Micul Infantilescu lovește din nou (spre norocul nostru, chiar dacă ne aflăm într-o democrație juvenilă, în România încă mai functionează separarea puterilor în stat)

Zice Ponta, Infantilul Confirmat: „…solicit Parlamentului, singura instanță care reprezintă poporul român” să bla-bla-bla, ceva. Întâi că vorbim despre același Parlament care, cu numai o lună mai înainte era ilegitim – că așa dorea neuronul Infantilului la acea dată. Apoi vorbim despre Constituția României (aceea pe care se pișă cu boltă Infantilul Confirmat). Apoi vorbim despre faptul că  Infantilul de serviciu cere Parlamentului să încalce exact Constituția. În articolul 80 din Constituție scrie clar, negru pe alb: „Președintele României reprezintă statul român”. Nu ni se spune unde anume președintele reprezintă statul român, ceea ce înseamnă că el REPREZINTĂ poporul, reprezentat de către stat oriunde și pretutindeni unde aceste entități trebuie să fie reprezentate. Constituția nu prevede și nici nu face vreo aluzie măcar la rolul de reprezentare a țării al primului ministru. Despre guvern se spune că acesta, potrivit programului de guvernare,”asigură realizarea politicii interne și externe”, ceea ce înseamnă că guvernul, prin miniștri săi, pune în aplicare ceea ce președintele ales semnează, anagajând țara în diverse înțelegeri (unii le mai spun și tratate) cu alte state. Infantilache își permite să modifice textul Constituției. Guvernul nu „pune în practică” politica externă ci „asigură realizarea ei”. Deci președintele s-a angajat față de partenerii externi, iar guvernul asigură realizarea a ceea ce președintele a semnat. Ce este așa de greu de priceput la GRIVCO (chiar dacă majoritatea miniștrilor sunt făcuți pe puncte, măcar să citească cred că pot)? Infantilache trăiește într-o lume a lui ireală. Dați-i dădacei sale FELIX să-i citească Constituția.

 • ARTICOLUL 80 – Rolul președintelui: (1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.
 • ARTICOLUL 91 – Atributii in domeniul politicii externe: (1) Presedintele incheie tratate internationale in numele Romaniei, negociate de Guvern, si le supune spre ratificare Parlamentului, intr-un termen rezonabil. Celelalte tratate si acorduri internationale se incheie, se aproba sau se ratifica potrivit procedurii stabilite prin lege. (2) Presedintele, la propunerea Guvernului, acrediteaza si recheama reprezentantii diplomatici ai Romaniei si aproba infiintarea, desfiintarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice. (3) Reprezentantii diplomatici ai altor state sunt acreditati pe langa Presedintele Romaniei.
 • ARTICOLUL 107 – Primul ministru: (1) Primul-ministru conduce Guvernul şi coordonează activitatea membrilor acestuia, respectând atribuţiile ce le revin. De asemenea, prezintă Camerei Deputaţilor sau Senatului rapoarte şi declaraţii cu privire la politica Guvernului, care se dezbat cu prioritate. (2) Preşedintele României nu îl poate revoca pe primul-ministru. (3) Dacă primul-ministru se află în una dintre situaţiile prevăzute la articolul 106, cu excepţia revocării, sau este în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile, Preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului ministru, până la formarea noului Guvern. Interimatul, pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor, încetează dacă primul-ministru îşi reia activitatea în Guvern. (4) Prevederile alineatului (3) se aplică în mod corespunzător şi celorlalţi membri ai Guvernului, la propunerea primului-ministru, pentru o perioadă de cel mult 45 de zile.

