Amurgul vuvuzelelor

Marți seara, la Antena 3, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a strivit o muscă în direct. L-a strivit cu DEX-ul (cum strivea muște cu ceaslovul bălăiorul Nică pe malul Ozanei), pe Mihai Gâdea, bâzâitorul insipid și prost până la agresivitate – muscoiul șef de pe dejecțiile Antenelor lui Dan FELIX Voiculescu, turnătorul fostei Securități cu patalama de la Justiție, dar încă vicepreședinte al Senatului României, deși falsul în declarații se pedepsește conform legii. Dar nu legii pentru dulăi, ci a celei pentru căței.

E al doilea chix major al vuvuzelelor de la Antenele Varanului securist (după pseudoreprtajul cu bugetara care-și vinde roșii la bucată-n piață) și al treilea al vuvuzelelor în general – luând ca început al devoalării adevăratei lor ticăloșenii materialul iRealității lui Sorin Ovidiu NUȘ Vântu (alt turnător) despre baba leșinată de la Urlați. Salutar acest Gâdea și hiclenia lui de răspopit – în ritmul acesta, capătă valoare de zero credibilitatea urletelor lor în tandem cu cele ale Uniunii Suspine și Lamentații. Cât despre posibilitatea ca prestațiile lor pe sticlă să semene cât de cât a jurnalism, poate se dumiresc și consumatorii (dar mai ales cei care varsă publicitate) că valoarea acesteia este tot nulă.

Cine a urmărit ieri seara “dialogul” din studiourile Antenei 3 dintre Mihai Gâdea și premierul Ungureanu a avut ocazia să vadă care este adevărata față a presei românești: o față de o prostie rar întâlnită.

REFERINȚE:

