Elucubrații din somnul rațiunii

Crizel Antenescu (momentan președintele PNL) a dat un interviu despre partidele sale de somn. Interviul a fost cocoțat pe site-ul zidezi.ro (la care nu fac legătura, că nu-i cazul – dați și voi o căutare pe Goagăl dacă vreți să fiți spămuiți așa cum am fost eu; pe Facebook, mizeria aceasta de site are URL-ul atât de blocat încât nu te lasă nici materialul propriu să ți-l postezi) – unde mai sunt băgați în seamă și Che Gargara, și acela micu’ a lui FELIX căruia nu-i prea știu numele și numai băieți și fete aparținători de Uniunea Suspine și Lamentații și simpatizanți (un site de propagandă cum s-ar zice). În material, Crizel Antenescu ne anunță că “doarme cât vrea, că se trezește când vrea (el așa crede – he, he, he! -, că se mai și trezește), că doarme liniștit – auzi exprimare la el – atunci când se culcă (și doarme neliniștit atunci când nu se culcă, când doarme de-a-mboulea în picioare sau sprijinit de fotoliul de parlamentar?). Și, pentru că aceste elucubrații despre somnul pe banii noștri a chiulangiului național nu aveau vizibilitatea scontată, au fost preluate de către agenția Mediafax, de unde au luat și calea Hotnews-ului.

 • „Adevărul este că mă trezesc când vreau eu, indiferent ce cred despre asta prieteni, adversari. Mă trezesc când vreau eu, foarte, foarte des mă trezesc devreme, nu ca să le dau lor socoteală. Mă trezesc devreme pentru că, înainte de toate, mă ocup de educația unui copil încă mic, care are școală de dimineață. Mă trezesc devreme pentru că e un timp, cel al dimineții, mai puțin poluat de televizor, de telefoane, de breaking-news. Dar nu cred că cineva foarte serios poate să ia în discuție așa ceva (și-atunci de ce iei în discuție subiectul, Crizel tată?). Când ajungi să discuți despre un om și principala acuză pe care i-o aduci este că ai auzit tu că se scoală târziu, înseamnă ca ești un găinar din punct de vedere ideologic, din punct de vedere politic. Mă scol când vreau!” (Crin Antonescu, individ se trezește cu credința că va fi președintele României)

La prima lectură, cineva ar trebui să-i explice că ar putea foarte bine să doarmă cât poftește pe banii săi. Iar pentru a se putea ocupa eficient de educația copilului încă mic, are la dispoziție măsuri de asistență socială de genul concediului pentru creșterea copilului cu o durată de 12 sau chiar 24 de luni. Plus că ar putea să solicite concediu fără salariu – din moment ce „să o ția sa” (nevasta) câștigă atât de bine încât au putut pune bani de o parte încât să-și achiiționeze un duplex de vreo 400 de mii de „iepuroi”  pe care au omis să-l mai treacă în declarația de avere. În ce privește educația pe care ar trebui să o dea și cea pe care a primit-o (odată cu nenumărate sponsorizări, la el sau la “să o ție”), corect ar fi fost să spună: „am un copil încă mic.ro”. Pardon, acela a intrat în faliment.

La a doua lectură, altcineva (să nu se plictisească Crizel și să adoarmă fără să se culce) ar putea să-i explice că interesul acordat prezenței și performanței la locul de muncă a domniei sale, mai ales că și-a exprimat dorința ca, în pauza dintre două somnuri (pe care le va băga când va vroi el), să fie președintele României, nu transformă pe nimeni în “găinar ideologic” (unde ești tu, Băsescule, dictatorule, să-i dai respect și din partea me?!). Mai ales când interesul celor care ar dori să știe despre ce și cât anume muncește Crizel Antenescu este susținut de plata unor impozite și taxe care, ulterior, prin bunăvoința legilor, se transformă în salariu (de senator, deputat, președinte de Patrie șamd). E ca și cum națiunea plătitoare de taxe, angajatorul cum s-ar zice, s-ar interesa de activitatea angajatului său, iar acesta i-ar striga, vizibil deranjat: “numai atâta știi, găinar ideologic și politic ce ești?”…

Revenind la somnul de frumusețe ideologică (și politică) a liderului PNL, acesta a precizat că, de obicei, doarme în dormitor și că se află în stare de veghe cât vrea el. Antenescu a mai spus că adversarii săi politici sunt deranjati în fiecare zi de acțiunile pe care le intreprinde atunci când este în stare de veghe, ceea ce îi creează o mare bucurie și îl determină să doarmă liniștit atunci când se culcă și să doarmă atât cât vrea.

