Un guvern cinstit, făcut pe genunchi, așa cum numai ei, harnicii și cinstiții USL știu să facă

Victor Ponta a declarat, sâmbătă, cu ocazia lansării candidaților USL Bistrița-Năsăud, că a stabilit schema Guvernului în cursul dimineții, împreună cu Crin Antonescu, pe drum spre Brașov, iar Guvernul pe care îl va propune va fi „cel mai cinstit” pe care România l-a avut, informează Mediafax.

Deci, guvernul care exista de când există Uniunea Suspine și Lamentații, s-a făcut “în drum spre Brașov” – pe genunchi, în pripă, așa cum știu să „muncească” cei doi papițoi ai politicii românești.

Și are să fie “cinstit”. Sper să o știe și cei care vom avea onoarea de a ne reprezenta adevărata cinste în România. Că eu am răsfoit CV-ul penal al unora dintre acești “cei mai cinstiți” dintre cinstiíi României și m-am lămurit. Poate vă lămuriți și dumneavoastră, mai ales cei care ziceți că nu votați, motiv pentru care am ajuns prizonierii a 20% dintre electorii nițel cam spălați pe creier de atâta asistențialism.

Celor care susțin că nu au alternativă și că s-au săturat să voteze răul mai mic, le dau posibilitatea să vadă răul absolut pe care-l vor aduce la putere (deja un pas important s-a făcut), prin: “mi se rupe”, “mi-a ajuns”, “nu am alternativă”, lene, indolență și pasivitate:

Cam aceștia ar fi susținătorii Celui Mai Cinstit Guvern de Până Acum din România (spune-mi cu cine te însoțești, să-ți spun cine ești). O parte dintre acești susținători îi veți gegăsi și pe lista cu ministeriabili, Listă făcută pe genunchi, pe bancheta din spate  unei mașini, în intervalul de timp cât s-a parcurs drumul București – Brașov, de către Crizel Antenescu și Che Gargara. Sunt convins că cu fiecare oprire de ușurare a bășicii udului au apărut nume noi, s-au făcut rotiri de cadre, s-a negociat la sânge. Vă dau lista, mai dați câte o căutare pe Google cu privire la numele care apar pe ea, să-i vedeți cât de săraci și cinstiți sunt. Mai ales reprezentanții stângii-caviar din România

  1. ADMINISTRAŢIE ŞI INTERNE – Liviu Dragnea (PSD), Dan Nica, (PSD), Marian Oprişan (PSD), Ioan Rus (PSD)
  2.  FINANŢE PUBLICE – Claudiu Doltu (PNL)
  3.  ECONOMIE, COMERŢ ŞI MEDIU DE AFACERI – Varujan Vosganian, (PNL), Iulian Iancu (PSD)
  4. AFACERI EXTERNE – Titus Corlăţean (PSD)
  5.  AFACERI EUROPENE – Leonard Orban
  6.  TRANSPORTURI ŞI INFRASTRUCTURĂ – Relu Fenechiu (PNL), Eduard Helvig
  7.  MEDIU ŞI PĂDURI – Rovana Plumb (PSD), Carmen Moldovan (PSD)
  8.  DEZVOLTARE REGIONALĂ ŞI TURISM – Alin Burcea
  9.  APĂRARE NAŢIONALĂ – Corneliu Dobriţoiu (PNL)
  10.  CULTURĂ – Mircea Diaconu (PNL)
  11.  JUSTIŢIE – Cătălin Predoiu
  12.  COMUNICAŢII – poate își pune Varanul Turnător de Rude un om acum că Pambuccian a refuzat o primă ofertă (mai bine refuza să-și trădeze colegii de guvernare – dar mai știi?)
  13.  MUNCĂ, FAMILIE ŞI PROTECŢIE SOCIALĂ – Alexandru Cordoş (PSD), Mariana Câmpeanu (PNL)
  14.  EDUCAŢIE, CERCETARE, TINERET ŞI SPORT – Ecaterina Andronescu (PSD), Andrei Marga (PNL)
  15.  SĂNĂTATE – Eugen Nicolăescu (PNL), Florian Popa (PSD)
  16.  AGRICULTURĂ ŞI DEZVOLTARE RURALĂ – Daniel Constantin (PC)

