Uniunea Stalinist Leninistă

Cei de la Uniunea Stalinist Leninistă nu se potolesc deloc, calca statul de drept in picioare: Baietii nu au ce discuta, insa vor incerca sa forteze, ca de obicei. Cata vremea legea Votului Uninominal intr-un singur tur de scrutin a fost respinsa ca neconstiuttionala, trebuie asteptata motivarea. Sunt convins ca unanimitatea respingerii e datorata motivatiei ca nu se poate modifica legislatia in an electoral. Exact pe chestia acesta a fost respinsa si comasarea alegerilor:

 • “Curtea subliniaza ca reglementarea sistemului electoral trebuie sa se faca, potrivit art. 73 alin. (3) lit. a) din Constitutie, prin lege organica adoptata in cadrul dezbaterilor parlamentare, cu respectarea interdictiei prevazute la art. 115 alin. (6) din Legea fundamentala si cu respectarea documentelor internationale care stabilesc principiile fundamentale ale unor alegeri democratice. Luand in discutie, in acest context, forta juridica a dispozitiilor Codului bunelor practici in materie electorala, elaborat de Comisia de la Venetia, invocat de autorii sesizarii, Curtea retine ca intr-adevar acest act nu are un caracter obligatoriu, insa recomandarile sale constituie coordonate ale unui scrutin democratic, in raport cu care statele – care se caracterizeaza ca apartinand acestui tip de regim – isi pot manifesta optiunea libera in materie electorala, cu respectarea drepturilor fundamentale ale omului, in general, si a dreptului de a fi ales si de a alege, in special. In final, Curtea constata ca, potrivit Deciziei Plenului Curtii Constitutionale nr. 1/1995, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 16 din 26 ianuarie 1995, “puterea de lucru judecat ce insoteste actele jurisdictionale, deci si deciziile Curtii Constitutionale, se ataseaza nu numai dispozitivului, ci si considerentelor pe care se sprijina acesta”. In consecinta, atat Parlamentul, cat si Guvernul, respectiv autoritatile si institutiile publice urmeaza sa respecte atat considerentele, cat si dispozitivul prezentei decizii”. Deci: daca a fost respinsa legea pe forma, a fost pentru ca se incalca recomandarile Comisiei de la Venetia. Iar motivarea, atat ca argument, cat si ca decizie, e obligatorie pentru Parlament. Odata publicata motivarea, CCR, intra in functiune Constitutia, art. 147: “(1) Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale, îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept”. Daca a fost respinsa pe motiv de Comisia de la Venetia, legea e definitiv ingropata.
 • Deci vor sa amane alegerile, ca sa mai faca o incercare pe legea VU. Asta inseamna, conform legii, pana maxim in 15 martie 2013. Acesta e planul de avarie, insa nu stiu ei ce scrie CCR in motivare. Daca CCR scrie negru pe alb: “imposibil de modificat legislatia cu un an inainte de alegeri”, din iulie 2012 pana in martie 2013 sunt 9 luni, deci tot nu pot fac nimic. Insa daca CCR mai scrie si altceva despre “reprezentativitate” care loveste votul uninominal intr-un singur tur, lovitura e dubla.

Crin Antonescu la A3 – cica USL ar vrea sa-i dea jos pe Blaga si Anastase. Nu pot, exista doua decizii ale CCR din 2005, 601 si 602. De aceea fac spume pe televiziuni.

 • ANTONESCU FORTEAZA CODUL PENAL: “Parlamentul, Guvernul impreuna pot sa ii revoce pe judecatorii CCR. Daca nu, aceasta tara nu poate fi guvernata pentru ca nu putem vorbi de suspendarea lui Traian Basescu, de suspendarea Robertei Anastase. In actuala ei componenta, CCR este o rusine. Ma refer la oameni, doamna. Va pot argumenta asta prin cateva decizii atat de stravezii partizane si probabil comandate pe care le-a dat CCR. Cum sa guvernezi o tara cand tie iti interzice Curtea Constitutionala, un Zegrean, sa te duci la Bruxelles? Cand tu esti prim-ministru, ai votul Parlamentului”, a declarat luni, la Antena 3, liderul liberal Crin Antonescu.
 • ATENTIE FOARTE MARE VOR SA INGENUNCHEZE CURTEA CONSTITUTIONALA: Antonescu: “Parlamentul are dreptul sa ii revoce pe cei 6 judecatori ai CCR numiti de Parlament. Acum se cauta solutii juridice sa facem acest lucru”. “In actuala ei componenta CCR este o rusine!”. Judecatori sunt inamovibili, scrie in Constitutie. Stiu cum au de gand sa o faca. Ii vor acuza de “incompatibilitate” (Corlatean) – desi nu exista, este inventia lor -, si vor umbla la legea CCR. De aceea am recomandat citirea preventiva a Deciziilor CCR nr. 120/2004 si 766/2011, ca si art. 1 al 5 din Constitutie si 142, al.1 din Constitutie. Cine i-a numit NU poate sa ii si revoce exact acesta e spilul si sensul inamobivilitatii consacrate de Constitutie. Altfel nu ar putea garanta suprematia ei, daca ar fi schimbati de fiecare putere. CCR e deasupra Parlamentului in garantarea Constitutiei. Orice incercare de intimidare-revocare-demitere e tentativa de lovitura de stat. (ANTONESCU ESTE ZDRAVAN LA CAP? Crin: “Inainte sa intram in vacanta parlamentara noi trebuie sa raspundem urmatoarei intrebari, lasam Guvernul prada la ceea ce se intampla sau spunem si CCR, stop.”)
 • Incompatibilitatea nu se constata de catre Parlament. Baietii cred ca Parlamentul e expresia lui Dumnezeu pe pamant, si face orice. Dar daca prin absurd sa presupunem ca ar forta declararea incompatibilitatii pe legea actuala de functionare a CCR tot plenul CCR ii revoca (art.67 1(b) din legea de functionare). ANI se pronunta pe incomptibilitate. Daca vor sa schimbe legea aceasta tot la CCR ajunge si, pe buna dreptate, o va respinge pe motiv de separatie a puterilor.
 • Care mai este raportul de forte in Parlament? 11 deputati sigur au iesit din Parlament + 9 senatori la prima strigare (toti USL). Plus Felix, plus Nastase. Plus cei 3 care sunt declarati incompatibili: Diaconu, Andone si inca unul de la PSD. Plus Catalin Voicu care este deja condamnat. Stiu ca a mai trecut unul de la PDL la PSD. Deci vreo 24 de pierderi (hai sa zicem 20, ca nu-i vad pe cei incompatibili predandu-se tocmai acum). Cheia jocurilor in Parlament este la “neutri”: UNPR, UDMR si minoritati.
 • AU TURBAT CU TOTUL: USL ţine motoarele turate pentru suspendarea preşedintelui. Ședință nocturnă în Kiseleff. Atacul la CCR si Basescu e ultima lor solutie. Nu o aveau pregatita, aveau alt plan in cap: castigarea zdrobitoare a alegerilor prin legea VU. Respingerea legii de catre CCR le-a dat masterplanul peste cap, acuma improvizeaza. Daca CCR le da acuma peste bot, in toamna pierd, caci nu au alt plan.
 • DE RETINUT: Guvernul si Parlamentul nu ii pot revoca pe judecatorii CCR. In Constituie scrie extrem de clar ca sunt inamovabili pe timpul mandatului. Daca nu le place CCR, desi le placea atunci cand le dadea dreptate fiind in opozitie, nu au decat sa modifice Constitutia. Daca au voturile pentru asta (ceea ce e destul de greu parlamentar) si apoi s-o treaca prin referendum popular (unde probabil vor pierde rusinos).
 • VAD CA VASILE BLAGA ARE LECTIA BINE INVATATA: Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni seara, la B1TV, ca liderii USL nu vor putea sa modifice componenta Curtii Constitutionale precizand ca in situatia in care vor propune un proiect de lege in cele doua camere, cu ocazia sesiunii extraordinare, PDL intentioneaza sa il conteste la CCR.”Nu va avea nicio sansa (Crin Antonescu – n.r), sunt proceduri parlamentare, nu vad cum ar putea reduce mandatul de 9 ani a judectorilor, sa ii demita”, a declarat liderul PDL in emisiunea „Sub semnul intrebarii”.

