Mineriada politică a Prim-Plagiatorului României (Victor Ponta și Crin Antonescu, loviți de boala fascismului)

Intr-o tară care-a fost / Era mare cel mai prost. / Ba-ba, ba-ba / La-ba, la-ba.
Ţara unde-i bun tutunul / Avea prosti unul si unul. Bi-bou, bo-bi / Ri-bo, ro-bi.
Cine-o leacă-avea de cap / Si-l punea după dulap. / Hu-hu, bu-hu / Bu-hu, hu-hu.

de Ștefan Ciocan

Victor Ponta este mai rău decât domnul Goe. Antipaticul prunc din schiţa lui Caragiale era nevinovat. Ponta este însă vinovat de subminarea puterii de stat. Declaraţiile iresponsabile ale unui personaj infantil care şi-a asumat rolul de Prim Ministru sunt mai mult decât îngrijorătoare. Ponta atacă componente fundamentale ale unui stat de drept Curtea Constituţională şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Când Curtea Constituţională dădea soluţii favorabile cererilor USL, judecătorii ei erau profesionşti şi echidistanţi. Acum sunt controlaţi politic şi şantajaţi de Băsescu. Şi totuşi, Victor Ponta va merge la Bruxelles. Într-un gest cinic Băsescu îl lasă pe iresponsabilul preşedinte PSD să se facă de râs până la capăt. Un plagiator, un premier care neagă Constituţia, un lider de partid care atacă justiţia va sta la masă cu liderii Europei. Băsescu ar putea fi chiar acuzat că, premeditat, strică imaginea României în lume.

Ponta va merge la Bruxeles cu Crin Antonescu. Ţinând cont totuşi de ora la care începe summitul nu e nici un pericol ca Antonescu să pretindă măcar să-l însoţească pe Ponta până la intrare. Şi totuşi cei doi lideri ai USL vor fi la Bruxelles, dar şi-au dat deja arama pe faţă. Au plâns, au urlat, s-au scuipat pe piept şi au ameninţat pe toţi cei care au îndrăznit să-i contrazică. România sub guvernarea USL începe să se întoarcă în anii ’50 când toţi care se opuneau regimului erau consideraţi duşmanii poporului şi încarceraţi la Canal sau la tăiat stuf în Periprava. Ce urmează, dacă cu adevărat USL va pune mâna pe putere în urma alegerilor parlamentare? Nu vreau să mă gândesc la un asemenea scenariu care ar arunca România înapoi cu vreo 70 de ani, într-o Europă mult prea slabă să ne apere.

În cazul în care aveți de spus ceva, acesta este un link prin care puteți trimite mesaje direct către dl. Herman Van Rompuy, președintele Consiliului European:

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

33 de răspunsuri la Mineriada politică a Prim-Plagiatorului României (Victor Ponta și Crin Antonescu, loviți de boala fascismului)

 1. vorba aia, Ponta e varză.
  de Bruxelles, dacă ține neapărat.

 2. Valentin zice:

  Eu spun sa nu disperam. Nu spunea toata lumea buna ca toti sunt la fel?
  Deci ce face Ponta acum e exact, dar exact ca pe vremea lui Basescu. Care la randul lui facea exact ca pe vremea lui Dej.
  Deci daca se face un nou canal cu elementele dusmanoase e cat se poate de firesc si nu ne afecteaza deloc.

 3. Optimus Prime zice:

  Orban a luat-o peste gura de la Bruxelles cand a sarit calul.
  Derapajele democratice usl-iste nu vor scapa neobservate si sper ca Tonta o va primi in bot cat de curand. Sper ca exista specialisti in incadrarea acestor activitati anticonstitutionale care sa documenteze si ajute “observarea” de catre UE. Lovitura asta de stat parlamentara prin majoritate
  conjuncturala va deveni obiect de studiu de caz si sper ca viitorii legiuitori vor lua in considerare scaparile care au facut-o posibila. Scoala lui Ilici da roade iar metodele s-au perfectionat: de la mineri si agresiune fizica la gargaragii nesimtiti si tupeisti si agresarea constitutiei si a statului de drept; s-au pastrat doar dusmanii de clasa…
  Raman macar cu ceva din toata porcaria asta: un nou reper de fatarnicie, netrebnicie, lipsa de constiinta si obraz gros : Victor Ponta. Antonescu a trecut momentan pe pozitia de challanger.

