Sa ne aducem aminte de unde le-a venit ideea de a face Uniunea Soluții Lipsă (altele decât cele în interes personal): de la Frontul Democrației și Unității Socialiste (FDUS), care a fost o organizație creată ca și aripă a PCR (n.n. PSD acum), și care a funcționat în Republica Socialistă România (n.n. așa se comportă Patria noastră, instituțional, și acum) în perioada 1975-1989 (n.n. cu prelungire, arc peste timp, până în 2012). FDUS a fost definit ca cel mai larg organism permanent, revoluționar, democratic, cu caracter reprezentativ, care constituie cadrul organizatoric de unire, sub conducerea PCR (n.n. PSD), a forțelor politice și sociale ale națiunii noastre socialiste, a tuturor organizațiilor de masă și obștești (n.n. ONG-uri, sindicate, televiziuni, alea, alea). Spre a putea înregimenta organizațiile de masă și obștești, în cadrul Frontului Democrației și Unității Socialiste au fost înființate organizații ale democrației și unității socialiste.
Candidații la funcția de deputat în Marea Adunare Națională erau prezentați în numele FDUS (Frontul Democrației și Unității Socialiste) și nu al PCR (PSD)
FDUS a atras în structurile sale de conducere intelectuali, artiști, sportivi, lideri religioși și specialiști din diferite domenii, precum și o mare masă de oameni care nu erau membri de partid.
- În Art. 7 din Legea nr. 57 din 26 decembrie 1968 privind organizarea și funcționarea consiliilor populare, republicată în B.Of. nr. 96/3 oct. 1980, se preciza: Consiliile populare întăresc și dezvoltă legăturile cu organele locale ale Frontului Democrației și Unității Socialiste, în vederea mobilizării oamenilor muncii la realizarea sacinilor de plan și la desfășurarea acțiunilor pentru dezvoltarea economică și social-culturală a unităților administrativ-teritoriale, precum și la activitatea de sistematizare și bună gospodărire a municipiilor, orașelor și comunelor.
Iar oamenii muncii din USL s-au mobilizat și au depășit planul la șters pe fund cu Constituția României:
Iaca fâs și tronc Marițo! Un singur lucru trebuie să aveți în vedere cu privire la „hărnicia” acestor noi fedeseniști: dacă ar fi adoptat o Hotărâre publicabilă în Monitorul Oficial, Traian Băsescu se putea adresa Curții Constituționale a României. Așa, că au adoptat o Declarație politică fără efect juridic, Traian Băsescu poate merge liniștit la CE, ignorându-l pe Ponta, cu toate amenințările de suspendare proferate de către premierul GRIVCO și acolitul crizat al Varanului ce s-ar vrea președinte. Odată că cei de la UE nu îl vor lăsa pe Ponta la masa tratativelor niciodată, a doua oară că până la suspendare, USL rămâne în Parlament cu o majoritate de 1 vot. În urma alegerilor locale, vreo 18 senatori și deputați USL au fost aleși la locale. Unul de la PDL/UNPR merge în administrația locală. Ponta va avea în toamnă un vot în plus. Asta din punct de vedere tehnic. Procedural, îi trebuie mobilizare 100% ca să rămână prim ministru. La ce suspendare credeți că visează ăștia? Doar își agită și zăngăne armele crezându-se pe cai mari. Atât de mari încât să poată viola Constituția. Susține Infantilul Confirmat Premier că nicăieri în Constituție nu scrie că un prim ministru nu se poate duce la CE. Dar asta nu înseamnă că-i poate interzice președintelui să se ducă, mai ales când în „impedimentul” numit Constituție scrie că Președintele se ocupă de politica externă. Îi sugerăm lui Ponta să-i fure bujiile avionului cu care președintele s-ar putea deplasa la CE – ar fi în spiritul infantilismului care-l bântuie. A ajuns să ceară Parlamentului să încalce Constituția, iar ăia de se cred reprezentanții poporului suveran s-au conformat. Avem în Parlament o majoritate de penali – ei au impresia că dacă au putut ignora rezultatul a două referendumuri validate de poporul suveran, pot să încalce și Constituția.
