   finalul asta cu bozonul Higgs e ca un nasture cusut in cot.

   • Horatiu zice:

    Pai, totusi rămân la părerea ca politica e un rau necesar, da` nu un scop in sine. Eu cred ca rostul ei e sa ne degreveze cat mai mult posibil de contingent si de inconvenientele si riscurile traiului (in comun mai ales). De ce?: tocmai pentru castiga adevaratul Timp, cel pentru noi insine, pentru spirit si cele ce tin de suflet mai ales, pentru cele cu adevarat relevante (aicea intra si bozonul, si prietenia si cartile si terasa cu prietenii, la modul „democratic, dupa cum ii e dat fiecaruia)
    Ori, vorba lui Liiceanu, Tonta nu ne-a lasat pe fiecare intr-ale noastre ; ne-a dat buzna in case fara nicio pricina vârtoasă ; gratuit, dupa „hirea” lui cea pacatoasa.. si-a nemaului sau cel uslinos
    Altfel zis, n-aveam lipsa niciunii de el, da` de bozon da, macar unii dintre noi..

    • Optimus Prime zice:

     zgomot in media va exista permanent, ca provine din politica sau din fotbal sau e de natura mondena; fara „zgomot” media nu se vinde, e cenusie
     cei din domeniu sau care au tangenta cu domeniul sunt la curent indiferent de „zgomot” iar cei mai multi dintre cei care au o vaga idee despre ce e vorba nu o vor rata in noianul de stiri politice si vor da click
     descoperirea bozonului Higgs este intradevar epocala si implicatiile viitoare, fie ele practice sau filozofice, sunt abia banuite; tocmai de aceea nu merita amestecata o asemenea stire in clocotitoarea ciorba politica actuala

 11. Optimus Prime zice:

  he he, *U*E pe toata linia

  Guvernul german, „foarte ingrijorat” in legatura cu reformele politice din Romania. „Indoieli serioase legate de legitimitatea lor” – purtatorul de cuvint al lui Angela Merkel

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12719619-ultima-ora-guvernul-german-foarte-ingrijorat-legatura-reformele-politice-din-romania-indoieli-serioase-legate-legitimitatea-lor.htm

  • Horatiu zice:

   Sper sa se produca si mult-așteptatul declic pentru amicii mei cei idioti. Poate-i convinge măcar presa straina, ca eu am obosit de carantina in care m-au izolat.. Vorba aia, nimeni nu-i profet in tara lui

   • Optimus Prime zice:

    daca esti in carantina inseamna ca nu-ti sunt prieteni cu adevarat
    am aceeasi problema cu unii prieteni sau cunoscuti dar macar avem intelepciunea sa nu ne incaieram si sa discutam altceva; cu fotbalul deja ne toleram opiniile 🙂
    mai rau, unii au probleme de genul asta in familie!
    oricum, vehementa si insistenta nu sunt bune si nu starnesc decat indarjire

    • Horatiu zice:

     exact ca la inceputul anilor`90, cand dihonia politica invrajbea familii si prieteni.
     Exagerez un pic, carantina se mai suspenda cateodata, dar tradarea liberaloizilor ne invrajbeste din nou. Triberalii i-au dus frumos de manuta pana in poala matusii Tamara. Au functionat deghizat, moguliziunile au desavarsit „opera”.
     Pana prin 2006 eram simpli membri la PNL sau PNTcd- Medias. Ori, asta mi se pare mie halucinant. Cu atat mai mult cu cat unii am fost chiar detinuti politici in dec `89, inca inainte de revolutia de care in celulele de pe Rahovei nu stiam nimic. Pentru raspandire de manifeste in Medias, Sighisoara, Brasov prin trenuri si cateva prin Alba Iulia. Asta nu le-o pot ierta : ca nu si-au dedus votul in functie de pozitionarea partidelor istorice fata de FSN-PSD (plus sateliti)

 12. Optimus Prime zice:

  *U*E again

  Comisia Europeana este „ingrijorata” in legatura cu situatia din Romania, anunta un comunicat al CE. Presedintele Comisiei, Jose Barroso, a vorbit vineri cu premierul Victor Ponta si „a exprimat ingrijorarile Comisiei”, se mai arata in comunicatul citat. Aceasta este a doua reactie a Comisiei Europene si prima in care ia pozitie chiar presedintele Barroso.

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12719573-ultima-ora-comisia-europeana-este-ingrijorata-legatura-ultimele-evolutii-din-romania.htm

 13. oarecare zice:

  Ce face CCR?
  Misca aia ceva pe-acolo?
  Crin Antonescu le-a dat clar un ultimatum, pana la ora 12:00.
  Acum e deja ora 13:20 si n-a aparut nimic de la CCR.
  Pana la urma, USLamistii le vor interzice celor de la CCR sa-si mai prezinte deciziile pt ca nu s-au incadrat in timpul impus.
  Totul e posibil.

  • Optimus Prime zice:

   Reichsführer USL Antenescu le-a dat termen 24 ore dupa care a afirmat ca:
   1. avizul e consultativ
   2. au cerut avizul doar pentru ca asa e procedura, ei tot merg inainte cu suspendarea chiar daca CC nu se pronunta la timp
   CC poate sa le trimita si taieturi din ziare ca nu-i intereseaza, pur si simplu se sterg la cur cu CC in particular si cu noi in general

   Ultima ora: judecatoarea CC Aspazia Cojocaru amenintata (la B1Tv)

   • oarecare zice:

    @Optimus Prime

    Asa e dar totusi daca CCR isi face publica decizia si va declara clar ca niciun capat de acuzare referitor la incalcarea Constitutiei de catre Basescu nu se sustine…
    deci daca vor face publica aceasta decizie, inaintea votului de suspendare, poate ca macar vreo cativa deputati si senatori se vor gandi de doua ori daca chiar merita sa se manjeasca cu un vot ilegal de suspendare, doar pt a salva orgoliile lui Ponta, Crin si Voiculescu?
    Mai ales ca si intreaga Europa ar afla foarte clar ca , desi in cunostinta de cauza, parlamentarii USL au votat suspendarea presedintelui fara absolut nicio baza legala Constitutionala.

    Tare ma tem ca CCR sa nu lase cumva o mica portita de scapare pt USL, adica ceva de genul „Basescu nu a incalcat atat de grav Constitutia dar…bla bla bla….”
    Intelegeti foarte bine la ce ma refer.
    Iar acel „dar” ar fi suficient pt USLamisti sa se simta legitimati in actiunile lor.

    PS La TVR international, azi toata ziua i-a aratat numai pe aia care protestau impotriva lui Basescu. Aceiasi indivizi, aceleasi mutre cu declaratii cretine. In schimb niciun protestatar impotriva USL n-a fost dat pe post. Ticalosul de Saftoiu si-a intrat in paine la TVR. Taie tot ce este „pro Basescu” si publica doar scene „anti-Basescu”

    Vom vedea.

    • Optimus Prime zice:

     iluzii, masina de vot va functiona dupa cum a fost programata
     de fapt treaba s-a transat, CC a dat unda verde din cate am inteles

 14. gioana vesela zice:

  Lol a fost amenintata o judecatoare de la C. Constitutionala e goasa pentru Poant (mai e chemat si la Bruxelle)a.

 15. oarecare zice:

  La Bruxelles, putoarea aia de Norica Nicolai, din „mincinoasa” n-o scoate pe Monica Macovei. Cere chiar ca M. Macovei sa fie data afara din PE. (Culmea, despre Severin n-a sustinut niciodata asa ceva.) Noroc ca aia de la Bruxelles, nu-s toti batuti in cap incat sa o bage in seama pe abjecta – Nicolai.

 16. oarecare zice:

  Cat despre Aspasia Cojocaru…ce sa mai zicem decat ca, daca dânsa nu poate spune (sau nu vrea sa apuna) cu nume si prenume, cine a amenintat-o totul se pierde in derizoriu.
  Daca a fost vb de un telefoon „anonim” n-are absolut nicio valoare.
  Ba dimpotriva, USListii ar putea spune ca e o manevra de intoxicare. Oricare PDL-ist putea sa sune si sa o ameninte – anonim. Bla-bla-bla

  Dar, avand in vedere ca CCR a transmis public aceasta informatie, poate ca au si date mai concrete decat o amenintare anonima.

