Afaceri de cumetrie liberală: Marius Nicoară a amanetat Clujul unui afacerist liberal

Acest montaj foto este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Din păcate, materialul pe care-l ilustrează reprezintă crunta realitate. Averea Clujului a fost văduvită bine sub președinția liberalului Marius Nicoară.

Acest montaj foto este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Din păcate, materialul pe care-l ilustrează reprezintă crunta realitate. Averea Clujului a fost văduvită bine sub președinția liberalului Marius Nicoară.

Colegii de la Gazeta de Cluj, sub semnătura lui Tiberiu Hrihorciuc, ne prezintă, în exclusivitate, contractul intregral semnat de Marius Nicoară cu Iulius Mall, conform unor documente obţinute, susțin ei, de la o sursă. Citind materialul prezentat în Gazeta de Cluj, nu este de mirare că actul a fost ținut la secret – s-a protejat în acest fel bătaia de joc pe banii publici practicată de către Marius Nicoară – pe atunci președinte al Consiliului Județean Cluj și care azi vine în fața clujenilor să ceară votul (în numele devalizatorilor avuției naționale aciuați în Uniunea Suspine și Lamentații) -pentru a ajunge primarul municipiului  Cluj-Napoca. E fain să fii posper om de afaceri conectat la banii publici, nu? Revenind la materialul prezentat de către colegii de la Gazeta de Cluj, actul a fost semnat de către Marius Nicoară, Iulian Dascălu,  Ioan Presecan, şeful UNIVERS T şi contabilul şef Maria Luca și practic consfințește vânzarea (măritarea) de către Nicoară a 63.000  mp din proprietatea Clujului (în valoare de 10,2 milioane de euro), pe o suma infimă: 45.000 de euro. După cum bine subliniază colegii de la Gazeta de Cluj: nici nu vrem sa ne închipuim cât a fost „darul” în acest caz…
Germania este ţara de destinaţie a terenului din centrul municipiului Cluj-Napoca. Nici bine nu a fost semnat contractul prin care Marius Nicoară l-a favorizat pe omul de afaceri liberal Iulian Dascălu, că acesta a și ipotecat terenul către o bancă din Germania, Eurohypo AG. Cu un asemenea contract de cumetrie, multe societăți din România ar fi izbutit să construiască un mall în Cluj-Napoca. Că vorbim despre ceea ce am putea numi un contract de cumetrie dintre Marius Nicoară şi Iulian Dascălu se poate observa atât din articolele favorabile din contract, cât și din persoanele implicate în schema care a căpuşat bunul public. Astfel, în semnarea contractului a fost implicată chiar şi avocata Andrei Ramona Camelia. Avocata este fiica secretarului Consiliului Judeţean(CJ) Cluj de la acea vreme, Măriuca Pop, şi verişoară primară cu procurorul Daciana Deritei nascuta Pop. Reamintim că Daciana Deritei a întocmit alături de Mircea Hrudei, şeful DIICOT Cluj, un dosar în care îl favoriza pe Iulian Dascălu, care cică ar fi fost şantajat de către Arpad Paszkany. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au hotărât definitiv şi irevocabil că Iulian Dascălu nu a fost şantajat de Paszkană. Aceeași procurori sunt cei care au instrumentat și ceea ce s-a numit în epocă Cazul Gazeta (în strânsă legătură cu cazul pomenit mai sus – deoarece Paszkany a fost acuzat că exact de jurnaliștii de la Gazeta s-ar fi folosit pentru a-l șantaja pe Iulian Dascălu), în care jurnaliștii de la săptămânalul Gazeta au fost arestați și ținuți în arest 6 luni, cu complicitatea mass media clujeană (voi reveni într-un alt material asupra acestui aspect în care cap al răutăților în a colporta numai varianta procurorilor a fost eterna goarnă a acestora Mihai Șoica). Jurnaliștii de la Gazeta au fost eliberați numai când au reușit să strămute cazul de la Cluj și se judecă de atunci (imediat sunt mai bine de 6 ani) cu persoane care, rând pe rând, au dispărut din dosar – iar cel care, chipurile, i-a organizat/constituit ca și grup criminal, Arpad Paszkany, a fost achitat într-un dosar disjuns. Până atunci rămâne ca și fapt că gura jurnaliștilor clujeni a fost astupată cu pumnul justiției. Iar relaţiile lui Dascălu cu justiţia clujeană este clar una părtinitoare, iar familia Pop, împreună cu Marius Nicoară au cam abuzat de bunul public, transformându-l într-o afacere personală.
Dascalu, contract pe viaţă: Durata contractului nu este similară cu a oricărui act din România, deoarece Marius Nicoară i l-a acordat pe viață omului de afaceri ieşean. Mai precis, Dascălu este beneficiar de contract pe toată perioada în care construcţia este în picioare. Un alt lucru foarte ciudat din cadrul contractului este favorizarea firmelor lui Iulian Dascălu. Dacă în cadrul contractului orice firmă din cadrul Iulius Group poate intra să facă orice intervenţie, în cazul plăţilor se ia in considerare doar o singura firmă. Astfel, Iulian Dascălu poate avea profit imens pe alte firme şi trebuie să aibă grijă să nu realizeze un profit mai mare decât 180.000 de euro pe firma Iulius Group. Dacă firmele celelalte realizează profit mai mare nu există nici o problemă, doar banul public nu trebuie să se înmulţească. În plus cei de la Iulius Mall şi implicit Iulian Dascălu nu s-au ţinut de toate prevederile contractuale motivând că a intervenit criza financiară. Autorităţile judeţene ar putea încerca rezilierea acestui contract care prejudiciază banul public. dar până atunci, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) s-ar putea autosesiza în acest caz, datorită prejudicierii bunului public în ceea ce priveşte contractul semnat de Marius Nicoară. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj şi actualul candidat la Primăria municipiului Cluj-Napoca a prejudiciat bugetul Consiliului Judeţean, iar acesta este prejudiciat,  în continuare, de peste șase ani.
Papa pentru băieții și fetele din fostul CJ de la Dascălu: Angajaţii de la Consiliul Judeţean Cluj urmau să beneficieze de mai multe facilităţi, gratuite sau cu reduceri, în urma construcţiei Iulius Mall: masa servită la food court, abonamente pentru grădiniţă, abonamente la sala de fitness sau abonamente pentru terenurile de tenis.  Actualul purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Cluj, Victor Popa, a declarat că angajații Consiliului Judeţean Cluj nu au primit niciodată nici o reducere la Iulius Mall sau la alte societăţi comerciale în timpul mandatului lui Alin Tişe. Aşadar, nici măcar aceste prevederi alte contractului nu au fost vreodată respectate.
Consiliul Judeţean nu are practic nici un drept în cadrul acestui contract, toate fiind deţinute de către Iulius Group. Drepturile Consiliului Judeţean încep cu „nu”:

 • „să nu îl împiedice pe investitor în exercitarea drepturilor rezultate din prezentul contract” sau „să nu modifice în mod unilateral prezentul contract.”

Clauzele de confidenţialitate: Celebrele clauze de confidenţialitate au ţinut contractul la secret timp de şase ani. De la sfârşitul anului 2005 contractul este ţinut la secret pentru a-l proteja pe Marius Nicoară.

 • „Parţile convin ca termenele şi clauzele prezentului contract sunt confidenţiale, fiecare dintre părţi obligându-se să nu transmită terţilor documente, date şi/sau informaţii rezultate din derularea acestuia, cu excepţia situaţiilor în care furnizarea informaţiilor constituie o obligaţie în conformitate cu legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public”, se arată în contract. Pentru această frază nu s-a putut pune la dispoziţia publicului contractul.

Actele adiţionale suspecte: Actele adiţionale au fost ţinute şi ele secrete. Primul act adiţional stipula că 45.000 de euro trebuie plătiţi în avans de către Iulian Dascălu. Al doilea act adiţional prevedea demolarea fundaţiei, iar Consiliul Judeţean şi-a dat acordul pentru demolarea fundaţiei. Al treilea act adiţional prevedea din nou plata unui avans de 45.000 de euro, al patrulea şi al cincelea act la fel.