Să înțeleg că Infantilache crede că s-a terminat treaba în țara asta și acum are voie să bată câmpii? Zice Che Gargara: „Eu voi respecta orice decizie a Parlamentului…” Păi, vorba amicului tău Sebastian Ghiță: “bă, o fut pe mă-ta”, păi nu-i e rușine? Când și cum a respectat el și ai lui Parlamentul? Că cei din Uniunea Suspine și Lamentații, a cărei copilot este, au făcut două luni de grevă pentru că nu au avut majoritate și au ignorat absolut orice decizie a acestuia cât timp au fost în Opozitie. Astăzi, cu câțiva traseiști în plus, dintr-o dată s-au trezit să respecte șandramaua numită Parlament?

Dar, mai am o curiozitate. Ce face Uniunea Soluții Lipsă cu Curtea Constituțională – o desființează pe cea actuală și-și fac alta unde șef va fi Cătălin Voicu, iar restul de penali (pardon, constituționali) vor fi alde Voiculescu, Năstase, Ilici, Alistar, Șova, Hrebe, Fenechiu și pedofilul Negoiță? Dacă tot se scapă Infantilul Confirmat pe legi și regulamente, de ce nu cere Parlamentului să stabilească și cine reprezintă România la Olimpiada Internațională de Chimie sau la Jocurile Olimpice de la Londra?

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Micul Infantilescu lovește din nou (spre norocul nostru, chiar dacă ne aflăm într-o democrație juvenilă, în România încă mai functionează separarea puterilor în stat)

 1. bazel09 zice:

  Cică a plecat ori va pleca “caporalul” în Afganistan …Eu spun, Doamne ajută 😈
  Lăsând gluma la o parte, iniţiativa neghiobului intră tot în categoria şicanelor cu care vrea să-l provoace pe Băse !
  Ce îi poţi cere unui neghiob ❗

 2. Pingback: Che Gargara, nici nu ştii cât de mic începi să fii … « MANGALIA – POLITICA între realitate şi ipocrizie

 3. ribelalu zice:

  Te contrazic putin. Presedintele poate sa semneze orice, conform Constitutiei. Cei care formeaza Guvernul, adica majoritatea parlamentara din cele doua camere, POT SAU NU, sa ratifice in PArlament ce a semnat presedintele. Atat. Daca se ratifiica, Guvernul pune in practica ce a semnat Presedintele. Daca nu se ratifica, majoritatea parlamentara isi auma responsabilitatea in fata partenerilor externi.
  Lucrurile sunt extrem de clare. USL forteaza zi de zi Constitutia si pentru ca stiu acest lucru au inceput, preventiv, sa atace si membrii CCR. USL da ultimele asalturi impotriva democratiei in tara asta si au ramas pe baricade Presedintele, CCR si conducerea Parchetului.

 4. ceaikovski zice:

  Eu va spun ca Ponta a devenit periculos. Ma uit la declaratia de astazi legata de fraudele majore din programul POSDRU si ma inspaimant. Subiectul abordat de voi se incadreaza in batjocorirea presedintelui, clipa de clipa, asa de chestie, pt a-i face pe plac lui Crizel, lui Felix si lui Nasty-Bombo, dar in afara de joculetul unor cretini, frustrati si josnici, acela de batjocorirea presedintelui si a celor aprox 5 mil de voturi ale cetatenilor, deci IMPLICIT batjocorirea cetatenilor, Ponta devine periculos prin multe alte declaratii, facute zi de zi, iar la 2-3 zile, cate una lata rau.
  Probabil ca nu renunta la ideea mai veche, de sanctionare a Romaniei, prin stoparea fondurilor europene.
  Declaratii pe surse, facute de PREMIERUL Romaniei, referitoare la un subiect extraordiunar de important, ne face sa ne gandim ca ciuma rosie vrea saracirea rapida si porofunda a romanilor, astfel incat cetateanul sa se uite la ei, ca la unicul furnizor de cartele de haleala.
  Este inspaimantator ce se intampla. Ponta nu numai ca e prost, este periculos.

  PS: imi cer scuze, zilele astea nu ma simt prea bine, scriu mai rar si pb cam aiurea.