 17. oarecare zice:

  Daca minoritatile si-ar da seama, macar acum, in ultimul moment, in ce rahat vor baga tara cu votul lor de suspendare, poate ca ar mai fi o sansa.
  Din pacate, Pmbuccian si Kelemen s-au exprimat cat se poate de clar ca presedintele merita suspendat. Frunda tocmai facea turul televiziunilor si explica peste tot ca Basescu a incalcat permanent Constitutia.
  Si daca ne gandim ca USL nu are nevoie decat de vreo 4 sau 5 voturi de la minoritati (ca sa nu mai punem la socoteala si UNPR – ul care oricum e de partea USL) e clar ca presedintele va fi suspendat.
  Iar autocarele si maciucarii USLamisti sunt deja „cu arma la picior” pt a actiona la referendum.
  E nasoala treaba

 18. Horatiu zice:

  Ponta ai talent, ai facut din copy patent !

  Ce ziceti, il brevetam?

 19. oarecare zice:

  Tocmai de ce ne era cel mai teama s-a produs.
  Insasi CCR ii legitimeaza pe USLamisti sa-l suspende:

  „UPDATE Curtea Constituţională a constatat, vineri, că Traian Băsescu nu şi-a exercitat cu maximă eficienţă şi exigenţă funcţia de mediere între puterile statului,precum şi între stat şi societate, avizul Curţii să fie transmis Parlamentului.”

  Atat le-a trebuit USLamistilor. Aceasta picatura, aceasta gura de oxigen. Au primit-o!

  Babalaii aia de la CCR stiu foarte bine legea. Ei trebuiau sa decida sec, clar si concis daca Basescu a incalcat Constitutia sau nu!
  Atat!
  Dar s-au apucat sa judece brasoavele USLamiste si a iesit un rahat cu perje.
  Adica, pe undeva, ar fi motive, ca asa si pe dincolo….

  Lua-v-ar dracu. Niciodata cand a fost nevoie de decizii clare si fara echivoc, CCR nu si-a facut datoria. Exact cum e construita insasi Constitutia, tot asa sunt si deciziile CCR: Adica pline de „daca si cu parca” ce pot fi folosite de fiecare in propriul avantaj.
  Gata.
  Treaba e cat se poate de clara.
  Acum, USlamistii vor vota impacati. Cel putin unul din punctele lor de suspendare a fost validat de CCR.
  De mai mult nici n-aveau nevoie!

 20. ceaikovski zice:

  Da mai, dar pe prima pagina scrie: Adresa a fost înregistrată la Curtea Constituţională sub nr.4617 din 5
  iulie 2012, formând obiectul Dosarului nr.1200H/2012, împreună cu
  următoarele documente:
  – propunerea de suspendare din funcţie a Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, iniţiată de 154 de deputaţi şi senatori;
  – scrisoarea transmisă Preşedintelui României de către preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului la data de 4 iulie 2012, prin care i se aduce
  la cunoştinţă depunerea propunerii de suspendare din funcţie şi este înştiinţat asupra datei şedinţei comune a celor două Camere din 5 iulie 2012, ora 10, pe a cărei ordine de zi a fost înscrisă cererea de suspendare;
  – stenograma şedinţei comune a Camerei Deputaţilor şi a Senatului din data de 5 iulie 2012.

  Analizând cererile de intervenţie depuse la dosar, Curtea, deliberând,respinge cererile formulate.

  Dă clic pentru a accesa A01.pdf

  • oarecare zice:

   Pai nu putea sa le respinga doar…si atat?
   De ce dracu au mai bagat-o pe aia cu „Basescu asa si pe dincolo”?
   ca doar nu au fost pusi sa judece daca Basescu e ceva mai coleric, mai certaret sau mai aprig la manie!!!! Au fost pusi sa judece daca a incalcat sau nu Constitutia sau daca a comis vreun act de tradare la dresa statului roman. Punct.
   Ma mir ca n-au scris ca CCR a decis ca „Basescu nu este un individ perfect”

   • ceaikovski zice:

    asta asa e, dar tine cont ca decizia a fost luata cu MAJORITATE, nu exista opinie separata

    • oarecare zice:

     Te inseli
     In primul rand, Majoritate nu inseamna Unanimitate….
     Iar in al 2-lea rand
     N-am vazut nicaieri un nume si prenume si felul in care a votat fiecare. Pt ca nu s-a votat nimic.
     Tocmai de aceea au evitat un raspuns transant, asa cum au facut-o de atatea ori. Adica toti la un loc, au luat niste decizii care sunt si pro si contra. Un fel de „Adio dar raman cu tine” si nimic concret.

 21. oarecare zice:

  Si cat de simplu ar fi putut sa o rezolve cei de la CCR. Mai ales ca aveau dreptatea si intreaga UE de partea lor.
  Avand in vedere ultimatumul dat de Antonescu si timpul extrem de scurt pe care l-au avut la dispozitie, cei de la CCR puteau spune ca s-au axat doar pe incalcarea (sau nu) a Constitutiei de catre Presedinte.
  Da – Basescu a incalcat Constitutia – suspendarea e motivata.
  Nu – Basescu nu a incalcat Constitutia – suspendarea nu se sustine dpdv al legii.

  Si cu asta si-ar fi facut datoria !
  Mi-e greata de ei.
  Acum pana si UE o sa puna batista pe tambal.
  Pai dragilor „daca si CCR cea „obstructionata si batjocorita de Ponta” a recunoscut ca Basescu asa si pe dincolo, asta e. Ce sa mai facem noi”?
  Si gata balciul.

 22. oarecare zice:

  E ca si cum ai zice despre un individ acuzat de viol::
  Domnule judecator, nu l-am vazut sa violeze pe cineva, dar cam intorcea capul dupa femei.
  Ce-o fi avand una cu alta?

  • Sare'n Ochi zice:

   am citit concluziile de la fiecare punct. CCR desfiinteaza toate acuzele, la una singura spunand ca TB nu a actionat cu maxima eficienta.
   dar ATENTIE la restul punctelor scrie clar: “NU se Sustine” !

   • oarecare zice:

    Ai zis bine mai sus cu „coada de peste”

    iata:
    „Cât priveşte declaraţiile domnului Traian Băsescu, Curtea reţine că acestea pot fi caracterizate ca opinii politice, pentru care Preşedintele României rămâne responsabil, din punct de vedere politic şi moral, în faţa electoratului şi a societăţii civile.”

    Mai clar de-atat nici ca se putea.
    Adica CCR s-a spalat pe maini (inca o data) si spune: Noi respingem (pe de o parte) chestiile cu incalcarea Constitutiei, dar pe de alta parta, daca vreti puteti sa-l suspendati, ca exista totusi alte motive, Populatia si societatea civila n-are decat sa decida!
    Pai cum mama zmeului sa decida electoratul suspendarea lui Basescu?
    Electoratul decide demiterea, nu suspendarea!

    Ne-au copt-o, chiar si aia de la CCR. Le-a fost teama sa dea un verdict clar, sa stie lumea ca s-a votat cu 7 la 2 sau 5 la 4 pt sau impotriva suspendarii. Pt ca acolo at fi aparut clar numele fiecarui judecator, cum a votat.
    Tocmai acest lucru l-au evitat acesti martafoi de la CCR.
    Ponta le va fi recunoscator!

  • Sare'n Ochi zice:

   Curtea Constituțională a decis că solicitatea de suspendare a șefului statului, demers inițiat de USL, nu se susține. Opinia CCR este însă consultativă și cel mai probabil parlamentarii USL nu vor ține cont de ea în această seară, când, de la ora 17.00, vor dezbate și vota în plen suspendarea lui Traian Băsescu.
   http://www.evz.ro/detalii/stiri/judecatorii-ccr-dezbat-cererea-de-suspendare-a-presedintelui-990670.html#ixzz1zqNg7jI4

 23. Sare'n Ochi zice:

  Prima reacție oficială a Cancelariei Germaniei: „Avem îndoieli serioase privind legimitatea măsurilor luate de Guvernul Ponta” .
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/germania-are-indoieli-privind-legitimitatea-schimbarilor-operate-de-usl-990720.html
  Românii, sacrificați de USL. Avertizare oficială din partea Germaniei: „Aderarea la Schengen, în pericol. Vom discuta cu partenerii noștri europeni”
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/comisia-europeana-ingrijorata-de-ultimele-evolutii-politice-din-romania-barroso-l-a-suna-9907.html

