Uniunea Stalinist Leninistă și pașii spre lovitura de stat

Aflăm de pe HotNews care sunt în linii mari pașii tentativei de lovitură de stat prin care Uniunea Stalinist Leninistă speră că va reuși să-l suspende pe președintele Traian Băsescu și să încalece România în interesul lor personal. Interesul fiind distrugerea independenței Justiției cu scopul de a-și păstra privilegiile și traiul liniștit obținute prin banii furați în ultimii 22 de ani.

Pașii către succesul tentativei de lovitură de stat sunt următorii:
Pasul unu – înlocuirea Avocatului Poporului, deoarece instituția are puterea constituțională de a ataca la Curtea Constituțională ordonanțele de urgență ale Guvernului. Or, Guvernul Ponta vrea sa modifice Legea de funcționare a Curții Constituționale prin ordonanță de Urgență. Pasul unu a fost deja demarat. USL îl va propune pe Valer Dorneanu drept interimar la Avocatul Poporului.

Noul comisar al poporului

 • PROBLEMA LOR ESTE ÎNSĂ LEGEA (AIA CU CARE SE TOT ȘTERG LA CUR DE O VREME): Legea 35/1997: „(1)Mandatul Avocatului Poporului încetează înainte de termen în caz de demisie, revocare din funcţie, incompatibilitate cu alte funcţii publice sau private, imposibilitate de a-şi îndeplini atribuţiile mai multde 90 de zile, constatată prin examen medical de specialitate, ori în caz de deces. (2)Revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, ca urmare a încălcării Constituţiei şi a legilor, se face de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţa comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi, la propunerea birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pe baza raportului comun al comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului.”
  Avocatul, chiar si revocat, poate contesta la CCR revocarea sa. Temei: deciziile 16380/2011 a CCR si 54/2011 ale CCR.

  “Curtea constată că autorul sesizării are calitate procesuală în cauză, întrucât sesizarea Curţii Constituţionale reprezintă unica posibilitate procedurală pe care o are preşedintele Senatului [aici e vorba de avocatul poporului] de a contesta o hotărâre a Plenului Senatului care priveşte funcţia sa; în aceste condiţii, a reţine lipsa calităţii procesuale de a contesta această hotărâre ar reprezenta o încălcare a liberului acces la justiţie, consacrat de art. 21 din Constituţia României. În plus, astfel cum rezultă din dosarul cauzei, sesizarea a fost formulată în aceeaşi zi în care a fost adoptată şi apoi publicată hotărârea contestată”.
  “Curtea constata ca pot fi supuse controlului de constitutionalitate numai hotararile Parlamentului, adoptate dupa conferirea noii competente, hotarari care afecteaza valori, reguli si principii constitutionale sau, dupa caz, organizarea si functionarea autoritatilor si institutiilor de rang constitutional”. Avocatul e instiutie cu rang constitutional (art. 58 din Constitutie)”.

Pasul doi – modificarea Legii CCR prin Ordonanță de Urgență. Modificarea Legii de funcționare a Curții Constituționale astfel încât Curtea să nu mai aibă aviz obligatoriu pe hotărârile Parlamentului (cum are acum grație unui amendament depus de PSD-istul Dan Șova), ci aviz consultativ. Guvernul Ponta vrea să schimbe Legea astfel încât să poată modifica ușor și componenta Curții Constituționale, pe care acum o consideră fidelă lui Traian Băsescu.

 • DIN NOU LEGEA (AIA CU CARE CRIZEL ANTENESCU ȘI PRIM-PLAGIATORUL ROMÂNIEI AU IMPRESIA CĂ SE POT ȘTERGE LA CUR): Citiți Deciziile CCR nr. 120/2004, 766/2011 și 21/2008, precum și art. 142 din Constituție (“Curtea Constituţională este garantul supremaţiei Constituţiei”) și art. 1, al. 5 din Constituție (“În România, respectarea Constituției, a supremației sale și a legilor este obligatorie”).
  Scrie @Cetățean:
  „1. OUG-ul nu poate afecta instituțiile fundamentale ale statului, se opune Constituția (de aceea Prim-Plagiatorul României a ieșit pe tembeliziuni să ne zică că nici gând nu are să facă așa ceva – cine-l mai crede pe acest hoț și uzurpator care a declarat, în timp ce tocmai asta făcea, că nu va încălca nici o Decizie a CCR?): Art. 115, al.6: „(6) Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică”.
  CCR este o instituție fundamentală a statului, pevăzută cu garantarea supremației Constituției.
  2. Jurisprudența CCR afirmă că CCR se pronunță asupra legilor “în vigoare”. Sintagma în vigoare cuprinde și ordonanțele, nu doar legile normale. A se vedea Deciziile 120/2004 si 76/2011: “Astfel, conceptul de “lege” are mai multe înțelesuri în funcție de distincția ce operează între criteriul formal sau organic și cel material. … În ceea ce privește ordonanțele Guvernului, Curtea reține că, elaborând astfel de acte normative, organul administrativ exercită o competență prin atribuire care, prin natura ei, intră în sfera de competență legislativă a Parlamentului. Prin urmare, ordonanța nu reprezintă o lege în sens formal, ci un act administrativ de domeniul legii, asimilat acesteia prin efectele pe care le produce, respectând sub acest aspect criteriul material. În consecință, întrucât un act juridic normativ, în general, se definește atât prin formă, cât și prin conținut, legea, în sens larg, deci cuprinzând și actele asimilate, este rezultatul combinării criteriului formal cu cel material” (Decizia 120/2004). Deci OUG-ul este tot o lege, și nu scapă controlului de constituționalitate imediat.
  Efectele OUG-ului, chiar publicat în M. Of, pot fi casate de CCR: “La rezultatul contrar ordinii constituționale se poate ajunge și în cazul în care însăși legea organică a Curții sau legile de procedură judiciară ar limita controlul constituționalității unor legi sau ordonanțe, ignorând prevederile Legii fundamentale“ (Decizia 766/2011)”.

Pasul trei – înlocuirea celor doi judecători de la Curtea Constituțională. Cei doi judecători ai CCR acuzați de incompatibilitate de ministrul Justiției vor fi înlocuiți, odată ce Legea de funcționare a CCR este modificată (ceea ce, cum am arătat mai sus, LEGEA NU PERMITE). Din acest moment, cu o Curte Constituțională „fidelizată”, procedura de suspendare a președintelui nu se va mai putea fi împiedicată în CCR. Președinția împreună cu PDL au la CCR  trei judecători numiți.