DEMOCRATIA LUI IOAN RUS: Participanții la ”Protestul ghilimelelor”, amenințați de jandarmi cu amenzi dacă trec prin fața Guvernului (Reporter virtual)

NESIMTIRE – EI SUNT LA PUTERE, EI SUNT SPERIATI CA FUNCTIONEAZA INSTITUTIILE STATULUI IN MOD DEMOCRATIC, FARA SA SE INCALECE: Creţu, în PE: Instituţii fundamentale au fost transformate de Băsescu în instrumente de control (Romania Libera) DE FAPT MADAM CRETU PREGATESTE TERENUL PENTRU A JUSTIFICA ACTIUNEA USL DE SUSPENDARE A PRESEDINTELUI

(acest material a fost realizat pe baza comentariilor colegului de blogareala @Cetatean)

Acest articol a fost publicat în Politichie de mărgăritar și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

85 de răspunsuri la Uniunea Stalinist Leninistă

 1. ceaikovski zice:

  Bun la casa omului Cetatean 😛

  Sare, astia au innebunit de tot! Pe cuvant. Sunt in stare sa faca ce ti-am zis mai demult: modif Constitutiei, cu magariile lor, iar bizonul roman…

 2. ceaikovski zice:

  Corina cu Cretu asta, nu stie ca in UE aia stiu bine ce se intampla pe aici? Ca de aia se egzista ambasade, consulate, etc?
  Atat de proasta e si aia?

  • Sare'n Ochi zice:

   nu pentru ei vorbea. ea a pontat inca un pas inspre instaurarea dictaturii USL. ei au o agenda si isi bifeaza pasii. Cretina Cretu a vorbit pentru bizonii din tara – uite, dom-le, i-a informat si pe aia si aia nu zic nimic. inseamna ca fac bine.

 3. ceaikovski zice:

  Auzi, fii atent aici o chestie: la tv nu vad pesedeu. Unde-s greii pesedeului? Vad doar Grivco. Tusa, SRS, Antonescu, papagalii lui Ponta, ministri, dar nici aia toti, mai apare socru’, ala micu’, corlatean, Banicioiu, Andon, mai e unul de la PNL, mai cate un penelist, dar normal la cap, vorbeste calm, normal, majoritatea acuza pe blat ce se intampla.
  Unde sunt marii penelisti? Unde e Vanghelie, Olguta, Dragnea, mai marii pesedraci?
  Unde e Oprea, UNPR? Unde e UDMR? Toata lumea tace si-i lasa pe astia sa se faca de kkt. Parca ar vrea toata lumea sa scape de ei…
  Se intampla ceva, iar Ponta e mancat, nu-si da seama?

  • Sare'n Ochi zice:

   sa speram in acest scenariu. dar nu uita ca este nevoie doar de un par la un car de oale.

  • Optimus Prime zice:

   Aici se vede experienta calailor batrani care stau in umbra!
   Ii lasa sau ii instiga pe tampitii astia doi sa se repeada ca berbecii ca poate poate iese ceva. Daca iese in folosul lor vor lucra iar daca nu se pot scuza ca tineretul e prea infocat si lipsit de experienta, ca vor rezultate prea repede si-si vor vedea mai departe de
   jocul lor.

 4. Optimus Prime zice:

  Crin Antonescu: „Domnul Blaga e obraznic” (articol in evz.ro)
  Nimic nou, tupeu tipic Porumbacu. De remarcat poza din articol: privire indelung studiata in oglinda, privire de leader vizionar care a vazut luminita de la capatul tunelului in studioul a3 🙂

  Mai interesant decat articolul este un comentariu destul de lung, din 3 bucati, momentan pe la coada (josul paginii). Compilatia referitoare la Crizel merita citita. Unele lucruri sunt noi si pentru mine. Daca informatiile sunt verificabile merita popularizata biografia asta ascunsa a viitorului fost candidat la presedentie din partea partidului USLa.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/crin-antonescu-domnul-blaga-e-obraznic-989998.html

  • ceaikovski zice:

   Foarte tari comentariile. Istoria asta a lui Crizel o stiam, nu cunosteam numarul dosarului. Asta i-o fi dat azi Base in mapa rosie lui Ponta, de a iesit Crizel ca turbat pe Antene?? 😛 😛
   Chestia cu prima sotie n-o stiam in amanunt.

 5. oarecare zice:

  Se pare ca uitati niste „amanunte”
  Tot respectul pt insiruirea de legi, articole si paragrafe!
  Insa:
  – Basescu a mai fost o data suspendat, fara ca decizia CCR sa fie luata in seama.
  – Ponta a mers la Bruxelles, fara acordul CCR
  – Ponta a desfiintat abuziv, toate comisiile care urmai sa-i judece plagiatul.
  – Ponta a declarat deja ca nu demisioneaza
  – Antonescu a atacat deja public „curtea rusinoasa”
  – La ora asta, USL discuta despre eliminarea definitiva a CCR din deciziile Parlamentului USLamist…

  Ce va face sa credeti ca legile insiruite de dvs mai sus ii vor opri pe USLamisti din drumul lor, din moment ce ei deja au incalcat si legislatia si Constitutia si bunul simt elementar?
  Mai crede cineva ca acesti indivizi pot fi opriti prin simpla punere sub nas a Constitutiei?
  Grajdarul Pop a facut praf 100 de academicieni care nici macar acum nu si-au revenit.
  Va imaginati ca pe Ponta il mai sperie cateva extrase din lege, din moment ce el a incalcat deja insasi Constitutia?
  Ce lege credeti ca-l mai poate speria pe acest epigon turbat?
  In afara protestului fizic – adica iesitul in strada – nimic nu-l va opri pe Ponta din drumul pe care deja a pornit!