 24. Evanghelista zice:

  Ne atrage atentia Blog de caine rau:
  „Uitati-va cu atentie la textul de mai jos! Vorbeste fix despre USL. Este un avertisment subtil dat de CCR, caci aceasta decizie va face parte din jurisprudenta, atunci cand vor ajunge la judecata aceia care chiar incalca: grav Constitutia: “Curtea reţine că pot fi considerate fapte grave de încălcare a prevederilor Constituţiei actele de decizie sau sustragerea de la îndeplinirea unor acte de decizie obligatorii, prin care Preşedintele României ar împiedica funcţionarea autorităţilor publice, ar suprima sau ar restrânge drepturile şi libertăţile cetăţenilor, ar tulbura ordinea constituţională ori ar urmări schimbarea ordinii constituţionale sau alte fapte de aceeaşi natură care ar avea sau ar putea avea efecte similare. ”

 25. Sare'n Ochi zice:

  Europarlamentarii USL se rățoiesc la Comisarul european pe Justiție și susțin că „PPE e un PDL puțin mai mare”
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/europarlamentarii-usl-se-ratoiesc-la-comisarul-european-pe-justitie-si-sustin-ca-ppe-e-un-990.html#ixzz1zqUXLzN8

 26. oarecare zice:

  Si ca sa inchei subiectul (adica eu, pt mine) va spun urmatoarele:

  CCR si-a mai batut inca o data joc de Romania.
  CCR ne-a tras-o in cel mai perfid mod posibil
  CCR ramane o adunatura de javre, indiferent de cine au fost puse acolo unde sunt.
  CCR a salvat USL
  CCR l-a salvat pe Ponta
  CCR l-a demis deja pe Basescu!

  Accept orice parere contradictorie, intr-un ton civilizat, dar parerea mea personala, referitoare la CCR, ramane batuta in cuie!

  • Sare'n Ochi zice:

   iti raspund cu comentariul lui @Cetatean: „impresia mea e ca CCR a jucat in motivare super diplomatic. Exsta diferente mari fata de avizul din 2007. Le voi analiza mai pe seara. Exista si o sugestie ca la o sesizare pe CJNC ar putea sa cerceteze pe fond: “Prin Decizia nr.53/2005, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.144 din 17 februarie 2005, Curtea a reţinut că, potrivit art. 1alin. (4) din Constituţie, autorităţile publice sunt organizate potrivit „principiului separaţiei şi echilibrului puterilor – legislativă, executivă şi judecătorească”. Astfel, atribuţiile Preşedintelui României au semnificaţia unei contraponderi faţă de puterea legislativă, pentru realizarea
   echilibrului puterilor în statul de drept, consacrat prin dispoziţiile art. 1 alin. (3) din Constituţie. Aceeaşi semnificaţie o are şi dreptul Preşedintelui României de a cere Curţii Constituţionale soluţionarea conflictelor juridice de natură constituţională dintre autorităţile publice, conform art. 146 lit. e) din Constituţie, deoarece acest drept se exercită în condiţiile exprimării punctului de vedere asupra posibilelor căi de soluţionare a conflictului, implicit asupra temeiniciei sau netemeiniciei atitudinii ori a susţinerilor autorităţilor publice implicate în conflict“.
   Interventia acestei interpretari a CJNC, prin invocarea principiului echilibrului, nu spun ca e o invitatie deschisa, insa lasa de inteles ca CCR ar putea avea aceste aspecte in vedere daca Presedintele ar sesiza CCR cu CJNC, cum spuneam si dimineata.”

  • Sare'n Ochi zice:

   si acesta este comentariul facut de dimineata de catre @Cetatean si pe care l-am pus cap la cap – sa-i dau o forma:
   Mi-am adus aminte de o declaratie a lui Traian Basescu din 2008 cu privire la ce ar face daca ar fi suspendat a doua oara:
   • “Cei care o pregatesc sunt aceeasi echipa: Voiculescu, Hrebenciuc, Geoana, Tariceanu. Stiu acest lucru de doua luni. Daca dupa alegeri nu pun un premier stabilit de ei, presedintele o sa fie suspendat pe motive constitutionale. Cert este, va asigur, ca nu se mai poate, pentru ca nu voi mai tolera o lovitura de stat”, a declarat Traian Basescu, la B1Tv. Intrebat care sunt aceste masuri legale, presedintele a spus ca este vorba de posibilitatea de atacare a hotararii de suspendare aprobate de Parlament la Curtea Constitutionala. “Daca prima data nu am creat un conflict intre institutia prezidentiala si Parlament, am acceptat hotararea Parlamentului, de data aceasta mergem la CCR cu aceasta hotarare pentru ca este un conflict intre institutii”, a explicat Traian Basescu. Presedintele a spus ca nu se va sfii sa atace hotararea de suspendare, daca se va ajunge in aceasta situatie. “Acum nu-i mai las, sunt instrumente de atac ale hotararii Parlamentului. Adica, dupa ce Parlamentul voteaza, in frunte cu Voiculescu si Geoana, nu plec de la Cotroceni. Iau hotararea si o atac la CCR”, a promis Traian Basescu” (ziare.com). Basescu declara ca va ataca pe fond la CCR Hotararea Parlamentului. Intrebarea pe care ar pune-o toata lumea este: mai poate el acum, avand in vedere ca Ponta a dat OUG-ul prin care CCR nu mai are voie sa analizeze Hotararile de Parlament.
   • Raspunsul este DA, poate, din urmatoarele motive:
   1. CCR este garantul suprematiei Constitutiei (art. 142, al.1), adica sa vegheze la respectarea statului de drept (art.1, al.3), in care “respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie”(art. 1, al.5).
   2. In indeplinirea acestei misiuni, CCR este singura abilitata sa interpreteze Constitutia pentru a constata daca deciziile autoritatilor publice prevazute in Constitutie respecta legea fundamentala. Decizia 1577/2009: “Potrivit art. 142 alin. (1) din Constitutia Romaniei, “Curtea Constitutionala este garantul suprematiei Constitutiei”. Suprematia Legii fundamentale este o realitate juridica ce implica consecinte si garantii. Intre consecinte se enumera deosebirile dintre Constitutie si legi si, nu in ultimul rand, compatibilitatea intregului drept cu Constitutia, iar intre garantii se regaseste controlul constitutionalitatii legilor. Iata ca suprematia Constitutiei, nefiind o simpla teorie juridica, are implicatii practice in care Curtea “spune dreptul” cu privire la legitimitatea constitutionala a legii, la valabilitatea ei ca act subordonat Constitutiei, in functie de modul in care legiuitorul, ordinar ori delegat, a respectat supralegalitatea constitutionala pe care, in fond, s-a intemeiat. De aceea, justitia constitutionala este prin excelenta de ordin public, constituind o problema de interes general ce nu poate fi minimalizata ori anihilata de un formalism ce capata conotatii nesemnificative in cadrul anumitor realitati sociale”.
   3. Parlamentu, ca organ legiuitor, “adoptă legi, hotărâri şi moţiuni, în prezenţa majorităţii membrilor”(art. 67). Or, potrivit insasi Constitutiei, legile, hotararile si motiunile, sunt “acte juridice”. Constitutia spune clar in dreptul art. 67: “Actele juridice si cvorumul legal”. Prin urmare, chiar daca Guvernul elimina prn OUG dreptul CCR de a cerceta sub aspect constitutional Hotararile de Parlament, este clar ca Horararile, ca acte juridice adoptate in temeiul Constitutiei, art, 67, cad sub puterea CCR de a asigura suprematia Constitutiei prin controlarea intregului drept cu Constitutia si, mai exact, a Hotarariil, ca act juridic inferior Constitutiei, cu aceasta.
   4. Basescu a declarat ca va sesiza CCR cu CJNC, adica ca sesiza CCR cum ca Parlamentul declanseaza un conflict juridic de natura constitutionala. «Conflictul juridic de natura constitutionala intre autoritati publice presupune acte sau actiuni concrete prin care o autoritate sau mai multe isi aroga puteri, atributii sau competente, care, potrivit Constitutiei, apartin altor autoritati publice, ori omisiunea unor autoritati publice, constand in declinarea competentei sau in refuzul de a indeplini anumite acte care intra in obligatiile lor» (Decizia 53/2005). CJNC-ul ar fi declansat de pretentia Parlamentului de a interpreta Constitutia, in speta art. 95, si de a decide daca Presedintele a incalcat-o, prin savarsirea de fapte grave. In avizul nr.1/2007, CCR a zis clar: “Propunerea de suspendare din functie a domnului Traian Basescu, Presedintele Romaniei, initiata de 182 deputati si senatori, prezentata in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si a Senatului la data de 28 februarie 2007 si inaintata Curtii Constitutionale la 21 martie 2007, se refera la acte si fapte de incalcare a Constitutiei, savarsite in exercitiul mandatului, care, insa, prin continutul si consecintele lor, nu pot fi calificate drept grave, de natura sa determine suspendarea din functie a Presedintelui Romaniei, in sensul prevederilor art. 95 alin. (1) din Constitutie”. Lipsind temeiul juridc al suspendarii, procedura trebuia oprita de drept, caci Constitia conditioneaza suspendarea de existenta unor fapte grave (constate de CCR).
   • Din pacate insa, CCR din 2007 s-a spalat pe maini si a zis ca desi nu exista faptele, Parlamentul poate merge mai departe cu procedura: “Ramane ca Parlamentul sa decida, pe baza datelor si a informatiilor care ii vor fi prezentate cu ocazia dezbaterilor, asupra existentei si gravitatii faptelor pentru care s-a propus suspendarea din functie a Presedintelui Romaniei, in concordanta cu dispozitiile art. 95 din Constitutie”. Sa speram ca hotararea judecatorilor CCR de astazi sa nu mai fie la fel de cotita precum cea din 2007 si sa isi ia in serios rolul de garant al sprematiei Constititiei, oprind un abuz manifest al Parlamentului care isi aroga competenta de a incalca art.95 si de a declansa o suspendare fara ca temeiul juridic (incalcarea Constitutiei) sa existe.
   • Deci planul ar fi cam asa: daca e suspendat, ataca Hotararea la CCR (indiferent ce urla Parlamentul), nu pleaca de la Cotroceni asteptand o decizie pe fond (si spernd ca CCR nu o va mai da cotita ca in 2007). Iar intre timp, pana CCR analizeaza pe fond Hotararea (cum am scris mai sus), poate analizeaza si problema Blaga, Anastase, Iancu, OUG-uri, referendum. CCR are mijloacele juridice de a nu constata existenta interimatului (art. 146, litera g) si de a-l securiza pe Basescu la Cotroceni pana se pronunta pe fond. Insa daca CCR spune (indferent cand): “Presedintele poate fi suspendat oricand, noi nu putem opri abuzul Parlamentului”, e obligat sa mearga la referendum.

