Cu Legea Lustrației, rămâne cum am stbilit: lustrezi, nu lustrezi, vremea trece

Ștefan Ciocan: în urmă urmă cu aproape doi ani am scris textul de mai jos. Asta a fost…

Curtea Constituţională a declarat Legea Lustraţiei ca nefiind în acord cu legea supremă a ţării. Acest fapt era previzibil de altfel, pentru că între judecătorii Curţii Constituţionale există numeroase persoane care ar intra sub incidenţa legii şi ar fi în situaţia de a se supune lustrării. Ca şi în cazul legii ANI, Curtea Constituţională nu a făcut altceva decât să apere interesele judecătorilor. ANI verifica averile mai multor magistraţi. Cum acestea nu puteau fi justificate, a fost mai simplă desfiinţarea instituţiei atât de incomode pentru sistemul profund corupt din România. Prin declararea ca neconstituţională a Legii Lustraţiei, Curtea Constituţională se opune din nou încercării de reformare morală a societăţii româneşti. Practic, această instanţă, formată în mare parte din magistraţi numiţi pe criterii politice de Parlament, se transformă într-o formă supremă de cenzură a oricărei încercări de intrare a României pe un făgaş normal. Orice lege, care atinge interesele unor grupuri, fie ele formate din foşti comunişti, informatori sau politicieni corupţi, este declarată neconstituţională de un grup de magistraţi, majoritatea proveniţi din justiţia comunistă sau numiţi de clasa politică. În acest fel, reforma morală în România rămâne doar o vorbă în vânt şi nu va putea fi făcută decât atunci când ultimul activist PCR şi ultimul informator al Securităţii îşi va da obştescul sfârşit. Până atunci, suntem condamnaţi să trăim raportându-ne le aceleaşi valori morale cu care ne-au obişnuit relicvele comuniste şi urmaşii acestora: demagogia, minciuna, hoţia, incompetenţa. Dacă nu vom înţelege că asanarea morală a societăţi este cel puţin la fel de importantă ca reforma economică sau socială nu vom putea să ieşim din criza continuă în care trăim de 20 de ani. Pentru că având în frunte incompetenţi, politicieni corupţi, primari analfabeţi sau directori ai căror singur argument este apartenenţa politică, nu vom putea niciodată să creştem pe baze fireşti, economice sau sociale. Scurtele momente de „bine” în istoria ultimilor 100 de ani au fost cu totul conjuncturale. De aceea nu au fost de durată ci s-au transformat repede în momente de criză. Cel puţin, în ultimii 20 de ani, am fentat tot ceea ce se putea fenta. Am fentat economia, justiţia, morala, chiar şi credinţa. Acum plătim. Iar criza economică nu este decât un rezultat al profundei crize morale în care se află România. Dacă am fi promovat competenţa, cinstea, respectul faţă de lege, orice criză ar fi fost mult mai uşor de trecut.

Ce a urmat, doi ani mai târziu…

Camera Deputaţilor a adoptat până la urmă Legea Lustraţiei. Mult prea târziu! Unii ar zice că mai bine mai târziu decât niciodată! Doar că legea este şchioapă, aproape imposibil de aplicat pentru că a fost făcută în grabă. Din lege au fost scoase anumite categorii de nomenclaturişti, când puterea şi-a dat seama că era pe cale să-l lustreze pe premierul Ungureanu şi pe proaspăt numitul şef SIE, Meleşcanu. De asemenea legea permite foştilor nomenclaturişti să candideze pentru orice funcţie de la Preşedinte până la Consilier Local. Lustrarea înseamnă doar că nu vor fi numţi în funcţii publice foşti nomenclaturişti PCR, mulţi dintre ei deja pensionaţi şi ceva securişti care deca nu au deja propriile firme prospre muncesc pe bani grei la cele  multinaţionale. Concluzia nu poate fi decât una… După aproape doi ani de la decizia Curţii Constituţionale, rămâne cum am stabilit!

PS: Că tot veni vorba despre lustrație și cum ea nu se mai aplică unui individ precum Dan FELIX Voiculescu – deocamdată singurul politician-parlamentar cu patalama de turnător al Securității dată de însăși ea Justiția română, constat că țuțerii acestuia Crizel Antenescu și Che Gargara măcar și-au însușit apucăturile de bătăuși cu două clase ca trenul ai dictaturii pe care o clamează la alții, dar o propăvăduiesc ei. Deci ne apropiem cu pasi vertiginosi spre o noua democratie, in care dl Ponta ii va aresta pe toti cei care au fost, sunt si poate vor mai ramane pedelisti. Dl Crin Antonescu ii va inţarca pe jurnalisti si noi ii vom vota pentru spusele si gandirile lor marete.