 •   CU TOATĂ INSISTENȚA UNIUNII STALINIST LENINISTE DE A DA O LOVITURĂ DE STAT, ȘI AICI TOT LEGEA LE ESTE ÎMPOTRIVĂ (din nou @Cetățean ne indică articolele de lege violate):
  „Art 142 (2). Curtea Constituţională se compune din nouă judecători, numiţi pentru un mandat de 9 ani, care nu poate fi prelungit sau înnoit.
  Art 145. Judecătorii Curţii Constituţionale sunt independenţi în exercitarea mandatului lor şi inamovibili pe durata acestuia.”
  Cu alte cuvinte, puciștii din Uniunea Stalinist Leninistă planuiește să încalce prin OUG Constituția și să preia puterea prin puci parlamentar, eliminând toate instituțiile care li se opun, pornind de la ideea „avem majoritate și tiparnița de la Monitorul Oficial, cine ne oprește?”

Pasul patru – înlocuirea celor doi președinți PDL ai Senatului și Camerei Deputaților. Schimbarea președinților PDL ai Senatului (Vasile Blaga) și Camerei Deputaților (Roberta Anastase), astfel incât procedurile parlamentare să fie cât mai simple. Procedurile parlamentare au început deja, în disprețul legii – că de aceea s-a inițiat puciul parlamentar. Schimbarea celor doi ar aduce și avantajul că, în cazul suspendării lui Traian Băsescu, președinte interimar al țării ar fi desemnat noul șef al Senatului, etern propusul prezidențiabil Crizel Antenescu.

 • DIN NOU LEGEA LE DĂ UNA PESTE BOTUL NESĂTUL (@Cetățean):
  Decizia 601/2005 a CCR: “Votul acordat președintelui unei Camere este un vot politic care nu poate fi anulat decât în cazul în care grupul care l-a propus cere revocarea politică a acestuia sau, în cazul unei revocări ca sancțiune, când acest grup sau o altă componentă a Camerei solicită înlocuirea din funcție a președintelui pentru săvârșirea unor fapte care atrag răspunderea sa juridică. Această înlocuire se poate face numai cu o persoană din același grup parlamentar, care nu-și poate pierde dreptul la funcția de președinte, dobândit în virtutea rezultatelor obținute în alegeri, respectându-se principiul configurației politice. în același sens, Curtea Constituțională reține că revocarea din funcție înainte de expirarea mandatului produce întotdeauna efecte numai asupra mandatului celui revocat, iar nu și asupra dreptului grupului parlamentar care a propus numirea lui, de a fi reprezentat în Biroul permanent și, în consecință, de a propune alegerea unui alt senator în locul devenit vacant”.
  Decizia 1630/2011 prin care CCR a fost de acord cu înlocuirea lui Geoană s-a bazat pe faptul că PSD i-a retras sprijinul politic lui Geoană. Geoană nu a fost sancționat, cum vor să facă acum USL cu președinții celor două Camere. CCR a zis în decizia 1630: “Ipoteza analizată de Curte în considerentele acestei decizii (601/2005) și textele din Regulamentul Senatului cu privire la care aceasta s-a pronunțat privesc însă revocarea unui membru al Biroului permanent al Senatului (președintele Senatului) cu titlu de sancțiune juridică, pentru încălcarea Constituției sau a regulamentelor parlamentare, la cererea altui grup parlamentar decât cel care l-a propus, iar nu ipoteza revocării ca urmare a retragerii sprijinului politic”. Or, dacă se cere sancționarea lui Blaga și a lui Anastase, ne menținem în sfera de Deciziei 601, care păstrează dreptul PDL de a-și menține cele două funcții. Blaga și Anastase nu sunt revocați de propriul partid.
 • PRIMITIVISMUL USL PRIMEAZĂ LEGII: îl suspendă pe Blaga „pentru că au majoritate”.

Pasul cinci – inițierea procesului de suspendare a lui Traian Băsescu, odată ce USL va controla Avocatul Poporului, Parlamentul și CCR. Președinte al Senatului în locul lui Vasile Blaga va fi propus Crin Antonescu. În cazul suspendării lui Traian Băsescu, Crin Antonescu va deveni președinte interimar până la referendumul de demitere a președintelui.

UPDATE: Pasul 6: Legea votului uninominal pur va fi refăcută și ar putea trece ușor de o Curte Constituțională reorganizată (vezi pasul 3).

 • ACEASTA ESTE ADEVĂRATA MIZĂ A VIERMUIELII DE AZI:
  @Cetățean: „miza cea mare este atacarea CCR, restul sunt pași procedurali. Până și suspendarea Președintelui este secundară. Băieții aveau un master-plan: Votul Uninominal pur pe val de nemulțumire populară la adresa lui Băsescu. CCR respingându-le planul, acuma nu mai au nici unul. Ce vedem acuma e o încercare de a pune mâna pe CCR, pentru a forța votarea unei legi care le va asigura super majoritate. Pe ei îi durea undeva acuma de Băsescu, planul lor era să aibă super majoritate și din iarnă să îl suspende. Acuma, fără legea Votului Unitar pur, nu mai au nici un plan de rezervă așa că încearcă revenirea la el, prin atacarea CCR. Nu Băsescu e acum ținta”.

Pasul 7.Odată „capturată” CCR, cele două camere ale Parlamentului și Avocatul Poporului, USL va demara procedura parlamentară de suspendare a lui Traian Băsescu. Între timp, vor putea modifica și Legea Referendumului astfel încât demiterea președintelui suspendat să se realizeze mai simplu. Adică cu jumătate + 1 din voturile exprimate, nu cu jumătate + 1 din numărul total de alegători înscriși pe liste, cum prevede acum legea.

Împreună vom învinge revoluția bunului simț!

Este timpul să nu rămânem impasibili când Parlamentul se crede de-asupra legii.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

128 de răspunsuri la Uniunea Stalinist Leninistă și pașii spre lovitura de stat

 1. oarecare zice:

  Au inceput….

  ” Plenul Senatului va vota la ora 17.00 demiterea lui Blaga”
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12686799-cum-revoca-usl-vasile-blaga-sefia-senatului-explicatia-lui-ilie-sirbu-blaga-confiscarea-institutiilor-statului.htm

  „Peste 20 de primari care au candidat si au fost alesi din partea Miscarii pentru Botosani, formata din PDL, PNTCD si PER, au devenit sau vor deveni membri ai Partidului National Liberal, a declarat marti, pentru Agerpres, presedintele filialei teritoriale Botosani a PNL, Florin Turcanu.”

  E nasol. Nasol de tot, dragi (si bieti) romani!

 2. Bună !
  Victor, n-am crezut vreodată că voi trăi astfel de vremuri.
  E ceva de coșmar. Sper să se ia atitudine de către Cancelariile Occidentale.
  Românii se îngrămădesc la berică și mititei.

