Marga: „Fie pâinea cat de rea, eu o vreu din Rusia”

by Snapshot

by Snapshot

De vreo doua săptămani noul ministru de externe nu scapă niciun prilej pentru a-și afișa simpatia pentru „fratele mai mare de la Răsărit”. Dacă o făcea ca simplu cetățean nu prea conta, însă dumnealui este ministrul de externe al unui stat membru al UE si al NATO. In contrapartida, în numai câteva zile noul Guvern român, înainte de a realiza „împăcarea” cu Rusia, deja  a reușit performanța să aducă relațiile româno-maghiare aproape la nivelul din 1990.  Secretarul de stat maghiar din Ministerul de Externe a luat poziție publică împotriva tendințelor naționaliste ale noului Guvern de la București iar ministrul Marga l-a chemat pe ambasadorul maghiar să-l certe pentru acest lucru. Bineînțeles maghiarii i-au dat cu tifla și au trimis probabil portarul ambasadei. Nici asta nu ar fi așa de grav întrucat relațiile româno-maghiare au fost mereu cu suișuri și coborașuri. Mai grav este ca și de data asta o buna parte a românilor, a vuvuzelelor de serviciu și a politicienilor sunt gata să stea în patru labe și cu curul spre răsărit numai și numai pentru a le fi lor bine. Poziția adoptata este însă extrem de riscanta întrucât în același timp „capra” stă și cu botul spre vecinul nostru de la Apus, Ungaria. Să nu uităm că spre deosebire de Rusia, Ungaria este in UE, in NATO și in Schengen. Si are și drept de veto.

Poate ar trebui să-i aducem aminte, sau mai bine zis să-i explicăm și ministrului nostru de externe ceva despre Rusia. Astfel va invăța și din alte surse în afară de manualele de socialism științific.

Istoria Rusiei e plină de mistificări încă de la inceputul ei. Istoricii rusi contrazic faptul că primele state ruse au fost înființate de vikingi (varegi). Această chestiune a fost certificată de toată istoriografia mondială, inclusiv de cea română de dinainte de 1989, mai puțin de cea sovietică si rusă.

De fapt rușii au fost până prin secolele XVI-XVII sclavii tuturor vecinilor lor: vikingi, bulgari, khazari, polonezi, mongoli, tătari, cazaci etc. Datorită acestui fapt rușii au rămas cu dorința măririi. Treptat, pe măsură ce celelalte popoare slăbeau, rușii și-au consolidat puterea iar imperiul lor a ajuns la dimensiunile cunoscute, subjugând o multime de națiuni, o bună parte dintre ele fiind și in zilele noastre sub jug rusesc iar altele au dispărut definitiv. Pe românește se spune „s-a vazut țiganul împărat”.

Toate aceste cuceriri sunt prezentate de istoriografia oficială sovieto-ruso drept „eliberari”: „eliberaraea” Basarabiei în 1812, 1940 și 1944, „eliberarea” Finlandei, „eliberarea” Poloniei în secolul XVIII, 1939 și 1944, „eliberarea” Letoniei, Lituaniei și Estoniei în 1940, „eliberarea” Ukrainei, „eliberarea” Europei de Est în 1944 etc. Dorința ce mai mare a imperialismului rus si sovietic a fost  să „elibereze” Constantinopolul și să obțină cu această ocazie accesul neingrădit la Marea Mediterana. Spre norocul lumii întregi nu au reusit.
Pentru aceste „eliberari” rușii și sovieticii nu au precupețit niciun efort. Pentru „eliberarea” Basarabiei de sub jugul „imperialismului” românesc, pe teritoriul Ukrainei de azi, sovieticii înființaseră în perioada interbelică o falsă republică autonomă moldovenească. Scopul creării acestei republici fantomă era doar pentru a avea un pretext pentru o viitoare „eliberare” a Basarabiei istorice, iar Transnistria de azi este o parte a acelei republici.

