Politicienii mărunți au nevoie doar de pigmei în jurul lor ca să-şi dovedească măreția

de Ștefan Ciocan

Reforma clasei politice mult trâmbiţată (căznită, muncită, mimată) de către decidenții Partidului Democrat Liberal nu poate fi făcută numai cu câţiva oameni de bună credinţă, mulţi dintre ei naivi, care mai cred în principii şi idealuri. În spatele sistemului politic, şi PDL nu face excepţie, se află o întreagă şleahtă de politicieni cu vechime în jurul cărora nu cresc decât buruieni. Cum să vorbeşti despre înnoirea clasei politice atâta timp cât nici un tânăr capabil şi cinstit nu are loc în jurul liderilor care preferă să fie slujiţi de idioţi şi pupincurişti. Imediat ce ajung la putere politicienii îşi promovează în funcţii de directori şoferii şi secretarele (în loc să le plătească din buzunarul propriu, cinstit, preferă să le paseze efortului bugetar public), iar dacă au mai multe „scaune” decât slugi personale, atunci acestea vor fi ocupate de indivizi depersonalizaţi, făcuţi preş la picioarele stăpânului. Până în anul 2004, odiosul Iliescu şi sinistrul Năstase se comportau după modelul descris mai sus. A venit Băsescu (pe care nu pot să îl bănuiesc de rea credinţă) în spate cu un partid care susţinea reformarea clasei politice. Poate tocmai de aceea a primit votul tinerilor, al intelectualilor şi al diasporei. În ce se materializează însă ideile lansate de PDL şi de Băsescu în urmă cu opt ani? În lideri care se înscriu modelului politicianului român, după principiul „să furăm acum noi cum au furat şi ei”. Nimic nou în politica românească în afară de culoarea şi numele partidelor. Același politicianim ieftin păus în slujba interesului personal și de gașcă.

Ce poate să gândească un alegător al PDL când vede modul de lucru al unora dintre liderii partidului? Când vede că există şefi ai PDL care subordonează totul propriului interes. Care calcă pe cadavre şi îşi vând colegii numai să prindă ei un mandat sau să-şi îngroaşe conturile personale. Şi după toate astea având tupeul să vină în faţa alegătorilor mai curaţi ca Albă ca Zăpada şi să le ceară voturi prin scrisori tembele, trimise până şi morţilor. Aceşti politicieni reprezintă de fapt cel mai mare rău pentru România, dar ei sunt sistemul politic pe care nici o persoană de bună credinţă nu-l poate penetra decât eventual printr-o conjunctură favorabilă, şi pentru puţin timp. Şi ca să cobor din înaltele sfere ale abstractului, mă gândesc cum ar putea să voteze un alegător din Hunedoara pe candidatul PDL – de un exemplu, că la nivel de parlmentari, cu mici excepții, după chipul și asemănarea “colegului hunedorean” sunt cu toții; să nu se culce cumva parlamentarii celorlalte partide pe o ureche – sunt aceeași mizerie. Personaje atât de mărunte încât au nevoie doar de pigmei în jurul lor ca să-şi dovedească măreția. (A fost o figură de stil – să ne înţelegem!) Personaje care nu sunt capabile să gândească proiecte mai mari decât o sală de jocuri pentru pensionari. Revenind la Hunedoara, că mi-e mai la îndemână, un candidat care foloseşte banii destinaţi copiilor săraci ca să-şi trimită în vacanţă argaţii ce-l slujesc cu credinţă. Ca să nu mai vorbim despre candidatul care a pus mâna pe aproape toate unităţile economice din judeţ, care funcţionează cu bani publici, plantându-şi în funcţii de conducere oameni fără nici o pregătire, care au o singură calitate – îşi ascultă orbeşte şeful. În aceste condiţii orice discuţie a PDL despre înnoirea clasei politice este o frumoasă iluzie vândută unui electorat naiv.

