Ioan Rus și-a deschis un call-center pentru nevoile deținuților de partid

Caţavencu (Ioan Rus la Cluj la înscăunarea lui Horea Buru Uioreanu): (ia poză, trece cu importanţă printre mulţime şi suie la tribună; îşi pune pălăria la o parte, gustă din paharul cu apă, scoate un vraf de hârtii şi gazete şi le aşază pe tribună, apoi îşi trage batista şi-şi şterge cu eleganţă avocăţească fruntea. Este emoţionat, tuşeşte şi luptă ostentativ cu emoţia care pare a-l birui. – Tăcere completă. Cu glasul tremurat.) Domnilor!… Onorabili concetăţeni!… Fraţilor!… (plânsul îl îneacă.) Iertaţi-mă, fraţilor, dacă sunt mişcat, dacă emoţiunea mă apucă aşa de tare… suindu-mă la această tribună… pentru a vă spune şi eu… (plânsul îl îneacă mai tare.)… Ca orice român, ca orice fiu al ţării sale… în aceste momente solemne… (de abia se mai stăpâneşte) mă gândesc… la ţărişoara mea… (plânsul l-a biruit de tot) la România… (plânge. Aplauze în grup)… la fericirea ei!… (acelaşi joc de amândouă părţile)… la progresul ei! (asemenea crescendo)… la viitorul ei! (plâns cu hohot. Aplauze zguduitoare.) Caţavencu: Soţietatea noastră are de scop să încurajeze industria română, pentru că, daţi-mi voie să vă spui, din punctul de vedere economic, stăm rău… Grupul: (aplauze) Bravo! Caţavencu: Industria română e admirabilă, e sublimă, putem zice, dar lipseşte cu desăvârşire. Soţietatea noastrăă dar, noi, ce aclamăm? Noi aclamăm munca, travaliul, care nu se face de loc în ţara noastră! (Sursa – O scrisoare pierduta, I.L.Caragiale)

Culmea IMPERTINENȚEI: ministrul RUS A VORBIT la telefon cu un alt CONDAMNAT din dosarul „Trofeul Calității”. O declarație incredibilă a ministrului de Interne, cujeanul Ioan Rus, a trecut aproape neobservată în furtuna mediatică provocată de tentativa de sinucidere a fostului premier Adrian Năstase. Joi seara, la B1TV, Rus recunoștea nonșalant că a vorbit la telefon și cu Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL, condamnat la şase ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul Calității”, în care a fost condamnat și fostul premier.„Mi-a zis că este în SUA și vine cu avionul de vineri”, a declarat Rus. Acest lucru s-a și întâmplat, ceea ce demonstrează nu corectitudinea ministrului, ci doar a informației furnizată de el.

După cum corect constată d-na Monica Macovei, avem câteva întrebări pentru ministrul Rus. Iar răspunsul corect este demisia.

Vorba lui Marius Mistrețu, cârciumar la Epicentrul Hiroșimei: Stimate domnule ministru Ioan Rus…sau, mai simplu: bă Ioane, Iartă-mi vorba rea: ai pizdit-o.

Am să-i rog pe toți cititorii blogului să scrie Avocatului Poporului la adresa avp@avp.ro; CNCD la adresa support@cncd.org.ro și APADOR CH la adresa office@apador.org și cui mai considerați de cuviință. În plus să rostogoliți pe net următoarea CERERE:

Subsemnatul (Numele şi prenumele, cu majuscule)……., domiciliat în (reşedinţa ori altă adresă unde poţi fi găsit) … str. ……. nr. ….. bl. ….. sc. .. ap. ….., judeţ/sector …….tel. ….

Prin prezenta vă semnalez un fapt grav de încălcare a Constituției, mai precis a articolului 16 ; punctul 1 si 2:

ARTICOLUL 16

Egalitatea în drepturi

(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.

(2) Nimeni nu este mai presus de lege.

