Președintele Băsescu a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu participarea la Consiliul European. Între timp Ponta își continuă mineriada

Curtea Constituțională a României a fost sesizată azi de Președinție în legătură cu reprezentarea României la Consiliul European din 28 – 29 iunie, au precizat, pentru Agerpres, reprezentanți ai Biroului de presă al CCR. Sesizarea va fi discutată în ședința Curții de miercuri, 27 iunie.

Între timp, Prim-Plagiatorul României își continuă minerida minciunilor sfruntate: „eistă o declarație a Parlamentului. Din acest motiv m-am adresat Parlamentului, pentru că nu am dorit și nu doresc nici acum crearea unei senzații de conflict între președintele României și primul-ministru. Și am dorit, până la urmă, să avem Parlamentul cel care poate să mă demită pe mine prin moțiune de cenzură, fie să-l suspende pe președinte la o adică”.

După ce că în infantilismul său, Prim-Plagiatorul României și-a dat intențiile în vileag – crearea cu orice preț (mai ales al aruncării în derizoriu a legilor României) a unui conflict de natură să ducă la suspendarea președintelui Traian Băsescu, mai și încearcă să îmbrobodească bizonul mioritic că declarația Parlamentului ține loc de hotărâre. Declarația nu implică responsabilitate juridică și, în consecință, nu are aplicabilitate. Pe când hotărârea da. Dar, dacă Parlamentul – majoritar al Uniunii Subminării Legii, ar fi dat o hotărâre, ar fi însemnat o încălcare pe față a prevederilor Constituției României (micuțul impediment din cale fericirii Prim-Plagiatorului României și a acolitului său adormit, ghidonat din umbră de către turnătorul Dan FELIX Voiculescu). De aceea Parlamentu s-a ferit, chiar dacă este dominat de către USL să dea o hotărâre și a dat doar o declarație – să nu poată fi supus judecății Curții Constituționale a României. Noroc cu uzurparea de atribuții constituționale comisă de către bolșevicul de la Externe, Andrei Marga, la instigarea Prim-Plagiatorului României. Așa s-a ajuns la o situație pe care Curtea Constituțională o poate soluționa.

 • „Vă atrag atenția asupra faptului că absența unei aprobări exprese din partea Președintelui României cu privire la mandatul de participare la reuniunea Consiliului European din 28-29 iunie 2012, coroborată cu lipsa delegării exprese a Primului ministru în calitate de reprezentant al statului român, va echivala, din punct de vedere juridic, cu o însușire a unei atribuții constituționale a Președintelui României de către primul-ministru”. (din scrisoarea președintelui Traian Băsescu înregistrată la cabinetul premierului pe 20 iunie)
Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Președintele Băsescu a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu participarea la Consiliul European. Între timp Ponta își continuă mineriada

 1. Sare'n Ochi zice:

  Horatius Dumbrava: „Cantonaţi la melodrama suicidară a condamnatului Adrian Năstase, care poate fi interpretată şi în cheie tragică, am trecut, pare-se, mult prea uşor peste ceea ce a înfăptuit justiţia prin hotărârea de condamnare dată în cauza „Trofeul calităţii”. Tot mult prea uşor am trecut şi peste tentativele multiple de influenţare a justiţiei ori diversele tertipuri avocăţeşti de tergiversare a cauzei, în ideea că ar interveni prescrierea faptelor penale pentru care fostul premier a fost trimis în judecată.
  Decizia unanimă a cinci judecători de la ÎCCJ a fost aceea de a menţine hotărârea de condamnare a unui fost prim – ministru al României. Practic, 7 judecători, doi în primă instanţă şi cinci în recurs, au constatat vinovăţia condamnatului Adrian Năstase.
  Pretenţia unora că a fost un proces politic îşi pierde consistenţa în faţa unei asemenea evidenţe; în plus, chiar presiunile publice exercitate în ideea de a influenţa deciziile justiţiei subminează ideea politizării procesului. Nu, nu a fost vorba de un proces politic, ci de un proces cu mare impact la nivelul societăţii civile, care poate marca benefic România în viitorul imediat.”
  http://www.contributors.ro/administratie/justitieordine-publica/paradigma-justitiei-azi-in-romania/

 2. fain, a doua (?) oară când îi ia gura pe dinainte.
  succes garantat.
  și inteligență garantat Vanghelie.