 5. ribelalu zice:

  In tara asta, odata cu venirea guvernului USL, in sfarsit munceste cineva pe rupte: este vorba de angajatii ambasadelor doccidentale care nu mai prididesc cu trimiterea rapoartelor alarmante. Daca mai dau aia de la Wikileaks o „lovitura” ne vom convinge.
  Orice guvern occidental va fi de 1000 de ori mai circumspect cand vine vorba de Romania iar Ponta va semana la reuniunile europene si NATO cu Norman Wisdom:

 6. Ar trebui loviti mai des dinozaurii astia sub centura cum le place lor sa joace…din pacate inca nu s-a ajuns la o majoritate a romanilor „normali”, prea multi Dorei si Sandei alcatuiesc majoritatea, mi-as fi dorit sa am un premier MRU-ist, egalul tuturor altor sefi de stat sau de guvern din lumea civilizata. Ne-am procopsit cu un carlan teribilist si papushar , dar reprezentativ pentru ‘majoritatea’ spalata pe creier la haznale si irealitati. Eh, n-a fost sa fie, mai e de munca sa inlocuim majoritarii.

 7. Valentin zice:

  Sare, te rog nu ma mai calca pe coada si nu ma mai lua cu atacuri de panica si plictiseli.
  Postarile mele au un scop foarte clar si anume sa fie in puternica antiteza cu parerile natangilor care sustin VU pur. Stiu ca nu pot sa-i conving, dar pot sa-i fac sa se simta inconfortabil, inevitabil vor fi mai putin increzatori in a sustine tampenii.
  USL a impus VU pur ptr ca stiu ca la uninominal normal au un mare deficit de imagine cand se prezinta cu candidatii concreti si asta multa lume a remarcat-o.
  Solutia este una singura. Atac la curtea constitutionala. Din cate pare UDMRul e momit cu ineptia aia cu reprezentarea minoritatilor intr-un colegiu, alta cale de atac posibila.
  Si te rog incearca sa vezi ca in mine ai un sustinator fidel. Si Boc are, si Basescu are, si cei corecti din PDL au.
  Hai sa ne recunoastem aliatii chiar daca nu ne potrivim la stilistica.

  • bazel09 zice:

   La fel cred, ca ultima redută. Soluţia este CCR …dacă între timp n-o desfiinţează ❗ Văd că nu au limite. Nu vezi că prin ceea fac demonstrează că nici măcar Constituţie nu le rezistă şi o fac harcea parcea…
   Azi îmi treceau prin minte fel şi fel de scenarii pe care le-am auzit şi citit despre 1945-1946. Cred că ne apropiem de perioada respectivă!

   • Valentin zice:

    Ei, sa nu fim asa pesimisti, sunt ceva diferente fata de perioada aia.
    Dar actiunile dementilor de la USL nu fac decat sa demonstreze cat de multa dreptate am avut cei ce de atata vreme atragem atentia asupra pericolului grav pe care-l reprezinta adunatura asta de nemernici.
    Si cu toate astea in cantinuare ai unii care nu pricep nimic.
    Uite, Cetatean da si acum in Blaga pentru ca e impotriva VU pur.
    Scuze, dar cum ar trebui sa abordezi lunaticii astia?
    Oamenii astia nu au strategii, au obsesii.
    Pragmatismul, realismul trebuie sa primeze, nu alergatul dupa himere.
    Mult rau a fost abordarea asta purista. Au generat un orizont de asteptare extrem de inalt si complet nerealist mai ales prin prisma intervalului de timp.
    Obsesia lor a fost PDL iar cerinta a fost ca PDL sa le ofere pe tava totul.
    Partidele, statul, sunt reflectia societatii, nu poti cere mai mult decat oferi.
    Critici pe marginea internetului, e atat de usor!
    Si e atat de greu sa te arunci in lupta reala cum au facut cei ca Basescu si Boc!
    In loc de sprijin si incurajari si critici constructive au primit mai ales injuraturi.
    Cand o sa intelegem ca e si vina noastra cand judecam asa de aspru?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.