 • „Consimte la creearea unei garanţii imobiliare în favoarea băncii Eurohypo AG asupra oricăror şi tuturor drepturilor imobiliare(inclusiv dar fără a se limita la ipotecă) asupra Centrului Comercial şi Sediu de Birouri Iulius Mall Cluj”, se arata în contractul secret.
 • Confirmă ca având în vedere dreptul de superficie creat în favoarea SC Iulius Mall Cluj SRL, proprietarul Centrului Comercial şi Sediu de Birouri Iulius Mall Cluj este şi va rămâne SC Iulius Mall Cluj SRL pe toată durata de existenţă a construcţiei şi este de acord cu dreptul Univers T de a invoca accesiunea imobiliară artificială prevăzut de Art. 6 alin 2 din contractul de asociere nu mai subzistă, urmând ca în contractul de asociere nr. 103 din data de 31 ianuarie 2006 să se facă cuvenitele modificări şi puneri de acord între articolele cu privire la aceste aspecte.

Pe vecie pentru Dascălu:

 • „Terenul este şi rămâne în proprietatea asociatului principal, atât în timpul cât şi după încetarea asocierii, participarea la asocierea a asociatului principal făcându-se exclusiv cu dreptul de folosire asupra terenului în favoarea asociatului investitor şi nu numai pe durata asocierii”, se arată în contractul celor de la Iulius Mall.