  Am o nedumerire: Ilici tace ca kktul in iarba. Oare ce coace batranul sarpe?

 4. Sare'n Ochi zice:

  Războiul lui Victoraş cu dictatorul. „E atât de disperat să se menţină la putere, atât de nepriceput la politică şi atât de vulnerabil, încât, când apare la televizor, ai senzaţia că naţiunii îi vorbeşte un băieţel timorat, în pantaloni scurţi, care caută ajutor din ochii speriaţi şi pitiţi în spatele ochelarilor. Desigur, de vină pentru situaţia grea în care se află Victor Ponta e Traian Băsescu. El e cel care l-a determinat pe şeful Executivului să-şi copieze lucrarea de doctorat. Băsescu a băgat Hidroelectrica în insolvenţă şi nu oamenii PSD care încearcă să dea un tun de milioane… de euro. Traian Băsescu îşi bate joc de hotărârile Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi face zid în jurul unui condamnat la închisoare. El e vinovat pentru lipsa de curaj a lui Adrian Năstase. Da, Traian Băsescu e şeful restauraţiei din TVR, suspendă emisiuni, dă oameni afară, ameninţă şi cenzurează, el are un comportament care ne aduce aminte de epoca turnătorului Emanuel Valeriu. Da, dar din fericire pentru Victor Ponta, pentru toate acestea există un vinovat – blestematul dictator Traian Băsescu!”
  http://www.adevarul.ro/emilian_isaila-editorial/Razboiul_lui_Victoras_cu_dictatorul_7_726597334.html

 5. theo- nona zice:

  bunä,

  existau in diaspora, multzi ce sustzineau USL

  acum sä-i auzi, cand väd cum distrug si subjugä institutziile,

  acum väd totzi romanii, cä Ponta si USL, sunt mai räi decat

  dej si ceaisescu la un loc.

  romani trebuie sä vä uitatzi, ce a fäcut acest nemernic in 2 luni,

  nimic, vorbe, minciuni, intrigi si golänii de carlan comunist pedofil.