   • oarecare zice:

    Dle. „sare’n ochi”

    Cu tot calmul.

    CCR nu a fost convocata ca sa dea raspunsuri diplomatice, nici sa insire povestioare despre legislatie, nici sa „impace capra cu varza” nici sa-si expuna parerile personale despre una alta, ca la o sueta intre amici, la o bere.
    Conform Constitutiei in vigoare:
    „Suspendarea din funcţie ARTICOLUL 95
    (1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie”

    Iar CCR a fost invocata sa decida daca Basescu a incalcat sau nu Constitutia. Atat si nimic mai mult. De un raspuns cat se poate de clar aveau nevoie si romanii si UE si poate si Washingtonul. O decizie neinterpretabila, fara „daca si cu parca” si fara „s-ar putea totusi ca…..”
    Asta e tot. Pe langa toate povestile scrise de cei din CCR, era nevoie de o simpla propozitie:
    „Basescu nu a incalcat Constitutia”
    sau
    „Basescu a incalcat Constitutia”
    Degeaba veniti acum cu subtilitati, cu 1000 de legi care practic n-au absolut nimic de-a face cu ceea ce trebuia decis astazi.: ca sa vezi ca o fi, ca o pati, ca de fapt asa si pe dincolo. CCR a respins nu stiu ce declaratii si interventii dar n-a scris negru pe alb, sa priceapa si PDL-istul si USLamistul si europeanul si americanul, daca Basescu a incalcat totusi Constitutia sau nu?.

    Acum chiar ca gata!
    Sper sa aveti dreptate intru totul.

    • Sare'n Ochi zice:

     si eu sper sa am dreptate si sper ca europenii sa nu puna botul la declaratiile mincinoase ale lui Ponta la fel cum au facut-o antecesorii lor cu Hitler pana au trebuit sa puna de un macel mondial. sper sa-l starpeasca pe acest hot de mic. pana nu ne arata ce poate face el cand va fi mare.

 27. oarecare zice:

  Efectele acestei decizii mizerabile a CCR nu intarzie sa apara:

  „Dan Sova: Avizul Curtii este pozitiv. CCR a constatat incalcari grave ale Constitutiei cel putin in doua puncte / Vasile Blaga: Potrivit hotararii CCR, presedintele nu a incalcat Constitutia”

  Iata ce a reusit CCR!!!
  Sa creeze o si mai mare debandada decat inainte!
  Cand prin niste simple DA sau NU sau prin niste raspunsuri clare si la subiect ar fi putut evita tot razboiul mediatic si toate manipularile, cei de la CCR tocmai au aruncat benzina-n foc.

  • Sare'n Ochi zice:

   calmeaza-te, te rog. este firesc ca un analfabet ca si Sova sa citeasca dupa cum vrea capul lui. in plus ragetele de acest gen (Sova si altii) sunt pentru a-i destabiliza pe cei slabi de inger, pentru a-i hotari pe nehotarati si pentru a-i mobiliza pe talibani. urletul este o forma de intimidare si se foloseste in razboi. unii cedeaza in fata urletelor, altii nu. eu nu am de gand sa cedez in fata urletelor. la fel urlau si in 2007 si au ramas cu urletul. acum CCR trebuie sa se pronunte si pe alte magarii comise de catre USL – putem ajunge in situatia in care tot ce s-a facut de la debarcarea lui Blaga si Anastase sa fie lovit de nulitate. inclusiv demersul de demisie.
   asa ca, te rog, abtine-te. multumesc.

  • Sare'n Ochi zice:

   deci, dupa cum zice si @Cetatean, Basescu poate sa nu recunoasca decizia de suspendare pana ce CCR nu se pronunta asupra “temeiniciei sau netemeiniciei atitudinilor ori sustinerilor autoritatilor publice aflate in conflict”. Eu sper ca Basescu nu e asa de naiv sa creada ca in 2-3 saptamini poate intoarce la referendum in favoarea lui milioane de oameni spalati pe creier la Antene. Inainte de a ajunge la referendum, trebuie luptat pentru ca CCR sa se pronunte pe fond, caci o poate face si are toate temeiurile, indiferent cate OUG-uri da Ponta.

  • Sare'n Ochi zice:

   unii citesc altfel decat Sova si sunt mai juristi ca el: Art.95 alin.(1) din Legea fundamentală prevede că Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie „în cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei”. Întrucât textul constituţional nu defineşte noţiunea de „fapte grave”, pentru a statua dacă sunt îndeplinite condiţiile pentru suspendarea din funcţie a Preşedintele României, Curtea Constituţională, prin Avizul consultativ nr.1 din 5 aprilie 2007 privind propunerea de suspendare din funcţie a Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.258 din 18 aprilie 2007, a statuat că…..

   Cu privire la aceste susţineri cuprinse în preambulul propunerii de suspendare din funcţie a preşedintelui României, Curtea constată că acestea nu precizează elementele necesare identificării şi caracterizării faptelor de încălcare a Constituţiei şi nici dovezile pe care se sprijină imputările, astfel încât urmează să fie analizate motivele cuprinse în cele 7 capitole ale propunerii de suspendare.”

 28. oarecare zice:

  Daca cineva din PDL, din UE, un ONG sau chiar de la USL ar avea curajul necesar ar adresa o cerere catre CCR.
  Indiferent de cum se va termina treaba, CCR trebuie „obligata” pe cale legala, sa raspunda raspicat si fara echivoc, adica fara floricele si fara „impresii personale” la o simpla intrebare:

  A incalcat Basescu Contitutia?
  DA sau NU?

  Si cu asta basta.

  • Sare'n Ochi zice:

   vezi mai sus ce ti-am raspuns.

  • Sare'n Ochi zice:

   nu avizul e problema, ca daca la o sesizare de CJNC se vor baga pe fond. daca nu se vor baga, orice cretin care ajunge in Parlament si strange o majoritate, poate dizolva Constitutia prin OUG.
   iar la intrebarea presedintele avand calitatea de suspendat poate ca sa sesizeze ccr cu cjnc ?
   raspunsul este: da. Decizia 1630/2011: “Curtea constată că autorul sesizării are calitate procesuală în cauză, întrucât sesizarea Curţii Constituţionale reprezintă unica posibilitate procedurală pe care o are preşedintele Senatului [aici e Presedinte Romaniei] de a contesta o hotărâre a Plenului Senatului [aici e a Parlamentului] care priveşte funcţia sa; în aceste condiţii, a reţine lipsa calităţii procesuale de a contesta această hotărâre ar reprezenta o încălcare a liberului acces la justiţie, consacrat de art. 21 din Constituţia României”.