- Și, reamintesc comentariul lui @Cetățean: „Basescu a mutat deja piesele in vederea conflictului cu Ponta, insa cine sa observe? La alegatiile idioate ale lui Ponta ca Parlamentul trebuie sa se implice in chestiunile care tin de reprezentarea Romaniei si raportul cu EU, Basescu a raspuns anticipat, trimitand o adresa oficiala prin care a cerut Parlamentului ratificarea Tratatului fiscal, depus inca din 2011:“În calitate de Preşedinte al României şi de garant al aducerii la îndeplinire a obligaţiilor rezultate din actul aderării României la Uniunea Europeană, alături de Parlament şi în conformitate cu art. 148 alin. (4) din Constituţia României, vă adresez rugămintea de a acorda o atenţie deosebită în adoptarea de către Parlament, cât mai urgent posibil, a Proiectului de lege pentru ratificarea Deciziei Consiliului European 2011/199/UE din 25 martie 2011 de modificare a art. 136 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene cu privire la un mecanism de stabilitate pentru statele membre a căror monedă este euro. Decizia Consiliului European 2011/199/UE a fost supusă ratificării Parlamentului prin Decretul nr. 892 din 2 decembrie 2011, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 866 din 8 decembrie 2011″, se mai arată în textul scrisorii transmise de şeful statului. Era acum 3 zile. Daca Parlamentul nu ratifica, Basescu se pate adresa la CCR, cu CJNC, pe motiv ca Parlamewntul refuza sa isi indeplineasca o atributie ce ii revine in timp ce uzurpa atributiile Presedintiei.”
Pentru a vedea cât de slab mobilați în argumente sunt, îl las pe celebru Ptrică-gât-de-roling să se mnifeste cu știința sa. Zice el la B1TV: „Valoarea declarației de azi e valoarea Parlamentului”. Îl întreaabă jurnalistul Mihai Duță: „Parlamentul e mai presus de Constituție?” Iar Pterică-fără-frică se-runcă pe burtă în apa mică: „Trebuie schimbată Constituția, dar ceea ce hătărăște azi Parlamentul e mandat imperativ!” Zău, prostane?!
- “Orice mandat imperativ este nul”. – Art.69, al.2. din Constituție.
De ce au fost doar 30 de parlamentari care au votat împotrivă ?
ca restul nu au fost prezenti in sala?
Ce sa voteze? O declaratie? Ce dracu mai, te umpli de penibil daca votezi pro sau contra asa ceva…
intarata-i drace!
http://www.enational.ro/actualitate/oprescu-cosmarul-lui-antonescu-la-prezidentiale-160944.html/
Uselistii s-ar dezice bucurosi de liderul PNL. De aceasta data, apropoul batut de primarul Sorin Oprescu a avut un feedback pe masura. Si asta pentru ca atat pesedistii, cat si liberalii, nu mai vad de mult in Crin Antonescu un candidat potrivit pentru alegerile prezidentiale. Cel putin asa arata o serie de cercetari interne, tinute departe de ochii liderului PNL, din care rezulta ca membrii celor doua formatiuni ar paria mai degraba pe Victor Ponta si Sorin Oprescu. Mai mult, social-democratii sustin ca politicianul cu cel mai bun scor in sondaje ar trebui sa candideze , mentionand si ca rezolutia prin care Crin Antonescu a fost nominalizat drept candidat al USL la prezidentiale a fost un document fara valoare. Asa stand lucrurile, momentul lui Sorin Oprescu se pare ca se va intrezari cat de curand.
Te cred. Candidatul nostru din acest an din partea PDL-ului este fost membru PSD. Mi-a povestit cum s-a certat cu ai lui pesediști pentru că, după alegerea primarului PSD în anul 2008,susținuți fiind de liberali, nu voiau să-și țină promisiunea dată și să aleagă viceprimarul din rândul liberalilor așa cum promiseseră înainte.
” N-a fost o promisiune scrisă, n-are nicio valoare ! ” Au spus PSD-iștii.
fa-te frate cu dracul pana treci puntea!
idiotii de la PNL inca nu inteleg ca sunt doar tovarasii de drum ai PSD? exact ca boii din anii 40 care au sfarsit apoi in puscarii.
Parlamentul nu da mandate. USL face circ, Parlamentul nu are nicio atributie pt a da mandat de reprezentare premierului. Constitutia e cea care spune clar ca presedintele reprezinta Romania! Pt ca primul ministru sa reprezinte Romania ar trebui modificata Constitutia.
