Guvernul Victor Ponta a fost alcătuit în aşa fel încât să sfideze Justiţia din România

„Cazurile denunţate de presă vizează persoane care, judecând după raporturile lor cu instituţiile statului de drept, erau incompatibile cu postul de demnitar. Punându-le pe lista noului Cabinet, Victor Ponta a ţinut să dea naţiunii un semnal: Puţin ne pasă de Justiţia română. Acum îi arătăm fundul. Mâine, o punem cu botu’ pe labe. USL nu numai că a acceptat, dar s-a şi pretat la tot soiul de acrobaţii josnice pentru a prelua guvernarea cu şapte luni înainte de alegeri. Mulţi s-au mirat de o asemenea decizie. Prin rămânerea în funcţie a guvernului MRU, USL îşi asigura o victorie zdrobitoare la scrutinul din decembrie 2012. Cu o victorie nu numai numerică, dar şi calitativă (biruinţa în alegeri îţi dă sprijinul necesar transpunerii unor proiecte de anvergură), USL putea să guverneze fluierând. Normal ar fi fost ca USL să ceară alegeri anticipate. N-a făcut-o. A preferat obţinerea unei majorităţi printr-o negustorie ruşinoasă, dintre cele care au loc, de obicei, în iarmaroc, nu în faţa, ci în spatele tarabelor, departe de ochii lumii. Mulţi s-au întrebat: Ce a împins USL la preluarea Puterii? Răspunsul ni-l dă punerea în chip ostentativ pe lista Guvernului dinadins a unor persoane în conflict cu Justiţia. De fiecare dată în anii postdecembrişti când s-a dat publicităţii lista unui nou Guvern, presa a semnalat pete suspecte în biografia propuşilor. Guvernul Victor Ponta constituie însă o premieră: Persoane de pe listă sunt în conflicte făţişe cu Justiţia! (Ion Cristoiu)

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

59 de răspunsuri la Guvernul Victor Ponta a fost alcătuit în aşa fel încât să sfideze Justiţia din România

  1. ceaikovski zice:

    Nu inteleg (voi aveti argumente?) cum dracu’ negociaza FMI, un organism international, cu UN GUVERN NEVALIDAT!
    Pe mine ma framanta chestia asta, de cateva zile, de cand televiziunile si presa scriu despre negocieri, unii ca ar fi dure, la sange, altii ca sunt relaxate.
    Cum se poate asa ceva? Vorbesc serios. Franks, ca persoana particulara, poate sa negocieze cu cine vrea el, dar FMI ca institutie?????
    Daca aflam raspunsul la aceasta intrebare, e posibil sa vedem dincolo de problemele puse de Cristoiu, in articolul sau.

  2. theo- nona zice:

    f. bun ca intodeauna, dar lui ilici i se cuvenea un pampers.

  3. valabill zice:

    Noi stim dar cum facem sa afle si poporul telespectator? Si oare chiar daca ar afla credeti ca ili intereseaza? Avem prostul obicei de a le acorda conationalilor nostri prezumtia de nevinovatie.In realitate daca ar fi sa vina din nou Iisus printre noi nu cred ca s-ar gasi o mana de insi sa arunce primii piatra in corupti. Oamenilor le-a intrat in ADN chestia cu descurcareala si poate chiar nu isi doresc sa schimbe lucrurile.Poate intr-adevar lenesii si hotii sunt majoritari printre noi,poate altii nu sunt nici una nici alta dar nu au puterea sa isi imagineze cum ar arata o lume altfel. Nu pot sa cred ca mafioti ca Mazare,Niculescu,Oprisan sunt vesnic realesi fara ca masele de alegatori din zonele respective sa nu stie ce hram poarta. Voi credeti ca taranii nu stiu ca la revolutie au murit oameni? Unora nu le pasa,altii primesc adevarurile cu nepasare,crima,coruptia si necinstea apar inevitabile,pentru ca Miorita este intr-adevar matrita in care s-a turnat sufletul acestui popor. Iliescu va fi vesnic votat indiferent daca la Otopeni ar fi murit 50, 100 sau un milion de oameni. Sa fim seriosi, clasa politica este intr-adevar reprezentativa pentru noi! Oamenii aia din parlament nu au fost adusi cu SS Enterprise, sunt doar crema societatii romanesti exact asa cum este ea: amorala, necrestina,profund necinstita. Cei 300 de hoti au 10 milioane de complici. Unii activi,altii pasivi dar absolut toti vinovati.

  4. doru cu motoru` zice:

    Va ofer un material interesant,consider eu. Nu am cerut acordul autorului. Coane Sare 🙂 ,daca considerati ca se incalca orice regula ( scrisa sau nescrisa) va rog : delete !
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/scandalul-sexual-care-a-zguduit-universitatea-ministrului-educatiei-te-invit-la-mine-fa-979650.html

    • ceaikovski zice:

      Ce nu ia Laza in calcul, este ca unii cetateni, care nu doresc sub nici o forma sa voteze cu USL, nu mai doresc nici PDL, ci o dreapta autentica. Ei, cum ii convingi pe aia sa voteze, sa aleaga intre cele doua alternative, PDL sau USL?!