  • ceaikovski zice:

   Nici iesitul in strada, la o adica. Daca aduc minerii, sau ii pun pe aia ai lui Dogaru pe noi… doar sa ne ia la cafteala sa filmeze strainii si sa iasa haloimis mare, altfel…
   Nu ti-e clar ca vor sa ne scoata din UE? Nici socialistii lor nu-i mai sustin, dispararea e mare. Si pun pariu ca miza nu este Antonescu presedinte ci banii fostilor securisti, pe care i-au cheltuit anii astia, cu scos in strada lume, cu multe multe alte chestii. Averile lor se imputineaza si daca nu castiga puterea rapid si total, nu vor mai avea cum sa-si sustina nici puterea economica, nici politica.

   • oarecare zice:

    Mie (si tuturor) cred ca ne este foarte clar ce urmaresc USLamistii.

    Insa, trebuie sa ne fie la fel de clar ca legile nu mai sunt suficiente pt a-i opri.
    A-i pune lui Ponta o lege in fata, sperand ca va tine cont de ea, e ca si cum ai pune un indicator „Va rugam, nu calcati iarba” in fata unui infractor dezlantuit, inarmat pana in dinti, hotarat sa sparga o banca!
    Cred ca, pe undeva, ori nu ne vine sa credem ca USL e in stare de asa ceva, ori nu vrem sa acceptam ca, deja, ei sunt la jumatea drumui – fara intoarcere!
    Inca mai speram sa oprim un tanc sovietic, fluturand niste articole de lege dintr-o carte peste care ei au trecut deja cu senilele, i-au rupt foile si s-au sters cu ele la fund!…..

    • ceaikovski zice:

     Ai dreptate, nicio lege nu-i opreste. Vom iesi si in strada, dar pe Iliescu nu l-a oprit. Trebuie pe langa legi, iesit in strada, sa speram ca Basescu mai are un cuvant de spus si ca Europa ne va apara cumva, de… culmea, propriile noastre voturi. Ma rog, nu ale noastre, ale unora, dar ca popor sunt ale noastre.
     Pt ei legile sunt doar niste cuvinte care le permit sa fure. Oamenii sunt doar slugile lor, daca nu, ei trebuie exterminati, epurati.
     Dar am totusi o speranta: cu cat se zbat mai tare si cu cat urla mai tare, inseamna ca stiu deja ca sunt pierduti. Un partid la procentele pe care le are, ar pleca in vacanta linistit, nu s-ar agita atat, sa desfaca institutii, ar avea destul timp, dupa toamna. Nici sa suspenzi un presedinte: ai destule voturi ca sa il ignori cu desavarsire pe presedinte.
     Ce imi da foarte tare de gandit, e ca in toata mascarada asta, nu vad PSD-ul , UNPR-ul, UDMR-ul… Greii din PSD si din PNL, unde sunt?

    • Optimus Prime zice:

     Uf, iar am dat un click si s-a dus in neant comentariul meu elaborat 🙂

     Consider ca ne speriem ca babele in piata ca vine sfarsitul lumii: chiar si mayasii l-au amanat 🙂

     Campionii USLamisti au reusit sa irite o gramada de lume pe plan intern si pe plan extern, pe plan politic, academic si civic. O gramada de ochi sunt atintiti asupra lor.

     Romania nu e vreun stat uitat de lume prin Africa sau Asia centrala.
     UE si SUA stau cu ochii pe noi ca pe butelie. Adica voi credeti ca s-au bagat atataia bani in noi, investitii, baze militare si astia o sa priveasca pasiv la crizele de isteria ale Porumbacului si Dr Plg Ponta?

     Societatea civila e deja in fierbere iar buldogul PDL a inceput sa maraie usurel.
     Lui Oprea ar trebui sa i se aduca aminte ca a declarat cum ca UNPR nu va vota pentru suspendarea presedintelui si destabilizarea tarii. UDMRistii sunt rationali si, oricat de oportunisti ar fi, unii vor face pasul la offside.
     Balanta in media se modifica in defavoarea lor. Vocile nou venitilor in politichie nu le sunt deloc favorabile.
     Daca chiar doresc sa ajunga la referendum inseamna ca incredera in sprijinul popular le-a intunecat complet mintile si nu realizeaza riscul daramarii esafodajului cu greu ridicat pe banii lui Felix ;).

     Se mai pot adauga o gramada de motive pentru care nu le dau mari sanse la birlicii astia doi.

     Pe scurt, urmeaza Circus Maximus si avem bilete in fata! Hocus pocus! Actorii care nu ne amuza vor disparea ca prin farmec (sper din toata inima).

     PS Daca nu si nu si nu ne place piesa atunci putem pune mana pe furci si topoare sa
     imblatim actorii ratati.

 6. Optimus Prime zice:

  He he, se pare ca si altii au probleme cu stangacii:

  THE ECONOMIST: Pe cât de puternic, pe atât de periculos
  În atenția investitorilor: se pare că François Hollande face prostii chiar mai devreme decât v-ați temut.

  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/the-economist-pe-cat-de-puternic-pe-atat-de-periculos-168622.html

 7. vad ca nimeni nu discuta zilele astea de vreo motiune de cenzura din partea opozitiei :)…care o mai fi si aia, si sunt destule motive -slava Domnului- pentru una cu titlu pompos nu ca alde pacalicii aia de uslinosi …auzi la ei „Opriți Guvernul șantajabil. Așa nu, niciodată!”…a trebuit sa pun ghilimelele dar sa stiti ca eu nu as plagia nciodata asa ceva, e subuman 🙂

 8. Horatiu zice:

  Deocamdata arde locul si trebuie sa folosim tactica pamantului pârjolit impotriva status-quo-ului reiesit din coasta lui Iliescu, dar in viitorul apropiat toti cei de dreapta ar trebui sa ținem legatura cu libertarienii daca vrem sa stim mai bine ce partide si guvernari vom gira prin votul nostru. Am o slabiciune aparte pentru ei, pentru ca libertarienii au un simt deosebit de fin al imixtiunilor statului in „toate cele ce sunt” – inclusiv in viata si optiunile noastre private. Ei inteleg prea bine ceea ce Patapievici a formulat memorabil si concis : ” Statul este sursa discreta a majoritatii problemelor noastre”. Ei inca mai pricep -intim – originile Libertatii si sanctioneaza necrutator orice injonctiune etatista in sfera pietei sau a individului.
  Privita din avion, cu oarecare detasare, toata tărășenia care ne macină in zilele astea are un singur resort : Statul majusculat si resursele sale. Bicheroii il doresc hipertrofiat tocmai pentru parazitarea perpetua (capitalismul de stat- contradictia in termeni). Coruptia e direct proportionala cu dimensiunea functiilor si atributelor pe i le-am cedat Mariei sale Statul (utilitati publice, cai ferate, monopolurile din energie si „baietii destepti”, taxa pe viciu, etc)
  De exp, printre alti liberali si libertarieni, mi-ar placea sa vad ca atat blogurile cat si partidele de dreapta, inclusiv MRU, ii fac parteneri de dialog pei cei care colaboreaza la Institutul Ludwig von Mises din Romania (mises.ro)

