o scrisoare găsită

în atenția domnului Liviu Pop, ministru interimar al Educației

domnule ministru,

ați afirmat astăzi că Daniel Funeriu – citez, cu ghilimelele de rigoare și cu indicarea sursei, deși aici nu e obligatoriu acest lucru – „Din punct de vedere al studiilor medii, nu are diplomă de Bacalaureat, iar din punct de vedere al studiilor superioare, nu am găsit în arhiva Ministerului niciun document care să arate echivalarea studiilor” (sursa).

trec peste faptul că din exprimarea dumneavoastră rezultă că Daniel Funeriu nici măcar nu are o diplomă de bacalaureat, echivalată sau nu în România.
sper să fie doar o eroare de exprimare a dumneavoastră, de genul celei celebre a domnului ministru Ioan Rus.

ceea ce mă interesează este altceva: echivalarea studiilor.
vă mulțumesc că faceți dreptate și cereți ca o persoană care are în România o activitate care necesită studii superioare să-și echivaleze studiile superioare desfășurate în afara țării noastre.
și vă rog să nu vă opriți aici, ci să cereți echivalarea studiilor în toate cazurile similare.

în primul rând, vă rog să verificați dacă și-au echivalat studiile profesorii de la universități de prestigiu din SUA, Germania, Franța etc., profesori care au predat cursuri în cadrul universităților din România.
dacă nu le-au echivalat, vă rog să le cereți returnarea sumelor primite în schimbul desfășurării acestor activități (împreună cu deconturile pentru transport, cazare și diurnă).
de asemenea, vă rog să cereți retragerea diplomelor de licență/disertație ale studenților/masteranzilor care au studiat cu acești profesori (sunt doar câteva mii).

vă rog, de asemenea, să verificați dacă conducătorii de doctorat din străinătate ai doctoranzilor din România și-au echivalat studiile în România.
dacă nu le-au echivalat, vă rog să retrageți titlurile de doctor, cu adevărat prestigioase, ale doctoranzilor în cauză.

vă rog, în continuare, să verificați echivalarea diplomelor în cazul profesorilor din străinătate care au participat la conferințe științifice organizate de instituții din România.
dacă nu le-au echivalat, vă rog să le anulați articolele publicate în volumele conferințelor, iar apoi să retrogradați conferințele și volumele, deoarece nu au participare internațională.

nu în ultimul rând, vă rog să verificați echivalarea studiilor autorilor din afara României a manualelor și cărților cu caracter științific publicate în România.
dacă nu le-au echivalat, vă rog să cereți retragerea tuturor acestor manuale/cărți, precum și eliminarea citărilor acestora din cărțile românești.

și – last, but not least – vă rog să verificați dacă persoanele străine citate în manualele românești și-au echivalat diplomele.
dacă n-au făcut-o, vă rog să eliminați din manualele din învățământul românesc orice referințe la aceste persoane și la ideile lor.
dacă, de pildă, numitul Newton Isaac nu și-a echivalat studiile, vă rog să eliminați din manualele de fizică așa-zisa „lege a atracției universale”, și să o înlocuiți cu o adevărată lege a atracției universală, formulată de o persoană care a absolvit o linie de studiu acreditată din România, sau și-a echivalat studiile efectuate în străinătate.
valabil și pentru referirile la ideile unor Einstein Albert, Bohr Niels, Pitagora, Schopenhauer Arthur, Edison Thomas Alva, Freud Sigmund ș.a.m.d., care nu au avut elementarul bun-simț de a-și echivala studiile în România.

și, mai presus de toate, vă rog să verificați dacă și-au echivalat studiile persoane precum Eminescu Mihai, Vlaicu Aurel, Vuia Traian, precum și alți cetățeni care nu au absolvit vreo instituție de învățământ mediu sau superior din România.
dacă nu le-au echivalat, vă rog să eliminați numele lor din manualele românești.

în cazul în care nu găsiți persoane potrivite pentru a le substitui în manuale pe toate cele menționate mai sus, vă putem ajuta cu o recomandare.
e vorba de domnul Victor Ponta, dispus să se sacrifice pentru binele învățământului românesc și să preia paternitatea tuturor teoriilor și operelor literare.
în modul acesta ați rezolva și problema plagiatului: o eventuală asemenea acuzație nu ar avea nicio consecință neplăcută.

vă mulțumim!

cu stimă,
un grup de admiratori

Acest articol a fost publicat în Postul cititorului. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

41 de răspunsuri la o scrisoare găsită

 1. ceaikovski zice:

  Bai, e nasol, ca Eminescu nici nu si-a terminat studiile!
  Ups!!