      • valabill zice:

        Pai asta vine cam asa:eu imi doresc o croaziera in Caraibe dar banii imi ajung ori pentru trei zile la Busteni,ori pentru o luna in Ferentari. Ce aleg daca nu-mi place la munte? Stau acasa si ma uit la televizor pe cablu pentru ca mai dau inca Acces Direct.

        • ceaikovski zice:

          Cum e cu alegerile astea, daca stai acasa, se foloseste cineva de votul tau?
          Daca votezi pe unul care n-are sanse, la cine merge votul tau?
          Daca anulezi cu o cruciulita buletinul de vot, la cine merge, daca merge votul tau?
          Daca pui 5 stampile pe buletin?

          • Sare'n Ochi zice:

            votul anulat nu merge nicaieri. doar dilueaza votul final – de fapt il concentreaza (si au castig de cauza bizonii). votul dat unui no-name se contorizeaza proportional (daca no-name nu castiga) conform legii de rahat pe care o aplicam acum. va merge la partidul cel mai bine pozitionat la nivel national, cu departajare intermediara pozitia judeteana.

            • ceaikovski zice:

              aha, stii n-am fost niciodata in sit asta. Atunci cu variantele Ilici-Vadim n-am votat.
              E bine de stiut, ca nu stii niciodata in ce situatie te afli. Daca acum de ex nu votez prigoana, unde merge votul meu (sa zicem ca il votez pe nicusor ala), daca nu iese, inseamna ca votul meu merge la Oparescu, ala cu voturi mai multe, nu?
              Foarte riscant sa votezi asa.

              • Sare'n Ochi zice:

                nu. voturile se redistribuie numai pentru consilieri, sau in cazul gramezii de senatori si deputati. deci unde sunt mai multe numere de distribuit. votul dat lui Nicusor nu se contorizeaza nici la Oprescu, nici la Prigoana, daor scade sau creste sansa unuia dintre cei doi pentru ca este vorba despre sudden death (castigatorul ia totul chiar si la o diferenta de 1 vot).

      • Sare'n Ochi zice:

        a revenit in partea a doua si a zis ca exista (va exista) alternativa. dar nu cred ca se va numi Noua Republica. in plus nu vad de ce un PDL reformat, curatat de alde burtaverde nu ar fi atractiv. in fond este singurul partid care, taras-grapis, a facut reforma. mai trebuie sa se reformeze pe el.

    • Sare'n Ochi zice:

      primul da. al doilea acum.
      era un banc despre marxism, cum ca-l puteau experimenta mai intai pe soareci.
      cam asa zic ca se putea intampla si cu acest experiment…
      desi, daca ma gandesc mai bine la aia 22% ai USLinoasei, se face experiment pe bizoni si guvizi mioritici.

  5. ceaikovski zice:

    Oameni buni, eu plec la tara. Imi iau laptopul, asa ca vom comunica, daca se intampla ceva. La TV nu am la ce sa ma uit, acolo-s 3 programe mari si late, ma bazez pe linkurile voastre, daca apar noutati.
    Salut cu voie buna! 🙂

  6. theo- nona zice:

    multzumesc Sare,

    desigur sfideazä orce institutzie a statului, guvernul PONTA;
    EU CRED CÄ IL PROVOACÄ SI PE PRESEDINTE:

    DAR CE-A MAI MARE SFIDARE; O AU CEI DIN USL;

    PT: POPOR: PT: CÄ POPORUL SE LASÄ CUMPÄRAT DE HAITA ROSIE;
    S-AU ESTE LASI-

  7. ceaikovski zice:

    Am avut o mare surpriza azi: am vb cu o tipa din MFP care a fost in iarna la razmerita din PU. Suparata fleasca de guvernul Ponta. Ca ei nu asta au vrut, ca nu de aia au mers in PU, ca astia-s infractori, nenorociti, au furat tara, etc.
    Nu le convine deloc. N-o sa-i voteze.

    • Sare'n Ochi zice:

      incurcate sunt caile Domnului…
      dar de ce a fost ea in PU?

      • ceaikovski zice:

        De dementa, in fapt, pt ca le-a taiat stimulentele alea infiorator de mari. Ei nu din salariu traiau, desi nici alea nu erau de neglijat, ci din stimulente. Din stimulente isi luau credite pe carduri, si isi planificau viata de zi cu zi. De cand le-a taiat banutii, tot ministerul de finante s-a rasculat. In afara de Pogea si de cei de dupa Vladescu care au fost niste „nesimtiti” pt ca ii intrebau prea des despre stimulentele luate ILEGAL, toti ceilalti au fost „domni”, adica ii lasau sa se infrupte.
        Legea spune clar ca stimulent poti lua doar din SUMELE ATRASE la buget. Adica daca gasesti o afacere nefiscalizata ( nu intru in amanunte) o impozitezi, si din banii aia 15% de formeaza fondul de stimulente. Care la nivel de minister este urias, iar la nivel de administratii locale, sau directii judetene, mai mic.
        Ori ei considerau si majorarile si penalitatile calculate de calculator (pe fisa fiscala) sume atrase si calculau 15% din aceste sume, stimulente. De aceea, aveau tot interesul SA NU PLATESTI BAZA adica impozitul respectiv, ei traind din majorarile pe care le calculau. De aceea domnul GEOARGESCU FLORIN a inventat calculul majorarilor, in SUVEICA. Toate societatile private l-au urat sincer pt porcaria facuta.