De aceea vă sfătuiesc ca promisiunile electorale să le priviți ca pe nişte minciuni sfruntate menite doar să netezească calea politicienilor spre banul public din care timp de patru ani se vor înfrupta la fel cum au făcut-o predecesorii lor, dacă nu chiar mai aprig. PDL a avut şansa de a schimba ceva în România. Și a schimbat cât de mult s-a putut (mai cu voință, mai cu biciușca) – nu poți râni în patru ani tot ce-au murdărit generațiile de politicieni de cumetrie puiți de Ion Iliescu. Numai că, la nivel local, lucrurile se văd altfel, cămașa fiind mai aproape de piele și lumea cunoscându-se mai bine fiecare ce hram poartă. Din pricina acestui gen de politicieni – moștenire ca mentalitate sau primiți cu grămada în partid după câștigarea alegerilor (asta deși Traian Băsescu și-a avertizat colegii încă din 2004 să închidă partidul în fața oportuniștilor) -, pe care PDL, ca organizație, nu a reuşit să-i elimine din interior și cu care se pare că are de gând să defileze în continuare, este pe cale să rateze. Atât reforma ca partid, cât și câștigarea alegerilor. Încercați, fraților, să promovați și meritocrația, nu numai cumătrocrația!

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

62 de răspunsuri la Politicienii mărunți au nevoie doar de pigmei în jurul lor ca să-şi dovedească măreția

 1. ceaikovski zice:

  Una din problemele grave legate de apropiatele alegeri locale, este ca nici PSD nu s-a reformat. De PNL ce sa mai vorbim, aia daca se reformeaza dispar 🙂
  PSD a stat o vreme in opozitie; ar fi putut s-o faca (reformarea). Cum vreti voi sa se reformeze un partid aflat la putere?
  Daca intindem subiectul, ajungem pana la adiscuta despre ce intelegem noi prin reformare si ce inteleg ei. La ei e doar o chestie de imagine, la noi sunt mult mai multe… De la cum sa conduci tara, la moralitatea si profesionalismul membrilor, candidatilor.
  Daca nu se schimba nimic in politica, prevad ca in curand vor fi obligati sa puna in aplicare amenzi pt neprezentarea la vot…
  Oameni n-au, nimeni nu se baga in cocina ca sa-l manance porcii. Promovarile/angajarile se fac cum ai zis, ca pe timpuri: PCR (pile, cunostinte si relatii) plus bani, sunt sustinute si agreate haosul, lipsa profesionalismului, si a raspunderii. Totul e pe principiul dominoului. Daca dispare o piesa, este repede inlocuita pt sustinerea unui sistem. Mafiot. Statul, este mafiot. Pt ca legile care guverneaza, multe dintre ele, sunt facute mafiot, de mafioti, pt mafioti.

  • Sare'n Ochi zice:

   a, nu vorbim despre contrapartida – Domne fereste!
   tragem un semnal de alarma, poate nu-si mai pune PDL pe lista toate gunoaiele – le mai rareste.
   oricum, prin comparatie, PDL este cu mult de-asupra fata de restul (meritul lui Boc, al lui Basescu – al lui Tise la Cluj, al Monici Mcovei in Parlamentul European si ar mai fi). dar este timpul pentru pasul urmator – sa-si omoare dinozaurii fesenisti!

 2. Mai greu cu omoratul, ca dinozaurii contribuie din gros la pusculitza de campanie a partidului. Si sa vezi cum cad „printzipurile” in fatza pungii pline. Curatzenia ar trebui sa inceapa cvu finantzarea partidelort si cu un harnic control al cheltuielilor de campanie. Cand dinozaurul corupt nu va mai putea sa le dea peste ochi cu banii din shpagi colegilor lui, va veni si glaciatziunea care-l va trimite la Antipa.

 3. observator zice:

  Membri CNA impotenti in fata Antenelor,dar lei paralei in fata OTV-ului.La Anene nu se face campanie electorala permanenta lui Crin si USL-ului? DD senzationalescu este cu doua clase
  peste multirepetentu somnoros sau cochilotul ce-n permanenta da si el dovada inculturii folosind cuvinte al caror sens nu-l cunoaste „Victor Ponta: Dan Șova, ignorant, nu antisemit„
  IGNORÁNT, -Ă, ignoranți, -te, adj., s. m. și f. (Om) incult, fără cunoștințe elementare; neștiutor. – Din fr. ignorant. Sursa: DEX ’98

 4. ribelalu nelogat pe wordpress :) zice:

