Nu-i momentul să părăsim atât de ușor subiectul cu și despre falsurile de pe listele de susținători ai diverselor partide politice și mai cu seamă a independenților care câștigă alegeri în interesul Partidului Social (și, sanchi!) Democrat. Mai ales când acești “independenți” de profesie se pregătesc să câștige alegeri în interesul Uniunii Soluții (altele decât furtul și minciuna) Lipsă.
Dacă ieri am văzut cum de atâta conservare, Partidul Conservator a ajuns Partidul Vieții de Apoi, pe listele partidului timpi de antenă regăsindu-se de-a valma morți, minori și membri ai altor partide, azi este timpul să vizionăm falsurile de pe listele lui Sorin Oprescu (șmenarul general al Capitalei). Nu de alta, dar iar am intrat în anul în care Miracolul Învierii Alegătorilor Decedați îl va surclasa pe cel al Alegătorilor Indeciși și/sau care Nu Votează (că nu au ofertă, că nu-i treaba lor, că simt cum destructurează sistemul ticăloșit arătându-i că-l poate ignora – de parcă “sistemul” nu se bucură că și-a atins scopul și-i ține acasă, sau după fumul de la grătare, pe cei care contează și ar putea da cu “el” de pământ…).
În ceea ce privește listele cu semnături de susținere a lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei, jurnaliștii de la “Cotidianul”, pe vremea în care nu fuseseseră loviți de deontologia prin batistă a lui Doru Bușcu, Cornel Nistorescu și compania, au luat la verificat câteva nume pentru a constata că majoritatea celor care au putut fi contactați au susținut că semnăturile le-au fost falsificate. Vă reamintesc faptul că listele lui Opărescu au fost ținute la secret de către Biroul Electoral Municipal, iar scandalul s-a iscat în momentul în care, cu ocazia unei conferințe de presă, o pagină a putut fi fotografiată și supusă unui control de către jurnaliști – că organele legii erau ocupate să presupună cine va câștiga alegerile prezidențiale de peste un an, să știe de partea cui să se poziționeze. Așa s-a aflat că doctorul preferat al lui Ion Ilici Iliescu este un falsificator (mare surpriză!). Falsurile au două elemente în comun: în loc de seria și numărul de buletin conțin doar Codul Numeric Personal și adresa „susținătorilor”, iar datele cu care cetățenii respectivi au fost înscriși se regăsesc în diverse baze de date ale diverselor instituții și institute (sondajele de toate felurile să trăiască, vizitele pe la spitale și creditele doar cu buletinul, precum și amabilitatea diverșilor funcționari publici!).
Oricum dezvăluirile au fost făcute degeaba. Curtea de Apel a admis candidatura lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei, în pofida semnăturilor false din listele de susținători, iar Parchetul General și Biroul Electoral Municipal au declarat că nu se implică în anchetarea falsurilor. Asta cu toate că Legea pentru alegerea autorităților administrației publice locale spune, la articolul 50, că Biroul Electoral Municipal ar trebui să sesizeze falsul din listele cu semnături și să respingă acele candidaturi care se bazează pe liste măsluite: „Biroul electoral de circumscriptie examineaza (…) respectarea conditiilor de fond si de forma ale listelor de candidati, precum si ale listei sustinatorilor. (…) Candidaturile care nu indeplinesc conditiile legale de fond si de forma se resping de catre Biroul electoral de circumscriptie“.
Iar Parchetul a zis că se poate autosesiza doar în cazul în care există suficiente indicii referitoare la comiterea unor falsuri. Concluzia? Dacă doriți să falsificați ceva, faceți-o cu pile în sistem și, mai ales, fiți parte a sistemului și nu încercați niciodată să credeți că ați devenit mare doar pentru că ați fost deștepți (un prieten de-al meu zice cam așa: ți-e cald cu dinții-n gură?)…
Cam sinistru personajul. Dar extrem de sugestiv. Ne construiesc mortii viitorul.
Oprescu a fost făcut primar nu numai prin fals, dar și cu sprijinul „tacit” al celorlalte ”tentacule” ale coaliției foștilor împotriva românilor și împotriva țării.
Cea mai mică victorie le este necesară ca să poată să se erijeze în conducători de drept al tuturora.
Bineînțeles, spre a își lărgi posibilitățile de jaf și căpătuire!
De mirare ce a fost cu Oprescu?
Nu, în condițiile expuse mai sus!….
norocul nostru a fost ca a castigat (mai ales datorita diasporei) Traian Basescu presedintia. altfel eram la cheremul Oparestilor…
basescu este izolat. are cateva idei bune sau rele dar bine intentionat, dar nu are clasa politica cu care sa colaboreze
exact. nu avem clasa politica pe masura Romaniei moderne. dar nici electorat…
Bună dimineața !
Am o mare rugăminte. Nu mă pricep în acest domeniu.
Ce taxe trebuie sa platesti la stat in fiecare din cele 2 cazuri (PFA si cesiune drepturi de autor) si cum se calculeaza ele ?
Vă mulțumesc anticipat.
servus Carmen.
sincer habar nu am. cand vine vorba despre contabilitate sunt distrus si in conflict cu statul de cand ma stiu. am o firma de contabilitatea si ei imi inmaneaza cand este cazul dispozitiile de plata pe care trebuie sa le onorez. un sfat: nu-ti face PFA – este o mare porcarie. este scutit de TVA pana in 30 de mii de euro incasare anuala, platesti 16% pe cesiunea de drepturi de autor si, oricum te anunta statul la impunerea anuala cat considera ca ai de platit. in plus trebuie sa declari cam cat crezi ca vei obtine cu PFA-ul in anul care vine si sa platesti in avans un impozit (care nu stiu cum se cheama). incearca si o cautare pe Google – sau intra in blogroll in coloana din dreapta pana la sectiunea cu bloguri despre finante si pune intrebarea pe blogul lui Davidescu (de exemplu). sunt oameni amabili. si, important, stiu sa-ti raspunda avizat.
Victor, îți mulțumesc ! Eu sunt bugetară. Băiatului meu i-a propus firma unde vrea să se angajeze să-și aleagă el una dintre aceste forme.
cesionarea de drepturi este buna in sensul ca plateste firma toate spezele. numai, atentie: anul urmator vine si are pretentia la 16% din suma ramasa in mana baiatului – deci este bine sa negocieze. cu cesionarea scapa de contabilitate si alte stress-uri. fara PFA – e o mizerie.
Eu am înțeles.
Am apelat la voi pentru că nu știu cât de sinceri sunt cei care au scris pe : http://www.taxepfa.ro/taxe.php unde s-a informat băiatul. Am nevoie de sfaturi prietenești așa cum este cel al tău.
Nu găsesc care este blogul lui Davidescu.
😀 pardon – Dogaru Cristian
blogul lui Lucian Davidescu: http://www.riscograma.ro/