  • Optimus Prime zice:

   Culeasa dintr-un alt comentariu (nu mai tin minte autorul):

   ” Daca ii chemi pe romani sa iasa in piata ca sa apare democratia nu va veni nimeni dar daca anunti ca se vor da 5.000 de halbe de bere gratis vor veni un milion si se vor calca in picioare.”

  • oarecare zice:

   Cancelariile Occidentale sunt deja blocate de socialisti si „liberali”!

   „Dintr-o solidaritate ideologica prost inteleasa fata de reprezentantii stangii din Romania europarlamentarii socialisti si cei din grupul ALDE (adica PNL) din Parlamentul European refuza sa discute pe marginea situatiei ingrijoratoare din Romania, se arata intr-un comunicat al PPE, care se arata „realmente ingrijorat” de ceea ce se intampla in Romania.”

   Deci, si acolo functioneaza democratia. Daca socialistii si liberalii se aduna sub aceeasi caciula, grupul PPE nu are nicio sansa!

   Daca romanii nu ies in strada, Romania e pierduta.
   Si ma refer la zeci de mii de romani, nu doar la cativa cetateni pasnici, cu papion si cu coli A4 in mana, care protesteaza pasnic si pusi pe glume..
   Exista un punct in care (citez din The Godfather) – romanii trebuie sa treaca la saltea.
   Adica sa renunte la dormitoarele comode si la paturile de puf. Trebuie sa treaca la saltea, la conditii de garnizoana.
   Altfel, ne cacam pe noi, iar Europa nici macar hartie sa ne stergem dosul nu ne va da.

   • ceaikovski zice:

    Pe 5 iulie in Piata Revolutiei.
    Europa o sa ne dea sanctiuni economice, ne blocheaza fonduri europene, infrigement, etc. Ce-o sa faca? Sa vina ei sa ne apere?
    Ambasadorul SUA a luat atitudine, dar sa vedem maine pe 04 iulie, daca Base merge la ziua americii ca invitat. Si ce se va intamplaa acolo. Daca USL a adoptat legea extragerii gazelor de sist, inseamna ca le dau resursele, plus alte hidroelectrici si ce-o mai fi, vreo posta ceva.
    Cristoiu a intrebat la B1 pe Maior, daca stie ca are in responsabilitate si directia de aparare a constitutiei. Deci stirea privind desfiintarea celor 3 directii din cadrul SRI, prin pensionarea fortata a 500 de ofiteri superiori, e adevarata.
    Oricum, e clar ca serviciile au ales partea de care vor fi.

  • Mitia zice:

   Nu cancelarile occidentale trebuie sa se sesizeze . Nu cancelariile occidentale vor avea de suferit, noi , cei multi si prosti vom suferi. Multi pt ca santem multi si prosti pt ca le permitem sa se joace cu viata si viitorul nostru . Daca la alegerile locale le-am fi arătat partile dorsale le-am mai fi tăiat din elan si le mai scurtam din tupeu. Acum sa vină cancelariile occidentale sa ne scape? In toata istoria noastra am tot cerut sprijin de la occidentali . De cate ori am si primit sprijinul solicitat ?

 3. Pe HotNews 14:08 Peste 20 de primari ai Miscarii pentru Botosani (PDL, PNTCD, PER) trec la PNL

 4. Sare'n Ochi zice:

  CURTEA CONSTITUTIONALĂ A ROMÂNIEI
  COMUNICAT DE PRESA
  Judecătorii Curţii Constituţionale, reuniţi în plen la data de 3 iulie 2012, luând act de atacurile virulente pe care Guvernul, alte autorităţi publice, precum şi unele mijloace de informare în masă le-au declanşat la adresa Curţii Constituţionale, culminând cu tot felul de soluţii pentru desfiinţarea acestei instituţii, au decis să facă următoarele precizări pentru toate autorităţile publice prevăzute în Titlul III al Constituţiei – Parlament, Preşedintele României, Guvernul României, Administraţia publică centrală, Administraţia publică locală, Autoritatea judecătorească – precum şi pentru toţi cetăţenii României:
  În conformitate cu prevederile art.142 alineatul (1) din Legea fundamentală, Curtea Constituţională este garantul supremaţiei Constituţiei.
  În cei 20 de ani de la constituire, Curtea Constituţională şi-a exercitat cu toată responsabilitatea atribuţiile stabilite prin Constituţie, activitatea ei fiind apreciată atât de forţele politice şi de instituţiile juridice interne, de cetăţeni, cât şi de instituţiile similare din alte state şi de organizaţiile internaţionale.
  Prin activitatea sa, Curtea Constituţională s-a manifestat ca o adevărată instanţă naţională a apărării drepturilor omului şi a instituţiilor statului, contribuind la consolidarea prestigiului ţării ca stat democratic şi de drept.
  Tinem să subliniem că, prin activitatea lor, judecătorii Curţii Constituţionale, fideli jurământului depus, au asigurat respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor.
  Toate atacurile din ultima perioadă echivalează cu desfiinţarea Curţii Constituţionale în componenţa actuală stabilită pe baza Constituţiei. Această măsură încalcă grav dispoziţiile art.145 din Constituţia României, în care se prevede că pe durata exercitării mandatului judecătorii sunt inamovibili – adică nu pot fi revocaţi.
  Pentru garantarea imparţialităţii, Constituţia prevede reînnoirea Curţii cu o treime din judecătorii ei, din 3 în 3 ani, iar judecătorii să nu fie numiţi de una şi aceeaşi autoritate ci, într-o proporţie egală de câte trei judecători, de către Camera Deputaţilor, Senat şi Preşedintele României.
  Ne adresăm pe această cale atât Parlamentului, cât şi Preşedintelui României să ia poziţie faţă de măsurile ce se preconizează şi prin care se încalcă în mod flagrant Constituţia, normele democratice şi principiile statului de drept, cu consecinţe grave, prin precendentul care se creează şi prin deprecierea imaginii internaţionale a ţării.
  Neaparţinând niciunei puteri în stat (legislativă, executivă sau judecătorească) şi niciunui partid politic, atribuţiile Curţii sunt concretizate în deciziile şi hotărârile adoptate şi care sunt general obligatorii pentru autorităţile publice, celelalte instituţii publice, persoane juridice private şi persoane fizice. De aceea, Curtea Constituţională, în raporturile cu celelalte subiecte de drept, nu se supune decât dispoziţiilor Constituţiei României.
  Având în vedere situaţia deosebit de gravă, atacurile fără precedent la adresa Curţii Contituţionale şi a judecătorilor săi, precum şi ameninţările cu revocarea lor, Curtea Constituţională a sesizat Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia), Conferinţa Curţilor Constituţionale din Europa, precum şi celelalte instituţii europene.
  Plenul Curţii Constituţionale a României în următoarea componenţă: Augustin Zegrean, preşedintele Curţii; Aspazia Cojocaru; Acsinte Gaspar; Petre Lăzăroiu; Mircea-Stefan Minea; Iulia Antoanella Motoc; Ion Predescu; Puskas Valentin Zoltan; Tudorel Toader – judecători.
  http://www.ccr.ro/default.aspx?page=press%2F2012%2F3iulie

  • snapshot zice:

   astept cu sufletul la gura urmarile acestui comuicat. harsht-harsht !

