Vorbiți USLameza?

Voi vorbiţi useleşte? Adică limba aia mieroasă, paternală, jumătate comunistă şi jumătate capitalistă? Vorbiţi limba aia chipurile îngrijorată de soarta voastră, pasămite preocupată să o duceţi voi mai bine? Do you speak uslish? I do not speak uslish. Nu ne înţelegem şi nu ne vom înţelege niciodată. USLameza te îndemnă la comoditate, la lene, la pomană din partea statului, te face să îţi pui speranţa mai degrabă în guverne decât în tine însuţi. Sorry, eu limba asta n-o cunosc. Nu „parlesc” mișelește pe uselește, ceea ce mă face să mă simt neadaptat în ţara mea, să nu pot vorbi cu marea majoritate a conaţionalilor mei, să nu le pot explica ce eroare comit vorbind în limba aceasta nenorocită, limba manipulărilor până la cer, limba miciunilor tupeiste şi a promisiunilor ordinare. USLameza e însă o limbă potrivită pentru milogi, afaceri de cumetrie, devalizări ale economiei naționale, afaceri de succes numai cu bugetul statului şi confundarea banului public cu cel personal. În USLameză, aceste cuvinte se scriu şi se pronunţă la fel, sunt în vocabularul de aur. Maneliştii capitalismului de cumetrie şi captivii vorbitori de USLameză se pot înţelege între ei. Ei nu vorbesc două dialecte ale aceleiaşi limbi. Iar mie, care pricep, totuşi, uslish, chiar dacă nu o vorbesc, ce aud îmi face părul măciucă. Vouă nu? (material preluat de pe Blogul lui Smeo – și doar puțin adaptat)

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

32 de răspunsuri la Vorbiți USLameza?

 1. observator zice:

  Iata ce pateste cel ce nu vorbesie uslameza
  Senator valer marian ameninta ziaristele

  In final invatarea uslamezei va fi obligatorie prin procesul de reeducare
  Cel mai iubit dintre pamanteni – Noi educatorii, pedagogii

 2. dora zice:

  Salut!
  Tare-i buna expresia cu „manelistii capitalismului de cumetrie”.Ce mai?…. uslameza e limba de lemn al tovilor adaptata vremurilor noastre,unde binele e masurat in spagi,minciuni si hotie.

 3. observator zice:

  Administraţia e compusă din două mari armate. Una stă la putere şi se hrăneşte; alta aşteaptă flămînzind în opoziţie (…)
  A căzut un guvern şi a venit altul, îndată, toată administraţia ţării, şi cea de stat, şi cea de judeţ, şi cea comunală – de la prefecţi şi secretari generali de ministere, pînă la cel din urmă agent de poliţie şi pînă la moaşa de mahala – se înlocuieşte… pentru mai mare expeditivitate chiar pe cale telegrafică. O clientelă pleacă, alta vine; flămînzii trec la masă, sătuii, la penitenţă. Şi asta aşa mereu şi pe rînd din trei în trei ani, ba şi mai des uneori.”

  Cel mai mare ziarist al tuturor timpurilor românești a dezvăluit aceste adevăruri în legendarul său eseu 1907. Din primăvară pînă-n toamnă, menit a explica Răscoala din 1907 prin gravele slăbiciuni ale politicii românești sub Carol I.
  De cînd Caragiale a publicat eseul – în ziarul austriac Die Zeit- au trecut 115 ani.
  Cugetarea lui Cristoiu din Evz
  Imaginea armatelor clientelare care se succed la putere în administrația românească pentru a se ghiftui pe rupte după ce-au flămînzit în opoziție e valabilă și azi.
  A fost valabilă acum un secol.
  Va fi valabilă și peste un secol.
  Va fi valabilă și în vecii vecilor, amin.
  Pentru că ea nu ține de istoria, ci de patologia poporului român.

  • brindusa zice:

   @observator
   Cristoiu (si pastila sa din EVZ) poate descrie cel mai bine pentru ca ghiftuiala de la mai marii zilei tine de patologia „maestrului” din Gagesti, roman neaos, de altfel, din locurile Karmice 🙂 ale mioriticului resemnat cioban.

