Nu aduce anul, ce-aduce Meleșcanu

Încă o dovada că excesul de fier dăunează clar sănătății.

DESPRE NUMIREA LUI MELESCANU LA SIE: Victor Ponta a constatat ca miscarile de anihilare a Uniunii Suspine si Lamentatii se succed: ieri cu Becali, azi cu Melescanu. Cred ca incep sa-si dea seama ca se strange o plasa in jurul lor. Cica azi comisia SiE (nu stiu din ce camera, poate ambele) nu va fi completa ca ei lipsesc, deci audierea lui Melescanu nu va fi legala. Repeta figura de la audierea ministrilor nominalizati. Pe dracu ghem – Uniunea Solutii Lipsa se dovedeste la fel de penibila ca de obicei in ultimul an: Melescanu a fost validat azi ca sef al SIE. (Nemo creditur propriam turpitudinem allegansNici o persoana care isi invoca propria miselie [ca argument] nu poate fi crezuta, zice @Cetatean: sa urli ca nu exista cvorum cand tu ai provocat chestia asta…. halal argument!)

 • Nu conteaza ca nu e cvorum, Regulamentul Camerelor nu poate bate Constitutia. “Art. 83. – Dezbaterea, în şedinţa comună a Camerelor Parlamentului, a propunerilor de numiri şi alegeri în funcţiile prevăzute la art. 1 pct. 7 … [aici intra Melescanu] din prezentul regulament se face pe baza raportului comun întocmit de comisiile permanente de specialitate ale celor două Camere. Art. 84. – Votul este secret şi se exercită prin buletine de vot”
 • Cateva precizari juridice: Pentru numirea lui Melescanu trebuie majoritatea membrilor fiecarei Camere. Acuma nu mai stiu cati sunt, insa parca sunt 67 la Senat si 165 la Camera (ca au mai demisionat intre timp). Temeiurile legale sunt inscrise in Hotararea Parlamentului nr.32/2006 (Hotararea nr. 32/2006 – numirea directorului Serviciului Roman Informatii); Constitutia, art. 65, al. 2, litera h) numirea, la propunerea Presedintelui Romaniei, a directorilor serviciilor de informatii si exercitarea controlului asupra activitatii acestor servicii”. Procedura: art. 76, al 2) din Constitutie: “(2) Legile ordinare si hotararile se adopta cu votul majoritatii membrilor prezenti din fiecare Camera”.
 • Cateva comentarii politice:
 • propunerea de numire a lui Melescanu rupe un vot USL de la Senat. Puterea avea un vot in plus, insa era Verestoy, in spital de multa vreme. Acum, fara Melescanu, USL nu mai poate bloca nimic, in special legea electorala.
 • Basescu continua traditia de a da sefia serviciilor pe mana unui om din Opozitie, pastrand ca adjunct pe cineva in care are incredere. Placa cu “dictatura”, “ne conduc serviciile” a lui Crin Antonescu se face tandari. Rad si curcile de el daca o mai pune.
 • Basescu are incredere in personalul SIE si in adjunct, daca pune pe unul ca Melescanu, care va fi acolo ca intr-o colivie de aur.
 • Basescu dinamiteaza PNL-ul si arunca in aer strategia lui Crin Antonescu de a nu colabora cu PDL. Multi liberali mai spalati se vor gandi de doua ori daca e bine sa sara in barca PDL si sa ajunga ministri, ca Berca, sau sa stea inca 4 ani in opozitie alaturi de PSD.
 • Miscarea cu Melescanu e una de maestru. Daca nu ar fi fost sigur ca Ungureanu a lasat curat la SIE si ca Melescanu va fi primit cum se cuvine nu ar fi facut-o.

SAH MAT: Traian Băsescu l-a propus pe liberalul Teodor Meleşcanu (71 de ani) drept noul director al SIE, se arată într-un comunicat al preşedinţiei. Nominalizarea va fi supusă plenului reunit al Parlamentului în şedinţa de marţi.