 • Iar presiunile ciomăgarilor turnătorului Securității Dan FELIX Voiculescu la adresa opozanților lor continuă de-o manieră demnă de obsesivul deceniu ’50-’60. Sunt convins că turnătorului Securității Dan FELIX Voiculescu și acoliților săi le frige buza după a înfunda pușcăriile cu cei care li se opun.
  Narcisa Iorga
  , membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a făcut declarații șocante în legătură cu Antena 3. Într-o conferință de presă, în care CNA și-a spus punctul de vedere în legătură cu reacția lui Mihai Gâdea la adresa preşedintelui Casei Naţionale de Sănătate, Lucian Duţă, Narcisa Iorga a declarat că a primit amenințări cu moartea din partea Antenei 3 și chiar și din partea unor membri ai CNA. „Eu personal am fost ameninţată cu moartea. Am primit telefoane, e-mailuri, le-am trimis mai departe la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului1 şi am primit neînceperea urmăririi penale pentru Antena3, iar Antena3 s-a mândrit cu asta. Am primit amenințări și din partea unor membri CNA”, a declarat Narcisa Iorga, care a precizat că, doar în ultima lună, a primit 3400 (adică exact atâtea: trei mii patru sute de mesaje de la subdezvoltații mintali care își spală creierii la emisiunile lui Mircea Badea, în loc să se spele pe dinți sau pe picioare) de e-mailuri de amenințare de la Antena 3. Ea a mai spus că „este vorba de presiuni politice foarte mari, pentru orice decizie este nevoie de şase voturi, faptul că suntem atacaţi şi suntem ameninţaţi, şantajaţi, jigniţi poate că are o explicaţie, dar nu o pot înţelege. CNA este subiectul unor atacuri virulente din partea unor posturi care încalcă legea şi care se supără că sunt amendate”, a precizat Narcisa Iorga. CNA nu a luat nici astăzi o decizie privind sancționarea postului Antena 3. Mihai Gâdea i-a spus preşedintelui Casei Naţionale de Sănătate, Lucian Duţă, în emisiunea „Sinteza zilei”, că „este dobitoc și nesimțit”.
Acest articol a fost publicat în Politichie de mărgăritar și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

17 răspunsuri la Cu Legea Lustrației, rămâne cum am stbilit: lustrezi, nu lustrezi, vremea trece

 1. Ștefan A. zice:

  Pai sa vedem :
  -Membri retribuiti din functii in PCR , lustrati pe 5 ani .
  -Membri retribuiti din functii in UTC , scutiti .
  – Procurori comunisti , lustrati .
  – Judecatorii comunisti ( in functii acum atit in tribunale cit si in CCR si ICCJ ) , scutiti .
  – Securisti care au facut ” politie politica” lustrati .
  – Restul securistilor , scutiti .
  – Turnatorii , scutiti .
  NOTA . In 22 de ani au avut grija sa dispara atit dosarele unor securisti prezenti zilnic in viata mioritica si pe functii dar si statele de plata a securitatii din 1989 . Nici macar MApN nu dezvaluie lista ofiterilor securisti asimilati fortat in 1990 si trecuti la pensie dupa avansarile in grad pentru a avea pensile mai mari .
  Ce lege a lustratiei e asta ? Una tipica pentru unica democratie ” originala” din est Europa . Vopsim frumos un gard putred pentru a arata ca sintem harnici . 😆

 2. theo- nona zice:

  PE VOICULESCU; GHISE SI ALTZI SECURISTI???????????

 3. Greva_fiscala zice:

  …ce iti aduce aminte, cu toata scarba, de toti sugaiii, pardon mancatorii de carnat (fara soia) si cu functii prea multe, de dinainte de ’89! Este legea „ILUSTRATIEI”!, de fapt. Ce-am avut, ce vom avea si pe cine oricum il vor vrea ei! Asta vom avea! Un *.pps nesfarsit cu vechii, actualii si viitorii tovarasi.