 29. Sare'n Ochi zice:

  diplomatie Twitter: Van Rompuy, pe Twitter: Sunt foarte ingrijorat de evolutiile din Romania. Ii voi contacta pe V. Ponta & T. Basescu
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12721423-van-rompuy-twitter-sunt-foarte-ingrijorat-evolutiile-din-romania-voi-contacta-ponta-basescu.htm

  • Daniel Neciu zice:

   Nu e numai vorba de independenta justitiei, a spus ”the rule of law & the independence of the judiciary”, ceea ce e mult mai mult, pentru că sugerează că procedurile din ultimele zile nu au respectat legea.

 30. Sare'n Ochi zice:

  Berlinul este „foarte ingrijorat” in legatura cu reformele politice din Romania si are „indoieli serioase legate de legitimitatea lor”, a declarat vineri Steffen Seibert, purtatorul de cuvint al Guvernului german, scrie Agentia France Presse.
  „Asa cum stiti fara indoiala, guvernul Ponta a intreprins modificari ale legii Curtii Constitutionale. Este un demers fata de care guvernul federal este foarte ingrijorat”, a explicat purtatorul de cuvint al cancelarului Angela Merkel.
  „Convingerea noastra este ca indepenta si capacitatea de actiune a Curtii Constitutional romane nu trebuie puse sub semnul intrebarii”, a precizat Steffen Seibert. „La drept vorbind, guvernul federal are indoieli serioase fata de legitimitatea masurilor luate de guvernul Ponta”, a mai spus purtatorul de cuvint.
  „Dezvoltarile actuale vor fi luate in considerare in cadrul mecanismului de cooperare al Uniunii Europene” si pentru a examina chestiunea „deplinei aderarii” a tarii la spatiul Schengen, a subliniat purtatorul de cuvant al cancelarului, adaugand: „Guvernul federal va discuta indeaproape cu partenerii sai europeni acest subiect”.
  Aceasta luare de pozitia dura a Guvernului condus de cancelarul Angela Merkel vine la doar citeva minute dupa ce si Comisia Europeana a anuntat printr-un comunicat de presa ca este „ingrijorata” de situatia din Romania. In urma cu o zi, o reactie dura a venit si din partea Ministerului francez de Externe.

 31. Sare'n Ochi zice:

  un raspuns dat scarbei de Norica Nicolai si handicapatului de Ivan:
  Comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding, a postat pe contul sau de Twitter un link catre comunicatul Comisiei Europene, cu titlul “Recentele evolutii ar putea pune in pericol progresul realizat de Romania de-a lungul anilor”.
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12721423-van-rompuy-twitter-sunt-foarte-ingrijorat-evolutiile-din-romania-voi-contacta-ponta-basescu.htm

 32. Sare'n Ochi zice:

  „Ambasadorul american, ieri, la ambasada, i-a spus voalat domnului Crin Antonescu ca il felicita pentru pozitia pe care urmeaza sa o aiba. Asa ca nu va faceti probleme in privinta Americii!”, a declarat liberalu Relu Fenechiu.
  asta-i dus cu capul? sau s-au imbatat?
  ce-o fi inteles acest idiot din aceste voalate avertismente: http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/avertisment-dur-pentru-ponta-de-la-comisia-europeana-vezi-raspunsul-premierului-1177223
  ca-s platite de Basescu si PDL?
  ca am vazut cateva declaratii in acest sens – astia din USL chiar ii cred prosti pe cei din Uniunea Europeana?

 33. Sare'n Ochi zice:

  prima tradare: Deputatul Georgica Dumitru a anuntat vineri, in plenul Camerei Deputatilor, ca paraseste grupul PDL si se inscrie in PC.
  „Georgica Dumitru se va alatura parlamentarilor USL care vor vota suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu. Prin prezenta sa, PC are un numar de patru deputati in Parlamentul Romaniei”, precizeaza un comunicat al PC, citat de Agerpres.

 34. Sare'n Ochi zice:

  „Trebuie sa monitorizam atent evenimentele din Romania si sa luam masuri in cazul in care se incalca legislatia UE”, a scris Hannes Swoboda, liderul grupului socialist din Parlamentul European, pe contul sau de Twitter.
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12722150-hannes-swoboda-twitter-trebuie-monitorizam-atent-evenimentele-din-romania-luam-masuri-cazul-care-incalca-legislatia.htm

 35. oarecare zice:

  Pt suspendarea lui Basescu, USL are nevoie de 217 voturi.
  Pt aprobarea inceperii sedintei au votat 218
  E drept ca multi inca nu sunt inca prezenti si sunt asteptati abia la momentul votului.

  E ca la balamuc! 🙂

 36. oarecare zice:

  „UPDATE Programul afisat pe site-ul oficial de transmisii video al Comisiei Europene s-a modificat. Declaratiile de presa ale lui Barroso in legatura cu situatia din Romania, care urmau sa aiba loc la ora 17:30, nu mai apar in program.”

  Poate ca omul asteapta sa se termine puciul de pe Dambovita.
  Ca doar nu s-o fi razgandit dupa ce-a citit decizia CCR?

 37. Sare'n Ochi zice:

  si ALDE si-a cam luat mana de pe Crizel

  Dă clic pentru a accesa Verhofstadt_letter_to_Reding.pdf


  din pacate cam tarziu.

 38. oarecare zice:

  Cred ca UE asteapta totusi votul.

  Daca Basescu va fi demis cu 217 sau 218 de voturi, atunci UE va pune tunurile din nou, mai abitir pe USL, pt ca ar insemna ca demiterea s-a facut chiar NUMAI de catre USLamisti + vreo 4-5 voturi „extra”
  Dar daca si UDMR si celelalte minoritati si UNPR si cativa de la PDL vor vota pt suspendare si se vor strange 270 de voturi sau chiar mai multe se schimba punctul de vedere. Hai ca UE trece cu vederea 5-6 tradatori, dar daca e vb de 40-50 de voturi din afara USL, atunci e cam maronie situatia.

 39. Sare'n Ochi zice:

  Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie anunta ca pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica s-a constituit o cauza penala, ca urmare a plangerii pe care judecatorul Aspazia Cojocaru a formulat-o vineri, in legatura cu faptul ca a fost amenintata inainte de inceperea dezbaterilor asupra avizului de suspendare din functie a presedintelui Romaniei, cu privire la votul pe care urmeaza sa il dea, anunta Agerpres, citand un comunicat de presa.
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12722510-judecatoarea-aspazia-cojocaru-reclamat-parchet-faptul-fost-amenintata-inaintea-dezbaterilor-ccr-vineri-tema-suspendarii-sefului-statului.htm
  Potrivit documentului citat, in cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de ultraj, prevazut de art. 239 Cod penal raportat la art. 2391 Cod penal (respectiv amenintarea unui judecator) in vederea identificarii autorului (sau autorilor), elucidarii tuturor imprejurarilor cauzei in scopul stabilirii raspunderii penale.