 • MESAJ DIN FIEFUL LUI MELESCANU SI DINU PATRICIU: Liberalii prahoveni protestează la poarta lui Antonescu: „Crin, trezeşte-te!”. Cum le-a „soluţionat” conducerea solicitările!
 • PNL Prahova catre Crin: „Wake up man!”. Nemultumirile liberalilor si pesedistilor indepartati de pe listele de candidaturi in numele protocolului USL si al principiului paritatii razbat tot mai vehement la centru. Vedete au fost ieri membrii PNL Prahova, dar si in alte multe judete USL nu se simte prea bine. „Lideri alesi de noi, nu papusi numite de voi”, „Revolutia bunului simt – da, revolutia bunului plac – nu”, „Revolutia bunului simt, doar la televizor in prime-time?!!”, „Crin, wake up man!”, sunt doar cateva dintre mesajele cu care a fost intampinat Crin Antonescu de catre colegii sai prahoveni. Cei 30-40 de membri ai PNL Prahova au venit la sediul central al partidului pentru a-si transmite fara ocolisuri nemultumirea fata de demiterea vechii conduceri a filialei si numirea unor sefi interimari care nu se bucura de sustinerea membrilor, scrie Romania Libera.
 • Antonescu, despre numirea lui Meleșcanu la SIE: „Trădare politică! Îl vom da afară din PNL” Președintele PNL Crin Antonescu a declarat, în replică, la numirea lui Teodor Meleșcanu la conducerea SIE că nici nu a fost informat, nici nu i s-a cerut acceptul. „Această desemnare e o afacere între domnul Meleșcanu și domnul Băsescu, dacă nu s-a amestecat și altcineva în această afacere”, a fost primul comentariu făcut, azi, de Crin Antonescu după anunțul că Teodor Meleșcanu a fost propus de șeful staului la conducerea SIE. Președintele PNL a spus că Meleșcanu, nu numai că nu i-a cerut „acceptul politic”, dar nici măcar nu l-a informat pe el sau pe vreun lider PNL de propunerea pe care i-a făcut-o Traian Băsescu. „Azi am primit din partea domniei sale un fel de cerere de autosuspendare din PNL. Nici nu mai este nevoie pentru că în calitate de președinte al PNL voi propune la prima ședință  exclduerea domnului Meleșcanu din partid. Trădarea politică nu mai e un accident în viața politică românească. Avem o majoritate guvernamentală construită pe trădare”, a conchis Crin Antonescu.
 • Teodor Meleşcanu, nominalizat de Băsescu pentru şefia SIE: Am acceptat propunerea. M-am autosuspendat din PNL “În temeiul art. 65, lit. h) din Constituţia României, preşedintele Traian Băsescu a propus Parlamentului numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Teodor Viorel Meleşcanu”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. Teodor Meleşcanu urmează să fie audiat de comisia SIE, marţi la prânz fiind deja programată şedinţa plenului Parlamentului, pentru validarea noului director al SIE. Senator PNL a deţinut funcţii de ministru de Externe şi ministru al Apărării. Meleşcanu precizează, într-o declaraţie remisă MEDIAFAX, că a primit propunerea de numire la conducerea SIE luni. “Am acceptat această propunere considerând că ea poate contribui la consolidarea practicii instituite de preşedintele Traian Băsescu de a numi la conducerea serviciilor de informaţii persoane care fac parte din opoziţia parlamentară şi nu din majoritate şi că renunţarea la această practică, din cauza crizei parlamentare, ar avea un efect negativ asupra evoluţiei pe viitor a sistemului politic românesc”, precizează Meleşcanu. Senatorul mai spune că amânarea luării unei decizii pe această temă ar putea afecta desfăşurarea normală a activităţii SIE, “instituţie care are un rol esenţial în asigurarea securităţii statului român, împreună cu partenerii din NATO şi UE”. Teodor Meleşcanu precizează că, începând cu data de 27 februarie, s-a autosuspendat “pe o durată nedeterminată” din calitatea de membru al PNL. Mediafax.
 • Antonescu: Nominalizarea lui Meleşcanu nu e o mândire. Poate fi exclus din partid chiar dacă s-a autosuspendat. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, în această seară, că nominalizarea senatorului Teodor Meleşcanu la şefia SIE nu este o mândrie pentru liberali şi a arătat că este posibilă excluderea din partid a unui membru autosuspendat. “Nu ar trebui să fie nicio mândrie. PNL are destule motive de mândrie, şi în trecut şi în prezent, şi o să aibă şi în viitor, decât acela că mai aruncă Băsescu pe sub gard câte o bucată cuiva”, a spus copreședintele USL. Întrebat dacă un membru autosuspendat poate fi exclus din PNL, el a răspuns afirmativ. “Cred că orice membru poate fi exclus pentru că în felul acesta ne pomenim, eu ştiu şi mâine, că domnul Băsescu s-a făcut înscriere şi apoi se autosuspendă. (…) Eu cred că sunt lucruri care trebuie privite în faţă. În momentul în care cineva ia o asemenea decizie şi-o asumă, decizia nu are nimic comun cu partidul. Ce face domnul Meleşcanu, de unde iese domnul Meleşcanu la pensie este problema domniei sale, problema PNL este ca toată lumea să ştie că noi nu avem nicio legătură cu această numire. Nu am fost consultaţi, nu am fost de acord. Nu vreau să rămână oamenii cu impresia că în vreme ce noi suntem într-o opoziţie totală la actuala putere, suntem într-un protest parlamentar maxim, nu mai recunoaştem un partener de dialog în actuala putere ne învârtim pe posturi călduţe”, a mai afirmat Antonescu. Adevarul.
Acest articol a fost publicat în Viața bate câmpii și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