 4. Sare'n Ochi zice:

  Daniel Chitoiu neaga faptul ca ar fi spus ca proiectul Rosia Montana va demara in acest an​
  http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-12447811-daniel-chitoiu-neaga-faptul-spus-proiectul-rosia-montana-demara-acest.htm
  cat de distrusi mintal sunt USLamezii astia! nici nu deschid bine gura, ca si uita ce au declarat. „Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, NU a facut niciodata afirmatia conform careia proiectul de la Rosia Montana va demara in acest an”, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului Economiei. Potrivit acestuia, declaratia prin care se asuma termenul de sfarsit de an 2012 s-a referit la preluarea societatii Cuprumin Abrud de Consiliul Judetean Alba, in cazul in care, dupa primirea avizului de mediu, nu se gaseste pana la sfarsitul acestui an un investitor care sa reia exploatarea miniera.
  Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Daniel Chitoiu, a declarat vineri, la Rosia Montana, ca este convins ca proiectul minier va demara in acest an. „Eu sunt convins ca proiectul va demara in acest an”, a spus Chitoiu, potrivit Agerpres.
  http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-12409640-ministrul-economiei-convins-acest-demara-proiectul-rosia-montana.htm
  adica i-o fi pus Basescu vorbele in gura!!!!

  • Valentin zice:

   Problema e ca electoratul lor e atat de imbecil incat literalmente nu conteaza ce fac si ce zic uslamistii, ii voteaza oricum.
   Singura situatia neplacuta pentru ei ar putea aparea daca USL ar propune pe undeva vreun candidat corect sau inteligent sau bine intentionat.Atunci da, ar putea sa nu fie votat, dar pana acum au evitat aceasta capcana.

   • Sare'n Ochi zice:

    iar electoratul nostru este atat de idiot incat nu se prezinta la vot. inca o data: cei 22-23% USLamisti convinsi sunt multi cand nu se prezinta la vot decat 45-50% dintre electori.
    si-atunci, cine sunt idiotii utili?

    • Valentin zice:

     Electoratul nostru e ocupat sa dea in cap lui Boc, Basescu, MRU si pe care il mai gaseste si dupa aia se declara scarbit si nu se duce la vot. Si ies primari pedofili ca Robert Negoita.
     Deci USL se bazeaza pe idiotii care-i voteaza precum si pe idiotii pretentiosi care fac pe superiorii si au pretentia sa fie serviti de ingeri, ca altfel nu se prezinta la vot, ca nu e de nivelul lor.
     In esenta ambele categorii cer sa li se dea: pomeni directe, politicieni perfecti, programe
     mirifice si totul fara ca ei sa faca vreun efort,fara sa se implice in vreun fel.
     Acum nu avem alegeri ci e un recensamant al prostilor.
     O sa vedem cati tampiti avem in tara.

      • brindusa zice:

       Eu nu sunt de acord cu sumetirea lui Valentin! Pe aceasta moneda mizeaza papusarii!
       Nu am remarcat nici ONG -istii, asa zisii reprezentanti ai societatii civile, sa abordeze tema importantei participarii la vot sau sa dezbata teme de interes pentru comunitatile locale. N-am vazut ziaristi vectori care sa demaste cohortele din staff-urile de campanie ce curteaza doar pentru doua sapatmani, cel mult o luna, importantul „cetatean”, de dragul careia plange politicianul pana ce este ales.
       Si uite asa de la o imensa scarba se ajunge la absenteism la vot ( spre bucuria inrolatilor intr-o masinarie de partid precum cea a PSD-ului) , iar max. 20-40% din alegatorii prezenti sunt cei care decid pentru restul si aranjeaza viitorul pentru restul de 60-80% de scarbiti.
       Sa nu uitam ca tot ce se intampla e in traseul ciclic de 22 de ani si pseudo -elitele se distanteaza prin neopoulism de catre cei care ii gireaza cu votul intru perpetuarea zicerii „Ciocu’mic, acum suntem NOI la Putere”.

       http://mariusmioc.wordpress.com/2012/06/06/marian-munteanu-revolutie-si-restauratie-8-formula-politica-a-partidului-stat-psdnlsc/
       Sa nu uitam ca revolutionarul domnul antisistem M.Munteanu-este in prezent un om de afaceri „norocos”!:)