 2. aronpetru zice:

  I-ai uitat pe Sadoveanu si Arghezi, astia au facut si politica

 3. Als Ob zice:

  Cea mai tare afacere: o puscarie privata (fragment mang/ponta)

  http://www.dragoteanu.ro/cea-mai-tare-afacere-o-puscarie-privata/
  …………….
  Dupa ce v-am facut o mica analiza economica – emotionala (hai ca nu gasiti expresia asta in niciun dictionar, deci, nu plagiez!) ce ziceti, este puscaria privata o oportunitate? Aaa, intrebati de preturi pe camera/noapte? Aici pot exista pachete speciale in functie de sejururi. Daca stai numai 24 de ore, ai pret de Burj Al Arab, fara discount. Daca iti place si vrei sa te rasfeti 29 de zile, ai o reducere de maximum 10%, dar cu toaleta la comun. Cei care vor o cazare pe termen mai lung, 1-2 ani, se pot bucura de tarife preferentiale. Rezervarile numai prin Agentiile de ticketing de la DNA – agent unic. In varianta online, se vor infiinta site-urile http://www.traianponta.ro si wwww.victorbasescu.ro.

  Simt cum domnul Copos crapa de invidie ca va avea un nou concurent in domeniul hotelier. Ii recomand putina rabdare, ca poate prinde si un post in conducerea autoaleasa a unui “hotel prison”. De 5 stele. Cazatoare. Pe cei care nu cred ca este o mare oportunitate investitia intr-o puscarie privata ii sfatuiesc sa se mai gandeasca. Ideile bune nu le primiti oricand, degeaba. Ca acum! Daca afacerea duduie o sa ofer consultanta. Pe bani multi. Ce ziceti de o aripa noua, pentru miile de doctorii plagiatori din toate domeniile. Ce, ei nu sunt hoti? V-am dat deja o idee. Dar mai am multe altele.

 4. theo- nona zice:

  liviu pop este un primitiv maidanez,
  dresat sä latre la comandä, ca totzi sindicalistii

 5. Sare'n Ochi zice:

  adica? Dan Voiculescu isi anunta demisia din Senat. doar nu l-a lovit un puseu de constiinta?
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12616696-dan-voiculescu-isi-anunta-demisia-din-senat.htm
  Dan Voiculescu si-a anuntat luni demisia din functia de senator, nemultumit de atitudinea colegilor sai in ceea ce priveste proiectul de lege initiat de el, prin care propunea dublarea pedepselor pentru evaziune fiscala.

 6. bidon113 zice:

  Bre nea’ Sare, tocmai de dobitocul ăsta de fost lider de sindicat, actual ministru interimar te-ai găsit să te iei? 😀 Boul ăsta nu ştie nici pluralul de la nivel, bre.. Îi dă tot cu nivelele lui, de parcă l-a pus careva să dea cu nivela pe gresia de la buda Parlamentului, să vadă dacă-i pusă „la M”.. 😀

 7. doru cu motoru` zice:

  `ziua ! Pfui ! e groasa d-le ministru interimar! Pe el si pe mama lui de frantuzit de doi bani! Pai se compara fruntea si parul lui cu ale Dvs? Am zis frunte si par ; n-am vorbit de minte ,asta ca sa ne lamurim! Nu va lasati d-le ministru interimar ! nu va lasati! ce daca va fac in fel si chip toti inchipuitii! Le este ciuda d-le ministru interimar , le este ciuda ! Dvs , un sindicalist onest , profesor de matematica la colegiul tehnic A. Salyngy ! Nu va lasati d-le ministru interimar !!! Scrieti-le si filfizonilor de la Natura , ca Funeriu n-are ! Semneaza si prietenii Dvs de pe lla antene.Astia au ceva biznis cu CNN !!! O sa crape de ciuda toti !!! Totusi,un sfat,hai ca-mi sunteti simpatic ,doua : consumati minimum 2 l de lichide ( apa bre ! ) si umblati cu capul acoperit !!!
  Va doresc tot ce v-au urat corpul profesoral , pentru extraordinara si bine venita hotarare prin care-i faceti de bani .Ei , nu pentru Dvs., pentru sindicat!