Un mic PS (pe local cum s-ar zice): este a doua oară și ultima oară când ex-amicul meu Liviu Alexa mă dezamăgește profund. Acum îl văd umblând cu bloguțul pe la dosul expiratului pe cale de reșapare politică Ioan Rus. Asta-i soarta celor din PDL – să hrănească și să încălzească la sân tot felul de șerpișori, să dea bani și sinecuri celor care-i înjură cel mai abitir (asta se cam cheamă cumpărarea liniștii dinspre o direcție și, de când cu celebrul caz Gazeta, șantaj – dinspre cealaltă). Pe lângă Silviu Mănăstire (omul lui Gușă, omul lui Sorin Ovidiu Vântu, individul care atunci când scria la Ziua de Cluj îi tăvălea pe Emil Boc și pe ai lui în sos de limbă, adică scuipați grosolani) și care a fost omenit, pentru aceste merite, cu postul de consilier al ministrului Economiei în mandatul scurt al lui MRU (și era cât pe ce să ajungă, dacă n-a ajuns și în CA al Hidroelectrica), genul acesta de relații ale PDL cu oamenii care îi înjură excelează. Am auzit că și Sorin Apostu și-a tras pe lângă el, pe vremea când era un primar mult iubit și stimat, astfel de boschetari de presă, care ieri îl adulau și-i umpleau anticamera, iar azi, în numele deontologiei, chipurile, se erijează în procurori și judecători (dar i-au încasat banii). Sunt oameni care-mi spun, că au văzut cu ochii proprii cum se înghesuiau – chiar și unul ca Liviu Alexa, împreună cu Mihai Șoicaca, la masa lui Sorin Apostu și cum omul îi hrănea chir și pe colțul biroului de primar cu mâncare de la Cantina Primăriei (de-aia de zece-doișpe lei porția, nici atâta nu trebuiau să se scobească prin buzunare). Despre Șoicaca și fratelui său am auzit cum le-a plătit publicitate să le reziste și să se dezvolte fițuica on-line. De la cei doi boschetari de presă nu m-am așteptat la altceva decât să-i sară la beregată celui care i-a hrănit, atunci când a dat “sponsorul” de greu (aviz amatorilor: un câine turbat degeaba îl hrănești, tot bolnav rămâne și nici loialitatea nu ai să i-o câștigi!). Dar de la alții, inclusiv de la ex-dragul de Liviu Alexa, mă așteptam la mai multă decență. Înțeleg: afacerile nu au mamă, nu au tată – dar atunci să nu mai facă afaceri cu cei pe care oricum se pregătesc să-i scuipe între ochi imediat ce nu mai sunt la putere! Iar celor din PDL Cluj le mai atrag atenția încă o dată: nu-i mai legitimați, prin prezență la manifestările lor și (mai ales) prin bani pe cei care abia așteaptă să vă înfigă un articol otrăvit în spate imediat ce veți fi fiind jos! Niciodată nu veți putea să le dați ceea ce cred ei că li se cuvine că le-a promis Ioan Rus că le dă dacă va câștiga alegerile.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

69 de răspunsuri la Un guvern cinstit, făcut pe genunchi, așa cum numai ei, harnicii și cinstiții USL știu să facă

 1. bidon113 zice:

  Cei care au susţinut că au ales răul mai mic, sunt nişte retardaţi. Nu există, băi, oligofrenilor, rău mai mic sau mai mare, răul e rău, oricât de „mare” ar fi..

 2. Sare'n Ochi zice:

  Cum au ajuns atunci în Parlament? Vom observa că drumeţii sunt, în imensa lor majoritate, parlamentari după scrutinul din 2008. E scrutinul la care PDL a sărit de la 10% la 30%. Fiind nevoie să se ocupe toate colegiile, baronii locali şi centrali ai PDL au adus în partid pentru a candida, ce-au găsit prin jur: profesori care le-au meditat odraslele, amante de o noapte, vizitii, grădinari, ba chiar şi băieţi care le-au adus pizza cu motoreta. Graţie armatei de primari, dar mai ales graţie lui Traian Băsescu, aceste persoane convocate să facă politică după principiul promoţionalelor din supermarketuri au ajuns în majoritatea parlamentară. Sub biciul lui Traian Băsescu, PDL a votat legi fundamentale ale reformei, menite să apropie ţara de standardele europene. Majoritatea parlamentară, alcătuită din turmentaţi, a votat aceste legi fără a fi o clipă conştientă de ce votează. La fel de bine, putea vota ghilotinarea fiecărui parlamentar din majoritate. Evenimentele din 2012 s-au constituit într-un moment de cumpănă pentru această majoritate turmentată. Traian Băsescu a lăsat PDL din braţe. Venirea unui premier independent i-a lipsit pe sărăcuţii cu duhul şi de singurul fir care-i mai ţinea în partid: accesul la câte o firimitură. Pe acest fond, baronii locali şi centrali din USL au purces la o muncă de convertire a nimeriţelor întâmplători în PDL, în politică şi chiar în viaţă. Le-au spus că PDL e pe cale a se destrăma. Le-au promis posturi în administraţie, locuri în colegii. Oiţele au crezut. Dacă Moţiunea pica, poate că, târâş-grăbiş, PDL ar fi supravieţuit până în noiembrie 2012. Din nefericire, cabinetul MRU n-a fost impus de Traian Băsescu pentru ca actualul Guvern să asigure supravieţuirea agonică a PDL la Putere. Cu o personalitate precum cea a premierului, Cabinetul a fost gândit ca un instrument prin care procesul de reforme urma să capete un nou suflu.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/cristoiu-contra-cristoiu-de-ce-trebuia-sa-pice-guvernul-ungureanu-978866.html