  Reformarea clasei politice nu se poate face decat in felul urmator: reducerea numarului de parlamentari, vot uninominal pur si reforma administrativ-teritoriala.
  Sa le luam pe rand:
  – Reducerea numarului de parlamentari. Mult nu inseamna neaparat si bun. Ba din contra.
  – Vot uninominal pur inseamna un singur lucru: trierea graului de neghina. Bonusul va fi mutarea centrului de greutate de la centru la individ in cadrul partidelor.
  – Reforma administrativ teritoriala : 8-10 regiuni si comunele comasate astfel incat sa nu mai existe localitate sub 10.000 de locuitori. Consecinta este disparitia miilor de directori si functionari proveniti din lipitorii de afise ai partidelor si din tractoristi.
  Asta ar fi primul pas. Urmatorii ar fi o noua Constitutie, nou regulament de functionare a Parlamentului care sa prevada sanctiuni severe pentru absenteism si traseism (sa fie permisa doar demisia dintr-un partid cu mentinerea functiei si numai in cazul votului uninominal pur), suspendarea parlamentarilor anchetati si eliminarea celor condamnati, limitarea numarului de mandate, interdictia parlamentarilor de a fi implicati activ si in presa samd.
  Cu vorbe nu se va reforma niciodata nimic.

 5. Mih. zice:

  Clasa politica oglindeste, la urma urmei, ansamblul societatii…
  Cu multi alegatori doritori de stat asistential, cu nostalgici ai „linistii” si „sigurantei” sistemului comunist, cu valorile reale calcate in picioare de prea multi, pt care nu munca si cinstea sunt virtuti, ci smechereala si descurcareala, cu multi care „iau” si cel putin tot atata de multi care „dau”, cu multi care nu stiu si nu fac, dar pretind ca stiu ce si cum trebuie altii sa faca…As putea continua mult si bine…
  Putem si avem dreptul sa blamam o clasa politica plina de incompetenti, corupti, demagogi, tupeisti, mincinosi…
  Dar…
  Cate alternative exista?
  Sa nu fim naivi, sa nu ne facem iluzii…
  2012 poate sa insemne fie revenirea stangii la putere, o stanga corupta, gaunoasa, mafiotizata, veghiata inca de cele mai odioase „emanatii” post-decembriste si cu perspectiva distrugerii inceputului (brumei, daca vreti) de reformare si cu aceea a revigorarii unui sistem mult mai corupt,
  fie, continuarea a ceea ce s-a inceput, a pasilor spre o normalizare a societatii, a continuarii si consolidarii reformelor, a unui stat de drept, a unei democratii reale si cresterea sanselor, in acest context, de aparitie si afirmare a unei noi generatii de politicieni, a unui/unor noi partide, de alt nivel, de alta clasa…
  As vrea sa merg la vot si sa aleg cu toata inima, cu toata increderea oameni politici pe care sa-i respect si sa-i apreciez: sunt foarte putini…
  Daca nu merg la vot, sau daca aleg fara perspectiva ca aceia in care, cat de cat cred sa si aiba un cuvant de spus pe scena politica, cresc sansele ca ceilalti, cei pe care ii detest cel mai mult, sa acceada la putere.
  Din pacate, inca nu am ajuns in etapa in care sa nu mai fie nevoie sa alegem, dupa o formula „consacrata” si dupa unele opinii, raul cel mai mic…
  Un partid nou INCA nu avem (despre NR nu comentez aici)
  Intre tabara Iliescu/Nastase/Ponta/Antonescu/Voiculescu/etc si Basescu/Boc/Ungureanu/Macovei/Boagiu/etc., pt mine alegerea nu e greu de facut, oricate nemultumiri am fata de o serie de membrii PDL.
  Sa votez USL (sau unul din partidele componente) iese din discutie, categoric.
  Sa nu ma duc la vot. le-as da tot astora o sansa in plus.
  Pt mine, asa se pune problema in 2012. Nu am alta alternativa.
  P.S.
  NR m-a entuziasmat pt o foarte scurta perioada de timp. Nu este vina mea ca azi nu mai am incredere ca ar reprezenta o alternativa pt acest an. Prea multe stangacii, prea mult orgoliu pt cata lipsa de experienta au si ma opresc aici…Mai au inca un drum lung pana la a se maturiza si pana a capata inteligenta si forta necesara impunerii in viata politica. Sa intri in „arena” atacand PDL-ul si menajand USL* (???), abordand teme „subtiri” si facand-o mai degraba de pe pozitii tipice pt stanga, mi se pare o mare, mare greseala.Le doresc, totusi, succes si ii indemn sa invete sa primeasca sfaturile si criticile prietenilor…
  *) Este important sa-ti faci calcule electorale, dar si astea trebuie facute cu cap si pana la o limita, daca tot afirmi ca reprezinti altceva decat oferta existenta pe piata.
  ………………………………………
  Scuze pt un comentariu excesiv de lung.