Brucan a gresit …avem nevoie de 100 de ani …..sper sa se manance intre ei Ipocrinu si Cochilotul cat mai curand…
Bine-l mai gratulezi Sare drept Infantil Confirmat! Chiar este confirmat: „Presedintele inevitabil e ales doar de o parte a cetatenilor, restul nu l-au votat, ori Parlamentul e singura institutie care reprezinta toti cetatenii Romaniei”. Zice Tonta. Pai, Infantilul nu observa ca decizia Parlamentului e luata prin majoritate. Cu ce e diferita majoritatea asta de majoritatea care l-a ales pe Presedinte?
Infantilu-i mic, nu stie nimic: Victor Ponta, intrebat despre suspendarea presedintelui: „Nu imi doresc asa ceva. Este decizia Parlamentului” – s-a spalat pe maini, ii lasa pe idiotii utili sa se expuna.
a maturat Basescu cu Infantilul Confirmat Premier pe jos. Doctor in drept Victor Ponta este varza la legi.
„Astazi, parte din clasa politica a dat cel mai penibil spectacol legat de cunoasterea functionarii UE, din pacate, in frunte chiar cu domnul prim-ministru, doctor in drept, Victor Ponta”, a declarat presedintele Traian Basescu, marti seara, in urma declaratiei adoptate de Parlament prin care prin care recomanda reprezentarea Romaniei de catre premierul Victor Ponta la reuniunea Consiliului European din 28 iunie.
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12504177-traian-basescu-sustine-declaratie-presa-ora-20-00.htm
https://lh4.googleusercontent.com/-ZhqXgQqiH78/T9eCIr6GcZI/AAAAAAAABc4/H5GM-PgJ3r0/s500/ponta%2520se%2520adreseaza%2520parlamentului_net.jpg
marime la alegere
https://lh4.googleusercontent.com/-ZhqXgQqiH78/T9eCIr6GcZI/AAAAAAAABc4/H5GM-PgJ3r0/s500/ponta%2520se%2520adreseaza%2520parlamentului_net.jpg
Inteligentii USL-ului au crezut ca-i intind o capcana presedintelui si il vor face de frica suspendarii, sa-si incalce atributiile.
Buna seara!
Multumesc coane pentru completarile aduse articolului 🙂
Ce s-a mai intamplat? Cine a mai murit? Pacalicii nu mai au curaj sa dea ochi cu Curtea Constitutionala? Toata harmalaia asta imi aduce aminte de un banc de acum 20 de ani:
Cica se hotarasca furnicile sa declare razboi elefantului. Pleaca toata familia din musuroi la atac, se urca pe elefant si incep sa-l piste. Pe-asta il durea la basca, statea la umbra si isi legana urechile, trompa, coada si…ce i-o mai atarna lui. Dupa ce elefantul se racoreste destul da sa plece si atunci toate furnicile cad la pamant, mai putin una (sa-i spunem asa la intamplare Crin). Si atunci tot musuroiul incepe sa-i strige: „-Sugruma-l Crinule!!!!”
http://www.ziare.com/psd/stiri-psd/psd-pregateste-amendarea-legii-curtii-constitutionale-1035668
„S-a depus un amendament la Comisia Juridica prin care s-a propus ca hotararile Camerei Deputatilor, Senatului si celor doua camere reunite sa poata fi controlate sub raportul constitutionalitatii de catre Curtea Constitutionala. Actualmente ea se poate pronunta numai pe regulament. Noi vrem sa extindem, sa verifice si alte situatii.”
Declaratie politica este „vax stampila crema puca”. Daca Parlament face o „declaratie politica” cum ca marti e joi ce facem? Mutam martea joia?
Amendamentul ala poarta numele de „amendamentul Sova” si a fost propus pentru a-l apara pe Geoana cand vroia PDL sa-l dea jos. A fost de fapt un bumerang pentru PSD intrucat acum Curtea Constitutionala nu mai da aviz consultativ pentru suspendarea presedintelui ci verifica daca hotararea de suspendare este constitutionala sau nu (adica daca presedintele a incalcat Constitutia. Si nu orice incalcare ci incalcare grava: spionaj, tradare, lovitura de stat etc)
M-a enervat Cristoiu si toti invitatii lui, care n-au inteles ca CCR nu se poate pronunta (daca e sesizata) asupra unei declaratii. Fara efect juridic, te pronunti pe un text, ii faci analiza literara? La Turcescu se discutase deja, dar se vede, ca la Cristoiu se afla mai tarziu.