 4. 3400? zice:

  „….a declarat Narcisa Iorga, care a precizat că, doar în ultima lună, a primit 3.400 de e-mailuri de amenințare de la Antena 3. ”

  Cu aceasta declaratie as fi mai reticent.
  Intr-o perioada in care toti internautii ne facem probleme ca , un simplu mail, ne poate crea necazuri (amenzi, acuzatii, tribunal) cred ca nimeni nu poate ignora 3400 de e-mailuri de amenintare daca ele au fost trimise, intr-adevar de la Antena 3.
  Poate ca doamna ar trebui sa fie ceva mai explicita, sa dea niste nume, niste documente de inregistrare a plangerilor si, mai ales, motivarea scrisa a celor care au decis neinceperea urmaririi penale intr-un astfel de caz, cat se poate de grav (daca ceea ce sustine doamna Narcisa Iorga este adevarat, desigur)
  Altfel, totul este dus in derizoriu.
  Cred ca orice om cu capul pe umeri, nu asteapta sa se adune 3400 de amenintari pt a merge la politie sa reclame acest lucru.
  Asa ceva reclami, poate nu la prima sau a 2-a amenintare dar deja la a 10-a, nu mai e de glumit. Ca sa nu mai zic ca in acest caz e vb de 3400 de amenintari.
  Ceva nu se potriveste.

  • Sare'n Ochi zice:

   cred ca acolo este vorba de lipsa unei linioare 3-400 de e-mailuri. eu am preluat ca atare, dar am sa corectez.
   iar 300 – 400 de e-mailuri sunt plauzibile – sunt zile in care golesc spam-ul de mai mult de atatea mesaje.

 5. Latrinele Varanului veninos si turnator la Securitate aplica marlaneste indicatiile stapanului. Pe cand Procuratura? Alooooooooo, procuratuuuuraaaaa!!!!!
  http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-11638619-patru-membri-cna-acuza-antena-3-face-presiuni-asupra-lor-prin-metode-pseudo-jurnalistice.htm

 6. 3400? zice:

  Inteleg ce spui. Nu m-am referit la faptul ca cifra ar fi gresita (indiferent de unde ai preluat-o) dar chiar si trei sau patru sute reprezinta o cifra care nu poate fi ignorata si nici trecuta pe seama unei glume proaste. Ca spamul functioneaza, este cat se poate de clar.
  Nedumerirea mea e de alta natura.
  Problema e ca, oricat de ticalosi si de abjecti ar fi cei de la Antena 3, nu cred ca sunt atat de idioti incat sa trimita de pe calculatoarele care apartin si sunt inregistrate pe domeniul lor, asemenea porcarii.
  Adica, daca chiar au facut asta, se poate verifica foarte usor…si inseamna ca chiar sunt niste idioti!

  • Sare'n Ochi zice:

   motiv pentru care a si sesizat organele – care organe s-au comportat cum stiu ele mai bine: ghiocel fata de Varan. vezi ca daca te duci pe link-ul dat, ajungi la materialul de unde am preluat si acolo ai mai multe date.
   iar chestia cu disimularea domeniului de unde trimiti o prostie sau alta stii bine ca se poate – este de competenta celor autorizati sa depisteze adevarul – mai ales ca acuma este facut publica fapta.
   si sunt o gramada de idioti care au impresia ca sub anonimat isi pot permite sa fie ticalosi.
   nu-i cainez mai ales aia care participa la deversarea de laturi de pe forumurile antenelor securistice.

  • Sare'n Ochi zice:

   deci, pana la urma sunt exact 3400 de mailuri primite de la subdezvoltatii mintali care se uita la maimutoiul acela de Mircea Badea ca la un mic zeu al ecranului, nu ca la un rahat urat mirositor – ceea ce si este:
   http://www.evz.ro/detalii/stiri/narcisa-iorga-sa-inceteze-presiunile-politice-969310.html

 7. @Ecrivantule, sa=ti sar in pula (asa cum imi place (mie ca un constantean ros de ciuda ca n-am facut la viata mea alta afacere decat sa vand neste melci dati cu oja si niste slapi din plastic impletit pe plaja la Nepun, ca-i nisipul cel mai bun), ia sa te vaz ai hemoglobina in zonele herogene, ‘ca-ti-as/sugeti-le-as, ca vaz ca de maidanez ce sunt imi mut singur ceafa de la cur, musc din cur si fug sa-mi mut ceafa de la curul pe care urmez sa-l pup… Ia de la marcus (ce-ti sare-n pula acus) ca pe cucui l-am linistit (sta tot un zambet satisfacut de cat l-am supt), in lipsa propriului meu creier mi-a dat o pauza si nu mai pot sa mi-o trag singur ca m-a banat fraticule – de-amu trebuie sa ma mut sa mi-o trag direct numai la Nastase zis si Bombo pe blog (noi fetitele intre noi). Sa te vaz pe tine celui caruia ii sar in falus ce faci!