  • ceaikovski zice:

   „pt care nu munca si cinstea sunt virtuti, ci smechereala si descurcareala,’ ce vrei, ne-am dat dreaq si noi dupa aia societatea wall-street 🙂

   „2012 poate sa insemne fie revenirea stangii la putere, o stanga corupta, gaunoasa, mafiotizata, veghiata inca de cele mai odioase “emanatii” post-decembriste si cu perspectiva distrugerii inceputului (brumei, daca vreti) de reformare si cu aceea a revigorarii unui sistem mult mai corupt” ei vezi tocmai de aceea mi-e mie groaza!!

   Desigur ai dreptate. Dar noi nu vom vota cu inima stransa. Am crezut sincer in Basescu si in capacitatea lui de a conduce pdl. Daca Basescu nu exista, pdl ramane un partid ca toate celelalte…

   • Mih. zice:

    Ca PDL-ul (cu exceptiile de rigoare, tota stima pt cei care le reprezinta) nu s-a ridicat la nivelul lui Basescu, este un trist adevar.
    Un singur om, sau grup, sau echipa, nu poate face totul cand ai multiple frane si in exterior si in interior.
    Suntem totusi in situatia de a intrezarii perspective incurajatoare, asa cred.
    Sper ca noul premier si echipa sa guvernamentala sa (inceapa sa) confirme cat de curand.

    • ceaikovski zice:

     Ce zici tu, ca am fost la coafor (moamaa ce bine a fost!!!) unde iau eu pulsul – cum sa le zic… oi, loganarese, in fine, nu conteaza – telespectoatoarelor antenei 3. Mih draga, am ascultat cu stupoare cum gajicile imi povesteau cum Gadea s-a facut de ras (eu m-am facut ca nu stiu) in emisiunea in care l-a avut ca invitat pe Ungureanu. Cum a fost el de nepregatit pt un astfel de personaj. Cat de mult le-a placut de Ugureanu, ce tip misto e, ce karisma are, ce citit e, cazute pe spate ce mai!! Concluzia: le-a cucerit si s-au INDRAGOSTIT!
     Alooooo APACAAAAA 🙂 🙂

     Nu conteaza, Jean boxeaza. Deci? Sa ne bucuram deja? 🙂

  • Sare'n Ochi zice:

   nu-i lung, este bine venit.
   multumesc.

 6. Mih. zice:

  Salut, Sare! 🙂
  Inca o data: scuze pt lungime…nu-i intotdeauna o „calitate” 😛

 7. victor victor zice:

  Sintem o tara democrata!Intr-o asa tara justitia are ultimul cuvint.Si aici incepe vina lui Basescu.Milica i-a facut inamovibili pe judecatorii „pusi” de Iliescu si s-a vazut cum mergea treaba.Daca eu am stiut,in 2005,ca trebuie rezolvata problema aceasta,prioritar,Basescu de ce n-a stiut?S-au de ce nu i-au spus consilierii?Cind vrei sa bagi o gasca(mafie) la racoare nu incepi cu cel mai mare(ex.Dinu Patriciu),Incerci cu plevusca intii.Daca merge,ajungi si la rechini.Avea 3-4 ani la dispozitie si facea un pic de curatenie.Atunci poate ca nu a vrut-o,acum poate ca ar vrea dar populatia nu mai are rabdare.Pe Emil l-au infrint serviciile,pe Basescu justitia si un pic de aroganta.Noi ne scufundam incet-incet in haos iar Basescu se plinge ca e jignit.Daca rezolva problema justitiei pina in 2009,astazi nu mai era jignit decit de descreierati si noua ne era mai bine.

  • Sare'n Ochi zice:

   corect.
   Dinu Patriciu a fost o greseala facuta din orgoliu.
   iar noua ne-ar fi mers mi bine daca el il destructura pe Puturiciu de jos in sus. si nu numai pe Puturiciu, ci si pe NUS, si pe FELIX samd – inclusiv pe DELEANU SRS si gasc de informatori mascata in formatori de opinie.

