Sentinţele sunt obligatorii chiar şi pentru fiii nomenclaturiştilor comunişti sau ginerii miniştrilor lui Dej şi Ceauşescu

Victor Ponta de la Ministerul Adevărului. Pe undeva, prin partea de jos-spate, trebuie să fie și adjunctul său Andrei Marga cu o mică declarație: „Ponta n-a spus că-şi dă demisia. El Pais a relatat greşit” …

de Ștefan Ciocan

Părintele Arsenie Boca a înfruntat temniţele comuniste şi a săpat la Canalul Dunăre-Marea Neagră pentru simplul motiv ca a îndrăznit să propovăduiasca credinţa în Dumnezeu. Adevărata credinţă şi nu cea „oficală”, adusă pe tancurile ruseşti de tatăl lui Iliescu, al lui Adrian Năstase, al lui Petre Roman şi, în general, ai liderilor politici care s-au perindat la conducerea României post (neo) comuniste. Corneliu Coposu a avut singura vină de a fi făcut parte dintr-un partid istoric şi democratic al României. Pe 14 iulie 1947 a fost arestat împreună cu întreaga conducere a PNŢ. A stat nouă ani în temniţă fără să fie judecat, apoi a fost inculpat într-un proces fiind acuzat de „înaltă trădare a clasei muncitoare”. După alţi opt ani de temniţă grea în care a stat nevinovat, a fost eliberat şi angajat ca muncitor necalificat. Omul de cultură Radu Gir a fost condamnat la moarte pentru o poezie. În 1956 a scris poezia-manifest „Ridică-te, Gheorghe, ridică-te Ioane”. Comuniştii au înţeles că e o instigare la luptă împotriva regimului, astfel că Radu Gir a fost iniţial pedepsit cu moartea pentru ca apoi să-i fie comutată osânda în 25 de ani de muncă silnică. A executat până la urmă şase ani de temniţă grea până la amnistia generală din 1964.

Am dat doar trei exemple de români care au suferit condamnări grele pentru că au crezut în libertate că s-au ridicat împotriva dictaturii şi a unui regim totalitar impus de tancurile Armatei Roşii. Pe lângă ei nenumăraţi anonimi: țărani harnici care şi-au apărat pământul de „gheara” colectivizării; preoţi şi profesori care aveau singura vină că erau intelectuali; studenţi naivi care aşteptau americanii… În general oameni care s-au opus unui sistem ticălos, nedrept şi antiromânesc. Toţi cei de care am amintit sunt deţinuţi politici. Au avut parte de câte un simulacru de proces politic. Şi toţi se „învârt” în morminte în momentul în care beizadeaua lui Adrian Năstase vorbeşte despre procesul şi condamnarea „politică” a tatălui său.

Cum să fie Adrian Năstase un deţinut politic? Cum nu le crapă de ruşine obrazul beizadelei şi celorlalţi lideri USL când vorbesc despre procesul lui Năstase ca despre unul politic? Tupeul lor nu cunoaşte margini! Dar un strop, măcar un strop de decenţă ar trebui să mai existe în clasa politică din România.

Şi dacă nu ar fi furat en gros şi en detail economia românească, și dacă nu ar fi vândut resursele de petrol şi gaze ale României, și dacă nu ar fi instaurat un stat mafiot şi nu ar fi inventat partidul-stat, și dacă ar fi fost un simplu profitor al sistemului impus de tancurile lui Stalin şi apoi de cele ale lui Iliescu, Năstase tot merita să stea la răcoare măcar doi ani. Adrian Năstase este fiul nomenclaturistului PCR, Marin Năstase, unul dintre prietenii apropiaţi ai lui Nicolae Ceauşescu, Grigore Preoteasa, Ion Gheorghe Maurer, şi ai altor lideri comunişti. Beizadeaua comunistă, care ulterior avea să fie alintat de studenţii negri de la Drept, Bombonel, s-a căsătorit de tânăr cu fiica fostului nomenclaturist şi ministru de externe, Grigore Preoteasa. După ce a divorţat de prima soţie o găseşte pe Dana Năstase, fata ministrului agriculturii din regimul comunist, Angelo Miculescu cu care a plodit și a ne-educat (nici nu se putea altfel) două beizadele.