 40. Sare'n Ochi zice:

  Este un discurs istoric asa ca imi permit sa-l reiau de pe HotNews pe masura ce apare:
  17.37: Basescu: Am luat nota de avizul CCR si m-am bucurat constatand ca in acest aviz Curtea nu constata nicio abatere a presedintelui care sa justifice suspendarea asa cum ea este prezentata in art 95 din Constitutie
  17.39: Basescu: Se pare ca eu nu reusesc sa coabitez cu PSD si cu PNL. In 2007, atunci cand guvernul liberal era in parteneriat cu PSD, ati recurs la suspendare. Acum va aflati din nou la guvernare impreuna si primul lucru de care ati considerat ca trebuie sa va ocupati e suspendarea presedintelui. Ca sa ajungeti la suspendare, trebuia sa inlocuiti Avocatul Poporului, pentru a putea emite ordonante neconstitutionale
  17.40: Basescu: Sunt lucruri mai importante decat atingerea scopurilor politice si unul infinit mai important e stabiliotatea si reputatia tarii. Ceea ce faceti de doua saptamani nu reprezinta nimic altceva decat o puternica zdruncinare a statului de drept spre a-l pune la dispozitia USL. Eu cred ca e o greseala si va avea consecinte pe termen lung. Va asigur ca ori nu aveti o evaluare corecta asupra a ceea ce faceti, ori o aveti sii nu va pasa pentru ca e mai important sa puneti mana pe toate parghiile puterii, inclusiv pe justitie, pentru a va apara penalii
  17.42: Basescu: Obiectivul principal pe care il aveti e sa puneti sub control justitia. Vine randul dl Voiculescu, din cate am citit in presa
  17.44: Basescu: Refuzati sa duceti la indeplinire rezultatul referendumului din 2009 prin care trebuia sa ajungem la 300 de parlamentari, iar crearea acestei revolutii intre ghinimele violente din punct de vedere legislativ credeti ca acopera acest deficit de responsabilitate fata de poporul pe care pretindeti ca il reprezentati. Ma acuzati ca nu am respectat deciziile CCR, dar minciuna trebuie sa fie si ea in niste limite acceptabile. Ca sa nu fie minciuna aceasta afirmatie, ar fi posibil sa fie probata daca imi dati un singur exemplu cand nu am respectat deciiile CCR. Poate am facut greseala sa le comentez, dar sa nu le respect, niciodata. Acest punct a fost inscris pentru a acoperi sfidarea premierului legata de decizia CCR prin care i se spunea ca nu el poate reprezenta statul roman in consiliul european
  17.46: Basescu: Ma acuzati ca am dat o informatie corecta, care venea de la statistica, legata de numarul de salariati in raport cu numarul de pensionari: 4,1 mil salariati si 4,9 mil pensionari. Semnalul public pe care l-am tras a fost legat de faptul ca niciodata la nivelul CAS de azi nu vom putea avea un fond de pensii echilibrat, ceea ce e confirmat si azi. Deficitul fondului de pensii e de 3,6 mld euro iar acest lucru nu poate fi compensat decat daca marim numarul de salariati prin investitii
  17.47: Basescu: Ceea ce s-a intamplat in aceste zile va reprezenta un impediment in ce priveste atractia Romaniei pentru investitii straine. Profit de acest subiect sa va spun tuturor ca daca veti tergiversa proiecte, daca nu veti accelera viteza de absorbtie a fondurilor europene, daca nu veti da drumul la investitii straine in minerit, va asigur ca nu exista solutie sa alimentati bugetul fondului de pensii

 41. Sare'n Ochi zice:

  17.48: Basescu: In acuzatiile dvs sustineti ca am influentat justitia. Gresit. Poate multi dintre dvs aveti rude cunostinte judecatori sau procurori. Daca ati gasi macar un singur procuror, judecator sau ofiter de politie cu care sa fi vorbit direct sau sa-i fi transmis mezsaje indirecte, cum facea dl senator Voicu, care azi va vota pentru suspendare, imi voi asuma raspunderea mesajelor dvs. Daca nu, incetati sa dezinformati

 42. Sare'n Ochi zice:

  17.49: Basescu: Eu am criticat justitia in baza rapoartelor din MCV, pentru ca ineficienta constatata nu putea fi tinuta ascunsa, am facut-i si in sedintele CSM, dar cred ca sunt circa doi ani de cand nu m-ati mai auzit criticand justitia, dintr-un motiv simplu, a inceput sa mearga, si asta ii inspaimanta pe mult infractori, fie ca sunt din politica sau din afara politicului, dar cu bune legaturi in politic

 43. Sare'n Ochi zice:

  17.50: Basescu: Ma acuzati ca nu am indepliniti procedura legala in revizuirea Constitutiei, vreau sa va spun ca gresiti. Nu era misiunea mea sa adaptez observatiile CCR la textul proiectului ci l-am trimis la parlament. Dvs puteati decide daca le mentinei sau le schimbati. Principalul obiectiv era implementarea referendumului care prevedea parlament unicameral si 300 de parlamentari. Pacat ca ati refuzat sa va aplecati asupra acestui subiect. La referendumul de suspendare puteam supune aprobarii populatiei si revizuirea constitutiei

 44. Sare'n Ochi zice:

  17.51: Basescu: Imi reprosati ca am refuzat dialogul cu partidele. Sa ne amintim ca au fost putine invitatiile carora USL le-a raspuns. De cele mai multe ori, raspunsurile erau violente, neplacute, si a fost o buna perioada in care dialogul cu USL practic nu a fost posibil datorita refuzului de a raspunde la invitatiile presedintelui

 45. Sare'n Ochi zice:

  17.53: Basescu: O precizare legata de afirmatiile de xenofobie: au fost sanctionate cu avertisment de institutiile statului. Le regret si sunt de acord ca astfel de afirmatii nu trebuiesc facute de niciun om politic si cu atat mai putin de un sef de stat
  17.55: Traian Basescu si-a incheiat discursul: Va multumesc mult si succes!

 46. oarecare zice:

  Pe TVR international (acum)
  Acelasi CTP.

  Dupa ce Basescu si-a incheiat discursul, CTP a fost invitat sa analizeze discursul presedintelui.
  Ce face CTP?
  Sare cu picioarele pe Basescu si incepe sa povesteasca despre cat de mult a gresit Basescu in trecut.
  Eu cred ca e ceva de-a dreptul impardonabil, un asemenea mod de manipulare, acum, in direct.
  Saftoiu isi face datoria, la fix (din pacate)

  • Sare'n Ochi zice:

   CTPulea are fixatia anti-Basescu. nu va putea iesi niciodata din ea si sa devina vertical.

   • oarecare zice:

    Si aialalti, care sunt invitati acum in studiou, (nu le stiu numele) nu discuta nimic despre ce se intampla ACUM in Parlament ci povestesc despre toate „pacatele” lui Basescu de pana acum.

    Sper ca „expatii Romaniei” sa stie sa discearna informatiile.

 47. Evanghelista zice:

  Nu vor sa citeasca motivarea CCR in plen. Aveti aici o mostra despre viitorul tarii acesteia cu Crin Antonescu presedinte:
  “Inteleg ca nu aveti propuneri…”
  Dupa ce Toader a cerut sa se aprobe citirea motivarii CCR in plen: “Ce vor ma?”

  • Sare'n Ochi zice:

   17.56: Mircea Toader (PDL) si Crin Antonescu au o mica disputa verbala pe procedura. Toader cere citirea avizului CCR
   17.56: Mircea Toader cere prezentarea avizului Curtii Constitutionale. Se isca o mica discutie cu mai multi parlamentari. „Ce vor ma?” intreaba Crin Antonescu, in replica la vociferarile salii
   Crizele Antenescu deja se crede pe propria sa mosie. Romania, trezeste-te!

 48. Sare'n Ochi zice:

  indivizii vor sange – cred ca vom avea parte de un nou 322 (intr-o noua varianta):
  18.03: Crin Antonescu supune la vot cererea lui Mircea Toader ca intreg avizul CCR sa fie citit in plen (30 de pagini). Propunerea a picat la vot cu 234 de voturi

  • oarecare zice:

   Am inteles ca magarusii aia doi (Andone si Paslaru) voteaza, bine merci, la suspendare, cu toate ca, conform unei sentinte definitive, ei si-au pierdut, de facto si de drept, mandatele de deputati sau senatori!
   Ce sa mai zici?
   Cica tocmai astazi s-a retrimis nu stiu unde decizia in legatura cu cei doi si se asteapta o noua decizie, peste 2 saptamani.
   Pai nu e batjocura?

   • Sare'n Ochi zice:

    aia este bine, ca se poate aduce ca si argument al nulitatii votului. mai ales in fata Europei unde nu merge cu sergu-mergu.

    • oarecare zice:

     Ar fi prea frumos.
     Poate ca daca va fi suspendat cu 217-220 de voturi, ar avea o oarecare importanta.
     Dar daca Basescu va fi suspendat cu peste 250 de voturi, nu cred ca-si mai bate cineva capul cu aia doi berbeci.

  • Sare'n Ochi zice:

   de unde dracu sunt 234 de voturi? ca 107 au fost pentru citirea motiunii CCR si sunt prezenti in sala 318 parlamentari…!!!
   234+107 = 241 – au mai venit parlamentari?

 49. oarecare zice:

  „Judecatoarea Aspazia Cojocaru a depus plangere la Parchet pe motiv ca a fost amenintata inaintea dezbaterilor CCR de vineri”

  Eu n-am inteles, in ce sens a fost amenintata?
  A fost amenintata de USL sau de PDL?
  Ca ea nu spune decat ca a fost amenintata dar nu da de inteles „care a fost directia” amenintarii?

  • Sare'n Ochi zice:

   vom afla. bine ca a depus plangerea.

   • oarecare zice:

    E ca si cum ai avea de judecat intre doi mafioti.
    Si inainte sa dai sentinta, primesti un telefon
    „ai grija cum votezi!”
    Ce naiba sa intelegi de-acolo?
    Pai nici macar ea nu are de unde sa stie cine-a amenintat-o 🙂 🙂
    Suntem de tot rasul .