  • Optimus Prime zice:

   He he, au dat berbecii cu capu-n zid. Acum se vad rezultatele consolidarii democratiei din ultimi ani.
   Eh domnu’ Porumbacu, era mai simplu cu muzeografia si cu rezumatele de 300 de lei.

  • ceaikovski zice:

   Presedintele Romaniei a reactionat. La ora 20,30. Dupa care la realitatea a fost circ, si l-au acuzat ca a incalcat Constitutia, ca „da el ordine, cazon”.
   Despre ce vorbim?
   Suntem in kkt pana-n gat. Mai e un pic si vom sta cu totul.
   Joi iesim in strada. Dar teama mi-e ca astia dezamagitii, vor sta acasa, din ofuscare elitista, contra scarbavnicilor pedelisti care i-au tradat…
   Asta e democratia? Chiar daca noi suntem mai putini, inseamna ca nu contam? Aici nu e vb de statistici matematice. E vb de oameni.

 5. snapshot zice:

  Roxano, bantuitoareo, te intreb eu (ca gazda-i gazda politicoasa). Ai facut recenzia cartii pont-premierului din imagine ? Ai gasit ceva plagiat dupa Dostoievski?

 6. mihaibeltechi zice:

  Reblogged this on Cronici Geruliene.

 7. Sare'n Ochi zice:

  @Cetatean: In afara de CCR, rolul de garant al respectarii statului de drept revine si Presedintelui Romaniei. Va aduc aminte ca CCR i-a conferit Presedintelui un rol activ in vegherea la functionarea statului si a respectarii Constitutiei de celelalte puteri (Avizul nr.1/2007). Tandemul CCR-Presedinte are toate resursele juridice si constitutionale sa impiedice lovitura de stat parlamentara.

  • oarecare zice:

   Mai oameni buni, voi chiar nu traiti pe planeta asta?

   Voi nu vedeti ca USL calca toate legile in picioare, inclusiv (sau mai ales) pe cele constitutionale?
   De ce mai pierdeti vremea cu cautatul articolelor si paragrafelor?
   Chiar nu va este clar ce se intampla, la aceasta ora, in Romania?
   USL a calcat gardul la pamant si a intrat cu tancul in ograda voastra. Acum se afla deja in curtea voastra, iar voi pierdeti vremea sa cautati articole in cartulia aia numita
   Constitutia Romaniei?
   Chiar nu va dati seama ce se intampla?
   Sau nu vreti sa realizati ca e ceva ce nu mai poate fi oprit decat iesind in strada si protestind?

   Sau asteptati pana joi?

  • Optimus Prime zice:

   Pai astia nu respecta Constitutia in sine daramite pe garantii ei!
   Desi e putin probabil sper sa nu ne ia valul si sa alunecam in razboi civil.

   • oarecare zice:

    Fii serios.

    Mamaliga romaneasca nu explodeaza niciodata!
    Face doar Fâsssssssss.
    Nici macar revollutia din ’89 n-a fost revolutie.
    Ceausescu a cazut pt ca asa au vrut rusii si Iliescu, nicidecum pt ca asa ar fi vrut poporul.
    Pacat de onoarea si memoria celor peste 1000 de morti ai revolutiei.
    Au fost doar carne de tun!
    De-atunci si pana acum, n-am rezolvat nimic altceva decat ca fiecare roman este liber sa-si ia lumea-n cap, sa culeaga capsuni si sparanghel, ca sa-si puna termopane la cocioaba din sat sau sa-si cumpere o masina straina la mana a III-a.
    Iliescu si Nastase au transformat Romania intr-un fel de lada de gunoi a Europei!
    In rest, dpdv ideologic, o ducem mai rau decat pe vremea lui Ceausescu.
    De aceea, milioane de fosti comunisti, inca mai voteaza cu Iliescu si plang dupa Nastase!

    • ceaikovski zice:

     Nu stiu cum sa-ti zic, dar n-am cum sa te contrazic. Cu nimic.
     Si deja am spaimele anilor 1990-1991 pana in 2000.
     Nu stiu ce se mai poate face. euroopa nu se baga, are ea pb ei, americanii probabil ca ne-au vandut contra acces la resurse, serviciile au tradat institutia prezidentiala si constitutia, oamenii sunt „dezamagiti” iar altii, prea beti ca sa priceapa ceva.

 8. Daniel Neciu zice:

  Blaga s-a pronuntat – “Este lovitura de stat. USL convoaca sesiune extraordinara incalcand Constitutia si regulamentul Senatului. USL nu are nici un motiv pentru a ma demite. Sintem in aceeasi logica, confiscarea institutiilor statului”.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12686799-cum-revoca-usl-vasile-blaga-sefia-senatului-explicatia-lui-ilie-sirbu-blaga-confiscarea-institutiilor-statului.htm

 9. Sare'n Ochi zice:

  MArtia neagra a Democratiei in Romania:
  Grupurile PSD şi PNL vor solicita, astăzi, în plenul Senatului, revocarea din funcţie a preşedintelui acestei Camere, Vasile Blaga. Tot astăzi, USL va cere şi revocarea din funcţie a preşedintei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. La ora 14.00 va avea loc o nouă şedinţă extraordinară a celor două Camere, la solicitarea USL, pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu. Acesta a fost deja revocat din funcţie de Comisia Juridică. Potrivit unor surse EVZ, USL vrea să dea astăzi și votul de suspendare a lui Traian Băsescu.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/usl-a-inceput-batalia-finala-pentru-suspendarea-presedintelui-990075.html#ixzz1zYpYX1oU

  • gioana vesela zice:

   Daca Base ar invoca stare de urgenta si ar suspenda parlamentul ?

   • Sare'n Ochi zice:

    habar nu am daca are acest drept. este comandantul suprem al armatei. dar mai asculta armata de el?

   • Optimus Prime zice:

    Nu cred ca e posibil si oricum ar fi o gafa.
    Sa nu ne ambalam mai mult decat e necesar si sa lasam politicienii cati au mai ramas sa urmeze caile de atac democratice. impotriva talibanilor.
    Pentru societatea civila nu ramane decat protestul in strada si media.
    Carnatii astia se bazeaza pe cifrele de la locale, se cred pe valul sprijinului popular.
    Impresia asta trebuie schimbata cat mai repede!
    Deci, in strada!