 8. « Senatul a DECIS: Hotărârile Parlamentului NU mai pot fi atacate la CCR »

  ăstia distrug statul de drept mult mai rapid decât ne așteptam.

  • Sare'n Ochi zice:

   sunt dusi complet cu capul.
   legea oricum trebuie trimisa l Presedinte, care o poate ataca la CCR (si o va ataca).
   oricum, aia in „sprijinul” lui Tonta este declaratie, nu hotarare. plus ca Senatul nu este for decizitional – se pot caca pe ce au facut azi. dar este bine de tinut minte care sunt noii mineri care dau cu tarnacopul in Constitutie si statul de drept. ei ar dori un stat de drepți!

 9. am uitat să pun un pariu:
  în câteva ore va izbucni un scandal legat de bacul la română.

  • he, he, este pe cale să înceapă.
   erată: văd că mai sus am scris „bac” – mă refeream la testele naționale, de la clasa a VIII-a.
   motivul, aici.

   culmea-i că Liviu Pop l-a atacat pe Funeriu pentru a „acoperi” prima „revoltă”, legată de confuzia între e-book și e-book reader.
   dar chestiunea aceasta, cu subiectiva/predicativa, este și mai gravă – ce scandal ar mai putea născoci, s-o acopere? 😀 😀 😀

 10. observator zice:

  Comunitatea internationala recunoaste valoarea academica a lui dottore copy tot
  http://kpollitica.files.wordpress.com/2012/06/180292_486996261316263_210708841_n.jpg?w=930plagiatorul

 11. Emil zice:

  Da’ Spiru Haret, si-a echivalat studiile?
  Daca nu, exista riscul sa se transforme intr-o avalansa toata tara: va dati seama ca deciziile lui (Spiru Haret) devin nule? Sa dezvolt?
  🙂

 12. Sare'n Ochi zice:

  Olguţa Vasilescu a demisionat din Senat. Alți opt senatori și-au depus mandatele. care mai este majoritatea?
  oricum, toate aceste jigodii si-au depus demisia DUPA ce au facut muci legile Romaniei, in special Constitutia.

 13. dar au uitat un amanunt: se pot intoarce de la promulgare si atunci se va revota cu alta majoritate. :))

 14. ribelalu zice:

  Salut prieteni!
  Imi cer scuze ca apar mai rar dar am progranmul foarte aglomerat.
  Am si eu o intrebare: xcat mai tine interimatul din Educatie?

 15. Sare'n Ochi zice:

  circul cu sindicalisti agramati continua:
  Ministrul Mariana Campeanu a declarat, luni, ca la Ministerul Muncii s-a primit o cerere privind verificarea modului in care a fost angajat Daniel Funeriu la Administratia Prezidentiala, aceasta urmand sa fie analizata si sa se aplice prevederile legale.
  Inspectorul general de stat de la Inspectia Muncii, Dantes Nicolae Bratu, a declarat, luni, pentru Mediafax ca nu s-a primit nicio sesizare privind verificarea unui consilier prezidential, precizand ca daca va exista o astfel de solicitare, se vor face verificari doar daca intra in competenta IM.
  si asta impotriva prevederilor legii:
  Potrivit articolului 4 alineatul (1) din Legea 47/1994 privind serviciile din subordinea Presedintelui Romaniei, „numirea sau eliberarea din functie a consilierilor prezidentiali se face de catre Presedintele Romaniei.”
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12618167-traian-basescu-catre-ministrul-muncii-doamna-campeanu-astept-inspectia-muncii.htm

 16. corina zice:

  Referitor la echivalarea studiilor… de aia si-o fi sters Ponta din CV masteratele de prin Italia… de frica sa nu i se ceara sa le echivaleze?!? Dupa ce ca s-a chinuit cu invatatul o „gramada” de timp, adica 2-3 luni (ce masterate or fi alea???), saracu’ mai trebe sa si le si echivaleze…

 17. ribelalu zice:

  Problema echivalarii studiilor de bacalaureat este reglementa la nivel european inca din 1953. Pentru ca asta reclama sindicalistul Pop si Antena 3: ca Funeriu nu are bacalaureatul

  Dă clic pentru a accesa 015-Romanian.pdf

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.