    • Sare'n Ochi zice:

     ai pus o egalitate cu care eu nu sunt de acord. Basescu nu este = Ponta. ceea ce avea de judecat CCR, implicit Aspazia, nu pune egalitate intre cum calca cu bocancii legile si Constitutia USL si presupusele faradelegi ale lui Basescu.

 50. Sare'n Ochi zice:

  18.05: Vasile Blaga: Nu ati dorit sa respectati ordinea de zi stabilita in BP asa cum nu ati dorit ca romanii sa auda avizul CCR
  18.06: Blaga: Romania trece prin momente dificile. Zi de zi, institutiile fundamentale ale statului sunt atacate, in dispret fata de romani si decredibilizand Romania in plan international. Ceea ce se intampla astazi in Romania nu este decat o lupta a noii puteri, dorinta unor oameni de a acapara puterea totala
  18.07: UDMR a luat decizia ca fiecare parlamentar sa voteze conform propriei constiinte. Cel care a impus decizia a fost Laszlo Borbely (aici stiu sigur ca cei din PPE le-au cerut maghiarilor imperativ sa nu voteze suspendarea dar penalii Borbey, Verestoy si Frunda au facut urechea suta)
  18.09: Blaga: Ceea ce se intampla astazi in Romania nu este decat o lupta a noii puteri, dorinta unor oameni de a acapara puterea totala. Guvernul Romaniei e condus astazi de un doctor in furt intelectual. Ponta copy paste a facut inconjurul lumii, facand de rusine romanii de pretutindeni. Zilele acestea treceti cu senilele peste Romania, peste toate institutiile democratice ale statului
  18:12: Blaga: Prin propunerea de suspendare a presedintelui,vreti sa doborati ultima institutie care nu este la cheremul vostru. Presedintele este ultima reduta.
  18.16: Blaga isi termina discursul: Dragi colegi din Parlament, treziti-va!. Nu puteti pune umarul la demolarea statului de drept in Romania, la rasturnarea democratiei

 51. gioana vesela zice:

  Ca de obicei UDMR e neam de curve (vinde tot ce poate)….Geoana e patetic pe B1 Tv …..prost cu diploma.

  • Sare'n Ochi zice:

   n-o fi dracul chiar atat de negru. vom vedea ce se va mai intampla. deocamdata:

   Libertatea: Toate deciziile legate de suspendarea preşedintelui pot fi date peste cap, luni, de Curtea Constituţională (CCR). Surse din PDL ne-au declarat că dacă judecătorii vor da câştig de cauză sesizărilor depuse de democrat-liberali privind neconstituţionalitatea schimbării din funcţii a preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, Vasile Blaga, respectiv, Roberta Anastase, toate deciziile adoptate de Parlament în ultimele zile vor fi nule, inclusiv posibila suspendarea a preşedintelui, de azi

   Hotnews: Presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, Jean-Claude Mignon, “Intr-un stat democratic, raporturile intre puterile publice sunt guvernate de reguli stabilite in prealabil si nu de raporturi de forte”. “Comisia de la Venetia sta la dispozitia colegilor nostri romani, pentru a le furniza o consiliere juridica completa si impartiala asupra oricarei chestiuni de drept constitutional”, a concluzionat presedintele APCE, in comunicatul sau.

 52. oarecare zice:

  CTP, din nou abject
  Antonescu si-a tinut discursul.
  Ce „analizeaza ” CTP?

  „Basescu n-a mai suportat, Basescu a vrut sa injure, Basescu a fost calcat, Basescu rau ..Basescu n-a mai rezistat….”
  Ah ce dejectii au invitat astia in studiou, astazi…

  CTP: Basescu si-a aratat din nou dispretul fata de Parlament. (cu toate ca era vb despre discursul lui Antonescu”
  Doamne, cat de abject poate sa fie acest CTP!

 53. Sare'n Ochi zice:

  18.38: Marton Arpad (UDMR): Activitatea presedintelui e cunoscuta. Expunerea propunerii de suspendare nu are elemente noi iar decizia CCR e interpretabila. Ca atare, grupurile parlamentare ale UDMR nu au luat o hotarare in legatura cu sustinerea sa nu a suspendarii, lasand fiecare membru sa voteze propriei constiinte
  18.40: UNPR nu doreste sa ia cuvantul, minoritatile procedeaza la fel
  18.40: Cezar Preda (PDL): Si papusa Chucky a fost conceputa pentru a fi o papusa buna, dar nu a vost buna pentru ca rautatea i-a venit pe drum
  18.42: Cezar Preda: Dvs v-ati aliat tocmai cu acea parte a FSN poe care o conducea Iliescu. Romania este lovita crunt in fibra sa a doua oara in cei 22 de ani de libertate. Batranul edec, Ilici al romaniei si securistii miliardari au lovit in tara noastra cu mineriada. Azi papusarii lovesc din nou cu golaniada

 54. Sare'n Ochi zice:

  18.44: Cezar Preda: Un barbat si un om de stat in situatii grele ia decizii grele. Nu sunt motive ca romanii sa ne suspendam presedintele. Si in cazul in care CCR a afiormat ca presedintele a fost in suprapunere cu resposanabilitate guvernului, era in accept cu premierul, cu guvernatorul BCR si cu institutiile financiare internationale. Ne-am facut de ras in 2007, de ce recidivam, cui foloseste?
  18. 45: Cezar Preda: Sunt 60 de zile in care nu se intampla nimic bun pentru romani. Primul ministru a mintit romanii si tarile europene. E o atitudine specifica unui om care toata viata a copiat si a mintit. Toata istoria scurta a acestui tip de om confirma spusele mele. Nu sunt motive de suspendare, nu sunt motive sa lasam tara fara presedinte

 55. Sare'n Ochi zice:

  18.46: Cezar Preda: I-ati mintit pe romani ca veti schimba tot ce nu a fost bine pentru ei. Ati mintit Europa ca nu veti afecta institutiile statului de drept si in doua saptamani ati desfiintat o munca de opt ani. Multe minciuni, dar picioarele minciunii sunt scurte si veti afla asta in curand. Nici pentru mineriada, nici pentru golaniada, Ilici si securistii nu au platit. Sa nu uitam ce responsabilitate avem si ce aproape e decontul

 56. Sare'n Ochi zice:

  am plecat la miting 😀

 57. Valentin zice:

  s-a intamplat ceea ce era evident ca o sa se intample. Si se va intampla in viitorul apropriat tot ceea ce e evident. Basescu va fi demis, justitia va fi defiintata si totul va fi cotropit de hoartele uslinoase,degradarea economica se va accelera, am devenit deja paria Europei.
  Dar e si o parte buna, sunt forte ca inca se opun.
  Nu va faceti iluzii insa, la toamna tot USL va castiga.
  Ma duc si eu la miting acum.
  Pentru ca noi nu depindem de nenorocitii astia de uslinosi si nu depindem de ei tocmai pentru ca avem in primul rand demnitate.

  • Sare'n Ochi zice:

   am sat la miting pana tarziu. si am sa ma duc la toate, chiar daca in aparenta ei au castigat.
   situatia sta in felul urmator: un hot, plagiator (deci care si inseala) si un puturos, chiulangiu si rtepetent ne reprezinta – sunt adevarata fata a Romaniei.

 58. gioana vesela zice:

  Sa-i …in gat pe ei si pe mama lor de uslisti.

 59. alex zice:

  se scufunda corabia, sobolanii sunt disperati !

  • Sare'n Ochi zice:

   @Alex Enache (banuiesc ca de 33 de ani, traiti toti absolut degeaba),
   numai un gunoi cu grave dereglari mintale se bucura cand este reprezentat la cel mai inalt nivel de un plagiator (mai grav ca un hot ordinar, ca si inseala ca ar fi altceva), un mincinos si de catre un repetent, chiulangiu plin de sine pana la mitomanie. asa ca sobolanul esti chiar tu. numai ca spre deosebire de sobolanii adevarati, tu, sobolanul biped habar nu ai ca ti se scufunda corabia si de bucuri ca un natang. la fel ai sa te bucuri si cand vei avea euro la 5 – 6 lei?

  • Sare'n Ochi zice:

   si pentru a vedea cat esti de imbizonat (cretin, idiot util samd), citeste (ma rog, daca stii, ca e intr-o limba straina), cat de ingrijorata este Europa datorita derapajelor gunoiesti de la lege si legalitate din Romania:
   http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=MEMO/12/529
   pe scurt, loaza, Europa l-a convocat pe Plagiator sa dea socoteala pentru ceea ce face. asta inseamna ca nu vor mai da bani, asta inseamna ca ai sa gagai de foame cat de curand.