  • Mih. zice:

   „Daca eu am stiut,in 2005,ca trebuie rezolvata problema aceasta,prioritar,Basescu de ce n-a stiut?” (?)
   „Cind vrei sa bagi o gasca(mafie) la racoare nu incepi cu cel mai mare(ex.Dinu Patriciu)
   ,Incerci cu plevusca intii.Daca merge,ajungi si la rechini” (??????)
   „Daca rezolva problema justitiei pina in 2009,astazi nu mai era jignit …”
   …………………………………….
   Cred ca multi gandesc asa. Cei care privesc din afara (de pe margine), care nefiind in situatia de a face, au impresia ca s-ar descurca mai bine decat cei care fac, cei care, probabil, nu-si bat capul sa inteleaga complexitatea problemelor, dificultatea enorma de a destructura un sistem mafiot ft bine pus le punct, consolidat si „servit” de cohorte de indivizi si mecanisme, cei care asteapta ca presedintele sa le rezolve pe toate…si repede.

   • observator zice:

    Gruparea politicienilor condamnati definitiv 2 (sentinta irevocabila) 4 condamnati ce mai au o cale de atac, 13 cercetati penal si cu cu domnul Mihai B. sunt in total 20 aproximativ 5% dintre alesii poporului. Propun alcatuirea unui grup parlamentar independent care sa promoveze legi pentru oameni cinstiti
    Cine vrea detalii cautare goagal lista parlamentarilor condamnati si va veti convinge ca faptele penale nu au culoare politica

  • ceaikovski zice:

   Patriciu avea prea mult tupeu si nu era decat o marioneta a serviciilor X care se ocupa si azi de zona petroliera. Ma rog, o fi domeniu strategic, dar nici sa si-l traga doar pe spuza lor…
   De aceea l-a potolit nitzel justitia. Mai mult, Patriciu a facut niste „artificii” total ILEGALE pe timpul ministrului de finante Tanasescu si a premierului Nstase, ca sa repuna esalonarea la Petrom, pe care o pierduse prin neachitarea ratelor, pt a putea fi vandut. S-or fi gandit ca apuca de coada soparla si va iesi si capul. Ete ca n-a iesit…

   PS: daca a intervenit autoritar in domeniul justitiei, au zis ca e dictator si se baga. Daca nu se baga, iar nu-i bine. Cat poate sa faca un presedinte? N-ar fi mai simplu sa functioneze legile, iar autoritatile statului sa-si faca datoria, si nimic mai mult?

 8. observator zice:

  Munitie pentru Vadim Tudor pigmei politicii repere morale pentru democratie
  1 Dan Ilie Morega, deputat independent, ales deputat pe listele PNL si membru PNL la data comiterii faptei, condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei
  2. Cosmin Popescu, deputat independent, ales deputat din partea PDL, exclus de drept din partid, conform Codului etic al PDL, condamnat definitiv la 2 ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei,
  In categoria „parlamentari condamnati nedefinitiv”
  1. Eugen Badalan, ales deputat din partea PDL, autosuspendat din partid, cadru militar la data comiterii faptei, condamnat in prima instanta la 4 ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata.
  2. Serban Mihailescu, senator UNPR, membru PSD la data comiterii faptei, condamnat in prima instanta la 1 an de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pentru primire de foloase necuvenite si nerespectarea regimului armelor si munitiilor savarsita in legatura cu infractiunea de foloase necuvenite.
  3. Adrian Nastase, deputat PSD, condamnat in prima instanta la 2 ani de inchisoare cu executare, pentru folosirea influentei sau autoritatii functiei de presedinte al unui partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata.
  4. Virgil Pop, ales deputat din partea PNL, autosuspendat din partid, condamnat in prima instanta la 5 ani de inchisoare cu executare, pentru trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata comis in forma continuata si spalare de bani in forma agravata.
  Au mai fost trimisi in judecata, spune Monica Macovei, alti 13 parlamentari pentru care se asteapta decizii ale instantelor: Tudor Chiuariu, Nicolae Dobra, Ion Dumitru, Marian Ghiveciu, Dragos Iftimie, Miron Mitrea, Sorin Pandele, Dan Pasat, Monica Iacob Ridzi, Mugurel Surupaceanu, Florin Turcanu, Catalin Voicu, Dan Voiculescu.