 6. George Petrovai zice:

  Politica românească – o sursă inepuizabilă
  de ruşine şi indignare

  Că politica românească postdecembristă este deopotrivă penibilă şi păgubitoare pentru ţară şi popor, nu numai că nu mai surprinde pe nimeni, dar a ajuns să fie privită ca un fapt obişnuit, cam aşa ca o umbră ce se ţine scai de imaginea României, oriunde în lumea asta largă este dusă ea (imaginea) de diplomaţi, turişti şi comunităţi româneşti.
  Şi cum să nu fie aşa, când chiar de la început ea s-a dovedit deosebit de prolifică în a furniza (spre încântarea unora şi spre îngrijorarea altora) o gamă diversificată de promisiuni cu iz stătut de minciuni, de învârteli care la ţanc se văd preschimbate în malversaţiuni şi de megapotlogării care, de regulă, nu au mult de aşteptat până când se văd cocoţate pe culmile politicii dâmboviţene, unde tronează jaful generalizat şi trădarea înveşmântată în hainele devotamentului naţional?!
  De-acord, nu toţi făcătorii de politică postdecembristă au urmărit cu prioritate îmbogăţirea lor prin această îndeletnicire eminamente omenească, care – cel puţin pe aceste meleaguri – se vădeşte într-atât de avidă de componentele fundamentale ale umanului (raţiune, omenie, cinste, măsură), încât în majoritatea cazurilor îi stoarce ca pe nişte lămâi pe cei ce o îmbrăţişează şi apoi îi azvârle la lada de gunoi a istoriei.
  Ion Iliescu este cel mai potrivit exemplu în acest sens. În deceniul cârmuirii sale de tristă amintire, el s-a arătat aşa de preocupat de promovarea purităţii ateismului său pernicios şi, după pilda oferită de Ilici Lenin, de definitiva zdrobire a adversarilor ideologici („În dispută, ne spune Vasili Grossman în nuvela Panta rhei, Lenin nu urmărea adevărul, ci victoria!”), încât prea puţin s-a sinchisit că în urma lui lasă o ţară muribundă şi două categorii distincte de cadavre – cadavrele bucureştenilor batjocoriţi şi ucişi de minerii chemaţi pentru a apăra cu bâte şi răngi „valorile” democraţiei originale şi cadavrele vii ale „baronilor” puţind a necinste şi osânză într-un partid despre care adorabilul Petre Ţuţea cu certitudine ar fi spus că nu reprezintă nici măcar „laptele bătut al comunismului”.
  Desigur, mă grăbesc să adaug că deşi s-au îndepărtat într-o bună măsură de calea comunismului cu faţă umană, comunism edulcorat şi moşit de Iliescu şi ciracii lui, regimurile Constantinescu şi Băsescu n-au adus cu ele un spor de înţelepciune, armonie şi prosperitate pentru românii îndelung răbdători, respectiv un spor apreciabil de prestigiu internaţional pentru România, cu toate că îndată după câştigarea primului mandat de preşedinte, Traian Băsescu a condamnat comunismul de la tribuna Parlamentului (oare cât de sincer a făcut-o?) şi cu toate că îndată după aceea (la 1 ianuarie 2007) ţara a fost admisă în structurile euro-atlantice şi în Uniunea Europeană.
  Dimpotrivă, pe fondul unor crize convergente (financiare, economice, politice) prelungite, a căror ofensivă n-a putut fi contracarată de măsurile pe cât de disperate, pe atât de impopulare ale succesiunii de guverne pedelisto-udemeriste, nivelul de trai al grosului românilor s-a deteriorat până ce a ajuns în vecinătatea catastrofalului (disponibilizări masive în sectorul bugetar, restrângerea sectorului privat, creşterea preţurilor şi tarifelor, diminuarea lefurilor şi a pensiilor etc.), iar datoria externă şi-a urmat cursul său ascendent.
  Iată de ce anul electoral 2012 a început cu căderea mult hulitului şi urâtului Guvern Boc, pentru ca după aproximativ trei luni, în urma moţiunii de cenzură înaintată de Uniunea Social Liberală (USL), să cadă şi Guvernul pedelisto-udemerist al lui Mihai Răzvan Ungureanu.
  Cele două căderi rapide de guverne în anul electoral şi într-un interval atât de scurt de timp, fenomen cu totul neobişnuit în politica românească postdecembristă, cu siguranţă că i-a cam pus pe gânduri pe politicienii trecuţi prin ciur şi prin dârmon din PSD şi PNL.
  Dar cei doi cumetri politici – Victor Ponta şi Crin Antonescu, călăuziţi în demersul lor pripit de ura viscerală faţă de Traian Băsescu, s-au repezit să înghită momeala azvârlită de PDL, via Cotroceni, cu totul surzi la sfaturile venite din spatele lor de-a fi mai vigilenţi ca oricând.
  Şi poate că nescontatele rezultate obţinute de USL în urma votului dat de electorat la locale mai degrabă din ură faţă de PDL decât din simpatie şi încredere în dubioşii candidaţi ai USL-ului (a nu se uita că alegătorii români, fără tradiţie electorală şi constrânşi de nevoi, sunt imprevizibili, maleabili şi inconstanţi!), aceste rezultate spectaculoase, prin urmare, pesemne că i-o fi făcut pe greii din umbră ai celor două partide unite prin ură şi năzuinţe să creadă că s-au înşelat în previziunile lor, căci pentru o clipă au uitat de sfatul tătucului Stalin şi s-au lăsat cuprinşi de dulcea ameţeală provocată de succes.