        • ceaikovski zice:

          Corectez: toate societatile. Pt ca cele de stat, au intrat in faliment din cauza acestei suveici. O porcarie. Nu apucau niciodata sa-si achite baza impozabila, pt ca aveau de achitat mai intai (dupa legea data de Georgescu, inspectorii luau mai intai majorarile si apoi daca mai ramanea, din debit) majorari SI penalitati, desi orice lege spune ca NU POTI FI PEDEPSIT de doua ori pt aceeasi fapta… Societati de stat au dat faliment, din cazua ca nu si-au putut plati impozitele la stat, desi ele platisera cu zecile de milioane, majorari si penalitati…
          Uneori, le mai juca pe degete si mai dadea o amnistie fiscala, de stateau aia sluj, si uite-asa ii juca pe degete si luau voturi 🙂 😉

  8. Pingback: Sondajul comandat de PDL local confirmă poziţia de lider a lui Iorguş… « MANGALIA – POLITICA între realitate şi ipocrizie

  9. crisuadi zice:

    N-am avut rabdare , cum fac de obicei , sa citesc si comentariile si m-am repezit sa te felicit , Sare’n ochi , pentru semnalarea , astfel , a unuia dintre cele mai bune si virulente articole scrise vreodata de Ion Cristoiu ! ! Cred ca , imi inchipui ca si tie ti-a placut si ai avut un moment din acela , cand spui : asa am vrut si eu sa scriu , futu-i gura ma-sii de treaba , mi-a luat vorba din gura ! ! 🙂
    Inca o data sincere felicitari pentru articolul tau , da-i bataie inainte ! !
    Acum pot , linistit , sa citesc si comentariile 🙂

  10. doru cu motoru` zice:

    `neata Coane ! 🙂 da` matinal esti la „sararie„ 🙂 Iaca pozna,uslasii incep sa priceapa ca vine „vreme mare„. Urmeaza ciolaniada mica ! Abia astept sa-i vad cum ies de la „negocieri„,cu fetele rosii de la palme. 😀 Iar balul sau ciolaniada mare,dupa aparitia in MO a numarului de viitori parlamentari: 300. Ma gandesc ca per total ,pdl istii au iesit in castig; si-au umplut buzunarele,au scapat de multi si nici nu mai iau bale „mediatice„ in freza.

  11. Dan zice:

    Neata Sare!
    Nu stiu unde gasesti pozele astea, dar sunt mortale.Cu pampersii pe ei parca acum au venit acasa de la maternitate.Pot sa ude si canapeaua, Felix nu se supara sau Ilici!Sper sa n-apuce astia sa vina la butoane ca ne ia mama dracului.In rest toate bune si frumoase.Bafta in continuare.
    Salutari de la Timisoara

  12. nelucraciun zice:

    „Guvernul Victor Ponta constituie însă o premieră: Persoane de pe listă sunt în conflicte făţişe cu Justiţia!“ (Ion Cristoiu)”
    Contrarevolutie pe fata, mon cher!
    Poate e mai bine asa.

  13. Jeler Robert zice:

    o sleahta de nemernici si imbecili,sper sa si rupa gatul cat mai curand,in frunte cu alcoolistul sef!!!

  14. brindusa zice:

    Savuros pamfletul jurnalistului E.Berdeli! 😛
    „De ce-s miniştrii lui Ponta putred de bogaţi
    M-am prins de ce miniştrii Guvernului Ponta sunt foarte bogaţi. Ei bine, pentru că social-democraţia modernă se axează pe o reformă treptată a lacomului sistem capitalist – cu ţelul de a-l face mai echitabil.
    În consecinţă, subalternii lui Ponta sunt putred de bogaţi tocmai pentru ca pulimea să înţeleagă – o dată pentru totdeauna – că şi un om cu foarte mulţi bani poate pricepe care sunt problemele (echitabile) ale unui sărac. Fac pariu însă că, la final de mandat, miniştrii lui Ponta vor avea câteva dileme. Una dintre ele va fi legată de sărăcia care are totuşi oarece satisfacţii ascunse. Altfel, cum de încă au rămas atâţia muritori de foame în scumpa noastră patrie?
    Şi mai este un motiv pentru care Ponta se bazează doar pe oameni bogaţi. Dacă cei din cabinetul său, săraci fiind, ar face prostii, ar fi socotiţi nebuni. Însă dacă-s bogaţi şi-o dau în bară vor fi catalogaţi doar drept nişte excentrici.”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.