Oamenii lui Dascalu: Majoritatea oamenilor care l-au favorizat pe Iulian Dascălu din echipa Consiliului Judeţean fac parte din PNL, partidul care l-a favorizat întotdeauna pe omul lui Relu Fenechiu. Dintre oamenii aceştia se pot remarca Steluţa Cătăniciu, un avocat care s-a facut că nu prea cunoaşte dreptul în favorizarea omului de afaceri Dascălu, Liviu Medrea (PSD), un consilier căruia tot timpul i-au plăcut darurile şi nu le-ar fi refuzat nici de la Dascălu,  Ioan Petran, consilierul judeţean cu o activitate atât de redusă încât nici dacă l-ar fi dus capul nu s-ar fi putut împotrivi proiectului lui Nicoară. Mă rog, a fost singurul care s-a abținut de la vot în momentul parafării contractului.
Realizările nerealizate: Mai multe realizări trebuiau efectuate de Iulius Group conform contractului. Însă putem spune că acestea nu s-au „realizat” nici după şase ani de zile. Una dintre lucrări sunt „dragare lac-aproximativ 100.000 mp”, fapt visat doar de clujeni, dar neîndeplinit în cadrul contractului. Un alt obiectiv, realizat doar parţial, este reamplasarea ştrandului. „Reamplasarea, cu acceptul Consiliului Judeţean, a unor obiective existente la acest moment pe terenul în cauză: terenurile de tenis şi ştrandul” rămâne un obiectiv trecut doar în contract. Nici vegetaţie ornamentală nu au realizat cei de la Iulius Mall. „Adoptarea unei amenajări interioare, dar şi exterioare ce abundă în vegetaţie ornamentală” este un alt obiectiv trecut doar în contract. Un obiectiv neîndeplinit este reîntărirea malului de la lac, după cum se arată în contract: „Efectuarea unor lucrări suplimentare de consolidare şi reamenajare a malului din zona aferentă terenului obţinut sau chiar a întregului mal, în funcţie de evoluţia negocierilor şi de interesul Consiliului Judeţean.” Multă vorbărie politică, dar, în fapt, Nicoară şi-a bătut joc de acest contract secretizat. Nici debarcaderul nu a fost realizat niciodată conform punctului c din contract: „realizarea unui debarcader în cadrul procesului de amenajare a lacului mic, cu acceptul Consiliului Judeţean”.
Dreptul de cumpărare, prioritar lui Dascălu: Iulian Dascălu are primul drept de a cumpăra terenul de la Consiliul Judeţean(CJ) Cluj. El a semnat şi un contract de preemţiune care prevede faptul că dacă cineva vrea să cumpere acel teren, Iulian Dascălu şi societatea sa Iulius Group sunt primii care au acces la spaţiul public. După ce că Marius Nicoară a amanetat spaţiul public în favoarea afacerilor liberale, acelaşi preşedinte al Consiliului Judeţean a şi dispus vinderea terenului de sub Iulius Mall omului de afaceri liberal. După felul în care a fost dedicat acest contract putem trage doar concluzia că interesele au fost mai mari decât vom şti vreodată. Pentru că putem observa cu uşurinţă că organele de anchetă omit, cu bună ştiinţă acest contract.
Chiria mică, redevenţa mare: Avem un mall construit pe domeniul public fără ca acel contract dintre Iulius Group şi Univers T, societate din subordinea Consiliului Judeţean Cluj, să fie făcut public până acum. Interesul public a fost înlocuit cu dezvoltarea afacerii lui Iulian Dascălu, care a reuşit un eveniment istoric: să uneasca principalele trei partide din România pentru îmbogăţirea unui privat din bani publici. Relu Fenechiu, actualmente deputat PNL, Gheorghe Nechita, primarul social-democrat al Iaşiului şi Vasile Blaga, fost ministru de Interne şi actualmente preşedinte al Senatului, şi-au dat „girul” de-a lungul timpului pentru a-i clădi afacerile unui om privat pe banii publici. Pentru un spaţiu de 147.000 de metri patraţi dezvoltatorul Iulius Mall plăteşte o chirie de doar 47.000 de euro. Între timp, datoriile societăţii cresc, deşi încasările pe spaţii comerciale sunt în creştere.
Tandemul PNL-PSD-PDL: Dacă Relu Fenechiu a fost unul dintre cei mai mari susţinători ai proiectelor lui Iulian Dascalu, Gheorghe Nechita este cel care i-a acordat în mod ilegal anumite spaţii omului de afaceri pentru a-şi dezvolta afacerile, conform unor hotărâri judecătoreşti definitive. Vasile Blaga, actualul şef al Senatului, a aprobat la momentul la care era ministru de Interne proiectul Palas din Iaşi, proiect care a fost declarat ilegal conform unei hotărâri definitive a Tribunalului Oradea. Între timp, proiectul Palas este dezvoltat, iar judecarea cauzelor a fost tărăgănată până la un moment în care acest lucru nu mai conta. Daca la Iaşi, proiectele au fost „girate” de către PNL-PSD-PDL, la Cluj-Napoca susţinătorii proiectului au fost fostul şef al CJ Cluj, Marius Nicoară – și cum din ecuație nu putea lipsi și un ministru de Interne (doar legea e cu noi), acum una dintre persoanele care are închiriate spaţii în Iulius Mall este Ioan Rus, fostul ministru de Interne din perioada PSD și actualul ministru de Interne în Guvernul USL.
Nicoară a girat contractul: La Cluj-Napoca afacerea a fost „parafata” de către fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Marius Nicoară (PNL). Secretizarea contractului ar putea aduce mari pagube Consiliului Judeţean pe viitor dacă acesta nu este renegociat curând. Actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat în trecut că este interesat de renegocierea contractului.
CJ refuză 250.000 de euro: Afacerile Iulius Mall Cluj sunt destul de profitabile conform informaţiilor pe care le furnizează oficialii companiei. Zeci de milioane de vizitatori anual care fac shopping pe cei 147.000 metri patraţi ai mall-ului. Suprafaţa închiriabilă a centrului comercial este de 51.731, iar preţul mediu de închiriere este, conform unor surse apropriate Iulius Mall, de minim 40 euro/mp. După un scurt calcul am putea constata că veniturile lunare ale Iulius Mall Cluj se ridică la aproximativ 2 milioane de euro, iar chiriaşii îşi plătesc singuri utilităţile. Astfel, deşi Consiliul Judeţean s-ar putea îmbogăţi cu minim 250.000 de euro pe lună, oficialii autorităţilor locale se mulţumesc cu doar 45.000 de euro. Și asta din cauza unui contract făcut fie cu intenție, fie din prostie, prost. Problema cea mai mare este că Iulius Mall are datorii de 6,2 milioane de lei în 2010, conform ultimelor declaraţii oficiale la Ministerul Finanţelor. Aceste datorii ar putea fi invocate în cazul în care societatea ar dori renegocierea contractului, fapt pentru care şi-ar putea cere o chirie lunară chiar mai mică.

