USLameza – ghidul unei limbi și gândiri puturoase (I)

Cum vă scriam, USLameza este limba aia mieroasă, paternală, jumătate comunistă şi jumătate capitalistă, vorbită pe un ton chipurile îngrijorat de soarta populimii, vorbită cu tonul preocupării ca boborul să o ducă declarativ mai bine. Asta în timp ce mâna celui care ne vorbește pe USLameză este adânc înfiptă în buzunarele noastre – de unde ne fură. Ne mint în față cu vorbe pe USLameză, în timp ce ne fură. Ne fură în timp ce ne disprețuiesc, dar ne cerșesc în USLameză votul.

Să vă dau câteva exemple de dispreț: boierul liberal Nicoară candidează la Primărie, dar îi consideră pe clujenii care nu ar vota cu ei doar urmaşii „foștilor țărani aduși aici pentru industrializare.” Arongant şi dispreţuitor, îi consideră pe clujenii care nu vorbesc USLameza „ţărani”. Iar pe blogul personal are tupeul să le spună alegătorilor că el este „din alt film”. Probabil din cel pornografic vizionat în Senat, în timp ce se discuta Legea Pensiilor.

Deci, m-am lămurit: mieroso-paternal, ex-capitalistul de portbagaj a devenit baron cu “panaș” liberal, iar clujenii “nişte ţărani” – cei care nu-l votează, firește. Restul au privilegiul de-a rămâne niște domni. Asta până dau votul, apoi pot să-i pupe botul. Disprețul acesta-i frate bun cu disprețul față de clujeni arătat, la vremea respectivă, în PeSeDeză (mama limbii USLameze), de către Ioan Rus la alegerile din 2004: ”berea-i pentru căruțași” și “clujenii care-l votază pe Emil Boc sunt oameni care-și lasă creierul pe noptieră”.

La ce te poți aștepta de la niște vorbitori de USLameză? O limbă puturoasă, duce la gesturi puturoase. Azi, cei de la site-ul stiridecluj.ro dezvăluie că “mai mulți simpatizanți USL au fost fotografiați în cartierul Zorilor în timp ce împărțeau clujenilor flyere cu Emil Boc și Sorin Apostu. Gestul însă nu este în favoarea candidaților Uniunii Soluții Lipsă, Marius Nicoară și Horea Uioreanu. „Comicul lui Caragiale își dezvoltă valențele la Cluj. Pe ultima suta de metri, echipa de campanie a USL-ului a fost surprinsa astăzi pe o stradă din Cluj-Napoca, împărțind materiale portocalii. Nu ne-am permis să-i deranjăm cu întrebări, însă am detectat pe rețeaua de socializare Facebook ce conțineau acele flyere. Întrebare: CREDEȚI CĂ ALEGĂTORII SUNT ATRAȘI DE O ASEMENEA STRATEGIE DE PROMOVARE?”, le-a scris Adina celor de la Știri de Cluj.

Dar la ce altfel de gesturi să te aștepți de la un “gospodar” care a chiulit jumătate de mandat?! În calitate de senator, Marius Nicoară nu a prea dat pe la serviciu. Potrivit statisticilor, el a lipsit la 44% din şedinţe. Chiar şi atunci când se discutau legi importante, precum Codurile penal şi civil, Legea Educaţiei, legea creşelor, statutul personalului didactic, legea împotriva cămătăriei sau prevenirea şi sancţionarea spălării banilor. Pentru performanţa de a chiuli la jumătate din programul de lucru, Nicoară a fost plătit în fiecare lună, din bani publici, cu o indemnizaţie de circa 6.500 de lei, cu diurnă de 1.440 de lei pentru “deplasări în teritoriu” (adică acasă) şi 2.051 de lei pentru deplasările la lucrările Parlamentului. De asemenea, peste 7.000 de lei pentru cazare în Bucureşti şi celebra sumă forfetară de circa 9.000 de lei. Faceţi dumneavastră totalul.