  Vorba lui Walter Block : e mult mai eficace sa le seci aligatorilor mlastina decat sa-i vanezi pe fiecare prin cotloanele lor. Fara o Hidroelectriica monopol de stat, bicheroii din energie ar fi avut mai putine motive sa faca politica pe care o vedem. La fel, fara atatea alte butoaie cu miere de la stat, multi din ei nu s-ar fi specializat in „politica”, ci si-ar fi dedicat energia pietei libere concurentiale, singura profitabila (indirect) si pentru ceilalti.
  Und so weiter! (ROmania ori va fi liberala, ori nu va fi deloc_ vorla ăluia)

  • Horatiu zice:

   Mai pe scurt, partidele de dreapta trebuie sa impuna pe „piata” ideilor doctrina liberala si sa-i faca pe oameni sa intelega ca ii pot ajuta mai mult lasandu-i sa fie ei insisi decat sa-i asiste.. „paternalist” . Ceva de genul :
   – nu te pot ajuta prea mult cetatene, decat prin paza legilor si a regulilor dupa care va guvernati (metafora statului minimal, ca paznic de noapte, discret si eficace). Ceea ce pot sa fac cu adevarat bine, cetatene, e sa ma retrag Eu(statul paternalist), tocmai pentru a te lasa liber sa fii Tu insuti” -restul e abureala etatista care a decredibilizat politicul, a crescut coruptia si a dus la neincredrea durabila si generalizata in spatiul public.
   Pentru asta, dialogul continuu si schimbul de idei (chiar si polemici) cu libertarienii ar putea avea un rol terapeutic pentru partidele de dreapta de azi, care sunt mereu amenintate de seductiile etatiste. PDL mi se pare clar deficitar in privinta asta.
   Altfel, aligatorii )oligarhia) va prolifera mereu la interfata cu statul, iar cei de dreapta vor da din colt in colt luptand pe toate planurile ba cu coruptia de nestarpit, ba cu rolul statului ca antreprenor principal (o ratacire moderna, etatista), ba se vor pierde usor in populisme sau vor sfarsi asimilati de stanga (cazul Patriciu care a rupt halci mari dintr-un PNL ramas de dreapta doar cu numele, in fapt coloana 5-a a capitalismului de stat, oligarhic si deveniti intre timp inamici redutabili ai democratiei de tip liberal, clasic)etc
   Parerea mea e ca pentru dreapta libertarienii ar putea avea un rol – cum ar zice Kant – de orizont regulativ

 9. doru cu motoru` zice:

  Comentariu ” la inaltime ” despre liberalism. Subscriu. In ceea ce priveste pnl ul , de pe motor , vad sageata liberala sub forma de secera. Pare`ea mea !

  • Horatiu zice:

   Hmm. teribila capetenie PeNaLa.. Crazy Horse cu pene si tomahawk .. un Crizel cu secera in mâna (fugind de colo-colo ba dupa ANI, ba dupa marele parinte alb de la Cotroceni, ba dupa DNA, CSM si cei de la Curtea Constitutionala)

   • doru cu motoru` zice:

    hai sa-i comandam lu` Conu Sare ceva cu steagul rosu cu ciocan si secera liberala 😀 😀 ,secera liberala ,neaparat spre stanga !

    • Optimus Prime zice:

     da da, cum au facut din sageata secera cu ajutorul barosului PSDist.
     Potcovar sau potlogar sef: Ilici, karpa kaghebista.
     Calfe la suflat in jar: Tonta & Crizel.

 10. Sare'n Ochi zice:

  matematicile sunt grele, zice @Cetatean: „Incep prin a va spune ca PSD va descoperi ca sesizari adresate CCR in 2005 le vor exploda acum in fata. Asa de bine au aparat inamovibilitatea judecatorilor, incat deciziile ale CCR inca din 2005 in care se gloseaza pe marginea inamovibilitatii judecatorilor (atat cei a celor din Justitie, cat si a celor de la CCR) garantata de Constitutie ii vor pocni acuma in cap. Iar daca PSD a invocat prevederile Comisiei de a Venetia in argumentatia impotriva comasarii, e 99,99% posibil ca CCR sa le fi retinut si acum. Prevederile interzic modificarea alegerilor cu mai putin de un an inaintea votarii propriu-zise. Asa ca planul lor de a mai incerca o data modificarea legii electorale, fie si amanand pana in martie alagerile, nu tine, intrucat din iulie pana in martie sunt maxim 9 luni.”
  „Comisia de la Venetia. Argument acceptat de CCR in Decizia 51/2012 pe comasare. “Ceea ce trebuie evitat, este nu atât modificarea sistemelor de scrutin- ele pot fi întotdeauna îmbunătăţite – ci modificarea lor frecventă sau cu puţin timp (mai puţin de un an) înainte de alegeri. Chiar în absenţa unei intenţii de manipulare, modificările vor fi dictate de interesele iminente ale partidului politic”. USL isi face iluzia ca CCR a declarat imposibila modificarea legii electorale cu mai putin de 6 luni inainte de alegeri. Sper sa fi interzis explicit modificarea cu mai putin de un an, cum suna si recomandarile europene.”

  eu zic ca se zbat ca viermii – sunt pusi la colt cu toata constructia din jurul lui Ponta, au cheltuit bani, au antamat plati – sunt distrusi fara o alternativa. este normal sa se zbata cat mai viermanos posibil – este pielea lor in joc, prezentul si viitorul. de aceea este razboi care pe care. noi nu trebuie sa lasam statul de drept sa devina pres sub picioarele lui alde Primul Plagiator al Romaniei si Crizel Antenescu. sa li se deschida granitele, sa fuga dracului din tara, sa ne lase!