 • O dovadă a prostiei infatuate de care dă dovadă Gâdea vă recomand să urmăriți aici: http://www.youtube.com/watch?v=CFpOFEHl088&feature=player_embedded (În discuția cu Ungureanu, Gâdea a putut răzbi doar cu dicționarul în brațe, deși, chiar și așa, aveau amândoi probleme. Salutar înseamnă și salvator, chiar dacă nu vine de la salut, ci de la un cuvânt latinesc, care trimitea, se pare, la economisire. Omonimie care se păstrează în englezescul „saving / savings”.)
 • Adunate de pe net, despre emisiunea de aseară: ”Domnu’ Gâdea, vă întrerup…Sau, mai bine zis, vă dau un răgaz să vă relaxaţi.” (șamd, mergeți la sursă – vă veți distra copios)
 • Premierul Mihai Razvan Ungureanu, la „Sinteza zilei”: Unul dintre obiectivele mele principale este legea Sanatatii/ Am vorbit despre CAS ca sa dau un semnal de incurajare catre mediul privat. Asta nu inseamna ca se poate face peste noapte. Premierul Mihai Razvan Ungureanu a fost marti seara invitatul lui Mihai Gadea in emisiunea „Sinteza zilei” de pe Antena 3. Premierul a declarat ca unul din obiectivele sale principale este Legea Sanatatii, care trebuie refacuta si dezbatuta public. Referitor la reducerea CAS, Ungureanu spune ca a facut acea afirmatie ca un semnal de incurajare catre mediul privat, dar ca o modificare „nu se poate face peste noapte”. „Cresterea prudenta a salariilor in domeniul bugetar este primul punct din programul economic al guvernului. Intr-o luna de zile vom avea toate datele economice si vom da o data clara”, a declarat premierul, care mai spune ca Romania are nevoie urgenta de a atrage 6 miliarde de euro fonduri europene.
 • Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a răspuns la întrebările lui Mihai Gâdea, la emisiunea „Sinteza Zilei” a postului tv Antena 3. Iată principalele teme şi declaraţii. DESZĂPEZIRE. “Un singur român dacă se simte rău este o tragedie pentru mine”, a spus premierul Mihai Răzvan Ungureanu în deschiderea emisiunii, după tir prelungit de întrebări despre declaraţia de acum o lună referitoare la “lenea” celor care nu au ajutat la deszăpezire. CRIZA MORFINEI. “Nu cred în decapitarea unui administrator, înlocuirea unui singur om nu poate schimba un sistem. Am cerut un nomenclator cu toate medicamentele compensate şi este surprinzător că nimeni nu l-a cerut până acum”, a răspuns Ungureanu la întrebarea de ce nu l-a demis pe Lucian Duţă de la CNAS. UMF TÂRGU MUREŞ. “Astăzi a fost prezentat un proiect care a fost adoptat de membrii guvernului, el a fost pus pe site-ul guvernului şi va fi în dezbatere publică timp de 10 zile. Vom ţine cont de rezultatele acestei dezbateri”, spune MRU, sugerând că încă nu a luat decizia definitivă asupra reorganizării instituţiei. Integral in EVZ.
 • Referitor la deja antolgica intalnire dintre dl Gadea si MRU la Antena 3, lucrurile sa-u terminat asa cum am fost sigur ca se vor termina. Gadea a primit “mater lectionis” printr-un upercut in minutul doi si cu asta s-a terminat meciul
 • MRU o fi luminița de la capătul tunelului? Gâdea a fost neinspirat rău că l-a chemat pe premierul Mihai-Răzvan Ungureanu la emisiunea Sinteza zilei, ediția de marți seară, 13 martie, cu ghinion pentru unii din trustul Intact. Sunt sigur că nu a fost concurență în privința audienței și că, probabil, vreo 500.000 de români s-au uitat, în ideea că vor asista la o sinucidere în direct sau, măcar, la o tăvăleală care să-l umilească pe invitat. Ar fi dorit să vadă, evident, cum va fi măcelărit prim-ministrul într-o emisiune dedicată executării celor de la putere, evident, când nu sunt la guvernare PC și PSD. A fost clar pentru toată lumea că MRU l-a umilit pe Mihai Gâdea, iar sinucigașul a fost el, cu ideea de a-l chema pe premier. La toate capitolele. De ce? Pentru că Ungureanu e stăpân pe el și nu are nicio teamă de confruntări. S-a dus în cușca fiarelor și le-a luat la bătaie, iar, în loc să fie pradă, a fost vânător. Calm, zâmbitor și amabil, Ungureanu i-a dat castane moderatorului până i s-a spus „domnule profesor”.
 • COMPLETARE: Antena 1 şi “bugetara Mirela” pe care de fapt nu o chema Mirela şi care nu era bugetară. Ceea ce se vroia un simplu reportaj al Antenei 1 s-a transformat într-un model care demonstrează cum poate o televiziune să modifice realitatea. Materialul, semnalat de Kamikaze a fost răspândit la scară largă pe reţelele de socializare şi în presă şi a generat numeroase comentarii. O bugetară pe nume Mirela se plânge că nu are bani pentru a cumpăra un kilogram de roşii. În reportajul filmat de Antena 1 într-o piaţă din Bucureşti, o bugetară pe nume Mirela se plânge că nu are bani pentru a cumpăra un kilogram de roşii, fiind nevoită să le cumpere la bucată. Datorită scumpirilor şi a salariilor mici ale angajaţilor din sectorul public. Însă, câteva secunde mai târziu, acelaşi personaj apare în spatele unei tarabe ca vânzătoare. După difuzarea materialului, site-ul inpanamea.ro, motajul “Pagina de media”, a realizat un scurt interviu cu “bugetara Mirela” pe care au găsit-o la aceeaşi tarabă la care fusese filmat iniţial interviul şi care a mărturisit că o cheamă de fapt Mirabela şi că reporterul a rugat-o să cumpere două roşii. Cât despre faptul că a fost prezentată drept bugetară, Mirabela spune că nici nu a văzut reportajul cu pricina şi că probabil reporterii au făcut acest lucru “pentru interesul lor”. Evz
Acest articol a fost publicat în Derapaje prin presă și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