  Pentru A. Nastase, De 8 Martie, Cu Dragoste Si Respect, Noi Poporu’ ! Jos Basescu! SWa n-ajunga bietul baiat la parnaianu!

  Sincer sa fiu imi este efectiv drag sa mai si tastez numele acestui baiat de isprava pe care o tara intreaga l-a vazut furand ca in codru si care astazi, doar cu gandul la cascaval, crede ca daca ii plange nevasta in fata injstantei are sa scape fara sa execute si parnaie – desi eu il astept cu drag la dus (sa-i sar si lui in pula acus, sa macar invers). Eu sunt in greva mintala, aceeasi greata potopindu-ma si la gandul de a face rime de ulita si/sau rapsod popular pe tema la cat suntem de tampiti cei care mai votam cu astfel de jigodii penale, insa ceea ce pot produce sceleratii astia (Crizel Antenescu si Che Gragara) in materie de propaganda nazista pana si pe Geobbels l-ar fi bagat in lividitate de invidie, iar pe mine ma determina sa-mi inving senzatia de voma si sa scriu despre curvet. Eu nu stiu cui cred ei ca se adreseaza cu o astfel de propaganda ca cea redata mai jos si nici nu stiu cum de beneficiaru’ cu polipul proaspat scos din cur, sau cel securist dovedit, sau cel pe care-l astept la dus (sa facem cus-cus) cheltuie banii pe care ni-i fura ca sa plateasca o asemenea hartie de w.c. folosita gata – adicatelea pe mine care nu am nici o jena sa am cacat pe gura cand ei binevoiesc sa-mi faca cinstea sa se stearga cu mine la cur. Mostra de cretinism amendat mai cu acuratete ca mai jos, nu cred ca se (vorba unuia din Vacanta Mare) “ezicsta” (cat de imputzit poate sa fie Che grgara sa produca atata jigodeala, eu tocmai pentru asta il iubesc, il pup in cur si plang, il pup in cur):
  “Cunoscând cu certitudine că se lucrează la o premieră pentru viața parlamentară românească, anume sancționarea pecuniară a chiulangiilor și că, indubitabil, greviștii USL nu vor avea cum să scape nearși grav la salar, Victor Ponta a ordonat membrilor PSD să își ridice repede indemnizațiile pe februarie pentru a le dona unor organizații caritabile. A mai și trâmbițat pe toate canalele că așa va trebui să procedeze lunar toată lumea, până la toamnă, când or veni la putere. Abaterea se va sancționa cu excluderea din PSD, a decretat verbal co-președintele Uniunii. El însuși și-a donat banii unei fundații care se ocupă de copiii bolnavi de cancer și va continua s-o facă toată durata grevei parlamentare. Asta, sanchi, ca să acopere găurile din sistem create de PDL, de Duță-Morfină și să aline suferința unor oameni bătuți de soartă. Iar dacă cineva le va tăia indemnizația greviștilor cu inimi mari, hapsâna de Roberta Anastase, gen, păcatul să fie al ei! A arătat presei și prima chitanță. Deși știa că-i și ultima! Eu încă mai cred că o asemnea ticăloșie nu-i putea trece prin cap unui tânăr politician de care se leagă năzuințele întru mai bine a milioane de români. Eu încă mai sper că, la momentul oportun, Victor Ponta se va lepăda de fiecare eminență neagră, de una câte una, ca de o Geoană stricată. Căci să promiți unor copilași mușcați de moarte câteva milioane de euro, cât s-ar fi strâns până la toamnă din indemnizațiile donate, când tu știi exact că nu le vei încasa și când faci asta doar ca să o bagi în rahat, încă o dată și mai adânc, pe Roberta Anastase și implicit PDL-ul – așa cum îți închipui tu și cu cei doi-trei maeștri ai josniciei rămași în umbră – trebuie să-ți calci tare pe suflet, oricât l-ai avea de pocit!”