   • Horatiu zice:

    Exact la asa ceva ma gandeam si eu, la anuntarea starii de urgenta si la la o riposta dura si imediata

   • ceaikovski zice:

    Deocamdata nu e stare de urgenta. Iar in armata e si Oprea…

 10. oarecare zice:

  USL testeaza de fapt opinia publica.
  Intind coarda la maxim si asteapta sa vada reactia tugulanului roman.

  Iar daca aceasta reactie este minora sau inexistenta, vor forta in continuare toate legile democratiei.
  Iar Occidentul nici macar nu are de ce sa intervina, din moment ce Romania este un stat democratic, membru UE in care votul populatiei este decisiv. Ca ce chestie sa protesteze UE in locul romanilor din moment ce orice roman are dreptul sa iasa in strada – dar nu o face!
  Deci, daca acum nu ies romanii in strada, n-au decat sa-si planga-n pumni pt urmatorii 20 de ani!
  Ca pe astia „noi” nu-i mai da jos nimeni, curind, de la putere!

  • ceaikovski zice:

   Testeaza pe dracu’ Fii serios, la ei nu exista teste. exista doar actiuni, clare, nete.
   In parlament sunt o gramada de ofiteri acoperiti care raspund la comanda lui Maior si al aluia de la SIE.

 11. Evanghelista zice:

  Monica Macovei pe FB: „Oameni, treziti-va! Suntem in plina lovitura de stat. Ponta si USL se sterg pe picioare cu Constitutia, legea si institutiile democratice. Traim zile de urgie care sterg 22 de ani de constructie democratica. Astazi Ponta si USL dau o lovitura de stat, au inlocuit legea cu propriile pofte tiranice. Ponta si USL ataca frontal ordinea de drept si subjuga justitia: il revoca pe Avocatul Poporului, vor sa ii schimbe pe judecatorii Curtii Constitutionale prin incalcarea Constitutiei care ii declara inamovibili. Ponta si USL acapareaza ilegal Parlamentul si incearca astazi sa schimbe sefii celor doua Camere prin proceduri ilegale. Tot astazi au acaparat si Televiziunea si Radioul publice. Suntem in plina lovitura de stat. E timpul ca toti romanii sa vada adevarul si sa se opuna, altfel dictatura si tirania se instaleaza peste noapte.”

 12. Evanghelista zice:

  Popularii europeni la Strasbourg: Ultimele evolutii din Romania arata ca statul de drept este in pericol. Socialistii ii canta in struna lui Ponta: Poate ca este impotriva regulilor UE modul in care sint numiti judecatorii CCR in Romania
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12687899-video-popularii-europeni-strasbourg-ultimele-evolutii-din-romania-arata-statul-drept-este-pericol-socialistii-canta-struna-lui-ponta-poate-este-impotriva-regulilor-modul-care-sint-numiti-judecatorii-c.htm

 13. oarecare zice:

  Culmea ipocriziei la majoritatea electoratului roman!

  Sa Te plangi toata ziua ca salariul tau este de 10 ori mai mic decat al capitalistilor nemti, olandezi, belgieni sau englezi…
  Dar,continui sa votezi cu comunistii!

  Bleah….

  • Optimus Prime zice:

   nu ipocriziei, prostiei!
   visul asistatilor este sa primeasca salarii ca nemtii si sa sparga seminte in rest ca munca-i
   nesanatoasa

   • oarecare zice:

    Si eu am vrut sa scriu „cretinism” in loc de „ipocrizie”
    Bineinteles ca ma refer doar la o parte a romanilor, parte care, din pacate, este majoritara la ora actuala.

 14. Evanghelista zice:

  Chiar daca USL isi subordoneaza institutia Avocatul Poporului. E vorba de calea prevazuta de art. 29 din Legea de org. si fct. a CCR, adica se promoveaza un proces pe rolul unei instante care sa aiba legatura cu acea eventuala OUG si apoi se invoca exceptia de neconstitutionalitate in fata instantei, care poate trimite exceptia spre solutionare Curtii Constitutionale.
  Art. 29 de care vorbeam:
  (1) Curtea Constituţională decide asupra excepţiilor ridicate în faţa instanţelor judecătoreşti sau de arbitraj comercial privind neconstituţionalitatea unei legi sau ordonanţe ori a unei dispoziţii dintr-o lege sau dintr-o ordonanţă în vigoare, care are legătură cu soluţionarea cauzei în orice fază a litigiului şi oricare ar fi obiectul acestuia.
  (2) Excepţia poate fi ridicată la cererea uneia dintre părţi sau, din oficiu, de către instanţa de judecată ori de arbitraj comercial. De asemenea, excepţia poate fi ridicată de procuror în faţa instanţei de judecată, în cauzele la care participă.
  (3) Nu pot face obiectul excepţiei prevederile constatate ca fiind neconstituţionale printr-o decizie anterioară a Curţii Constituţionale.
  (4) Sesizarea Curţii Constituţionale se dispune de către instanţa în faţa căreia s-a ridicat excepţia de neconstituţionalitate, printr-o încheiere care va cuprinde punctele de vedere ale părţilor, opinia instanţei asupra excepţiei, şi va fi însoţită de dovezile depuse de părţi. Dacă excepţia a fost ridicată din oficiu, încheierea trebuie motivată, cuprinzând şi susţinerile părţilor, precum şi dovezile necesare. Odată cu încheierea de sesizare, instanţa de judecată va trimite Curţii Constituţionale şi numele părţilor din proces cuprinzând datele necesare pentru îndeplinirea procedurii de citare a acestora.

 15. Sare'n Ochi zice:

  ULTIMA ORA Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein: Sint extrem de ingrijorat in legatura cu orice tentativa de amenintare a independentei institutiilor democratice ale Romaniei
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12688071-ultima-ora-ambasadorul-sua-mark-gitenstein-sint-extrem-ingrijorat-legatura-orice-tentativa-amenintare-independentei-institutiilor-democratice-ale-romaniei.htm
  „Sint extrem de ingrijorat in legatura cu orice tentativa de amenintare a independentei institutiilor democratice ale Romaniei. Manipularea sau amenintarile la adresa institutiilor dumneavoastra, indeosebi impotriva instantelor, nu numai ca va fi ingrijoratoare pentru guvernul nostru, ci si pentru felul cum Romania este privita pe pietele financiare”, spune Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, intr-o declaratie remisa redactiei HotNews.ro cu privire la evenimentele politice din ultimele zile.

  • gioana vesela zice:

   Yeah baby ….I feel a movement….u know what i mean

  • oarecare zice:

   Problema e ca, degeaba sunt ingrijorati ambasadorii americani, tailandezi, sudafricani si oficialii europeni.
   Atata vreme cat romanilor li se pare o normalitate ceea ce se intampla…nimeni nu poate sa duca crucea in locul nostru. Nici macar nu ar avea de ce!
   Ca ce chestie?