  Constatarea Monicai Macovei: sunt anchetati politicieni din orice partid, deci DNA nu poate fi acuzat de politizare!
  http://www.agenda.ro/news/news/52012/monica-macovei-face-lista-parlamentarilor-condamnati.html

 9. ceaikovski zice:

  Si sa nu uit: vorbiti despre inamovibilitatea judecatorilor. Dar de legea functionarului public, stiti? Tot un fel de inamovibilitate au si aia. Nu pot fi concediati, ci doar mutati pe o alta functie corespunzatoare pregatirii lor. Nu vreti sa stiti cate mizerii fac unii si desi se fac anual evaluari (la cei in cauza sunt proaste) nu se tine seama de ele. Au avut sindicatele grija. Nu poti sa-i faci nimic. Daca i-ai gasit o chestie, fii sigur ca dupa un an de proces revine si iti cere si salariul din urma. Ce va spun este CERT. Nu inventez. Functionar (inspector-supraveghetor fiscal la alcool-isti) care semna in alb facturile, prin in flagrant de politie, dat afara, revenit dupa un an, si cu salariul din urma dat.
  Hai ca am facut si rime… 🙂

 10. fanu zice:

  Trimiteti mai departe, poate il preia cineva de la investigatii. Multumesc!

  Buna ziua,

  Avand in vedere articolele de presa aparute in legatura cu scandalul provocat la Hateg de catre primarul Nicolae Timis, precum si explicatiile mincinoase date de acesta, va prezentam mai jos punctul nostru de vedere, avizat si argumentat(drept la replica):
  1.contractul de comodat pe 5 ani –in atasament. Faptul ca Primaria din Hateg nu are cunostinta sau nu vrea sa stie de acest contract, este un caz grav de incompetenta sau lucru pe langa lege.2.vizavi de “ distrugerile” pe care le-am facut de cand am preluat baza sportiva, va atasam poze cu starea acestei baze la momentul preluarii, iar cum arata ea in momentul de fata se poate vedea la fata locului. Bineinteles ca toate aceste lucruri au fost realizate din fonduri private(aproximativ 50000 ron), singura investitie a primariei Hateg in 6 luni de zile fiind o factura de 1200 lei, factura pe care au achitat-o din contul echipei de fotbal a orasului CSO Retezatul Hateg, lucruri care se pot verifica la AJF Hunedoara.3.despre bugetul pe care il aloca Primaria HATEG pentru returul de campionat: daca ar fi asigurat acest buget, adica aproximativ 150000 ron pentru intreg campionatul , noi puteam oferi toate garantiile ca echipa va promova intr-o liga superioara. Nicio echipa din liga a 4-a nu beneficiaza de un astfel de buget, mai ales in conditiile in care nu are stabilita promovarea ca obiectiv, insa e foarte bine ca se intampla asa, dar pana acum de ce nu a aparut un astfel de buget, in conditiile in care existau chiar niste bani in contul clubului dintr-o sponsorizare de la Heineken, bani de care nu stie nimeni ce s-a intamplat cu ei, decat primarul? Sustinem in continuare ca acesti bani, fara o supervizare, vor ajunge in bugetul pomenilor electorale, asa cum oamenii din Hateg vorbesc ca s-a intamplat si altadata, nu in cel al sportului. Mai mult decat atat, cum este posibil ca in aceste vremuri economice, sa refuzi sa colaborezi cu oameni care doresc sa investeasca in fotbal, sa realizeze un cadru performant de pregatire, in conditiile in care exista atatea exemple de falimente in acest domeniu, lucru care nu putea decat sa ajute Primaria sa foloseasca surplusul de fonduri pentru a majora obiectivele din sport sau sa le foloseasca in alte investitii necesare cetatenilor.4. Singura explicatie pe care o putem avea la aceasta reactie, este faptul ca noi am solicitat in cateva randuri primariei sa puna in funtiune acea cladire “ monument”, care a costat “ 5 miliarde”, dupa spusele edilului, lucru care nu s-a intamplat, insa care a deranjat deoarece ar fi trebuit sa oblige constructorul sa realizeze lucrarile de reparatii din fonduri proprii, lucrarea fiind in garantie(sigur ca la momentul la care noi am facut adresa era in garantie, in acest moment nu mai e pt ca au tergiversate acest lucru spunem noi intentionat) sportivii fiind nevoiti sa plece de la antrenamentele efectuate in iarna, transpirati prin zapada si frig, direct acasa. Realitatea este ca acea cladire este total nefunctionala, nereceptionata dar platita integral, asa cum sunt si alte “ investitii” in acest oras.
  In atare conditii, ne intrebam ca niste cetateni simplii: cine ar mai dori sa vina in aceasta regiune sa investeasca, sa creeze locuri de munca, atat timp cat autoritatile locale se comporta astfel???