Năstase a fost un profitor al regimurilor comunist şi neocomunist, un activist de partid, ajuns în fruntea bucatelor care a crezut tot timpul că România este moşia moştenită de el de la tatăl său, prietenii tatălui său, cei doi socri şi eventual cesionată de Ion Iliescu (partea lui). S-a trezit brusc în faţa realităţii, a unei revoluţii a tinerilor care a început în 1989 şi care se apropie de final. Năstase şi-a dat seama că sistemul impus de tancurile sovietice, odată, demult, pe vremea tatălui său, nu mai funcţionează. Că în România hoţii sunt prinşi şi condamnaţi, iar sentinţele sunt obligatorii chiar şi pentru fiii nomenclaturiştilor comunişti sau ginerii miniştrilor lui Dej şi Ceauşescu. N-ar fi rău să înveţe această lecţie şi nepotul fostului activist Angelo Miculescu, nimeni altul decât fiul deţinutului DE DREPT COMUN, N0049, de la penitenciarul Rahova.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Sentinţele sunt obligatorii chiar şi pentru fiii nomenclaturiştilor comunişti sau ginerii miniştrilor lui Dej şi Ceauşescu

 1. Năstase e un deținut bombolitic.
  au zis-o studenții negri de la Rahova.

 2. carat zice:

  In aceasta seara la ora 19 se mai tine marsul de protest din p-ta Victoriei ? Ar trebui sa reamintiti acest lucru !

  • Sare'n Ochi zice:

   de pe Politeia, Mishu Jaimes: „ASTAZI, luni 2 iulie, de la ora 19.00, MERGEM LA PROMENADA IN PIATA VICTORIEi.
   In atentia participantilor:
   Dragi prieteni,
   Va multumim pentru ca ati aderat la initiativa noastra. Va reamintim cateva lucruri:
   – Promenada noastra este o manifestare culturala, drept pentru care va rugam sa veniti cu o carte sub brat; cine are papion este invitat sa-l poarte.
   – Comportamentul trebuie sa fie absolut pasnic si relaxat. Ne vom deplasa in sir indian, doar pe trotuar, traversand carosabilul doar pe culoarea verde, astfel incat sa nu deranjam cu nimic traficul.
   – In cazul in care apar “turbulenti”, separati-va rapid de ei.
   – In cazul in care apar militanti de la diverse partide cu tricouri si steaguri, separati-va de ei. Aceasta manifestare nu este partinica.
   – Daca apar jandarmi, va amintim ca plimbatul pe trotuar nu este interzis de nici o lege romana. Vorbiti-le politicos, daca vi se adreseaza, si treceti mai departe.
   – Daca doriti sa transmiteti un mesaj (pe o foaie, pe o pancarta, pe un tricou), va rugam ca textul sa fie decent.
   La buna vedere, in fata Muzeului de Geologie, care va fi punctul de pornire si de final al promenadei noastre. Evenimentul va avea loc zilnic, de la aceeasi ora si pe acelasi traseu, pana ce Victor Ponta isi va da demisia.”

  • Sare'n Ochi zice:

   in ceea ce-i priveste pe clujeni, care au chef de-o intalnire, la ora 19 voi fi la baliza geodezica din fata de la Libraria Universitatii (coltul Pietei Libertatii)

 3. Nae Camionagiul zice:

  Guvernul Ponta are un singur scop: sa acapareze si sa controleze politic toate institutiile statului. Pentru a-si atinge acest scop, Guvernul Ponta si USL apeleaza la metode antidemocratice, de ocupatie politica si subordonare a institutiilor, calca legile in picioare, refuza sa respecte decizii obligatorii ale Curtii Constitutionale, ii ataca si ii intimideaza pe magistrati. Guvernul Ponta nu a implinit nici macar doua luni de existenta, dar porcariile pe care le-a pus la cale au minat deja statul de drept si democratia. Cred ca tot asa au facut sovieticii cind ne-au ocupat: ocupati repede si inainte de a se dezmetici poporul.
  http://www.monica-macovei.ro/blog/?p=1399