22 de răspunsuri la Nu aduce anul, ce-aduce Meleșcanu

 1. noradamian zice:

  Ziua bună 🙂 Sare, cred că acest moment e decisiv pentru niste desprinderi, spargeri, rupturi, prin USL. Dacă Ponta se miscă iute si scapă de crin si-ar putea duce pe loc cât de cât mai sigur, legiunea pesedistă. Dar e greu, că-i a naibii de încurcată useleala…

 2. theo- nona zice:

  cred cä au dreptate, cei ce sustzin, crin antonescu e bolnav.
  cum e posibil sä crezi, cä seful staului itzi cerea voie , sä numeascä pe cineva,
  cand tu nu te duci la discutzii, cand nu ai votat nici o lege in parlament.
  ce legimitate are acest pierde varä?

 3. theo- nona zice:

  acum totzi sunt trädätori, dar ei i-au alungat pe democratzi dela guvernare,
  a intors spatele imediat lui geoanä, dupä ce se pupau pe gingii.

 4. theo- nona zice:

  dacä nu-l alungä urgent din partide pe Crin, va fi vai si amar de
  petro-liberali, au fost escrocii unitzi cu securistul varan, asta nu se uitä.

  • ceaikovski zice:

   Si PSDa fost unit cu varanul securist. Nu uita nici tu asta!

   Le plangi de mila liberalilor? Sa-i ia dracu’ pe toti! Ce-au facut ei in tara asta? Au guvernat vreodata? Sa nu-mi spui de perioada in care au alungat (ma rog, au plecat ei) PDL de la guvernare, si au condus sustinuti de PSD. Atunci a guvernat de fapt PSD cu mana PNL.
   Nici de perioada CDR-ului, in care erau pd, pntcd si pnl. PNL n-a facut nimic, de fapt tot PSD a guvernat. Argumente necontestavbile la nivel de teritoriu. PSD cerea, pnl dadea legea si drumul la furat. PNL a fost mana securista a PSD. PC a fost partea cea mai mizerabila a secureilor, s-au vrut elitisti, transformati din PUR, balamaua rupta din PSD cu toti oamenii de afaceri care s-au temut ca n-o sa castige Nastase presedintia si au vrut sa poata negocia ei insisi, sa nu depinda de PSD.

 5. Optimus Prime zice:

  Nu bine se anuntase ieri in media propunerea lui Melescanu la SIE ca astia de la A3 deja erau cu tirul reglat pe el: materialul „compromitator” in prompter si falcile pline saliva. Din doua una, ori e super eficienta echipa A3 ori Felix the kCat avea scenariul din decembrie sau ianuarie in geanta. Inclin sa cred a doua varianta. Basescu a spus-o clar si de mai multe ori ca va numi pe cineva din opozitie si nu e la prima miscare de acest fel, pe MRU i la luat lui Tradatoriceanu de sub nas si era de asteptat sa fie din PNL. Trebuie sa fii sinucigas sa pui pe cineva din PSD la conducerea SIE la ora actuala numai daca nu ai vreo conserva plantata. Eu cred ca solutia a fost gandita la pachet cu inlocuirea lui Boc cu MRU; dupa spusele lui Boc asta ar fi avut loc prin noiembrie – decembrie. Ochii vigilenti sigur l-au vazut pe Melescanu de revelion si au transmis stirea la baza. Daca stam sa ne gandim si Ponta s-a „intersectat” cu coloana oficiala pe Valea Prahovei, a avut o reactie mai putin asteptata la numirea lui MRU si si-a primit tratamentul de rigoare la spa-ul A3.
  Urmariti-i cearcanele lui CrinA, coco-prezidentul strutocamilei sigur nu mai doarme asa mult si bine.
  Cred ca s-a cam trezit si a observat ca incet incet ii dispar salteaua, perna si plapuma si afara e cam frigut si bezna…