   • Optimus Prime zice:

    trebuie incoltiti din toate directiile si pe toate planurile:
    intern si extern, politic si economic, media, etc
    o idee ar fi sa-i afuriseasca si preotimea ca doar peste 90 la suta se dau drept ortodocsi dar sunt usor sceptic, epoletii au ramas la locul lor sub sutane in BOR

  • Optimus Prime zice:

   dupa cum ziceam! si sper sa se inmulteasca exponential „ingrijorarile” astea.

 16. oarecare zice:

  Ce pot sa faca occidentalii este sa stranga surubul economic. O vreme.
  Dar nici cu asta nu prea rezolva mare lucru.
  Nastase a cumparat nave englezesti la un pret de 100 de ori mai mare decat cel real, a vandut concesiuni nationale pe un pret de nimic, a facut si a dres, iar Europa n-a avut „dureri” decat la un metru de dosu-i occidental.
  Asa ca, daca romanii nu ies in strada, Ponta va avea mana libera sa umple conturile USL cu miliarde de euro, in timp ce Europa se va uita la noi asa cum un cercetator studiaza bacteriile, la microscop.
  Europa ne-a „uitat” in mana celui mai groaznic comunism, vreme de aproape 50 de ani. Regina Angliei il decora pe Ceausescu – cu una dintre cele mai mari distinctii -, exact in perioada in care romanii abia mai puteau sa se miste de foame si de sete!
  De ce credeti ca astazi ar actiona altfel? Mai ales ca, acum, suntem – vorba aia, o tara democrata…
  Doua sedinte in plen la Bruxelles, cateva discursuri si gata. Altii la rand.

  Asta va fi tot.

  • Sare'n Ochi zice:

   daca le taie banii, sunt pe spate. nu au cu ce mitui si-atunci se supara mamaligarii romani.

  • Optimus Prime zice:

   Surubul nu trebuie strans, functioneaza automat pe pietele libere.
   Pietele financiare reactioneaza extrem de rapid si vor sanctiona prompt
   derapajele USLamistilor; urmeaza agentiile de ratig, iar pietele, samd.
   Cineva care nu garanteaza respectarea constitutiei si face legile dupa bunul plac cum va garanta investitiile si proprietatea privata? Hollande deja a alertat pietele.
   Iar cand banutii vor iesi din tara, leul se va devaloriza si inflatia va sari din nou in tavan sa vedem pe unde vor mai scoate camasa cu promisiunile facute si oricum neonorate.

 17. Sare'n Ochi zice:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/cate-legi-a-incalcat-usl-de-azi-dimineata-990155.html
  plus cum se folosesc ei, in mod ilegal, de faptul ca si-au subordonat Monitorul Oficial:
  Ora 16.37: In Monitorul Oficial a aparut decizia de convocare a sesiunii extraordinare a Senatului. Decizia fusese luata de Biroul Permanent in cursul diminetii. Reamintim ca Monitorul Oficial a trecut in subordinea Guvernului de curind, Victor Ponta fiind acuzat ca foloseste institutia in interes politic.

 18. gioana vesela zice:

  Ca sa mobilizam bizonu nu trebuie si un slogan genu „Veniti in piata la o halba gratis de democratie” m-am inspirat din discutia de mai sus.

 19. Sare'n Ochi zice:

  Blaga i-a anuntat pe liderii USL ca votul Biroului Permanent prin care s-a decis sedinta extraordinara pentru demiterea sa este ilegal. Motivul? Doi dintre membrii BP care au votat, fosti membri PDL migrati la USL, nu ar fi avut drept de vot. Este vorba de Petru Filip si Gheorghe David care dupa ce au demisionat din PDL si-au pierdut calitatea de membrii ai Biroului Permanent. Cei doi au votat in favoarea declansarii sesiunii extraordinare pentru revocarea lui Vasile Blaga.

 20. Sare'n Ochi zice:

  “Sunt absolut indignat de ceea se intampla in Romania in acest moment. Am aflat despre ultimele evolutii politice generate de coalitia social-liberala aflata acum la putere”, isi incepe declaratia politica liderul PPE Joseph Daul. “Daca acestea vor fi puse in practica, statutul democratiei in Romania da serioase motive de ingrijorare. (…) Voi solicita vicepresedintelui Comisiei Europene, Viviane Reding, responsabil pentru justitie, drepturi fundamentale si cetatenie, sa verifice daca ultimele modificari institutionale respecta sau nu standardele europene. Nimeni din Europa, fie persoana sau partid politic, nu este mai presus de lege”, arata liderul popularilor din PE.
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12689051-joseph-daul-liderul-popularilor-din-parlamentul-european-voi-solicita-vicepresedintelui-comisiei-europene-viviane-reding-verifice-daca-toate-aceste-modificari-institutionale-respecta-standardele-europ.htm

  • Gh Iosif zice:

   Nu la modul absolut ca dumneavoastra, dar diametral opus, eu ma declar multumit. Indignarea produce ulcer.

   • Sare'n Ochi zice:

    ti-am mai spus eu domnule Iosif ca esti cretin. de data aceasta mi-o si confirmati. sunteti unul dintre acele gunoaie umane care ati profitat sa sugeti bani de pe urm Romaniei, dandu-va luptator cu merite deosebite in revolutie. de ce sa ma mir ca sunteti multumit. va dati revolutionar si aplaudati manifestari bolsevice. nu ma mira. hai siktir!

   • Nae Camionagiul zice:

    Zi, mai, neterminatule – te reprezinta hotul si mincinosul de Ponta? Iti produce multumire? Orice idiot util va sfarsi in spume pseudo-intelectuale ca si tine.

 21. Sare'n Ochi zice:

  https://twitter.com/#!/VivianeRedingEU/
  Sunt profund ingrijorata de recentele atacuri la independenta Curtii Constitutionale din Romania, scrie pe contul sau de Twitter comisarul european Viviane Reding, detinatoare a portofoliului justitie, drepturi fundamentale si cetatenie. Pentru mine, un sistem judiciar functional si independent este o pre-conditie pentru respect reciproc in Spatiul european de Justitie.Este prima reactie a unui oficial al Comisiei Europene.
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12689085-prima-reactie-unui-oficial-comisiei-europene-viviane-reding-comisarul-pentru-justitie-drepturi-fundamentale-cetatenie-twitter-sunt-profund-ingrijorata-recentele-atacuri-independenta-curtii-constitutio.htm

 22. oarecare zice:

  Blaga eliminat de la sefia Senatului, prin votul USL.-

  Acum, n-aveti decat sa scormoniti prin legi, dragi romani!