  Doar pentru o clipă. Pentru că pe capul plecat al „celui mai cinstit guvern din Decembrie ’89 încoace”, nu şi pe capul prezumţios şi miştocăresc al proaspătului premier Ponta, au început să cadă acuzaţii devastatoare privind credibilitatea sa: primii care au părăsit noul cabinet au fost incontestabilii plagiatori Corina Dumitrescu şi Ioan Mang, urmaţi la scurt timp de incompatibilul Mircea Diaconu.
  Dar adevărata lovitură de trăznet pentru USL şi frământatul Guvern Ponta o reprezintă plagiatul învederat al premierului la înjghebarea tezei sale de doctorat! După cum a dezvăluit prestigioasa revistă ştiinţifică Nature, informaţie şoc care de îndată a fost preluată de marile cotidiene ale lumii, circa 130 de pagini din teză (aproape jumătate) constituie un fals grobian – copierea ad litteram, inclusiv cu greşelile de ortografie, fie de pagini întregi, fie doar de fragmente consistente din cărţile de drept internaţional penal ale autorilor români Dumitru Diaconu, Ion Diaconu şi Vasile Creţu.
  Dacă pentru furtul subtil de idei este nevoie de inteligenţă şi abilitate din partea plagiatorului, iar pentru dovedirea în acest caz a fraudei este într-adevăr nevoie de ochiul atent şi versat al specialistului, plagiatul lui Ponta este nu numai grosolan (pur şi simplu el copiază masiv, fără a se sinchisi să facă ceea ce ştie că trebuie să facă până şi un elev de liceu – să pună între ghilimele fragmentele citate!), ci este şi un plagiat mare cât roata carului – intri pe internet şi adevărul ţi se impune cu forţa de necontestat a evidenţei!
  De mirare că în pofida acestor probe mai presus de orice dubiu, procurorul-politruc Victor Ponta încă mai are îndrăzneala să o scalde, ba trăgând de timp şi sperând într-o minune pesemne impusă viitoarei Comisii de Etică ce-i va analiza aceasta adevărată capodoperă a furtului intelectual, ba acuzându-l pe Traian Băsescu că el i-a copt-o, de parcă preşedintele l-ar fi îndemnat să plagieze şi acuma l-ar fi dat de gol, sau de parcă persoana care atenţionează asupra hoţiei ar fi mai infamă decât însuşi făptuitorul ei…
  Şi colac peste pupăză, neonorabilul Ponta nu numai că refuză cu insolenţă şi obstinaţie să pună în practică ceea ce i-a impus micului plagiator Ioan Mang să facă în virtutea legii – adică să-şi dea demisia, dar şi ţine morţiş că numai el, cel pătat pînă-n albul ochilor şi arătat cu degetul de presa internaţională, este îndreptăţit să reprezinte România la reuniunea de la Bruxelles.
  Nu-i greu de întrevăzut cam cum poate să-şi reprezinte ţara un premier al cărui prestigiu este grav avariat…
  De neînţeles pentru mine rămâne comportamentul sfidător al ortacilor lui Ponta din USL. Aceştia nu numai că nu-l trag de mânecă, doar astfel dovedind că vor să-l ajute ca să scape de penibilul nimicitor al situaţiei ivite, dar chiar îl împing de la spate ca el să calce şi mai zdravăn în străchini.
  De pildă, era de aşteptat ca universitarul Andrei Marga, el însuşi conducător de doctorate, să se arate într-atât de ruşinat de acest guvern al plagiatorilor, iar acuma într-atât de indignat de superplagiatul lui Ponta, încât pe dată să-şi dea demisia din postura de ministru al Externelor (care, după gafele făcute, i se potriveşte cam aşa cum i s-ar potrivi lui Vanghelie postul de ambasador al României la ONU), nicidecum să admită să-l însoţească la Bruxelles, mai înainte ca premierul să facă dovada că acuzaţiile aduse sunt nefondate.
  Dar dezinteresul manifestat de la bun început de Ponta vizavi de gravele dezvăluiri apărute în revista Nature este grăitor prin sine însuşi. Şi tot aşa de elocventă este stupefianta lui afirmaţie că-i gata să renunţe la titlul de doctor, întrucât titlul nu i-a adus nici un profit, dar că la funcţia de premier n-are de gând să renunţe. Cine poate sa creadă că dacă lucrurile ar fi cuşere, „mieluşelul” de Ponta ar sta cu mâinile în sân, fără să prezinte dovezi care să oblige revista Nature la cuvenita dezminţire şi la consistente daune morale pentru grava atingere adusă blazonului său?!…
  Numai că în scurt timp, praf şi pulbere se va alege de toate visele lui de mărire bazate pe fraudă, minciună şi mitocănie: titlul de doctor îi va retras, demisia îi va fi impusă de dispreţul constant al politicienilor din străinătate, iar liniştea după inavuabila agitaţie de-acuma şi-o va regăsi doar în apropierea mentorului său de altădată.
  Că mare trebuinţă de cinste, respect şi cumsecădenie are ţara asta, de la vlădică până la opincă…
  George PETROVAI