  • Sare'n Ochi zice:

   adica cam ce spuneam io ieri: „eu as incerca sa dau o explicatie frustrarilor celor din PDL, cei care au dezertat. acestea vin de la momentul cand cei din PDL au cerut bani pentru locale iar MRU a trantit usa. PDL isi facuse calcule ca strange otova cureaua timp de 3 ani, iar de banii economisiti da lapte si miere la locale. acesta era planul, plan care a fost distrus. asta insemna sa devii prizonierul propriului discurs. cel despre populism. asta in timp ce nu faci nimic sa-i ajuti cu masuri drepte pe cei care muncesc cu adevarat.
   in plus faptul ca eticheta de lider al PDL nu te mai scapa de urmarile legii, a contat la fel de mult. asta inseamna sa devii prizonierul propriului discurs. cel despre anti-coruptie.
   deci: PDL a fost capabil sa se sacrifice la nivel general in timp ce insisi sustinatorii au inceput sa-i scuipe in figura si sa le reclame faptul ca nu fac indeajuns – asta in loc sa scuipe in gura USLinoasa ca nu face NIMIC.
   asa ca ramane sa ne bucuram alaturi de USLinoasa ca RAUL ABSOLUT invinge RAUL MAI MIC cu ajutorul celor BUNI si PURI (deja tembeliziunile ni-l dau pe maretul Desemnat ca fiind un mare sportiv, il umanizeaza). asa ca TRAIASCA alde Vlaston – pionul otravit mutat in tabara NR sa faca supraveghere sa nu o ia cei buni si puri razna!”
   asa ca, atentie sporita si asupra vlastonilor din NR!

   • ceaikovski zice:

    Sare, bizonul ametit ar fi votat 80% USL, daca nu i s-ar fi reamintit ce inseamna PSD, PNL. Prin comparatie cu orice altceva, s-ar putea pana in nov, acel altceva sa castige procente marisoare 🙂

 3. snapshot zice:

  la al catelea mandat e Ilici ? … auzeam ca l-a chemat la el Brucan ca sa-l felicite, dar el nu si nu … ca e si Ceausescu pe acolo, ca …..

 4. observator zice:

  Pasarea Phoenix a reinviat din cenusa si ne va duce spre marete culmi de progres
  Ponta a vrut să fie premier doar ca să poată participa la raliuri cu coloană oficială.
  Văzînd cît de ușor e să devii premier, Crin Antonescu a cerut să fie numit și el președinte.
  Numirea lui Robert Negoiță la Ministerul Tineretului ar fi una inspirată, din moment ce se știe că de ani buni de zile domnia sa găsește tinerelor locuri de muncă bine plătite.
  Adrian Năstase a angajat o bonă filipineză care să stea cu Victoraș la Guvern cînd nu poate să vină el.
  Victor Ponta e dovada vie a faptului că în spatele fiecărui bărbat puternic stă un un fost premier condamnat cu suspendare.
  Auzind că Ponta a jucat baschet în facultate, românii abia așteaptă ca acesta să le asigure coșul zilnic.
  După numirea lui Ponta în funcția de premier, numele sediului guvernului se va schimba, în cinstea lui, în Palatul Victor.
  MRU doar a asigurat tranziția de la premierul cu bonă la cotroceni la premierul cu bonă filipineză.
  Mircea Geoană l-a sfătuit pe Victor Ponta să aștepte renumărarea voturilor înainte să se bucure.
  http://www.kmkz.ro/de_ras/texte/absolut-toate-glumele-despre-guvernul-ponta/
  Sare`n Ochi pote ne postezi poza de la motiune in care actualul PRIM SINISTRU il felicita pe Catalin Voicu, cel care va reactiva reteaua cu care vor avea Romania la picioare

  • Sare'n Ochi zice:

   in timp ce tata-socru-si sterge-o lacrima de emotie, un puscariabil face safteaua Romaniei trimitand un infantil la guvernare
   http://fc06.deviantart.net/fs70/f/2012/120/3/b/crap_by_victorlem-d4y1jy6.jpginfantilul desemnat si puscariabilul Voicu

   • Nevermore zice:

    Ioan Rus si Marius Nicoara (un expirat si un molau) au impanzit orasul cu fluturasi despre „Mafia PDL”. Poate se uita retardatii la poza de mai sus cu Catalin Voicu – 1 an petrecut pe tubulatura si dupa aceea vin sa ne vorbeasca despre coruptie.
    Bolsevicii nu stiu decat cu ba pe-a ma-tii!

    • Sare'n Ochi zice:

     am vazut. am primit si eu fluturasul compus de niste retardati de-ai USL Cluj in posta. cu cacaturi spera sa castige Clujul. io cred ca initiativa rahatului cu perje de-o infantilitate sinistra vine de la Horea Uioreanu (e bagat numai Tise in ecuatie). maimutoiul care poate decola numai dand din urechi are 6% la nivel de judet si are impresia ca asa face din cacat bici. poate afla individul (care si-a vandut spatiu in Cluj-Napoca sie insusi din calitatea de sef al comisiei spatii cu alta destinatie), ce inseamna sa muncesti, nu sa furi, abia apoi vine cu nemernicii ieftine. vad ca are bani de aruncat pe flutirasi tipariti full color pe hartie lucioasa!

    • ceaikovski zice:

     Baaa si p’aia cu impuscatul!

 5. ceaikovski zice:

  Sinistrul guvern al debilului maimutoi desemnat.
  De data asta numele ministrilor nu-mi mai provoaca sila ci groaza absoluta!

  • Sare'n Ochi zice:

   tocmai ce s-a exprimat ca doreste ca delegatia FMI sa plece de la Bucuresti cu o noua scrisoare de intentie semnata. deci, unde este acel nu ne vindem tara? deja incepe sa vomite rahatul mancat pana acum.