 4. Sare'n Ochi zice:

  Ultima ispravă a lui Liviu Pop în scurtul său interimat la Educaţie a fost un ordin emis „cu dedicaţie“, prin care a dispus, în pofida legii, încheierea situaţiei şcolare a unei eleve a cărei mamă e directoare în minister.
  http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Liviu_Pop-legislatie_cu_dedicatie_pentru_o_beizadea_0_728927283.html
  Oneşteanca Bianca Maria Marin (18 ani), fiica Corinei Marin, director al Departamentului de Management şi Resurse Umane din Ministerul Educaţiei, este principalul favorit al juriilor la diverse concursuri şi olimpiade şcolare. Elevă în clasa a XI-a la Colegiul „Nadia Comăneci”, Bianca deţine, încă din clasele primare, tot felul de diplome, medalii, distincţii şi funcţii. Cu mămica în minister, Bianca Marin este de mulţi ani vedeta învăţământului băcăuan. În municipiul Oneşti, subiectul „Bianca Marin” este unul aproape tabu. Nimeni nu neagă faptul că este un copil mult peste medie, însă mai toate cadrele didactice spun că eleva este mereu ţinută pe palme de mai toţi profesorii. Ba mai mult, conducerea şcolii nu mişcă în front de teama mamei copilei care are „funcţie în minister”.
  NESIMTIRE PESEDIZDA: „OK, am zis! Dar unde scrie asta? Care este acea lege unde îmi permite să fac acest lucru? Seara am fost sunată de Corina Marin, mama fetei, şi mi-a spus că nu înţelege atitudinea mea. Spunea că nu îmi trebuie nicio documentaţie oficială ca să îi trec nota la teză fetei sale deoarece acest lucru se face de când e lumea şi pământul în mod tacit. Avea tonul ridicat şi m-a întrebat, apăsat, cum de îmi permit să am o asemenea atitudine faţă de fiica ei, când ea a adus atâtea premii şcolii. M-a întebat dacă vreau să se procedeze legal şi m-a avertizat că o să văd eu ce înseamnă legal”, a mai spus Ana Maria Dogaru.
  Vineri, 29 iunie, în ultima sa zi de ministru interimar al Educaţiei, Liviu Pop a semnat un ordin care se pliază perfect pe situaţia neclară a Biancăi Marin. Pop a adăugat la Regulamentul de organzizare a şcolilor un nou paragraf. Potrivit acestuia, elevii care au obţinut premii la Olimpiadele naţionale sau internaţionale pot să-şi echivaleze teza de la disciplina respectivă. „Echivalarea se face cu nota maximă”, aşa se încheie alineatul adăugat de ministru. Prin urmare, Bianca Marin poate acum să primească nota 10 la teza de la care a absentat.
  GUNOIUL SINDICALIST MINTE: Liviu Pop, pur şi simplu, minte. Ordinul se referă nu doar la Olimpiadele internaţionale, ci şi la cele naţionale. Şi nu precizează nicăieri că se aplică începând cu anul şcolar 2012-2013. Conform normelor de tehnică legislativă, în lipsa unei precizări exprese privind intrarea în vigoare, ordinul devine operaţional din ziua publicării în Monitorul Oficial.

 5. Evanghelista zice:

  Ecaterina Andronescu a fost întrebată la momentul respectiv despre gravitatea unei astfel de situații și gradul de responsabilitate al coordonatorului care a avizat și îndrumat o lucrare bazată pe plagiat, fără a i se preciza ministrului Educației că este vorba chiar de lucrarea Cristinei Nechifor pe care a coordonat-o însăși domnia sa. „Este un fapt foarte grav. Dar conducătorul lucrării are prima responsabilitate în această poveste. El este în prima linie. El stabilește, împreună cu studentul, titlul tezei, bibliografia pe care trebuie să o parcurgă și ce trebuie să aducă nou“, declara Ecaterina Andronescu. În urma acestui răspuns corect din punct de vedere al eticii profesionale, doamna Andronescu a aflat că este vorba de lucrarea de doctorat coordonată chiar de dânsa și a lăsat la o parte etica profesională și deontologia de fațadă, „scuzând“ plagiatul ca fiind un atac din partea adversarilor săi care vor să îi strice imaginea. „Eu am văzut-o cu ochii mei lucrând la experimente. A lucrat chiar în laboratorul meu, iar eu mă duceam și-i verificam rezultatele“, adăuga Andronescu. Faptul că Ecaterina Andronescu „verifica rezultatele“ plagiate de studentă din lucrarea de doctorat a chimistului olandez, îi oferă responsa­bilitatea majoră în acest caz, pe care indirect și-a asumat-o chiar prin declarația domniei sale. Cristina Nechifor care este autoarea propriu-zisă a plagiatului, oferă și ea scuze nefondate presei, în încercarea de a ieși cu obrazul nepătat din această experiență deloc demnă de un doctorand. „Vă semnalez că întreaga teză, cât și lucrările publicate sunt realizate în condițiile dreptului de autor pe care mi-l revendic și sper că nu-mi va fi încălcat“, spune Cristina Nechifor.
  http://www.curentul.ro/2012/index.php/2012070273828/Social/In-atentia-presedintelui-Traian-Basescu-Ecaterina-Andronescu-a-coordonat-un-doctorat-plagiat.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.