După 1990 și destrămarea Uniunii Sovietice puterea Rusiei a scăzut însa tupeul rusilor nu. Treptat influența rușilor în fostul spațiu ex-sovietic a revenit iar amenintările catre noile state independente rebele au crescut exponențial. După o perioadă de acalmie, Rusia a continuat „eliberările” iar Transnistria si Abhazia sunt ultimele teritorii „eliberate” de ruși. Următorul pas probabil va fi „eliberarea” Crimeii și a portului strategic Sevastopol de sub „jugul” ukrainean.

Ce s-a întâmplat cu o bună parte a popoarelor „eliberate” de ruși sau sovietici? Spre norocul lor sunt independente astăzi, ramânând totusi sub stăpânire rusă natiunile de pe teritoriul fostei RSFS Rusă (ceceni, ciuvasi, kalmâki, tătari samd). Acum Rusia încearcă să-și recâștige dominația asupra fostelor republici sovietice și din Europa de Est. Pentru a realiza acest lucru apelează la toate mijloacele permise si nepermise. Să luăm exemplul României. Drept dovadă avem multimea de slugi care au trecut incognito pe la Moscova sa dea raportul (Ilici, Prostănacul etc), fac lobby pe fața (Marga) sau care prin toate mijloacele media susțin pozitia politică și „istorică” a Rusiei (premierul actual Ponta dupa afirmațiile președintelui Băsescu despre comportamentul fostului rege Mihai, presa mogulizatoare etc).

Scopul Rusiei pe termen scurt este unul singur: INCERCAREA DISPERATA DE A SE MENTINE CA MAREA PUTERE A ZONEI DE EST A EUROPEI. Pe termen lung Rusia nu a renunțat la vechea sa dorință de a alunga nord-americanii din Europa și dominarea Vechiului Continent. Pentru acest lucru primul pas ar trebui să fie intrarea în UE si apoi dominarea UE. Acesta este însă un obiectiv greu de îndeplinit și atunci folosește „capete de pod” iar România și Europa este invadată de capital rusesc (fie direct fie prin prepuși). Altă tactică aplicată este „mituirea”greilor din UE: Germaniei îi livreaza gaze la prețuri de rahat, din Franța cumpără portelicoptere de miliarde de euro. Restul statelor din UE pentru ruși? Rahat cu perje – pete pe hartă. Totuși un lucru neprevăzut de ruși s-a întamplat: mai acum un an se găsi Băsescu să-i propteasca pe americani cu scutul antirachetă în coasta Rusiei și să strice planurile acesteia.

Dmitri Rogozin, actualul vicepremier rus și emisar al Kremlinului în Trasnistria, se referea în acea vreme (era ambasador la ONU atunci) la amplasarea scutului american în România ca la „un câine care se cacă în curtea noastră”. Păi dacă România este considerată încă „curtea noastră” cam ce cred rușii despre Republica Moldova sau fostele republici sovietice? Premierul actual al României, Victor Ponta, a criticat și el atunci instalarea scutului antirachetă al NATO la Deveselu. Să fie coincidență doar?
Sincer, poziția Rusiei nici nu mă interesează. Rușii sunt ruși și nu te astepți la nimic bun de la ei. Insă mă interesează foarte mult poziția susținătorilor români ai Rusiei în frunte cu premierul și minsitrul său de externe.

Să abordăm puțin problema și din punct de vedere al schimburilor economice. Se vehiculează de catre „analiștii economici” ai  RTV-urilor si A3 faptul că pierdem nu știu ce oportunități economice cu Rusia. Ce oportunități? Faptul ca Rusia prin compania de stat Gazprom ne vinde la prețul cel mai scump din Europa gazele naturale? Astea sunt prețurile negociate în ultimul deceniu al mileniului trecut de către puterea roșie de atunci. Din acest motiv guvernarea anterioară s-a orientat spre Azerbaijan pentru o nouă sursă de gaze naturale. Bineînțeles că Rusia și mafia românească din energie nu au vazut cu ochi buni această orientare. Si nu m-aș mira ca proiectul sa fie abandonat acum. La fel și exploatările  de gaz de șist s-ar putea să fie blocate (doar sunt americane). Chiar și așa avem și noi resurse importante de gaz care acoperă jumătate din consum. Nu suntem chiar așa de dependenți de gazele rusești ca alte țări care nu au gaz nici pentru încărcat brichete. Altceva ce ne poate oferi Rusia? Dacă trimite petrol, trimite Lukoil-ului, dacă trimite minereuri trimite la Mechel, la TMK sau ALRO. Sunt ale lor , să se descurce cu materia prima.