In schimb CCR poate fi solicitata sa clarifice anumite prevederi ale Constitutiei, atunci cand e vorba de conflict intre institutiile statului.
Si care e conflictul aici? Ambatzul lui Ponta?
CCR poate fi solicitata sa se pronunte pe ceva concret, nu pe declaratii.
si a rezultat: http://www.ziare.com/uniunea-social-liberala/traian-basescu/cum-vrea-usl-sa-taie-cei-2-piloni-anti-suspendare-ai-lui-basescu-1168914
„Dintr-o initiativa nefericita a unui coleg de-al meu, domnul Dan Sova, s-a adus un amendament la Legea Curtii Constitutionale, in 2010, prin care s-a introdus in atributiile Curtii Constitutionale si verificarea constitutionalitatii hotararii Parlamentului. Colegul Sova nu s-a gandit la implicatiile globale, s-a pornit practic de la o serie de abuzuri legate de activitatea interna”, a declarat Severin.
Exact, suspendarea presedintelui este mult mai greu de realizar datorita lui Sova.
Nu ma refeream la suspendarea presedintelui, ci la faptul ca parlamentul care a dat azi o declaratie… de compasiune pt cainii vagabonzi, sau cum zici tu de marti si joi, nu a dat hotarare, pt ca stiau ca CCR se poate pronunta si asupra acestor hotarari.
Corect.
Ei stiu ca sunt pe dinafara. Nu au mai riscat sa le tranteasca CCR o noua hotarare. Oricum va pica, cel putin partial, si cealalta „opera” a actualei majoritati: legea electorala. Ca atat a lucrat Parlamentul de cand e USL la putere: a dat o Lege electorala neconstitutionala (probabil) si au fortat azi Constitutia.
Hai ca l-au schimbat si pe presedintele TVR cu un mare jurnalist…
Nu-l plangem pe Lazescu, dar asta nou, e ceva … deosebit!
😛
salut Coane – uite aici macelul:
http://inregistrari.b1.ro/view-12_Jun-2012-sub_semnul_intrebarii-88.html
test
deci a fost la moderare din cauza de doua link-uri. am rezolvat.
@ ceaikovski:
De la @cetatean citire (prelucrarile ii apartin)
„Despre forta juridica a declaratiilor “politice” (ca sunt ale Presedintelui sau ale Parlamentului, e totuna, au acelasi regim).
CCR, avizul nr.1/2007:
“”Curtea constata ca opiniile, judecatile de valoare sau afirmatiile titularului unui mandat de demnitate publica – asa cum este Presedintele Romaniei [aici putem spune azi: Parlamentul Romaniei], autoritate publica unipersonala [pluripersonala], ori cum este conducatorul unei autoritati publice -, referitoare la alte autoritati publice [bunaoara, Presedintele Romaiei]… raman in cadrul limitelor libertatii de exprimare a opiniilor politice, cu ingradirile prevazute de art. 30 alin. (6) si (7) din Constitutie.
“”Statutul constitutional al Presedintelui si al primului-ministru [sa zicem azi, Parlamentul], precum si rolul acestora in cadrul democratiei constitutionale ii obliga [pe parlament] sa isi aleaga forme adecvate de exprimare, astfel incat criticile pe care le fac la adresa unor puteri ale statului [Presedintele] sa nu se constituie in elemente ce ar putea genera conflicte juridice de natura constitutionala intre acestea.”
Deci chiar si o declaratie “politica”, Parlamentul este sub amenintarea CJNC.
“Ca si in cazurile precedent analizate, si in aceste cazuri este vorba de exprimarea unor opinii si preferinte politice ale domnului Traian Basescu [sa zicem azi, Parlamentului] si nu de acte de decizie“.
Deci fasssss, “declaratie politica”.”
Ce nu inteleg eu, e cum de nu s-au opus votului de azi, parlamentarii pdl sa zicem. Cum poti sa votezi o declaratie?
Au semnat-o, ce naiba au facut cu declaratia aia de compasiune pt copacii taiati din padurile amazoniene? Cum d-zeu au ajuns sa voteze asa ceva?