Contractul Iulius Mall-Univers T:

 • „La data de 31.01.2006, in urma unei proceduri de selecţie organizata de Consiliul Judeţean Cluj, s-a incheiat Contractul de asociere nr. 103/2006 ìntre SC UNIVERS T SA şi SC IULIUS GROUP SRL, avand ca obiect “asocierea in vederea construirii unui ansamblu de tip Mall, pe terenul” proprietatea Univers T SA. Participarea parţilor la profitul asocierii a fost stabilita in proporţie de 75% asociatului investitor (Iulius Mail) şi, respectiv, 25% din profit, dar nu mai puţin de 45.000 Euro/luna, asociatului principal (SC UNIVERS T SA). Menţionam ca suma de 45.000 Euro/ luna se actualizeaza anual cu indicele de inflaţie pentru EUR comunicat  pentru anul anterior. Aşadar, suma minima lunara incasata de SC UNIVERS T SA este de 45.000Eur/luna actualizata cu indicele de inflaţie, ceea ce la nivelul lunii decembrie 2011 a reprezentat suma de 47.146,37 EUR”, se arata in raspunsul remis Gazetei de Cluj in urma solicitari bazate pe legea 544/2001.

Povestea PALAS de la Iaşi, girata de familia Hrudei: Iulius Mall are contracte dubioase peste tot în ţară. Iulius Group au probleme mult mai mari la Iaşi, unde proiectul Palas a fost anulat de instanţă. Cu toate acestea, zilele trecute, actualul premier, Victor Ponta a fost să inaugureze acest proiect ilegal, în scopuri electorale. Unul dintre procesele lui Iulian Dascălu se judecă la Cluj-Napoca. Partea interesantă incepe de aici, deoarece judecătorul care-i aplică dreptate lui Iulian Dascălu este Maria Hrudei, soţia şefului Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizata şi Terorism (DIICOT), Mircea Hrudei. Acesta a trimis în judecata dosarul Gazeta de Cluj, unde Iulian Dascalu este parte vătămată şi dosarul Arpad Paszkany, unde tot Iulian Dascălu a fost parte vătămată, trebuind ca judecătorii sa îi confere „un mandat de aducere” pentru a-şi arăta „rănile”.

 • Totul a inceput in Craciunul anului 2004 cand primarul din Iaşi, Gheorghe Nechita(PSD), i-a acordat cu dedicaţie şi fara licitaţie un spaţiu de 11 hectare lui Iulius Group pentru un proiect de 1.200 de apartamente. Pana la urma Dascalu şi-a permis sa ia un spaţiu de trei ori mai mare, de 320.00 de metri patraţi, iar apartamentele sunt numai 100. Curtea de Apel Oradea a anulat dupa cinci ani de judecata hotararea 576 a Consiliului Local Iaşi prin care Dascalu primea cele 11 hectare fara licitaţie. Meritul este al omului de afaceri Danuţ Prisecariu, proprietarul societaţii SC Alimentara SA, care a contestat inca din 2006 atat hotararea de consiliul local, dar şi hotararile 3 şi 4 din 2005 prin care s-a decis asocierea dintre Consiliul Local Iaşi şi SC Iulius Group. Judecatorii de la Oradea au respins şi cererea de intervenţie in interesul Consiliului Local Iaşi a paratului SC Iulius Group.

Până atunci, Iulius Mall şi cu Marius Nicoară au făcut afacerea vieții lor, iar porno-senatorul Nicoară vine pe 10 iunie să vă cerşească voturi pentru a semna în continuare contracte confidenţiale care falimentează banul public. Dacă doriţi şi falimentarea Primăriei municipiului Cluj-Napoca atunci puteţi să-i acordaţi un vot fanului de filme porno în Senat în timp ce se discută viitorul pensiilor, senatorul USL Marius Nicoară.