Rămâne problema exporturilor românesti în Rusia. Piața rusă a fost pierdută de mult de firmele românești pentru că produsele nu mai erau competitive. Pe piața rusă România trebuie să se bată acum și cu produsele rusesti, și cu cele occidentale, și cu cele ale asiaticilor și cu cele ale statelor satelite Rusiei vândute la preț de dumping. Ce exportă România? In primul rând Dacia. Ei bine Dacia se fabrică și în Rusia numai că se numește Renault (Logan, Duster etc). Cereale? Au și rușii. Lemn? Au și rușii.  Bunuri de larg consum? Probabil au o imagine în Rusia la fel ca bunurile lor la noi. (Aștept să precizați la comentarii măcar un produs românesc care ar putea fi căutat de ruși) Ce să cumpărăm noi din Rusia mai bun calitativ decât din UE? Câte Drujbe rusești se mai vând la noi? Câte televizoare color rusești? Câte Kashtanuri sau Mayakuri sau ce dracu firme de produse electronice or mai avea? Câte autoturisme Lada? Câte ceasuri Pobeda? Câte aparate foto Zenit sau Kiev? Nici măcar produsele militare rusești nu mai au căutare. Suntem sătuli de ele pană în gât și am plantat destule MIG-uri pe ogoarele patriei.

Concluzia este una singură: șansele ca bunurile românesti să pătrundă pe piata rusească sunt exact aceleași ca bunurile rusești să intre pe cea românească. Adică zero. Rămân în cărți doar resursele energetice, minereurile și echipamentele industriale care dacă sunt competitive se pot achizitiona și de o parte și de cealaltă indiferent cine conduce România sau Rusia. Iar gazele se vor importa numai cât este nevoie.

Marga și guvernul actual trebuie să înteleagă că în economie primează competititivitatea și câstigul reciproc. Dacă cineva din Rusia crede că poate câștiga făcând afaceri cu firme românesti sau în România o va face oricum. Pentru că România reprezintă un cap de pod rusesc in UE. Firmele rusești din România pot vinde in UE produsele fabricate la noi fără taxe vamale, ceea ce nu prea pot pentru multe produse fabricate în Rusia. Pentru a atrage capital rusesc suplimentar guvernul trebuie să acorde facilități și în cazul capitalului rusesc cred că ar fi cea mai mare tampenie.

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100%, Ministerul Vorbelor în Vânt, Politichie de mărgăritar și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

56 de răspunsuri la Marga: „Fie pâinea cat de rea, eu o vreu din Rusia”

 1. ceaikovski zice:

  Iata ce spune Cristian Sima, pe hotnews: Daca Grecia va iesi din zona euro, moneda europeana va fi puternic devalorizata fata de dolar. Daca si alte tari din zona sudului Europei vor iesi din moneda euro, aceasta va ramane o moneda pentru tarile din Nord si se va aprecia puternic atat fata de dolar cat si fata de celelalte monede”, a explicat Cristian Sima, PDG al Bursei sibiene la intalnirea online de joi cu cititorii HotNews.ro. Sima considera ca Estul Europei va fi afectat prin ricoseu de defaultul Greciei si ca, implicit, monedele din Estul Europei se vor deprecia fata de euro.” Evident, leul va pierde mai mult fata de dolar, lira sterlina, franc etc. „, mai spune Sima.
  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-12278260-cristian-sima-ceea-lipseste-este-plan-coerent-care-intre-vigoare-momentul-crearii-panicii-daca-grecia-iesi-din-zona-euro-moneda-europeana-puternic-devalorizata-fata-dolar.htm