   • ceaikovski zice:

    O noua scrisoare de intentie nu inseamna neaparat ca vor sa continue cu FMI. Sa vedem care e cerinta din scrisoare.
    Mie mi-e teama ca vor sa dea cuprumin la rusi si gazele de sist, aia mi-e mie… Si rosia montana, ca de ce sa incasam redevente, cand putem da pe moca si sa ramanem cu firmele pline de datorii ca de capuse…

  • Sare'n Ochi zice:

   acum 2 ani si 7 luni Crizel Antenescu cerea intr-o conferinta de presa ca Emil Boc sa se debaraseze de ministri Andronescu, Predoiu, Nica si Sarbu (erau la guvernare PDL-PSD)
   http://stirileprotv.ro/stiri/politic/antonescu-boc-sa-se-debaraseze-de-andronescu-predoiu-nica-si-sarbu.html
   acum, in guvernul facut pe genunchi, iata ca au devenit compatibili (mai ales Abramburica), capabili, ca sa nu mai spun ca le-a crescut si preocuparea, astfel incat sunt numa’ buni sa intre in „cel mai cinstit guvern”…
   Cretinel Antenescu, si-atat!

   • ceaikovski zice:

    Sare, sa vad lista oficiala si pe cuvant de onoare dau desteptarea pe bloguri, sa mergem cu hartia igienica la guvern, alta solutie nu vad acum.
    Stii bine ca pe noi nu ne-a platit nimeni cand am iesit. Dam sunarea, si sa vedem cati ies. In f de numar, ne vom da seama si cator oameni le pasa, cati sunt ingroziti. Sa treaca 1 Mai muncitoresc si sa vedem lista.

 6. Sare'n Ochi zice:

  a-ntarcat balaia la PSD! Marian Oprisan l-ar da afara din partid pe Ion Iliescu!
  http://www.adevarul.ro/locale/focsani/Marian_Oprisan-_-Eu_l-as_afara_din_partid_pe_Ion_Iliescu-ca_a_luat-o_razna_0_691130891.html
  M. O. „- Eu m-am dus și am vorbit cu el (cu Geoană – n.r.).
  Rep.- Se-ntoarce în partid Geoană?
  M.O – Raspuns corect? Da!”
  M.O. „-Visul lui Iliescu este ca partidul ăsta să rămână mereu în opoziție. Înțelegi? Ca el să aibă ceva de spus de fiecare dată.
  Rep.- Ce credeți, că dacă veți fi la putere, nu o să aibă ceva de spus?
  M.O. – Nu, dar ne-am plictisit de etichetele lui, la modul cel mai sincer.
  Rep.- Vă plictisesc, dar încă se lipesc.
  M.O.- Da, eu l-aș da afară pe Iliescu, vă spun la modul cel mai sincer. Iliescu, cum să vă spun eu, a luat-o razna și a stat destul”.

 7. 🙂 gand la gand, fara bucurie.

  • Sare'n Ochi zice:

   😀
   facutul acesta pe genunchi este si din scoala lui Vanghelie, a analfabetilor. el nu stie ca nu exista „mai cinstit” „cel mai cinstit”. ori e cinstit, ori nu e. dar la ei, la USLinoasa, intotdeauna „masina lor de furt va functiona mai bine” (pentru a-l cita tot pe Infantilul Desemnat)…

   • Nevermore zice:

    Au facut guvernul pe drum. Strategia au facut-o pe buda (cica nu mai fac la olita, s-au maturizat – pote-i vede si Basescu), programul l-au facut cu acuarele, iar spiciul de investire le-a zis Voiculescu ca li-l face la nani-nani, ca el atunci lucreaza mai bine…

 8. Nae Camionagiul zice:

  Sa nu uitam nicicand sa iubim stenograma, ei, „cei mai cinstitii”, sunt pe-acest pamint un simbol al lui satana:
  Doua ore mai tarziu, in aceeasi zi, Vintu este contactat de Dan Ioan Popescu.
  S.O.VINTU: Salut, Dane!
  DIP: Salut, prietene. Da-mi si mie cam cum stam pe la ora sase.
  S.O.VINTU: Asa. Imi dai mie Ministerul de Finante sau ti-l iei tu? Apararea o iei tu sau o iau eu?
  DIP: Eu as vrea la Aparare, pe cuvantul meu.
  S.O.VINTU:Auzi, eu am glumit, nu vreau absolut nimic. Da, tati, ati castigat”.
  Misteaux – Care va sa zica Ponta si Crin fuk guvernu’.