   • alex zice:

    domnule, „cu ochii in sare”, spre deosebire de d-ta, eu nu astept bani de la uniune si cu atat mai putin de la stat. Da !, ma bucur ca nu mai sunt reprezentat de un grobian, o rusine a istoriei romanilor, depasindu-l chiar si pe iliescu. Daca il prefer pe Antonescu, cu mai mult bun simt, asta nu inseamna ca il divinizez, cum de altfel faci tu cu idolul tau basescu

    • Sare'n Ochi zice:

     domnule @alex enache, spre deosebire de tine, eu chiar nu astept bani de la uniune si nici de la stat – sunt convins ca minti dupa cum respiri sau apesi pe tastatura. tu nu esti decat un idiot util al Uniunii Stalinist Leniniste care preferi un chiulangiu drept presedinte si un hot si un inselator drept premier. amandoi mitomani si cleptomani – ceea ce imi da dimensiunea hada a ceea ce esti in realitate. idolul meu nu este Basescu, idolul meu este un stat de drept. al tau este un stat de DREPȚI!

     • alex zice:

      „idolul meu este un stat de drept”, subscriu si prin urmare se poate discuta amical si fara patima sau inversunare, atribute neagreeate de persoana mea.
      Daca acceptam ca basescu nu este de neinlocuit, cum de altfel asa este normal, intr-o cetate, putem dialoga pe lungimi de unda si frecventa favorabile unei bune receptii de ambele parti.
      toate cele bune !

      • Sare'n Ochi zice:

       ei, in sfarsit normalitate. Basescu nu este de neinlocuit (sunt pline cimitirele de oameni de neinlocuit) – de neinlocuit sunt principiile, legile si regulile jocului. de neinlocuit este democratia, statul de drept, dreptatea.
       toate cele bune!

 60. observator zice:

  Catalin Voicu a votat cu doua maini . Presedintele interimar are increderea a 8.000 de oameni.
  Guvernul romaniei infectat cu virusul Copy -Paste ,a facut deja 3 victime- antidot minereada tradeatorilor formata din oameni de onoare.

 61. oarecare zice:

  Ponta, azi:
  „Au fost eliminate toate blocajele care ne-au tinut in loc de cand am venit la guvernare”

  Specimenul asta se da de gol de fiecare data cand incearca sa faca pe inteligentul. De fapt, cred ca nici macar nu-i pasa.
  Una este sa gasesti solutia unei probleme politice, rezolvind-o in mod democratic, si cu totul alta e sa o elimini, strivind-o sub senilele unui tanc.
  Omul asta este, pt Romania, o calamitate de cateva ori mai groaznica decat Iliescu, Nastase si Voiculescu la un loc.

 62. oarecare zice:

  Kommersant (Rusia): Romania pregateste demiterea presedintelui, investitorii reactioneaza deja negativ la tulburarile politice
  ” Presedintelui nu-i ramane altceva decat sa spere ca sustinatorii lui vor boicota referendumul prin neprezentare, au comentat pentru Kommersant analistii de la Bucuresti”

  Sa inteleg ca Ponta n-a modificat (inca) si legea referendumului in sine? Adica cea care se refera la validitatea unui referendum national?

  • Sare'n Ochi zice:

   ba a modificat-o. cred ca cei de la Komersant n-au citit bine sau spera sa fie cititi de romanii din afara si sa-i demobilizeze. komersant este cunoscut pentru soparlele kaghebiste pe care le disemineaza.

   • oarecare zice:

    La asta ma gandeam si eu.
    Cei de la Kommersant nu fac decat sa-i citeze pe „analistii romani”. Dar nu dau niciun nume.

 63. Optimus Prime zice:

  Gura pacatosului adevar graieste: pe locul intai la griji -> plangerile penale! De acum liber la furt!

  Ponta: Guvernul poate funcţiona acum fără grija unei plângeri penale, a contestaţiei şi a sabotajului

  http://www.jurnalul.ro/politica/victor-ponta-blocaje-institutionale-plangeri-penale-617596.htm

 64. oarecare zice:

  Declaratii din ce in ce mai dure, de la Bruxelles:
  „Wilfried Martens (PPE): Autoritarismul galopant al coalitiei USL nu va fi tolerat”

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12729341-wilfried-martens-ppe-autoritarismul-galopant-coalitiei-socialist-liberale-din-romania-nu-tolerat.htm

 65. oarecare zice:

  „Intre timp, si in ciuda schimbarilor de ultim moment ale legii referendumului, facute cu dedicatie de catre USL, asteptam ca referendumul pentru presedintele Basescu sa fie organizat si desfasurat in concordanta cu principiile si normele democratice general acceptate.”

  Ce vrea sa spuna PPE aici?
  Ca nu accepta sub nicio forma schimbarile facute de Ponta la legea referendumului?
  Mie mi se pare ca, de data asta, pozitia PPE nu se mai refera doar la „ingrijorari” ci la o decizie cat se poate de clara, ca referendumul nu are voie sa se desfasoare dupa noile reguli impuse de Ponta.
  Sau imi fac sperante desarte?

 66. observator zice:

  Infractorul Catalin Voicu a suspendat Presedintele Româinei
  In plen în timpul dezbaterilor,vocifera,aplauda,îl injura pe presedintele în functie inca al
  Romaniei. Era in plin orgasm infractional , astepta cu nerabdare iertarea de pacate din partea retelei.
  Un condamnat in prima instanta la 5 ani de inchisoare si-a adus umilul aport alaturi de alti contraventionisti sau infractori la doborarea ultimului Mohican ce mai apara democatia in Romania.
  Articolul genial integral ( Sare ma poti injura e pe blogul toxic al sorinamatei) merita sa fie citit sa nu uitam Sorina a fost nasul lui Catalin, ea i-a adus celebritatea in prima faza .

 67. Optimus Prime zice:

  Vladimir Tismaneanu:
  „… echipa dominanta, ceea ce-as numi echipa baietilor cu ghiul, …”

  http://www.contributors.ro/editorial/adio-europa-pontocratie-si-demagogie/

 68. oarecare zice:

  Cine e aia ce se-apleaca peste Crin?

  http://www.adevarul.ro/

 69. oarecare zice:

  Puse cap la cap si innodate bine, parca incep sa sper ca Ponta si USL nu vor scapa de data asta. Parca prea s-au adunat multe. Daca Vestul pune presiuni puternice pe modul in care Ponta a schimbat regulile referendumului, astfel incat Basescu poate fi suspendat (teoretic si practic) chiar si daca la referendum se prezinta numai 3 persoane…….

 70. oarecare zice:

  Alt smecher care nici usturoi n-a mancat…..

  ” Borboly Csaba: La referendumul pentru suspendarea preşedintelui ar fi mai bine ca maghiarii să stea acasă”

  Cum adica bre maghiarule? Cand va arde la lingurica urlati ca disperatii ca Basescu trebuie sa fie presedintele tuturor cetatenilor Romaniei, iar acum vreti sa va spalati pe maini, pe motiv ca nu e treaba voastra, a ungurilor, pe cine isi aleg romanii presedinte?
  Sau va tremura izmenele ca, nu cumva, votul majoritatii maghiarilor sa fie impotriva USL? 1 milion de voturi conteaza enorm. Dar daca nu le poti manipula, mai bine le „elimini” vorba lui Ponta
  Asa ati facut de fiecare data.
  Mereu ati facut pe „cinstitii” dar ati asigurat si cvorumul USL de fiecare data si le-ati dat si exact atatia oameni de cati aveau nevoie ca sa treaca toate faradelegile USLamiste!
  Ieri ne-ati mai dat o mostra de „corectitudine”
  Ungureanu v-a facut facultate maghiara la TG. Mures iar voi ati votat ieri cu aia care spumegau impotriva acelei facultati si a maghiarilor in general.
  Cam rusinos.

 71. unroman zice:

  Chiar va plateste Base pentru mizeriile astea?

  • Sare'n Ochi zice:

   esti prea cretin sa pricepi ceva. banuiesc ca dintre cretinii lui Dragnea. gagai de foame dar sustii ca-i totul bin, numai ca ai tu de-o tuica sa ti-o tragi in vena, apoi sa mergi sa-ti abuzezi nevasta si copiii.
   pardon, „dupe” IP esti bou de-al plagitorului mitoman de la „Targu Jii”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.