PDL nu a votat dar a asigurat cvorumul. Oricum nu are nicio valoare ce au facut astia azi.
Aha.
Oricum vor insista pe chestia asta, pana nu stiu pana unde. Serios. Desi in Constitutie este garantat dreptul la proprietate, nu s-a respectat. Desi avem legi clare, ele nu se respecta. PSD ne-a oferit de-a lungul timpului destule exemple, de legi interpretate, nerespectate, date cu destinatie clara, destinatar clar.
http://kpollitica.wordpress.com/2012/06/12/lupta-noastra-contra-ciumei-rosii-pasul-nr-2/
E clar, pulăii din USLicosa Nostra îi caută pricină lui Băse. Pricină de suspendare.. Culmea tupeului si cinismului e că tot ei fac pe mironosițele !
`tu-le Pastele mamii lor de bicheroi si ticalosi!
.. ofidienii ce iasă afară din incubatoarele lui Iliescu..
Ssssssstatul, ssssstatul tre` sa ne hraneasca in fel si chip. Pe sssssstat tre` sa ne incolacim strâns, cat mai strâns..
Brrrrrrrr ! Șerpuială curată
Si daca Base vrea sa fie suspendat? Sa fie pus Crizel, sau Oparescu in locul lui?
Pana la definitivare, Blaga va fi seful statului, dupa care, in toamna putem avea alegeri parlamentare si prezidentiale.
Ce cuvinte potrivite sa gasesti pentru a exprima parerea fata de actiunile, atitudinea, declaratiile USL, sau fata de ce este acest USL in maduva maduvei oaselor lui? Merita altceva decat o injuratura groasa, consistenta, neaosa, dar pe varianta definitiva, fara nuanta ca, odata ajuns acolo, ar mai fi o sansa de a se naste a doua oara?
Daca in loc de tot, absolut tot ce a zis si facut USL pana in aceasta clipa, si-ar da toti uslinosii izmenele cacanii jos si ne-ar arata curul si s-ar sterge cu Constitutia la „el”, in vazul romanilor, „la ora de maxima audienta”, ar fi vreo diferenta?
Imi cer scuze pt cuvantul „cur”, dar era …indispensabil.
Daca o parte importanta (cat o fi ea) din electoratul roman, apreciaza, „gusta” acestui porno-spectacol, scabros, imputit, ordinar (si ma opresc, desi as putea continua muuult, foarte mult) si vrea asemenea „reprezentanti” pentru sine, n-are de cat.
……………………………………………………………………………………………………………………………………
RESTUL, oamenii normali si cu bun-simt, trebuie sa-i trimitem acolo unde merita pt ca nu au ce cauta, nici unii, nici altii, in HOTARAREA DESTINULUI NOSTRU SI AL ROMANIEI.
TREBUIE SA NE DOVEDIM CALITATEA SI SUPERIORITATEA, gasind calea cea mai sigura de A-I NEUTRALIZA si INDEPARTA din zonele VITALE ale DEMOCRATIEI, ale DECIZIEI POLITICE, LEGISLATIVE, EXECUTIVE, din JUSTITIE si EDUCATIE. Asta, pas cu pas, incepand cu ALEGERILE PARLAMENTARE.
PS Atata repulsie si revolta am adunat in doar o zi, incat nu mi s-ar parea deplasata nici o luneta bine montata si corect orientata.
Imi cer scuze si pt aceasta fantezie extrema.
Legat de PS-ul la comentariul de mai sus: adevarul este ca dupa ziua de ieri, ma tem pentru viata presedintelui. Nu am cum sa nu ma gandesc ca dusmanii lui au deja mainile pline de sange.
Sa ne aducem aminte AZI, 13 IUNIE de victimele criminalului Iliescu, cele din ’90, cele de dupa 22 decembrie ’89
NU AVEM DREPTUL SA UITAM CA USL-ul ARE FIBRA DE CRIMINAL!
Dupa modelul initial al cinurilor cu privilegii din Cartierul Primaverii, in ultimii 20 de ani a proliferat o pletora intreaga de modele similare pe trunchiul propice al etatismului promovat de Iliescu -sindicale, de breasla, lobby-uri politico economice, baroni locali, regii autonome, afaceri cu statul etc etc. Pentru toata pegra asta, esential e sa poata controla – prin mimetism democratic – statul si resursele sale.
