Câinele moare de drum lung, iar proștii de grija altora

„Cum poți recunoaște un comunist? Este cineva care citește ce au scris Marx și Lenin. Cum poți recunoaște un anti-comunist? Este cineva care înțelege ce au scris Marx și Lenin.” - Ronald Reagan

„A trecut şi revoluţia. Nu mai zice nimeni nimic. Ca şi cum nu mai departe de luna trecută întregul popor dezlănţuit n-ar fi strigat prin reprezentanţii săi la Bucureşti: „Cine nu sare/ Cine nu sare/ Ori e gabor/ Ori e prost de moare” etc. Desigur, acum, la rece, mulţi vor să facă uitată fervoarea revoluţionară cu care au sărit. Uneori în moduri antologice. Dar nu despre senşibilităţile lor e vorba. E vorba despre Istorie. O revoluţie devine Revoluţie cu adevărat abia după ce se încheie. Reconstrucţia ei post-factum, în memorie, analize şi interpretări este decişivă, ea fiind factorul care-i dă semnificaţie şi relevanţă la scara Istoriei Naţionale şi Universale. (…) Asadar să nu ne luăm cu mondenităţi şi să lăsăm treaba neterminată. Cu atât mai mult cu cat identitatea Revoluţiei din Ianuarie este încă neclară: A fost sau nu a fost? şi dacă da, ce fel? Care a fost natura ei? Împotriva cui? şi pentru ce? Scopul şi durata? Ce nume să-i dăm: „Marea”? „Naţională”? „Glorioasă”? şi mai ales: A biruit? Sau nu? (…).”

În fine, pentru a nu se pierde „Vocea poporului Antenelor” turnătorului cu patalama de la Justiție și devalizatorului economiei naționale Dan FELIX Voiculescu și „Conștiința poporului iRealităților” turnătorului și devaliztorului economiei naționale Sorin Ovidiu NUȘ Vântu și a securistului și devalizatorului pe nou Sebastian Ghiță, domnul Dragoș Paul Algică ne propune înfiinţarea Institutului român pentru Studierea şi Prezervarea Memoriei Revoluţiei din Ianuarie „Vasile Ernu” (IRSPMRIVE), condus de reputatul gânditor şi praxeolog omonim (alături de colegi cum ar fi – pentru a menţiona doar un nume ce denotă legitimitatea indubitabilă a propunerii – Costi Rogozanu, Vocea Revoluţiei, Conştiinta Poporului sau, mă rog, viceversa).

PS: Doritorilor de „revoluții” prostirogoernulești le recomand măcar o vizită virtuală la Monumentul Victimelor Comunismului din Washington. Și să mai pună mâna să muncească.

Acest articol a fost publicat în Lecturi necesare și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Câinele moare de drum lung, iar proștii de grija altora

 1. Criticatacii astia ar fi mai buni daca ar fi critc-taci 😀
  Ernu este un nesimtit care-si aduce tembelismul din patria muma in patria adoptiva. Sutem prea toleranti cu astfel de boschetari ai comunismului. Un sut in dos ar fi binevenit!

 2. Dar Rogozan de cind este asa un mare filozof al stangii, de cand facea cronici TV la Stabilimentul Zilei? Cred ca s-a tampit de la prea mult privit la Antene si iRealitati – dovada clara ca privitul in exces la tembelizor, chiar si in scopuri profesioniste, tampeste – ucide neuronul…

 3. Acidutzu zice:

  Ale cui slugi sunt astia doi? Ale astora: parlamentarii cu dosare penale in instanta. Cei 6 parlamentari romani in functie condamnati penal (definitiv sau nedefinitiv), sunt in Parlamentul Romaniei, votand legi pentru noi si in numele nostru:
  http://www.monica-macovei.ro/blog/?p=974

 4. Arizonianul zice:

  Dom’le, ăştia au băut basamac, fără măsură?
  Curat nenea Iancu: tot soiul de grupuri şi comiţii, dom’le! Neapărat, numai ca să iasă ei ca fiind mai cu moţ!
  Dacă aşa este, hai să facem şi noi grupul SNPICTDPAGSRN…
  Ce înseamnă asta?
  Vă las să ghiciţi domniile voastre.
  O indicaţie, totuşi, ar fi aceea că litera C poate fi înlocuită de K, ca să „sune” elegant…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.