Militant USL emoționat de câtă dreptate cere

Militant USL emoționat de câtă dreptate cere

În schimb, ca și președinte al Consiliului Județean Cluj a fost mult mai activ. Ca un bun afacerist de cumetrie, Marius Nicoară a amanetat averea Clujului unui afacerist de-al lui liberal. Colegii de la Gazeta de Cluj, sub semnătura lui Tiberiu Hrihorciuc, ne-au prezintat, în exclusivitate, contractul intregral semnat de Marius Nicoară cu Iulius Mall. Citind materialul prezentat în Gazeta de Cluj, nu este de mirare că actul a fost ținut la secret – s-a protejat în acest fel bătaia de joc pe banii publici practicată de către Marius Nicoară – pe atunci președinte al Consiliului Județean Cluj și care azi vine în fața clujenilor să ceară votul (în numele devalizatorilor avuției naționale aciuați în Uniunea Suspine și Lamentații) -pentru a ajunge primarul municipiului  Cluj-Napoca. E fain să fii posper om de afaceri conectat la banii publici, nu? Revenind la materialul prezentat de către colegii de la Gazeta de Cluj, actul a fost semnat de către Marius Nicoară, Iulian Dascălu,  Ioan Presecan, şeful UNIVERS T şi contabilul şef Maria Luca și practic consfințește vânzarea (măritarea) de către Nicoară a 63.000  mp din proprietatea Clujului (în valoare de 10,2 milioane de euro), pe o suma infimă: 45.000 de euro. După cum bine subliniază colegii de la Gazeta de Cluj: nici nu vrem sa ne închipuim cât a fost „darul” în acest caz….

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

64 de răspunsuri la USLameza – ghidul unei limbi și gândiri puturoase (I)

 1. Urâte gadine.. zice:

  Urâte gadine mai eclozează USLeul ăsta.. ( la gadine, pune accentul pe prima silaba si vezi
  ce.. iese)

 2. Reddog zice:

  Salut Victore !

  Uslameza vorbita de usLABARI nu are cautare la Cluj ! Ce naiba, Clujul are oameni seriosi, care voteaza responsabil, nu se lasa tradusi de UsLABARI !

  Cu votul peste botul uslinos !

 3. Horatiu zice:

  Iar` cu maica-mea la inaintare : de cate ori ii vedea privirea piezișă a lui Nastase si pe Iliescu si anturajul sau oligarho-comunist, imi zicea : mai coplie, astia nu-s niste simpli bicheri, astia îs bicheROI !

 4. So.. zice:

  Bicheroii astia pur si simplu nu mai pot concepe statul ca punct geometric al binelui comun, ci doar ca instrument de prezervare a privilegiilor la care s-au dedulcit.
  In cazul asta ar trebui sa intre mai des in conflict cu noi (via alegeri si Justitie)

 5. Mih. zice:

  Iata si alte exemple de mizerie electorala, de prin tara,
  carora e musai sa li se raspunda in Penal-eza si Parnaie-za
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/ultima-si-cea-mai-murdara-intoxicare-a-campaniei-ce-au-gasit-ploiestenii-in-cutiile-985770.html

 6. Horatiu zice:

  Văd in poză că USLicosa Nostra s-a scăpat pe ea de preaplin.. Sa fie de la beția de cuvinte a lui Crizel !?

 7. Valentin zice:

  Cel mai cinstit guvern!
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/ponta-l-a-numit-pe-directorul-controversat-al-parcurile-bucurestene-peste-fondurile-de-med-985828.html
  ce jeguri mizerabile!
  incep sa dau telefoane pentru a aduna noi voturi beste botul uslinosilor!

 8. Mih. zice:

  In poza cu militantu’, aproape ca putea sa apara si Crinel- descheiat- la- prohabel :mrgreen:

 9. Daniel Neciu zice:

  Uite ce am primit pe mail:
  „Aseara vorbeam cu Monica Macovei despre candidatul Emil Boc si dupa aia am citit tot felul de comentarii de cum vad romanii alegerile astea locale si mai ales candidatii si partidele. Iaca ce zice un timisorean, un brasovean, un bucurestean si mai apoi Monica Macovei. “La principii, trebuie sa recunosc ca tresar. Ori de cate ori trec pe langa un sediu PNL si ma gandesc la struto-camila numita USL imi imaginez un urs sovietic iliescian ce poarta la reverul blanitei un lujerut de crin atipit. Ma tem ca mortii liberali se intorc în mormant, pentru ca viii, vad ca nu au greturi.” asta este parerea unui timisorean despre solutia salvatoare USL
  Un brasovean spune ca: “Libertatea este o experiență si o virtute care se dobândește în trepte, prin efort individual și educația comunității. Libertatea este exige ntă și trebuie coordonată cu respectul pentru ordine – fără ca aceasta din urmă să ucidă spontaneitatea vieții sociale.”
  Un bucurestean disperat ca trebuie sa aleaga intre fiul de general de securitate Sorin Oprescu si Silviu Prigoana intreprinzatorul conectat la contractele cu primaria zice ca: “Clujenii macar pot fi mandri ca vor avea un primar fost prim-ministru care a avut vana sa taie in carne vie, dar a salvat tara, iar de Cluj a avut grija ca nici un alt prim-ministru de locul sau de bastina. Acum daca Boc castiga Clujul, clujenii ar fi singurii din tara care vor avea un primar fost prim-ministru si poate si noi ne salvam de Prigoana si Oprescu si il alegem pe Nicusor Dan, asta de-a blocat in instanta proiectele imobiliare ale marilor rechini, inclusiv constructia unui bloc a lui Vale riu Stoica construit impreuna cu Marius Locic, ala de a dat spaga la Inalta Curte de Casatie si acum isi asteapta sentinta impreuna cu Casuneanu”
  Noi totusi pe cine sa votam? Pe BOC sau pe Nicoara? Unii zic ca Boc e seful PD-L si a tolerat-o pe Elena Udrea, pe Berceanu, Videanu, Igas si alti snapani in guvernul Romaniei, ca in timp ce bugetarii sufereau taieri de 25% asti furau. Altii spun ca in calitate de sef de guvern a i-a concediat pe bugetari si a taiat 25% ca sa salveze micile afaceri. Altii spun ca a dat prea multi bani la Cluj, cam de 5 ori cat bugetul obisnuit a primariei, si ca nu a intervenit pe langa procurori atunci cand Apostu a fost arestat si ca asta ar ara ta ca e onest si loial clujenilor. Iar Nicoara in afara ca nu s-a opus la proiectul Nokia, in rest s-a ocupat de filme deocheate, iar Nokia tot a plecat si ca Boc ar fi salvat Jucu. Ma rog, tot felul de pareri. Sa vedem ce spune Monica Macovei despre BOC, intr-un interviu cu Sabin Gherman la Transilvania TV inregistrat pe YouTube.com aici:

  No, sa votati cu cine va pica bine ca Grecia o fost parfum, fata de cum o bubui Spania si Boc al nostru de nu-l tinem legat de primarie parca vad ca o sa fie chemat de spanioli ca si consilier pe probleme de curaj politic si masuri dure de salvare a economiei Spaniei, ca si nemtii s-or mirat ca de ce romanii l-or fortat pe Boc sa demisioneze dupa ce c-o salvat tara.”

 10. Daniel Neciu zice:

  Se pare ca eu am primit mai multe imagini cu privire la subiect. Ti le trimit 😀
  http://i.imgur.com/D9bVX.jpg

 11. Daniel Neciu zice:

  Astea-s aparuta intr-un ziar? Exista?
  http://i.imgur.com/Bv2SF.jpg
  http://i.imgur.com/L7nW7.jpg

 12. ceaikovski zice:

  Virgil Pop, omul care o ia mereu pe scurtatura 😛

 13. Nae Camionagiul zice:

  Eu nu cred ca clujenii mei nu vad cine sunt oamenii din spatele lui Nicoara! Salutari din Roma – FORTA BOC!
  http://i.imgur.com/mjULK.jpg

 14. Cap in Cap zice:

  Va resalut si eu – desi din ce in ce mai rar. Vad ca lui Marius Nicoara nu i-au pierit sustinatorii 😀
  http://i.imgur.com/3xMxM.jpg

 15. ceaikovski zice:

  BAFTA MAINEEE LA VOOOT!!!
  Sa ne tinem pumnii, sa nu plangem dupa aia in ei 😛
  Duceti-va la vot!

 16. Sare'n Ochi zice:

  poftiti cu ce se ocupa candidatul USLinos la Cluj: Amenințari cu Ministerul de Interne in alegeri, la Cluj

  PDL Cluj cere ministrului de interne USL Ioan Rus sa se delimiteze OFICIAL si inainte de inceperea ALEGERILOR de actiunile colegului sau Marius Nicoara, candidatul USL la Primaria Cluj-Napoca. Acesta a adus in municipiu zeci de persoane violente care intimideaza alegatorii, militantii diferitelor partide si, cand sunt admonestate, raspund: tu nu stii cine este ministru de interne in Romania? Este vorba despre persoane din afara orasului, violente si insolente – dupa chipul si asemanarea campaniei derulate de USL in Cluj, pentru Marius Nicoara. PDL are nenumarati martori pentru aceasta afirmatie de o gravitate deosebita : tu nu stii cine este ministru de interne in Romania? In aceste conditii, ministrul de interne trebuie sa se delimiteze ferm de actiunile lui Nicoara, ale gorilelor sale si ale filialei clujene a USL. Daca nu, trebuie sa isi dea demisia inainte de inceperea procesului electoral. Biroul de presa PDL Cluj.