Impresia mea e ca modelul republicii parlamentare le convine de minune elitelor nostre de prada. Ca sa evite pe viitor surprize gen Basescu, un presedinte „emanat” de gastile autoperpetuate in parlament ar insemna garantia ca pe viitor nimeni nu-i va mai deranja. Ca pe viitor nimeni nu va mai incalca „Legea Omerta”. Ca nimeni nu va mai declara razboi sistemului ticalosit stabilit in illo tempore de Iliescu.
Un presedinte plebiscitat direct de catre cetateni, are in consecinta si atributii marite si pe deasupra „originea” lui ar putea fi..nesanatoasa.
Din cauza asta cred ca, dupa cum au evoluat la noi lucrurile dupa caderea comunismului, modelul republicii parlamentare nu ar fi deloc propice procesului democratic din Romania. Ca in alte tari cu democratie consolidata exista republici parlamentare nu mi se pare un argument solid in cazul nostru.
Uitati-va numai cat isi doresc Felix si triberalii republica parlamentara. Planul lor a si fost declarat cat se poate de limpede recent : sa-l indeparteze pe presedinte, sa zdrobeasca PDL in alegeri
in asemenea masura incat sa-si asigure o asemenea majoritate incat sa mearga ca-n „branza” cu proiectele lor – dintre care schimbarea constitutiei -dar in sensul dorit de ei – si modelul republicii parlamentare sa fie impus cu viteza si forta de izbire a unui marfar.
Demonizarea insistenta a lui Basescu a devenit premisa necesara pentru a a-si trece controlul unui viitor presedinte „parlamentar” in mana lor. Ca asa e si prin al;te parti, ca astfel s-ar putea evita prezumtivele tendinte diktatoriale ale unui viitor Basescu, bla, bla, bla, nu tzine..
Adevaratul autoritarism mascat, va fi cel al gastilor autoperpetuate in parlament (prin mimetism democratic) Si-atunci sa te ții.. Modelul autoritar al guvernarii Nastase e simptomatic, iar Patriciu stie prea bine de ce a sponzorizat la doi vitei. Numai asa se pot face afaceri cu statul, la adapost de ingerintele justitiei..
Un presedinte trimis la Cotroceni prin votul direct al cetatenilor poate oricand sa rupa tacerea si sa desfida pactul politic neoficial convenit intre grupurile de interese. Un astfel de presedinte ar fi in continuare pentru ei ca un fel de ombudsman al cetatenilor
In concluzie, dupa umila mea parere, modelul republicii parlamentare e contraproductive in contextul romanesc dat
Am zis Howgh !
(dar sunt deschis si altor pareri)
„Uitati-va numai cat isi doresc Felix si triberalii republica parlamentara. Planul lor a si fost declarat cat se poate de limpede recent : sa-l indeparteze pe presedinte, sa zdrobeasca PDL in alegeri”
Ceea ce spui tu seamana cu tinuta cetateanului votant USL: grobian, camionagiu, ala care te desfiinteaza din doua injuraturi si-ti mai da si-o lopata peste mecla, sa amutesti. USL este produsul unei parti consistente din electorat. Pt care democratia este doar o problema in plus, pt care a „bate nevasta preventiv” este o practica, nu teorie. Este un mod de viata, o conceptie despre viata, existenta, reala.
O sa revin maine. Tre` sa plec iar` la serviciu. Sunt de după-masă
Nici nu se pune problema sa acceptam republica parlamentara. Problema este ca daca astia vor sta la carma tarii 4 ani (dupa cum vezi nu le trebuie decat cateva luni) ne vor pune in fata o constitutie schimbata, pe care s-o votam si se vor gasi destui cretini care s-o voteze. Din motivul pe care l-ai spus: iata demonul Basescu ce poate sa faca, trebuie sa scapam de aceste situatii, pentru totdeauna.