 3. Sare'n Ochi zice:

  Macovei le-a raspuns barbatilor din USL: „Domnilor Hasotti, Sova, Sarbu etc si tututor barbatilor din PSD, PNL, PC care, in lipsa unor argumente juridice, logice si morale, inteleg sa-l apere pe Adrian Nastase atacandu-ma pe mine le spun un singur lucru: nu voi insulta pe nimeni si nu voi apela la atacuri la persoana. Voi continua sa imi exprim opiniile, cu argumente, pana vor intelege toti ca legea trebuie sa se aplice in mod egal tuturor”
  http://www.ziare.com/monica-macovei/europarlamentar/macovei-le-a-raspuns-barbatilor-din-usl-1174978

 4. observator zice:

  Dacă la Consiliul European de la Bruxelles vor fi prezenţi atât preşedintele, cât şi premierul, la masa discuţiilor va fi aşezat doar şeful statului, a afirmat europarlamentarul PNL, Renate Weber.
  “Eu cred că dacă preşedintele României va merge acolo şi are o listă uriaşă, are o delegaţie uriaşă pe lista aceea de oameni cu care vrea să meargă şi care sunt cu precădere din zona administraţiei prezidenţiale, deci eu cred că dacă preşedintele va merge, preşedintele Van Rompuy va fi obligat să-l aşeze pe preşedintele României la masă, pentru că în dreptul internaţional există o ordine de precădere a celor care reprezintă un stat: preşedintele, primul-ministru, ministrul de Externe”, a afirmat, pentru RFI, europarlamentarul PNL.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/weber-daca-si-basescu-si-ponta-vor-merge-la-bruxelles-presedintele-va-fi-asezat-la-masa-98.html#ixzz1yoP4jBAX

 5. oarecare zice:

  Deja ne facem de ras.
  Cu toate ca, atat Basescu cat si UE si presa internationala ne sprijina si ne da mura-n gura ca este cazul sa luam atitudine – alta decat scrisul pe blog, se pare ca romanii raman impasibili.
  Atat cei cu doctorate luate pe merit cat si cei care dau doar cu sapa in gradina.
  E cam „janghinoasa” situatia.
  Toata lumea asteapta de la toata lumea.
  Dar nimeni nu are inititiva
  Nimeni nu iese in strada
  Nimeni nu pare interesat mai mult decat de datul din degete pe tastaturi.
  Incepe sa cam puta – urat de tot, miscarea asta de dreapta!

 6. Sare'n Ochi zice:

  Susţinătorii d-lui V. Ponta trebuie să înţeleagă faptul că odată cu admiterea României în Uniunea Europeană, nu ne mai putem prevala de beneficiul marginalilor izolaţi, care-şi permit să facă ce le place la ei acasă, căci oricum străinătatea nu se va coborî să se amestece. Prin menţinerea sa în fruntea guvernului, dl. V. Ponta devine un stigmat naţional, o persoană faţă de care politicienii şi instituţiile străine vor avea rezerve întemeiate. Din varii motive, ţara noastră nu este bine văzută în lumea mare a politicii, finanţelor şi economiei. Încă un motiv de stigmatizare şi dispreţ, de data aceasta de natură personală, cauzat de dl. V. Ponta, nu ne putem permite.
  http://www.contributors.ro/societatelife/d-nii-nastase-si-ponta-pun-statul-de-drept-in-pericol/

 7. Pingback: Cum ne-am petrecut astă vară tentativa de stat a Uniunii Stalinist Leniniste | Sare'n Ochi

 8. Pingback: Cum ne-am petrecut astă vară tentativa de lovitură de stat a Uniunii Stalinist Leniniste | Sare'n Ochi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.