 17. Sare'n Ochi zice:

  ca in 1947 bolsevicii si-au trimis ciomagarii pe strazi:
  Biroul de presa al PDL Cluj – Comunicat
  Cine sunt gorilele lui Nicoara?
  PDL Cluj a solicitat Poliției să identifice și să sancționeze gorilele lui Nicoară
  Asta înseamnă reîntoarcerea la guvernare a PSD – comportament de țară bananieră, cu zeci de malaci pe străzile Clujului, înainte de vot?
  Partidul Democrat Liberal Cluj a depus o solicitare oficială adresată Poliției Cluj-Napoca, în vederea identificării zecilor de body-guarzi aduși la Cluj de Marius Nicoară, candidatul USL la Primărie. Având în vedere comportamentul violent și deplasat al acestora, reclamat de mulți cetățeni, PDL Cluj consideră că prezența lor la Cluj pe durata alegerilor constituie un factor de intimidare, un gest nepotrivit într-o democrație matură și într-un stat membru al Uniunii Europene. Asistăm acum la o reîntoarcere în anii ’90. Oare acesta este calea pe care domnul Nicoară dorește să se îndrepte Clujul? Sau este o simplă consecință a reîntoarcerii la guvernare a PSD?

 18. Mih. zice:

  HAI BOCUT!
  Dragi clujeni, aratati-le maine uslinosilor ca n-au ce cauta la Cluj !

 19. Mih. zice:

  Sper sa si-o ia maine uslasii peste bot si la Brasov.

  • Sare'n Ochi zice:

   da. exact ce-i spuneam dictaturii Justitiei – si poti citi si intr-un comentariu la text – indivizii si-au adus ciomagarii in oras, se cred in anul 1947. doar le-a promis Marga ajutorul lui Putin, nu?

 20. Ptr. intelectocănimea USLinoasă : zice:

  ` Neața bună !
  Și..
  „Alegeri fara comunisti,
  Fara nomenclatura,
  Si nu va temeți de golani
  Fără coloratură
  .Din cei care au murit
  Ne-am reintors năluci
  Să nu mai fie cum a fost
  Măcelul de atunci” Valeriu Sterian

 21. ceaikovski zice:

  ‘Neata buna tuturor!
  Hai la vot! Hai la vot, sa le dam peste bot!
  Succes si sa iasa ce trebuie, nu ce vor Margistii, Iliestii, Crizelistii si Pontistii!

 22. Valentin zice:

  Am declarat de nenumarate ori ca voi vota cu Nicusor Dan.
  Insa dupa ce am citit pe Blogary ca omul asta a fost ptr suspendarea lui Basescu in 2007 iar in 2009 a votat Crizel si in turul 2 Prostanel acest lucru a devenit imposibil.
  E inca unul caruia Dumnezeu i-a dat cap dar nu si minte, cu toata matematica lui.
  Daca cineva nu e in stare sa se pozitioneze corect intr-o situatie atat de clara ca in 2009 nu am ce discuta cu respectivul. Nu pot sa am incredere in capacitatea lor de judecata.
  Ca e o capacitate in matematica e indubitabil. E prea putin ptr mine, caci foarte bun la matematica, fara a fi insa de nivel de internationala, eram si eu.
  Asa ca voi vota din pacate raul cel mai mic la primar general, pe Prigoana. Cred ca ar face treaba buna dar e evident ca nu are nici o sansa sa-l bata pe Oprescu. Nimeni nu ar fi avut, lumea din Bucuresti prefera prostia, mitocania, golania, impostura, hotia si lenea.
  Voi vota pe linie PDL la consilieri si voi vota cu deosebita placere la sector cu Paleologu, un om pe care-l admir in mod deosebit. Nici el nu va iesi primar, caci lumea umbla doar dupa pomeni, nu e in stare sa gandeasca la faptul ca pomenile tot din banii lor se fac.
  Va tin pumnii la Cluj, sa speram ca mai raman oaze de normalitate in desertul moral si intelectual in care se transforma Romania sub asaltul hoardelor uslinoase.
  La vot, sa le dam peste bot!

 23. Pingback: Cum ne-am petrecut astă vară tentativa de stat a Uniunii Stalinist Leniniste | Sare'n Ochi

 24. Pingback: Cum ne-am petrecut astă vară tentativa de lovitură de stat a Uniunii Stalinist Leniniste | Sare'n Ochi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.