 7. aronpetru zice:

  Am scris un „Mars der adio” acestui infantil O rusine pentru noi. Ne indreptam pe zi ce trece spre comunism in zbor
  http://aronafter65.wordpress.com/2012/06/20/mars-de-adio-1/

 8. gioana vesela zice:

  Nu ma pot abtine si va intreb (va dati seama ca Ifantilache nu va publica in MO nici una din hotatririle Curtii Constitutionale), ce fel de alegeri vom avea in Noiembrie?

 9. jderu' zice:

  Și uite așa Ponta mai face un pas pe scurtul drum de la favorizarea infractorului la subminarea puterii de stat!

 10. Horatiu zice:

  Adevarul e ca lui Ponta ii lipsește Dimensiunea Penibilului !

 11. Greva_fiscala zice:

  De azi incolo, le ofer, moca, la amandoi „ciutacii” scaunul meu. Ala pe care, vreau de multa vreme sa-l duc la analize. Este un pic cam moale, maroniu de la prea multa purtare si miroase ca limba de lemn a USL-inosilor!

 12. Numai acuzaţia-asta idioată a bolşevicilor cu fascismul nu veniserăţi până acum! 😆 Câte clase ai? Întrebare greşită, că s-ar putea să le fi trecut cu pile, cum a făcut şi idolul vostru de lut. 😆 Chiar nu vă e silă de voi, cât de tare v-aţi mocirlit? Dumnezeu să vă ierte!
  P.S. Când USL va ajunge la putere, poate veţi învăţa şi voi alfabetul libertăţii. Fie şi fără anii obligatorii de acasă. Dar nu-mi fac iluzii, pentru că limbricii ca voi îşi schimbă doar stăpânii: veţi presta la posteriorul lui Crin, aşa cum faceţi azi cu Băsescu. Doar că omului îi va fi scârbă de voi. 😆

  • Sare'n Ochi zice:

   😀 fa, cretino, cu pile a trecut plagiatorul tau. iar celalalt tembel pe care il sustii este un dublu repetent. ma intrebi de scoala? cat de utila ca idioata esti sa ne vorbesti despre alfabetul democratiei cu USL la putere? este clar ca tac-tu te-a aruncat in sus de mica si te-a scapat in cap de fiecare data. vad ca acum ti=ai scos pisica la produs. gura pe care ne-o afisai pana acum ca si logo iti pute ca o hazna de la cate limbi ai proptit in curul celor doi neterminati/neispraviti din fruntea USL.

  • Greva_fiscala zice:

   auzi, cucoana? …. du-te dreacu-n sfincterii mei, ca esti prea proasta (cuvant bland) pentru secolul in care traiesti! Si cu un drum, fa-ti si o epilatie pe creerul ala anesteziat.

 13. dadatroll zice:

  Da dece nuse duce domne la mare cai cald acuma

 14. Pingback: Cum ne-am petrecut astă vară tentativa de stat a Uniunii Stalinist Leniniste | Sare'n Ochi

 15. Pingback: Cum ne-am petrecut astă vară tentativa de lovitură de stat a Uniunii Stalinist Leniniste | Sare'n Ochi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.