  Din motive de bun simt elementar si pentru a nu-mi jigni inteligenta poponarului mioritic ce sunt, desi ma doare in limba franta ce i-am infipt-o in cur atat lui Nastase cat si lui Ponta (ca sa nu mai zic de Crin) nu dau sursa acestui extras, sa nu mai citeasca si altik si sa se lamureasca ca suntem extrem de cretini cei care dam din cur fara sa ne futa nimeni, numai pentru ca suntem cretini si ne place, macar virtual, sa fim fututi si pe dinainte si pe dinapoi de catre Bombo, Crizel, Ilici, Che Gragara si altii ca ei. Sova, tu de ce sovaiesti, gura mea este aproape virgina…
  In viziunea descreieratilor ca alde mine, borfetu’ de A. Nastase este Zana Maseluta, iar Ponta dar mai ales Antonescu, sunt Zmeii cei Rai dar Buni carora le roim pe la cor in speranta ca si ei au sa ne-o intoarca.
  Noroc ca gura mea este aproape Alba ca Zapada penetrata de numarul de deputati ai Puterii,in frunte cu printul cel chiomb, macar asa ma simt si eu bine – am dupa ce sa scuip!

  Prinsa cu chilotii’n vine, cand facea pipi pe noi,
  A. Nastase, cel („cea”, as vrea eu!) cu casa’, numarand din doi in doi,
  Haleste tupeu pe paine si se jura ca nu fura,
  Cand intreaga romanime l-a prins (am prins-o, as vrea eu) cu ou-n gura.

  Saracutul e turbat si nu vrea sa se dea la dus,
  Din pozitia in care de tatucul a fost uns,
  Ca sa fure ca in codru si-n dispretul tuturor,
  Fara jena sau vreo teama, umilind intreg popor.

  Ba, mai mult, el facand legea ca la Dero, doi in unu,
  Acum urla-n gura mare cum ca Base-ar fi nebunu’,
  Care nu-l mai vrea in tronu-i, staroste la hotomani,
  Ci borfet unde-i e locul, intre la parnaie-ntre golani.

  Din prea multa nesimtire si cu gand la razbunare
  (Din vechime stiu ca io, ca prostul, alta arma nu prea am)
  Vrand s-o gate cu Basescu prin metoda USLinoasa
  Il ataca chiar la oua dovedind ca-i doar o scroafa (desi porc se da mai an).

  Che Gargara nu realizeaza ca mintind ca un borfas,
  Lasa fara de-ajutoare pe bolnavi si nevoiasi,
  Care belestema tampitii ce-si doresc doar razbunare
  Ii numesc pe USLinosii ce-n prostie-n strada moare!

 8. Marcus zice:

  Uai, ce Dobi sunt 🙂 🙂 🙂 🙂 . Fara niciun misteaux, n-am vazut in viata mea asa multi cretini inconjurati de crini 🙂 🙂 🙂 . Sa mergi pe textul meu si sa faciu asa ceva… Huo, ba, uratule, nasparlule si prostule! 🙂 🙂 🙂 .
  Eu, sincer sa fiu, lasand la o parte tiganimea, interlopii, falsii ‘telectuali si etc. din jurul curului antenist, am crezut totusi ca jurnalistii adervarati au macar o conduita normala, nu se apuca sa faca adormitului natiei felatii in public, mai ales ca organu ie bun doar pentru dejectii de urina. Ba, simpaticule, inca o data tks 🙂 🙂 🙂 pentru inceputul de week end pe care mi l-ai facut muncind la textul tampitului de mine sa mi-l modifici, sa mi-l faci acceptabil, respirabil, citibil, sa-mi arati cat de mare cretin sunt!. Un spalat pe creier. Ar trebui sa incep sa ma spal pe picioare. Altfel, sa nu ma mai mir ca pute totul imprejurul unora ca mine 🙂 🙂 :).
  Ma-n pula mea si sa ma fut singur in bot (crede-ma de regula inchei cu „sa fii iubit-deja consacrat in bâgguiala-mi caracteristica, dar pentru tine, mai merge o data, sa ma fut singur in rat de dobitoc si sa i-o trec si pe la mama pe sub mustata un pic 🙂 🙂 🙂 🙂
  luv
  marcus militaru’
  ce si-o vara singur cu paru’

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.