 • “Indiferent la ce oră m-aș scula eu, indiferent cât aș dormi – dar poate nu mă scol deloc, poate dorm 30 de zile la rând! -, problema este că România azi e guvernată de ei, că românii sunt chinuiți de o guvernare hoțească și prostească pe care o au ei, indiferent dacă eu dorm sau daca sunt în stare de veghe”. (Uăi!)

Ce mai poți să spui după așa o declarație? Decât că sper ca, după alegerile din anul acesta, Crizel Antenescu va trebui să se scoale (că de trezit nu-i nici o șansă) și chiar să meargă la un serviciu.

 • COMPLETARE: Două florărese la tonetă. Din senin, pe cea mai tinerică o pufneşte râsu’. Se chirceşte pe vine, ca şi cum ar tăia-o durerile facerii. Când îşi recapătă suflul, începe să urle. ” Fă, Ionelo, ţi se văd chiloţii! Râde clienţii, uite! „, îi strigă ţigăncii din faţa ei. “Da’ ce fă, i-am furat? Ai mei îs…”, răspunde mândră colega. Declaraţia lui Crin Antonescu mi-a adus aminte de acest episod văzut în Gara de Nord. “ Dorm cât vreau!”, e încă o mărturie că lenea face parte din el. (merită citit materialul de pe Hydepark.ro)
Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Elucubrații din somnul rațiunii

 1. ceaikovski zice:

  N-a vorbit despre TREZIRE ci despre SCULARE. O avea probleme? 🙂 🙂
  In tot cazul, asa o declaratie… dreneaza bila 🙂 🙂

 2. ceaikovski zice:

  Uite ce-mi apare cand vreau sa postez: „You must be logged in to comment with that email address.” tre sa ma loghez obligatoriu, altfel nu ma mai lasa sa postez… 😦

  Ce sa mai spun de imbecil… i-a facut „gainari” si pe liberalii veniti zilele trecute la sediul PNL sa protesteze, aia care aveau afise cu „Crin, trezeste-te” sau asa ceva…

 3. ceaikovski zice:

  „Peste noapte şi prin surprindere”7, „am admis legiuiri străine”8, „legi străine în toată puterea
  cuvântului, care substituie, pretutindenea şi pururea, în locul noţiunilor naţie, ţară, român, noţiunea om, cetăţean al universului, fie din Berber, Nigritania, China sau(;) Galiţia?”9… „Ei, bine, nu le-am admis pentru român, cu interesele căruia nu se potriveau, ci pentru elemente economice cu care se potriveau şi care ştiu a se folosi de dânsele. Am creat o atmosferă publică
  pentru plante exotice, de care (din cauza cărora n.n.) planta autohtonă moare… Azi avem cele mai înaintate instituţii liberale. Control, suveranitatea poporului, codice franţuzeşti, consilii judeţene şi comunale. Stăm mai bine pentru aceasta? Nu, de zece ori mai rău, căci instituţiile
  noi nu se potriveau (şi nu se potrivesc n.n.) cu starea noastră de cultură, cu suma puterilor muncitoare de care dispunem, cu calitatea muncii noastre, încât trebuie să le sleim pe acestea pentru a întreţine aparatul costisitor şi netrebnic al statului modern”10.

  Desi nu are legatura cu subiectul, probabil ca ceva rotite din mintea mea au lucrat de au ajuns pe meleagurile acestea http://www.elibrarie.ro/carti/DRUMUL%20DOINEI.%20ARMA%20CUVANTULUI%20LA%20MIHAI%20EMINESCU.pdf

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.