De aceea, ieri, in loc sa sar in sus de bucurie ca Base a rostit fraza „de azi ma intorc pe scena politica”, m-am intristat. Pt ca USL isi face campanie pentru toamna, avand tinta Basescu. Iar Base le va oferi cea mai buna tinta. In dorinta lui de a lua asupra sa tunurile useliste, pt a oferi timpul necesar pdl si dreptei de a se organiza, Base va fi de fapt unicul oponent in campania USL pentru toamna, cu target spre modificarea Constitutiei, in sensul precizat de tine „republica parlamentara”.
cu cetateanul de care spui tu, ceaikovski, am avut chiar ieri de-a face la serviciu. O asistenta sociala (!) care , tare vesela, se declara pesedista infocata, iar cealalta, ditamai profesoara (!), se declara tare dezamagita de toti si pe plan de consecinta nostalgica ceausista infocata. Amandoua sub 40 de ani.. Normal ca discutia a ajuns in impas. Le-am zis ca in situatia data nu ma ce sa cedez. Nicio dilpoma, nici biblioteci intregi citite, si nici inteligenta naturala nu ne garanteaza Intelepciunea. Convers, ca nu putem fi prostălăi sadea – pe portiuni.. Altfel, doua colege simpatice si de treaba, da` in politichie, rezervor biologic pentru FSN..
Sub 40 de ani si nostalgice Ceausiste?
Ma infior. Aveau 20 de ani cand se hraneau cu iarba, si macinau in dinti mamaliga cu gust de alune de porci, zisa si cafea…
Inseamna ca parintii lor erau sefi de alimentare, sau pe la vreun combinat ceva…
Buna ziua, astazi se implinesc 22 de ani de la marea plantare de flori a minerilor in Bucuresti . Se va vorbi pe postul national tv cumva? Va avea timp parlamentul sa condamne actiunile barbare de atunci? Uitam si ne complacem sa-i privim pe responsabilii acelor evenimente consolati. Bine ca i s-a facut bust lui paunescu ,iar celor ce chiar au crezut in democratie si le-a fost rapita viata nici macar o unda de respect. De ce ? Zicea @ceaikovski ca ar trebui sa se iasa in PU; acum aveti motiv dragi bucuresteni. Exista retelele de socializare in care ar trebui sa se ia atitudine.
Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei ce si-au pierdut vietile ! Iar criminalii sa se tarasca precum serpii , toata viata lor !
Nu mi-ai raspuns la subiectul anterior 🙂
PU a fost murdarita.
Daca e sa iesim in strada, sunt in juma de ora, in centru. Dar nu in PU.
Au disparut cicatricile de acolo. A ramas un complex statuar, ca o palma peste obrazul natiunii, cu personaje Caragialesti.
Totul arata o simbolistica mizerabila, de care nu ma mai pot lipi.
Cine vrei sa arate la TVR aceasta parte a istoriei, sangeroasa, a conducatorului statului care a asmutit romani contra romani? Limbaul ala pe care l-au pus interimar la TVR? Marele jurnalist, limbist?
Horatiu are dreptate. Ce vor face cetatenii daca li se va pune in fata modificarea Constitutiei, care sa cuprinda si cele votate de noi la referendum (adica 300 de parlamerntari, parlam unicam) si republica parlamentara?
O vor vota?
Parerea mea e ca oamenii trebuie avertizati de ce doresc cu atata ardoare clonele lui Ion Iliescu evitarea unui „ombudsman” la Cotroceni – omul fiind votat direct de catre cetateni , le poate taia calea pe scurtătură
Intr-adevar, nu m-am gandit si la asta, bicheroii ar putea mixa nr. scazut de parlamentari (ca fumigena la referendum) cu varianata republicii parlamentare. Smecherie care ar putea neutraliza varianta cu 300 de parlamentari – mai putini, dar majoritar de-ai „nostri”.. Or, asta s-ar putea sa aiba bataie lunga in timp, ca-n Mexic sau mai stiu eu prin ce tari sud-americane.
Ei, vezi, asta mi se pare mie cea mai mare primejdie. Foarte putini cetateni stiu ce inseamna republica parlamentara si ce implica asta si nu-i doare la basca nici ca e prezidentiala nici ca e parlamentara.
Iar pe Crizel nu-l intereseaza ca va avea prerogative mai putine, dimpotriva. Somnul lui va fi mai linistit. Plimbarile mai lungi, si fete mai multe, naroade, visand la pletele sale…
Pingback: Cum ne-am petrecut astă vară tentativa de stat a Uniunii Stalinist Leniniste | Sare'n Ochi
Pingback: Cum ne-am petrecut astă vară tentativa de lovitură de stat a Uniunii Stalinist Leniniste | Sare'n Ochi