  Mai jos aveti link-ul cu articolul aparut in presa in care Nicolae Timis “explica” ilegalitatea facuta:
  Edilul Nicolae Timiş a pus gând rău echipei de fotbal
  http://www.facebook.com/#!/photo.php?v=331942713509101 – linkul cu explicatiile d-lui viceprimar Dabelea.

  http://www.fcvictoriahateg.com

 11. brindusa zice:

  Daca doriti sa „revedeti” sau ” „la pomul lăudat du-te cu toporul” 🙂 :
  1 „Sunt bani si pentru profesori (….) Domnilor, Tariceanu si Geoana, renuntati la clientela politica si la risipa din sectorul public!”. Emil Boc -Campania electorala 2008-2009!
  2.”Vor sa foloseasca pretextul crizei, spunandu-le celor cu venituri mici ca nu nu mai sunt bani pentru cresteri de salarii”, Mircea Geoana- Campania electorala 2008-2009!
  3. „Eu eram director de banca in Huedin, imi mergea bine, dar sa stiti ca am intrat in politica pentru ca sa impart binele si cu altii. Deviza mea este ca ramii vesnic prin ceea ce faci durabil” (2008-2009)-Viorel Morar (PSD)
  4.”Si sa stiti, ca daca PD-L cistiga alegerile si face guvernul, pe mine ma vedeti ministru (n.r- de nevazut). Am experienta in situatii de criza si cred ca ma pricep la economie, eu am gestionat fabrici aflate in faliment, ma pricep la solutii. Ma vad, de exemplu, ministru la industrii in guvernul urmator.”-(2008-2009) Gheorghe Benea-din partea PD-L (fata lui tata o tanara de 25 de ani, fără experienţă şi pregătire, se ocupă de formarea profesională a diplomaţilor! Se întâmplă la Institutul Diplomatic, iar numirea pe funcţia de director a fost făcută de ministrul Teodor Baconschi. Tânăra este fiica unui important membru PDL, Gheorghe Benea, aflat la conducerea Loteriei Române.Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/nepotism-la-institutul-diplomatic-fiica-unui-lider-pdl-numita-director-de-baconschi_854776.html#ixzz1pJ35MZrV)
  Avem di tati! 🙂

  http://stirileprotv.ro/exclusiv/exclusiv-online/gogosi-electorale-pe-alese-ca-doar-am-avut-alegeri.html

  • Sare'n Ochi zice:

   vederi din Cloaca Maxima!

   • brindusa zice:

    Cloaca MAXIMA este unul din sistemele de canalizare ale lumii vechi.( nr;NOTA BENE!)
    Construit în Roma antică, în scopul de a se scurge mlizeriile locale şi pentru eliminarea deşeurilor intr-unul dintre oraşele cele mai populate, devenind pana la urma un afluent a râului Tibru ( nr. vezi astazi Dambovita :P) !

 12. brindusa zice:

  Copiii viseaza frumos! Nu jigniti frumusetea unui vis de copil, dragilor!

  Antonescu e mai degraba…

  Remember !
  Din cauza colaborării Monei Muscă cu fosta Securitate, Biroul Permanent Central al PNL a decis pe 14 august 2006, fără a mai aştepta verdictul CNSAS, retragerea sprijinului politic pentru Mona Muscă. Ulterior, Mona Muscă a fost exclusă din PNL. Mona Muscă a preferat să se retragă din viaţa politică, justitiarul Chucky precizand „„În PNL nu pot sta laolaltă turnători şi turnaţi”.
  Licenta ar fi fost: ” nu putem sta laolalta prea multi…” in schimb „once upon a time”…si cu o grupare mediatica mercenara in spate si ” potrivit deciziei CNSAS – Dan Voiculescu, cu numele Felix. a făcut poliţie politică””Eu, cu domnul Voiculescu – imi asum rolul major pe care il joaca in PC- am incheiat o intelegere politica din motive politice foarte clare, obiective foarte clare si stiind ca asupra lui Dan Voiculescu planeaza suspiciuni cat se poate de serioase.”

