Cum ar fi să trăim în normalitate

de Victor POPA

Cum ar fi să trăim în normalitate? Să mergem la serviciu, în vizită la prieteni, să petrecem clipe plăcute împreună cu cei care ne sînt dragi. Din cînd în cînd să mai aflăm de vreo hotărîre a aleşilor noştri, şi să stăm liniştiţi să o analizăm. Să conducem pe şosele asfaltate, să mergem pe străzi luminate, iar la ieşirea din casă să nu ne potopească gunoaiele neridicate zile la rînd, iar turul pantalonilor noştri să fie ferit de colţii patrupedelor care bîntuie nestingherite printre blocuri. Cred că ar fi bine.

Dar, împreună cu concetăţenii mei, am cam uitat că poate exista şi aşa ceva. Ne-am obişnuit să trăim o continuă criză, inclusiv din punctul de vedere al problemelor generale. Mult timp nu am auzit decît acuze, venite de la toţi, spre toată lumea. Conturi blocate, scandaluri, perfidii şi jocuri, mai ceva decît prin Fanarul altor epoci. Cei pe care i-am ales pentru a ne rezolva problemele stau mai mult prin sălile tribunalelor decît acolo unde ar trebui să se afle. În tot acest timp noi stăm cu gura căscată, privim, nu pricepem şi ne întrebăm în van ce ar trebui făcut.

Un pas spre normalitate ar trebui făcut făcut cît de curînd. Să se înţeleagă aleşii între ei cine are sau nu dreptate, Dar, între timp, să mai facă ceva şi pentru noi. Pentru că de aceea i-am ales. Pînă la urmă ei sînt ai noştri, nicidecum invers.

Acest articol a fost publicat în Țara lu' 1001 de nopți și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Cum ar fi să trăim în normalitate

 1. ceaikovski zice:

  Ai visat urat azi-noapte? 🙂 🙂 🙂
  Cu ce sa ne ocupam timpul? Din ce cauze sa ne mai enervam? Cum sa mai ajunga oamenii tineri sa ne ia locul, daca noi traim pana la 70 de ani?
  🙂 🙂

 2. Vezi ce rau esti? :)…noi, astia pribegiti prin tari normale (top 20 🙂 ) deja gustam normalul si avem parte de el din plin.

  Sh-acu’ un blestem fin…Avet-a-va parte de normalul asta , da-v-as normal la tot cartieru’…na !

 3. Mihail Lungu zice:

  Păi, “noi” trăim, de fapt, într-un fel de normalitate. (Oare să-i zic subterană, după exemplul economiei?)
  Cu toate că am deplină înţelegere pentru dorinţa de a trăi într-o normalitate mai bună, mă îndoiesc că un apel pios la adresa politicienilor ajută la ceva. Dar hai să evit polemica şi să încerc să clarific un lucru.
  Citez:
  „Dar, între timp, să mai facă ceva şi pentru noi. Pentru că de aceea i-am ales. Pînă la urmă ei sînt ai noştri, nicidecum invers.”
  La cine se referă cuvântul „noi“?
  Noi, cei mulţi? Dacă da, trebuie să recunoaştem faptul că “noi” suntem o gloată amorfă, care îşi exercită dreptul de a controla politicienii(haha) nu numai printr-un vot lipsit de orice competenţă politică, dar şi prin exemplul fatal pe care îl dăm acestora după ce i-am ales. “Noi” facem în mic aceleaşi mizerii pe care politicienii le fac în mare. De ce să-şi bată capul?
  Noi, cei cu adevărat nevinovaţi? Păi suntem atât de puţini şi de slabi, încât ni se râde în nas.
  Despre posibilităţile de a ieşi din impas discutăm, poate, altădată.

  • Sare'n Ochi zice:

   noi cei putini care ne mai si agitam. macar in scris. macar ca atitudine. chiar citeam un esteu despre libertatea de a alege care nu face doi bani fara libertatea de a oferi. si in comentariul tau am regasit ideea – zici: “noi” suntem o gloată amorfă, care îşi exercită dreptul de a controla politicienii(haha) nu numai printr-un vot lipsit de orice competenţă politică, dar şi prin exemplul fatal pe care îl dăm acestora după ce i-am ales. “Noi” facem în mic aceleaşi mizerii pe care politicienii le fac în mare. De ce să-şi bată capul?
   ori asta s-ar traduce exact prin ce-am zis si eu.
   acel noi este un deziderat – am vrea sa fim mai multi si sa nu ni se rada in nas.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.