 11. Sare'n Ochi zice:

  nici a treia nu-i prea norocoasa: „Un fost coleg cu Ecaterina Andronescu la Facultatea de Chimie Aplicată din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, Nicolae Toma, a declarat, aseară, la emisiunea „Naşu`” că în lucrarea acesteia de doctorat sunt informaţii obţinute de soţia sa în urma unei operaţiuni de spionaj industrial.”
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/ecaterina-andronescu-este-acuzata-de-plagiat-990045.html
  agentul „codoi” loveste in Abramburic: „Dr. ing. Nicolae Toma, profesor universitar la Facultatea de Chimie Aplicată din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, spune că documentaţia referitoare la reţetele de „superfinisare”, care se regăsesc în lucrarea de doctorat a Ecaterinei Andronescu, sunt obţinute de soţia sa din spionaj industrial. Acesta a declarat că ar fi vorba de aproximativ 80 kg de documentaţie pe care le-ar fi obţinut soţia sa în urma unei vizite în SUA, în anul 1978, de la o fabrică din Syracuse. Apoi, toate informaţiile legate de „superfinisare” au fost direcţionate către Facultatea de Chimie din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti. Toma a mai adăugat că pentru a fi folosite acele informaţii s-a semnat un contract de cercetare, iar din echipă a făcut parte şi Andronescu”.

  • doru cu motoru` zice:

   Coane 😉 daca informatiile „obtinute” din lucrarea respectiva , s-au aplicat in industrie , este grav. Nu cunosc legile americane referitoare la drepturile de autor. Dar daca cei de la fabrica respectiva ,mai exista si pe baza legilor americane se pot constitui in parte vatamata , va urma cu siguranta un proces care se va lasa cu niste amenzi de nu ne vom vedea. Normal ,platim noi.Oricum de admirat curajul profesorului respectiv. Ce-o mai fi avand in dulap d-na Andronescu , de a putut sa primeasca acele informatii????

  • Horatiu zice:

   Tre` so scoatem si pe Abramburica afara din sat, da` p`in fundu` gradinii
   (tulai, Domne, ce rusine !- m-as ascunde si in gaura de sarpe in locul lor, nu mai fac si mironosița politica)

 12. oarecare zice:

  Aruncati un ochi aici:

  http://www.gandul.info/news/ce-judeca-de-fapt-consiliul-de-etica-cei-11-judecatori-fata-n-fata-cu-sesizarea-privind-plagiatul-lui-ponta-azi-o-vedem-si-nu-e-9806027

  Ca sa vedeti ce mocirla reprezinta acea Comisie de Etica pe care Pop si Ponta o invoca cu atata abnegatie!
  In afara de asta, niciunul din membrii acelei comisii nu este jurist.
  Deci, de ce ii injura Pop pe cei 13 care au decis ca Ponta a plagiat si ca n-au dreptul sa se pronunte pt ca niciul n-ar fi fost jurist?
  Priviti componenta acestei Comisii de Etica si va lamuriti urgent despre ce este vorba!

  • Horatiu zice:

   Excelent! Intotdeauna mi-a placut Tom Gallagher. E mai român decat.. „verzii” din USLubekistan

  • Optimus Prime zice:

   Citit! Fain, alert, cursiv, logic si acid doar cat trebuie.
   Fara spume, isterii si parabole mirobolante mioritice.
   Se vede scoala nu Ctrl+V 🙂

 13. Sare'n Ochi zice:

  Surse PSD spun totuşi că în laboratoarele USL se pregătesc proiecte prin care să se elimine textul de lege care conferă preşedintelui ţării puterea de decizie în numirea şefilor de la Ministerul Public şi de la DNA. Scopul eliminării prerogativelor prezidenţiale ar fi alegerea unor persoane dispuse să închidă dosarele grupurilor de interese care gravitează în jurul USL, după modelul exersat de PSD între 2001 şi 2004. Se speră, astfel, închiderea unor dosare penale, ca, spre exemplu, cele deschise pe numele celor care au încercat să-l scape de puşcărie pe „infractorul” Adrian Năstase, cum ar fi fostul şef al Inspectoratului pentru Construcţii, Adrian Grăjdan, şi după lotul doctorului Şerban Brădişteanu, cu repre-zen-tanţi ai Ministerului de Interne care au îngreunat încarcerarea condamnatului.
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/ce-le-pregateste-corlatean-procurorilor-269356.html

 14. baricada zice:

  Salve! Am văzut că diseară ai un interviu cu Boc. Tizule, crezi că poţi obţine un interviu cu omul şi pentru Academia Caţavencu? Ţi-aş trimite întrebările pe mail, dacă s-ar putea, acolo, cinci sau şase, cât să nu împieteze asupra programului…
  Apropos, mâine, în Academie, avem interviu cu M. Neamţu…

 15. oarecare zice:

  Iata „tancul sovietic” al USL de care va spuneam mai sus:

  „Grupurile PSD si PNL au depus marti o cerere revocarea din functie la Biroul Permanent al Senatului a presedintelui acestei camere, Vasile Blaga, au declarat surse parlamentare pentru HotNews.ro.
  Acestia vor invoca faptul ca au majoritate in Senat.
  Birourile Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor au decis ca cele doua foruri sa aiba cate o sesiune extraordinara incepand cu ora 16.00.”

  Deci, isi mai imagineaza cineva ca acesti sarlatani mai pot fi oprioti prin legi?

  Celor care (poate) nu cunosc manevra, le-o amintesc.
  Atunci cand PDL avea majoritate in Parlament si Senat, Sova a initiat legea care prevedea ca CCR trebuie sa decida Constitutionalitatea cererii de demitere a sefului Senatului, pt a-l apara la vremea aceea pe Geoana.
  Zis si facut.
  Legea a fost adoptata.
  Acum, aceeasi lege a fost „spulberata” tocmai pt ca in situatia de fata, USL sa-l poata revoca pe Blaga, tocmai pe motiv de majoritate parlamentara!

  O porcarie care deja pute urat de tot. Sa vedem ce spune si UE ca, fara ajutorul ei, chiar ca suntem in galeata! Si, chiar daca pare paradoxal, probabil ca ajutorul de la UE (daca chiar vine) va fi (si) din partea socialistilor care au cam inceput sa se ingrozeasca de ceea ce fac neo-comunistii pe Dambovita. S-ar putea ca tocmai socialistii sa incerce sa-l franeze pe Ponta pt ca strica imaginea intregii adunaturi socialiste din UE.

 16. oarecare zice:

  Iata si una de „râsu’ – plânsu’ ”

  „Preşedintele Asociaţiei Revoluţionarilor „Decembrie 1898“ Alba, fostul consilier local Horia Bărdaş, a colaborat cu fosta securitate comunistă. Constatarea aparţine Curţii de Apel Bucureşti, care s-a pronunţat în acest dosar luni, 2 iulie 2012.”
  🙂 Ne-am dat dreaq 🙂
  Iliescule, pupa-ti-ai in cur toti criminalii!!!! Si daca obosesti, cheam-o si pe Ninoshka!

 17. oarecare zice:

  E „groasa” tare! (si urata rau!)