 9. Nae Camionagiul zice:

  Cel Mai Cinstit Desemnat este in vizorul DNA pt. contracte semnate cu complexurile energetice Turceni si Rovinari, este in vizorul DNA pt. firma care sponsorizeaza cursele de raliu ale Domniei Sale. Sa nu uitam nici de dosarul mortii procurorului Panait (2002), in care marele Che Gargara este suspect de crima. Dar, de acum, toate aceste dosare se vor face invizibile precum si cele ale altor Mari Cinstiti ai Romaniei, multi dintre ei aparuti in lista ministeriabililor: Nica, Dragnea, Fenechiu, Sova, Mircea Diaconu – sunt doar cativa care imi vin acum in minte.
  Ponta a adaugat ca toata lumea il intreaba daca USL va da pensii si salarii: „O sa facem si lucrul acesta, DAR CEL MAI IMPORTANT este sa le redam romanilor SPERANTA”… Zau?
  Romanii nu duc lipsa de speranta, dimpotriva, de zeci de ani nu se hranesc numai cu speranta! Crizache si Infantilache au dat jos guvernul Ungureanu cand era pe punctul de a mari salariile. Ei bine, acum ca sunt Cei Mai Cinstiti Desemnati, au la dispozitie de trei ori mai mult timp – in acest mandat „limitat” cum tot subliniaza – decat a avut Ungureanu la dispozitie, pentru a indeplini promisiunile facute in timpul loviturii parlamentare. Sa le reamintesc cateva (ca gargaragiul infantil sigur le uita):
  – Cresterea DIN PRIMA ZI de mandat a salariilor, inclusiv cele ale parlamentarilor
  – Tot DIN PRIMA ZI de mandat, reducerea CAS
  – reducerea fiscalitatii
  – cresterea locurilor de munca
  – restituirea in integro a fostilor proprietati
  – reducerea TVA-ului la produse agro-alimentare
  – si multe altele
  Grecia, venim, venim! Spania, pastreaza-ne un loc! Falimentam impreuna!

  • Nevermore zice:

   Cu jumatatea aia de om, Constantin, presedintele PC, partidul care n-a participat niciodata singur la alegeri, o sa fie un guvern de hoti, caci acesta ii va face loc sefului Voiculescu la niste licitatii trucate.
   Cu Marga, alta muratura care si-a bagat tot neamul in Babes-Bolyai, avem un alt mare hot.
   Daca vine madam Abramburica, data afara de Nastase pe teme de coruptie, avem un alt hot.
   Daca vine si Sova cu milionul furat impreuna cu Ponta de la Turceni, avem un guvern de hoti sadea.
   In primul rand tu Ponta nu este curat deloc. A fost toata viata in remorca cuiva, omul cuiva, sluga cuiva. Acum este sluga lui Nastase, a fost seful corpului de control al lui Bombonel cand devaliza el tara si nu a prins nici un corupt.

  • Evanghelista zice:

   Incerc sa deslusesc entuziasmul mai mult decat rezervat, dupa succesul motiunii de cenzura, al celor care, conform sondajelor, sustin USL in proportie de cel putin 50%. Scad mai mult de jumatate din acest cuantum pe cei care nu au acces la internet (dar au acces zilnic la bodega satului) si tot nu se potriveste cu ce vad pe site-uri, pe bloguri si FB. Sunt putini si e o apatie printre ei de zici ca a castigat Basescu al treilea mandat…
   Din putul gandirii mele nocturne iata ce am scos (pot fi partial sau total gresit):
   1. MRU este regretat de tot mai mult romani, caderea guvernului condus de el initiind o revolta la adresa USL, MRU fiind perceput tot mai mult ca unica sansa de a schimba modul de a face politica in Romania.
   2. Marea masa a sustinatorilor USL de pe net sunt postaci de meserie care odata cu trecerea motiunii au intrat in depouri pentru reparatii capitale.
   3. Tot mai multa lume realizeaza ca odata cu instalarea guvernului Ponta facut in masina si compus din oameni cinstiti ca Sova sau Dragnea, urmeaza statia „Grecia”, cu peron pe partea stanga…

   • ceaikovski zice:

    O chestie extrem de interesanta: oameni care asteptau caderea guv MRU si care in ziua respectiva s-au bucurat la culme, azi erau plini de spume, la vederea eventualilor ministri ai guv POnta. Ca cica nu se asteptau ca Base sa numeasca pe cretinul ala, ca ministri respectivi sunt penali toti, etc.
    I-am intrebat: pe cine altcineva sa fi numit Base? Ca doar USL este alternativa la PDL si MRU…
    Ca sa fi fost un guv de tehnocrati (vechea poveste fara logica) dar in nici un caz PONTA!!

    In cazula asta, Base si-a atins scopul. Lumea care era oarba sau facea pe proasta, intelege ca ori e MRU, ori un premier PDL, ori USL. Simplu.
    Li s-a facut deja de iesit in strada si de strigat.

 10. Nihil sine Dex zice:

  Oare ce vrea sa spuna prin „guvern cinstit”? Adica guvernele anterioare, inclusiv Nastase, nu au fost „cinstite”?

  • Nevermore zice:

   Declaratia lui Victor Ponta lasa sa se vada de fapt febrilitatea care a cuprins USL si seamna mai mult a ingrijorare si superficialitate decat siguranta si intelepciune.
   Este limpede ca se dorea ca cel putin pana la alegeri USL sa fie o fecioara neprihanita. Lucru extrem de greu de realizat daca ne uitam la componenta esalonului unu al acestei aliante.
   Insistenta cu care Victor Ponta incearca sa ne convinga de bunele sale intentii si ale coalitiei compromisului politic numit a USL este cel putin suspecta si duce discursul sau in zona derizoriului. Parca ar spune: ,,gata, ne-am facut baieti cuminti de acum jucam corect si nu o sa va mai trisam”. Ca sa afirmi sus si tare ca guvernul care va veni va fi „cel mai cinstit” pe care Romania l-a avut inseamna ca afirmi si recunosti public faptul ca, toate guvernele care au fost, au fost necinstite. Uitand ca majoritatea lor au fost formate chiar de partidul pe care il conduci sau in sfarsit de stramosul sau.
   Si inca ceva: nu cumva ministrii acestor guverne sunt si acum in acelasi partid PSD?
   Ba da.