       • brindusa zice:

        erata „perpetuarea”

        • Valentin zice:

         pai ce faci, zici ca nu esti de acord si apoi scrii ca imi dai dreptate? evident ca pe asta mizeaza, problema e ca multi nu vor sa inteleaga necesitatea exercitarii dreptului la vot, mai ales in conditiile in care decid analfabetii si milogii care se prezinta in majoritate.
         Dupa 20 de ani populatia asa zis educata nu ar mai trebui sa aibe nevoie de incurajari de la ziaristi si de la ONGuri pentru a vota.
         Discursurile astea cu vai, ce scarbit sunt, toti sunt la fel, nu am pe cine sa votez, denota nu superioritate ci prostie.
         Vom avea la guvernare ceea ce ne reprezinta ca popor.

       • Sare'n Ochi zice:

        M Munteanu este un mult prea norocos om de afaceri. a fost recuperat de catre Virgil Magureanu. eu zic ca am fost destul de explicit: de la Valentin sunt de acord ca sunt prea multi cei care cer ingeri in politica dar nu fac nici macar efortul sa se prezinte la vot (in acest sens sunt de acord ca cei cu ingerii sunt la fel de milogi ca cei asistati – numai cer, dar nu fac nimic sa li se implineasca cererea, numai dau din gura. macar asistatii se duc la vot – de aceea si suntem prizonierii lor. dar suntem prizonierii lor si cu complicitatea celor care nu se duc la vot).

 5. Mih. zice:

  Daca nu gasesc traducerea romano-uslameza pt o expresie traditionala, neaosa, din popor, expresiva (si vorba lui conu Alecu Paleologu, care mai da o sansa adresantului), s-o zic direct in limba materna? Da’ tot mai bine ar fi din strada, ca din virtual mi-e mai greu sa apelez la „limba gimnastica” asa, ca mijloc ajutator…
  Pe ei, pe ei, pe mama, tata si tot neamu’ lor de talhari rosii! (forma moderat-temperata)

 6. aronpetru zice:

  Am cativa prieteni uslasi. Cer permisiunea sa postez pe blogul meu limba asta, straina mie.Poate voi face si un dictionar „uslamez-roman”

 7. crisuadi zice:

  USLamistii si uslamezii si dracu’ sa-i pieptene de comunisti nu vor disparea pana cand o forta de dreapta nu va veni la guvernare si nu va face ordine . O ordine dintre-acelea draconice , de dreapta autentica , bazata pe tirania legii si pe individul care intreprinde . Daca un om va fi invatat , va fi imboldit si ajutat sa-si faca propriul viitor prin propria intreprindere , pana se va pune pe picioare , atunci vor vedea toti ce prosti au fost pentru ca s-au bazat pe stat si politicienii lui ! Iar dobitocii ( uslamistii , vezi bine!) , se vor da la fund cum face Bonbonel ! 🙂
  Dar , pana atunci , la vot !

 8. crisuadi zice:

  Si , apropos ! Daca statul n-ar mai da atatia bani pe proiecte de cacat , precum autostrazile care nu se mai termina sau pe pomeni la sarantoci , ar putea da , macar 10 000 de euro celor care ar vrea sa-si faca firme . Eu mi-as face inca o firma cu care as lucra autostrazi… 🙂 Si domnul Dan Diaconescu ar fi eliminat ca concurent din cursa electorala . In cazul Dan Diaconescu cacofonia este binevenita , oricand… 🙂
  Salutari si numai bine, Sare !

 9. Un semen politic de-a lui Zăroni : zice:

  „Sunt singurul sector unde nu ridic masini”- Vanghelie.
  Ohne Worte, nu!?

 10. Horatiu zice:

  USL a numit un nou director la Romgaz. Este vorba de Corin Emil Cindrea, urmărit penal pentru complot și subminarea economiei naționale, în afacerea InterAgro. Sunt din Medias, dar n-am nicio vina!

 11. Pingback: Uslineza.Mic îndreptar lingvistic « Gradina de hartie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.