 23. oarecare zice:

  Noul director al TVR, Saftoiu – dusmanul de moarte al lui Basescu, transmite la ora asta pe Pro TV si pe TVR international, retete de slabire si muzica populara!
  Sa va fie de bine, dragi romani!

 24. Sare'n Ochi zice:

  Cotidianul spaniol El Pais a publicat inregistrarea audio a interviului cu premierul Victor Ponta, in care acesta spune ca isi da demisia in cazul in care „Comisia de Etica abilitata de lege” confirma acuzele ca a plagiat teza de doctorat. Intrebat de jurnalist daca va demisiona in cazul unui verdict de plagiat, Ponta a raspuns: „Sigur. Daca comisia abilitata de lege da o asemenea decizie, da”. Amintim ca ministrul de Externe Andrei Marga a declarat ca Victor Ponta nu a spus in interviul pentru ziarul spaniol El Pais ca isi va da demisia daca se va dovedi ca si-a plagiat teza de doctorat.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12689157-audio-pais-publicat-inregistrarea-audio-interviului-care-victor-ponta-spune-demisionez-daca-comisia-abilitata-lege-decizie-plagiat.htm

 25. oarecare zice:

  Acum, draga Blaga, draga Stolo, draga Videanu, draga Berceanu, draga Udrea..radeti de Boc daca mai puteti! Ca ala e bine merci, primar de Cluj! Voi sunteti pe nicaieri!
  Omul ala a rezistat tuturor USLamistilor si, totodata, v-a tinut pe toti pe linia de plutire, cu toate ca l-ati batjocorit in toate felurile!
  Acum, sa-i vedem pe „buldogul” Blaga si pe marele Preda cum se vaita si cum schiauna ca niste catelusi: „mamiii, USL m-a tras de coditzeeee…îhîîî..îhîîî….”
  USL ati vrut?
  USL aveti!
  Ptiu..sa nu fiti de deochi!

 26. Sare'n Ochi zice:

  @Cetatean: CCR poate aplica art. 1, al.2 (” nimeni nu poate exercita suveranitatea in nume propriu”) si poate dispune casarea, cu motivare juridica, a actelor emise de Parlament, e motiv de neconstitutionalitate.

 27. Sare'n Ochi zice:

  Codul Penal art 166 1 – Actiuni impotriva ordinii constitutionale si art 167 – Complotul. Actiunile USL-istilor se incadreaza perfect la aceste articole.

 28. oarecare zice:

  V-ati lamurit cum e cu sprijinul Europei?
  Daca nu, luati de-aici!

  „Viviane Reding, comisarul pentru justitie, drepturi fundamentale si cetatenie scrie pe Twitter: Sunt profund ingrijorata de recentele atacuri la independenta Curtii Constitutionale din Romania”

  Adica, Europa in sus, Europa in jos…comisarul european e ingrijorat…pe „tiuter”

  Fie-v-ar Europa de ras sa va fie!

 29. Sare'n Ochi zice:

  Institutul pentru Politici Publice (IPP) îşi manifestă public îngrijorarea cu privire la recentele evoluţii de pe scena politică prin care actuala Coaliţie de Guvernare acţionează ca şi cum nu respectă regulile şi deciziile instituţiilor Statului.
  IPP îşi exprimă convingerea că planul în 7 paşi al USL duce România înapoi în timp, tot ce am câştigat în 22 de ani dovedindu-se un proces reversibil în doar 3 zile.
  Cerem PSD şi PNL să evalueze impactul pe care deciziile luate din ambiţii politice le pot avea pentru stabilitatea proceselor democratice şi funcţionalitatea instituţiilor statului, fundamentale pentru credibilitatea României în exterior. Asemenea măsuri pot duce la consecinţe extrem de severe în plan european şi internaţional din punct de vedere economic şi politic, România fiind deja în atenţia Comisiei Europene şi a misiunilor diplomatice la Bucureşti.
  http://www.ipp.ro/pagini/pute355i-s259-schimba355i-pe-or.php

 30. oarecare zice:

  Unde esti Frunzaverde..sa vezi ce-ai facut!?
  ‘re-ai al dreaq cu tot neamul tau ca ai nenorocit o tara intreaga!
  Nu v-a placut Ungureanu.
  L-ati vrut pe Ponta!
  Acum aveti Ponta!

 31. Valentin zice:

  ce mai fac ‘telectualii acum? toti sunt la fel, nu-i asa?

 32. ribelalu zice:

  Deci asta simteau oamenii si cand a fost numit Groza :(. Sa speram ca Rusia nu mai are influenta pe care o avea URSS atunci si vom reusi sa scapam.

 33. oarecare zice:

  @sare’n ochi

  Atat dumneata, cat si acel @cetatean pe care-l tot citezi, chiar nu va dati seama ca Majoritatea Parlamentara nu poate fi trasa la raspundere de nicio lege din lumea asta?
  CCR poate sa behaie cat vrea ca s-au incalcat articolele x, y,z..dar atat!
  Nimeni de pe Planeta asta nu poate sa revoce sau sa pedepseasca Parlamentul roman.
  De ce nu vreti sa intelegeti acest lucru?
  Singurii care pot sa „taxeze” actiunile USL sunt romanii, aia care se prezinta la vot, nu aia care se scarpina-n c..ap si spun ca nu-i intereseaza politica.
  Pun pariu ca la parlamentare va fi la fel ca la locale!

  • Oarecare, să nu te superi pe mine Victor, dar cei care se scarpină acum în c..ap, sunt semianalfabeți și din păcate sunt majoritari.
   Doar câțiva pricep ce se întâmplă.

  • Sare'n Ochi zice:

   @oarecare, am dreptul sa invoc legea atata vreme cat ea exista. am dreptul sa invoc ca aceasta sa ma apere si sa fie respectata si sa-i pedepseasca pe cei care o incalca. am dreptul sa o cer si sa sustin legea in existenta ei. pe cei care o incalca am dreptul sa cer sa fie pedepsiti. dupa cum am dreptul sa ies in strada sa cer acest lucru. restul sunt povesti.
   ceea ce sper este faptul ca in sfarsit lumea sa inteleaga la ce anume asistam.
   am sa te rog sa nu-mi iei in derizoriu munca. si mai ales cea a lui @cetatean care face efortul de a citi legi si de a le identifica pe cele care sunt incalcate. sper sa citeasca si procurorii aceste legi. si sa aiba curajul sa ia atitudine.