 11. Cap in Cap zice:

  cred ca toti ar trebui sa citim mai multe despre acest tovaras , din anterior asa ca puteti accesa : http://www.scandaldegorj.ro/dezvaluiri/adevarata-fata-a-lui-victor-ponta-un-nemernic-2/

 12. nelucraciun zice:

  Nu mai ziceti nimic de presedinte, care-i filmul cu miscarile rapide intru desemnarea premierului Ponta? Eu nu pot sa cred ca nu se ascunde un aisberg titanic aici!
  In rest, aceeasi Marie cu alta palarie! Revolutia (romana) in drect continua pe toate canalele….

  • ceaikovski zice:

   Raspunsul pentru tine este o intrebare pt CETATEAN 🙂
   Cetatean, este posibil urmatoriul scenariu: Basescu si USL au cazut de acord in privinta revizuirii Constitutiei, reorganizarii teritoriale, si alte necesitati importante pt Romania. Guvernul POnta nu trece, nu trece nici al doilea guvern, presedintele dizolva (care ar fi sit speciale in care acesta poate dizolva parlam?) parlamentul, mergem in anticipate (e neaparata dizolvarea parlam de catre presedinte, sau se merge in anticipate automat, (daca pica 2 guverne?), noua majoritate formata il suspenda pe presedinte (in acest caz, se fac alegeri pt presedinte, sau care e procedura?), iar USL se ocupa de revizuirea Constitutiei.
   Ei, ce ziceti?
   M-am tot gandit, politica poate ca nu este doar „le-a tras-o”, „v-am facut-o”, etc, ci un sir neintrerupt de negocieri…

   • Sare'n Ochi zice:

    nu exista nici o obligatie pentru presedinte de a desfiinta Parlamentul dupa 2 propuneri cazute – el capata doar posibilitatea de a o face numai dupa 2 propuneri respinse.
    Ponta, zice @Cetatean, tocmai vorbeste despre schimbarea Constitutiei care-l cam incurca – el ar dori anticipate:
    „Baieti si fete:
    http://www.realitatea.net/ponta-vrea-alegeri-parlamentare-mai-devreme-de-noiembrie-e-in-interesul-tuturor_937586.html
    Deja Ponta ar vrea alegeri mai devreme de noiembrie, insa il incurca Constitutia 😈
    ”Opțiunea mea personală din păcate este restricționată de prevederile constituționale. Am discutat în mai multe ocazii și cu alți juriști, nu cred că doar opinia mea e mai importantă. Există o prevedere în Constituția României care ne încurcă foarte tare, care spune că în maximum 20 de zile de la data alegerilor trebuie convocat noul Parlament. Ori, dacă le facem în septembrie și convocăm la 20 de zile, fostul Parlament încă nu și-a încetat mandatul”, a explicat Ponta, la Antena 3.
    ”Trebuie să găsim soluția constituțională, pentru că eu cred că este în interesul tuturor forțelor politice să nu ajungem cu alegerile în noiembrie sau, doamne ferește, de Moș Nicolae. Așa ceva chiar cred că nu-și dorește nimeni”, a adăugat el.
    Adica de ce sa NU ajunga cu alegerile in noiembrie, ca e frig si intuneric seara la ora 18?
    La obiect:
    Constitutia, art. 63.
    (1) Camera Deputaţilor şi Senatul sunt alese pentru un mandat de 4 ani, care se prelungeşte de drept în stare de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă, până la încetarea acestora.
    (3) Parlamentul nou ales se întruneşte, la convocarea Preşedintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri.
    Mandatul actual al Parlamentului a inceput pe data de 15 decembrie 2008, intrucit pe 15 decembrie 2008 a fost el convocat prin decret de TB si pe 15 decembrie a avut loc prima sedinta de constuire a Parlamentului. Prin urmare, mandatul actualului parlament tine pina pe 15 decembrie 2012.
    Presedintele Romaniei nu poate emite un decret de convocare pentru o data mai rapida decit 15 decembrie 2008, caci am avea doua parlamente legal in functie, dar nici mai tirziu de 20 de zile de la alegeri.
    Aadar, cel mai devreme viitorul parlament va fi convocat pe 16 decembrie iar alegerile trebuie sa aiba loc la final de noiembrie. Asta e varianta cea mai rapida, vaianta lenta inseamna alegeri si in martie 2013.
    Deci intrebare: de ce ar vrea Ponta alegeri mai rapide, acum cind nici nu a cerut votul de investitura in Parlament 😈 ?”

    • Sare'n Ochi zice:

     Ghinionul lui Ponta, anticipate se pot face doar daca vrea Basescu, si nu mai devreme de 7 octombrie. Cel mai devreme.