  „Senatorul PNL Crin Antonescu va fi propus pentru functia de ppesedinte a senatului de catre USL, au declarat surse politice pentru HotNews.ro. Astfel, in eventualitatea suspendari presedintelui Traian Basescu, acesta ar asigura interimatul la presedintia tarii.”

  „Pohta ce-am pohtit…..” nu-i asa, Porumbacule?

  • Optimus Prime zice:

   O fi realizat viitorul fost candidat la presedentie ca alatfel nu calca pe la Cotroceni ca-l alunga sepepistii ca pe o musca bazaitoare (din aia mare si verde)
   Asta e deja copy/paste la fixatia lui Tonta cu Bruxelles-ul, sa-l vada mamitica Ilici cum sta el in poza cu baietii cei mari.

   In tot raul asta e si un bine: o sa functioneze senatul doar intre orele 17-18 🙂

  • Optimus Prime zice:

   Mda, USLamul a pornit Jihad-ul.
   Atac generalizat, baioneta la arma.
   Sarazinii s-au strans sub steagurile rosii.
   Ṣalāḥ ad-Dīn ibn Antonescu a ridicat sabia.

   De sabie sa piara!

  • Optimus Prime zice:

   Auzi acolo: „Repornirea Romaniei”!
   Adica ce, ne dau reset, tabula rasa si vin cei scoliti la Grivco sa reinsrie totul?

 18. Mih. zice:

  Apel catre reprezentantii legitimi ai Statului de Drept
  Apel catre Presedintele Romaniei
  Apel catre Institutiile Statului Roman
  Apel catre clasa politica RESPONSABILA
  Apel catre Societatea Civila Romaneasca
  Apel catre presa neaservita puterii USL
  Apel catre cetatenii onesti ai Romaniei

  Sunt CETATEAN al Romaniei si va vorbesc cu dreptul meu de a-mi exprima opinia si ingrijorarea extrema fata de evenimentele de maxima gravitate care se petrec in aceste zile in tara noastra. Va vorbesc cu dreptul oricarui cetatean de a cere sa i se respecte drepturile constitutionale.
  Actiunile antidemocratice ale actualei puteri USL sunt deja de notorietate. Atentatul USL la Ordinea Statului de Drept nu este o supozitie ci o realitate in desfasurare.
  Toti reprezentantii, beneficiarii si lacheii Sistemului Corupt instaurat prin FURTUL si DETURNAREA Miscarii Populare Spontane din Decembrie 1989, a Revolutiei Poporului Roman impotriva Totalitarismului Ceausist si a COMUNISMULUI, s-au unit intr-o lupta abjecta si fara scrupule impotriva Tarii si impotriva INTERESELOR MAJORE ale acesteia si ale Poporului Roman.
  Nazuintele noastre de Libertate, Demnitate si Prosperitate sunt astazi calcate in picioare mai mult ca oricand in ultimele doua decenii.
  In urma cu mai bine de douazeci de ani, reprezentantii comunistilor din esaloanele secunde ale PCR si oamenii Securitatii ne-au confiscat viitorul, calcand pe cadavre si patandu-si mainile cu sangele romanilor.
  Ei si urmasii lor, fac astazi dovada ca sunt capabili de orice marsavie si orice crima (fie ea “doar” simbolica, pana in prezent) pentru a zadarnicii aceste nazuinte, pentru a stopa drumul spre o Democratie autentica, Procesul de Reforme si pentru a restaura puterea Sistemului lor ticalosit, mafiot, profund corupt si anti-democratic.
  Atacurile indreptate spre acele institutii care au inceput sa functioneze corect si spre cetatenii care isi fac onest datoria, sunt in curs. Nu va mai dura mult si tot ce s-a obtinut in ultimii ani, cu efortul si sacrificiile romanilor, precum si sansa de a deveni o tara capabila sa renasca pe temelii democratice si demna de respect, se va spulbera sub tavalugul minciunii, urii, imposturii, incompetentei si setei nelimitate de putere a USL.
  Am dreptul, ca cetatean al acestei tari, sa cer sa fiu aparat. Am dreptul sa ma apar. Si o fac, spunand NU puterii USL si tuturor actelor sale samavolnice!
  Daca si altii imi impartasesc gandurile, sa o spuna!
  Sansa si forta noastra stau in UNITATE. Cu cat mai multi, cu cat mai uniti, cu atat vom avea sanse mai mari sa stopam drumul spre TRECUT, spre TOTALITARISMUL ROSU!
  SA IMPIEDICAM LOVITURA DE STAT PORNITA DE USL!!!

  • ceaikovski zice:

   Posteaza chestia asta si pe facebook la jigodiile care s-au rasculat impotriva PDL, astazi, dupa ce USL a incalcat o gramada de legi, a revocat, a facut puci in parlament.
   Am doua fufe, care acum s-au gasit sa se simta tradate, si sa se revolte impotriva PDL.
   In loc sa iasa in strada, stataeau pe facebuci si se plangeau una alteia, cate a facut fiecare pt ca pdl sa ajunga la putere, una fiind din pdl (de un an demisionara) si zbierau ca din gura de sarpe cat de nenorocit a fost PDL.
   Stai si te crucesti.
   M-am luat in gura cu ele, doua proaste de crapa. Conserve de prostie.