 • Cifră:  Valoarea terenului de sub Iulius Mall este 10,2 milioane de euro.
 • Toţi oamenii care l-au favorizat pe Dascalu: 1.    Vasile Totoian- reprezentant al DJFP Cluj, 2.    Ioana Feier- reprezentant al ATPM Cluj, 3.    Liviu Medrea- consilier judeţean, 4.    Ovidiu Calin-consilier judeţean, 5.    Matiş Ieno-consilier judeţean, 6.    Ioan Petran-consilier judeţean, 7.    Steluţa Cataniciu- consilier judeţean, 8.    Lucia Todoran- director executive CJC, 9.    Radu Calin Spanu-arhitect şef CJC, 10.    Petru Malai-director executive CJC, 11.    Ioan Berche- director general RAADPP
 •  Ce inseamna accesiunea? Accesiunea reprezinta incorporarea materiala a unui lucru mai puţin important in un lucru mai important [Ion P. Filipescu, Dreptul civil. Dreptul de proprietate si alte drepturi reale, Editura Actami, Bucuresti, 1998, pag. 240]. Sensul mai larg al accesiunii este insa dat de art. 482 C. civ.:„Proprietatea unui lucru mobil sau imobil da drept asupra tot ce produce lucrul si asupra tot ce se uneste, ca accesoriu, cu lucrul, intr-un mod natural sau artificial. Acest drept se numeste drept de accesiune.”
  Accesiunea imobiliara artificiala. Accesiunea imobiliara artificiala presupune interventia omului. Se disting doua cazuri: 12.    •  Ipoteza A: proprietarul ridica pe terenul sau o constructie sau o plantatie dar cu materialele altcuiva, 13.    •  Ipoteza B: o alta persoana decat proprietarul terenului ridica pe teren o constructie sau o plantatie, cu propriile materiale. Potrivit legii, lucrul principal este considerat terenul, prin urmare, proprietarul terenului devine si proprietarul constructiei sau plantatiei: superficies solo cedit – art. 493 C. civ, art. 494 C. civ. Ipoteza A: In temeiul accesiunii, proprietarul terenului este si proprietarul lucrarilor si este obligat la plata valorii materiel3elor de la data efectuarii constructiei cu eventual daune interese.  Ipoteza B: In temeiul accesiunii, proprietarul terenului este si proprietarul lucrarilor si este obligat la plata unei despagubiri catre constructor. Daca insa proprietarul nu invoca dreptul de proprietate prin accesiune asupra constructiei ridicate de alta persoana pe terenul sau, lasandu-l pe constructor sa foloseasca nestingherit constructia, nu poate fi obligat la despagubiri. In aceasta ipoteza, se face distinctia dupa cum constructorul este de buna-credinta sau de rea-credinta. Constructorul este de buna credinta atunci cand nu stia ca terenul apartine altuia, crezand in temeiul unui titlu ale carui vicii nu le cunoaste, ca ii apartine lui si le construieste pe acel teren. de asemenea este de rea credinta atunci cand cunoaste ca terenul apartine altcuiva si totusi face constructia, plantatia, lucrarea [Ion P. Filipescu, Dreptul civil. Dreptul de proprietate si alte drepturi reale, Editura Actami, Bucuresti, 1998, pag. 244]. In cazul constructorului de buna credinta, proprietarul devine proprietar al constructiei, fara a mai putea cere daramarea si ridicarea constructiilor., trenuind insa sa dezdauneza pe constructor. Constructorul este de rea credinta, proprietarul poate opta intre a pastra lucrarile cu obligatia de a-l dezdauna pe constructor sau posibilitatea de a-l obliga pe constructor sa isi ridice constructiile.

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100% și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Afaceri de cumetrie liberală: Marius Nicoară a amanetat Clujul unui afacerist liberal

 1. Nae Camionagiul zice:

  Pornochio s-ar vrea si primar?

  • Nae Camionagiul zice:

   Sorici gros si pofticios! Nu s-a oprit din vizionare nici dupa ce a vazut ca este filmat. Il durea pe el in chiloti de dezbaterea pensiilor care se petrecea la locul lui de munca.

   • poate viziona un film porno chiar cu pensionari – nu e treaba noastră ce gusturi are el.

    • Sare'n Ochi zice:

     😀 nu gusturile cred ca sunt discutabile, ci locul vizionarii si importanta discutiei. nu este de mirare ca se aproba tot felul de legi cretine cand baietii astia mimeaza ca sunt la lucru si ridica mana dupa cum le dicteaza interesul sefilor.

     • acum, pe bune, eu nu-l condamn.
      am înțeles c-a fost un accident, nu dorise el să vadă acel film.
      am pățit și eu ceva asemănător 🙂

      • Sare'n Ochi zice:

       n-a vrut, pot fi de acord. de aceea nici nu l-a inchis (filmuletul) macar dupa ce a vazut ca este si filmat. sau poate nu a inteles ce vizioneaza?
       ca l-am vazut mai greoi in ultima vreme, inclusiv in exprimare – nici ce-i scriu altii pe hartie nu citeste fara poticneli.

 2. Pingback: USLameza – ghidul unei limbi și gândiri puturoase (I) | Sare'n Ochi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.