  Deci, ca sa n-o mai aburim atata, devalorizarea leului fata de euro se datoreaza in mare parte situatiei politice din tara, iar criza Greciei afecteaza de fapt raportul euro-dolar.
  In fapt, raportul din ce in ce mai prost al monedelor fata de euro, se datoreaza cresterii curentului socialist din Eu.
  Eu asa am analizat, adunate din tot ce am ascultat/citit pana azi.
  Stim bine teoria lui Keynes, dati-le bani la prosti, dar s anu valoreze mai nimic. Multumim tovarase Iliescu, multumim tovarase Nastase, multumim tovarase turnator Voiculescu, de Ponta n-are rost sa pomenesc.

  • Lumi (pentru a nu clona pe Luminita) zice:

   O alta veste „buna” care va induce, in urmatoarele luni, dezechilibre macro-economice „Prima de risc a României (Credit Default Swap) a crescut cu 12,25%, în doar zece zile – de la 351 puncte în 7 mai 2012 la 394 puncte în 16 mai 2012”.
   La ritmul ametitor in care iresponsabilul Ponta se da in stamba pe sticla ( fiind preluat de toate agentiile financiare ce monitorizeaza Romania) marele finantist georgescu se va imprumuta pentru a „onora” cresterile salariale si a acoperi gaura din bugetul fondului de pensii la dobanzi ametitoare.

  • ribelalu zice:

   Ce treaba avem noi cu euro cand astia de acum viseaza din nou la moneda CAER „rubla convertibila” ?

   • ceaikovski zice:

    Romania a fost moneda lor de schimb.
    Treaba au aia care au credite in euro, spre stupefactia lui ilici si acolitilor.

  • ribelalu zice:

   Noi suntem mici copii pe langa greci. Si nu acum ci dintotdeauna. Va recomand sa recititi sau sa revedeti „Zorba Grecul”, povestea „managerului” Alexis Zorba si a investitorului strain care vede cu ochii lui cum se alege praful de investitie.

   • ceaikovski zice:

    La „ora de buisness” a lui Moise Guran am vazut cum la noi in banci a crescut masa monetara. De anul trecut pana anul acesta, si chiar in ultimele luni. Deci e invers fata de grecia.

 2. doru cu motoru` zice:

  1.„Tacerea„ presedintelui o vom intelege astazi, si cu siguranta isi va exprima punctul de vedere si asupra reprezentarii Romaniei si va raspunde la atacurile la adresa sa, care sunt dirijate de la comandamentul Grivco.Nu ramane dator. 2. Parerea mea este ca deja se stiu atat la presedintie cat si la guvern si BNR situatia de pe pietele financiare, si nu m-as mira sa fie convocat CSAP , pentru ridicarea gradului de „defensiva financiara„. Este extraordinar de important ca panica financiara din Grecia ,sa NU se „exporte„!!!
  3. Marga nu va putea sa stea cu fundul in doua luntrii. Oricat se va dori asta in diferitele vizuini 🙂 . Poate sa dispara subit din viata politica,si asta nu datorita presedintelui, ci tocmai a pozitionarii sale. Intrevederea cu ambasadorul SUA a fost doar pentru o eleganta trezire si reamintire a traseului de urmat al Romaniei ,atat ca membru NATO cat si mai ales tinand cont de parteneriatul strategic cu americanii.Probabil ca intrevederea cu ambasadorul US s-a facut tocmai din dorinta americanilor de a se evita o noua „retragere„ a trupelor noastre de diversele teatre de lupta.