 19. Sare'n Ochi zice:

  @Cetatean: „Ideea e ca ei vor sa schimbe prin OUG legea CCR, pentru ca OUG-ul este de imedata aplicare si nu mai poate fi contestat la CCR pe calea clasica a legilor aprobate de Parlament. Dubla greseala: 1. OUG-ul nu poate afecta institutiile fundamentale ale statului, se opune Consttutia: Art. 115, al.6: „(6) Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică”. CCR este o institutie fundamentala a statului, pevazuta cu garantarea suprematiei Constitutiei.
  2. Jurisprudenta CCR afirma ca CCR se pronunta asupra legilor “in vigoare”. Sintagma in vigoare cuprinde si ordonantele, nu doar legile normale. A se vedea Deciziile 120/2004 si 76/2011: “Astfel, conceptul de “lege” are mai multe intelesuri in functie de distinctia ce opereaza intre criteriul formal sau organic si cel material. …In ceea ce priveste ordonantele Guvernului, Curtea retine ca, elaborand astfel de acte normative, organul administrativ exercita o competenta prin atribuire care, prin natura ei, intra in sfera de competenta legislativa a Parlamentului. Prin urmare, ordonanta nu reprezinta o lege in sens formal, ci un act administrativ de domeniul legii, asimilat acesteia prin efectele pe care le produce, respectand sub acest aspect criteriul material. In consecinta, intrucat un act juridic normativ, in general, se defineste atat prin forma, cat si prin continut, legea, in sens larg, deci cuprinzand si actele asimilate, este rezultatul combinarii criteriului formal cu cel material”(Decizia 120/2004). Deci OUG-ul este tot o lege, si nu scapa controlului de constitutonalitate imediat. Efectele OUG-ului, chiar aplicat in M. Of, pot fi casate de CCR: “La rezultatul contrar ordinii constitutionale se poate ajunge si in cazul in care insasi legea organica a Curtii sau legile de procedura judiciara ar limita controlul constitutionalitatii unor legi sau ordonante, ignorand prevederile Legii fundamentale “:lol: 😆 😆 (Decizia 766/2011)
  3. Inlocuirea sefilor de Camera.
  Decizia 601/2005 a CCR:
  “Votul acordat presedintelui unei Camere este un vot politic care nu poate fi anulat decat in cazul in care grupul care l-a propus cere revocarea politica a acestuia sau, in cazul unei revocari ca sanctiune, cand acest grup sau o alta componenta a Camerei solicita inlocuirea din functie a presedintelui pentru savarsirea unor fapte care atrag raspunderea sa juridica. Aceasta inlocuire se poate face numai cu o persoana din acelasi grup parlamentar, care nu-si poate pierde dreptul la functia de presedinte, dobandit in virtutea rezultatelor obtinute in alegeri, respectandu-se principiul configuratiei politice. In acelasi sens, Curtea Constitutionala retine ca revocarea din functie inainte de expirarea mandatului produce intotdeauna efecte numai asupra mandatului celui revocat, iar nu si asupra dreptului grupului parlamentar care a propus numirea lui, de a fi reprezentat in Biroul permanent si, in consecinta, de a propune alegerea unui alt senator in locul devenit vacant”.
  Decizia 1630/2011 prin care CCR a fost de acord cu inlocuirea lui Geoana s-a bazat pe faptul ca PSD i-a retras sprijinul politic lui Geoana. Geoana nu a fost sanctionat, cum vor sa faca acum USL cu presedintii celor doua Camere. CCR a zis in decizia 1630: “Ipoteza analizata de Curte in considerentele acestei decizii (601/2005) si textele din Regulamentul Senatului cu privire la care aceasta s-a pronuntat privesc insa revocarea unui membru al Biroului permanent al Senatului (presedintele Senatului) cu titlu de sanctiune juridica, pentru incalcarea Constitutiei sau a regulamentelor parlamentare, la cererea altui grup parlamentar decat cel care l-a propus, iar nu ipoteza revocarii ca urmare a retragerii sprijinului politic”. Or, daca se cere sanctionarea lui Blaga si a lui Anastase, ne mentinem in sfera de Deciziei 601, care pastreaza dreptul PDL de a-si mentine cele doua functii. Blaga si Anastase nu sunt revocati de propriul partid.”
  „CCR nu e nevoie sa fie sesizata, se poate si auto-sesiza, in temeiul Constitutiei.”

 20. Sare'n Ochi zice:

  de cand tot afirm eu ca USLinoasa este chitita sa dea o lovitura de stat? acum si Dragos Paul Algica este de aceeasi parere: „Hotnews.ro prezinta azi ceea ce numeste „Planul de actiune al USL pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu.” Este un plan politic in sapte pasi care va duce la suspendarea presedintelui. Problema nu este insa Traian Basescu. Problema este ca, in traiectoria sa, proiectul demateleza sistematic toate mecanismele statului de drept. Daca lucrurile stau asa cum sunt in prezentate de materialul in cauza, lucrurile sunt grave. Dupa toate datele si criteriile, ne aflam in fata unei tentative de lovitura de stat.”
  http://www.contributors.ro/fara-categorie/lovitura-de-stat/

 21. Sare'n Ochi zice:

  De pe hotnews: “USL va cere in plenul Senatului revocarea din functie a lui Vasile Blaga/ Blaga: “Nu o sa o trec niciodata pe ordinea de zi o sesiune extraordinara pentru inlocuirea presedintelui Senatului”

 22. doru cu motoru` zice:

  In sfarsit , o palma bine meritata. Respect !!!!
  AFDPR: „Năstase e infractor politic, nu deţinut politic!”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/afdpr-nastase-e-infractor-politic-nu-detinut-politic-990088.html#ixzz1zYErKgiJ

 23. oarecare zice:

  Avocatul poporului – revocat!
  Asta chiar ca a meritat-o!
  Sigur, in locul lui va fi pus un USLamist convins dar macar stim la ce sa ne asteptam.
  Asta care-a fost revocat, a simtit probabil in ultima vreme ca i se apropie sfarsitul si repede s-a trezit sa-l apere pe Nastase si sa acuze Justitia ca chipurile ar fi fost incalcate drepturile infractorului Nastase.
  Ei bine, USLamistii nu s-au lasat impresionati de gestul sau disperat si l-au mazilit!
  Nici nu a meritat altceva!

 24. Sare'n Ochi zice:

  @Cetatean: „Legea 35/1997:
  (1)Mandatul Avocatului Poporului încetează înainte de termen în caz de demisie, revocare din funcţie, incompatibilitate cu alte funcţii publice sau private, imposibilitate de a-şi îndeplini atribuţiile mai mult de 90 de zile, constatată prin examen medical de specialitate, ori în caz de deces.
  (2)Revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, ca urmare a încălcării Constituţiei şi a legilor, se face de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţa comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi, la propunerea birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pe baza raportului comun al comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului.
  Avocatul, chiar si revocat, poate contesta la CCR revocarea sa. Temei: deciziile 16380/2011 a CCR si 54/2011 ale CCR: “Curtea constată că autorul sesizării are calitate procesuală în cauză, întrucât sesizarea Curţii Constituţionale reprezintă unica posibilitate procedurală pe care o are preşedintele Senatului [aici e vorba de avocatul poporului] de a contesta o hotărâre a Plenului Senatului care priveşte funcţia sa; în aceste condiţii, a reţine lipsa calităţii procesuale de a contesta această hotărâre ar reprezenta o încălcare a liberului acces la justiţie, consacrat de art. 21 din Constituţia României. În plus, astfel cum rezultă din dosarul cauzei, sesizarea a fost formulată în aceeaşi zi în care a fost adoptată şi apoi publicată hotărârea contestată”.
  “Curtea constata ca pot fi supuse controlului de constitutionalitate numai hotararile Parlamentului, adoptate dupa conferirea noii competente, hotarari care afecteaza valori, reguli si principii constitutionale sau, dupa caz, organizarea si functionarea autoritatilor si institutiilor de rang constitutional”. Avocatul e instiutie cu rang constitutional (art. 58 din Constitutie)”.
  si-atunci intreb: de ce continua USLinoasa mascarada?