40 de răspunsuri la Amurgul vuvuzelelor

 1. Efect placebo – efect nocebo

  Este incredibil cât de mult poate fi influenţat subconştientul nostru de forţa sugestiei ! Si intrucât mintea subconştientã este cea care controleazã corpul nostru şi intreaga viaţã , prin intermediul sugestiei putem avea parte de o mulţime de intâmplãri – unele plãcute, altele extrem de neplãcute.
  Multã lume a auzit de efectul placebo. In cadrul unui experiment medical, ţi se dã un medicament despre care ţi se spune cã este foarte eficient – de pildã ca pansament gastric. Din 100 de voluntari pe care se testeazã medicamentul, aproximativ 50 constatã intr-adevãr cã au scãpat de durerea de stomac.Dar – surprizã ! Aşa-zisul medicament este de fapt o bobiţã de zahãr acoperitã de un inveliş albastru.El nu conţine nimic altceva decât zahãr. Si atunci, ce anume i-a vindecat pe cei 50 de voluntari ?
  Forţa sugestiei. Li s-a spus cã se vor face bine, au fost convinşi cã se vor face bine şi s-au fãcut bine. In fapt, subconştientul lor a fost convins de eficienţa medicamentului şi a dat organismului comenzile necesare pentru a se face bine.Tot ceea ce mintea noastrã crede, poate realiza.
  Mult mai puţini au auzit de efectul nocebo. In cadrul unui experiment similar, ţi se dã o pastilã despre care eşti avertizat cã iţi va face rãu – de pildã crampe stomacale.De data aceasta, numãrul celor ce se plâng de dureri la stomac este insã de 90 ! Evident era aceeaşi pastilã inofensivã de zahãr. Se constatã insã cã forţa sugestiei negative este mult mai mare decât a sugestiei pozitive.

  Lucrul acesta trebuie sã ne dea de gândit. Suntem expuşi zilnic, orã de orã, unei adevãrate avalanşe de mesaje negative , in primul rând prin presã . Inundaţii, cutremure, avioane prãbuşite, crime, violuri, preţuri care cresc,bârfe rãutãcioase ale colegilor, accidente de maşinã etc etc.

  Aceste mesaje cu puternicã valoare emoţionalã lucreazã fãrã sã ne dãm seama asupra subconştientului nostru.Iar rezultatul este cã ne merge prost fãrã sã ştim de ce.Suntem deprimaţi, ne pierdem increderea intr-o viaţã mai bunã, ne aşteptãm sã ni se intâmple ce e mai rãu. Si , de obicei, la ce te aştepţi, aşa se intãmplã. Dãm vina pe ursitã, pe guvern , pe socri , pe colegi , fãrã sã observãm cã , de fapt rãul este in noi. Cã l-am lãsat sã pãtrundã in mintea noastrã ori de câte ori a vrut, fãrã sã realizãm cã trãim in casã cu un duşman.

  Gata ! Puneţi piciorul in prag ! Incepând de astãzi inchideţi uşile pentru aceşti musafri periculoşi.Evitaţi sã mai urmãriţi jurnalele cu ştiri negative.Schimbaţi postul pe altceva. In fond aveţi 25 -30 -40 de canale prin firma de cablu. Urmãriţi emisiunile educative şi cele care sã vã refacã starea optimistã.Muzicã, divertisment, Mr.Bean.
  Evitaţi persoanele negative , cele care permanent se vaietã , criticã şi condamnã.Dacã aşa sunt colegii de serviciu sau, mai rãu, şeful dumneavoastrã, gândiţi-vã foarte serios sã vã cãutaţi un alt loc de muncã. Altfel , rãmânând alãturi de ei, riscaţi sã vã condamnaţi la o viaţã de eşec şi frustrare.
  Asociaţi-vã cu persoane pozitive, optimiste, orientate spre succes.Dacã vreţi sã aveţi o viaţã de succes , trebuie sã staţi cãt mai mult in preajma unor oameni de succes. Invãţaţi de la ei , gândiţi ca ei , acţionaţi ca ei.