Autorul încălcării articolului din Constituție este domnul IOAN RUS, actualul ministru al Administrației și Internelor prin atitudinea avută în cazul ducerii la îndeplinire a prevederilor legale cu privire la îndeplinirea mandatului de executare a unei pedepe privative de libertate a condamnatului ADRIAN NĂSTASE. Toate acestea reise din declarațiile publice ale domnului IOAN RUS, și anume: telefoane și discuții amicale, negocieri cu privire la modul. de aplicare a unei sentințe judecătorești definitive, toate acestea probând discriminarea fățișă față de ceilalti cetățeni aflați în situația de a răspunde pentru faptele lor prin pedeapsă privativă de libertate.

Consider că cererea de demitere din funcția deținută a domnului ministru IOAN RUS imediat și solicitarea unei anchete din partea organelor abilitate ale statului, ar fi o dovadă că prevederile Constituției și ale legilor României sunt egal aplicabile fiecărtui cetățean român, fără nici un fel de discriminare, iar cei ce le încalcă sunt pasibili de rigorile legii, fărp nici un fel de discriminare. Nu am apelat la sprijinul nici unui politician, deoarece clasa politică, în întregul ei, și, în special actuala majoritate, prin acțiunile intreprinse în ultima perioadă, manifestă un dispreț fățiș față de lege și la modul public-declarativ consideră Constituția României “un impediment”. Ce poți să soliciți și să aștepți din punctul de vedere al Legii, aplicării și respectării prevederilor acesteia de la astfel de oameni care se consideră reprezentanții legitimi ai poporului dar, din 2009, refuză să aplice cererile poporului suveran?

În cazul în care, în urma demersului Dumneavoastră ca urmarea a prezentei cereri, primul ministru al României și actuala majoritate nu-l demit într-un termen de 15 zile pe ministrul IOAN RUS, voi aduce la cunoștința tuturor instituțiilor,organismelor și presei internaționale că în România a devenit cutumă nerespectarea Constituției de către membri Guvernului țării mele, cu complicitatea primului ministru și a coaliției politice majoritare.

Semnatura la data si localitatea

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

40 de răspunsuri la Ioan Rus și-a deschis un call-center pentru nevoile deținuților de partid

 1. oarecare zice:

  Deocamdata, se pare ca Pontache face pipi de undeva de sus, de foarte sus, iar o buna parte a romanilor (ca sa nu spun – majoritatea) sta cu capul pe spate si cu gura cascata, nu cumva sa scape vreun strop!
  Si, din cand in cand, striga cate unul:
  „Mai plimb-o, baaa!!”

 2. Sare'n Ochi zice:

  mi s-a fost raspunsa de catre CNCD:
  Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii
  15:30 (acum 49 minute)
  către mine
  Stimate Victor Eugen Mihai LUNGU,
  Acesta este un raspuns automat!
  A fost creat un nou ticket cu urmatorul continut:
  […]
  Prin prezenta vă semnalez un fapt grav de încălcare a Constituției, mai
  precis a articolului 16 ; punctul 1 si 2:
  Mesajul dumneavoastra a fost inregistrat si va fi distribuit compartimentului de specialitate.
  Va rugam sa pastrati numarul ticketului pentru referinte ulterioare.
  Pentru completari, reveniri sau alte documente solicitate va rugam sa dati reply la acest mesaj de fiecare data.
  Va atentionam asupra faptului ca, in vederea constituirii unui dosar, orice petitie trebuie obligatoriu semnata olograf, iar un exemplar al acesteia trebuie transmis prin posta sau fax, ori prin intermediul acestei adrese de e-mail, in cazul documentelor scanate. Petitiile nesemnate vor fi considerate anonime, in conditiile legii si vor fi clasate.
  Va multumim pentru intelegere,
  Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii
  Sistemul automat de notificare

 3. ceaikovski zice:

  De Nastase se pare ca, cel putin temporar, am reusit sa scapam, Mai este un pion, de data asta, la fel de tare: dan radu rusanu: http://badeadan.blogspot.ro/2009/11/ziua-firma-lui-rosca-stanescu-si.html
  Nu stiu daca cineva va reusi vreodata sa devoaleze toata mafia. Badea Dan s-a straduit ani de zile, Radu Moraru o perioada si el. Toti s-au ales cu procese.