  • Nevermore zice:

   😀
   “Suntem nevoiţi să părăsim Partidul Naţional Liberal din cauza unei conduceri de partid care nu mai respectă statutul, nu mai respectă libertatea de alegere, nu mai respectă democraţia, valori în care liberalii cred şi pentru care noi ne-am înscris în acest partid. Protestul nostru de ieri, 27 februarie 2012, de la sediul central al PNL din Bucureşti, s-a dorit a fi un ultim semnal de alarmă transmis preşedintelui Crin Antonescu faţă de o încălcare grosolană a libertăţii noastre de alegere, abuz comis de conducerea interimară a filialei Prahova, cu complicitatea secretariatului general al partidului”

 6. Arizonianul zice:

  Dom’le, neoliberalii ăştia (nu le spun liberali, că tocmai asta nu sunt!) nu ştiu de la ce fântână beau şi nu ştiu ce naiba este în fântâna cu pricina: Şi Trotinescu şi Porumbacu, una ştiu: vreau să fiu … ce vor să fie, şi gata! Păi este normal ca să nu obţină nimic altceva decât distrugerea grupării pe care au condus-o sau o conduc. În politică, marea politică, trebuie să ştii să cedezi, când să cedezi şi ce cedezi, în aşa fel ca părţile implicate în discuţii să plece mulţumite de la masa la care discută probleme.
  Că Porumbacu dispare, este sigur! Şi mi se rupe… de el! Motocicleanu? Mortua est! Partidul neoliberal format de oameni siniştri precum Ghişe, Haşoti, etc.. este dus, oameni buni!
  Trbuie să recunoaşteţi că Piratul este un mare politician. Stă, le coace şi plesneşte unde trebuie şi, mai ales, când trebuie şi pe neaşteptate!

 7. septigre zice:

  Bravo Sare!
  La mai multe!
  P.S. Mi-a placut…https://sareinochi.files.wordpress.com/2012/02/et-tu-mele.jpg
  P.S.abia acum l-am citit…pare actual…http://www.blogary.ro/2009/12/lacomia-salveaza-romania/
  Multa sanatate!

 8. grig zice:

  buna .Am avut luni o intilnire amicala cu un vicepresedinte pnl judetean, un tip deschis la minte de altfel(printre putinii ramasi in pnl).Am discutat despre demisia in corpore a membrilor pnl din organizatia locala( organizatie comunala ce a devenit mica dupa formarea usl -72 membri in 2007,12 acum ) care ar fi strins chiar si asa cca 25-30% din voturi si ar fi castigat cu siguranta consiliul local ,daca mergeam in alegeri singuri (pe fondul scaderii PDL).Rezultatul? coada de peste…sa vedem ce va fi in viitor,sa vedem ce va face Prahova.In final i-am spus respectivului O.K. ,sa vina Apocalipsa daca asta este singura cale de a scapa de crin.Si o mica paranteza.In 1989,21 decembrie,eram un foarte tanar inginer stagiar ce lucram in agricultura socialista.La ora 18 sedinta cu activul,militia si specialistii.Intre orele18-21 ni s-a explicat :cuceririle revolutionare sunt in pericol si trebuie sa le aparam.La ora 21 am fost inzestrati cu armamentul din dotare:cite o bata de fiecare si cu o indicatie foarte pretioasa: unde vedeti un grup de persoane mai mare de 3 persoane ii invitati sa plece iar daca nu vor LE DATI LA CAP(sic!).Sigur ca am plecat fiecare la casele noastre,in frunte cu militianul.De ce spun toate acestea? Pentru ca de cate ori il vad pe seful meu de partid vorbind,ma astept sa-i iasa mina prin sticla televizorului si sa-mi intinda galant bata cu indemnul DA-LE LA CAP.Saracii detinuti politici din anii 50,nu au avut nici o sansa…

  • Sare'n Ochi zice:

   salut grig,
   ai pus degetul pe rana: strategia lui Crizel a ramas – da-le la cap! a invatat-o temeinic de la securistul de Dan FELIX Voiculescu. mare greseala politica a fost alierea cu Varanus veninosa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.