 3. valabill zice:

  Probabil ca o varianta buna de urmat ar fi recunoasterea independentei Transnistriei si stabilirea granitei Republicii Moldova pe Nistru. Stiu ca pare cinic si nimeni nu ar trebui sa abandoneze teritorii dar pastrarea Transnistriei le asigura rusilor capul de pod necesar pentru a domina Moldova si a influenta decisiv Romania.Odata pierduta Transnistria procentul de rusofoni in Moldova se va diminua semnificativ iar pe termen mediu se poate vorbi din nou de reunificare. In rest,cele obisnuite,adica un cordon sanitar in jurul lui Ilici si Hrebenciuc (v-ar mira daca v-as spune ca varanul nu e rusofil ci doar antioccidental),bineinteles si liberalii care reprezinta acum cel mai important cap de pod al Rusiei prin filiera Antonescu.

 4. theo- nona zice:

  acest MARGA, este un monstru neo-marxist, vai si amar de romania,
  dece suportatzi, mireasma de hazna a mizerabilului KGB.

  asa de prosti pot fii romanii?
  sä dai un vot pt. USL ,inseamnä sä ajungi in gura bolsevicilor.

  romanii trezitzi-vä.

  • ceaikovski zice:

   Votul, draga Theo, il vor da romanii in functie de interesele fiecaruia.
   Cei bizonati-loganari de obicei nu ies la vot. Ceilalti, voteaza pt un kil de ceva, sau un ban. Cei cu interese sunt mai multi decat cei corecti in tara asta, la fel cum s-a vazut si in Franta secolului 21. Oamenii nu mai vor sa munceasca, vor insa bani, nivel de trai, vacante. In Marea Britanie, majoritatea celor care muncesc sunt indienii si alte natii din fostele colonii ale MB.
   Asa ca, indemnul tau, are ecou doar aici la noi, pe blogurile oamenilor care inca muncesc, gandesc.
   Ia mergi pe blogurile uslasilor, sa vezi acolo… ce zic?

   • ribelalu zice:

    S-au mai pleostit si aia. Sa vezi pe Voxpublica. Doar talibanii mai sustin neconditionat USL-ul. Multi din criticii PDL au inceput sa zica si de USL.

    • ceaikovski zice:

     stii de ce nu-i cred? pt ca e vb tot de interese. In USL sunt tot felul de interese. Daca nu e ministru „omul lor” atunci dau cu barda-n usl. Nu cred in onestitatea lor.
     Ce ma uimeste insa, este ca realitatea da uneori stiri care nu au suport, cum a fost azi, ca guvernul vrea sa cheltuiasca 17 mld lei pt carne congelata pt ministerul Justitiei, birotica si combustibil la alte ministere, stire pe care nu am gasit-o nicaieri. Aceste stiri insa, nu fac bine la „imaginea” guvernului Ponta, deci Vantu are interese mari si el…
     🙂

    • bazel09 zice:

     sporadic nentu’ …încă visează la ce va urma după noiembrie, când împărţeala fotoliilor va începe cu mai mult spor ❗

  • ribelalu zice:

   Aveti rabdare stimata doamna Theo. La noi in tara inca este valabil proverbul ala cu „mutu” si „pamantul”
   P.S. Nu e vorba de Mutu – fotbalistul 🙂

 5. observator zice:

  http://www.tvr.ro/articol.php?id=125925
  Ambasadorul SUA la Bucureşti: Legislaţia privind programul Visa Waiver va fi modificată
  https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/video-downloadhelper/

  • Lumi (pentru a nu clona pe Luminita) zice:

   Si Cepoi asta, un habarnist, pai aspirina, paracetamulul, anti-inflamatoriile, in general, cu mici exceptii, orisicum nu se afla pe lista med. compensate si pretul lor s-a dublat in ultimii ani.

   • ceaikovski zice:

    O fi aulinul si alte asemenea antiinflamatoare, nu aspirina, mai stii? Yo oricum habar n-am, ca mie doctorita de familie nu-mi da nimic comensat, zice ca io am bani si sa cumpar, da la altii care n-au. Pe cuvant. Pentru fiica-mea mi-a mai dat cate ceva compensat, si asta foarte rar, doar cand m-am dus la ea.
    Deci in materie de medicamente compensate, habar n-am ce e si ce nu e pe lista. Noi platim degeaba asigurarile, degeaba.