    • ceaikovski zice:

     Pt ca nu renunta la chestia cu suspendarea lui Base. Dar poate ca Base si-a negociat mandatul, asa cum voia nu demult, (s-o fi sictirit si el, i s-o fi acrit) si atunci ii trebuie suspendarea, ca motiv sa se carabaneasca mai devreme de la Cotroceni… In timp ce PSD sau USL o fi acceptat sa revizuiasca Constitutia.
     Nu stiu, poate fi posibil un asemenea scenariu?

     • Sare'n Ochi zice:

      categoric nu. Basescu nu se va declara invins ca si Umilica.

      • ceaikovski zice:

       Pai tocmai ca nu se declara invins, e … „suspendat”.
       Daca asta e singura solutie pt modificarea Comstitutiei si pt reorganiz teritoriala, cred sincer ca Basescu accepta 2 ani in minus la Cotroceni.

       PS eu dau argumente dar nu vreau sa te conving, pur si simplu imi trebuie argumentele tale contra, sa vedem daca un astfel de scenariu e posibil sau nu. De ce continui cu asta? Pt ca aud la tv tot felul de personaje care discuta despre modificarea Const, de suspendare, de reorg teritoriala, toate amestecate, dar in aceeasi discutie, si deja am intrat la idei.

      • ceaikovski zice:

       pai nu e invins… e „suspendat”. 🙂
       sunt sigura ca daca asta e singura solutie pt reviz Constit si reorg terit, Basescu renunta la 2 ani de mandat, nu se cramponeaza.

       • Sare'n Ochi zice:

        suspendarea nu se mai poate face decat cu prezenta la referendum a jumatate + 1 dintre toti romanii cu drept de vot. adica veci-ever nu ai sa mai vezi atatia romani la vot. in plus, daca Curtea Constitutionala zice ca nu-i caz de suspendare, hptararea nu mai este consultativa ca la precedenta parlamentariada.

    • ceaikovski zice:

     Nu prea inteleg. Pai daca se dizolva parlam, atunci nu i s-a terminat „valabilitatea”? Cum sunt 2 parlamente, daca unul a fost dizolvat?

     • Sare'n Ochi zice:

      altceva am scris. am scris ca Parlamentul ca atare poate fi dizolvat de catre presedinte daca doua propuneri de guvern cad la votul de investire. poate, daca vrea. daca nu vrea, nimic nu-l obliga la un asemenea gest. poate sa propuna primi-ministri pana vine vremea alegerilor la termen conform Constitutiei.

      • ceaikovski zice:

       asta am inteles, dar poate asta a fost negocierea, intekegi? Picam 2 guverne, mergem in anticipate, voi ma suspendati dar treceti al modif Constit si reorg terit.
       Eu nu sunt invins, ci suspendat, poporl poate ma revoteaza, poate nu, ca am acumulat destula dezamagire (sa zicem) si vine un al prezident, pana in 2014… cand sunt alegeri prezidentiale, sau sta 5 ani? Sau daca se modif Constit 4 ani.
       Pe bune, roaga pe Cetatean sa analizeze scenariul asta. Iar daca il suspenda pe Base, ce se intampla ulterior? Noul prezident sta 2 ani, pana in 2014 sau sta 5 ani?

  • ceaikovski zice:

   Toate astea ar putea fi verificate, daca nu incepe nici o vanatoare de vrajitoare si politicienii de-o parte sau de alta, vor sta linistiti o perioada. USL ar putea guverna linistit pana in 2014, cand vine (daca vine) MRU la Cotroceni si datorita modificarilor din Constitutie, s-ar putea sa vedem si situatii in care daca majoritatea retrage sprijinul unui guvern, acesta sa pice simplu, fara emotii negative sau discutii aprinse.
   Oricum, in perioade de criza, eu stiu ca doar dreapta e buna la guvernare. Stanga vine dupa, cand are ce imparti 🙂

 13. Cap in Cap zice:

  Apropos de guvernul curat.
  http://www.scj.ro/dosare.asp?view=detalii&id=100000000212993
  PS: Domnisoru ala din cauza de spalare de bani n-o fi fiind tatal lui ala de varsa tafna scrisa pe Vax Publica?