  Folosiţi permanent forţa sugestiei pozitive citind cãrţi motivaţionale sau biografii ale oamenilor de succes, ascultând casete şi CD-uri motivaţionale, participând la cursuri şi seminarii despre succes, urmãrind emisiuni radio şi Tv cu oameni de succes.
  Pe scurt , folosiţi la maximum forţa sugestiei pozitive şi reduceţi la minim forţa sugestiei negative.Preluaţi controlul tuturor elementelor de sugestie din preajma dumneavoastrã şi folosiţi-le pentru a vã atinge obiectivele.

  Vã sugerez un mic exerciţiu pe care sã-l faceţi zilnic. Timp de douã sãptãmâni 1) nu vã mai plângeţi de nimic, nici in sinea dumneavoastrã, nici faţã de alţii 2) nu mai urmãriţi jurnalele de ştiri la TV 3) nu ascultaţi vãicãrelile celor din preajmã, cereţi-le sã schimbe subiectul. Dacã aveţi rãbdarea sã faceţi acest exerciţiu, veţi observa cã perspectiva asupra vieţii vi se va schimba.
  Silviu Popa. PhD – Doctor în Ştiinţe

 2. baricada zice:

  Arde-i pe mocârţani, Victore!..

 3. doru cu motoru` zice:

  Salut coane 🙂 am luat cu copy paste asta : in urma emisiunii Sinteza Zilei de marţi seară în care a fost invitat premierul Mihai Răzvan Ungureanu, fanii Antena 3 îl acuză pe realizatorul tv Mihai Gâdea că este vândut puterii„ 😀 😀 😀
  Vedeti in ce diktatura traim!!!!

  http://www.romanialibera.ro/cultura/media/fanii-antena-3-il-acuza-pe-facebook-pe-mihai-gadea-ca-este-vandut-puterii-257088.html

 4. brindusa zice:

  Nu stiu daca MRU e luminita sau luminelul :P, dar cu certitudine Gadea a fost invitatul tavalit incomod in propriul noroi taman in studioul ZOO de la Baneasa!

 5. ceaikovski zice:

  Pfuiiiii ce rau imi pare ca n-am urmarit emisiunea!!! Nu mai am antena 3 in grila de programe…
  uaiii, sa mor de oftica!!

 6. septigre zice:

  Buna seara,

  Bine scris! Foarte clar!
  Annuntio vobis gaudium magnum: Habemus Papam!!…MeReU s-au intrebat romanii cine va veni dupa Base…Veni, vidi, vici am putea spune…
  A fost in direct pe tava….si…A castigat …suntem pe drumul cel bun chiar dar mai e drum lung pana la sfarsit (crin pogonici a zis: ori noi ori ei…si au inceput cu ‘strambul’)

  Mamaaaa…mare durere mare….ce mai plang uslasii…am ceva sa va spui:

  „Iarta-i MeReU pe cei spalati pe creier. Nimic nu-i supara mai tare!”

 7. ceaikovski zice:

  http://dexonline.ro/definitie/salutar

  Ascult acum pe Turcescu. M-am lamurit. La asa moderator, asa emisiune…
  Ungureanu l-a menajat pe Gadea. Pe cuvant. Ar trebui sa-i multumeasca vesnic pt ca nu l-a facut praf din doua vorbe. Diferenta dintre un om citit, care a mai lucrat si in diplomatie, ca Ungureanu si un imbecil care se vrea jurnalist, ca Gadea, este ca de la cer la pamant.
  poate cu Ungureanu se va ridica nivelul discursului politic din Ro. Deja cu Dan Diaconescu Direct mi se facuse rau. Simteam cum mi se taie deja picioarele, numai la gandul ca va trebui s amerg la vot… Acum incep sa-mi creasca iar sperantele.
  Idealism? Sau Tembelism? 🙂

  • Sare'n Ochi zice:

   dupa Turcescu au aparut o ceata de idioti impreuna cu violatorul gainii care naste imbecili vii, Ion Cristoiu – si-au mancat la rahat de ma mir ca nu s-au inecat.