    • Lumi (pentru a nu clona pe Luminita) zice:

     … pai aulinul si antibioticele afiliate cu atat mai putin nu au fost niciodata compensate.
     Aspirina si paracetamolul (cel clasic, nu alte fitze ce se vand acum) erau tratamentul de baza al racelilor severe, chiar al gripei (neinfectioase) si se consuma in cantitati uriase de varsnici. Mai nou, o simpla raceala, tratata cu aspirina si paracetamul, un flacon de Carmol si doua lamai fac o gaura de 20-25 de lei in bugetul amaratilor.
     Asta imi aminteste de povestea unui prieten care, in anii ’80 a emigrat in Suedia unde a primit, pentru aproape un an, un soi de ajutor de la stat.
     Dupa o gripa rebela de care a fost tratat acasa de un medic (pe care l-a platit, basca medicamentele) prezentandu-se la ghiseu pentru a ridica indemnizatia lunara a constatat ca suma era mai mare decat cea uzuala. Cand si-a aratat nedumerirea, o draguta doamna blonda l-a intrebat mirata: nu a-ti promit ingrijiri medicale de curand, nu a-ti cumparat medicamente ???
     Bref, medicul cu pricina a raportat onorariu si medicatia, statul, ca regula , automat, fara sa te duci sa pretinzi ramburasrea cheltuielii, ti-a restituit cheltuiala

     • ceaikovski zice:

      Foarte tare! Iti dai seama ce computerizati sunt aia?
      Medicul a raportat pt ca a fost corect, la noi ar fi raportat ca pacientul a avut leucemie timp de o sapatamana 🙂 🙂

     • ceaikovski zice:

      Sa nu uitam ca ne referim la un stat bogat, foarte bogat. Isi permit sa fie asa „atenti” cu cetatenii. 🙂
      Probabil ca acolo nu se fura atat de mult ca la noi; n-ai vazut filmele suedeze?

  • ribelalu zice:

   Mda… le da doar pensionarilor bogati „crestere” de pensie prin inflatie si ii arde unde ii doare mai mult. Sa vedem acum daca le convine sa dea 41 de lei luna sau sa plateasca medicamentele uzuale la pret intreg. ;). Cat priveste pensionarii aia cu pensii sub 740 de lei, aia sunt si … „batuti” si cu banii luati.
   Votati USL!

 6. valabill zice:

  Sa le lasam incolo de medicamente,Cepoi asta e o amenintare pentru noi,consumatorii cinstiti(si insistenti) de bere. Pai la ce sa mai vii in august acasa,daca nici la o bere cu baietii nu mai e de stat?

 7. ceaikovski zice:

  1.De ce s-a acceptat recunoasterea independentei Basarabiei sub denumirea de Republica Moldova? Nu stia presedintele ca dupa revenirea Basarabiei la patria mama în 1918, Uniunea Sovietica a înfiintat o republica moldovenasca la est de Nistru, ca un cap de pod pentru pretentiile emise în 1940? Nu stia presedintele ca în Pactul Ribenntrop-Molotov se face referire la Basarabia, care a disparut de pe harta în urma acestei recunoasteri, si nu la Moldova? Nu stia presedintele ca exista o provincie româneasca cu numele Moldova? Ca noul stat independent s-ar putea sa pretinda integrarea provinciei cu acelasi nume, ceea ce s-a si întâmplat sub presedintele Voronin?
  De ce s-a refuzat, în 1991, propunerea liderilor basarabeni de reintegrare a Basarabiei în patria mama? (vezi Curentul International, 10 septembrie 2009). La aceasta întrebare Ion Iliescu a raspuns, într-un interviu, ca nu erau conditii, ca Armata a XIV-a se afla la Tiraspol.
  http://curentul.net/2009/12/17/douazeci-de-ani-de-la-caderea-comunismului/

 8. ribelalu zice:

  Unele comentarii, nu stiu de ce, le gasesc la moderare. Nu va faceti probleme insa…mai devreme sau mai tarziu veti fi „recuperati”

 9. theo- nona zice:

  doamne , ce fatzä caracteristicä are.

  posteazä colajul peste tot, pe mine m-au trecut fiorii.