 14. Sare'n Ochi zice:

  zice @Ribelalu pe Politeia (ca la noi vaz nu mai comenteaza :D):
  „Draghici, de exemplu, este mana dreapta a li Nicolesc de la Arges, este anchetat de DNA pentru coruptie, si preventiv cand apele erau tulburi (cam la o luna dupa restarea lui Nicolescu), s-a internat si el tot la Floreasca pentru probleme “cardiace”.
  Alte nume “grele”: Dragnea(baron), Diaconu(ani), Banicioiu( proxenetism), Sova (antisemit, contracte cu statul), Daniel Constantin (la agricultura unde Felix are probleme pentru mosiile luate de la stat in arenda), Mariana Campeanu (liberal la munca? asta e domeniu social-democrat) samd.
  – Daniel Savu (interne) În timpul guvernării PSD (2000-2004), Savu a fost directorul filialei prahovene a APAPS (acualul AVAS). Înainte să se înscrie în PSD, în 2000, Daniel Savu a fost ofițer SRI Prahova. Daniel Savu a fost monitorizat când era ofițer activ pentru afaceri dubioase cu activele societății de stat Ceres. Ulterior, ca șef regional APAPS, numele lui Savu a fost implicat în dosarul „Distileria”, instrumentat de DNA
  – Corneliu Dobritoiu (aparare) La începutul lunii februarie 2007, Corneliu Dobrițoiu a fost acuzat de către presă că și-a cumpărat în anul 2005 apartamentul de serviciu de 115 metri pătrați într-o zonă centrală a Capitalei (în același bloc cu generalul Sergiu Medar, consilier prezidențial pentru apărare) cu 27.000 de euro, deși pe piața imobiliară o astfel de locuință ar fi valorat 150.000 de euro. Această tranzacție s-a perfectat deși conform declarației sale de avere, Dobrițoiu mai deținea o casă de vacanță din 2004, în comuna Găneasa (județul Ilfov), pe numele soției, bijuterii de 20.000 de euro și active financiare de 50.000 de euro.
  Legea nr. 562/2004, modificată prin Legea nr. 357 din 2006, pentru vânzarea locuințelor de serviciu din apărare, ordine publică și securitate națională, interzice cumpărarea apartamentelor de către persoanele care „dețin în proprietate, ele sau soțul, o locuință proprietate personală“. Corneliu Dobrițoiu a declarat că nu a încălcat legea, pentru că, „potrivit procedurilor, eu nu aș fi avut șanse să cumpăr locuința de serviciu dacă aș fi avut o proprietate în București“
  – Iulian iancu este cel care a propus in calitate de presedinte al Comisiei pentru Industrie din camera deputatilor modificarea legii astfel incat combinatele lui Ion Nicolae sa primeasca gaz ieftin”.
  Noi dovezi, cum s-ar zice, de guvern sarac si cinstit – tu-tu-i in respect, sa-i tut!

 15. ceaikovski zice:

  Sare, m-am gandit la scenariul asta, nu te superi pe mine, dar aud o groaza de pareri la televiziuni, si mai ales discutii, chiar si cu reprezentanti PDL, despre anticipate, suspendare, modif Constit foarte necesara din cauza ca institutiile nu pot functiona normal, si atunci le-am legat.
  Nu te supara ca insist, e nevoie de argumente serioase ca sa putem exclude (sau nu) un astfel de scenariu. Lumile deja vb despre sustinerea sau non-sustinerea guv Ponta, etc.
  Discutiile sunt interesante, tocmai pt ca acum nu astea sunt subiectele zilei, ci ministri lui Ponta si validarea in parlam.

  • Sare'n Ochi zice:

   eu cred ca USL s-a speriat de guvernare si-acum incearca sa scape. vor fi in stare sa voteze chiar ei impotriva lui Pontache.
   dar vom trai (sper) si vom vedea.

   • ceaikovski zice:

    Tocmai, dar daca asta a fost intelegerea? Nu cu tot USL-ul, doar cu cateva personaje…
    Base nu face un pas, fara sa se fi gandit si negociat inca 3 pasi in avans…

  • Sare'n Ochi zice:

   la schimb cu Constitutia Basescu a declarat ca da 2 ani de mandat. dar schimbarea termenilor Constitutionali trebuie sa se faca dupa cum a declarat el – reorganizare teritoriala, Parlament unicameral si 300 de parlamentari + vot uninominal cinstit + vot electronic. si ar mai fi. in plus, daca este liber de sarcina in toamna, poate prelua PDL in lupta pentru parlamentare si sa-l sustin pe MRU la presedintie in fata lui Antenescu. practic i-ar spulbera. nu-i crede pe uselisti chiar atat de prosti. in ticalosenie si machiavelic nu sunt deloc niste naivi.

   • ceaikovski zice:

    Merci.

    PS: dupa cum s-au aruncat la guvernare… numai inteligenta nu-i caracterizeaza 🙂

    • Sare'n Ochi zice:

     stii cum e cu managementul resurselor? pana la urma s-a gasi careva sa-si dea seama ce are de facut. oricum discutam despre alegatorii lor care sunt ei putini din 100% dar sunt multi din 40% cat se mai ostenesc sa mearga la vot. aici este baiul.

 16. ceaikovski zice:

  Nu-i adevarat!! Pe realitatea tv aia fac misto de guvernul din masina, al lui Ponta!!!
  Ca cica era in elicopter, altul zice ca daca erau in masina si a trecut peste o groapa si i-a sarit pixul, a facut o greseala, na, ce guvern e asta?
  Nu se poate!!! Nici nu a fost validat si au sarit pe Ponta!!!!
  Extraordinar!!!

 17. Che Gargara zice:

  Nu pot decat sa spun „keep on with the good work” si jos palaria pentru dumneavoastra, va urmaresc cu mare placere.

 18. ribelalu zice:

  3/4 dintre aceste personaje au pete la dosar muuuuuuult mai mari decat toate guvernele PDL la un loc.

 19. ceaikovski zice:

  Am uitat sa va intreb: ati vazut sinistra statuie a barbatului gol cu hiena aia in brate, atacat de un brat care seamana cu sarpe?
  Asezat cum e pe scara aia de la Muzeu, cultura elevilor sau persoanelor care ajung acolo, incepe de jos in sus, „josul” fiind primul lucru care se vede 🙂 🙂 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.