 25. Sare'n Ochi zice:

  Parlamentarii PDL s-au retras din sedinta de plen, dupa ce solicitarea lor le-a fost respinsa. Acestia nu vor lua parte la discursul lui Ponta.
  Victor Ponta sustine discursul: bla-bla-bla-bla-bla-bla (mananc-cacat-mananc-cacat-sunt-un-hot-sunt-un-hot)

 26. Sare'n Ochi zice:

  Dan Tapalaga: Incepe revolutia borfasilor. Ziua asaltului
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-12686057-incepe-revolutia-borfasilor-ziua-asaltului.htm
  macar o data sunt total de acord cu el.
  „Mexicanizarea Romaniei incepe azi. Incepe revolutia borfasilor, a micilor gainari care fura munca altora, a discipolilor maestrilor in coruptie, a celor solidari cu infractori aflati in puscarie, a slugilor unor turnatori dovediti, a parlamentarilor care cer eliberarea detinutilor din puscarie. Ea, revolutia borfasilor, fura democratia intr-o zi de vara in tara celui mai cinstit guvern. Ce fac in tot acest timp cancelariile occidentale? Unde sunt bravii ambasadori, mari aparatori ai valorilor democratice? Cred ca in aceste momente triste pentru o tara europeana se impune o pozitie comuna din partea lor. Sa-si spuna clar un punct de vedere daca ce vad in Romania acestor zile bate Ungaria lui Orban sau mai avem pana acolo, deci sa mai inghitim cateva abuzuri de putere.”
  IN PRIMUL RAND SA IESIM NOI IN STRADA!

 27. doru cu motoru` zice:

  Trei lucruri ma nedumiresc :
  1. tacerea ,nu pot afirma ( inca ) complice a unor ambasadori ( UE&US)
  – pot exista suspiciuni de negocieri ,privind resursele si protejarea intereselor ; abia astept
  ” miscarea ambasadorilor”
  2. lucrurile nu sunt grave ,inca se „joaca” democratic ( cam sub genunchiul broastei,dupa mine)
  3. PDL istii nu trebuiau sa paraseasca sala ; cateva luari de pozitie corecte si dure ! Nu fugi din
  fata”inamicului” pe motiv „ca-s multi”

  • oarecare zice:

   Ai dreptate!

   PDL incepe sa copieze metoda de „greva parlamentara” aplicata de USL, metoda pe care ei, PDL-istii, au considerat-o atat de „nedemna” pt un partid!
   Acum, fac acelasi lucru!
   Nu numai ca pleaca toti cu coada intre picioare dar nici macar nu se mai prezinta la lucru.
   Cu toate dezertarile, PDL mai are totusi la ora actuala in jur de 130 de deputati si senatori!
   Unde sunt?
   Daca-i numeri la prezenta in plen, abia aduni vreo 30-40!
   Unde sunt ceilalti 1o0 care au mai ramas?
   de ce nu sunt acolo, sa arate electoratului ca totusi exista si se lupta cu USL?
   De ce nu sunt in sala, sa protesteze, sa dea un vot contra, sa-si faca datoria pt care sunt platiti?
   Un exemplu cat se poate de naucitor pt electoratul de dreapta!
   Ce sa mai zica votantul PDL, daca pana si cei din varful statului chiulesc?
   De ce sa mai ies eu in strada sa-i apar pe PDL-isti din moment ce ei insisi se strecoara afara, si fug de raspundere, ca niste soricei peste care planeaza uliul?

   Rusine sa le fie!

   • doru cu motoru` zice:

    teoretic si mai ales legal ,,Avocatul Poporului poate contesta decizia la CC 😀 ; sa nu ma suspectati de „scenarita” dar daca nu o va face ,poate fi suspectat de blat !
    nota bene : Av.P este (fost) PSD ist si fost coleg cu nasty.

    asa ca QED ! varianta de iesire din scena „cu onoare „

 28. valentin zice:

  Ar mai fi varianta Eltin: Tancurile pe casa poporului.

 29. doru cu motoru` zice:

  Reactia corecta a AFDR ,vine dupa ce in JN ed. tiparita ( cred ca nu se mira nimeni )de astazi ,alaturi de fotografia si numele lui AN stau alături de cele ale lui Iuliu Maniu, Gheorghe Tătărăscu, Constantin Argetoianu, Ion Gigurtu şi a generalului Arthur Văitoianu. Incredibil !!!

 30. doru cu motoru` zice:

  AFDPR , nu AFDR

 31. doru cu motoru` zice:

  pfui! ca-s „nelinistit” 😀 iaca ce fac astia,ai dreaq de basisti 😀 😀 http://ro.stiri.yahoo.com/the-economist–despre-ponta–%E2%80%9Enumele-meu-este-paste–copy-paste%E2%80%9D.html

 32. oarecare zice:

  Pe tanc, inainteeeee!!!!!!
  USLamisti, ocupati totul!
  Calcati totul in picioare!

  „Comisia Juridica a Camerei Deputatilor refuza sa-i dea afara pe parlamentarii incompatibili Sergiu Andon si Florin Pislaru .
  Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a respins marti cererea Agentiei Nationale de Integritate (ANI) si a decis sa nu anuleze mandatele lui Sergiu Andon si Florin Pislaru, votind ca acestia nu sunt incompatibili, asa cum sustine ANI.”

  Hai dragi PDL-isti, iesiti cu legile la inaintare!. Sa vedeti cum se vor sterge USLamistii cu ele la fund!

  Azi e martea neagra a Romaniei!

 33. Optimus Prime zice:

  Se reintorc talibanii fesenisti mai fiorosi si mai insetati de sange ca niciodata.
  Au avut ceva pierderi de personal in ultimul timp si vor sange.
  Incepe actiunea „Restartarea Romaniei”
  Revolutie, Ctrl+Alt+Del, tabula rasa! Totul va fi rescris printr-o enorma operatiune de Ctrl+V a executivului cel mai corect din ultimul mileniu, ba nu, de sub soare si dintotdeauna.
  Bucurestiul va fi redenumit prin decret prezidential USLamabad.
  Operatiunea de executie publica a intelectualilor care nu au plagiat, a cetatenilor in dezacord cu noua doctrina, basistilor in general va fi condusa de catre tribunul Vadim pe Arena Nationala; se poate si pe Cluj Arena ca si aia au stadion incapator.
  In rest marirea salariilor si pensiilor de 10 ori, legalizarea mocangelii si plagiatului si in general la tot romanu’ sa fie bine.
  Viva la revolucion! Viva El Comandante Plagiatore. Viva El Presidente Histérico

  PS Am uitat micii si berea. Toasu Vanghelie, te rog ia nota si rezolva

 34. Pingback: Cum ne-am petrecut astă vară tentativa de stat a Uniunii Stalinist Leniniste | Sare'n Ochi

 35. Pingback: Cum ne-am petrecut astă vară tentativa de lovitură de stat a Uniunii Stalinist Leniniste | Sare'n Ochi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.