 10. theo- nona zice:

  am auzit, si DOBRE, este rus.si probabil rus e dobre…………..

 11. theo- nona zice:

  dacä ceva m-ar bucura, ar fii, ca dl. BOC, sä castige
  primäria, si-a sacrificat cariera politicä, pt. romania.

  sper ca romanii sä poatä aprecia, este un bun roman.

 12. theo- nona zice:

  cineva mi-a confirmat dobre e rus, ce coincidentzä.

 13. theo- nona zice:

  bunä,

  mä preocupä, agresivitatea si infectiile provocate de cäpusi.

  dar purtätorii si räspandirea cäpusilor, o au in mare parte si

  cainii. nu aud nicäieri, actziuni, de IZOLAREA SI DERATIZAREA LOR:

  UNDE SUNT IGENISTII????????? NU MAI AVETZI SANIPIDUL?????

  VÄ MÄNANCÄ SOBOLANII; VÄ MUSCÄ MAIDANZII SI) CÄPUSELE LOR

  SI VOI IL ALEGETZI ; PE FELCERUL CU PLAGIAT DE DOCTOR?????

  INPORTANT ESTE IZOLAREA URGENTÄ A CAINILOR

  NU VÄD NICÄIERI VORBINDU-SE; S-AU SCRIS UNDEVA:

 14. doru cu motoru` zice:

  STAN ,biciul varanului ! Este posibil ca noi 🙂 …sa credem in varan ? Desi prof. Stan si-a dovedit „nonconformismul„ dandu-i o scatoalca verbala si turnatorului,ceea ce produce „ laptopul si mihaela„ ( nu aia,alta 😀 ) ma face sa cred ca sunt mesaje „bate carlanul sa priceapa ce are de facut ! Pai ce are de facut? Sa bage bete-n gardul Cotrocenilor,sa-l starneasca pe diktator si pac,presedinte suspendat! Da` repede ca timpul trece in defavoarea floricelului. Cam asa vad „demersurile„ din emisiunile stanului. Poate si o mica doza de frustare ca nu s-a gasit un post pe la externe,ca si zaharisitului i-a gasit un post… Pe de alta parte ,floricelul adormit,incepe sa se suceasca in privinta sloganului : nu ne vindem tara!. Nu suntem de acord sa o vindem daca suntem in opozitie,da` daca ne ajuta felix , sa fim cu totii la putere suntem de acord. Ne mai baga una adormescu; cica venirea „lor„ la guvernare,garantia alegerilor corecte~??Hait!,tot asa ca si revolutia bunuui simt ?? In rest,presedintele ma surprinde placut 😉 , nu se grabeste sa raspunda provocarilor! Pontanel vrea sa dizloce juma de regiment la Palatul Victoria ( wtf?) , sa-si ia masina sau masinuta 😀 electrica, sa vorbeasca de cate ori vede vre-un microfon in fata lui, cat da si va mai da,pana pune tara pe butuci si parca vad,ca la ceasul decontarii va declara : AM FOST UN DOBITOC !!!

  • ceaikovski zice:

   „si am ramas la fel” 🙂 🙂 🙂

  • ceaikovski zice:

   Nu cred nici intr-o singura secunda de onestitate. Varanul asa le spala creierele telespectatorilor lui: lasandu-le impresia ca in televiziunile lui fiecare vb cum ii dicteaza constiinta, ca el nu impune nimic, de fapt este senzatia de impartialitate. Vrajeala maxima. Manipulare ieftina si ordinara.

 15. Pingback: Turnătorul Marga și canistra de benzină | Morar & More

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.