   • oarecare zice:

    Nici vorba de dus in derizoriu!

    insa, acele legi sunt bune , eventual, pt Procurorul General, pt Avocatul Poporului, pt CCR sau pt PDL-istii senatori si deputati!
    Pe noi, simpli cetateni nu ne incalzesc cu nimic acele legi!
    Asta este ideea.
    Nicidecum ca as considera munca voastra ca fiind inutila!
    Dar, am convingerea ca stiti despre ce este vorba si ca intelegeti foarte bine situatia…

 34. Valentin zice:

  Sunt curios de ce atata lume isi pune speranta in CC. Doar unul daca e cumparat de acolo si gata. s-a rupt filmul.
  Singura solutie e iesirea masiva in strada.
  Dar nu trebuie sa ne panicam, toti sunt la fel si oricum pe noi nu ne afecteaza, nu-i asa dragi ‘telectuali?

 35. oarecare zice:

  Ma uit la TVR international.
  Asa cum e…

  Dupa Declaratia Presedintelui Romaniei, cine a fost invitat PRIMUL la microfon?
  Ia ghiciti!
  Gyorgy Frunda! care nu s-a sfiit sa-si bata joc de Basescu!

  Sa va fie de bine dragi romani

 36. Valentin zice:

  acum nu ar trebui sa fim rai si ar fi cazul sa recunoastem ca poporul a dat girul sau USLului.
  poporul vrea coruptie, saracie, minciuna, hotie, subdezvoltare
  ca daca nu era asa, poporul nu ar fi permis ce s-a intamplat azi si nici ce o sa se intample zilele urmatoare.
  dar rugam ‘telectualii sa stea linistiti la locurile lor ptr ca toti sunt la fel si pe noi nu ne afecteaza.

 37. oarecare zice:

  Nu vreau sa spun ca romanii au exact ceea ce merita.
  Nu e adevarat.
  Romanii au exact ceea ce au votat.
  Atata timp cat romanii vor Iliescu, Voiculescu, Nastase, Ponta , Antonescu…nicio putere din lume, fie ea europeana sau americana, nu are ce face!
  Asta au votat romanii, asta au!

  Si cu asta am incheiat balciul.

  PS. Cand un ticalos PSD-ist din Arges a fost saltat de DNA, PSD a scos 1000 de oameni in strada sa-l apere. Acolo, pe loc.
  Acum, cand se intampla ceea ce se intampla, au iesit in strada 100 de romani cu papioane, care zambesc, isi spun glume si se fotografiaza unii pe altii, ca sa arate pe bloguri ca „Am fost acolo, m-ai vazut? Eu am fost aia cu bluza albastra, iar eu am fost ala cu tigara in gura”

  Inca o data va spun, cu tot respectul si cu toata compasiunea!
  Sa va fie de bine, dragii mei romani!

  • gioana vesela zice:

   Acest adevar doare …acum fara gluma eu ma gandeam si la cei ce nu inteleg conceptul de „lupta de clasa” bineinteles este vorba de clasa infractorilor.

  • Valentin zice:

   exact. alegerea a fost in deplina cunostinta de cauza si asumata.
   Si parerea mea e la fel, Europa nu trebuie sa ne faca noua treaba si nici nu ne-o va face.Asta vrem , asta avem.
   dar sa stam linistiti cica, nu e nici o diferenta, zice intelepciunea populara.

  • Sare'n Ochi zice:

   intotdeauna am zis ca eleganta nu va combate bata. astia nu stiu decat de capul in gura. asta este.

 38. Pingback: tudorvisanmiu

 39. Sare'n Ochi zice:

  (Reuters) – Romania’s Constitutional Court on Tuesday accused Prime Minister Victor Ponta and his party of trying to dismantle the court and said it has notified European authorities of threats to its independence.
  http://www.reuters.com/article/2012/07/03/us-romania-politics-idUSBRE8620QI20120703

 40. Sare'n Ochi zice:

  Reuters si France Presse comenteaza evolutiile politice de la Bucuresti: Romania, situatie ingrijoratoare dupa o ofensiva a majoritatii aflate la putere
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-12691390-reuters-france-presse-comenteaza-evolutiile-politice-bucuresti-romania-situatie-ingrijoratoare-dupa-ofensiva-majoritatii-aflate-putere.htm

  • ceaikovski zice:

   Ii doare la basca de ce spune presa straina.
   Dupa cum vezi, toate bobarnacele primite la Brx, l-au lasat rece pe Pontilici. Ba mai rau, l-au indarjit.
   Ca sa vedeti cine sunt Nstase si Voiculescu in tara asta: schimba guverne, dau lovituri de stat, etc.
   Pt acestia doi, Romania se zbate acum pe drumul asfaltat, catre totalitarism.

 41. oarecare zice:

  Iata si declaratia unei curve (politice, desigur, pt ca fizicul nu-i permite altceva)

  Alina Mungiu Pippidi:

  „…trebuia Victor Ponta să-şi dea demisia pentru doctoratul său în parte plagiat? ”

  Nu ti-ar fi rusine.
  Ce inseamna asta? „in parte plagiat”?
  Plagiatul nu exista „in parte” fah toanto!
  Plagiatul e plagiat si..atat.
  Nu poti spune ca „l-a omorât doar un pic, din moment ce victima e rece si fara suflare”

  Atentie mare la cei care va picura otrava in urechi!
  Spalatorii de cadavre sunt mereu la datorie!

 42. de la 8 până spre 19 am fost la lucru, am pierdut toate evenimentele de azi.
  când am deschis calculatorul, nu mi-a venit să cred ce-am văzut.
  cât durează până înfundăm pușcăriile?

 43. dadatroll zice:

  Da nuse poate da domne o lege casa zica ca Basescu e puscarias si Nastase e din nou presedinte sau cea mai fost el atuncia cand a furat casele alea? Cei cu toti pasi astia ca doar nu jucam nu te supara frate.

 44. snapshot zice:

  gata, suntem in in plina lovitura ! … in plex. daca tot e sa fie EU VREAU IN CELULA CU NASTASE !

 45. Pingback: Siegh Heil, Genose Ponta! Siegh Heil, Genose Crin! | Sare'n Ochi

 46. Bieţii de voi! Dacă veţi continua fără tratament adecvat, ajungeţi să vorbiţi singuri pe câmpi. De fapt, cam asta şi faceţi. Împietrirea voastră agresivă e penibilă. Ştiţi voi, treaba cu încremenirea în proiect. 😆

  • Sare'n Ochi zice:

   😀 ia-ti medicamentele, proasta. supozitorul de sub buricul lui Antonescu nu te mai potoleste?
   ar trebui sa-ti crape obrazul de rusine, nenernico – ai mimat atatia ani democratie pe langa Corneliu Coposu si acum sugi de sub burta lui Ion Ilici Iliescu si a acolitilor sai?

 47. Pingback: Cum ne-am petrecut astă vară tentativa de stat a Uniunii Stalinist Leniniste | Sare'n Ochi

 48. Pingback: Cum ne-am petrecut astă vară tentativa de lovitură de stat a Uniunii Stalinist Leniniste | Sare'n Ochi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.