   • ceaikovski zice:

    Ti-am raspuns de vreo 3 ori. Platforma nu ma mai place, sau computerul meu e plin de purici, desi l-am full-scanat azi si nu e nimic in el…
    Pe scurt, ziceam ca m-a enervat si madam Pora, care facea critica extrema referitor la mesajul transmis de MRU, la emisiunea lui gadea. Dupa ce a marturisit ca nu s-a uitat la emisiune, critica lipsa mesajului. Noroc ca au convins-o aia in pauza publicitara s-o lase moarta, deja incepuse sa ma irite…

    • Sare'n Ochi zice:

     😀
     raspund mai pe seara, ca sunt pe drumuri si nu prea am cum comenta.
     computerul te place, platforma asisderea (altfel te trimitea in spam, cum ma trimite si pe mine cand postez din locuri diferite).

     • ceaikovski zice:

      M-or place, nu zic, postez din acelasi loc, poate ip-ul sa se fi schimbat, dar asta nu-i bai. Numa’ ca wordpressu’ nu ma mai lasa sa postez nelogata. Asa, deodata. Ciudat… Asta de ieri seara, cand am intrat (adica am incercat) pe Bloggary, sa citesc. Hmmm

      • Sare'n Ochi zice:

       uite ce zice skorpion pe Politeia cu privire la problema pe care ai indicat-o (si pe care o reclama si altii pe blogul respectiv):
       cred ca problema de azi au intimpinat-o doar cei care doresc ca viitoarele comentarii sa le vina transmise pe email si sa nu mai refresh-uiasca permanent blogul respectiv pentru a vedea comentariile ulterioare….

       • ceaikovski zice:

        e posibil, numai ca n-am dat nici o comanda de acest fel.
        Oricum ciudatenia continua, acum platformu’ imi zice nu numai ca nu pot posta, ci ca mailul este asociat cu al unui utlilizator wordpress. Ma doare biloiul. Ma obliga asadar sa ma loghez la wordpress, ca sa pot posta. Ce chestie…

        Virusi, posibil, dar antivirul pe care il am n-a detectat nimic. Daca o fi trojan, sau altceva si se mascheaza, nici nu-l va gasi…

 8. ceaikovski zice:

  Cred ca blogul Blogary are ceva virusi. serios.

  • ribelalu zice:

   Daca e vorba de fake-antivirusul Internet Security iese cu Antispyware-ul Webroot, chiar si varianta de test gratis.
   Daca va blocheaza de tot accesul la internet pacaliti virusul cu urmatorul cod de activare:
   :Y86REW-T75FD5-U9VBF4A si o adresa de mail fictiva. Apoi descarcati un Antispyware bun de exemplu Webroot, varianta de test ( il dibuie in cateva minute) sau Malwarebytes (e gratis dar scanatul dureaza circa o ora)

   • ceaikovski zice:

    Multumesc Ribelalu. Am alt antivirus si nu a depistat nimic. Dar ceva nu e in regula, azi am incercat sa postez aici de nshpe ori si platforma ma respinge, zice ca tre sa fiu logat ca sa pot posta. Pana acum nu am avut pb…
    Nu inteleg ce se intampla.

 9. theo- nona zice:

  nu intzeleg dece se vaitä räutäcios Cristoiu, cä are asa un lim,baj ,nu intelege nimic,
  nu cum e Bäsescu, iaca acum ii place bäsescu, ce nemernic.
  cä nu a aflat nimic dela ungureanu…………dacä nu i-a pus intrebäri pe mäsurä,
  a räspuns la prostiile intrebate, dacä vorbea aiurea , iar nu era bine.

  multzi ticälosi pe lumea asta.

  un interviu e reusit, cand e si jurnalistul pregätit, nu gargarä.

  dar cretinul-crin ,este un mitocan, asta le place precis mai mult

  • ceaikovski zice:

   Cristoiu se oftica pt ca nu a reusit inca sa-i ia interviu lui Ungureanu si pt ca acesta a mers la Antena3. E posibil sa se simta amenintat (ca intelectual) de elitismul lui Ungureanu, mai stii?
   Dupa cum vezi, Theo, toti sunt molipsiti de politica damboviteana. Toti vor pistoale, capete in gura, sange pe pereti. Si eu am vrut, chiar mult. Dar am obosit, acum vreau altceva. Imi e lehamite de politicieni , de toti. Vreau o dreapta pe bune, nu pe vorbe, vreau un premier care sa nu mai puna mana pe lopata sa dea zapada, m-am saturat de populisme ieftine. Nu vreau nici limbajul de lemn al actualilor si fostilor politicieni, vreau sa stiu EXACT ce-mi ofera un politician, cand imi cere votul.
   MRU tre sa invete sa lanseze mesaje clare, si pe mine deja ma are la vot.
   In emisiunea cu pricina, a fost o la..reala, creata de moderator, sau ce e Gadea ala, o acomodare cu postul, un mesaj subliminal alegatorilor usl, etc. In nici un caz, MRU nu mergea la antena, sa transmita mesaje de maxim interes public, ca nu e tampit, sa le creasca alora nivelul de sub-canal-media. Cand va avea ceva de spus, o va face la un post de tv ca TVR, nu la vantu, voiculescu sau alti securei si turnatori. Ce dreaq, le-a fost mai mult decat sef! 🙂 🙂 🙂 La aia merge sa i se ofere o cafea si seara simpatica, eventual!

 10. dadatroll zice:

  Astai apropo de ceva cesa intamplat in realitate sau asa fara nici decat o legature

  • Sare'n Ochi zice:

   e smuls din viata reala, cea de cu zi cu zi a imbizonatilor care se spala pe creier cu flecareli anteniste decat sa se spele pe dinti cu pasta de dinti si pe picioare cu sapun (desi ar merge si invers pentru unii dintre cei care latra ca prostii precum Crizel Antenescu si Che Gargara).

 11. brindusa zice:

  Doamna Armanca, a „creionat” ,cu o precizie de tip laser, specia flecar -nuda a jurnalismului de tip maidan (fara un dram de documentare prealabila) , generatoare doar de „idignari” de mucava de o parte si alta a ” sticlei”. Penitenta sau „delicventa” ?

  „Misiuni tot mai grele i s-au distribuit, de la penitența de a sta în fața lui Pascal Bruckner ca la poarta nouă, până la ghinionul de a fi scos la tablă de premierul Mihai Răzvan Ungureanu și prins cu lecția neînvățată. I s-au despletit complet întrebările, i-a pierit surâsul onctuos, i s-au scurs fondul de ten și tupeul obișnuit, iar bolnavii de cancer folosiți ca gardă pretoriană nu l-au mai putut, nefericiții, ajuta. Până la momentul ambițios al interviului de alaltăieri, dl.Gâdea s-a mai descurcat cumva în gălăgia toxică a Antenei 3, flancat de coriști zeloși, dornici de celebritate. Jurnalismul nu e chiar pentru oricine, iar televiziunea este la fel de nemiloasă ca și politica: scoate în evidență defectele, dezvăluie lacunele, erodează. Iar publicul aplaudă ascensiunea ca și prăbușirea, exact ca pe vremea gladiatorilor.” (Contributors-http://www.contributors.ro/media-tech/gadea-demisia-la-gerunziu/)

 12. brindusa zice:

  Bonsoir, Ceiut ( sper ca dialoghez cu doamna domnului 🙂 !
  Cum care?
  Gadea grosu’ si-artagosu’ ! 😛

  • ceaikovski zice:

   Ea e. Domnu’ e pana-n gat in lucrari si ma omoara si pe mine… Pe el o sa-l vedem mai rarut (ca-i mai dragut), pana nu se termina perioada, sta numai cu nasul in hartii… 🙂

   In leg cu gadea, glumeam desigur. gadea este un ilustru ecunoscut, de fapt 🙂 🙂

   • brindusa zice:

    Ceiut e numai una! 🙂
    De aia nu vroiam sa innobilez pe altcineva cu titlul asta!:P

    Din pacate, exista fabrica de clone urlatoare–Intact Media Academy- loc unde, „profesionistul” GADEA impreuna cu „deontologul” Capatos”- predau estetica urii si metode de gurnalism de televiziune!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.