  PS: Nu am nici eu niciun dubiu legat de interfata comert exterior derulat pana in anii „90 si orice investire la extern sau in relatiile cu „auslanderii”, marea problema este cu cei care au informat,turnat, ruinat destine doar pentru „a manca si ei o paine” calcand pe viata semenilor sai!

 13. val_one zice:

  sara bună! 🙂
  Săricică, am ceva pentru tine ceva special. sper să te bucuri (şi tu):
  http://www.opiniastudenteasca.ro/v1/index.php?option=com_content&view=article&id=152804%3Ablugii-ne-erau-plini-de-singe-mihai-razvan-ungureanu-opinia-studeneasc-decembrie-89&catid=133%3Aoameni-si-locuri&Itemid=120

  ps- comentez cu o adresă nouă de mail, fără gravatar. cea veche cu care comentez oriunde dă şi aici aceeaşi eroare ca la Theophyle.
  That email address is associated with an existing WordPress.com account, please log in to use it.
  eu nici măcar nu am cont pe wordpress. am încercat şi cu adrese noi, cu gravatar. în zadar, cu toate primesc acelaşi mesaj. 😦

  • Sare'n Ochi zice:

   fa-ti un gravtar pornind de aici. banuiesc ca asa se rezolva problema. (ai link-ul de gravatar in partea de jos a blogului).
   multumesc pentru link.

  • ceaikovski zice:

   Te obliga sa te loghezi, stiu. Dupa ce am intrat la theophile parca, am patit-o si eu.
   Acum ca sa postez ma loghez pe wordpress, mama lor de securisti 🙂

  • Sare'n Ochi zice:

   cred ca au inceput sa va agate dusmanii ca sa va scoata de pe forumuri. posibil sa-si fifacut careva cont wordpress cu nick-ul tau?

   • ceaikovski zice:

    Nu, pe wordpress am eu cont, de cand am postat pe blogul Alexei. Ideea e ca pana acum puteam posta pe bloguri fara sa ma loghez. Acum nu ma mai lasa, ma obliga sa ma loghez. Naiba sa-i pieptene.
    Pe forumuri nu mai scriu de foarte multa vreme. Mi-o fi folosit careva nick-name-ul altundeva, e posibil. Pe forumul rtv eram tot ceaikovski. Ma stiau aia. De ani buni insa nu mai postez acolo, am plecat din cloaca aia.

 14. noradamian zice:

  Ziua bună 🙂 “Săptămâna asta deputaţii au lucrat 5 ore iar senatorii 35 de minute”:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/parlament-locul-unde-nu-s-a-votat-nimic-971978.html

  • Sare'n Ochi zice:

   o zi buna, Nora.
   nu este bine ca-i platim?
   e bine sa fii ales!

  • ceaikovski zice:

   Mult… prea mult…
   Las’ca vine campania (deja neoficial au intrat in ea) si nu-i mai vezi. Vine si vacanta.. eheeeiii, ce bine e sa fii parlamentar!
   Viata dulce de ales! 🙂

   • Sare'n Ochi zice:

    sunt in campanie la foc continuu inca din 2007 – de cand tot incearca sa scape de Basescu.

    • ceaikovski zice:

     🙂 🙂
     Pe proasta aia de Tusa o vac zilnic la tv. Face turul televiziunilor. Ea afirma ca sta la biroul ei de parlamentar si da audiente, ca munceste, etc. Cand are timp sa faca toate astea, cand ea plimba toate platourile tv?
     Moamaaa si proasta e… ma apuca durerea de cap numai cand o vad, schimb canalul.

     • Sare'n Ochi zice:

      pai de aceea o platimi/ii platim pe alesi – sa fca turul tembeliziunilor de unde sa se reverse in toata „intelepciunea” lor.

      • ceaikovski zice:

       Mai bine ar face o carte ca Mao, din intelepciunea lui Mao… Mai bine citim daca vrem, decat sa-i vedem/auzim zilnic. 🙂 🙂 🙂
       In „cartea sfanta din intelepciunea alesilor” sa scrie si cum sa tratez gainile bolnave de orb, si cainii care latra aiurea, cum se starpesc paduchii, rolul capuselor si multe altele…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.