  • ceaikovski zice:

   Rectific: Nastase era doar un politruc care s-a folosit de orice ocazie sa se imbogateasca. Un oportunist politruc.
   Rusanu insa, este o piesa mult mult mai grea…

  • oarecare zice:

   @ceaikovski

   Dan Badea scrie de mult articole „grele” de tot, cu dovezi cat se poate de clare (documente oficiale, semnaturi, stampile) dar vad ca nu este luat in seama nici pe departe atat cat ar trebui.
   Ori cei care ar putea face ceva se tem sa intre pe fir, ori sunt pur si simplu dezinteresati (ma refer aici la corpuri de control, procuratura, jurnalisti de investigatii).
   Dar omul nu se lasa.
   Isi duce crucea de unul singur si nu l-am vazut (inca) descurajat sau intimidat!
   Tot respectul! (numai ca asta nu-i destul)

   • ceaikovski zice:

    Ba a fost luat in seama. I s-a impus inchiderea blogului. Ceea ce s-a si intamplat o vreme indelungata.
    Citim multi blogul lui Dan. Faptul ca nu e luat in seama, arata multe lucruri, nu le mai numesc, niciunul nu face cinste organelor in drept.
    Ma bucur ca te numesti printre cei care il citesc!

   • ceaikovski zice:

    Corpurile alea de control, dupa cum poti citi in articolele de mai sus, au fost „capusate” de personaje dubioase. Cam aceleasi, s-au tot rotit peste 20 de ani, de pe vremea lui Georgescu min finantelor pesedist, pana azi. 🙂 😉
    Pe fir au tot fost, dar au adunat date si le-au folosit in interes politic sau personal. Asta-i.

 4. oarecare zice:

  S-au publicat deja fragmente din „testamentul ” lui Nastase catre popor!.

  „De-oi muri, sa-mi porti fularu’
  De-oi trai…nu uita sa ma votezi la urmatoarele alegeri…”

  Inceput promitator…continuare jalnica 🙂

 5. Sare'n Ochi zice:

  Macovei semnalează încălcarea legii deținuților prin vizitele primite de Năstase şi cere demisia ministrului Ioan Rus
  http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Macovei-detinutilor-Nastase-Ioan-Rus_0_723527995.html

 6. Victor, ce face PDL-ul ? Doar Macovei are curaj ?

 7. Salut, Victor!

  Am o observaţie, cred, utilă în convingerea AvP să acţioneze.

  Fiind o sesizare în nume propriu, trebuie arătate efectele răului subiectiv. Concret, trebuie evidenţiată imprevizibilitatea executivului, proasta guvernare prin ignorarea flagrantă şi repetată a principiuluiui echităţii, dar care îi dă „subsemnatului” o stare de insecuritate (juridică, fizică, psihică, ocupaţională etc.).

  Este important ca petentul să se pună în centru, deoarece AvP nu e chemat să protejeze pauşal cetăţenii, ci individual, chiar dacă uneori, efectele acţiunii lui (iniţirerea casării unei legi) se întind asupra tuturor.

 8. Pingback: Ioan Rus l-a făcut pe Brădișteanu judecător (Cică medicii se pronunță dacă Năstase merge la Rahova. Nu ar putea Brădișteanu să-l însoțească – și așa locul său ar trebui să fie acolo de mai mulți ani?) | Sare'n Ochi

 9. Pingback: Ioan Rus l-a făcut pe Brădișteanu judecător (Cică medicii se pronunță dacă Năstase merge la Rahova. Nu ar putea Brădișteanu să-l însoțească – și așa locul său ar trebui să fie acolo de mai mulți ani?) | Sare'n Ochi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.